נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 01 נובמבר 2020, 16:54

נתוני התמותה העודפת בארה"ב דומים לאלה של כלל אירופה:
https://ourworldindata.org/grapher/exce ... gion=World

אבל הפילוג שונה בגלל איזורי אקלים אחרים. מדינות צפוניות חטפו בחורף, עברו קיץ שקט לחלוטין ועכשיו שוב רואות עליה, בדומה לאירופה. הדרומיות עברו את מהלך הכניסה במהלך הקיץ ובסתיו ראו דעיכה. צריך לזכור שכל מדינה בארה"ב, בדומה לכל מדינה באירופה, מקיימת את המדיניות העצמאית שלה ובין המדינות שונות יש הבדלים עצומים.

שרון, לעניין התשלום, זו לא הטלת דופי ולא טענה לשחיתות אלא הכרה של האופן שבו המערכת עובדת. אתה לוקח את זה רחוק בעקבות חשיפה לקמפיין פוליטי שאתה בכלל לא הקהל שלו כשהנושא פחות חשוב מהנשוא.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 01 נובמבר 2020, 17:00

אני לוקח את זה רחוק? באמת? מה, רק אני הבנתי שטראמפ מאשים את הרופאים בשחיתות?

ומה אם איגוד הרופאים? גם הם לקחו את זה רחוק?

sharonbn כתב:האיגוד הרפואי האמריקאי פירסם הודעת גינוי לדברים, מבלי לציין את הנשיא בשמו. "הרעיון שרופאים - באמצע משבר בריאותי - סופרים יותר חולי קורונה או משקרים כדי לרפד את הכיסים שלהם הוא האשמה מרושעת, מזעזעת ולחלוטין לא נכונה", אמרה נשיאת האיגוד הרפואי האמריקאי, ד"ר סוזן ביילי. לדבריה, "במשך כל המגפה, הצוותים הרפואיים סיכנו את בריאותם, את בטיחותם ואת חייהם כדי לטפל בחולים ולהביס את הנגיף הקטלני".
מקור: https://www.haaretz.co.il/news/world/am ... -1.9276832

אולי הם כולם דמוקרטים שם ובכלל רוצים לסלף את מה שטראמפ אמר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 נובמבר 2020, 17:50

אני דווקא הפעם עם שרון פה. ניתן בהחלט לפרש את דבריו של טראמפ כאילו הרופאים לוקחים את הכסף לכיס, והוא צריך (כרגיל) להיות ברור יותר אם הוא לא רוצה שיעשו זאת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 01 נובמבר 2020, 18:46

Laskin כתב:איפה הוא אמר תמותה עודפת? אשמח ללינק כי חיפשתי ולא מצאת את הציטוט... לא שזה מאוד משנה, כי טראמפ אכן פולט כל הזמן שטויות מהפה או האצבעות שלו, אבל סתם בא לי להתעכב שנייה על הנקודה הזו :)

עריכה:
מצאתי את זה, כשהסרתי את מגבלות החיפוש של השבוע האחרון... הוא אמר את זה בתחילת אוגוסט, כשהנתונים היו מעט שונים. חשבתי שאתה מדבר על משהו שהיה בימים האחרונים.

הוא חזר על זה הרבה פעמים, גם באוגוסט, גם בספטמבר וגם בדיבייט השני עם ביידן:

"if you notice, the mortality rate is down 85% and the excess mortality rate is way down, and much lower than almost any other country"

https://www.youtube.com/watch?v=bPiofmZ ... .be&t=1614

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 01 נובמבר 2020, 19:10

למה אתם מקדישים ניתוחים ומחשבה לאדם כל כך שקרן?
אין מה להתעכב על אמירות כביכול עובדתיות שלו, הוא יגיד כל מה שהוא חושב שיקדם אותו. האמת לא מעניינת אותו

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 נובמבר 2020, 21:04

אינטר, שם זה בלי מספרים אז משהו אחר. אבל תודה, זה גם אזכור של העודפת.

שלומיקס, כי יומיים לפני בחירות :)
ובלי שום קשר - הוא לא יותר שקרן מכל פוליטיקאי אחר. הוא כן חד משמעית מגזימן יותר עקבי וגרוע מכל נשיא אחר בהיסטוריה, כמו גם הגס רוח ביותר, המאוהב בעצמו ביותר, הילדותי ביותר, ועוד הרבה כאלו, אבל הוא ממש לא חריג בשקרים שלו. אלא אם מודדים מספרים אבסולוטיים.
מה לעשות, עידן הטוויטר שינה את מספר ההצהרות האפשריות של הנשיא לציבור, והוא לצערנו השתמש בפלטפורמה הזו, כל יום, בצורה אובססיבית.
ארבע השנים האחרונות היו בהחלט סוערות מבחינה תקשורתית סביב הנשיא, והרבה פעמים סתם התעלקו עליו או חיפשו גם איפה שבאמת אין כלום, אבל עוד יותר פעמים זה פשוט בגלל שהוא לא מסוגל לסתום את הפה/אצבעות, והוא לגמרי מביא את זה על עצמו.
אז אני כן אהיה שמח אם נקבל ממנו קצת שקט. בתקווה שהדמוקרטים לא ימשיכו לשבור חזק בעקבות הקיצונים הקולניים שבהם ולהרוס הכל, ובתקווה שהרפובליקאים יעמידו מישהו נורמלי בעוד 4 שנים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 01 נובמבר 2020, 21:11

די בטוח שאתה טועה במקרה הזה ושגם באחוזים כמויות השקרים של טראמפ יוצאות דופן.
קראתי בעבר מאמר על בודקי עובדות והם אמרו שם שממוצע השקרים העובדתיים של פוליטיקאים (כלומר בודקים רק עובדות, לא הבטחות, שזה כבר משהו סובייקטיבי) הוא באזור ה-35 אחוז מכל העובדות שהם מציינים. מניח שזה אחוז גבוה מאוד ביחס לאדם הממוצע.
חותם לך שאצל טראמפ האחוז הזה עובר את ה-50 בקלילות. יודע מה? שם כסף שהוא מגיע ל-75%. אחפש גם מידע על זה מחר כשיהיה לי כוח.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 01 נובמבר 2020, 21:55

זה לא רק הכמות. גם האיכות. יש הבדל בין אי דיוקים במספרים ועובדות ובין תיאוריות קונספירציה כמו QAnon

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2020, 07:41

בהצלחה שלומיקס! :)
ולמה הבטחות זה משהו סובייקטיבי? כשאובמה מבטיח להוציא את כל החיילים מעיראק ואפגניסטן, או שאם תרצו להשאיר את הרופא שלכם זה יהיה אפשרי כשהוא ידע שזה לא נכון - זה לא נחשב שקרים? ואני לא מדבר על נושאים בהם הבטיחו אבל לא הצליחו להעביר את הלוקים בגלל שלא היה רוב בסנאט או חבר המושבעים, אלא פשוט הבטחות שלא ניסו אפילו לקיים או שידעו מראש שלא יקרו.

שרון, מה בדיוק טראמפ עשה לגבי ה״ארגון״ הזה? הוא הבין שיש אנשים שתומכים בו, ואני משוכנע שאין לו עדיין מושג מי ומה הם, עד היום. האמת שהרבה אנשים לא מבינים אם זה באמת ארגון או בדיחה אינטרנטית בדומה לאנשי הארץ השטוחה או אנשי הלטאה.
השטות הזו היא כלום לעומת תאוריות הקונספירציה שנמשכו למעלה משלוש שנים, סביב ה״רוסיה-גייט״ ושימוש במסמכים מזוייפים שהופיעו באתר רדיט כדי לנסות להפיל נשיא בשיתוף פעולה מלא של ראשי הFBI, כמו גם התעלמות מוחלטת (או יותר גרוע מכל - זיכוי מוחלט למרות העובדות) מהפשעים של הילארי שנייה לפני הבחירות ומה שקורה ממש בימים אלו עם העסקאות של האנטר ביידן בסין ואוקראינה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 02 נובמבר 2020, 08:20

אין לי ספק שטראמפ יודע שה"ארגון" QAnon הוא אחת מתאוריות הקונספירציה היותר מטורללות. הבעיה שאין לו בעיה להשתמש בזבל הזה כנשק נגד היריבים הפוליטיים שלו. הוא פרסם בחשבון הטוויטר שלו עשרות סיפורים שקשורים לQAnon וסירב להכריז על הארגון כהמצאה שקרית.
בעיניי זה מדרגה אחת יותר למטה מהשקרים ה"רגילים" של פוליטיקאים, שמעוותים מספרים וסטטיסטיקטת לטובתם (וזה באמת כולם עושים)
אין ספק היום שרוסיה התערבה בבחירות 2016 לטובת טראמפ דרך הרשתות החברתיות, בעיקר בקמפיין של הכפשה והפצת תיאוריות קונספירציה נגד קלינטון. הקשרים של טראמפ ואנשי ממשלו עם רוסיה מתועדים בעמוד ויקיפדיה מאד מאד ארוך ומקיף
https://en.wikipedia.org/wiki/Links_bet ... sition.%22

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2020, 09:01

רוסיה התערבה בבחירות עבור כל הצדדים כדי ליצור כאוס אבל ההשפעה שלהם הייתה בלתי קיימת בפועל (החשיפה של הפוסטים בפייסבוק, למשל, היא בדיחה).
גם כיום איראן וסין מתערבות עבור הדמוקרטים, גורמים זרים מתערבים בכל מערכת בחירות אמריקאית במאה השנים האחרונות, וגם לפני כן.
אני מדבר על ה*עובדה* שעובדים מסויימים בFBI השתמשו ביודעין במסמך עם מידע מזוייף שנכתב על ידי סוכן בריטי לשעבר שחברתו נשכרה לעזור לקמפיין של הילארי, שכאמור - קיבלה ״פס״ מעבירה שביצעה בפרשת האימיילים, כי סיבות.
וכאמור מה שכרגע קורה עם האנטר ביידן הוא חסר תקדים. אף אחד לא מוכן לשאול שאלות... אני מניח שאם ביידן ייבחר אז גם תהיה חקירה רצינית יותר, אם זה עצוב איך שכל התקשורת השמאלנית שם פשוט מתעלמת מהסיפור הזה, ובכלל פשוט מעלימה עין ועושה לביידן את החיים הכי קלים שיש.

לגבי QAnon זה ״ארגון״ כמעט בלתי קיים מבחינת חברים בו, וטראמפ יעשה ריטוויט לכל מה שיכול לעזור לו, והוא ייקח כל מחמאה שיתנו לו וישתמש בכל תחמושת שיקבל. אני לא חושב שזו התנהגות ראויה אבל אני גם לא חושב שהוא טורח לברר מי ומה עומד מאחורי הדברים.
או שהוא אדיוט או שהוא Evil Genius, אי אפשר גם וגם, והוא ללא ספק אדיוט :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 נובמבר 2020, 10:04

רוסיה התערבה לטובת טראמפ, לצוות הקמפיין של טראמפ גם היו קשרים עם הרוסים, אבל אין שום ראיה לקשירת קשר בין טראמפ והרוסים. אם כבר, כמו שלסקין אמר, הראיות הן שקמפיין הילארי וממשל אובמה קשרו קשר כדי למצוא לכלוכים על קמפיין טראמפ (תוך גיוס ה-FBI וה-CIA לשם כך). ווטרגייט זה בדיחה לעומת הפרשה הזאת, ואת תקשורת המיינסטרים זה בכלל לא מעניין.

אבל בלי קשר, אין ספק שכמות ההצהרות המטומטמות/שקריות/מטעות שטראמפ ירה ב-4 שנים האחרונות היא לא פחות ממדהימה, וכנראה שגם לא היה דבר כזה בהיסטוריה (מבחינה מספרית לפחות).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2020, 10:23

כן, מבחינת המספרים האבסולוטיים כפי שאמרתי - זה כנראה נכון בגלל ריבוי ההצהרות הפומביות בטוויטר, באחוזים - אני לא חושב שהוא היה חריג.

ואגב, לדעתי מה שקורה כרגע עם האנטר גרוע עוד יותר ממה שהיה עם הסטיל דוסייר. אבל ימים יגידו...
זה גם לא הדבר היחיד שהתקשורת מתעלמת ממנו לגבי ביידן - יש גם את ההצהרות הגזעניות ביותר שלו, המצב הקוגניטיבי שלו, השקרים או השינוי הפתאומי בעמדות מסויימות שלו, התגובות שלו לאנשים ששואלים אותו שאלות ״לא נוחות״ ושאר ההנחות שעושים לו, אבל פשוט במקרה של מה שהולך עם הראיות נגד האנטר שכנראה מאוד קשורות לג׳ו עצמו - זה משהו חסר תקדים. התעלמות מוחלטת ממגה סיפור.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 נובמבר 2020, 11:08

אין ספק שהסיפור עם האנטר מסריח ברמות ושאם הוא היה הבן של טראמפ, התקשורת היתה משתוללת עם אינספור follow-ups ולא עוזבת את זה. עדיין, אני חושב שהפרשה עם הרוסים חשובה יותר, כי ניסו שם להדיח נשיא מכהן באשמת בגידה ושיגעו מדינה שלמה במשך 4 שנים על כלום. אגב, זה לא רק הסטיל דוסייה אלא גם כל העסק עם פפדופולוס.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 02 נובמבר 2020, 13:14

Shlomix כתב:די בטוח שאתה טועה במקרה הזה ושגם באחוזים כמויות השקרים של טראמפ יוצאות דופן.
קראתי בעבר מאמר על בודקי עובדות והם אמרו שם שממוצע השקרים העובדתיים של פוליטיקאים (כלומר בודקים רק עובדות, לא הבטחות, שזה כבר משהו סובייקטיבי) הוא באזור ה-35 אחוז מכל העובדות שהם מציינים. מניח שזה אחוז גבוה מאוד ביחס לאדם הממוצע.
חותם לך שאצל טראמפ האחוז הזה עובר את ה-50 בקלילות. יודע מה? שם כסף שהוא מגיע ל-75%. אחפש גם מידע על זה מחר כשיהיה לי כוח.

לא הצלחתי למצוא מידע על הממוצע, אבל כן מצאתי אתר לא רע בכלל:

אצל טראמפ 72% מהאמירות הן בעיקר שקרים או רק שקרים:
https://www.politifact.com/personalities/donald-trump/

האחוזים אצל ביידן או אובמה לצורך השוואה כנשיא, יותר נורמליים:
https://www.politifact.com/personalities/joe-biden/
https://www.politifact.com/personalities/barack-obama/

ניסיתי לבדוק עוד פוליטיקאים ידועים אבל המדגם קטן מדי לצורך השוואה.
אחפש עוד אם יהיה עניין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2020, 13:26

פוליטיפקט... בא נגיד שזה לא האתר הכי אובייקטיבי אי פעם, בלשון המעטה :)
וזה לא שהם בודקים הכל, אלא בודקים רק מה שהם רוצים לבדוק, מן הם יבדקו איפה שנח להם...
וגם איפה שבודקים - הרבה פעמים מוטים מאוד, עד כדי סלטות באוויר כדי שתצא התוצאה שנוחה להם.

אם תרצה כמה דוגמאות:
למשל, ג'ון קרי אמר בזמנו ש"100% מהנשק הכימי יצא מסוריה", ולמרות שכעבור חודש בערך הם עשו בו שימוש - פוליטיפקט נתנו להצהרה הזו "MOSTLY TRUE". כי למה לא.
דבר נוסף - הם לפעמים בודקים שוב ושוב את אותה הטענה, למשל, דונלד טראמפ טען משהו שקרי לחלוטין לגבי תעודת הזהות ה"מזוייפת" של אובמה? זה נבדק וסומן כשקר משהו כמו 10 פעמים עבור אותה התבטאות, אבל כשהילארי טענה שוב ושוב שהיא יצאה מבנגזי תחת אש צלפים או שהיא הייתה בניו יורק בזמן המתקפה של 9/11 - הם בדקו רק פעם אחת. אז יצא שטראמפ שקרן יותר, כי בדקו יותר פעמים את אותם שקרים. אלו סתם דוגמאות שזכורות לי, אבל יש באמת מאות דוגמאות אבסורדיות לחלוטין.
כנ"ל SNOPES אגב. גם עשו תחקירים על האנשים שבודקים את האמת/שקר באתרים האלה וכולם, ממש כולם (אחרי בדיקה מקיפה בטוויטר שלהם) - מזוהים חד משמעית עם השמאל הפרוגרסיבי ביותר.
בקיצור זה ממש לא איזה ויקיפדיה או משהו, שניתן לטעון שיש שם איזון כלשהו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 נובמבר 2020, 11:08

טוב, אז זה הרבה יותר קרוב ממה שחשבתי... רק לתאר איזה נצחון סוחף היה אם לא היה את הוירוס :)
אבל, אני עדיין חושב שטראמפ יפסיד, אפילו אולי עוד לפני הקולות הנוספים הרבים שיספרו במהלך הסופ"ש... בטח רק ביום א' תהיה לנו תמונה כמעט-סופית.

בינתיים זה משהו כזה:

WI: Trump is +100k, but 700k votes still to count
PA: Trump is +700k, but 1.8m to count
MI: Trump is +300k, but 1.8m to count
NC: Trump is +77k, but 300k to count
GA: Trump is +100k, but 450k to count

וצריך כמובן לזכור שרוב מוחלט של המצביעים מוקדם כנראה הולכים לביידן. זה די אבוד לטראמפ.
אה, וכל האיומים של טראמפ לגבי בית המשפט - הכל שטויות, הוא כזה מטומטם בחיי... מהלכים נואשים של מישהו שלא מאמין שהוא מנצח, לפחות היה מחכה עם זה אחרי שיכריזו שהפסיד. אהבל.
אהבל שמגיע לו להפסיד... חבל רק שאנחנו כנראה נשלם את המחיר ראשונים (עם חזרה להסכם מול האיראנים, למשל).

ולמרות שכנראה ביידן ינצח - בארה"ב כבר התחילו קצת מהומות, ואשה שחורה ודי מפורסמת בעקבות סרטון ויראלי שלה בו היא תומכת בטראמפ - נדקרה ברחובות ע"י פעילים רעולי פנים של BLM/ANTIFA. אם טראמפ ינצח אני מנחש שיהיו שם עוד הרבה מקרים כאלו.
בכל אופן צפוי סופ"ש סוער.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 נובמבר 2020, 13:07

אתרי הימורים נותנים כרגע יתרון לטראמפ, אבל מסכים איתך שהוא כנראה יפסיד.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 04 נובמבר 2020, 17:27

אוהיו הצליחה לנבא את התוצאות הארציות מ1944 עם יוצא מהכלל אחד בלבד (ב1960).
אחרי ספירת 90%, טראמפ מוביל 53.3% מול 45.2%
האם הרצף יישבר?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 04 נובמבר 2020, 18:04

לא רואה את טראמפ מנצח בבחירות האלה. אולי רק בספירה חוזרת, אבל גם זה קלוש...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 04 נובמבר 2020, 19:33

כנראה שהקדימו את העונה השביעית של בית הקלפים. לפחות ככה זה נראה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 נובמבר 2020, 18:39

מעניין אותי מה תומכי טראמפ חושבים עכשיו כשהוא מסרב לקבל את תוצאות הבחירות למרות שאין אפילו הוכחה אחת בודדת לזיוף המוני ובנתיים כל התביעות שהגישו נזרקו מהמדרגות או הושמו בהמתנה. אשכרה מנסה לעורר הפיכה בכח, לשמחתנו אין הרבה שמאמינים לו ברמה כזו.

לי זה נראה שהוא מנסה לנפח את המצב ובנתיים לגייס כסף כדי לכסות על חובות. איתו (ובאופן כללי) זה תמיד כסף.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 נובמבר 2020, 18:44

אין הרבה שמאמינים לו? זה לא מה שראיתי. בחדשות הראו שיש אנשי תקשורת, וגם עו"ד וגם סנאטורים שאומרים שיש ראיות לזיופים

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 נובמבר 2020, 18:48

sharonbn כתב:אין הרבה שמאמינים לו? זה לא מה שראיתי. בחדשות הראו שיש אנשי תקשורת, וגם עו"ד וגם סנאטורים שאומרים שיש ראיות לזיופים

פוקס ניוז מתנערים ממנו ואפילו חתכו נאום שלו ושל הדוברת.
לגבי סנאטורים ברור לי שאפילו אלו שתומכים בו בגלוי לא מאמינים לו. מנסים להראות אחדות.
רומני ועוד כמה סנאטורים כבר הודו בהפסד בתקשורת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 נובמבר 2020, 19:14

Shlomix כתב:מעניין אותי מה תומכי טראמפ חושבים עכשיו כשהוא מסרב לקבל את תוצאות הבחירות למרות שאין אפילו הוכחה אחת בודדת לזיוף המוני ובנתיים כל התביעות שהגישו נזרקו מהמדרגות או הושמו בהמתנה. אשכרה מנסה לעורר הפיכה בכח, לשמחתנו אין הרבה שמאמינים לו ברמה כזו.

לי זה נראה שהוא מנסה לנפח את המצב ובנתיים לגייס כסף כדי לכסות על חובות. איתו (ובאופן כללי) זה תמיד כסף.

מה יש לחשוב? טוב שאנשי ביידן לא עברו מדלת לדלת כמו מסיונרים להשפיע על אנשים לבחור בו.

אנשים מאשימים את טראמפ בפאקינג מגפה וזה נפל לדמוקרטים משמים לא ביידן ניצח את הבחירות אלא הנגיף.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים