לאסקין מה חצי שנה, ספיידרמן יצא בספטמבר. לא שזה מוריד מההישג המדהים של סמאש, שהוא הבלעדי עם החודש הראשון הכי גדול אי פעם!
הנה הטופ 10 של חודש ההשקה של הבלעדיים הכי גדול אי פעם בארה״ב:
1st Month U.S. Best-Selling Exclusives - Unit Sales
1/ Super Smash Bros. Ultimate 3.6 millions, December 2018 (30 days / 5 weeks tracking)
2/ Halo 3 : 3.3 millions, September 2007 (12 days / 2 weeks tracking)
2/ Halo Reach : 3.3 millions, September 2010 (19 days / 3 weeks tracking)
4/ Halo 2 : 3.27 millions, November 2004 (19 days / 3 weeks tracking)
5/ Halo 4 : 3.2 millions, November 2012 (19 days / 3 weeks tracking)
5/ Pokemon Sun+Moon : ~3.2 millions (estimate), November 2016 (9 days / 2 weeks tracking)
7/ Super Smash Bros Brawl : 2.7 millions, March 2008 (27 days / 4 weeks tracking)
8/ Spiderman : 2.6+ millions*, September 2018 (23 days / 4 weeks tracking)
9/ Pokemon Black & White : 2.5 millions, March 2011
10/ GTA San Andreas : 2.06 millions, October 2004
11/ God of War : 1.9 millions**, April 2018 (16 days / 3 weeks tracking)
הישג מדהים לסמאש ונינטדנו ואני חייב להודות שהטבלה הזו מדגישה עד כמה מייקרוסופט שלטה מבחינת בלעדיים גדולים עם היילו בדור הקודם שעדיין תופס את רוב הטבלה, התרסקות טוטאלית של המותג ביחס לדור ההוא.
הטבלה גם מדגישה עד כמה סוני די שולית מבחינת מותגי ענק עד הדור הנוכחי שהביא לה שניים כאלו בטבלה, אבל עדיין עם כל זה שמפציצה בבלעדיים הם אולי יוצרים תמונה כוללת גדולה של ליינאפ מדהים שאני בטוח שהוא אחד מהיסודות להצלחה הגדולה שלהם אבל כאינדיבידואלים הם לא ענקיים כמו של נינטנדו או כמו מה שהיה למייקרוסופט עם היילו בדור הקודם.
והנה הטבלה של המשחקים הנמכרים ביותר של כל שנת 2018:
(לא כולל דיגיטלי)
Red Dead Redemption 2
Call of Duty: Black Ops 4
NBA 2K19
Madden NFL 19
Super Smash Bros. Ultimate*
Marvel’s Spider-Man
Far Cry 5
God of War 2018
Monster Hunter: World
Assassin’s Creed: Odyssey
Grand Theft Auto V
Mario Kart 8*
FIFA 19**
Battlefield V**
Super Mario Odyssey*
Call of Duty: WWII**
Dragon Ball: FighterZ
The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
Super Mario Party*
Pokemon: Lets Go Pikachu*
כמו שאפשר לראות רד דד סגר את הפער שהיה לקוד עליו (שהושק לפניו בכמה חודשים) והוא מסיים כמשחק הנמכר ביותר לשנת 2018, הישג גדול של רוקסטאר.
הטבלה גם מדגישה איזה חודש הזוי ומדהים היה לסמאש, בקושי חודש בחוץ והוא כבר עבר משחקים כמו ספיידרמן, גוד אוף וור שיצא בתחילת השנה, פאר קריי 5, מונסטר האנטר וכו׳, מדהים!
ספיידרמן כמובן גם מכר מדהים כשהוא עובר משחק מולטי פלטפורם ענק ששבר שיאים לסדרה שלו כמו פאר קריי 5, הוא כנראה ישאר הבלעדי הכי נמכר של סוני אי פעם לתקופה ארוכה. אישית לא חושב ש TLOU 2 ינצח אותו אבל נחיה ונראה.
אה ויש עוד דובדבן לבעלי הסוויץ׳ בחודש הזה, בזכות סמאש היה לסוויץ׳ חודש דצמבר מטורף ולמרות שהפס4 הובילה מבחינת מכירות חומרה לאורך השנה הסוויץ׳ בסוף ניצח אותה בפוטו פיניש בזכות הדצמבר ההזוי של סמאש!
אז כן, הסוויץ׳ הקונסולה הנמכרת ביותר לשנת 2018, ואני כנראה קצת זלזלתי בכוח של סמאש כי באמת שלא ציפיתי לדבר כזה, מה שקרה עם סמאש החדש זו תופעה חסרת תקדים גם ביחס לבלעדיים הגדולים של נינטנדו, אי אפשר להאשים אותי שלא חזיתי את זה