PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Kazz » 12 נובמבר 2013, 12:57

כיצד חנויות ריטייל 'סובלים' שאמזון יציעו משחקים במחיר זול יותר מאשר בחנות הפיזית? הרי אמרו שבלי ה DRM שנפטר מהדיסקים לא תוכל להיות תחרות ושהחנויות הפיזיות לא יסכימו שהשוק הדיגיטלי יציע משחקים במחיר נמוך יותר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 13:39

Kazz כתב:יהיה משעשע אם חנות האמזון הזו תפעל כמו שמצפים אחרי שאנשים אמרו שבלי הDRM המקורי של הXB1 פשוט אי אפשר ליישם את זה.

תחרות רק מאמזון זה יפה מאוד.
תחרות מכל החנויות בעולם, זה הרבה יותר טוב וזה לא אפשרי.

ע"י זה שמתייחסים לדיסקים כאילו יש להם חשיבות כלשהי והם לא סתם תוספת חמודה שבאה ליד הקוד שאתה קונה, אתה מונע המון תחרות שהפילה את מחירי משחקי הPC לרצפה. חבל, אבל גם אמזון זה משהו. לפחות תהייה תחרות כלשהי, גם אם לא מוצלחת כמו שיכלה להיות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 נובמבר 2013, 13:45

Nucleus_Dawn כתב:
תחרות רק מאמזון זה יפה מאוד.
תחרות מכל החנויות בעולם, זה הרבה יותר טוב וזה לא אפשרי.

ע"י זה שמתייחסים לדיסקים כאילו יש להם חשיבות כלשהי והם לא סתם תוספת חמודה שבאה ליד הקוד שאתה קונה, אתה מונע המון תחרות שהפילה את מחירי משחקי הPC לרצפה. חבל, אבל גם אמזון זה משהו. לפחות תהייה תחרות כלשהי, גם אם לא מוצלחת כמו שיכלה להיות.

עדיין לא הבנתי למה זה מונע.
אם סוני נתנה רישיון לאמאזון למכור קודים דיגיטליים למה שזכייניות אחרות לא יקבלו?

ואיך זה שלא היה נדרש דיסק בכונן היה מביא לפריחה של חנויות נוספות סטייל אמאזון?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2013, 13:53

Kazz כתב:כיצד חנויות ריטייל 'סובלים' שאמזון יציעו משחקים במחיר זול יותר מאשר בחנות הפיזית? הרי אמרו שבלי ה DRM שנפטר מהדיסקים לא תוכל להיות תחרות ושהחנויות הפיזיות לא יסכימו שהשוק הדיגיטלי יציע משחקים במחיר נמוך יותר.

מי אמר את זה? בשביל תחרות סוני ומיקרוסופט צריכים לתת לחנויות צד ג' למכור קודים למשחקים הדיגיטליים, זה הכל. מפתיע מאוד שזה קרה עם סוני, אולי זה יקרה גם עם מיקרוסופט.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 נובמבר 2013, 13:59

אבל יש אנשים שאמרו שדבר כזה לא בר-ביצוע כי החנויות הפיזיות יפעילו לחץ כדי למנוע את זה משום שהמשחק הדיגיטלי יימכר בפחות.

לפי מה שכתוב פה, זה לא רק אמזון: http://www.engadget.com/2013/11/12/sony ... ork-store/

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2013, 14:09

Kazz כתב:אבל יש אנשים שאמרו שדבר כזה לא בר-ביצוע כי החנויות הפיזיות יפעילו לחץ כדי למנוע את זה משום שהמשחק הדיגיטלי יימכר בפחות.

לפי מה שכתוב פה, זה לא רק אמזון: http://www.engadget.com/2013/11/12/sony ... ork-store/

תמונה

סוני או מיקרוסופט בחיים לא יוכלו לעשות את זה, אמזון וחברות אחרות בהחלט יוכלו. אין לריטייל שום דבר ללחוץ את אמזון, את סוני ומיקרוסופט בהחלט יש להן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 14:24

bling כתב:עדיין לא הבנתי למה זה מונע.
אם סוני נתנה רישיון לאמאזון למכור קודים דיגיטליים למה שזכייניות אחרות לא יקבלו?

ואיך זה שלא היה נדרש דיסק בכונן היה מביא לפריחה של חנויות נוספות סטייל אמאזון?

המצב הנוכחי הוא שסוני מחליטה מי מתחרה בה.
במצב שכל משחק הוא קוד, כולם מתחרים בכולם, בלי קשר למה נוח עבור סוני.

זה אומר שיש גם אתר שקונה מרוסיה עותקים פיזיים בזול במיוחד ומוכר אותם במחירים זולים מאוד לכל העולם. זו המשמעות של תחרות. אם יש חברה אחת שבוחרת מי מתחרה במי, אין תחרות אמיתית. זה אומר שרק גורמים שמסוגלים להפעיל לחץ על סוני יכולים לקבל את הזכות למכור. אמזון מסוגלים להפעיל לחץ וזה מצוין. המון חנויות אחרות לא.

ההשוואה לסטים ממש לא ברורה לי. בעוד שVALVE מאשרת לכל מפתחת או מפיצה למכור קודים לסטים איפה שהן רוצות, סוני מאפשרת רק לחנויות שהיא בוחרת למכור קודים. זה שונה לחלוטין מהמצב עם סטים, שמאפשר תחרות חסרת מגבלות. בPS4 יש חברה אחת שמחליטה איפה אתם יכולים לקנות משחקי PS4 דיגיטליים וזו סוני. מהבחינה הזו, זה לא השתנה. הדבר היחיד שהשתנה זה שסוני החליטו לאפשר את זה לעוד חנויות.
זה צעד מצוין. זה צעד קדימה מבחינת הקונסולות. זה הרחק מאחור ממה שיש בPC וממה שמייקרוסופט רצו לעשות בONE.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 12 נובמבר 2013, 14:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 נובמבר 2013, 14:29

Nigga כתב:Sony now lets you buy digital PlayStation games from Amazon and other retailers

שמעתם נכון. סוני מאמצת את המודל של וואלב וזה לא יהיה בלעדי לאמזון. מגהטון כבר אמרנו?

האמא של המגהטון!
קאוטיק כמו שאתה רואה זה רק הולך להתרחב,אולי לא יהיו בשלב הזה הצעות חצי מפוקפקות מכל מני אזורים במזרח אירופה אבל מדובר במהפכה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 14:37

bling כתב:האמא של המגהטון!
קאוטיק כמו שאתה רואה זה רק הולך להתרחב,אולי לא יהיו בשלב הזה הצעות חצי מפוקפקות מכל מני אזורים במזרח אירופה אבל מדובר במהפכה.

בהחלט מהפכה. התקדמות נהדרת בעולם הקונסולות. חבל רק שעם כל ההתקדמות הזאת, הקונסלות נותרות עדין הרחק מאחורי הPC בתחום הזה.
המשמעות היא שיהיה אפשר למצוא משחקים חדשים ב50$, שזה ממש אחלה. בגלל שאין תחרות חופשית עדין, לא נוכל למצוא משחקים חדשים ב35$, כמו בPC.

התקדמות אדירה, עבור קונסולות שהיו תקועות 8 שנים מאחור. הן פשוט עדין תקועות מאחור. בתור שחקן קונסולות, אתה בהחלט יכול לשמוח ובצדק. בתור שחקן PC, אני לא מתרשם בכלל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 נובמבר 2013, 14:39

Nigga כתב:מאחר וזה דיגיטלי אני חושב שעם קצת קומבינה אנחנו אשכרה נוכל לקנות משחקים מ amazon.com !!
כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להירשם כאמריקאים, לקנות משחק והקוד להורדה ישר נשלח לאימייל.

תמונה

יש לי אמריקאן אקספרס עם כתובת אמיתית אמריקאית,הבעיה היא שלפעמים משתמשים ב IP,בחנות של סוני אני יכול לקנות משחקים בכיף אבל לראות סרטים או סדרות אני חסום גם עם הכרטיס שלי שהוא אמריקאי לכל דבר מבחינתם.

קאוטיק בוא נראה לאן התחרות בתנאים הנוכחיים לוקחת אותנו,אני בטוח שנראה לא מעט מבצעי טירוף למיניהם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 14:44

bling כתב:יש לי אמריקאן אקספרס עם כתובת אמיתית אמריקאית,הבעיה היא שלפעמים משתמשים ב IP,בחנות של סוני אני יכול לקנות משחקים בכיף אבל לראות סרטים או סדרות אני חסום גם עם הכרטיס שלי שהוא אמריקאי לכל דבר מבחינתם.

בחנות האמריקאית של אמזון לא בודקים IP. אפילו לא בודקים את הכתובת בהתאם לכרטיס האשראי.
אני משתמש בכרטיס האשראי הישראלי שלי, עם כתובת אמריקאית וקונה משחקים לPC לא מעט. שווה לגמרי ואם זה יהיה אפשרי בPS4 (אני מניח שכן), זה יהיה מצוין.

כל עוד המשתתפים בתחרות נקבעים רק ע"י סוני, ברור שהיא פחות הוגנת מהתחרות החופשית שיש בPC.
סוני היא הבעלים של זכות ההפצה הדיגיטלית של כל המשחקים בקונסולה. עד שזה לא ישתנה (ובONE זה היה אמור להשתנות ונמנע), התחרות לא תהייה אמיתית ולא תניב את המחירים הטובים ביותר לצרכן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2013, 14:56

במשחקים של סטים לפחות הדבר היחיד שאתה צריך לעשות בשביל לקנות קודים אמריקאים באמזון זה לשנות את הכתובת "משלוח" (אין באמת משלוח אבל דורשים כתובת משום מה) למקום בארה"ב וזהו, זה מנותק לגמרי מכתובת או טיב כרטיס האשראי. חדשות מעולות!

האמת שעכשיו שקונים משחקים בצורה חופשית בקודים ברשת, משחקים מחייבים התקנה והחומרה בתוך הקונסולות האלה היא X86 אני כבר לא בטוח שאלה לא יותר מאשר סוג של Glorified Steam Box.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 נובמבר 2013, 15:21

אם הייתם מעלים את זה כאופציה לפני כמה שעות - כל אחד היה אומר כאן ש"אין שום סיכוי שסוני/מיקרוסופט יאפשרו זאת", ולכן זה באמת מגהטון, למרות שבPC זה מובן מאליו.
זה בעצם אומר שנכון לעכשיו - משחק של PS4 בן חודשים ספורים יעלה בממוצע משהו כמו 40 דולר, לעומת 60 בONE.
מיקרוסופט *חייבת* לתת מענה לדבר הזה, אחרת יתחילו להשוות את המחירים שהוציאו על משחקים בעוד שנה ויגלו שהיה ניתן לקנות עוד קונסולה בהפרש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2013, 15:53

Laskin כתב:אם הייתם מעלים את זה כאופציה לפני כמה שעות - כל אחד היה אומר כאן ש"אין שום סיכוי שסוני/מיקרוסופט יאפשרו זאת", ולכן זה באמת מגהטון, למרות שבPC זה מובן מאליו.
זה בעצם אומר שנכון לעכשיו - משחק של PS4 בן חודשים ספורים יעלה בממוצע משהו כמו 40 דולר, לעומת 60 בONE.
מיקרוסופט *חייבת* לתת מענה לדבר הזה, אחרת יתחילו להשוות את המחירים שהוציאו על משחקים בעוד שנה ויגלו שהיה ניתן לקנות עוד קונסולה בהפרש.

ברור שזה מגטון, אף אחד לא ציפה בכלל שחברת קונסולה תעשה משהו כזה, תוציא את המכירות הדיגיטליות מהידיים שלה. זה כמו שאפל תתן לכולם למכור שירים לITUNES. סוני מוותרת פה על המון כסף, זה חתיכת צעד.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 15:55

Laskin כתב:אם הייתם מעלים את זה כאופציה לפני כמה שעות - כל אחד היה אומר כאן ש"אין שום סיכוי שסוני/מיקרוסופט יאפשרו זאת", ולכן זה באמת מגהטון, למרות שבPC זה מובן מאליו.

הם לגמרי חייבים להשתוות לסוני בתחום הזה ומהר. זה בהחלט מגהטון.
זה היתרון הכי גדול של הPS4 על הONE. יותר גדול מה100$ הפרש במחיר. זה לגמרי מספיק בשביל להשוות את היתרון התיאורתי של מייקרוסופט במערכת הפעלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 נובמבר 2013, 17:59

Nucleus_Dawn כתב:
הם לגמרי חייבים להשתוות לסוני בתחום הזה ומהר. זה בהחלט מגהטון.
זה היתרון הכי גדול של הPS4 על הONE. יותר גדול מה100$ הפרש במחיר. זה לגמרי מספיק בשביל להשוות את היתרון התיאורתי של מייקרוסופט במערכת הפעלה.

העיקר שהם קיבלו את האישור שלך מול היתרון ה"תיאורתי". כי זה נחשב וזה לא נחשב :D.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 נובמבר 2013, 18:04

Death_119 כתב:העיקר שהם קיבלו את האישור שלך מול היתרון ה"תיאורתי". כי זה נחשב וזה לא נחשב :D.

כן אין מה לאמר,עכשיו סוף סוף סוני שווה למייקרוסופט :P

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 נובמבר 2013, 18:13

bling כתב:כן אין מה לאמר,עכשיו סוף סוף סוני שווה למייקרוסופט :P

עכשיו אפשר לישון בלילה, היתרון מול מערכת ההפעלה נסגר, פוווו... זה היה מלחיץ.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 נובמבר 2013, 18:24

Death_119 כתב:עכשיו אפשר לישון בלילה, היתרון מול מערכת ההפעלה נסגר, פוווו... זה היה מלחיץ.

:D

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 נובמבר 2013, 19:07

bling כתב:כן אין מה לאמר,עכשיו סוף סוף סוני שווה למייקרוסופט :P

אפילו עוקפים אותם. אני מוכן להתמודד עם מערכת הפעלה מחורבנת, אם המחירים של המשחקים עדיפים.
צעד נהדר של סוני.

דודי, למה היה לך קשה לישון בלילה? מה אכפת לך איזו קונסולה תכננתי לקנות קודם?
אני לא מסוגל להבין אנשים שכל כך מפריע להם מה אנשים אחרים בוחרים לקנות. פשוט תמוה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 נובמבר 2013, 19:36

Nucleus_Dawn כתב:
אפילו עוקפים אותם. אני מוכן להתמודד עם מערכת הפעלה מחורבנת, אם המחירים של המשחקים עדיפים.
צעד נהדר של סוני.

דודי, למה היה לך קשה לישון בלילה? מה אכפת לך איזו קונסולה תכננתי לקנות קודם?
אני לא מסוגל להבין אנשים שכל כך מפריע להם מה אנשים אחרים בוחרים לקנות. פשוט תמוה.

אתה חייב להסכים שהיציאה שלך הייתה משעשעת, במיוחד שאתה מתאר את הדברים כחוק טבע ולא הטעם האישי שלך. ממש לא מפריע, תרכוש מה שבא לך :D.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 נובמבר 2013, 20:08

2 המערכות הפעלה האלו יהיו מאוד סגורות
ככה שמי שמצפה למשהו דומה לWIN8 או OSX או לינוקס ,לא נקבל מערכות פתוחות (יחסית) כאלו
וזה למרות שהחומרה של שניהן מסוגלות לזה בקלות

בPS4 רק צריך התאמה לGDDR5
בXBO לא צריך התאמה בכלל עם לא משתמשים בESRAM

מעניין יהיה לראות עם הסטים בוקס תאפשר התקנת תוכנות לא רישמיות ,במחינתי זה מאוד חשוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2013, 20:40

kririn כתב:2 המערכות הפעלה האלו יהיו מאוד סגורות
ככה שמי שמצפה למשהו דומה לWIN8 או OSX או לינוקס ,לא נקבל מערכות פתוחות (יחסית) כאלו
וזה למרות שהחומרה של שניהן מסוגלות לזה בקלות

בPS4 רק צריך התאמה לGDDR5
בXBO לא צריך התאמה בכלל עם לא משתמשים בESRAM

מעניין יהיה לראות עם הסטים בוקס תאפשר התקנת תוכנות לא רישמיות ,במחינתי זה מאוד חשוב

למה אתה חושב שמשהו פה מצפה למערכת הפעלה פתוחה? וכבר ידוע שסטימבוקס זה סתם PC, אתה יכול לעשות איתו מה שבא לך.

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 12 נובמבר 2013, 20:50

DrKeo כתב:ברור שזה מגטון, אף אחד לא ציפה בכלל שחברת קונסולה תעשה משהו כזה, תוציא את המכירות הדיגיטליות מהידיים שלה. זה כמו שאפל תתן לכולם למכור שירים לITUNES. סוני מוותרת פה על המון כסף, זה חתיכת צעד.

זה כאילו רק אני כאן יודע שנינטנדו עושה בדיוק את זה כבר יותר משנה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 12 נובמבר 2013, 21:04

erezronen כתב:
זה כאילו רק אני כאן יודע שנינטנדו עושה בדיוק את זה כבר יותר משנה.

לא ראיתי באמאזון משחקי WIIU להורדה...

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים