נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מרץ 2019, 21:42

DF העלו ניתוח טכני של הדוויג'ן 2 ומסתבר שיש לא מעט הגדרות גרפיות בגרסת ה-X שהן נמוכות מ-LOW של ה-PC (למשל AO או אור ווליומטרי), כלומר ב-PC אפילו אם אפשר לשחק בהגדרות כל כך נמוכות. יאללה, איפה הדור הבא :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2019, 20:02

עכשיו כשראינו מה גוגל עושה עם Stadia,מה לדעתכם אפשר להסיק על החומרה של הדור הבא? גוגל קבעה כאן רף מאוד מרשים בעיניי,ואני כרגע בתחושה שאין מצב שסוני או MS יספקו פחות horsepower ממנה,או שמא העובדה שיהיה מדובר בחומרה מקומית תקשה עליהן?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2019, 20:34

בהשקה הם טוענים שהם "מקצים" 10.7TF, הדור הבא אמור להיות בערך 50% חזק יותר אבל גוגל יכולים לשדרג את זה באמצע הדור בכיף ל-40TF תאורטית, אי אפשר לדעת איך זה מול הדור הבא, בהתחלת הדור בכל אופן מי שירצה חוויית גיימינג הכי חלקה - ייאלץ כנראה לעשות זאת על קונסולה אלא אם יש לו פייבר או משהו, וגם אז זה לא יהיה לגמרי באותה איכות, בטח בתנועה מהירה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2019, 20:51

אני לא בטוח שהבנתי אותך לאסקין,50% מ-10.7 זה 5.35 אם אני לא טועה,אתה אומר שהדור הבא אמור להיות ~15TF? ממש קשה לי להאמין..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2019, 20:54

זה 16tflops, חזק כמעט ב20% מהradeon vii. סלח לי אם אני חושב שזה לא ממש יקרה. תרחיש אופטימי הוא ~14 והאמת ש12 זה יותר סולידי והגיוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2019, 20:55

אז 40 אחוז... משהו באיזור הזה. לא כזה משנה, גם אם 30%... יש הפרש שאפשר לעשות איתו יותר, התשובה הייתה בקשר ל״מיקום״ שלו בדור הבא, אז טכנית זה המצב בתרחיש האופטימי, ממה שאנחנו יודעים כרגע (:
יש להם גם אופציה לעשות ריבוי כרטיסים אז לא הבנתי אם המספר הזה הוא בSLI או לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 00:43

המספר הזה הוא בשימוש במדף בודד אבל לפי מה שהם אומרים מפתחים יכולים להשתמש ביותר ממדף אחד למרות שהם לא מציינים כמה. הרי אם כל מדף הוא בערך 11TFLOPS, אני יכול כמפתח להשתמש ב-10 מדפים ולעשות משחק עתידני מבוסס RT בלבד שזולל 110TFLOPS? אני בספק. ככל שאתה משתמש ביותר כוח זה עולה לגוגל יותר ואני משער שיש להם מערכת מסויימת של "ענישה מול פרס" למי שישתמש ביותר מדי כוח לעומת מי שישתמש במעט כוח.

התצוגה של גוגל הייתה כל כך מוזרה. היו חלקים שבהם קפצתי מול המסך במחשבה שאני לא קונה קונסולה או PC יותר בחיים שלי והיו רגעים שרציתי לחתוך את הורידים. סך הכל זאת הייתה תצוגה ממש קקה ולא ראינו אפילו משחק אחד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 09:32

הם אמרו שהם הולכים לדבר ולחשוף משחקים בקיץ... פה הם רק דיברו על הקונספט, ולדעתי עשו את זה בצורה מצויינת שכל אחד יבין. בכל אופן מה שבטוח הוא שבזכות הדבר הזה הולכים להצטרף עוד הרבה מאוד אנשים לקהילת הגיימינג, הפשטות של לצפות בוידאו ביוטיוב וללחוץ על כפתור כדי להכנס למשחק היא מהפכנית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 09:39

הם לא אמרו את זה, הם אמרו שהם יחשפו עוד בקיץ אבל כרגע אנחנו לא יודעים כלום. איזה משחקים יהיו שם? כמה זה יעלה? מי מפתח לזה? מי נמצא בפיתוח צד א' שלהם ומתי יהיו להם משחקים מוכנים? יש לי הרגשה שזאת תרגיש כמו פלטפורמה בשלה רק עוד כמה שנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 09:43

נו אז הם כן אמרו את זה (:
לא טענתי שאנחנו יודעים איזה וכמה יעלה כבר עכשיו, אלא שבקיץ ייגעו בדיוק בשאלות שאתה מציג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 10:07

יש הבדל בין "לחשוף משחקים בקיץ" לבין "עוד פרטים בקיץ". זה הולך להיות שירות משחקי צד ג' שכולנו יכולים לקנות עכשיו בPC/פס4/ONE וכמובן שאף אחד מאיתנו לא יוכל לשחק בזה עד 2020 במקרה הטוב. כלומר זה באמת ילהיב פה מישהו כשסדרה 3000 של NVIDIA, הפס5 והסקארלט יהיו בשוק עם כל הבלעדיים שלהן בזמן שנראה שגוגל התחילה לעבוד על צד א' שלה שבוע שעבר? אני לא בטוח שבעולם של היילו אינפנט, הורייזן 2 ומשחקים עם RT ב-PC ב-4K/60 זה באמת הולך להלהיב פה מישהו. זה שירות קז'ואלי נחמד אבל עד שיהיו להם בלעדיים מעניינים זה נראה בעיקר כמו פלטפורמת אינדי ומשחקי צד ג' ישנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 10:46

הוא אמר בפירוש שיש להם צוות שעובד על משחקי צד א', מהסטודיו שהקימו והכריזו עליו אתמול בשם STADIA GAMES AND ENERTAINMENT, ממש כמה שניות לפני שג'ייד עלתה לבמה.
לא מוצא כרגע את הציטוט המדוייק אבל זכור לי שאמרו את ה"עוד פרטים בקיץ" בהקשר של "מידע נוסף על המשחקים".

גם לי אין ספק שעד 2020 לא נשחק בזה, אז מה? גם בדור הבא לא נשחק עד אז :)
דווקא בנושא הRT וגרפיקה מתקדמת מאוד - אני חושב שזה יכול להביא בשורה לא קטנה... וכן, זה יכול לקחת גם עוד 3-4 שנים, אבל הנקודה היא שסביר להניח שכבר באמצע הדור הבא השירות הזה בעל פוטנציאל להפוך לאלטרנטיבה מצויינת ולעקוף את הביצועים של הדור הזה בסיבוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 10:57

הראש צד א' שלהם זאת ג'ייד ריימונד והם שכרו אותה רק לפני שבועיים, היא בכלל עבדה עדין ב-EA עד אוקטובר. מה שלא הולך בצד א' שלהם, אם הם עושים בכלל משחקי AAA, אז הם יהיו מוכנים אולי ב-2022.

עכשיו בו נניח והשירות הזה יעקוף את הביצועים של הדור הבא באמצע הדור הבא. מי יפתח לזה וינצל את זה? יש כבר פלטפורמה מאוד פופולרית שנקראת ה-PC והיא עקפה את הדור הנוכחי עוד לפני שהדור הנוכחי יצא ועדין כל המשחקים פותחו לפס4 ול-ONE כשה-PC נהנה גג מהגדרות קצת יותר גבוהות ורזולוציה/FPS. אז נניח שבאמצע הדור הבא המשחקים בשירות הזה יהיו ב-4K טבעי כשבקונסולות הם יהיו עם דמקה או משהו כזה. אז מה עדיף לשחק, אפס לאג ורזולוציה טבעית על הטלביזיה או בהזרמה משרת מרוחק עם ארטיפקטים של דחיסת וידאו בתמונה? אני משער שהתשובה היא שעדיפה הפס5 פרו עם ה-30TFLOPS שמריצה כל משחק פס5 ב-4K טבעי ב-60FPS. גם מיקרוסופט בעצמה אומרת בזמן שהיא מנסה להרים שירות זהה שגיימינג ישאר בקונסולה נייחת בזמן הקרוב והשירות נועד לקהל קז'ואלי יותר.

עם כל הכבוד להזרמה, משם ה-HIGH END לא יגיע. להפך, הזרמה נועדה לקז'ואלים, לאנשים שלא אכפת להם מקצת לאג ומאיכות וידאו (יחסית) ירודה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 11:03

אה, מצאתי, הוא אומר:
"...and we will be connecting with you again in the summer TO SHARE MORE DETAILS FROM THE GAMES YOU'LL BE ABLE TO PLAY AT LAUNCH AND BEYOND"
קשה לפרש את זה אחרת מ"בקיץ תראו איזה משחקים נשיק עם הקונסולה ומאוחר יותר"
אז קצת סבלנות, פה דיברו על מה זה לעזאזל, כי זה אכן קונספט חדש לחלוטין (או משודרג מאוד ממה שהכרנו) ואנחנו צריכים עוד פרטים.
מעניין אם גוגל תופיע בE3, ועוד יותר מעניין אותי אם בE3 2020 הם הולכים באמת לעשות מהלכים שישנו את מה שאנחנו חושבים על הדור הבא, אם יקנו חברות או מפיצות וכו'... נראה לי שאין ממש אופציה שזה לא יקרה, מתישהו.

לא מבין כל כך את ה"טענות, שלך... זו לא קונסולה שאתה תקנה ותהיה "תקוע" איתה עד שיגיעו המשחקים הטובים באמת... כשאלו יגיעו זה יהיה יעניין אותנו, אבל אנשים עם טלויזיה חכמה שרוצים לשחק פיפ"א וNBA ואולי עוד משחק וחצי? עשרות מליוני האנשים האלו? אני באמת לא רוצה שום סיבה שיקנו מכשיר ב-400-500 דולר בשביל זה. הם יקנו שלט וזהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 11:11

כן, אתה צודק, זה טוב לאנשים של פיפא. פשוט אנחנו פה בפורום אנשים של TLOU2 ו-GOW, לא של פיפא (למרות שרובנו אוהבים פיפא כמובן). קצת קשה לי להתרגש מפלטפורמה שלא מספקת שום דבר שיש לי כבר ב-PC היום רק טוב יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 11:19

נו ברור, אבל אנחנו מדברים רק על השנתיים הראשונות, אחר כך יגיעו הבלעדיים, ובהחלט הכי סביר להניח שהם יעבדו על משחק BR עם אלף שחקנים או משהו פסיכי כזה, שיהיה הרבה יותר קשה לעשות על קונסולות סטנדרטיות, למשל.
ובכל אופן יהיו לזה השלכות על ההכנסות ופוטנציאל המכירות של הקונסולות הקיימות.
מצד שני, אולי הרבה אנשים ייחשפו לגיימינג ככה ועם הזמן יחליטו שכן כדאי לרכוש קונסולה בגלל היתרונות שעדיין יש להן ויהיו להן בעוד 3 שנים גם כן... השאלה היא מה יקרה עוד 4 שנים, שאולי כבר ה"בעיות"/חסרונות יפתרו. מאוד יכול להיות שמספר הקונסולות שיימכרו בדור הבא יצטמצם משמעותית בגלל שהקז'ואלים פחות ירגישו את הצורך לרכוש קונסולה. ושלא נדבר על ההשלכות של זה בשוק הניידים... אני בהחלט אקנה שלט כזה ואשחק מהטלפון שלי במשחקים מסויימים, ובטאבלטים... כל היתרון של הסוויץ' בקטע של הניידות ממש מצטמצם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2019, 11:45

מי אמר שבתכלס זה יעבוד טוב לרוב האנשים שלא בעלי אינטרנט מאוד מהיר באזורים מרכזיים באמריקה? גם מבחינתהקז׳ואלס זה מתאים לכאלו מסוג מסויים שהתברכו באחלה של אינטרנט מהיר ויציב, שאר הקז׳ואלים עדיין יצטרכו את הפס5 והסקארלט בשביל הפיפ״א שלהם.

חוץ מזה שהמותג פלייסטיישן הוא עדיין חזק ויכול ליצור התניה לקנות את הקונסולה על אוטומט גם עבור לקוחות הקז׳ואל כי זה מה שהם רגילים לעשות, עד שהמהפכה הזו באמת תושלם בסדר גודל משנעותי אני מתאר לעצמי שגם סוני ומייקרוסופט כבר יעברו להזרמה כי זה יקח כמה שנים טובות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 11:56

אף אחד לא אומר שום דבר, צריכים לראות... אני מדבר על הפוטנציאל בעיקר, ואם זה אכן עובד טוב על אינטרנט "רגיל" אז אני לא רואה את החברים שלי שרוכשים רק בשביל פיפ"א עושים את זה בדור הבא. כמובן שתלוי במליון דברים, עלות השירות, עלות השלט, והפופולריות של השירות... אבל מדובר בגוגל, ובשירות שיעבוד בשיתוף עם יוטיוב, אני משוכנע שהם ידעו לשווק את זה כמו שצריך, ולדחוף את השלטים שלהם להרבה טלויזיות חכמות פופולריות שימכרו ב-2020, כמו גם לטאבלטים ואנדרויד... יש מצב גם שכבר הפיקסל 4 יגיע עם שלט עם מחזיק-פלסטיק לסלולרי או לכל הפחות ינסו לדחוף ערכה כזו.
וגם אם כל זה יקרה רק ב-2022, מדובר על השליש הראשון של הדור הזה בו "רעידת האדמה" כנראה תתרחש. זה גיימצ'יינג'ר, ומאחר וזו גוגל ולא איזה ONLIVE שניסו למכור לנו את החזון הזה ב-2003 :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2019, 12:08

כבר אמרו פה בפורום שלא חדש שגוגל עושה יוזמות בחצי כח בכל מני תחומים, זה שזו גוגל לא מבטיח שעכשיו היא הולכת עם זה עד הסוף כמו שמייקרוסופט עשתה בזמנו עם האקס בוקס הראשון, נחכה ונראה עד כמה הם רציניים לגבי כל העניין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 12:12

לא רק שמיקרוסופט וסוני גם יעברו להזרמה, אני משער שמיקרוסופט תספיק לנצח אותם לשוק כי בניגוד לגוגל יש למיקרוסופט קונסולה עובדת עם מערכת אקולוגית מתקתקת וסטודיואים פנימיים שעובדים עכשיו על משחקים. השרתים של מיקרוסופט גם זולים בהרבה, ה-S עולה למיקרוסופט מעט מאוד ויש להם 8 כאלה על מדף. עולה להם משמעותית פחות לעשות S לשרת מאשר לצרכן (למשל אין צורך בקרור, מארז, קישוריות כמו בלוטות' או WIFI, דיסק קשיח או כונן אופטי) בזמן שגוגל תקועים עם זיכרון HBM2 שרק הוא לבד כנראה עולה להם בערך 300$ פר "קונסולה". אני לא אתפלא אם מיקרוסופט מסוגלת במחיר של סטדיאה אחת ליצר 4 או 5 קונסולות S לשרת.

כךןצר יש למיקרוסופט את התשתית מרכזי המידע שפזורה בכל העולם במאות (התשתית של אז'ור ובינג), יש להם את החומרה של הקונסולה מוכנה, החומרה שלהם זולה בצורה קיצונית, יש להם את הUI וה-OS, יש להם את הרשת אונליין, יש להם את החברות פיתוח הפנימיות, יש להם את המערכת יחסים עם צד ג' ויש להם את GAMEPASS שיכול לעבור AS IS לענן. בקיצור, אני לא רואה אף חברה מוכנה להזרמת גיימינג כמו מיקרוסופט, לא גוגל ולא אף חברה אחרת. ועדין מיקרוסופט אומרות שההזרמה הזאת היא ללקוחות מאוד ספציפים ורוב הקהל, גם הקז'ואלי יותר וגם הקור יעדיפו קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 12:18

ורק סוג של SIDE NOTE על העלויות של מיקרוסופט לשרת לעומת קונסולה רגילה, זאת העלות של ה-S ב-2016:
1TB - עולה 32$
כונן בלוריי 4K - עולה 34$
קומבו מעבד - 100$
זיכרון - 24$
ספק כוח פנימי - 14$ / חיצוני - 21$
מארז - 19$
חיבורי IO שונים - 11.5$
קישוריות - 6$
ניהול כוח - 8$
קירור - 18$
שלט - 17$
אריזת קרטון וחוברות למניהן - 5.5$
עלויות הרכבה - 12$

סימנתי את הדברים היחידים שהם צריכים בכדי לבנות מדף בשרת, 155.5$ במקום 301$ וזה במחירים של 2016, היום הכל יותר זול. תשווה את זה לגוגל שרק על זיכרון מוציאים כפול מזה, במינימום של המינימום מיקרוסופט בונה 3 קונסולות במחיר של אחת של גוגל.

(כמובן שהשרת עצמו צריך אכסון, קרור, מארז, ספק כוח וכדומה אבל אלה פרמטרים שכולם יצטרכו להתמודד איתם)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2019, 12:20

ומה עם הוצאות נלוות שקשורות לשרתים ושלא נכנסים לחישובי קונסולות? ;)

לא שאני לא מסכים עם השורה התחתונה שלך, במיוחד לגבי הייעוד הנוכחי של שירותי ההזרמה האלו כמו שמייקרוסופט רואה את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 12:23

לסוני תהיה בעייה קשה מאוד עם הזרמה לפני שכל העולם עובר לפייבר... אין להם תשתית טובה מספיק כדי שזה יעבוד באמת כמו שצריך בעתיד הקרוב מאוד.
למיקרוסופט אין את הבעייה הקשה הזו, אבל המודל שלהם לדעתי יהיה פחות מוצלח מזה של גוגל והאופציה שלהם למשוך אנשים היא מזערית לעומת פאקינג יוטיוב.
מה שכן אני ממש מקווה שהם יתנו פייט רציני, כדי שנראה את השירותים משתפרים ואת המחירים צונחים... מזל שיש את מיקרוסופט בתחום הזרמת המשחקים, לא הייתי רוצה שגוגל תהיה מונופול :)
לגבי כסף - שתיהן יכולות להרשות לעצמן להתפזר, לא חושב שזה באמת משהו שישנה את התוצאה הסופית לצרכן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2019, 12:45

bling כתב:ומה עם הוצאות נלוות שקשורות לשרתים ושלא נכנסים לחישובי קונסולות? ;)

לא שאני לא מסכים עם השורה התחתונה שלך, במיוחד לגבי הייעוד הנוכחי של שירותי ההזרמה האלו כמו שמייקרוסופט רואה את זה.

ציינתי את זה בסיום אבל שם העלות לכולם זהה ולכן לא רלוונטית. בעצם גם שם יש למיקרוסופט יתרון כי מן הסתם לקרר VEGA56 זה הרבה יותר קשה מ-ONE S קטנטנה ופתטית :)

Laskin כתב:לסוני תהיה בעייה קשה מאוד עם הזרמה לפני שכל העולם עובר לפייבר... אין להם תשתית טובה מספיק כדי שזה יעבוד באמת כמו שצריך בעתיד הקרוב מאוד.
למיקרוסופט אין את הבעייה הקשה הזו, אבל המודל שלהם לדעתי יהיה פחות מוצלח מזה של גוגל והאופציה שלהם למשוך אנשים היא מזערית לעומת פאקינג יוטיוב.
מה שכן אני ממש מקווה שהם יתנו פייט רציני, כדי שנראה את השירותים משתפרים ואת המחירים צונחים... מזל שיש את מיקרוסופט בתחום הזרמת המשחקים, לא הייתי רוצה שגוגל תהיה מונופול :)
לגבי כסף - שתיהן יכולות להרשות לעצמן להתפזר, לא חושב שזה באמת משהו שישנה את התוצאה הסופית לצרכן.

פייבר לא עוזר, הלייטנסי בדברים האלה היא מגבלה מבוססת פיסיקה, המרחק הפיזי מהשרת. אין מה לעשות, השרתים צריכים להיות קרובים ואני לא יודע איך סוני מסוגלת בכלל לבנות תשתית שרתים שמדגדגת את שלושת חברות הקומפיוט הכי גדולות בעולם (גוגל, מיקרוסופט ואמזון). אני לא יודע אם ראית פעם איך נראת הפריסת שרתים של שלושת הגדולות, אבל בשביל שסוני תגיע לפריסה כזאת הם צריכים לעבוד שנים על שנים בהשקעה של אלוהים יודע כמה כסף בזמן שלשלושת הגדולות יש פריסה מדהימה כבר היום.

סוני לא יכולה להתחרות בשלושת הגדולות, הם כנראה ינסו לדחוף חזק את הקונספט של הקונסולה המקומית כי אין לי מושג איך הם יתחרו גלובלית בהזרמה. הם יכולים אולי לתחזק את זה סביב הערים הגדולות בארה"ב ואירופה, אבל אני לא רואה איך ישראלים כמונו יקבלו חוויה איכותית כמו של מיקרוסופט או גוגל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2019, 13:09

כן, כתבתי שלסוני תהיה "בעייה קשה מאוד"... הם יכולים לעשות סוג-של שת"פ עם אמאזון כדי לפתור אותה, למשל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים