נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2020, 14:22

bling כתב:
DrKeo כתב:אבל מי אמר שכל מה שיחשף הוא קרוס ג'ן? מה קרה, משחקים חושפים רק חצי שנה קדימה? ב-2021 (מזכיר לכם, 2021 זה עוד 7 חודשים) כבר יצאו מספיק משחקים שהם דור הבא לגמרי. זה בכל דור ככה, תמיד יש המון קרוס ג'ן ותמיד יש גם המון בלעדיים. גם יש לא מעט משחקים שמקבלים גרסאות כפולות. למשל פיפ"א, זוכרים שבפיפ"א 2006 הייתה גרסת פס2 וגרסת 360? היא יצאה אך ורק ל-360 (כי הפס3 לא יצאה בסוף ב-2005) וזה היה משחק שונה לגמרי. זה היה המשחק שנתק את הכדור מהרגל והפך אותו לפיסיקה וב-2007 כבר היה מספיק פוליש בכדי לקרא לו לגמרי הדור הבא. כנ"ל עם נניח NBA2K, כבר ב-2013 שיצא בשיגור של הקונסולות היה מדובר במשחק לגמרי דור הבא ולהגיד את האמת שהוא נראה די אותו דבר היום.

בכל מקרה, כל מה שאני אומר הוא, אולי הכל יהיה קרוס ג'ן ומכוער אבל לאו דווקא. כלומר אתם חושבים שזה הדור הראשון שבו הכל קרוס ג'ן מכוער במשך שנתיים? אני בספק. אגב, גם לגבי MS אני בספק עם כל עניין משחקים ש-100% מהם יוצאים ל-ONE למשך שנתיים. את ההערה הזאת אמרו כבדרך אגב ואמרו אותה בנובמבר 2019, כלומר גם יכול להיות שיש יוצאי דופן וגם יכול להיות שהתקופה הזאת תגמר בכלל בחגים 2021 (גיל שנה של הקונסולות). משחק שיוצא בחגים 2021, זה לגמרי סביר לחשוף משחק שכזה כבר עכשיו, 16 חודשים ליציאה שלו. כלומר פאק, ברור לכם שסוני הולכת כמו תמיד לחשוף עוד כמה שבועות משחקים שיצאו ב-2024, כן? :)

והנה הערכה שלי, פיפ"א 21 הולך להיות עם שיער גולש ומבוסס פיסיקה בגרסת דור הבא, עם קהל מטורף לגמרי ופיסיקה של חולצות על הגוף של השחקנים וזמני טעינה לא קיימים. חשיפה של זה לבד כבר מרגשת לדעתי.

וואלה צודק שכחתי לגמרי ש 2K יצא בגרסת דור הבא כבר בהשקה, כן ללא ספק זו היתה קפיצה וויזואלית של דור, כולם התחרפנו בזמנו מהטיזרים והטריילרים של הדבר הזה.

אז סבבה יכול להיות שזה באמת יחזור על עצמו שוב עם איזה משחק ספורט ויהיה מגניב אם נראה משחק ספורט עם גראפיקה של הדור הבא במסיבה, כבר נקבל משהו.

חוץ מזה מה עוד היה קיאו? השאר מצד ג׳ היה או קרוס ג׳ן או דור הבא לא מאוד משודרג או מרשים כמו Thief או WD. כאילו צד ג׳ לא יורה באמת את התותחים הכבדים שלו בשלב כזה.

אז חוץ מספורט שהוכחת שבאמת עושה מעבר דורי די מהר גם עם 2K בדור הפס4 וגם עם FIFA בדור הפס3 אני לא בטוח שיש עוד למה לצפות במסיבה שבוע הבא.

צד א׳ זה סיפור אחר, בעלות הפלטפורמה הרבה יותר מחויבות להרשים טכנולוגית ולדחוף את החומרה מצד ג׳ בשלב הזה כי הן חייבות למכור חומרה וזה הכרטיס העיקרי שלהן. צד ג׳ עדיין חושב על הדור הנוכחי יותר מאשר על הבא (גם אם יש חברות כמו יובי שמנסות לשייך את עצמן לדור הבא ושהחליטו לא להוציא יותר משחקים שלא מגיעים גם לדור הבא בהשקה. אבל בשלב כזה זה יותר שיווקי ואסטרטגי כי היא יודעת שזה מביא בוסט חשוב למכירות מאשר טכנולוגי)

מה עם starfeild, איזה טיזר מקרייטק או אולי משהו חדש לגמרי מיוביסופט? למה לשער ש95% מהמשחקים ישארו בגרפיקה של הדור הנוכחי על הדור הבא? נשמע לי מוזר אם זה יהיה המקרה, זה מעולם לא קרה בעבר. ברור שהמשחקים של 2025 יהיו מרשימים משמעותית מ2021, אבל אני לא עם ציפיות נמוכות כמוכם. אני חושב שזה יהיה מיקס, חלק יהיו דור נוכחי ב4k, חלק יהיו דור נוכחי משודרג משמעותית וחלק יהיו דור הבא לגמרי. הכל מהכל. אין לי מושג מה יוצג ספציפית ביום חמישי אבל אני משער שיהיה פה מיקס.

בנושא מיקרוסופט וצד א׳ מול סוני, אתה יכול לבכות והתעצבן אבל אז סוני יראו לך את GOW2 וטיזר לאנצ׳רטד 5 ואתה תשכח שיש מיקרוסופט בכלל :)

למרות שאני חייב להגיד שטריילר חשיפה עשוי כמו שצריך לPD יכול להעיף לי את הפקק :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 מאי 2020, 14:36

DrKeo כתב:אם מיקרוסופט עושה אירוע שלם רק לצד ג', זה אומר שהאירוע יוני שלהם הולך להיות נטו משחקים צד א' ו-ב'? זה אומר שהם מפוצצים בתוכן? זה לפחות מה ששינובי אומר.

אגב, מה אם Starfield יהיה בתצוגה? בת'זדה תמיד עובדת עם מיקרוסופט, הם ביחסים סופר טובים כבר שנים.

אגב, יהיו חדשות על האירוע יוני שבוע הבא:

וגם שינובי אומר שיהיה ל-EA משהו בסתיו, למרות שיכול להיות שהוא מדבר על פיפא דור הבא.

את האמת קיאו לפי הניסוח של גרינברג פה הייתי מוריד ציפיות אפילו מתחת למינימום אם הבנתי אותו נכון. הוא מגדיר את התוכן כ pre E3? זאת אומרת אפילו לא נקבל תוכן צד ג׳ ״רגיל״ שאנחנו מקבלים ב E3 טיפוסי? עזוב מה יהיה דור הבא ומה לא, אם רמת התוכן זה כל מני צד ג׳ מדרגה ז׳ אז מה זה משנה.

אני מקווה שזה לא המצב וגם אם הכל יהיה קרוס ג׳ן במובן הכי מאכזב של פס4 ב 4K לפחות שנקבל חשיפות חדשות וקטעים חדשים מה AAA צד ג׳ המצופים כמו סייברפאנק, באטמן וכו׳

גם הניסוח הקודם של יהיו ״המון המון משחקים״ עושה לי פלאשבקים לתצוגות E3 שלהם שבו הם זורקים טונות של דברים על המסך, רובם כל מני אינדיז סתמיים, ובסוף אתה נשאר עם הרגשה שלא ראית ממש משהו משמעותי בכל זה. לא סתם אף פעם לא מדברים לאורך כל הדור הנוכחי על מסיבות של מייקרוסופט כמועמדות לתצוגה הטובה ב E3.

אגב, על Starfield אולי סיימו לעבוד על הלוגו שלו בשלב הזה, גם זה בלחץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2020, 14:55

באמת שאני לא יודע מה יהיה בחמישי. אם זאת התצוגת צד ג׳ שלהם, יעני לקחו את E3 ופתחו אותה לשתיים, צד ג׳ וצד א/ב, אז נראה לי שיהיה אדיר ביום חמישי. הסיבה היא שמדובר בתקופת מעבר דורית, אין יותר מדי משחקים מוכרזים ל2021 וכל הכרזה חדשה עם פוטנציאל הפתעה ולהיות מרשים גרפית ומבחינת גיימפלייי. בנוסף, בגלל שאין E3, אז אולי כל החברות שהיו עושות תצוגה מלאה רק בשביל להציג משחק אחד מגניב, יזרקו את המשחק המגניב לתצוגה הזאת ויוותרו על תצוגה משלהן.

בכל מקרה, אני מסכם בזה שאין לי מושג מה יהיה שם ואני מחזיק אצבעות למשהו טוב :)

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 01 מאי 2020, 14:57

חוק ראשון כשמחליטים לצפות באינסייד אקסבוקס הוא לא לצפות לכלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2020, 15:07

בו נגיד שאם הם רוצים ליצור הייפ לדור הבא, זה לא יכול להיות בפורמט המזוויע של אינסייד אקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2020, 15:13

אגב, גם TLOU2 הוא 100GB. תחשבו על החודשים האחרונים ויש לנו את RDR2 שרק יצא למחשב ב100GB+, את MW שהוא 100GB+ ואת FFVII שגם הוא 100GB. עכשיו תדמיינו את הדור הבא עם הטקסטורות, המודלים, השיידרים וכו׳ באיכות של הדור הבא ותחשבו כמה משחקים יתפסו. כן, החוסר בדופליקציה יחסוך איזה 20% בגודל של המשחק, אבל עדיין. אני מאוד מקווה שתהיה גרסת 1.65TB לפס5.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 01 מאי 2020, 15:28

סטארפילד נמצא בפיתוח כלשהו מאז שפולאווט 4 יצא ב 2015, בקדם הפקה ותכנונים כשנתיים/שלוש שנים לפני כן (עשו לו טריידמארק ב2013) וכרעיון הוא רץ לכאורה בתוך הסטודיו בערך 15 שנה.. לפי טוד האוורד הוא היה במצב שחיק ב 2018 ככה שאני מניח שהם אמורים להיות במצב די מתקדם בשלב הזה.

אבל לאור ביטול המסיבה שלהם לא הייתי מפתח ציפיות שנראה אותו השנה וסביר להניח שאם אחד המשחקים של בתזדה יצוץ באחת המסיבות של מיקרוסופט וסוני זה יהיה GhostWire או Deathloop וסטארפילד יהיה המשחק הגדול שלהם לשנה הבאה או מקסימום השנה שלאחר מכן, אבל לא חושב שהוא רחוק כמו שאנשים חושבים.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 01 מאי 2020, 16:11

פיל אתמול ב-CNBC:

“Overall, I think we’re in line with where we thought we would be,” he said while discussing the new Xbox Series X on Thursday during CNBC’s “Squawk Alley.” “I’d say the bigger unknown is probably the game production,” he added .

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 מאי 2020, 16:18

מבחינתי Starfield הוא לגמרי wildcard, אין לי מושג אם יציגו אותו בהפתעה עוד שבועיים והוא יצא בנובמבר או אם הוא יצא ב-2027 ככותר קרוס ג'ן עם הפס6.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 01 מאי 2020, 18:50

bling כתב:תמונה

אז מה סוני צריכה לדאוג?

למייקרוסופט יש את החומרה החזקה יותר, את התוכנה (מבחינה טכנולוגית, לא משחקים, כמו הרצה לאחור מושלמת ולמשך כל הדורות אחורה ודברים כאלה), את השירותים הטובים יותר (פלוס אומנם עדיף בהרבה מלייב בדרך כלל אבל הדיון הזה כבר הפסיק להיות רלוונטי מרגע שגיימפאס נהפך למפלצת) ואולי גם במשחקים יתנו פייט?

אם זה באמת יהיה המצב אז מהם בכלל הקלפים של סוני? אשכרה ינצחו בגלל brand ועל המותגים הבלעדיים שלהם לבד?

בסיס משתמשים.
כמו שטלגרם הרבה יותר טובה מוואטסאפ כמעט בכל תחום, אבל אין לה את בסיס המשתמשים הרחב ולכן כמעט כולם משתמשים בוואטסאפ בלית ברירה.
זה יכול להשתנות אם יהיה קרוס פליי מלא כמעט בכל משחק קרוס פלטפורם, בעיקר במשחקי ספורט סטייל פיפא וnba2k, אבל קשה לי לראות את סוני מסכימה למהלך כזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 מאי 2020, 18:59

BiA כתב:פיל אתמול ב-CNBC:

“Overall, I think we’re in line with where we thought we would be,” he said while discussing the new Xbox Series X on Thursday during CNBC’s “Squawk Alley.” “I’d say the bigger unknown is probably the game production,” he added .

עכשיו כבר יש ציטוט שלו אומר בישירות שהקונסולה תצא בחגים כמתוכנן (אם לא יהיו הפתעות, ונראה לי שמייקרוסופט תעשה הכל כדי שזה יקרה כי הם יודעים באיזשהו מקום שסוני תשמח למשוך עוד זמן וזה משחק לטובתה לצאת בזמן) אבל ייתכן שחלק מהמשחקים הולכים להדחות. מקווה שזה לא יהיה אף קילר אפ, בכל אופן חבל מאוד.

Shlomix כתב:
bling כתב:תמונה

אז מה סוני צריכה לדאוג?

למייקרוסופט יש את החומרה החזקה יותר, את התוכנה (מבחינה טכנולוגית, לא משחקים, כמו הרצה לאחור מושלמת ולמשך כל הדורות אחורה ודברים כאלה), את השירותים הטובים יותר (פלוס אומנם עדיף בהרבה מלייב בדרך כלל אבל הדיון הזה כבר הפסיק להיות רלוונטי מרגע שגיימפאס נהפך למפלצת) ואולי גם במשחקים יתנו פייט?

אם זה באמת יהיה המצב אז מהם בכלל הקלפים של סוני? אשכרה ינצחו בגלל brand ועל המותגים הבלעדיים שלהם לבד?

בסיס משתמשים.
כמו שטלגרם הרבה יותר טובה מוואטסאפ כמעט בכל תחום, אבל אין לה את בסיס המשתמשים הרחב ולכן כמעט כולם משתמשים בוואטסאפ בלית ברירה.
זה יכול להשתנות אם יהיה קרוס פליי מלא כמעט בכל משחק קרוס פלטפורם, בעיקר במשחקי ספורט סטייל פיפא וnba2k, אבל קשה לי לראות את סוני מסכימה למהלך כזה.

כן מסכים איתך, השאלה איך מייקרוסופט יכולה לשבור את הגלגל הזה מבחינה עסקית, אם היא עושה הכל נכון ועדיין הפס5 מנצחת (נגיד) אז מה כבר נותר לה? פשוט להשלים עם המצב ולהנות מכל הכסף שנכנס מהשירותים השונים שלה שמופצים בכל מקום?

נראה שעוד במהלך הדור הזה כשהיה ברור שהם מקבלים בראש, מייקרוסופט הפסיקה לדבר על מכירות חומרה (ואפילו תוכנה מרגע שהכל יוצא אוטומטית לשירות שלה) ויותר על משתמשים, אולי סוג של מסר שהיא הרימה ידיים ושמבחינתה לנצח במלחמת הקונסולות זה כבר לא ריאלי וגם פחות חשוב, יותר חשוב לה להגדיל בסיס משתמשים על פני כמה שיותר פלטפורמות שיהיו פעילים בשירותים השונים שלה.

אז אולי היא לא ממש מסתכלת על סוני כאיום שצריך להביס עוד.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 01 מאי 2020, 21:10

לדעתי קודם כל היא צריכה לעודד כמה שיותר קרוס פליי, זה מה שיסייע לה לשבור את המעגל הזה.
בכל מקום שזה מתאפשר לשחק בין פלטפורמות בצורה הגיונית, היא צריכה לאפשר ואף לדחוף לכך. בין אם זה PC, דורות קודמים או סוויצ'. אפילו לנסות להפעיל לחץ על סוני לאפשר קרוס פליי.
בנוסף היא צריכה גם לבטל את התשלום על האונליין. זו הכנסה משמעותית לסוני, אבל עבור חברה עצומה כמו מיקרוסופט זו לא הכנסה קריטית והפיצוי במכירות משחקים וחומרה יכסה על חלק מהאובדן.
הצעד השלישי הוא מן הסתם כמה שיותר משחקים בלעדיים מוצלחים ונראה שהם פועלים בכיוון הזה.
כל זה לא יספיק כדי לבצע מהפך, כי גם יש עניין של מותג ושיווק, אבל הצעדים האלו יצמצמו את הפער בצורה משמעותית.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 מאי 2020, 21:46

שוכחים דבר אחד גדול , כל הבילעדים של הxbox
מגעים לPC
חלקם אפילו לסוויץ, זה יתרון גדול לנו הגימרים
אבל חיסרון מבחינת מכירות

סוני ונינטנדו שומרים על בילעדים, אני לא אומר שאני לא יקנה סדרה x
עם הגימפאס וכמה יעלה מחשב מקביל בהתחלה , זה מאוד מפתה
אבל נגיד שנתיים ומעלה שהסדרה x תיהיה בשוק
אני מעריך שיהיה אפשר לקנות אפילו לפטופ משחקים באיזה 5000-6000 שקל , ולהריץ אליו את אותם מישחקים בערך באותו איכות

ככה שכן בהתחלה החומרה שמקבלים מאוד מפתה
והמעבר גם ל dx12 אולטימט, אומר שבשוק PC עדיף לחכות
וגם עדיף לחכות למחירים שפוים לssd המהירים החדשים
והורדת מחיר של מעבדי ה8 ליבות פיזיות ( 16 כולל מפוצלות)

ככה שכן גם הסדרה x וגם הps5
בהנחה שיוצאים תוך חצי שנה , נניח ב500 דולר , זה מאוד מפתה
רק cpu מקביל היום עולה מעל 1000 שקל
אבל תוך כמה שנים כניראה רק הps5 יהיה משתלם , בגלל הבילעדים
מעבר לזה יש pc עם כל המישחקי xbox ובנוסף זה pc שיכול לעשות הרבה יותר דברים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 00:02

אנשים מתרגלים למצב ונראה להם כאילו זה היה המצב תמיד. אבל אם נזכר רגע בדור הפס3, ה-360 מכרה יותר מ-80 מליון יחידות נכון לאוקטובר 2013 והפס3 מכרה 87.4 מליון יחידות נכון ל-2017, כלומר הן בייסיקלי מכרו אותו דבר. אז כן, סוני עשתה כל טעות אפשרית עם הפס3 אבל עדין, היו בערך אותו מספר אנשים עם 360 ופס3 בבית שלהם. זה אומר שבתאוריה, דור ה-360 "שבר" את המונופול של פלייסטיישן, מספיק אנשים פזלו לצד השני. אם מיקרוסופט לא הייתה מחרבנת במכנסיים בשיגור של ה-ONE, יש מצב שזה גם היה המצב כיום, או לפחות איפשהו בין המצב כיום למצב עם ה-360 והפס3. הרי אנשים עם 360 כנראה היו בכיף שוקלים לקנות ONE אם הפס4 לא הייתה משפילה אותה ככה בשנתיים הראשונות. אז מה מיקרוסופט צריכה לעשות? לעשות משחקים טובים ולא לחרבן דברים. לדעתי הם דווקא במסלול הנכון, כל עוד יהיו להם משחקים טובים אז הם יהיו בסדר.

הדור הזה דפק להם התקדמות של שני דורות, ה-360 כבר הייתה נקודת זינוק נהדרת לדור הנוכחי אבל כמובן שמיקרוסופט סבלה מתסמונת דון מטריק שלקחה אותם עשור לאחור. בקיצור, אני חושב שאם מיקרוסופט לא ידפקו עניינים ויעשו משחקים טובים, המצב שלהם בדור הזה יהיה הרבה יותר טוב ואם המצב שלהם יהיה הרבה יותר טוב, הם יקחו נתח שוק. הם בעצם צריכים עוד 360, לפצות על הדור של ה-ONE. תמיד אפשר להשתלט על השוק אם אתה עושה צעדים נכונים, הרי מי שמע בכלל על סוני וגיימינג כשהם שגרו את הפס1 ומי חשב ש-MS בכלל תצליח בשוק לפני שיצאה ה-360.

בואו נגיד את זה ככה, אם MS תחזור לימי ה-360 שלה ותעשה 80 מליון יחידות, היא תהיה במצב ממש מצויין. אולי לא לנצח את סוני, את לנשוף בעורף.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 מאי 2020, 14:25

נכון קיאו, זה באמת היה תסריט שסוני טעתה בהכל בערך והוציאה סוג של קטסטרופה, קשה להאמין שזה יחזור על עצמו עם הפס5 אבל אי אפשר לדעת כלום.

אני גם חושב שהמפתח העיקרי זה משחקים ממש טובים שיערערו קצת על התפיסה שכל הבלעדיים השווים הם אצל סוני, בשילוב חומרה עדיפה ושירותים מצויינים, הבעיה היא שאם בדור ה 360 מייקרוסופט הגיעה מנקודה חזקה אז עכשיו זה בדיוק הפוך, הם עדיין צריכים לנער מעליהם את התדמית השלילית שהוואן הביא להם, זו היתה השקה כל כך טראומתית שהם לא באמת מתאוששים ממנה עד היום, כי עם כמה שהם עושים דברים נכון התדמית היא עדיין שזו פלטפורמה לא ממש מושכת או סקסית/מגניבה.

אבל כן מתאר לעצמי שהם יוצרים לפחות קצת רצון טוב.

אגב בדור ה 360 אחרי שהתחילו אותו חזק, מנקודה מסויימת הם כבר התחילו לנוח על זרי הדפנה וזה יצר תשומת לב שלילית, הם התחילו להתמקד בקינקט, הוציאו ברוטינה 3-4 מותגים שנתיים ללא מעוף, דימיון או חדשנות, לקחו כסף על אונליין בסיסי מבלי לתת כלום בתמורה כשהיא נועלת גם שירותיים בסיסיים כמו נטפליקס/יוטיוב וכו׳ מאחורי השירות בתשלום הזה, זה הרגיש כמו תאגיד קר, ציני וחסר נשמה.

מנגד סוני דווקא התחילה להפוך את התדמית שהיתה לה, עם ליינאפ בלעדיים מוצלח, עם פלוס מדהים, תחושה שמתמקדים בגיימרים, זה הרגיש כמו הרקע למה שיהיה הפס4 מול הוואן, מבחינות מסויימות שתי הקונסולות של הדור הנוכחי הרגישו כמו המשך טבעי למה שסוני ומייקרוסופט היו בשנים האחרונות של הדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 14:49

מיקרוסופט יצאה לחופשה החל מ2010 ולא חזרה עד לא מזמן. סוני התחילו חרא ועשו כל צעד לא נכון אפשרי, אבל החל מ2009 קרה בדיוק ההפך וכל צעד שסוני עשתה היה הכי נכון שאפשר לעשות וזה מה שהכין את הקרקע להתפוצצות של הפס4 בדור הזה (בשילוב עם זה שכמו סוני ב2006, ms ב2013 עשתה כל צעד לא נכון אפשרי).

אני חושב שms די תקנה עניינים בשנים האחרונות עם הX, הרכישות אולפנים וגיימפאס, יש בה אמון היום. הם צריכים להציג בדיוק דבר אחד בשביל לנשוף לסוני בעורף בדור הזה, משחקים בלעדיים טובים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 16:44

Flight Simulator החדש גורם לי לפנטז על GTA6 :)
תמונה

הדור הבא הולך לפצח כל כך הרבה בעיות גרפיות שהיו עד היום. לפי flight simulator את בעיית העננים פתרנו (וזה גם מעיד על עשן, ערפל וכו') ועל פי המצגת של DICE נראה שגם שיער הולך להיות כמעט שם, אם לא לגמרי שם בשלב מסויים בדור.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 מאי 2020, 17:50

לא רואה איך משהו כמו טלגרם vs וואטסאפ קשור. כל דור יש ריסט ובסביבה כזאת אני חושב שהמותג פחות משחק תפקיד. יוצא מכשיר חדש ומה שהכי משנה זה מחיר ואחרי זה עליונות טכנולוגית לקור הראשונים שרוכשים ומשם זה כל שנה מחזור של כמה מיליוני מכשירים שנמכרים על פי הדהירה ההתחלתית של המכשיר פלוס כמובן החלטות (בדיעבד) נכונות.. שזה בעיקר להצליח להוציא משחקים שכולם מדברים עליהם באופן חיובי וזה כבר בערך בלתי אפשרי לצפות בעתיד.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 17:55

אני חושב שיש טרטוריות שבהן אין למיקרוסופט יותר מדי סיכוי. הרי גם ההצלחה המסחררת של ה360 נבעה בעיקר כי ממקרוסופט שלטה ביד חזקה בארה״ב ואנגליה. סוני עדין שלטו ביפן ובאירופה, אפילו בתקופה הכי קשה שלה. כלומר אפילו אם סוני כושלת בצורה קולוסאלית בדור הזה, עדין היא תקח את אירופה ויפן בהליכה.

אני חושב שכרגע הbest case scenario של מיקרוסופט הוא כמעט למכור כמו סוני עם שליטה באנגליה וארה״ב, כמו בדור ה360. אם זה יצליח, אז מי יודע מה יהיה בדור אחריו (זה של הפס6). אבל אני לא רואה את ms מגיעה לאיזו שליטה עולמית ככה בדור אחד.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 02 מאי 2020, 18:21

זה ממש לא נכון שכל דור יש ריסט מלא והקהל בוחן את הקונסולות מחדש במדדים אובייקטיבים. קודם כל כי בשביל הקהל שרחוק מזה צריך לעבור מספיק זמן כדי שיווצר דיון שקונסולה אחת עדיפה מזו שהם רגילים אליה, זה לא משהו שקורה ישר בתחילת הדור.
ואפילו אז, אני יודע על עצמי, שאני כן נמצא בלב העניינים מבחינת התעדכנות בפרטים והמקום של הגיימינג ביום יום שלי, שאני בסבירות כמעט בטוחה אקנה ps בכל מקרה.
כי הרבה מזה כן קשור לקונסולות שהיו לי פעם. אין מה לעשות, באיזשהו שלב אתה מגיע למקום בחיים שאין לך את היכולת לשחק בכל משחק שמעניין אותך, אז יש לי את המותגים שאני כבר מכיר מגיל התיכון כשהיה לי זמן לירות לכל הכיוונים ולחפש, והם מושכים אותי לקונסולה (נניח GOW ואנצ'רטד 4 בדור הזה), ואז סוני כבר מכירים לי במהלך הדור מותגים חדשים, וצד ג' חדש שמעניין אותי תמיד יש, אז בפועל אני אף פעם לא נכנס למעגל המותגים של מיקרוסופט, ואז הם לא יוכלו לעניין אותי מספיק ש'אעבור צד' בשבילם.
ולי עוד יש גם pc גיימינג בנוסף, שזה נדיר יחסית, ועדיין אני לא נכנס אף פעם לעולם המותגים של מיקרוסופט כמו הילו או גירס. פשוט אין לי את הזמן לזה, אני די שבוי של סוני בשלב הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 מאי 2020, 18:30

ה-360 היתה זולה משמעותית מהפס3 בשיגור, היו לה לא מעט בלעדיים טובים לאורך השנים ולא מעט משחקי צד ג' רצו עליה טוב יותר.
בדור הנוכחי המצב הפוך לגמרי, בכל שלוש הבחינות (לפחות עד ה-x). בדור הבא קשה לדעת, אבל מעניין לראות איך המחסור בבלעדיים אמיתיים עבור הבוקס (לפחות ככה זה נראה כרגע) ישפיע על התחרות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 18:39

InterAl כתב:ה-360 היתה זולה משמעותית מהפס3 בשיגור, היו לה לא מעט בלעדיים טובים לאורך השנים ולא מעט משחקי צד ג' רצו עליה טוב יותר.
בדור הנוכחי המצב הפוך לגמרי, בכל שלוש הבחינות (לפחות עד ה-x). בדור הבא קשה לדעת, אבל מעניין לראות איך המחסור בבלעדיים אמיתיים עבור הבוקס (לפחות ככה זה נראה כרגע) ישפיע על התחרות.

ל-360 אולי היו בלעדיים טובים, אבל זה נגמר סביבות 2010, בדיוק בזמן שסוני המריאו עם הבלעדיים שלהם ופתחו את השם שיש להם היום, שם שלא היה להם לפני עשור.

לדעתי השאלה היא הבלעדיים והמחיר, בשאר הדברים נראה שסוני ו-ms במצב טוב. וכמובן שיש את הwild card, הXSS.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 מאי 2020, 19:07

Stick כתב:זה ממש לא נכון שכל דור יש ריסט מלא והקהל בוחן את הקונסולות מחדש במדדים אובייקטיבים. קודם כל כי בשביל הקהל שרחוק מזה צריך לעבור מספיק זמן כדי שיווצר דיון שקונסולה אחת עדיפה מזו שהם רגילים אליה, זה לא משהו שקורה ישר בתחילת הדור.
ואפילו אז, אני יודע על עצמי, שאני כן נמצא בלב העניינים מבחינת התעדכנות בפרטים והמקום של הגיימינג ביום יום שלי, שאני בסבירות כמעט בטוחה אקנה ps בכל מקרה.
כי הרבה מזה כן קשור לקונסולות שהיו לי פעם. אין מה לעשות, באיזשהו שלב אתה מגיע למקום בחיים שאין לך את היכולת לשחק בכל משחק שמעניין אותך, אז יש לי את המותגים שאני כבר מכיר מגיל התיכון כשהיה לי זמן לירות לכל הכיוונים ולחפש, והם מושכים אותי לקונסולה (נניח GOW ואנצ'רטד 4 בדור הזה), ואז סוני כבר מכירים לי במהלך הדור מותגים חדשים, וצד ג' חדש שמעניין אותי תמיד יש, אז בפועל אני אף פעם לא נכנס למעגל המותגים של מיקרוסופט, ואז הם לא יוכלו לעניין אותי מספיק ש'אעבור צד' בשבילם.
ולי עוד יש גם pc גיימינג בנוסף, שזה נדיר יחסית, ועדיין אני לא נכנס אף פעם לעולם המותגים של מיקרוסופט כמו הילו או גירס. פשוט אין לי את הזמן לזה, אני די שבוי של סוני בשלב הזה.

ובכל זאת מייקרוסופט עשתה משהו נכון בדור של ה 360 ששבר את המעגל הזה שאתה מדבר עליו, אל תשכח שבאנו מדור הפס2 ששם סוני היתה אפילו יותר דומיננטית מהדור הזה.

כאילו לא סתם יותר דומיננטית, זה היה סוג של תופעה הזוייה שבה צד ג׳ אשכרה מפתח בלעדיים לפס2 בלי הפסקה וללא הסכמי בלעדיות יקרים, סתם בגלל שאין טעם בכלל לטרוח עם המתחרות מרוב שסוני דומיננטית היתה, אולי זרקו להם איזה פורט מסכן שנה אחרי אם היה להם מזל.

סוני זה היה שם נרדף לקונסולות בעיקרון, ועדיין מעמדה כזאת מייקרוסופט הצליחה לשבור מעגלים להרבה אנשים.

אתה חושב שהסיטואציה הפעם יותר מאתגרת מדור ה 360? אז נראה שהזיכרון קצר כי אז זה היה נחשב למשימה בלתי אפשרית, הניצחון של סוני כביכול הוכרע עוד לפני שראינו שמענו את השם של הקונסולות, הרי הם היו אלים שבאו משום מקום ופשוט מחצו את התעשייה לגזרים, מי יכל עליהם? ובגלל זה סוני היתה כל כך כל כך יהירה ובטוחה בעצמה.

אני לא אומר שמייקרוסופט תשחזר את זה שוב, אני רק חושב שזה טכנית אפשרי על סמך היסטוריה הרבה יותר קיצונית ומאתגרת מהסיטואציה של היום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 מאי 2020, 19:23

DrKeo כתב:
InterAl כתב:ה-360 היתה זולה משמעותית מהפס3 בשיגור, היו לה לא מעט בלעדיים טובים לאורך השנים ולא מעט משחקי צד ג' רצו עליה טוב יותר.

ל-360 אולי היו בלעדיים טובים, אבל זה נגמר סביבות 2010, בדיוק בזמן שסוני המריאו עם הבלעדיים שלהם ופתחו את השם שיש להם היום, שם שלא היה להם לפני עשור.

לדעתי השאלה היא הבלעדיים והמחיר, בשאר הדברים נראה שסוני ו-ms במצב טוב. וכמובן שיש את הwild card, הXSS.

היילו 4, גירס 3 ופורצה 4 יצאו אחרי 2010. נכון שהפס3 היתה חזקה בהרבה מבחינת בלעדיים, אבל גם המחיר שלה נחתך ב-40% ב-2009 כשיצא הסלים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2020, 21:32

InterAl כתב:
DrKeo כתב:

היילו 4, גירס 3 ופורצה 4 יצאו אחרי 2010. נכון שהפס3 היתה חזקה בהרבה מבחינת בלעדיים, אבל גם המחיר שלה נחתך ב-40% ב-2009 כשיצא הסלים.

אף לא אמר שms לא הוציאה אף בלעדי מ2010 ועד 2020, רק שהאטרקטיביות שלהם מול סוני דרדרה משמעותית ככל שms נכנסה חזק יותר ויותר לקינקט וטלביזיה על גבי גיימינג. אני בספק כמה המשחק היילו הרביעי על ה360, הפורצה השלישי וגירס השלישי הביאו קהל חדש אבל בסופו של דבר הצד א׳ של סוני התרומם לגבהים חדשים בזמן ששל ms דרדר מרגע לדודלי עד שהגענו למצב שהליינאפ שלהם הרגיש כמו היילו/גירס/פורצה בלופ (אפילו אם זה לא ממש מדוייק).

בסוף הפס3 הגיעה למחיר סביר (גם ב2009 שהפס3 ירדה בטרוף במחיר, היא עדין עלתה 100$ יותר מה360 הזולה) שגם האדם הממוצע יכל לקנות והבלעדיים שלהם התרוממו לרמה של must have וכמובן שפלייסטיישן שם הרבה יותר חזק מאקסבוקס באירופה ויפן.

בכל מקרה, לדעתי לפחות, אם ms תספק את הסחורה מבחינת הבלעדיים והמחיר של הפס5 והxsx יהיה זהה, יש ל-ms סיכוי מצויין להשוות ואפילו לעקוף את סוני בארה״ב ואנגליה. שאר העולם זה כבר סיפור אחר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 14 אורחים