idan כתב:עבדו עליו 10-20 אנשים במשך איזה שנתיים, זה לא מתרגם לכלום בעינך? לאפילו כמה חודשים בצוות מלא? אתה עדיין דבק בעמדה שהמשחק פותח בשלוש שנים מאפס? ( 3 וארבע חודש, אבל מי סופר)
עזוב שמדובר בעניינים יצרתיים שאי אפשר סתם לזרוק עליהם כוח עבודה כי לא הכל קשור בייצור נכסים ומידול, לא כאשר אתה צריך להמציא דברים בשלבים הראשונים של הפיתוח, אבל מילא. עדיין, כמו שכבר אמרתי, גם הצוות השני של קילזון עבד עליו באספקט הטכני ומוסבר בדוקו איך הם הם בנו את הכלים ואת הקוד המשותף של שני המשחקים (חלקים בקוד של שאדופול התעסקו בעולם הפתוח למרות שלא נעשה בו בכלל שימוש במשחק) מה שעזר להם לדלג מעל הרבה מהבעיות של לבנות את המשחק עולם פתוח הראשון שלהם על חומרה חדשה.
וכבר ביססנו שאנחנו לא מסכימים על הלוחות זמנים, אני בוחר לא להתעלם מההרחבה של הורייזן. אבל בסדר הם יכלו לבנות המשך בשלוש שנים ולשחרר בסוף של הסוף של הפס4 אף אחד לא אמר ולו פעם אחת שזה לא אפשרי, אבל הם לא עשו את זה, הם הגדילו את הסטודיו וקפצו לפס5, נו אז? אולי גם לטיעונים של ההימור שהתברר כנכון יש בכל זאת שמץ של הגיון מסוים.
ואפשר לרדת לרזולוציות של הדוגמאות האלה (זה יהיה קל במיוחד במקרה של בתזדה וביוור, הפולנים באמת קוסמים) אבל אין לי סבלנות אז רק הערה אחרונה, אם הכל כל כך ברור ומובן מאליו למה אתה לא מצליח להביא לי דוגמא אחת? למה הכל בתיאוריה? שהיא הגיונית, אני מסכים, גם אם מאוד חלקית ולוקחת בחשבון המשך מסוג מאוד מסוים, אבל אם זה הסטנדרט אז חייבות להיות שלל דוגמאות שיוכיחו את זה ויסתמו לי את הפה. ואם אין כאלה בכמויות זה כנראה בכל זאת לא, ובכן, הסטנדרט.
לא, אני ממש לא אומר שהשנתיים שעבדו על הורייזן בצוות של 10-20 אנשים לא שוות כלום, אני אומר שברגע שיש להם משחק שלם מוכן עם מנוע מוכן, כלים מוכנים וכו', כל הליך הפיתוח של המשך לוקח הרבה פחות זמן. למשל אנצ'רטד 1 דרש מנוטידוג שנה שלמה עם צוות חלקי בכדי להגיע לאבטיפוס (בזמן ששאר החברה עשתה את המשחק מירוץ של ג'ק ודקסטר) והמשחק עצמו לקח שנתיים. אבל אנצ'רטד 2 שיצא לאותה קונסולה? אותו עשו תוך שנתיים בלבד וזה לא היה המשך סתם ככה מהמותן, זה היה אחת הקפיצות הכי גדולות בהסטוריה של המשכים על אותה חומרה. הסיפור הזה חוזר על עצמו כמעט בכל סדרה כי פשוט ככה זה, כשעשית כבר אחד על אותה חומרה, ההמשך מתקתק. זאת בדיוק הנקודה שלי, אם הורייזן פותח על ידי צוות מקדים קטנטן (והוא באמת קטנטן, גרילה נושקים ל-400 אנשים היום) במשך שנתיים ואז בעזרת צוות מלא במשך 3 שנים, אין באמת סיבה שהמשך יקח יותר מ-3 שנים.
ובנוגע לדוגמאות, זה לא ממש קשה. בערך כל משחק יוביסופט בדור הזה (חמישה משחקי AC, שני משחקי FC, שני משחקי GR ו-WATCH DOGS 2) ויש גם לא מעט משחקים לא מיוביסופט כמו למשל Just Cause 4, בורדרלנדס 3, אינפמס 3 או death stranding. הבעיה היא שרוב משחקי העולם הפתוח לא מקבלים המשכים על אותו דור חוץ מאשר אצל יוביסופט ולכן אין בריכה גדולה מדי לשאוב ממנה. כסוג של כלל אצבע משחק המשך נעשה בפחות זמן מהמשחק המקורי אם הם יוצאים לאותו דור כי כל עבודת הרגליים כבר נעשתה במשחק המקורי (כמובן שקיימים חריגים פה ושם).
למה הורייזן 2 לא יצא כבר? יש אלף אפשרויות, כולן ניחושים. יכול להיות שגרילה בכלל לא עובדו ישר על הורייזן אלה על משחק אחר, יכול להיות שהחברה פוצלה לצוותים והם עובדים על יותר ממשחק אחד במקביל וגם יכול להיות שהצוות פשוט התרגש מהפס5 ורצה לעשות משחק אליה ולא משחק שלישי לפס4. הכל אפשרי, אבל להגיד ש-3 שנים להמשך למשחק שהמקורי על אותה קונסולה זאת לא האופציה הכי בנאלית? לדעתי זאת לגמרי האופציה הכי straight forward שיש. להגיד שאי אפשר לעשות את זה וצריך לפחות איזה 4 שנים? זה כבר ממש שטויות.