Stick כתב:Kazz כתב:למשחק כבר היו 10 ביקורות קודמות שנתנו לו 6 (כולל גיימספוט המיינסטרימי) אז 4 לא נשמע מופרך למי שעוד יותר מחמיר. הטלגרף גם נתנו לו 4 (2 כוכבים מ 5). אולי הבריטים הורידו ציון כי זה לא קריסטל דיינמיקס..
בתור מי שסיים את שני המשחקים הקודמים אני בהחלט יכול לראות למה המשחק החדש שדי דורך במקום יקבל 4. לפי התרשומתי 7 זה הציון המקסימלי שהייתי נותן למשחק.
אם 4 זה משחק שבור/נוראי אז באיזה מצב יהיה נכון לתת פחות? צריך לשנות את המוסכמות. לדעתי עדיין נותנים ציונים גבוהים מדי למשחקים.
תתחילו להשתמש ב opencritic ואז המשקל השונה שMC נותן לאתרים מסויימים לא יהיה בעיה.
תשמע מדובר בסופו של דבר בעניין סובייקטיבי ודעה אישית על משחק, אז אי אפשר באמת להכריע פה 'צודק' או 'לא צודק' בצורה אמיתית.
כלומר אם המבקר הספציפי באמת סבל במשחק הספציפי.. בסדר, אי אפשר באמת להגיד משהו, אבל עדיין.
לדעתי, ביקורות מקצועיות ובעיקר כאלו שנמצאות תחת מערכת מסוימת (עיתון, אתר.. ) ולא תחת ערוץ יוטיוב פרטי שמשווק כ'אדם פרטי מדבר על..', צריכות לנסות ולכוון הן לאיכות אובייקטיבית של משחק לצד החוויה הסובייקטיבית של המבקר.
מה הכוונה? שכן, משחק מושקע בהפקה גבוהה שכל המערכות בו עובדות בצורה טובה צריך לקבל 'עובר'. ו6 זה ציון רע שאומר שמדובר במשחק לא טוב, אבל לפחות בכזה שעובד והשקיעו בו עבודה מסוימת, גם אם לא מוצלחת, ולא בכזה שעצם הוצאת המשחק אמורה להעליב את קהל היעד שלו.
אז למה הייתי נותן 4? למשחקים כאלו - לAC יוניטי לדוגמה שהושק במצב טכני קטסטרופלי והיה חייב להדחות. פשוט כי זה משחק שבושה שיוביסופט לא דחו.
ואל תדאג לגבי פחות מזה, תמיד אפשר לרדת. למשל גרסאת הpc של ארקהם נייט שהייתה באמת בלתי שחיקה, או משחק שיצא במצב הטכני של יוניטי אבל גם ברמה המשחקית או ה'אומנותית' (תחומים בהם יוניטי היה בסדר גמור) היה זריקת זין גדולה (למשל הרבה מאוד מהמשחקים צמודי סרטים שהיו פופולריים בשני הדורות האחרונים).
בקשר למספרים עצמם, זה המצב היום וזה לכל הפחות הקונצנזוס הרחב לגביהם, אם אתה רוצה לדון בבעייתיות שאכן קיימת במצב הזה היום אז למה רק להוריד את גובה המספרים?
כל הרעיון של ביקורות ממסופרות הוא לא הגיוני מההתחלה למדיום הזה משתי סיבות שאין באמת איך להתמודד איתן מלבד פשוט ביקורות ללא מספור:
הראשונה, שלך תשווה לי עכשיו בין ג'רני של הps3, חוויה קצרה ומהודקת בלי סיפור ועם אימפקט רגשי, לAC אודיסי לדוגמה, משחק של 50 שעות עם אלפי סיפורים ועשרות מערכות שונות שפועלות במקביל. הרי בסופו של דבר שניהם מקבלים כיום את אותו ערך מספרי אוניברסאלי.
והדבר השני, שמתקשר ספציפית ל4 של TR, בהנחה שאכן מדובר במשחק בהפקה גבוהה עם מערכות טובות שעובד אבל הבעיה שהוא כל כך חסר מעוף אחרי וביחס לקודמים, האם ה4 תקף גם למי שלא שיחק בקודמים? אם לא שיחקתי אז שישים בסוגריים 7? ואם שיחקתי בראשון לפני 5 שנים ולא בשני לאחרונה אז זה 6?
כי פה שוב אתה נכנס ללופ של ביקורות סובייקטיביות לצד מספרים אוניברסליים.
InterAl כתב:Stick כתב:Kazz כתב:למשחק כבר היו 10 ביקורות קודמות שנתנו לו 6 (כולל גיימספוט המיינסטרימי) אז 4 לא נשמע מופרך למי שעוד יותר מחמיר. הטלגרף גם נתנו לו 4 (2 כוכבים מ 5). אולי הבריטים הורידו ציון כי זה לא קריסטל דיינמיקס..
בתור מי שסיים את שני המשחקים הקודמים אני בהחלט יכול לראות למה המשחק החדש שדי דורך במקום יקבל 4. לפי התרשומתי 7 זה הציון המקסימלי שהייתי נותן למשחק.
אם 4 זה משחק שבור/נוראי אז באיזה מצב יהיה נכון לתת פחות? צריך לשנות את המוסכמות. לדעתי עדיין נותנים ציונים גבוהים מדי למשחקים.
תתחילו להשתמש ב opencritic ואז המשקל השונה שMC נותן לאתרים מסויימים לא יהיה בעיה.
תשמע מדובר בסופו של דבר בעניין סובייקטיבי ודעה אישית על משחק, אז אי אפשר באמת להכריע פה 'צודק' או 'לא צודק' בצורה אמיתית.
כלומר אם המבקר הספציפי באמת סבל במשחק הספציפי.. בסדר, אי אפשר באמת להגיד משהו, אבל עדיין.
לדעתי, ביקורות מקצועיות ובעיקר כאלו שנמצאות תחת מערכת מסוימת (עיתון, אתר.. ) ולא תחת ערוץ יוטיוב פרטי שמשווק כ'אדם פרטי מדבר על..', צריכות לנסות ולכוון הן לאיכות אובייקטיבית של משחק לצד החוויה הסובייקטיבית של המבקר.
מה הכוונה? שכן, משחק מושקע בהפקה גבוהה שכל המערכות בו עובדות בצורה טובה צריך לקבל 'עובר'. ו6 זה ציון רע שאומר שמדובר במשחק לא טוב, אבל לפחות בכזה שעובד והשקיעו בו עבודה מסוימת, גם אם לא מוצלחת, ולא בכזה שעצם הוצאת המשחק אמורה להעליב את קהל היעד שלו.
אז למה הייתי נותן 4? למשחקים כאלו - לAC יוניטי לדוגמה שהושק במצב טכני קטסטרופלי והיה חייב להדחות. פשוט כי זה משחק שבושה שיוביסופט לא דחו.
ואל תדאג לגבי פחות מזה, תמיד אפשר לרדת. למשל גרסאת הpc של ארקהם נייט שהייתה באמת בלתי שחיקה, או משחק שיצא במצב הטכני של יוניטי אבל גם ברמה המשחקית או ה'אומנותית' (תחומים בהם יוניטי היה בסדר גמור) היה זריקת זין גדולה (למשל הרבה מאוד מהמשחקים צמודי סרטים שהיו פופולריים בשני הדורות האחרונים).
בקשר למספרים עצמם, זה המצב היום וזה לכל הפחות הקונצנזוס הרחב לגביהם, אם אתה רוצה לדון בבעייתיות שאכן קיימת במצב הזה היום אז למה רק להוריד את גובה המספרים?
כל הרעיון של ביקורות ממסופרות הוא לא הגיוני מההתחלה למדיום הזה משתי סיבות שאין באמת איך להתמודד איתן מלבד פשוט ביקורות ללא מספור:
הראשונה, שלך תשווה לי עכשיו בין ג'רני של הps3, חוויה קצרה ומהודקת בלי סיפור ועם אימפקט רגשי, לAC אודיסי לדוגמה, משחק של 50 שעות עם אלפי סיפורים ועשרות מערכות שונות שפועלות במקביל. הרי בסופו של דבר שניהם מקבלים כיום את אותו ערך מספרי אוניברסאלי.
והדבר השני, שמתקשר ספציפית ל4 של TR, בהנחה שאכן מדובר במשחק בהפקה גבוהה עם מערכות טובות שעובד אבל הבעיה שהוא כל כך חסר מעוף אחרי וביחס לקודמים, האם ה4 תקף גם למי שלא שיחק בקודמים? אם לא שיחקתי אז שישים בסוגריים 7? ואם שיחקתי בראשון לפני 5 שנים ולא בשני לאחרונה אז זה 6?
כי פה שוב אתה נכנס ללופ של ביקורות סובייקטיביות לצד מספרים אוניברסליים.
1. אין דבר כזה "איכות אובייקטיבית" באמנות.
2. אין באמת קונצנזוס. יש מבקרים מחמירים יותר (אדג') ומחמירים פחות (IGN). הממוצע הוא שקלול של המחמירים והמקלים.
3. הטיעונים פה לא ייחודיים לעולם משחקי וידאו. גם בעולם הקולנוע המבקרים לא מייחסים שום חשיבות לערכי הפקה בציון שהם נותנים. אם כבר, נראה שלהיפך, סרטים דלי תקציב נוטים לזכות בציונים גבוהים ובלובאסטרים עתירי תקציב לציונים נמוכים. לכן אני חושב שהורדת הסקאלה היא סימן לכך שתעשיית המשחקים מתבגרת.
4. אפשר למספר כל דבר. אני יכול להשוות די בקלות את ג'ורני ל-AC, כי אפשר להעניק ציון לאיכות/חוויה כללית או לכל הפחות ל"כמה המשחק שווה את הזמן שלך". בדיוק כמו שעושים את זה בביקורות סרטים, מוזיקה ותחומים אחרים. אין הבדל.
omerkot כתב:טוב, אחרי שסיימתי את ספיידרמן אני מוכן למחוק חלק מהביקורת שהיתה לי.
זה משחק שזורק עליך את כל הפגמים שלו ישר בהתחלה אבל הוא בהחלט משתפר מאוד עם התקדמות העלילה, הוא כיפי נורא, האורך שלו טוב ויש בו לא מעט מההומור החביב של אינסומניאק.
הוא עדיין לא AAA לטעמי אבל הוא לא בזבוז של מפתחת ואני מקווה שספיידרמן 2 יציג את הליטוש שחסר פה.
Stick כתב:אתה יכול להגיד שיותר נהנת מספיידרן המופלא 2 (אני מדבר על זה מ2014, כן?) אבל זו בדיוק הנקודה שאני מדבר עליה.
המבקר צריך לדעת לתת ביקורת אובייקטיבית שתשלב הן את הרמה האובייקטיבית של המשחק (העובדה שהמשחק לא גמור, שדמויות נעלמות אחרי שהן מדברות, שיש באגים שוברי משחק.. זה משחק נוראי) ולצד זה כמובן בנוסף את החוויה הסובייקטיבית, כי זה לא ניתוח טכני וזה לא טור דעה מהצד השני.
אם נניח, לא יודע.. המבקר בכנות נהנה מהמשחק כי זה ממש הצחיק אותו עד כמה נוראי הוא יכול להמשיך להיות ואילו באגים הזויים הוא עוד יכול להמשיך להתקל בהם (כן, זו דוגמה קצת קיצונית וברור שזה מצד דמיוני ורוב מוחלט של המקרים לא כאלו, אבל בשביל הנקודה), אז מה, שיתן למשחק 8?
ובקשר לpc, אני לא מדבר סתם על פורט סטנדרטי, אלא על פורט כמו זה של ארקהם נייט שהוא, אובייקטיבית וללא כל ספק, פחות טוב מגרסאת הקונסולות.
איכות היצירה במשחקים היא לא כמו איכות היצירה בציור או קולנוע (גם בקולנוע תאורתית אתה יכול לתת לילד לצלם משהו בטלפון רועד והאיכות הטכנית מגיעה לרמה שהיא משפיעה על איכות היצירה, אבל חומרים שיש להם התקציב לצאת לקולנוע תמיד עומדים בתקן מסויים שמונע את המצב), ברור שאפשר לזרוק את המילה "אומנות" ולהתחבא מאחוריה כדבר קדוש שאי אפשר לשפוט.. אבל זה לא המצב במלואו.
יש מספיק פרמטרים טכניים (ולא רק רזולוציית טקסטורות.. אתה יודע על מה אני מדבר) שתופסים חלק מאוד משמעותי בכל יצירת גיימינג ואותם ניתן לשפוט באיכות אובייקטיבית.
AI במשחק התגנבות לדוגמה, לא תגיד לי שAI שבור הוא החלטה אומנותית שאי אפשר לשפוט, נכון?
Laskin כתב:סתם רוצה להעיר שאם יש מישהו בעולם הזה שמעדיף לשחק משחקי ארקהם עם מקלדת ועכבר הוא לא ראוי לשום התייחסות (;
InterAl כתב:Laskin כתב:סתם רוצה להעיר שאם יש מישהו בעולם הזה שמעדיף לשחק משחקי ארקהם עם מקלדת ועכבר הוא לא ראוי לשום התייחסות (;
שיחקתי את כולם עם מקלדת ועכבר. הם עדיפים גם במשחק הזה:
1. השליטה במצלמה היא הרבה יותר טובה עם עכבר: גם יותר קל ומהיר להזיז אותה, וגם בגיימפד אתה מאבד שליטה על ה-face buttons כשאתה מזיז את האגודל לסטיק הימני.
2. במקלדת יש הרבה יותר מקשים, וזה יתרון במשחק כמו בטמן שיש בו המון צירופי מקשים. עם גיימפד אתה צריך למשל להשתמש ב-dpad בשביל לגלול בין גאדג׳טים, בעוד שעל המקלדת יש כפתור לכל גאדג׳ט.
3. עם עכבר קל יותר לכוון ולירות עם הבאטמוביל.
והיתרונות האלה רלוונטיים עבור רוב המשחקים. אין כמעט אף משחק שעדיף לשחק עם גיימפד, לדעתי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים