משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי Laskin » 02 ינואר 2026, 10:34

כן, העניין הזה, במידה ולא ייפתר בחצי שנה הקרובה - יכול להיות מה שידחה את הדור הבא, שאני עד עכשיו הימרתי על 2027 בבטחון מוחלט.
הניידת אולי עדיין תצא כמתוכנן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 ינואר 2026, 12:37

מי צריך את הדור הבא? יש מספיק מה לשחק כבר עכשיו, לשנים קדימה. העניין הזה לא ייפתר בשום מצב, כי יש סה"כ 3 יצרניות זיכרון( זה לא רק ram, זה גם vram למעבדים הגרפיים), ויצרנית אחת של שבבי העיבוד הגרפיים, והן שמות את יכולות הביצוע שלהן לתחום החשוב ביותר, שיכניס להן הכי הרבה. לא קריטי לי. מצידי שהדור הבא יגיע ב 2030... אולי אשכרה ינצלו את החומרה עד אז.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2026, 13:35

על פי התחזיות המחיר יתיצב בחצי שנה הקרובה אבל הוא יתיצב על מחיר מאוד גבוה.

בהחלט יש מצב שזה ידחה את הדור הבא. המחירים של הזיכרון לפני חצי שנה היו כל כך נמוכים שהזיכרון היה אמור להיות זול יותר בפס6 מאשר בפס5. סביבות ה-3$ פר גיגה, כלומר לעשות קונסולת 16GB היה עולה פחות מ-50$, כמעט חצי ממה שעלה 16GB כשהפס5 יצאה. הייתה שמועה על 30GB וזה כנראה היה עולה להם פחות מה16 של הפס5.

השאלה מה מסוני רוצה לעשות. הם יכולים לצמצם את הכמות זיכרון שהם רצו לשים בפס6 ולקחת 50$ יותר על הקונסולה, או שהם יכולים לחכות ולקוות לירידת מחיר. למרות שלחכות זה מגוחך לדעתי, אתה לא יכול לצפות מה יהיו מחירי חלקים שנה קדימה, אז הם יחכו 3 שנים שירדו מחירי הזיכרון רק כדי שיזנקו מחיר הssd או הצ׳יפים? אלה גורמים חיצוניים מחוץ לשליטתם.

שלא נדבר על זה שהצ׳יפ שלהם יתישן בטרוף אם הם ימתינו שנתיים ובנתיים המכירות של הפס5 ישטתחו לגמרי כמו שזה תמיד קורה בשנה השביעית. אז הם ישקיעו מליארד דולר נוסף בR&D לצ׳יפ חדש, יסבלו ממכירות רעות של הפס5 במשך שנתיים ובסוף כשהם יגיעו לתאריך שחרור החדש מחירי הצ׳יפים בדיוק יטוסו לשמיים? לא נשמע לי.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 ינואר 2026, 18:25

Klayman כתב:מי צריך את הדור הבא? יש מספיק מה לשחק כבר עכשיו, לשנים קדימה. העניין הזה לא ייפתר בשום מצב, כי יש סה"כ 3 יצרניות זיכרון( זה לא רק ram, זה גם vram למעבדים הגרפיים), ויצרנית אחת של שבבי העיבוד הגרפיים, והן שמות את יכולות הביצוע שלהן לתחום החשוב ביותר, שיכניס להן הכי הרבה. לא קריטי לי. מצידי שהדור הבא יגיע ב 2030... אולי אשכרה ינצלו את החומרה עד אז.

אני חושב שאתה צודק לגמרי
מי שירצה ויש לו כסף , שישלם יותר על מחשב מפלצתי

אני לא מסכים בעניין הגרפיקה אבל , אפל גרועה בגימינג כבד
אבל יש לה gpu מובנה בכל מאק שלה מאז 2020
בהתחלה יצאו די חלשים בגרפיקה למשחקים , היום בסדר

אינטל יש לה סדרת בינים טובה

Amd מוכרת כמות לא רעה

כן הנווידה כרגע מנצחת ובקלות , אבל לא הייתי מזלזל

יש לא יודע להכניס או לא לפה
את סנפדרגון למחשבים , לא זוכר את השם
והם לא מוכרים הרבה
אבל גם שם יש כרטיס שמריץ חלק מהמשחקים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 ינואר 2026, 20:23

אין סיכוי שהPS6 לא יוצא ב2027. הסיכוי שהוא ידחה הוא בערך אותו סיכוי שכל וקסלים ימלאו מחר לוטו וכולנו נזכה בו זמנית.
סוני לא מושפעת ממחסורי הזיכרון האלה כי הם מבטחים את עצמם שנים מראש עם חוזה שלא יכול לדפוק אותם גם אם הביקוש לזכרונות עולה, אף איינסידר חומרה כמעט לא התייחס לעניין הזה כגורם שיכול לדחות את הPS6 ומי שכן דחה בכל תוקף אפשרות שזה ישפיע.

לא שאיכפת לי אם הPS6 ידחה או לא, כן? :-) עד שאני לא משחק באינטרגלאקטיק, הבא של קורי וDQ12 אני לא משדרג לPS6 והבא של קורי וDQ12 הם 2028 במקרה הכי טוב.
אם יש משהו שהדור האחרון לימד זה שהקונסולות האלו הולכות להיות שוות את זה רק אחרי 3 שנים מהיציאה אז 2030

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ינואר 2026, 11:22

מבטחת את עצמה שנים מראש לדור הבא שעוד לא יצא? יכול להביא מקור לזה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2026, 11:51

הם כן חותמים על הסכמים מראש, אבל אני בספק שהסכמים כאלה יכובדו להתחשב באקלים של הזיכרון. זה לא שהמחיר זנק שלושה חודשים לפני שהפס6 יצאה, עדין לא יוצרה פס6 אחת (רק ערכות פיתוח) והמחיר כבר בשמיים. וגם אם ההסכמים כן יכובדו, הם בדרך כלל מבטיחים עלויות רק לכמה משלוחים ראשונים. סוני לא יכולה לסמוך על המחיר שהיא קבלה ל-5 מליון פס6 הראשונות שהיא תיצר אם המחיר של הזיכרון יעלה לה פי ארבע למכשירים שייוצרו אחרי הנקודה הזו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 ינואר 2026, 12:14

הסכמי אספקה כאלה הם לא באמת ביטוח... הם לרוב תקפים רק עד רמת מחיר מסוימת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 ינואר 2026, 14:11

אינטר יש את Moore’s law is dead have a literal document showing when they manufacture these and it is in middle or to even early 2027, and that’s exactly when they manufacture the PS6”.

נראה לי שנדב מכיר אותו יותר "אישית" אבל אני אישית אף פעם לא התאכזבתי ממנו. לגבי מקור עצמו שסוני "מבטחת את עצמה שנים מראש" זה כמו להביא מקור לזה שיש טחינה בצלחת חומוס שאכלת... זה כל כך ברור מאליו שאף אחד לא צריך מקור לדבר כזה.
סוני היא לקוח ענק, היא לא איזה גיימר שבונה מחשב וכנראה יידפק יש להם עדיפות ענק "בשרשרת המזון" לגבי הזכרונות האלה, לא ידפקו אותם.

אולי יהיה מחסור בPS6 אחרי נאמר ה10M הראשונים אבל זה לא נורא זה לא שלא ראינו מחסורים עם הPS5 בגלל הקורונה לא בגלל זה ידחו את המוצר.

מעבר לזה ויותר חשוב... הCEO של סוני או הסגן שלו דיברו לאחרונה על היציאה של הPS6 והוא אמר בביטחון מוחלט שהPS6 ייצא בתאריך שכולם מצפים שקונסולות פלייסטישן תצא בו. (כלומר 2027) כלומר אין שום שינוי בתוכניות... חברת ענק כמו סוני, המחסור של הRAM לא נופל עליה כרעם ביום בהיר הם חוזים את המצב הזה מהיום שהAI התלקח
יושבים שם גאוני חומרה שהתפקיד שלהם זה להבין איך הAI ישפיע על תהליך הייצור שנים לפני שמשתמש הקצה רואה את ההשלכות כמו מחסור בRAM.

ויש גם את הפיל בחדר. הCEO של סוני הוא יפני, הוא נחוש להשתלט על יפן מחדש הוא ממש לא הטיפוס הישן שמסתפק בניצחון במערב.
DQ12 ייחשף במאי השנה, אם הPS6 והניידת שלה (שיוצאות בסמוך זה לזו) יצאו ב2028 או 2029 סוני לא תצליח לבנות Userbase לניידת/PS6 בשביל DQ12 וזה צרות ענקיות לPS6 ולניידת שלהם, הם יעשו את כל המאמץ שהיא תצא ב2027 כדי להיות בשוק לפני שDQ12 ייצא ולתת ליפנים מספיק זמן לקנות את הניידת. אין לCEO שלהם שום סיבה הגיונית לתת לנינטנדו 100% מהמכירות שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2026, 14:40

יכול להיות שסוני תחליט לא לדחות את הפס6, אני אפילו חושב שיש סיכוי יותר גבוה שהפס6 תצא בזמן מאשר תדחה. אבל אי אפשר להכחיש שסוני הולכת לקבל בראש ממחירי הRAM גלאס. יש סיכוי לא רע שיש להם כבר הסכם חתום מראש לאספקה הראשונית כי הם צריכים אחד בכדי להתחיל יצור ב-Q2 2027, אבל אני בספק אם סמסונג (אני משער שסמסונג הספקית שלהם?) תסכים להשאיר את ההסכם כמו שהוא בלי שינויים כי מחירי הRAM עלו פי כמה בחודשים האחרונים. וגם אם בדרך נס סוני תקבל מחיר שאף חברה בעולם לא מקבלת, זה לא יחזיק מעבר לכמה מליוני מכשירי פס6 ואז הם יצטרכו להתמודד עם איזה 100$ נוספים לעלות היצור.

בקיצור, סוני צריכה להחליט מה היא עושה לגבי מחירי הזיכרון החדשים, אין לה דרך להתחמק מזה.

אגב, יש למה שקורה עכשיו ניחוח מאוד מוכר שמזכיר את שיגור הפס4/X1. סוני הלכו על זיכרון GDDR יקר וקטן (4GB), מיקרוסופט הלכו על זיכרון DDR זול וגדול (8GB) ופיצו על האיטיות בעלות הצ'יפ (ESRAM סופר מהיר שהוא חלק מהצ'יפ) מה שתפס מקום ל-GPU; ה-X1 הייתה עם GPU חלש למרות שהצ'יפ שלה היה גדול ויקר משל הפס4. מיקרוסופט ציפו שה-RAM הגדול שלהם יתן ל-X1 יתרון גדול על הפס4.

ואז קרה הבלתי יאומן, שרפה מפעל גדול גרמה למחירי ה-DDR לקפוץ לשמיים בזמן שמחירי ה-GDDR היו בירידה. יתרון המחיר של אקסבוקס בזכות זיכרון איטי לא רק נעלם, הזיכרון נעשה יקר משמעותית מהGDDR של הפס4. סוני החליטה להכפיל את הזיכרון ל-8GB ועדין זה עלה להם פחות מאשר ה-8GB DDR3 של ה-X1. בגלל שריפה ה-X1 הייתה עם אותו נפח זיכרון כמו הפס4 רק איטי משמעותית, ה-X1 הייתה סופר חלשה (כדי לפצות על המהירות זיכרון) והעלות יצור של ה-X1 הייתה גבוהה יותר מאשר של הפס4.

או במילים אחרות, אם הייתה לסוני תחרות לפס6 הם היו צריכים לבחור את הצעדים שלהם בצורה מאוד זהירה כי תהפוכות כאלה בשוק יכולות לקבוע גורל של דור. אבל אין לסוני תחרות, אז ההחלטות של סוני בנוגע למחסור RAM יקבוע את הלך הדור - מתי הוא יתחיל, כמה חזק הוא יהיה וכמה יקר הוא יהיה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 04 ינואר 2026, 16:04

אני עוד זוכר את המנכל של קרייטק משכנע את כולם כולל את עצמו שנראה גרפיקה ברמה של אווטאר אם רק סוני ומייקרוסופט יבחרו לשים 8GB RAM בקונסולות שלהן... לא זכרתי את סיפור המפעל שנשרף, אני כן זוכר משהו על הכפלת הנפח של GDDR5 שסוני הימרה שיקרה אבל לא הייתה בטוחה ב-100%, אפילו משחקי שיגור כמו קילזון פותחו על ערכות פיתוח עם 4GB.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 ינואר 2026, 17:33

נדב, אנחנו לא יודעים איך נראה החוזה של סוני על הזכרונות. אם הוא חוזה רב שנתי מראש (וזה סביר כי מדובר בחברת ענק עם הרבה משקל) אז הם מבוטחים הרבה מעבר ל6M יחידות PS6 האלו.
אם סוני באמת מוגבלת ל6M יחידות בחוזה שלה ואחריו תצטרך לשלם מחיר RAM יקר יותר היא פשוט תעדיף למכור בהפסד או לגלגל את העלות עלינו בצורת מחיר יקר יותר מאשר להוציא ב2028 והלאה. לסוני יהיה שווה לספוג עלויות כאלה או פשוט לדפוק אותנו במחיר גבוה בהרבה ולא להיבהל מעליית המחיר בדיוק כמו שמשקיע בבורסה עם שכל שמשקיע לטווח ארוך לא נבהל מתקופות שפל זמניות, כי זה גל שיעבור.

אני מסכים לגמרי עם הדוגמא שלך שיש משתנים לא צפויים כמו השריפה הזאת שיכולה לשנות לגמרי את ההיסטוריה ולהפוך דיל פצצה שמייקרוסופט חשבה שיש לה לסיוט.
סוני, היא לא מייקרוסופט השוק יסלח לה על דברים שהוא לא סולח למייקרוסופט כמו מחיר PS6 יקרה וכו'.

בסופו של דבר סוני תוציא ב2027 כי להוציא ב2028 או הלאה משם זה לירות לעצמה ברגל.
אם הניידת PS6 של סוני יוצאת ב 2028 או מאוחר יותר וDQ12 יוצא ב2028 סוני שולחת את הניידת PS6 שלה למות ונינטנדו פותחים שמפנייה סופית, זה יהיה שוב הויטה.
סוני רוצה לשחזר את מה שקרה עם DQ11 שהיתרון שהיה לה על נינטנדו זה שהPS4 לפחות היה המקום היחיד הריאלי אז לשחק בגרסה הכי מרשימה.
הם רוצים שהPS6 הניידת יהיה הקונסולה הניידת הכי מרשימה שאפשר לשחק עליה בשיגור. (וכמובן הPS6 הקונסולה הנייחת הכי מרשימה בשוק היפני)
סוני לא החליטה לייצר ניידת בלי לחשב לעומק את כל הסיכונים אם הם כבר מתאבדים על ניידת הם יעשו את זה מושלם הפעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2026, 18:48

Uncle Pey'j כתב:אני עוד זוכר את המנכל של קרייטק משכנע את כולם כולל את עצמו שנראה גרפיקה ברמה של אווטאר אם רק סוני ומייקרוסופט יבחרו לשים 8GB RAM בקונסולות שלהן... לא זכרתי את סיפור המפעל שנשרף, אני כן זוכר משהו על הכפלת הנפח של GDDR5 שסוני הימרה שיקרה אבל לא הייתה בטוחה ב-100%, אפילו משחקי שיגור כמו קילזון פותחו על ערכות פיתוח עם 4GB.

מיקרוסופט הלכו על 8GB של DDR3 זול ואיטי שהם רכשו מ-SK Hynix; כנראה בגלל חלום האפליקציות שירוצו במקביל בזמן שאתה משחק במשחקים. כדי לפצות על הזיכרון האיטי הם שמו ב-SOC גוש ענק של ESRAM בנפח 32MB. אפשר לראות כמה מה-SOC ה-ESRAM תופס, זה שני גושי הרשת בצד ימין שתופסים איזה 25% מה-SOC. הגוש הגדול באמצע זה ה-GPU והגוש הגדול משמאל זה ה-CPU.
תמונה

אם הם היו מוותרים על ESRAM, הם בכיף יכלו לעשות GPU חזק משל הפס4. כלומר מיקרוסופט הקריבו את הכוח של ה-X1 כדי לפוצץ את הקונסולה בזיכרון. ואז ב-2013 פרצה שריפה כימית במפעל של SK Hynix, היא הרסה שני פסי יצור ו-SK Hynix סגרה את המפעל זמנית. האספקה של DDR3 התרסקה עולמית וכולם נכנסו להסטרית זיכרון וקנו DDR3 מה שגרם לעליה בביקוש, וכתוצר מחירי ה-DDR3 הוכפלו.
https://www.industryweek.com/supply-cha ... china-fire

מיקרוסופט אכלו מזה המון מרור. הם שמו בקונסולה שלהם מלא DDR3 שהיה אמור להיות זול מזיכרון מהיר ואיכותי ובסוף הם שלמו עליו יותר מזיכרון מהיר ואיכותי. ועל גבי זה הם שלמו יותר על SOC מלא ב-ESRAM כדי לפצות על ה-DDR3 האיטי, ולכן היה להם SOC (גדול ולכן) יקר משל סוני. איזה מצב lose lose, הימור שהתפוצץ פנים. אני לא אתפלא אם התוכנית הייתה לשגר אותה עם קינקט ב-399$.

ובמקביל, כמו שאמרת, סוני בשניה האחרונה החליטו להכפיל את כמות הזיכרון בקונסולה. בגלל שהמחיר של DDR3 הוכפל אבל המחיר של GDDR נשאר אותו דבר, כשהקונסולות יצאו עדין מיקרוסופט שלמה יותר על הזיכרון למרות שסוני הכפילה את הכמות של הזיכרון ה"יקר" שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2026, 19:01

glass man כתב:נדב, אנחנו לא יודעים איך נראה החוזה של סוני על הזכרונות. אם הוא חוזה רב שנתי מראש (וזה סביר כי מדובר בחברת ענק עם הרבה משקל) אז הם מבוטחים הרבה מעבר ל6M יחידות PS6 האלו.
אם סוני באמת מוגבלת ל6M יחידות בחוזה שלה ואחריו תצטרך לשלם מחיר RAM יקר יותר היא פשוט תעדיף למכור בהפסד או לגלגל את העלות עלינו בצורת מחיר יקר יותר מאשר להוציא ב2028 והלאה. לסוני יהיה שווה לספוג עלויות כאלה או פשוט לדפוק אותנו במחיר גבוה בהרבה ולא להיבהל מעליית המחיר בדיוק כמו שמשקיע בבורסה עם שכל שמשקיע לטווח ארוך לא נבהל מתקופות שפל זמניות, כי זה גל שיעבור.

אני מסכים לגמרי עם הדוגמא שלך שיש משתנים לא צפויים כמו השריפה הזאת שיכולה לשנות לגמרי את ההיסטוריה ולהפוך דיל פצצה שמייקרוסופט חשבה שיש לה לסיוט.
סוני, היא לא מייקרוסופט השוק יסלח לה על דברים שהוא לא סולח למייקרוסופט כמו מחיר PS6 יקרה וכו'.

בסופו של דבר סוני תוציא ב2027 כי להוציא ב2028 או הלאה משם זה לירות לעצמה ברגל.
אם הניידת PS6 של סוני יוצאת ב 2028 או מאוחר יותר וDQ12 יוצא ב2028 סוני שולחת את הניידת PS6 שלה למות ונינטנדו פותחים שמפנייה סופית, זה יהיה שוב הויטה.
סוני רוצה לשחזר את מה שקרה עם DQ11 שהיתרון שהיה לה על נינטנדו זה שהPS4 לפחות היה המקום היחיד הריאלי אז לשחק בגרסה הכי מרשימה.
הם רוצים שהPS6 הניידת יהיה הקונסולה הניידת הכי מרשימה שאפשר לשחק עליה בשיגור. (וכמובן הPS6 הקונסולה הנייחת הכי מרשימה בשוק היפני)
סוני לא החליטה לייצר ניידת בלי לחשב לעומק את כל הסיכונים אם הם כבר מתאבדים על ניידת הם יעשו את זה מושלם הפעם.

אני לא יודע מה סוני חתמה ועל מה, אבל מחירי זיכרון הם כרגע פי 4 ואין שום הגיון שחברה כמו סמסונג תמכור לסוני במחיר שהיא חתמה איתם עליו לפני חודשים. דמיין לרגע שסמסונג מכרו להם את הזיכרון ב-50$ פר יחידה, עכשיו סמסונג יכולים לקבל על הזיכרון הזה 200$ פר יחידה. יותר משתלם לסמסונג לתת לסוני 50$ פר זיכרון מתנה, פשוט לשפוך על סוני מליונים במתנה רק כדי להפר את ההסכם. אם הם יעשו את זה הם עדין יעשו 150$ פר זיכרון שהם ימכרו.

כלומר משתלם לסמסונג להפר את ההסכם, להציע פיצוי כספי או כל דבר אחר רק לצאת מהחוזה הזה. אני לא רואה חברה מכבדת ב-2027 חוזה שנחתם במחירים של 2025. המחירים לא עלו ב-30%, הם עלו ב-400%.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 ינואר 2026, 20:48

להפר את ההסכם יגרור את סוני לתבוע את סמסנוג,זו תהיה אחת התביעות הגדולות בהיסטוריה שסמסונג או מי שלא תהיה הספקית שחתמה עם סוני על הRAM לא תוכל לסגור את זה יפה בכמה מליונים זו תהיה תביעה מהסוג שסמסונג יגידו, "מה עשינו לעצמנו"? :-)
הPS6 הוא חלק מאוד חשוב מההכנסה של סוני היא לא תוותר למי שיפגע לה בהכנסה הזו בבית המשפט.
כאילו סוני לא יוכלו להוציא את המכשיר שלהם שהולך להיות ההכנסה העיקרית של השנים הקרובות וסמנסוג "יצאו בזול" מהסיפור בכמה מליונים? :-)
אפילו מאות מליונים לא יסגרו את התביעה הזו בצורה יפה.

וגם אם איכשהו סמסונג תצליח לחמוק מתביעת ענק מסוני, אני לא רואה את סוני זזה מלימטר מהיעד של 2027 ועושה כל מה שצריך כדי לעמוד בו.
אם אני הייתי הCEO של סוני, הייתי הופך שולחנות ומוציא את הצד הכי אגרסבי שלי כדי ש2027 שקבעתי לפני שנים ייצא הם מפסידים יותר מדי אם הם מוציאים ב2028.
2027 נותנת ליפני הממוצע זמן לראות את הPS6 הניידת והנייחת ולהגיד וואלה, בשביל גרסאות טובות של DQ12 ומונסטר האנטר אני אלך על זה.
יש יותר מדי עשן ל2027. יש את המסמכים של מייקרוסופט שהדליפו שסוני מתכננת השקה ב2027.
לmoore's law is dead יש מסמכים שמראים על יצור והשקה ב2027.
יש את סוני שאמרו לפני כמה חודשים שאין שינוי בתאריך ההשקה שהוא כמו שכולם מצפים (7 שנים)
וכן יש גם את זה שבדרך כלל סוני מאוד השתדלה היסטורית שאם יש DQ שקרוב להשקת קונסולת "דור הבא" שלהם הם דאגו תמיד שהקונסולה תהיה זמינה לפני שהמשחק יוצא
כדי לתת לאנשים זמן להתכונן ולרכוש אותה, תוסיף את זה שיש היום CEO יפני שמאוד קשוב לבית, ורוצה לנצח שם.
2028 נראת פחות ופחות סבירה שמסתכלים על הסיטואציה בצורה קרה כקרח ונטולת רגש, שזה מה שאני תמיד מנסה לעשות לפחות שאני נכנס לניתוחים האלה :-)
לא תמיד מצליח, כי אני בן אדם אחרי הכל, אבל אני מנסה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2026, 22:53

סמסונג גדולה פי 4 מסוני, כלקוח זיכרון בתקופת הAI אין דבר שסמסונג רוצה יותר מאשר שסוני תלך לעזאזל. סוני צריכה את סמסונג, סמסונג לא צריכה את סוני. אם היה להן הסכם ל-6 מליון פס6 הראשונות, הוא היה שווה בערך 500 מליון דולר. סמסונג יכולה לעשות 2 מליארד אם היא לא תמכור לסוני את הזיכרון, כלומר סמסונג תהיה מוכנה בכיף לשלם לסוני גם חצי מליארד כדי לבטל את ההסכם.

וזה ממש לא מה שיקרה. מה שיקרה הוא שסמסונג תבוא לסוני ותגיד להם יפה שב-500 מליון הם יכןלים ללכת לחפש ואם הם רוצים לראות מהם צ׳יפים הם ישלמו פי 4. ואם סוני לא מרוצים הם יכולים ללכת ליצרנית GDDR7 אחרת כמו... סמסונג למשל? כן, מיקרון לא מיצרת עדין GDDR7 בנפחים רלוונטים ו-SK Hynix עובדת עדין על הצ׳יפים שלה אבל כרגע עדין לא מוכרת. אז סוני יכולה לשים בפס6 GDDR6X כמו שיש בפס5 פרו או לסתום את הפה ולעשות מה שסמסונג אומרים להם.

בקשר לmoor's law, אם נתעלם מזה שהוא אדיוט, יש לו גישה לאינסוידרים טובים ואם יש לו מסמכים שמדברים על שחרור ב 2027 אז אני מאמין לו. אבל איך זה קשור לנושא? סבבה, הם כיוונו ל2027 במסמכים שנכתבו לפני חצי שנה. אבל בוקר טוב, יש משבר זיכרון, זה הנושא שעליו אנחנו מדברים לא? מה זה משנה מה היו התוכניות? נכנסו להם מקלות בגלגלים וצריך להתאים.

אני לא יודע מה סוני תעשה, אבל אם לפני חצי שנה הם חשבו לשים בפס6 30GB בבערך 90$, עכשיו הם כנראה חושבים על 20GB בבערך 200$ ואני משער שה100$ הללו יתגלגלו לצרכן והנפח הנמוך ידפוק את כל הדור.

הערת צד:
כרגע מיצרים ציפים של 2, 3, 4, 6, ו-8 גיגה של gddr7. על פי השמועות בפס5 יש באס של 160-ביט, השילוב של הנפחים הללו עם הבאס הזה מאפשרים לסוני:
- 10GB
- 15GB
- 20GB
- 30GB
- 40GB
חוץ מ-30GB אין באפשרויות הללו שום אופציה טובה. 40GB יהיה יקר מדי, 20GB זה בקושי שדרוג מהפס5 והשאר נמוך מזה. הפיתרון היחיד הוא לשנות את העיצוב של הSOC ולהוסיף שלט זיכרון נוסף שיעלה את הפס5 ל-192-ביט שיאפשר 24GB. אלה אם כמובן עושים תרגיל פיצול זיכרון כמו ה-XSX שיאפשר עוד נפחים אבל יפצל את הזיכרון לשתי מהירויות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2026, 01:21

נדב, זה לא שווה לסמסונג להיכנס למיטה החולה הזו בכלל אחי של לדפוק את סוני. :-) אם סמסונג ידפקו את סוני פה, סוני פשוט תבחר בHynix להיות ספקית הזכרון לPS7 זה פשוט לא משתלם בעליל לסמסונג גם לאכול תביעה מסוני שתכניס אותם להוצאה של חצי מליארד וגם לאבד את ההכנסה מהם לקונסולות העתידיות... בשביל מה בשביל לעשות מסוני רווח רגעי ולחגוג על מחירי RAM שהם רווח רגעי שהוא בוטנים לעומת הרווח שהיא הולכת לעשות מסוני ל15 שנים הבאות ויותר? :-)

בקשר לmoor's law סומך עליך שהוא אידיוט, למרות שגם צריך לזכור שאין מה לעשות לא כולנו מבינים כמוך בNitty-gritty של החומרה אבל אתה מסכים שמקורות יש לו.
זה נכון שהתנאים של סוני השתנו, אבל אתה מסכים איתי לפחות שסוני היא לא איזה גיימר שהולך לקנות מחשב מפלצת שעכשיו דפקו אותו?, יש יותר מדי מה להפסיד מלדפוק אותם.

אם הטיעון שלך בסופו של דבר זה שלפני חצי שנה סוני יכלה לשים 30GB ב90$ ועכשיו הם ישימו 20GB ב90$ ושזה ידפוק לנו את הדור טכנית וששווה לנו כגיימרים לקבל PS6
מאוחר יותר, וואלה אני לא מתווכח עם זה בלירה אחי :-)

אני רוצה גם את הכוח הזה כדי שאולי סוף סוף נרגיש אולי קפיצה אמיתית בדור הבא, אבל בשביל סוני, יש פה הזדמנות של פעם בחיים לבנות ניידת תחרותית ביפן, הם לא יחמיצו את זה לדעתי. כלומר מה זה ניידת תחרותית? הסוויץ 2 תטגן בשמן עמוק את הניידת PS6 והנייחת ביחד,אבל סוני רוצים לחזור להיות חזקים שם לפחות שהניידת תמכור סבבה מול הויטה, ואם הקונסולה לא תצא ב2027 אין להם איך לעשות את זה. אין לסוני אקסקלוסיבים משלה שיכולים למכור את הניידת הזו וההזדמנות היחידה שלה היא להוציא את הקונסולה לפני שיוצא המשחק האללה יסטור של היפנים, כדי שאולי הם יבחרו בPS6 הניידת/נייחת על פני נינטנדו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ינואר 2026, 02:11

למה סמסונג צריכים את סוני בכלל? מה הם צריכים להתעסק עם הפס6? העליה במחיר של הזיכרון לא נובעת ממחסור חומרים או בעיות יצור אלה נטו מביקוש. המרבה במחיר יזכה לקנות את הזיכרון ותן לי לגלות לך סוד - סוני היא לא המרבה במחיר. סמסונג רוצה למכור זיכרון לחברות AI, לא לסוני. ואני אגלה לך עוד סוד, אין לסוני כמעט מאיפה לקנות זיכרון חוץ מאשר סמסונג ואם הם ילכו לחברה אחרת, אם בכלל יש אחת שמיצרת את הנפחים שהם צריכים, הם ישלמו בדיוק אותו מחיר גבוה.

בכל מקרה הסיכוי שסוני יקבלו זיכרון ב-50$ כשבשוק הוא עולה 200$ הוא אפסי.

ואגב, אני לא טוען שסוני רצו לשים 30GB ב-90$ ועכשיו זה 20GB ב-90$. אני טוען שעכשיו זה 20GB ב-200$. לפני חצי שנה 1GB של GDDR7 עלה בערך 3$ ועכשיו זה בערך 12$.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2026, 06:37

סמסונג צריכים את סוני כי סוני היא לקוחה סופר משתלמת וקבועה שסמסונג יודעת שהיא תעשה עליהם כסף עד הPS8 ולך תדע אולי גם אחריו אף אחד לא יודע מתי סוני תנטוש סופית קונסולות פיזיות.כל הסרט הזה עם הRAM יהיה סיפור רחוק עד אז.

מעבר לזה סוני קונה רכיבים לעוד הרבה מוצרים שלהם מסמסונג. זה מעבר לזכרונות הRAM לפלייסטישן לריב עם סוני מערכתית בשביל לעשות עליהם קופה זמנית של RAM זה לא משתלם לסמסונג בשום Lens שלא נסתכל על זה. :-) היו תקופות בהיסטוריה שסוני היתה לא רק לקוחה סופר משתלמת אלא גם אחת הלקוחות של סמסונג בטופ.

אתה אומר שאחרי שייגמר החוזה של סוני עם סמסונג הם ישלמו מחייר רגיל של 200$ ? אני לא מתווכח עם זה אין חוזה שהוא נצחי, אבל שוב אנחנו לא יודעים לכמה זמן הם חתמו, ויותר חשוב, עד שייגמר החוזה של סוני שמגן עליה ממחיר מופקע של זכרונות המשבר יכול להיפתר משמעותית ויש מצב גדול שסוני תעבור אותו חלק לגמרי.

סה'כ אין לי איזו סיבה אידיאולוגית למות על הגבעה של 2027 ;) הלב שלי רוצה את מה שאתה רוצה קונסולה חזקה ואין לי גם עניין לשדרג ולעזוב את הPS5 עד שאני לא אקבל את המשחקים שהבטיחו לי על הPS5.

אני לא אשתתף במשחק המלוכלך של סוני, שבו הם הבטיחו לי אינטרגלאקטיק וקורי לPS5 ואתן להם את התענוג לראות אותם מוכרים לי PS6 בשביל אותם משחקים ממש. :-)

אני אנצל את הPS5 עד שה2900 שקל המופקעים שהיא עלתה לי והשוד לאור יום שהיה לי, יחזיר את עצמו :D

אבל בתור בן אדם שמגיע ממנהל עסקים ובכלל אדם שתופס מעצמו אחד שתמיד חותר למצוא את את "האמת הטהורה והמוחלטת" אני חייב להתנתק מהרגשות והאמת המוחלטת מרגישה לי כרגע 2027. יש לסוני כל כך הרבה מה להפסיד אם היא לא תוציא ב2027 ככה שגם אם היא תצטרך לגלגל עלינו את העלויות של הזכרונות ולעשות PS6 במחיר מופקע, זה לא יהיה איכפת לה בכלל. הם יעשו, דון מאטריק עלינו ויגידו "מי שיקר לו PS6 שייקנה את הניידת או PS5.
אבל היא לא תבגוד באינטרסים שלה יש פה יותר מדי על המאזניים עבורם.

על המחיר, כן זו היתה טעות הקלדה היה ברור לי שאתה מתכוון שהמחייר עלה ל200$ והוא משמעותית גבוה יותר לסוני, אבל שוב גם אם זה יגיע לזה סוני לדעתי תפיל עלינו את המחיר במקום לדחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2026, 07:02

כן, להפיל עלינו את המחיר עבד יופי עם הפס3 :)
המזל שלהם זה שאין תחרות, אז אולי הפעם זה יעבוד יותר טוב, אבל לגבי עניין ה״חוזה מול סוני״ - תהיה בטוח שהחוזה מגן על היצרנית במקרים של עליות מחירים כאלה, והם לא מחויבים לכלום, מצידם, במציאות הנכחית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2026, 08:29

למה שהחוזה יגן דווקא על היצרנית? אם סוני יכולה להוכיח נזק להכנסות שלה סמסונג תהיה בבעיה. :-)
בכל מקרה, לסוני יש כל כך הרבה על הראש שמבחינה 2027 זה התאריך היחידי שהגיוני. גם מייקרוסופט בעצמה מכוונת ל2027 ולתת למייקרוסופט להוציא ראשונה גם אם האקסבוקס גוססת זה לא משהו שסוני רוצה. אינטרגלקטיק יוצא ב2027 ויהיה חתיכת סיבה לשדרג לPS6 במערב וכו'.
שאני מסתכל על 2027 יש יותר מדי סיבות למה היא צריכה להיות שנת היציאה.יש פחות מדי סיבות למה 2028 והלאה זה התאריך.
2028 והלאה זה סתם פאניקה שהאינטרנט אוהב ללבות כי זה מביא Traffic ליוטוברים ולכל מיני כתבים כמו שרייר ולכל מי שמשתתף בויכוח ובדיונים על זה.
שרייר יחגוג שעוד כמה חודשים הוא יביא "סקופ" שהPS6 יוצאת ב2027 והוא יחשוב שהוא גילה למישהו את אמריקה :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2026, 09:31

כי יצרניות תמיד יגנו על עצמן יותר, והן לא מפסידות במקרים כאלה. סוני היא כלום ושום דבר לעומת ענקיות הAI, אף אחד לא יספור אותן ואפילו במקרה קיצון שישלמו פיצויים לסוני, וזה מאוד לא סביר שאין סעיף שמגן עליהן אבל נזרום - הפיצוי הזה יהיה גרושים לעומת מה שיקבלו מהענקיות האחרות, שסביר שגם יסבסדו את הקנס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2026, 17:24

אני לא רואה איך הפיצוי יהיה גרושים סוני עקפה את סמסונג ברווחים ב2023.
https://www.sammobile.com/news/sony-mad ... -24-years/

רק להדגיש אני לא מתכוון להגיד שסוני מתקרבת לסמסונג בסדר הגודל אלא שיהיה קל מאוד לסוני להוכיח שסמסונג עשתה לה נזק משמעותי של מליארדים אם היא תדפוק אותה לגבי הזכרונות. בית המשפט ילך עם מי שיצליח להוכיח שנעשה לו עוול או "אי צדק" ומי שמפר חוזה הוא יוצא הנבל והמשוקץ מהסיטואציה. סוני בקלות יכולים להוכיח, קייס של
"היינו אמורים לשחות במליארדים אבל סמסונג דפקו אותו בהפרת החוזה". בשביל השופט זה עוול שנעשה.
הרווחים האלה של סוני ב2023 מוכיחים גם למה לסמסונג לא שווה לדפוק את סוני.

כרגע סמסונג אוכלת עם סוני ביחד מהעוגה למה לה לדפוק אותם בגלל מצב שיכול להתייצב?

בסופו של דבר לכל אחד מאיתנו יש דעה וקשה להזיז אנשים מהדעות שלהם אז אני לא הולך לשכנע פה אף אחד אבל אני אהיה בשוק של החיים אם אני אראה את סוני מכריזים על יציאה ב2028. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2026, 17:51

סמסונג סביר להניח תהיה חייבת לספק להם צ׳יפים לפי החוזה, אבל המחיר - זה העניין. תמיד מגנים על המחיר במקרי קיצון, ואנחנו באמא של מקרה קיצון. ואז לסוני אין קייס והיא תאלץ לחשוב האם הם רוצים למכור בהפסד, לגלגל לצרכן או לדחות.

אבל נחמד שלקחת את 2023, חבל רק שב-2024 הרווח התפעולי שלהם קפץ כמעט פי 4 (!!) מאיזה ה-4-5 מליארד לאיזור ה-23 מליארד, וב-2025 ככל הנראה יהיה עוד יותר טוב. המציאות אם לא שמת לב בשנתיים האחרונות - השתנתה משמעותית ליצרניות צ׳יפים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2026, 19:51

סוני תעדיף לגלגל לצרכן כי כבר הורגלנו בעליית מחירים במשך כל הדור הארור הזה. :-)

סוני חייבת לחשוב כל הזמן 10 צעדים קדימה מה ספנסר ובוטי יעשו. אם סוני תחליט שהיא לא מוכרת בהפסד, או לא מגלגלת לצרכן ודוחה, מייקרוסופט פשוט תנצל את זה כשעת כושר להשיק ראשונה ב2027 ולהיות הראשונה עם קונסולת דור הבא, פעם אחרונה שסוני איפשרה לזה לקרות היא קיבלה אקסבוקס 360 לפרצוף, לא אומר שהאקסבוקס הבא יאיים על סוני, אבל למה לתת למייקרוסופט הזדמנות לצבור קהל שרעב לדור הבא?

ושוב, מה עם אינטגלקטיק? הוא יוצא ב2027 לא במקרה, הוא יהיה משחק באנדל לPS6 הוא יזיז חומרה כמו מטורף יהיו אנשים שידלגו על הPS5 וישחקו אותו ישר עליו.לתת לPS6
להחמיץ סיסטם סלר כזה יהיה טירוף.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים