Laskin כתב:סוני ביטלה 8 מתוך 12 משחקי GaaS שאנחנו יודעים שהיו בפיתוח!
רובם המוחלט בוטלו בשנה האחרונה.
חלקם היו עמוק מאוד לתוך ההפקה.
זה 8 משחקים שתוכננו, עברו פרי-פרודקשן והתחילו פיתוח אקטיבי ובזבזו שנים של עבודה, של צוותים גדולים של סוני.
זה חסר תקדים. היקף פסיכי.
אפשר לפחות להודות שהם הפסיקו את הפיתוח אבל בחיאת, אי אפשר להסתכל על זה ולא לתפוס את הראש… בזבוז של דור. חלקם עכשיו אולי לא יספיקו להוציא כלום בדור הזה בגלל זה, או שיוציאו באיחור של שנים ולכן המשחק הראשון של הדור הבא שלהם שוב יצא עמוק לתוך הדור הבא.
DrKeo כתב:קונקורד וסגירת האולפן שלו הפסיד יותר כסף מכל האולפנים שסוני סגרה אי פעם יחדיו. כן, יש עוד סיבות שמשחק יכול להכשל, משחקים נכשלו לפני ש-GAAS היה קיים, ממש גאון אתה קאז. רק בשנה+ האחרונות בוטלו יותר מ-6 משחקי GAAS מסוני שהיו עמוק בתוך הפיתוח, משחקים שבזבזו לסוני אלוהים יודע כמה כסף, זמן וכישרון. אתה יכול לציין פה שמות של 6 משחקי סינגל צד א' מסוני שהיו עמוק לתוך הפיתוח שבוטלו בדור האחרון? אתה יכול לציין 4? די, אל תנסה להשוות, אתה יודע שזה סתם התפתלות מעפנה.
יש אלף דרכים להכנס ל-GAAS, לכפות על אולפני הסינגל שלך לפתח אותם או לפוצץ מאות מליונים על חיקוי שומרי הגלקסיה זול זאת לא אחת מהן.
Hypno כתב:אז שוב אני שואל: למה כישלון של משחק SP AAA זה אהלן אהלן, וכישלון של GAAS זה כתב אישום נגד הז'אנר? רק כי אתה לא מתחבר לז'אנר?
Hypno כתב:בגלל שאתה כזה חרד למשאבים של סוני, יש לי שאלה: איפה ההתייחסות/ביקורת/ההספד שלך עבור בזבוז המשאבים הכי גדול של סוני בדור הנוכחי? PSVR2.
ייתכן שנוח לך להתמקד במשחקי ה GAAS כי אתה מעוניין 'להוכיח' ש GAAS זה רע וזה טעות להשקיע במשחקים האלה?
Hypno כתב:["
בדצמבר יצאו 2 מפלצות GAAS שהן הצלחה מסחררת. האם פתאום GAAS זה שוב העתיד?
ND לא ביטלה את משחק ה GAAS שלה כי הוא לא טוב. למעשה הם בעצם אמרו שהם חושבים שהוא כל כך טוב שהם לא היו מצליחים לעמוד בנטל של לספק תוכן מתמשך עבורו.
המפתחים של קונקורד עם היסטוריה של משחקי אונליין..משחק אחד שנכשל לא אומר שהם חסרי כל יכולת לעשות משחק טוב. לא חסרות דוגמאות של אולפנים שהתחילו מכלום והשתפרו עם השנים - כולל רוקסטדי עצמה שציינת.
משחקים עם spending מתמשך הם חלק חשוב בתעשייה של היום. מחזיקת פטלפורמה שלא מנסה להרוויח אחיזת רגל בתחום הזה היא מחזיקת פלטפורמה שעושה עבודה רעה וקצרת-רואי. כשפיתוח משחקי AAA רק הולך ומתייקר ומתארך - זו טפשות גמורה לא לפעול כדי לבסס משחקים בסגמנט הזה.
הדוגמאות של DA וסטאר וורס זה פשוט בשביל להראות שמשחקי SP נופלים על הפנים, ואתם לא קופצים למסקנות וקוראים קריאות לגבי האם זה כלכלית נכון להמשיך לעשות משחקים כאלה. אבל כשמשחק GAAS מפספס אתם ישר משתמשים בזה כתחמושת כנגד הז'אנר.
Uncle Pey'j כתב:שמועה חדשה על ה-SOC של הפס6 ממקור שנחשב די אמין (אחראי להרבה הדלפות על RDNA4, פס5 פרו ואפילו סדרה 5000 של נוידיה) טוענת
שלמעשה האפיון של הצ'יפ הושלם וכרגע הוא בשלב ה- pre validation שבהתבסס על ההיסטוריה של סוני, SOCs שהגיעו לשלב הזה היו במרחק כשנתיים
משחרור- כלומר, סיכוי לא רע שהפס6 יגיע בסוף 2027.
לגבי ה-specs כמובן שאין כמעט מידע למעט זה שה-GPU יהיה מבוסס מה שבעבר התייחסנו אליו כ-RDNA5 והיום UDNA, אפשר גם להניח שה-CPU יהיה מבוסס Zen 6.
DrKeo כתב:
לא הבנתי, אתה קורא בכלל את ההודעות שלי או סתם מגיב רנדומאלית? יש לי אלפי שעות במשחקי GAAS, אין בהם בעיה כז'אנר. כתבתי מה הבעיה בהם, תגיב לעניין. כתוצר מזה שאר ההודעה שלך לא רלוונטית.
DrKeo כתב:לא רק ש-PSVR2 מנסה לעשות חדשנות ולקדם את התעשיה לעומת GAAS שמנסה לעשות כסף מהיר על טרנדים, כנראה שקונקורד לבד עלה יותר מכל ההוצאה על PSVR2 והמשחקים שלו יחדיו ובניגוד ל-PSVR2 הוא לא הכניס שקל לסוני. אז מה הקשר אחד לשני? ואגב גם על PSVR2 ירדתי פה מספיק בפורום, אז בכלל יציאה טפשית, טפשית מכל כיוון אפשרי.
אתה סתם עושה לנו פה gaslighting, ברור לכולם שההשקעה של סוני ב-GAAS הייתה מליארדים ובנתיים יש להם מליארדים של כישלון ואז אתה בא לפה כמו איזה טרול ואומר "אבל מה עם המשחק ההוא שעלה 60 מליון לפתח והכניס רק 50 מליון???!!!??!?". ברצינות? אתה עדין לא קולט מה קורה בתעשיה?
תהיה רציני לרגע, בו אשכרה תענה לשאלה ששואלים אותך. סוני בטלה כמעט 10 משחקי GAAS בשנה+, אתה מסוגל לתת רשימה של 5-6 משחקי סינגל גדולים שסוני בטלה בנניח החצי עשור האחרון, כאלה שהיו עמוק בפיתוח? אם לא, פשוט תשב בשקט ותדפדף.
Laskin כתב:אולי חלקכם תשמחו לשמוע - פאנטום בלייד הזה הוא *לא* משחק סולס-לייק. הוא אקשן, בלי אלמנטים של ״מדורה״ ואוייבים שחוזרים לחיים וכו.
Hypno כתב:שוב מוצא תירוצים לא להגיב עניינית?
הבעיה שלך במשחקי GAAS זה שהם קיימים. את אמרת שחור על גבי לבן:
לתפיסתך גם משחק GAAS שמצליח זה רע כי המפתחת 'משתעבדת' למשחק וצריכה להמשיך לתמוך בו בכל כוחה.
Hypno כתב:PSVR2 לא רודפת טרנדים? PSVR1 לא רדף טרנדים? סוני ראו את הריפט ואת הבאז ורצו גם. אני לא הייתי קובע כל כך מהר שלעשות R&D לחומרה, לפתח חומרה, לייצר חומרה, להכין ולהחזיק מלאים של חומרה, לשווק חומרה עלה פחות מכל ההוצאות על קונקורד..
'לקדם את התעשייה' - מכשיר VR חוטי סגור לפלטפורמה סגורה. אם לא היו בסוני אנשים כמוך שבחרו שהמכשיר לא יתמוך במחשב מההתחלה, אז כנראה ל PSVR2 היה סיכוי יותר טוב להגיע למשהו.
למה, משחק SP הוא בהכרח משחק חדשני שמנסה לקדם את התעשייה, ומשחק MP לא?
כסף מהיר על טרנדים? ראית כמה שנים קונקורד היה בפיתוח? אתה שחטת אותו שהטרנד שהוא כביכול רודף אחריו נגמר מזמן.
כסף מהיר? הלדייברס גם פותח במשך שנים, זוכה בפרסים בתחומים שלו. מה רע לך?
בלאדבורן לא רדף טרנדים? סוני מימנו משחק souls-like לאור הזינוק בפופולאריות של הז'אנר. איזה נבלות.
Ghost of Tsushima לא רדף אחרי טרנדים? כולם מכנים אותו משחק AC.
אז שוב: למה אתה עושה איפה ואיפה בין ההצלחות והכשלונות של משחקי SP, ובין ההצלחות והכשלונות של משחקי MP?
אתה לא מצליח לבסס אף סיבה קונקרטית חוץ מאשר העדפות אישיות.
Hypno כתב:לא, אני לא יכול לתת רשימה של משחקי SP שסוני ביטלה - כי גם אם היו כאלה זה לא נודע פומבית.
מה זה נותן לך?
זה שסוני ביטלו משחקי GAAS זה סימן למשהו? כדי לעשות חביתה צריך לשבור ביצים.
סוני הציבו לעצם מטרה אסטרטגית - להשיג דריסת רגל בפלח ה GAAS. סוני הזניחו את הסגמנט הזה בדור הפס4. כדי להדביק את הפער (וגם כי שברור שלא כל משחק ישוגר/יצליח) הם אישרו פיתוחים של משחקים רבים. יחד עם זאת, סוני לא ממהרת לדחוף לשוק משחקים שלא עומדים ברפים שהם הציבו לעצמם, וכשיש צורך היא מבטלת את אותם משחקים. קונקורד תפס אותם בהפתעה גמורה וזה גרם להם לבחון בדקדקנות נוספסת את שאר המשחקים ולבטל את מה שלא נראה להם.
בזבוז כסף? שכר לימוד. cost of doing business. משלמים על הקוצר-ראייה שלהם בדור הפס4.
Hypno כתב:שאל את עצמך: האם הייתה עושה מזה טרראם כזה אם היה מדובר ב10 משחקי SP שאושרו לפיתוח בבת אחת והיו מבוטלים בשרשרת?
DrKeo כתב:יש גם משחקי סינגל שהם זבל רודף טרנדים, אז? איך זה סותר? רואים משחק כזה ואומרים שזה זבל רודף טרנדים. לא ראית אותי מתלונן על כל המשחקים הסינים שכולם מנסים להיות עוד BMW? מעפן מאוד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים