נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 יוני 2013, 14:25

swiss-the-engine כתב:אני אשלח לחברה של POLYTRON הודעה בטוויטר על זה.. נראה מה הם יגידו.

GAME JOURNALIZM!!!!
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 27 יוני 2013, 18:52

תמונה

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 יוני 2013, 03:24

Kazz כתב:תמונה

תמונה

פיד הטוויטר שלו בהחלט מחזק את העובדה שהוא בכיין כרוני, שלא מסוגל לקחת אחריות על מה שהוא עושה.
פשוט ילד קטן ומעצבן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 יוני 2013, 04:24

לא ענה לי המלוכלכך
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יוני 2013, 20:25

הוא בהחלט ילד קטן עם התקפי זעם ובעיות של התקפי חרדה הזויים אבל יש לו נקודה. למרות שבכל זאת קצת קשה לקחת אותו ברצינות אחרי שרואים את Video game the movie :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 יוני 2013, 20:54

lol.. שגעון גדלות מאצ'? כן כן.. היא ביטלה את הסכום שהיא ביקשה קודם בזכות פיל פיש ואף אחד אחר.. איזה דרמה קווין.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 יוני 2013, 12:19

טוב אני רואה יש אישור רשמי ממיק' לגבי תשלומי הסרטיפיקציה. ממש בושה שהוא לא תומך במשחק.

חשבתי על זה וגם עם ארבעים אלף דולר לסרטיפיקציה הוא יכל,לטפל בבעיה. עם מכירות של מעל למאה אלף בעשר דולר לעותק פחות השלושים אחוז של מיק' יוצאים בערך 15 אלף דולר בחודש בדיעבד על הארבע שנים של פיתוח. שלא לדבר על כך שהוא מכר כמעט עוד מאה אלף עותקים בחמש דולר (אולי גם חלק מאלה היו בעשר דולר).
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2013, 12:33

swiss-the-engine כתב:טוב אני רואה יש אישור רשמי ממיק' לגבי תשלומי הסרטיפיקציה. ממש בושה שהוא לא תומך במשחק.

חשבתי על זה וגם עם ארבעים אלף דולר לסרטיפיקציה הוא יכל,לטפל בבעיה. עם מכירות של מעל למאה אלף בעשר דולר לעותק פחות השלושים אחוז של מיק' יוצאים בערך 15 אלף דולר בחודש בדיעבד על הארבע שנים של פיתוח. שלא לדבר על כך שהוא מכר כמעט עוד מאה אלף עותקים בחמש דולר (אולי גם חלק מאלה היו בעשר דולר).

זה המון כסף, תוריד לו מזה מיסים ותחשוב על זה שעל כל פאטצ׳ הוא היה צריך לשלם 150,000 שקל. בשביל משהו עם הכנסה פעם באיזה 3 שנים זה סכום הזוי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 יוני 2013, 12:34

עזוב אותך בחייך. אין שום תירוץ לחוסר התמיכה. כבר דיברנו על זה. אני זוכר שגם אתה ראית את הסרט של אינדי גיים - איך הוא הצטייר לך?
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2013, 12:41

Klayman כתב:עזוב אותך בחייך. אין שום תירוץ לחוסר התמיכה. כבר דיברנו על זה. אני זוכר שגם אתה ראית את הסרט של אינדי גיים - איך הוא הצטייר לך?

כאדיוט נפוח עם גישה של ילד בן 8 שעובר התקפי חרדה ומלא יותר מדי בעצמו. אבל מעבר לזה, זה שהוא הכניס איזה 750,000$ צריך לזכור שיש לו שותף שקט שפרש באמצע שבטח קבל נתח מאוד גדול מזה, תכנת שעבד איתו מאז שאותו שותף שקט פרש ושהוא צריך לשלם הרבה מסים. מה לעשות, זה פשוט המון המון כסף. מה שכן, מיקרוסופט גם אז אפשרה פאטצ׳ ראשון חינם אז הוא היה צריך לתכנן את הצעדים שלו טוב יותר. בנוסף אם אתה זוכר מה הלך איתו בתערוכה בסרט, הוא ובאגים הולכים יד ביד :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 יוני 2013, 12:51

אני זוכר טוב מאוד. לבוא לתערוכה עם בילד שבו באג שובר משחק - זאת חובבנות. אז כן, יש את כל הקלישאות של ''מי שלא עושה לא טועה'' ו ''זה יכול לקרות לכל אחד'', אבל מי שעושה וטועה ומי שזה ''קורה לו'', צריך לעמוד מאחורי הדברים. כמו שאמרתי, התנאים היו ידועים לו מראש. אם הוא לא חשב שהוא יוכל לעמוד כלכלית בפאצ'ים, אז הוא היה צריך לדאוג שהמשחק נקי מהם בצורה מטורפת, וכן לפני שהוא דחף את הפאצ' הראשון, הוא היה צריך לבדוק אותו כמו משוגע, גם אם זה אומר לדחות את הפאצ' בעוד שבוע.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 28 יוני 2013, 22:33

לא משנה כמה אתה בודק, יש דברים שיצוצו למרות שכביכול מדובר בקונסולות ואין הבדלי חומרה. הבאג של השמירה הוא משהו שהוערך שהופיע רק ל1% מן השחקנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2013, 14:40

Klayman כתב:אני זוכר טוב מאוד. לבוא לתערוכה עם בילד שבו באג שובר משחק - זאת חובבנות. אז כן, יש את כל הקלישאות של ''מי שלא עושה לא טועה'' ו ''זה יכול לקרות לכל אחד'', אבל מי שעושה וטועה ומי שזה ''קורה לו'', צריך לעמוד מאחורי הדברים. כמו שאמרתי, התנאים היו ידועים לו מראש. אם הוא לא חשב שהוא יוכל לעמוד כלכלית בפאצ'ים, אז הוא היה צריך לדאוג שהמשחק נקי מהם בצורה מטורפת, וכן לפני שהוא דחף את הפאצ' הראשון, הוא היה צריך לבדוק אותו כמו משוגע, גם אם זה אומר לדחות את הפאצ' בעוד שבוע.

אני מסכים עם כל מה שאמרת אבל עדין אי אפשר להקל ראש ב150,000 שקל בשביל פאטצ' למפתח אינדי קטן. וכן, הוא בשל לעצמו את הדייסה אז שיאכל אותה. אם זה היה משהו לגמרי חד פעמי אז לגמרי הייתי פוטר אותו מאשמה אבל אחרי שראיתי את הסרט והמצב של הבילד שהוא הביא לשם כנראה שהוא יותר אחראי למעשים האלה ממה שאפשר לחשוב ממבט ראשון. מה שמעניין הוא שדווקא החבר'ה של SMB נורא דאגו שם לבאג שדופק שמירה שהיה להם, האירוניה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 יוני 2013, 23:00

Kazz כתב:לא משנה כמה אתה בודק, יש דברים שיצוצו למרות שכביכול מדובר בקונסולות ואין הבדלי חומרה. הבאג של השמירה הוא משהו שהוערך שהופיע רק ל1% מן השחקנים.

גם בבילד שהוא הביא לתערוכה? בחייך.. לפי מה שהראו בסרט זה קרה לאנשים דקות בודדות לתוך המשחק.. הוא לא השקיע בבדיקות בשיט. אני מוכן לחתום על זה. וזה עוד בדמו סגור ומוגבל.
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 יוני 2013, 15:03

DrKeo כתב:אני מסכים עם כל מה שאמרת אבל עדין אי אפשר להקל ראש ב150,000 שקל בשביל פאטצ' למפתח אינדי קטן. וכן, הוא בשל לעצמו את הדייסה אז שיאכל אותה. אם זה היה משהו לגמרי חד פעמי אז לגמרי הייתי פוטר אותו מאשמה אבל אחרי שראיתי את הסרט והמצב של הבילד שהוא הביא לשם כנראה שהוא יותר אחראי למעשים האלה ממה שאפשר לחשוב ממבט ראשון. מה שמעניין הוא שדווקא החבר'ה של SMB נורא דאגו שם לבאג שדופק שמירה שהיה להם, האירוניה.

די נדב על מה אתה מדבר? הוא עשה הון כבד על המשחק שלו וזה עוד רק מגרסת האקס בוקס. הוא עוד ימשיך לעשות עליו כסף ואם יהיה חכם יעשה כמו החברה של BASTION ויוציא את המשחק לטוסטרים.

אף אחד לא ממעיט בפאקינג 40 אלף דולר אבל כשמחשבים כמה כסף הבן אדם עשה מהמשחק אז כן, אני לא קונה את ה"אני אינדי ואני מסכן וזה יותר מידי בשבילי".
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 יוני 2013, 15:05

המחיר לא רלוונטי. הוא ידע טוב מאוד מה יהיה המחיר של כל פאטצ', ביום שהוא חתם על העסקה עם מייקרוסופט. הוא האחראי העיקרי לכך שהמשחק שלו שבור (וזה שהוא חישב שמדובר ב1% מהשחקנים, לא אומר שזה נכון) והוא היה צריך לתקן את זה.
הוא הרוויח מספיק כסף מהשחקנים שקנו את המשחק שלו, בשביל שהוא יוכל לא לזרוק אותם מתחת לגלגלי אוטובוס.
הוא בכיין, אנוכי, עם תסביך נפוליאון ומעט מאוד יושרה מקצועית, או אחריות בסיסית למעשיו.

מאז אפריל מייקרוסופט לא לוקחים כסף על פאטצ'ים והתגובה שלו היא "הם לא אמרו לנו כלום!!! ואי אפשר לשווק באופן עצמאי משחקים לONE!!!"?! הוא עושה צחוק? אם הייתי בעמדה שלו, הייתי דואג לשלוח בכל שבוע מייל למייקרוסופט ולהציק להם, לגבי המחיר.
כל שבוע, באופן קבוע, אותו המייל: "אני רוצה להפיץ פאטצ' למשחק שלי. כמה זה עולה?".
הוא היה צריך לדאוג לזה. הוא אפס בגלל שהוא לא דאג לזה.

אנשים מדברים כל הזמן על כך שיוצרי משחקים צריכים להתייחס כמו שצריך ללקוחות שלהם, אבל כשיוצר המשחקים הוא איזה מפתח עצמאי פלצן, פתאום שוכחים את העקרונות הללו וסולחים לו על הכל.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 28 יוני 2013, 16:41

http://www.eurogamer.net/articles/2012- ... ack-online

%1. לא שונה מכל משחקי הריטייל שיוצאים בעיות ושהמפתחת אומרת שמדובר בבעיה למספר מצומצם של שחקנים. הוא אמר בעצמו שזה מצב מזופט אבל כשמחשבים את המספרים אז זה לא שווה את זה. כמה אנשים בדיוק עוד יושבים ומחכים לתיקון ולא התחילו את המשחק מחדש? בכל אופן, הוא אמר שהוא בודק עם מיקרוסופט עם המדינות החדשה מופעלת רטרואקטיבית למשחקים ששוחררו לפני שהיא נכנסה לפועל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יוני 2013, 01:14

Kazz כתב:http://www.eurogamer.net/articles/2012-07-19-save-corrupting-fez-patch-back-online

%1. לא שונה מכל משחקי הריטייל שיוצאים בעיות ושהמפתחת אומרת שמדובר בבעיה למספר מצומצם של שחקנים. הוא אמר בעצמו שזה מצב מזופט אבל כשמחשבים את המספרים אז זה לא שווה את זה. כמה אנשים בדיוק עוד יושבים ומחכים לתיקון ולא התחילו את המשחק מחדש? בכל אופן, הוא אמר שהוא בודק עם מיקרוסופט עם המדינות החדשה מופעלת רטרואקטיבית למשחקים ששוחררו לפני שהיא נכנסה לפועל.

1%, לפי פיל פיש. כלומר, אין מקור אמין שיודע לכמה אנשים זה הפריע.

נכון. זה ממש לא שונה.
בשני המקרים, יוצרי המשחק אשמים בכך שהם מתייחסים ללקוחות שלהם, כמו זבל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 29 יוני 2013, 12:03

שחר המחיר כן רלוונטי... אם זה היה משחק כושל שעשה ליוצרים שלו בקושי מאה אלף דולר אז הייתי מבין שהוא פשוט לא מסוגל להוציא פאץ' במחיר הזה אבל מכיוון שהוא עשה הון רציני אז זה מסתכם ב "אני עקרונית לא רוצה לשלם למיק' ושכל הלקוחות יזדיינו".
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2013, 16:22

swiss-the-engine כתב:שחר המחיר כן רלוונטי... אם זה היה משחק כושל שעשה ליוצרים שלו בקושי מאה אלף דולר אז הייתי מבין שהוא פשוט לא מסוגל להוציא פאץ' במחיר הזה אבל מכיוון שהוא עשה הון רציני אז זה מסתכם ב "אני עקרונית לא רוצה לשלם למיק' ושכל הלקוחות יזדיינו".

כן? אתה היית משקיע בערך 10% מההון של החברה שלך בפאטצ' למשחק? אם זה היה חינם או 1000$ זה היה קורה תוך כמה ימים, למחיר בהחלט יש השפעה רצינית והוא בעצם הפאקטור היחיד בכל הסיפור הזה כי אם הוא לא היה הפאטצ' כן היה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 29 יוני 2013, 17:15

DrKeo כתב:כן? אתה היית משקיע בערך 10% מההון של החברה שלך בפאטצ' למשחק? אם זה היה חינם או 1000$ זה היה קורה תוך כמה ימים, למחיר בהחלט יש השפעה רצינית והוא בעצם הפאקטור היחיד בכל הסיפור הזה כי אם הוא לא היה הפאטצ' כן היה.

על מה אתה מדבר תגיד לי? איפה 10%? איך הגעת למסקנה הזאת? וברור ש40 אלף דולר זה הרבה כס,.. מה שאמרתי זה שביחס לכמה שהוא עשה על המשחק זה בהחלט סביר שהוא יאכל את הכובע וישקיע את הסכום הזה, זה לא כאילו הסכום לא היה ידוע לו מראש אבל אם הוא בקושי עשה שקל תשעים על המשחק אז מן הסתם הייתי מבין אותו.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2013, 17:38

swiss-the-engine כתב:על מה אתה מדבר תגיד לי? איפה 10%? איך הגעת למסקנה הזאת? וברור ש40 אלף דולר זה הרבה כס,.. מה שאמרתי זה שביחס לכמה שהוא עשה על המשחק זה בהחלט סביר שהוא יאכל את הכובע וישקיע את הסכום הזה, זה לא כאילו הסכום לא היה ידוע לו מראש אבל אם הוא בקושי עשה שקל תשעים על המשחק אז מן הסתם הייתי מבין אותו.

כמה עותקים פז מכר? 100,000 ב10$? זה מליון דולר? מס חברות בארה"ב זה 39.2% אז נשאר 608,000$? מיקרוסופט לוקחת 30%? נשאר 426,000$? מיקרוסופט גם הפיצה את המשחק אז היא לקחה עוד נתח ממה שנשאר מעבר ל30%? לפיל פיש היה שותף שפרש שנה לשיגור המשחק מה שאומר שהוא קבל אחוז מאוד יפה מהרווחים על ה3 שנים שהוא השקיע בפרוייקט (וגם מדברים על זה בסרט)? ומה עם התכנת שהם שכרו במשך כמה שנים? הרי ברור לך שהוא מרוויח איזה 60,000$ בשנה אלה אם פיל פיש פשוט הפך אותו לשותף ונתן לו חלק המרווחים? ומה עם הכסף שצריך לפרוייקט הבא, הרי איך תתחיל לעבוד על המשחק הבא בלי מימון? ומה עם קצת כסף לפיל פיש עצמו, הרי גם הוא חיי על הלוואה ב4 שנים האלה וצריך לכסות את זה עם חלק מהרווחים לא? בקיצור כן, להגיד שה40,000$ הם 10% מהרווחים של פז זה לגמרי נדיב.

מה שפיל פיש צריך לעשות זה חישוב עם עצמו כמה שווה לו להוציא 40,000$ מול הבאקלאש שיהיה נגדו כשיצא המשחק הבא ואנשים יפחדו שגם שם יהיה באג שובר משחק. או בעצם להתרחק ממכשירים של מיקרוסופט כמו מאש ולשחרר כמה פאטצ'ים שהוא ירצה.

כמובן שכל זה מנותק מזה שכל התהליך פיתוח של פז היה כושל והוא לא היה צריך לקחת 4 שנים והוא לא היה צריך להיות מבוגבג כשהוא יצא לשוק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 יוני 2013, 17:43

DrKeo כתב:כי כשההכנסות שלך הן בערך 700,000$ ואז אתה מפריש חלקים גדולים לשותף השקט שלך שפרש שנה לפני שהמשחק יצא, כשאתה משלם שכר לתכנת ל4 שנים (וכמה זה שכר תכנת ל4 שנים בארה"ב? 300,000$? או שהוא בכלל הפך אותו לשותף ונתן לו אחוזים?), כשאתה משלם ארנונה ושכירות על המשרד וציוד ואז אתה משלם מיסים אתה נשאר עם 400,000$ במקרה הטוב. אז כן, 40,000$ זה בכיף 10%. וציינתי שעכשיו צריך לעבוד עוד כמה שנים על המשחק הבא וצריך תקציב לזה נכון? בקיצור, זה ממש לא פשוט להוציא 40,000$ אפילו אם הכנסת איזה 700,000$ מהמשחק.

מה שפיל פיש צריך לעשות זה חישוב עם עצמו כמה שווה לו להוציא 40,000$ מול הבאקלאש שיהיה נגדו כשיצא המשחק הבא ואנשים יפחדו שגם שם יהיה באג שובר משחק.

או, בפרפרזה:
Narrator: A new car built by my company leaves somewhere traveling at 60 mph. The rear differential locks up. The car crashes and burns with everyone trapped inside. Now, should we initiate a recall? Take the number of vehicles in the field, A, multiply by the probable rate of failure, B, multiply by the average out-of-court settlement, C. A times B times C equals X. If X is less than the cost of a recall, we don't do one.
Woman on plane: Are there a lot of these kinds of accidents?
Narrator: You wouldn't believe.
Woman on plane: Which car company do you work for?
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2013, 17:47

כן, הציטוט ממועדון קרב לגמרי מתאים פה. נזק מול רווח.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יוני 2013, 18:26

DrKeo כתב:כמה עותקים פז מכר? 100,000 ב10$? זה מליון דולר? מס חברות בארה"ב זה 39.2% אז נשאר 608,000$? מיקרוסופט לוקחת 30%? נשאר 426,000$? מיקרוסופט גם הפיצה את המשחק אז היא לקחה עוד נתח ממה שנשאר מעבר ל30%? לפיל פיש היה שותף שפרש שנה לשיגור המשחק מה שאומר שהוא קבל אחוז מאוד יפה מהרווחים על ה3 שנים שהוא השקיע בפרוייקט (וגם מדברים על זה בסרט)? ומה עם התכנת שהם שכרו במשך כמה שנים? הרי ברור לך שהוא מרוויח איזה 60,000$ בשנה אלה אם פיל פיש פשוט הפך אותו לשותף ונתן לו חלק המרווחים? ומה עם הכסף שצריך לפרוייקט הבא, הרי איך תתחיל לעבוד על המשחק הבא בלי מימון? ומה עם קצת כסף לפיל פיש עצמו, הרי גם הוא חיי על הלוואה ב4 שנים האלה וצריך לכסות את זה עם חלק מהרווחים לא? בקיצור כן, להגיד שה40,000$ הם 10% מהרווחים של פז זה לגמרי נדיב.

מה שפיל פיש צריך לעשות זה חישוב עם עצמו כמה שווה לו להוציא 40,000$ מול הבאקלאש שיהיה נגדו כשיצא המשחק הבא ואנשים יפחדו שגם שם יהיה באג שובר משחק. או בעצם להתרחק ממכשירים של מיקרוסופט כמו מאש ולשחרר כמה פאטצ'ים שהוא ירצה.

כמובן שכל זה מנותק מזה שכל התהליך פיתוח של פז היה כושל והוא לא היה צריך לקחת 4 שנים והוא לא היה צריך להיות מבוגבג כשהוא יצא לשוק.

עכשיו תעשה את החישוב מחדש, רק תקח בחשבון שהמשחק כבר עבר את 200 אלף העותקים וחלק מהם נמכרו במחשב, שם הוא קיבל יותר כסף לעותק.
בנוסף, את ה39.2% מס חברות המקסימלי שהוא שילם, תוריד אחרי ה30% למייקרוסופט ולא לפני כן.

לא משנה מה התוצאה שלך תהייה, יש לו מספיק כסף בשביל לעשות את זה ובתור אדם שמכר להרבה לקוחות מוצר שבור, הוא צריך לקחת עליו אחריות ולתקן אותו.
בתור פלצן בלתי נלאה, בכיין כרוני ומי שמתיימר לצאת כנגד החברות הגדולות והמרושעות שלא מכבדות את הלקוחות שלהם, הוא היה צריך לעשות את זה לפני הרבה מאוד זמן.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 118 אורחים