נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Kazz » 29 יוני 2013, 19:16

רק מתי שהבאג הזה צץ ומתי שהוא החליט לא להוציא פאטץ' עבור 1% היה הרבה לפני שהמשחק מכר 200אלף ואולי גם הרבה לפני שהמשחק מכר 100אלף. הוא אמר בעצמו שזה shitty numbers game. ועכשיו הוא בודק את האפשרות להוציא את העדכון.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יוני 2013, 03:26

Kazz כתב:רק מתי שהבאג הזה צץ ומתי שהוא החליט לא להוציא פאטץ' עבור 1% היה הרבה לפני שהמשחק מכר 200אלף ואולי גם הרבה לפני שהמשחק מכר 100אלף. הוא אמר בעצמו שזה shitty numbers game. ועכשיו הוא בודק את האפשרות להוציא את העדכון.

לא רלוונטי.
האחריות שלו. האמצעים ברשותו כבר הרבה מאוד זמן. הוא בחר לזרוק זין על הלקוחות שלו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2013, 21:34

Nucleus_Dawn כתב:
לא רלוונטי.
האחריות שלו. האמצעים ברשותו כבר הרבה מאוד זמן. הוא בחר לזרוק זין על הלקוחות שלו.

נניח מצב דמיוני שהיית עושה משחק ונשאר לך בסוף 100,000$ נטו וזה כמובן הולך לפיתוח המשחק הבא שלך, היית מוציא את הפאטצ׳ ב40,000$ או לא?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יוני 2013, 14:06

DrKeo כתב:נניח מצב דמיוני שהיית עושה משחק ונשאר לך בסוף 100,000$ נטו וזה כמובן הולך לפיתוח המשחק הבא שלך, היית מוציא את הפאטצ׳ ב40,000$ או לא?

אם הייתי יוצר ברשלנות פאטצ' ששובר את המשחק עבור חלק לא קטן מהלקוחות שלי, אז כן. בוודאי. זה גם הגיוני מבחינה עסקית.
זה בטח עדיף מלטעון שזה פוגע בממש קצת אנשים ושאני לא אוהב את האנשים הרעים בחברה שהפיצה לי את המשחק, אז אני לא הולך להתעסק עם זה בכלל.
במקרה הכי גרוע, הייתי עושה המון מאמצים לדבר עם מייקרוסופט ולראות איך אפשר למצוא פתרון יותר זול.

זה כמובן מצב דימיוני לא כל כך רלוונטי, כי הוא הרוויח הרבה יותר מזה. הוא מכר יותר מ200 אלף עותקים מהמשחק שלו. אין לו שמץ של סיבה לא לתקן את המשחק השבור שלו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יוני 2013, 14:30

הנה קצת נתונים מעניינים לגבי מחירי קונסולות הדור הבא, עם התאמה לאינפלציה:

תמונה

תמונה

תמונה

שתי מסקנות זריזות:
- הONE והPS4 לא יקרות במיוחד, בהשוואה לקונסולות עבר. הPS4 אפילו זולה למדי.
- קונסולות הדור הנוכחי ירדו במחיר הכי מעט ועדין הגיעו למספרים מרשימים מאוד (80 מיליון, כל אחת).

אני מצפה מאוד לירידת מחיר של ה360 והPS4, לכיוון ה99-149 דולרים. אני חושב שיהיה מאוד מעניין לראות איך הן ימכרו במחירים האלו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2013, 14:40

Nucleus_Dawn כתב:
אם הייתי יוצר ברשלנות פאטצ' ששובר את המשחק עבור חלק לא קטן מהלקוחות שלי, אז כן. בוודאי. זה גם הגיוני מבחינה עסקית.
זה בטח עדיף מלטעון שזה פוגע בממש קצת אנשים ושאני לא אוהב את האנשים הרעים בחברה שהפיצה לי את המשחק, אז אני לא הולך להתעסק עם זה בכלל.
במקרה הכי גרוע, הייתי עושה המון מאמצים לדבר עם מייקרוסופט ולראות איך אפשר למצוא פתרון יותר זול.

זה כמובן מצב דימיוני לא כל כך רלוונטי, כי הוא הרוויח הרבה יותר מזה. הוא מכר יותר מ200 אלף עותקים מהמשחק שלו. אין לו שמץ של סיבה לא לתקן את המשחק השבור שלו.

מענין, היית מעדיף לרסק את החברה שלך ולהוציא פאטצ׳ שאף אחד לא צריך בשביל טיפה יחסי ציבור? אני בחיים לא הייתי עושה את זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יוני 2013, 22:57

DrKeo כתב:מענין, היית מעדיף לרסק את החברה שלך ולהוציא פאטצ׳ שאף אחד לא צריך בשביל טיפה יחסי ציבור? אני בחיים לא הייתי עושה את זה.

למה שזה ירסק את החברה שלי?
אנחנו מדברים על מצב שהמוצר שלי ממשיך למכור, אני ממשיך להרוויח כסף ויש לי הרבה יותר מ100,000 דולר ביד.
גם הפרסום הרב שכבר קיבלתי, מאפשר לי להשיג מימון ממגוון לא קטן של מקורות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2013, 16:29

אבל נתתי דומה ספציפית שהכנסת 100,000$ ואמרת שעדין היית משלם את ה40,000$ ודבר כזה בהחלט היה ממוטט אותך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יוני 2013, 21:29

DrKeo כתב:אבל נתתי דומה ספציפית שהכנסת 100,000$ ואמרת שעדין היית משלם את ה40,000$ ודבר כזה בהחלט היה ממוטט אותך.

אהה... הנחתי שמדובר בהכנסות "עד עכשיו" ושברור שאני מקבל עוד הכנסות כל הזמן.

לא ברור לי למה הדוגמא הזאת רלוונטית. זה רחוק מלהיות המצב של פיל פיש.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יוני 2013, 23:56

Nucleus_Dawn כתב:
אהה... הנחתי שמדובר בהכנסות "עד עכשיו" ושברור שאני מקבל עוד הכנסות כל הזמן.

לא ברור לי למה הדוגמא הזאת רלוונטית. זה רחוק מלהיות המצב של פיל פיש.

ברור שזה רחוק מהמצב של פיל פיש אבל מה אתה יודע מה המצב האמיתי שלו? תכנת שעבד שנים על המשחק וקבל שכר של עשרות אלפי דולרים בשנה או לחילופין קבל אחוזים מהרווחים, 39.2% מס בארה"ב, 30% נתח של מיקרוסופט רק על המכירה בXBLA, נתח נוסף של מיקרוסופט על זה שהיא הפיצה את המשחק, שותף מלא שפרש שנה ומשהו לצאת המשחק וקבל נתח יפה מאוד המרווחים וכמובן ההוצאות של פיתוח המשחק כמו השכר והמחיה של פיל פיש עצמו, עלויות החזקת משרד (ציוד, שכירות, ארנונה, ערכות פיתוח שעולות עשרות אלפי דולרים) וכמובן שמתוך כל ההוצאות האלה ומה שנשאר אני בטוח שפיל פיש ושותפיו רוצים לפתח משחק המשך לא מתוך הפסד אלה מתוך תקציב שהגיע מהרווחים של FEZ. בקיצור, מאיפה לך בכלל כמה כסף נשאר לו וכמה שווה היה לו להוציא את הפאטצ' או לא. ומעבר לזה, אם הבאג באמת פוגע רק ב1% מהמשתמשים וכל מה שהם צריכים לעשות זה להתחיל את המשחק מחדש ובהנחה שרובם כבר או עשו את זה או נטשו את המשחק ולכן הפאטצ' הזה יעזור לשבריר של שבריר אחוז מבעלי המשחק האם באמת שווה היום, שנה+ אחרי שהמשחק יצא לXBLA, להוציא את הפאטצ'? אולי זה היה נכון לשבועות הראשונים של המשחק בשוק אבל היום? בשביל ה150 עותקים שהוא מוכר בשבוע בXBLA במקרה הטוב?

אני לא בטוח והאמת שגם אתה לא. כלומר אידיאולוגית אתה בטוח וגם אני מאמין אידיאולוגית אבל בסופו של דבר פיל פיש מריץ עסק ממש קטנטן שמכניס כסף בערך פעם בשנתיים+ ומתעסק בסכומים קטנים מאוד של פיתוח כך שלא אני ולא אתה יודעים איזו הוצאה זה 40,000$ בשבילו. כלומר למען השם, זה יכל לממן אמן נוסף שיעבוד על המשחק לשנה שלמה למשל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2013, 00:02

DrKeo כתב:ברור שזה רחוק מהמצב של פיל פיש אבל מה אתה יודע מה המצב האמיתי שלו? תכנת שעבד שנים על המשחק וקבל שכר של עשרות אלפי דולרים בשנה או לחילופין קבל אחוזים מהרווחים, 39.2% מס בארה"ב, 30% נתח של מיקרוסופט רק על המכירה בXBLA, נתח נוסף של מיקרוסופט על זה שהיא הפיצה את המשחק, שותף מלא שפרש שנה ומשהו לצאת המשחק וקבל נתח יפה מאוד המרווחים וכמובן ההוצאות של פיתוח המשחק כמו השכר והמחיה של פיל פיש עצמו, עלויות החזקת משרד (ציוד, שכירות, ארנונה, ערכות פיתוח שעולות עשרות אלפי דולרים) וכמובן שמתוך כל ההוצאות האלה ומה שנשאר אני בטוח שפיל פיש ושותפיו רוצים לפתח משחק המשך לא מתוך הפסד אלה מתוך תקציב שהגיע מהרווחים של FEZ. בקיצור, מאיפה לך בכלל כמה כסף נשאר לו וכמה שווה היה לו להוציא את הפאטצ' או לא. ומעבר לזה, אם הבאג באמת פוגע רק ב1% מהמשתמשים וכל מה שהם צריכים לעשות זה להתחיל את המשחק מחדש ובהנחה שרובם כבר או עשו את זה או נטשו את המשחק ולכן הפאטצ' הזה יעזור לשבריר של שבריר אחוז מבעלי המשחק האם באמת שווה היום, שנה+ אחרי שהמשחק יצא לXBLA, להוציא את הפאטצ'?

אני לא בטוח והאמת שגם אתה לא. כלומר אידיאולוגית אתה בטוח וגם אני מאמין אידיאולוגית אבל בסופו של דבר פיל פיש מריץ עסק ממש קטנטן שמכניס כסף בערך פעם בשנתיים+ ומתעסק בסכומים קטנים מאוד של פיתוח כך שלא אני ולא אתה יודעים איזו הוצאה זה 40,000$ בשבילו. כלומר למען השם, זה יכל לממן אמן נוסף שיעבוד על המשחק לשנה שלמה למשל.

לא מרחם עליו והמצב הכספי שלו (שכנראה מספיק בהחלט בשביל לפתח משחק חדש ולתקן את המשחק השבור הקודם שלו) הרבה פחות גרוע ממה שאתה מנסה לתאר.

בכל מקרה, הוא אשם. האחריות היא אך ורק שלו. הפעולה הכי מחורבנת שאפשר אולי לקבל ממנו זו התנצלות וקבלת אחריות על הטעויות שהוא עשה.
במקום זה, הוא בחר להאשים את מייקרוסופט בטעויות שהוא עשה. הוא פוץ נפוח ולא מגיעה לו שום הנחה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2013, 00:06

Nucleus_Dawn כתב:
לא מרחם עליו והמצב הכספי שלו (שכנראה מספיק בהחלט בשביל לפתח משחק חדש ולתקן את המשחק השבור הקודם שלו) הרבה פחות גרוע ממה שאתה מנסה לתאר.

בכל מקרה, הוא אשם. האחריות היא אך ורק שלו. הפעולה הכי מחורבנת שאפשר אולי לקבל ממנו זו התנצלות וקבלת אחריות על הטעויות שהוא עשה.
במקום זה, הוא בחר להאשים את מייקרוסופט בטעויות שהוא עשה. הוא פוץ נפוח ולא מגיעה לו שום הנחה.

1) הוא באמת אשם
2) כן הוא נאד נפוח
3) הוא גם בכיין ודי אדיוט עם בעיות אישיות מאוד חמורות
4) כן זאת גם אשמת מיקרוסופט. אם יש באג קריטי לא יכול להיות שמפתח קטנטן (נניח של משחק אחר, לא פיל פיש) יוציא 40,000$ כי הוא פספס באג במשחק
5) אין לא לי ולא לך מושג כמה 40,000$ יפגע כלכלית בחברה של פיל פיש

אגב, אולי אני סנילי אבל לא היה קטע כזה אצל מיקרוסופט שהפאטצ' הראשון חינם ורק מהשני והלאה לוקחים 40,000$?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2013, 00:29

DrKeo כתב:1) הוא באמת אשם
2) כן הוא נאד נפוח
3) הוא גם בכיין ודי אדיוט עם בעיות אישיות מאוד חמורות
4) כן זאת גם אשמת מיקרוסופט. אם יש באג קריטי לא יכול להיות שמפתח קטנטן (נניח של משחק אחר, לא פיל פיש) יוציא 40,000$ כי הוא פספס באג במשחק
5) אין לא לי ולא לך מושג כמה 40,000$ יפגע כלכלית בחברה של פיל פיש

אגב, אולי אני סנילי אבל לא היה קטע כזה אצל מיקרוסופט שהפאטצ' הראשון חינם ורק מהשני והלאה לוקחים 40,000$?

1) יאפ.
2) יאפ.
3) יאפ.
4) אנחנו יודעים שזה 40 אלף מטים שייפר. בהחלט יכול להיות שכאשר המשחק בהפצה של מייקרוסופט. מדובר על סכום יותר קטן.
5) לא. אין לנו. לא צריך לעניין אותנו, כי במקום להסביר שהוא באמת לא מסוגל לעמוד בתשלום, אחרי שהמשחק שלו מכר מאות אלפי עותקים (ואז, בהחלט יכול להיות שהייתי יותר סלחן כלפי העניין), הוא בחר לבכות על כמה שמייקרוסופט לא התייחסו אליו כמו אל פתית השלג המיוחד שהוא חושב שהוא.

אתה לא סנילי. זה הקטע המפגר. המשחק שלו יצא שבור (המון בעיות FPS, שגרמו לעיתים קרובות מידי גם לפסילות) בכל העותקים שלו. אז הוא הוציא פאטצ', בחינם, שהיה אמור לתקן את הבעיות האלו. הפאטצ' שבר את המשחק עוד יותר ומייקרוסופט הפסיקו להפיץ אותו, כדי שהוא לא ישבור את המשחק לכל מי שקנה אותו.
הבעיה של מחיקת השמירות באמת השפיעה רק על מי שהספיק, לצערו הרב, להוריד את הפאטצ'. הבעיה של ירידות הFPS החדות עדין קיימת, בכל עותק של המשחק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 יולי 2013, 09:29

אני לא מאמין שלהפיץ משחק בXBLA מקנה למיק' 30 אחוז מהרווחים. נשמע מופרף לחלוטין. ולגבי מס חברות תעשה טובה... קודם כל אני חושב שהוא קנדי והאמת שאני לא יודע מה הולך בקנדה בנושא הזה אבל בכל אופן מי משלם 39 אחוז מס חברות? אתה חיי בסרט. להשכיר מקום? ל2 או 3 אנשים? ציוד משרדי? באמת נדב אתה סתם מחפש.

הבן אדם עשה הרבה יותר כסף ממה שאתה מציג... הרבה יותר. ולא רק זה, המשחק ימכר בעוד פלטפורמות וגם ימשיך להימכר בXBLA.

אם 40 אלף דורל היו ממוטטות לי את החברה אז מן הסתם הייתי שוקל עד כמה אני מייצר מזה ספין חיובי כי הרי גם אם אני נשאר עם 0 כסף אז אין בעיה גדולה כי כבר יש לי הרבה ניסיון אז אני מתחיל במצב הרבה יותר טוב את הפיתוח של המשחק החדש שלי וכמו שבראשון לא היה לי כסף ולקחתי הלוואות אז גם בשני. הפעם כנראה לא אפיץ ב360 (למרות שהיום זה כבר לא רלוונטי) ואפיץ רק במחשב בשביל שאוכל להוצא את המשחק באיזה מצב שלא יהיה ולהוציא מאה פאצ'ים בחינם אם צריך. אבל איך כל זה קשור לדיון אני לא יודע.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2013, 16:31

swiss-the-engine כתב:אני לא מאמין שלהפיץ משחק בXBLA מקנה למיק' 30 אחוז מהרווחים. נשמע מופרף לחלוטין. ולגבי מס חברות תעשה טובה... קודם כל אני חושב שהוא קנדי והאמת שאני לא יודע מה הולך בקנדה בנושא הזה אבל בכל אופן מי משלם 39 אחוז מס חברות? אתה חיי בסרט. להשכיר מקום? ל2 או 3 אנשים? ציוד משרדי? באמת נדב אתה סתם מחפש.

הבן אדם עשה הרבה יותר כסף ממה שאתה מציג... הרבה יותר. ולא רק זה, המשחק ימכר בעוד פלטפורמות וגם ימשיך להימכר בXBLA.

אם 40 אלף דורל היו ממוטטות לי את החברה אז מן הסתם הייתי שוקל עד כמה אני מייצר מזה ספין חיובי כי הרי גם אם אני נשאר עם 0 כסף אז אין בעיה גדולה כי כבר יש לי הרבה ניסיון אז אני מתחיל במצב הרבה יותר טוב את הפיתוח של המשחק החדש שלי וכמו שבראשון לא היה לי כסף ולקחתי הלוואות אז גם בשני. הפעם כנראה לא אפיץ ב360 (למרות שהיום זה כבר לא רלוונטי) ואפיץ רק במחשב בשביל שאוכל להוצא את המשחק באיזה מצב שלא יהיה ולהוציא מאה פאצ'ים בחינם אם צריך. אבל איך כל זה קשור לדיון אני לא יודע.

30% זה רק מה שמייקרוסופט מקבלים מכל משחק שנמכר בחנות שלהם. זו החלוקה המקובלת בין חנויות דיגיטליות ויוצרי המשחק.
האם במקרה של פז, כמפיצה, הם לקחו חלק יותר גדול? סביר להניח. זה גם הגיוני, בהתחשב בזה שהם שילמו לפיל פיש כסף, כחלק מההסכם להיות מפיצה (או שמישהו פה חושב שהסכם הפצה הוא חד צדדי בלבד?).
תמונה

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 01 יולי 2013, 16:47

UK Charts של השבוע שעבר:
תמונה

שבוע שלישי ברציפות של TLOU בפסגה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2013, 17:03

SgtDonowitz כתב:UK Charts של השבוע שעבר:
תמונה

שבוע שלישי ברציפות של TLOU בפסגה.

גירסאת ריטייל של מיינקראפט ל360 במקום השני?!
אני חושב שצריך להתחיל לשים הימורים על מתי הוא יעבור את מריו קארט, או משהו כזה. הוא כבר עבר את COD.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 02 יולי 2013, 22:48

Kazz כתב:די כבר. זה לא מדד מקובל. זה מדד של גורמים שלא מעורים בתעשיית המשחקים שמצטטים את הנתונים כאילו זה מדד. די, תפסיק להשתמש במספרים מונפצים! די להשתמש בסלידה של התעשייה לספק מספרים רשמיים ובאופן קבוע כדי להשתמש במספרים מונפצים. אתה מנגח אנשים שמשתמשים במדרוג של אמזון כדי להגיד דברים. נאה דורש נאה מקיים. VGCHARTZ ו FADE הם מקור ללעג. לא צריך להתבייש, גופים גדולים ממך טעו והשתמשו בהם. כל עוד אתה מתעקש להשתמש בנתונים מהמקורות האלה אין שום מקום לדיון.

אני מנסה להבין על איזו תעשיה דמיונית אתה מדבר פה. הרי אלו בדיוק גורמי התעשיה שמשתמשים במדדים האלו כמדד מקובל - וכל עוד אתה מודע לעובדה שהם משתמשים באקסטרפולציה בשביל חלק מהשווקים זה בסדר. המקום היחיד שבו נתקלתי בסלידה מוחלטת מהמדדים האלו הוא הפורום של Neogaf, פורום שהוא כשלעצמו מושא ללעג ככה שהוא לא בדיוק מדד מייצג.
וההזוי הוא שאתה לא רק בוחר להתעלם מהמקור הזה, אלא במקביל בוחר לקבל מקור אחר שבעצמו מודע לבעייתיות של המודל שלו, מודל שמתבסס על מדדים לא שווים בין משחקים שונים ולכן נאלץ בעצמו להודות בבעייתיות שלו ולעשות אקסטרפולציות. בשורה התחתונה אין מקור יותר טוב כיום מVGCHARTZ.

Kazz כתב:רק אתה לא רואה הגיון בלקחת את כל המשחקים הבלעדיים של השירות ולהשוות אותם למשחקים משנים קודמות. משחק אחד כמו מיינקראפט שמוכר בצורה מפלצתית ושכל שאר המשחקים מקרטעים זה ההיפך ממצב בריא של כל שירות. מספיק כבר. זה לא בושה, לא יקרה כלום אם תגיד שבשנת 2012 המשחקים הבלעדיים ב XBLA לא הרשימו במכירות. לא תמות מזה. מספיק כבר לקחת משחק-שניים ולהגיד שעצם זה שהם מכרו מצויין מעיד שמדובר בשנה הכי חזקה(!!) של השירות למרות שכל שער המשחקים קרטעו.

לא, ההיגיון היחיד שאני לא רואה זה ההיגיון העקום שמתעלם לא רק מיינקראפט, אלא גם ממשחק שמוכר מעל מליון יחידות כמו Trials (ועוד קורא למשחק עם מכירות כמו שלו "מקרטע"). כמה משחקים ב-2011 מכרו מעל מיליון יחידות? כמה מכרו מעל 500,000? כמה מעל 200,000?
יש בסופו של דבר שאלה אחת פשוטה: האם המכירות ב-2012 גדלו או קטנו לעומת 2011. אתה רוצה להוציא את המשחק הכי מוכר של 2012 כי הוא דופק לך את השקפת העולם המעוותת? סבבה, אבל לפחות אל תהיה חרטטן מוחלט ובהתאמה תדאג להוציא גם את המשחק הכי נמכר של 2011 (פרוט נינג'ה, שמכר גם פחות מTrials). רוצה להוציא גם את המשחק השני מהרשימה (כי משום מה אתה ממשיך להתעלם ממנו)? תוציא גם את המשחק השני הכי נמכר ב-2011 (Full House Poker). וכן הלאה וכן הלאה. איפה בדיוק המדידות שעשית ומראים לך שבניטרול המשחקים הגדולים של אותה שנה 2011 היתה שנה יותר מצליחה? או שאתה זורק פה הנפצות בלי שבדקת אותן קודם? אם זה כל מה שיש לך להביא לשולחן אני מבקש ממך לא להיכנס וכו'...

Kazz כתב:אתה יודע שגם ג'יאנט בומב אמרו ש POP יהיה בE3, כן? זהו! לא מתייחס לGB יותר אף פעם. אני מוחק אותם מהרשימה שלי. היי, GB היה האתר השני שדיווח שמיקרוסופט הולכים לבטל את הDRM על פי מקורות של האתר! ממש נתפסת על CBOAT הא? יש לו רק אחוז דיוק של 90% ומעלה מזה 10 שנים. אני לא הולך לשקול שום דבר שהוא מדליף!

"אחוז הדיוק" הזה הוכיח את עצמו כאשפה בE3 הנוכחי, פחות מההימורים האקראיים של ובטח שפחות מדויק ממספרים שVGCHARTZ. מן הסתם גם במקרי העבר מדובר באותה שטות בדיוק, אבל כמובן שכשי אנשים עם היגיון מעוות שמחשיבים קשקוש שהוא הוסיף עליו not confirmed זה בעצם אומר שהוא בעצם צדק, והכרזה שהוא ציין שתהיה במקום אחד והיתה במקום אחר זה גם אומר שהוא צודק - אז בטח שיש לו אחוזי דיוק של 90%. אבל בינתיים בעולם האמיתי גם השמועות הנוספות שלו על הesram, על השעות ומה לא מתגלות כעוד זיון שכל.
תראה, סביר להניח שהבנאדם מחובר לתעשיה באיזשהי רמה ויש לו כמה דברים שהוא יודע, אבל את הדברים האלו הוא מצפה דווקא ביחס שלפעמים נראה דווקא הפוך עם 90% זבל ושמועות לא נכונות - בין אם זה בגלל שהוא חרטטן, בין אם זה בגלל שיש לו אג'נדה, ובין אם זה בגלל שהוא כל כך פרנואיד שהוא מעדיף לזרוק המון חירטוטים כדי שלא יעלו עליו. אבל לנו זה לא עוזר כשרוב האינפוט שמקבלים ממנו מתברר כשלשול מילולי. אבל CBOAT הוא לא הנקודה כאן, הוא רק אנקדוטה שממחישה את המצב במזבלת נאוגף כשמדובר ב"מקורות מהימנים".

Kazz כתב:אה, בגלל זה ואלב מאפשרים ריפאנד למי שעושה פרי-אורדר ומתחרט לפני יציאת המשחק? בגלל זה ניתן ריפאנד לשחקן שהתלונן שהוא לא יכול להמשיך ולשחק בביושוק כי המשחק מחייב אותו לעבור טבילה? בגלל זה הם נתנו ריפאנד אחרי הסמטוחה עם War Z?
די כבר להגן על ה XBLA בחירוף נפש ובכל מחיר. די להשתמש במקורות נלעגים בדיוני מכירות. אם זה כל מה שיש לך להביא לשולחן אז אני מבקש ממך לא להכנס לדיוני מכירות.

אבל מה שאתה מביא פה ממחיש בדיוק את הנקודה שלי: הEULA בסטים, XBLA, אפסטור ומה לא קובע שאתה לא יכול לקבל החזר על משחק דיגיטלי שרכשת ולא משנה מה הסיבה (preorder זו לא רכישה), מה שאומר שבפועל אתה צריך להתעסק עם מוקדי שירות לקוחות ולהתפלל שהם יקבלו את הקייס שלך על סמך טוב ליבם בלבד כי הם לא חייבים לך כלום - כשלפעמים תקבל ולפעמים לא.
וזה לא משנה אם אתה צריך לעבור טבילה בביושוק בגרסת סטים, הילד שלך רכש משחקים ב-4000 דולר באפסטור, או אם אין לך טלוויזית HDTV ולכן אתה לא יכול לשחק במולטיפלייר של מיינקראפט בXBLA. ככה העולם הדיגיטלי עובד.

אז די כבר להגן על סטים בחירוף נפש ובכל מחיר. די להשתמש בשמועות ממקורות נלעגים בדיוני מכירות ודיונים בכלל. אם זה כל מה שיש לך להביא אז אני מבקש ממך וכו'....

Klayman כתב:lol.. שגעון גדלות מאצ'? כן כן.. היא ביטלה את הסכום שהיא ביקשה קודם בזכות פיל פיש ואף אחד אחר.. איזה דרמה קווין.

רק שבתכלס זה כן די הרבה בזכותו, ובזכות מפתחים שכיבסו את הכביסה המלוכלכת בעקבותיו כמו דאבלפיין. אלו דברים שמיקרוסופט אוסרת לחשוף בNDA שלה וסביר להניח שהוא באמת שילם על זה מחיר לא קטן.
זה לא סותר את שיגעון הגדלות או הפרעות האישיות כמובן. אבל כמו רוב הציטוטים הקודמים שלו גם פה הוא די צודק בסך הכל: מההתבטאויות על שקיעת התעשיה היפנית ועד לזה שמיקרוסופט אכן דפקו אותו חזק - לא בגלל העלויות של פאטצ'ים שהן עוד זניחות אלא הרבה יותר בגלל זה שהם תקעו אותו בתאריך מחורבן ואז הרסו לו את כל החשיפה בשבוע הראשון והכי קריטי ליציאת המשחק. וזה עוד כשמדובר בחברה שהיא גם המפיצה של המשחק (ובתכלס צריכה לשאת גם באחריות לפאטצ'ים) וגם האחראית לשירות עצמו והיתה צריכה לתקן את הפאקים שלה. אם יש משחק שמגיע לו למכור הרבה יותר ממה שהוא עשה בפועל - זה בהחטל FEZ.
וגם את ההערה שלך על "אסור לבוא לתערוכה עם בילד שבו באג שובר משחק" אני לא מקבל. ככה נראים משחקים בפיתוח, ואם מפתחים לא היו מגיעים לתערוכות עם מה שיש לא היית רואה אף משחק בתערוכה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 03 יולי 2013, 00:34

בקצרה:
1. אילו גורמי תעשייה משתמשים בצ'רטז כמדד מקובל? אין כאלה וכמישהו משתמש בהם ישר מצביעים וצוחקים. מה זה אמור לעזור כשעיתונים ידועים מצטטים מספרים שלהם? כן, כי מקורות החדשות האלה ידועים ב fact checking ובפרסום מידע אמין. כמו רשת הטלוויזיה ששמה לוגו ממשחק היילו בעת דיבור על המלחמה בסוריה. כמו הרשת שהשתמש בקטעים מ ARMA2 בדיון על טרוריסטים או משהו והציגו את הקטע כוידאו אמיתי (!!).

גאמסוטרה כבר ב2008 הסבירו למה אין להסתמך על האתר הזה:
http://www.gamasutra.com/view/news/1098 ... me_Biz.php

2. כשרוצים לבדוק את מצב השירות אז מסתכלים על המכלול ובמיוחד על המשחקים הבלעדיים שמקבלים את הזרקור ולא מתמקדיםם במשחק או שניים ומטאטאים את השאר. והמספרים של השאר ב2012 לא הרשימו. ולמה טריאלס אמור להיות עדות ל2012? משחק המשך למשחק מצליח - כמובן שימכור. הברכות ניתנות למשחק הראשון בXBLA שעשה את דריסת הרגל.

3. כן, כן ברור. תבדוק בעצמך את אחוזי הדיוק שלו לאורך השנים. GAF לא זר לאנשים שמעמידים פני מקושרים ואומרים שא' או ב' או יקרה. וכשזה לא קורה הם מקבלים באן. CBOAT לא מקבל כי הוא מתגלה כצודק ברוב המוחלט של המקרים. אז שוב אני שואל, האם שרפת גם את GB אחרי שהם אמרו ש POP יהיו בתערוכה?

4. אני לא מבין איך הדוגמאות שהבאתי ממחישות את נקודתך. כשהיה קייס לריפאנד הוא ניתן. הריפאנד של WAR Z ממש לא היה מקרה של 'טוב ליבם'..

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 יולי 2013, 08:04

קאז די לדבר שטויות.... משחק המשך למשחק שהצליח לא אומר שההמשך גם יצליח.

גיא אני לא מבין אותך... אתה סתם מתעקש. אתה לא יכול לומר לי שאין שום עניין במה שקאז אומר לגבי מיינקראפט. לא רק שזה ג'אגרנאוט לא מהעולם הזה, זה משחק שגם כנראה היה מוכר ה-מ-ו-ן עותקים בריטייל והוא משחק שכבר בשוק ממש הרבה זמן. ככה שלא הייתי משתמש בוא כדי להבין את מצב הXBLA כיום.

אני אישית כן חושב שXBLA עובר דעיכה וזה בגלל כמה דברים:
- מחיר המשחקים... יש בעיתיות למכור משחק ב15 דולר כשיש מאות משחקי ריטייל במחיר הזה (ואפילו פחות) כל כך מאוחר אל תוך הדור.
- מקוריות... לא עברתי על כל המשחקים שיצאו השנה או שנה שעברה אבל ההרגשה שלי אומרת שהמשחקים ה"פשוטים" (כגון משחקי דו מימד)לא מציגים מספיק מקוריות ו/או גיימפליי בשביל להצדיק את קיומם והמשחקים שמנסים להיות קצת יותר רציניים נידונים לכשלון כי יש את הריטייל (ראה נקודה ראשונה).
- PC... המפתחים העצמאיים עברו לPC. בין אם זה בגלל קיקסטארטר ובין אם זה האפשרות לייצר ALPHA שאנשים אשכרה משלמים עליו.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 03 יולי 2013, 16:48

Kazz כתב:בקצרה:
1. אילו גורמי תעשייה משתמשים בצ'רטז כמדד מקובל? אין כאלה וכמישהו משתמש בהם ישר מצביעים וצוחקים. מה זה אמור לעזור כשעיתונים ידועים מצטטים מספרים שלהם? כן, כי מקורות החדשות האלה ידועים ב fact checking ובפרסום מידע אמין. כמו רשת הטלוויזיה ששמה לוגו ממשחק היילו בעת דיבור על המלחמה בסוריה. כמו הרשת שהשתמש בקטעים מ ARMA2 בדיון על טרוריסטים או משהו והציגו את הקטע כוידאו אמיתי (!!).

מפתחים, מפיצים, עיתונאים, חוקרים. האידיוטים שצוחקים על הנתונים מפספסים את העובדה שכשמישהו רוצה לקבל מידע כמו למשל פוטנציאל שוק של משחק מסוים אז אלו הנתונים שהוא יכול להשתמש בהם. אלא אם כן אתה מפיצת ענק שיש לה מידע מדויק על משלוחי המשחקים שלה (וגם אז זה רק אתה ביחס לשוק) אז אין לך אלטרנטיבה טובה יותר. אתה יכול לבצע ניתוחים כאלו בעצמך, אבל זה יעלה לך זמן וכסף וכנראה שלא תגיע לתוצאה טובה יותר.

Kazz כתב:גאמסוטרה כבר ב2008 הסבירו למה אין להסתמך על האתר הזה:
http://www.gamasutra.com/view/news/1098 ... me_Biz.php

קודם כל, זה מגוחך לקשר לדבר כזה כשבמקביל מתעלמים מהעובדה שגמאסוטרה עצמה שייכים ל-UBM - חברה שבין היתר מוכרת ניתוחי שוק ומכירות... ניתוחים שהופכים לפחות רלוונטיים כשיש לך מידע שמוצג בחופשיות במקומות כמו VGChartz. לקבל את הדעה הזו כעובדה לא מעורערת זה כמו לקבל הצהרות PR של סמסונג על אפל, מיקרוסופט על גוגל וNvidia על AMD. מדובר פה במתחרים.
בנוסף, מה שהיה נכון ב-2008 לא רלוונטי כיום מאחר והמתודולוגיה כל הזמן משתפרת. אנשים ימשיכו להקניט את האתר כי חלקם מדברים מהפוזיציה וחלקם סתם לא מבינים איך דברים עובדים, וחלקם צריכים בכלל להפנות אצבע מאשימה רק למקורות שמצטטים את VGCHARTZ כמספרים רשמיים. הם כתבו על זה כבר לפני מספר שנים:
http://www.vgchartz.com/article/82746/e ... -vgchartz/
אם היו מספרים רשמיים ממיקרוסופט אז באמת שלא היה מה להביא תחזיות מאתר כזה או אחר, אבל כשמה שיש לך בצד השני זה ניתוח של לדרבורדס שגם הוא רחוק מלהיות מדויק בעצמו, אתה פשוט לא יכול לקבל הערכה אחת ולהתעלם מהערכה אחרת.

Kazz כתב:2. כשרוצים לבדוק את מצב השירות אז מסתכלים על המכלול ובמיוחד על המשחקים הבלעדיים שמקבלים את הזרקור ולא מתמקדיםם במשחק או שניים ומטאטאים את השאר. והמספרים של השאר ב2012 לא הרשימו.

לא הרשימו בהשוואה למה בדיוק!? אתה ממשיך לקשקש ולקשקש על מכלול ועל משחקים בלעדיים (כן, כאילו הצרכנים עצמם צריכים לשלם על משחק בלעדי פחות טוב רק בגלל שהוא בלעדי, או כי מיקרוסופט מכניסה לpromotions שלה רק משחקים בלעדיים, או כי בטח יש איזשהי הפרדה בחנות של הXBLA שמודיעה לאנשים לשים לב לאיזה משחק בלעדי ולקנות אותו יותר), אבל אתה ממשיך להתעלם מהמצב של השוק בשנים קודמות.
רוצה להשוות ל-2011? סבבה. רוצה להשוות ל-2011 בניכוי שני משחקים מובילים כי קשה להתמודד עם המציאות וצריך לספק תירוצים? גם סבבה. תציג את הנתונים ותראה לנו כמה המספרים של 2012 לא הרשימו בהשוואה. עד שאין לך את הנתונים לגבות את זה פשוט אל תבוא בהצהרות סתמיות.

Kazz כתב:3. כן, כן ברור. תבדוק בעצמך את אחוזי הדיוק שלו לאורך השנים. GAF לא זר לאנשים שמעמידים פני מקושרים ואומרים שא' או ב' או יקרה. וכשזה לא קורה הם מקבלים באן. CBOAT לא מקבל כי הוא מתגלה כצודק ברוב המוחלט של המקרים. אז שוב אני שואל, האם שרפת גם את GB אחרי שהם אמרו ש POP יהיו בתערוכה?

מה אכפת לי מה אחוזי הדיוק שלו לאורך שנים? אני יודע שהוא טעה ב-2011 ואני יודע שהוא טעה גם השנה אחרי שאתה מיהרת לנפנף בשמועות המופרכות שלו כאן בפורומים. על זה שGB ציינו במפורש שPOP יהיה בתערוכה של מיקרוסופט כתבת כאן? איפה הקישור לציטוט שלהם? והאם הם טענו שהם יודעים ממקור ראשון כמו CBOAT עצמו, או שאולי פשוט זה אנשים כמוהו שהאכילו גם אותם באותן השטויות?
אתה טוען שהוא אמין ורוצה לגבות את זה באחוזי הדיוק המצטברים שלו? כמו במקרה הקודם - אתה מוזמן לאסוף את הציטוטים שלו ולהציג אותם כאן, בתקווה שכמובן לא תשתמש באותו היגיון מעוות של סלקציה בציטוטים. אני מניח שיש נמלה חרוצה בNeogaf שכבר עשתה את העבודה ההיסטורית החשובה הזו? ושוב פעם - זה גם ככה לא CBOAT עצמו בדיון אלא האשפה של נאוגף: על מקום שנותן באנים תמוהים לאנשים כמו טוני מאמזון אבל משאיר את כל הזוהמה שקיימת בו כיום לא צריך להכביר במילים.

Kazz כתב:4. אני לא מבין איך הדוגמאות שהבאתי ממחישות את נקודתך. כשהיה קייס לריפאנד הוא ניתן. הריפאנד של WAR Z ממש לא היה מקרה של 'טוב ליבם'..

מי היה הבורר בריפאנד של WarZ? גוף בורר חיצוני או ואלב עצמה? ומה לגבי מקרים אחרים מאלף ואחת סיבות שבהם לא התקבל החזר?
כל עוד אין קריטריונים ברורים להחזר או בוררות חיצונית - זה תמיד יהיה תלוי רק בטוב ליבם של מי שמכרו לך את המוצר, וזו היתה הנקודה שלי שאתה מחזק עם הדוגמאות שלך.
זה בדיוק כמו המקרה של מיקרוסופט והריפאנד שהם החליטו לתת למיינקראפט שהזכרתי קודם, או מקרה שבו אני קיבלתי מאמזון 10$ בחזרה על שני משחקים שהCDKEY שלהם נשאר אצלי, אבל זה עדיין היה רק מטוב ליבם ולא על סמך שום קריטריון: העולם הדיגיטלי קבע תכתיבים שבהם מי שקנה משחק שיצא לא זכאי לקבל עליו ריפאנד בשום אופן וזה כתוב במפורש בEULA. כל מה שאתה מקבל מעבר לזה הוא לא במסגרת חוזה מחייב.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 03 יולי 2013, 18:26

1. יש אלטרנטיבות טובות יותר בהרבה אבל הדו"חות שלהן עולים כסף. ממש מפגרות המפיצות והאנליסטים שרוכשות מינוי להם כאשר צ'ארטז מציעה מידע מדוייק בחינם! הא הא! אז זהו שלא. מה אתה מביא לי עיתונאים? איך זה מוסיף אמינות למספרים של האתר הזה? זה לא. זה מוסיף לבדיחה של כל אמצעי תקשורת שמשתמש במספרים האלה, כפי שכלי תקשורת מציגים משחקים וטוענים שמדובר בצילום אמיתי. מתי ראית מפיצה שהשתמש ה בצ'ארטז. מתי ראית מפתח מצטט את צ'ארטז? איך זה שכל המספרים שהמפיצות והאנליסטים מצטטות הם של NPD GFK ומדייה קרייט אבל לא של VGCHARTZ. אני אתן לך לענות לבד על התהייה. אני זוכר פעם שSE ציטטו אותם באחד המסמכים וכולם הסתלבטו עליהם בגלל זה.

2. כן ברור. ניגוד אינטרסים. בדיוק כמו שהם מפרסמים מידע מNPD ואחרים ועם זה אין להם בעיה להציג נתונים של 'מתחרים'. צ'ארטז לא שינו דבר ועדיין אין מושג מאיפה הם מנפיצים אותם ואיזה מספר מבוסס על איזה נתון. אבל ברור, VGCHARTZ כל כך טוב שכל התעשייה משלמת לחברות אחרות בשביל נתונים. שוב, זה לא בושה להכיר בכך שהולכת שולל ולהספיק לצטט את האתר. גדולים ממך נפלו בפח.

3. כן, בהשוואה למשחקים הדומים מ2011 וקודמיה. ולא, אתה תעשה את ההשוואה. כי לי נמאס לעשות את העבודה. ברור שיש לי את הנתונים והם מוצעים לכל אחד בכתבות בגמסוטרה. הניתוח לידרבוארדס מדוייק כאשר הלידרבוארד עצמו מדוייק. כמה פעמים צריך להגיד את זה? הסתכלת בכלל על אחד הטורים שלו? משחקים שהלידרבוארדס לא מאפשר להגיד שום דבר בבטחון כמה עותקים נמכרו אז הוא לא מציין כלום. משחקים שהוא לא דייק בהם יש מישהו שיעמיד אותו על טעותו כמו במקרה של מיקרוסופט עם AW. אבל הפלא ופלא, כל המספרים שהוא מציג תואמים בול את המכירות. הטור הראה שסטייט אוף דיקיי מכר יותר מחצי מיליון, ראינו הודעת עיתונות כמה ימים אחרי ששוב מאשרת זאת. אם המספרים היו רחוקים מהמציאות מישהו מהמפתחת היה דואג לתקן אותו.

4. לא צריך להביא קישור. תמצא לבד. לא צריך להאכיל בכפית. אליילי שמועה אחת התבררה לא כנכונה. הגיע הזמן להשחיר כל אתר אי פעם ולא לשים לב לשמועות אחרות שהם מפרסמים למרות שרבות מהן מתבררות כנכונות. אותו דבר עם CBOAT. אם אתה מוחק מקור בגלל שמשחק אחד לא הופיע אז סבבה לך למרות שזה חסר פרופורציה כשאנחנו יודעים שהחלטות שכאלה מתקבלות באופן סופי שעות ודקות לפני האירוע.

טוני מאמזון העלה מעין הצעה שמפיצות ישלמו למשתמשים בשביל דיוני המשחקים הרשמיים - נושא שכבר שנים הוא בעייתי. והוא עשה את זה ביום הכי גרוע לעיתונות בשנה האחרונה (מקרה ג'ף קילי). אני שמח שאתה עוקב כל כך אחר באנים. אתה מוזמן לפנות לאדמינים של הפורום ולהביע דעתך.

5. לא יודע. הנקודה היא שהיה ריפאנד ולא בגלל טוב הלב של מפתחי WAR Z. אם אתה זוכר מקרים בהם היה קייס לבקשת וקבלת ריפאנד בהיקף גדול ושלא קרה, אתה מוזמן לשתף.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 יולי 2013, 04:45

[quote="swym"][/quote]

מיקרוסופט דפקו אותו חזק? תקעו אותו בתאריך מחורבן? יכולות להיות לזה הרבה סיבות, אבל כנראה שעצם העובדה שהוא איחר את הדד-ליין שלו ביותר משנה, בצירוף עם האישיות המרהיבה שלו, הובילו לכך שלמיקרוסופט כבר לא ממש היה סבלנות אליו.

אני שמח שאתה לא מקבל את ההערה הזאת - אבל לא זה מה שאמרתי. לך אחורה ותראה שקראתי לכך חובבנות. בדמו סגור, קטן ומנוהל, שאורכו לא עולה על 10-15 דקות, באג שובר משחק הוא חובבנות. טוב מאוד שהוא הגיע לתערוכה, אבל כמה חבל שהוא בכלל לא טרח לשחק בבילד שהוא הביא.. בסרט רואים את זה במפורש, ממש מספר דקות לתוך המשחק, אנשים נתקעו. מן הסתם שהמשחק בבטא/אלפא/וואטאבר, אבל המינימום שאפשר לעשות, זה לעבור על הבילד כמה פעמים כדי לבדוק שהוא תקין. אם אני הייתי מגיע לתערוכה שבה אתן לאנשים לגעת במשחק שלי בפעם הראשונה, הייתי טוחן את הבילד הזה, שתי וערב. אתה לא?

נ.ב. לא יודע למה זה לא מצטט כמו שצריך :\.. אני משער שאתה יודע למה אני מתייחס.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 05 יולי 2013, 10:49

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 יולי 2013, 19:44