נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2026, 23:25

13% מהמכירות פלייסטיישן בארה״ב ב-2025 היו פס5 פרו, זה בערך חצי מהפס4 פרו בתקופה המקבילה. הטרנד דומה ליפן, אבל פחות חמור מיפן.

עוד עובדה מעניינת - black ops מכר פחות מבורדרלנדס 4. הוא סיים 5 בשנה, המקום הכי נמוך מזה שנים.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 23 ינואר 2026, 10:51

glass man כתב:קאז, אתה מתעלם מהמגוון העצום של אנשים שונים ודעות שונות שיש בוקסלים אתה מציג את זה כאילו לכולנו יש את אותה דעה וטעם כאילו אנחנו רובטים, בזמן שכל אדם פה הוא עולם ומלואו של דעות שונות ותפיסות עולם שונות, ואני ילדון מוסת, פה? :-)
reality check bro.

כמה פעמים אני צריך להזכיר לך שלאסקין, התעניין בARC RAIDERS לפי שהוא הפך להצלחה?
כמה פעמים צריך להביא לינק לזה שאני אמרתי שלדעתי marvel rivals נראה מצוין ויהיה להיט?
כמה פעמים צריך להזכיר שנדב ניסה להיכנס לבטא של איזה משחק GAAS שאני כבר לא זוכר איך קראו לו?

האם הילדים של נדב ולאסקין שיחקו ודיברו בכל המשחקים הנ"ל ואחרים?
אני יוצא נגד הבחירה המגוחכת שלך שילדים של אדם כזה או אחר הם ברומטר לאם משחק יצליח בקונסולות...

glass man כתב:אין לי שום בעיה להכיר ברלוונטיותת של סגמנט משחקים חדש כל עוד הוא טוב.
המשחק הזה ספציפית R.E.P.O. נראה לי פח ואני לגמרי הולך למות על הגבעה הזו!

REPO היה המשחק עם שקלול הביקורות הכי טוב ב 2025 לפי Steam250. כרגע הוא מקום שני.

glass man כתב:תהיה הגיוני קאז אין לR.E.P.O. אפילו ציון ממוצע בMC זה פח שאף מבקר אפילו לא טרח לרשום לכתוב בשבילו ביקורת.
זה כמו שיהיה לך סרט שאין לו ציון בrotten tomatoes זה משחק שקוף חסר ערך.

אתה מדגים שאתה מנותק ואבד עליך הקלח. ביקורות 'עיתונאיות' למשחקי מחשב לא רלוונטיות לשוק ולשחקנים. ביקורות עיתונאיות למשחקי אינדי אף יותר לא רלוונטיות.
וביקורות עיתונאיות למשחקי EA זה הכי לא רלוונטי.

glass man כתב:אני לא עושה שום פליפ פלופ מביך. האנשים בוקסלים הם הגרעין הקשה של הארדקורס נראה לך הגיוני שאם אנשים פה לא שמעו על R.E.P.O אז הוא בדרך לאיזושהי הצלחה?
יש משחקים שמצליחים רק בסטים אתה היחיד שמסרב להכיר בזה.

REPO לא בדרך, הוא כבר הצלחה ענקית. מספיק כבר לפנות לחברי הפורום, הם לא ראייה לכלום. וברור שהם בעצמם שמעו על המשחק כי המשחק כוסה בעיתונות מספיק פעמים במהלך 2025 והופיע בטבלאות המכירות באירועים של קילי.

אין לך דוגמה להביא מהשנים האחרונות למשחק שהצליח בסטים אבל לא בקונסולות.

glass man כתב:מה בR.E.P.O גורם לך להרגיש שהולך לסחוף את העולם או משהו כזה? אמונג אס, הצליח כי הוא מאוד marketable יש לו סדרת טלווזיה לילדים, יש לו צעצועים לילדים, וכו'
כנ'ל Cuphead אלה אינדים שהגיעו למיינסטרים והצליחו בענק בקונסולות כי הם marketable ופיימלי פרנדלי באותה ליגה שקירבי ומריו הם marketable מקסימים ופיימלי פרנדלי.
מה יש בR.E.P.O בעיני זה נראה משחק של הומור שירותים מביך. לא רואה את זה ממריא בקונסולות או במיינסטרים ואם זה ימריא, שם אולי זה הסימן שלי להבין שגיימינג כבר לא בשבילי.

נכון כי ל among us תמיד הייתה סדרת טלוויזיה וצעצועים..אמונג אס בכלל די נכשל כשהוא יצא ורק אחרי תקופת זמן הוא תפס..lol קאפהד.

glass man כתב:המשחקים שלך, הם המקביל של פליט ריאליטי עם 15 דקות תהילה, אף אחד לא יזכור אותם מחר בבוקר ועדיין אתה עף עליהם.

אני מצטער מאוד אם הטון היה נשמע קצת מתנשא אני חושב שאתה גיימר לעניין בגדול, אבל לא ברור לי כל האובססיה המוזרה הזו למשחקים בסטים שעולים 25 שקל וזוכים בגלל זה ל15 דקות תהילה לא ברור לי.

האובססיה היא שלך. אני מביא נתוני מכירות ופופולאריות של המשחקים האלה ואתה מנסה לגמד ולזלזל ולתרץ -- ככה תמיד כשזה קשור להצלחות של משחקים על פלטפורמת המחשב.

לאורך כל ההיסטוריה היו אנשים שניסו לגמד ולהספיד את שוק המחשב האישי. פעם אנשים היו מחברים את כל גרסאות הקונסולות מול גרסת המחשב כדי לטעון שהמכירות על המחשב חלשות. פעם היו לועגים וצועקים פיראטיות פיראטיות, אף אחד לא קונה משחקים על המחשב. פעם אמרו שהשוק קטן כי מי רוצה להתעסק עם הגדרות וטראבל שוטינג. ומי רוצה לחזור מהעבודה המשרדית שלו ולשחק על המחשב.
עכשיו הגלגול האחרון של האנשים האלה זה הוא מה שאתה מציג: 'משחקי מחשב מוכרים כשהם זולים ובסיילים' ומגמדים כל הצלחת אינדי בטיעון שזה תודות למחיר הנמוך.
הם מתעלמים מכך יש אלפי משחקי אינדי במחירים זולים. מתעלמים שמדובר בדירוגי revenue ולא מספרי עותקים.

אתה מוסיף זלזול נוסף בכך שאתה מכנה משחקים שהגיעו לטופ 12 המשחקים המכניסים ביותר בסטים ב 2025 כמשחקים של '15 דקות תהילה'. כמה מגוחך אפשר להיות?
כמה דקות תהילה יש ל NG4, Avowed ו The Outer Worlds 2?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 ינואר 2026, 11:58

קאז שאלה אמיתית. ראית את הטרנד בטיקטוק של עוגת גבינה מיוגורט ועוגיות לוטוס ב5 דקות? ראית את הטרנד של שווארמה דונר בתנור ? כי המשחקים שלך בסטים הם בדיוק אבל בדיוק כמו הטרנדים האלה. חתול בשק, שנראה יפה ומבטיח משהו מגניב, באפס השקעה ואתה מנסה אותו בהתלהבות כי אתה אומר יאללה מה יש להפסיד, טועם, מבין שעבדו עליך בעינים בפעם האלף ואף פעם לא מכין שוב את החרא הזה? אז ככה המשחקים שלך.

הם נראים מגניבים למישהו, עולים רק 20 שקל הבן אדם משחק בהם 5 דקות מבין שעבדו עליו ובחיים לא קונה עוד משהו מהמפתחת הזו.
זה לא סגמנט חדש ולא נעלים, זה סתם משחקי עוקץ שמישהו מפרסם בטיקטוק בשביל צפיות של אנשים כי מה איכפת לו לדפוק אנשים הוא את הצפיות של הסרטון כבר קיבל.

ילדים הם הברומטר להצלחה של כל משחק ענק שמשחקים.
אין לך משחק גדול בהיסטוריה שילדים לא היו אלה שהפכו אותו להיסטריה. פורטנייט אף פעם לא היה הופך למה שהוא בלי שהילדים יעופו עליו. פוקימון אף פעם לא היה הופך לIP הכי גדול בהיסטוריה האנושית מאז התנך בלי שהילדים מהדור שלי הפכו אותו ללהיט ועשינו ל"מבוגרים" של אותם זמנים חשק לנסות אותו גם כן כדי להבין על מה הרעש. נינטנדו לא היתה הופכת לחברה של משחקי evergreen אם ילדים לא היו מהופנטים ממריו מאז 1981.

הילדים של לאסקין ונדב אולי לא משחקים מארוול וARC אבל זה כנראה בגלל שהם כל כך שקועים במשחקים שהם אוהבים אבל זה לא אומר שאין ילדים אחרים בני גילם שמשחקים בדברים האלה. אתה עושה מעצמך בדיחה אם אתה חושב אחרת. זה ממש כאילו אף פעם לא היית ילד בעצמך ולא שיחקת במשחקים של "מבוגרים"

אני לא מזלזל במחשב האישי, המחשבים הראשונים שלי היו פאקינג 286 עם פאקינג דיגר וגרסאות פיראטיות של פקמן, ושיחקתי את הנסיך הפרסי על פאקינג מסך מונוכורום עם מגן קרינה. אני שחקן PC לא פחות ממך,אבל מה זה הדאווין הזה, כאילו משחקים עלובים כאלה חסרי תוחלת הם מה שמבשר את עלייתה מחדש של הפלטפורמה?
זה בולשיט, המשחקים האלה לא עושים כבוד למחשב האישי הם מבזים אותו.

REPO לא יהיו הצלחה ענקית... איך אני יודע את זה? כי אם הוא היה הצלחה ענקית האחיינים שלי כבר היו מטגנים לי את המוח עליו מזמן. כמו שטיגנו לי את הראש על טרנד ה67 ושאר השטויות שלהם.
יש לך מושג כמה משחקים הם הכירו לי שאני מת למחוק מהתודעה שלי? למה נראה לך שהם לא היו חופרים לי את הראש על הדבר הזה אם הוא לא היה לפני פיצוץ.
אפילו לא הייתי צריך לשאול את האחיינים שלי אם הם מכירים את cuphead כי הם פשוט ישבו לראות לידי פאקינג סדרה של cuphead תוך כדי שהם מתלהבים מכל מיני דברים שיש להם של cuphead אני לא רואה שום דבר כזה.... לגבי REPO אני לא רוצה להגיד לך מי אני חושב שקונה את המשחקים כמו REPO.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 24 ינואר 2026, 18:18

glass man כתב:קאז שאלה אמיתית. ראית את הטרנד בטיקטוק של עוגת גבינה מיוגורט ועוגיות לוטוס ב5 דקות? ראית את הטרנד של שווארמה דונר בתנור ? כי המשחקים שלך בסטים הם בדיוק אבל בדיוק כמו הטרנדים האלה. חתול בשק, שנראה יפה ומבטיח משהו מגניב, באפס השקעה ואתה מנסה אותו בהתלהבות כי אתה אומר יאללה מה יש להפסיד, טועם, מבין שעבדו עליך בעינים בפעם האלף ואף פעם לא מכין שוב את החרא הזה? אז ככה המשחקים שלך.

הם נראים מגניבים למישהו, עולים רק 20 שקל הבן אדם משחק בהם 5 דקות מבין שעבדו עליו ובחיים לא קונה עוד משהו מהמפתחת הזו.
זה לא סגמנט חדש ולא נעלים, זה סתם משחקי עוקץ שמישהו מפרסם בטיקטוק בשביל צפיות של אנשים כי מה איכפת לו לדפוק אנשים הוא את הצפיות של הסרטון כבר קיבל.

אתה ממשיך לחפור לעצמך את הבור וממשיך עם הזלזול. אתה מנסה להכריח השוואות דבליות לחלוטין.
REPO הוא לא 'חתול בשק'. למשחקים שבאים משום מקום ומצליחים קוראים sleeper hit, נעים להכיר. אתה צריך להודות שפשוט חורה לך שמשחק כזה יכול להגיע משום מקום, לא לקבל סיקור לפני השחרור, לא להיות חלק ממחזור ההייפ המיינסטרימי, ולהצליח עשרות מונים מהמשחקים המועדפים עלייך.

אם המשחק לא היה מוצלח הוא לא היה ממשיך למכור...הוא לא היה מקבל כאלה ביקורות משתמשים חיוביות...אבל בסדר תמשיך לזלזל ואחר כך לאכול את הכובע כשהם גם מצליחים בקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 ינואר 2026, 18:56

קאז במצב שלך אני ממליץ לך לפתוח חשבון של "בובת גרב" טרול כזה שיתמוך בדעה שלך ויתן לך חיזוק בדיון הזה, כי זה הסיכוי היחיד שלך להרגיש שמישהו מסכים איתך בויכוח הזה לגבי המשחקים הטרנדים האלה. רק קח בחשבון שתסגור את המחשב, ותשען על המזרן בסוף היום,תרגיש באסה עם עצמך שנאלצת להשתמש בטקטיקה עלובה כזו בויכח.

היחיד שיאכל כובע לגבי המשחקים האלה הוא אתה כמו כל ויכוח שאי פעם ניהלתי איתך לא זכור לי שאני אי פעם היה זה שאכל את הכובע, רק אתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ינואר 2026, 15:01

השיגור של COD:BO7 היה השיגור COD הכי חלש מזה 17 שנים, מאז cod world at war ב-2008.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ינואר 2026, 15:40

עדכון מכירות מקאפקום:
• RE4 - 12.25M
• RE Village - 13.58M
• RE7 - 16.47M
• RE2 - 16.87M
• RE3 - 10.99M
• DMC5 - 11M
• Street Fighter 6 - 6.36M
• MH Wilds - 11.09M
• MH Rise - 18.27M
• MH Rise: Sunbreak - 10.9M

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ינואר 2026, 17:35

וואו, 7 מכר ממש ממש טוב. מפתיע אותי. הוא גם יצא רק בגירסה אחת לעומת 4 נניח שהיו לו איזה 5 שונות או משהו, והייתי מנחש שהוא מכר הרבה יותר מכל השאר. או שמדובר רק על הרימייק?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ינואר 2026, 19:18

כל RE לא מודרני ברשימה הוא ברימייק. RE2 המקורי עומד על איזה 7 או 8 מליון.

ל-7 לא היו גרסאות מרובות אבל כן היה לו גרסת gold (סוג של goty שכולל את כל הdlc) שהם התחילו לעשות החל מ-RE5.

אה, והמספרים של RE4 הם של הרימייק, לא של המקורי והגרסאות המרובת שלו :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ינואר 2026, 21:26

אוקיי זה עושה לי סדר והגיון.

ועדיין, 7 מאוד גבוה ומפתיע. מניח שהמון זה יחידות שנמכרו במחיר ריצפה, אבל אני הייתי מנחש שהוא ממוקם מתחת לאחרים פה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ינואר 2026, 23:12

7 מכר ממש טוב מהיום הראשון. אנשים ממש אוהבים אותו. הוא מצויין, הוא היה רענן בטרוף כשהוא יצא (אולי לא הראשון בז׳אנר הfps אימה האיטי שמככב בסצנת האינדי והתקציב הנמוך אבל הוא היה הAAA הראשון שאני זוכר בתחום) והוא היה חזרה לשורשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2026, 02:46

הדו״ח של אקסבוקס לרבעון האחרון של השנה:
- הכנסות ממשחקים ירדו ב-9%
- הכנסות מ-GP ירדו ב-5%
- הכנסות ממכירות חומרה ירדו ב-32% (ובגלל שהמחיר של כל המכשירים עלה, הירידה במכירת יחידות הייתה חמורה מ-32%)

אבל חבר׳ה, אבל פורצה מכר 5 מליון יחידות על פלייסטיישן. איך זה יכול להיות? אייייךךך????

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ינואר 2026, 09:12

החנות שלהם גמורה, הלך להם האקוסיסטם אז מכירות המשחקים יכולים לעלות בפלייסטיישן באלפי אחוזים ועדיין ההכנסות ממשחקים סה"כ ירדו.
לגבי הגיימפאס, אם השנה לא יעלה משמעותית עם פייבל, פורצה הורייזון ואולי גירס (אני בספק שגירס באמת יצא השנה אם לא הראו אותו עכשיו, אבל זה עדיין אפשרי) - אז לדעתי אפשר להכריז על השירות הזה כמת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2026, 10:10

כן, מן הסתם. חברות כמו סוני מכניסות בערך פי 10 יותר מלקחת 30% מפיפא ושות׳ מאשר ממשחק צד א׳. וממנויים כמו PS+ בערך פי 5 ממשחקי צד א׳. אז מיקרוסופט יכולה להכפיל ואפילו לשלש את המכירות של המשחקים שלה בעזרת פלייסטיישן (והיא לא תעשה את זה כי פלייסטיישן זה בקושי חצי שוק) וזה יהיה הפסד נטו כי המכירות של משחקי צד ג׳ ומנויים צונחים כשהפלטפורמה שלך מתה.

ספציפית בנוגע לGP, אלה נתונים אחרי העלאת המחירים הגדולה. כלומר המון נטשו אחרי העלאת המחיר אם סה״כ ההכנסות ירדו. כנראה שGP ירד מ-30 מליון משתמשים ברבעון הזה והוא רק ימשיך להצטמק כל עוד הפלטפורמה מצטמקת. אין לGP שום סיכוי, הוא בדרך למטה יחד עם כל אקסבוקס.

הכתבות על פורצה שמכר 5 מליון על פלייסטיישן היו כל כך מצחיקות. הדיבורים על 100+ מליון דולר הכנסות לחברה של טריליונים שחטיבת האקסבוקס שלה לבד מכניסה 24 מליארד בשנה היו ממש משעשעים. אשכרה ההגדרה של לסדר את הכיסאות על הטיטניק.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 30 ינואר 2026, 17:46

glass man כתב:קאז במצב שלך אני ממליץ לך לפתוח חשבון של "בובת גרב" טרול כזה שיתמוך בדעה שלך ויתן לך חיזוק בדיון הזה, כי זה הסיכוי היחיד שלך להרגיש שמישהו מסכים איתך בויכוח הזה לגבי המשחקים הטרנדים האלה. רק קח בחשבון שתסגור את המחשב, ותשען על המזרן בסוף היום,תרגיש באסה עם עצמך שנאלצת להשתמש בטקטיקה עלובה כזו בויכח.

היחיד שיאכל כובע לגבי המשחקים האלה הוא אתה כמו כל ויכוח שאי פעם ניהלתי איתך לא זכור לי שאני אי פעם היה זה שאכל את הכובע, רק אתה.

בנתיים אין לך תשובות לוגיות לשום דבר. מה זה 'טרנד' ולמה זה כאילו העלבה? REPO יצא בפברואר והיה ל 12 המשחקים שמכרו הכי טוב בסטים בשנה שעברה.
יאללה, כל משחק שמוכר טוב בשנה שבה הוא יצא הוא טרנד עלוב שאוטוטו ייחשף במערומיו! Arc Raiders טרנד. BF6 טרנד.

ל REPO יש ביקורות משתמשים מעולות. כלומר, שחקנים עפים עליו. לא מדובר בסקרנות חולפת שנעלמת כשאיכות המשחק מתבהרת. גם ברגע זה המשחק נמצא בטופ 50 המשחקים הכי מוכרים בסטים.

--

החודש הראשון של 2026 כבר הביא לפחות 2 הצלחות משמעותיות.
Quarantine Zone: The Last Check מכר חצי מיליון עותקים בשבוע. StarRupture גם הוא חצי מיליון ב 11 ימים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 ינואר 2026, 19:10

אני לא מביא תשובות לוגיות? אל תצחיק אותי. אני לא מכיר אף גיימר ישראלי שיכול להתחרות ברמת הידע שלי, בגיימינג אם קיים אדם כזה, מעולם לא נתקלתי בו/הוא עוד לא נולד.
אם היית מכיר 3% מההערכה שיש כלפיי בתחום במקום הslice שאתה רק רואה את הקצה שלו בווקסלים היית מדבר אחרת.

אל תתבלבל ת'מוח, המוח שלך חלש ולא מצליח להבין את הלוגיקה שאני נותן לך, זה מעיד על חוסר היכולת שלך להבין דברים מורכבים שלך כפרה לא עלי.
אבל לעניין.

לא אמרתי שARC Raiders זה טרנד זה משחק איכותי לסינגל ולמולטיפלייר כמו שמעטים מצליחים להיות ולכן אני הולך לחרוג ממנהגי וכנראה להרביץ עליו כמה מאות שעות, אבל אתה לא עושה את זה.

כל מה שמעניין אותך זה להרגיש עליון על אנשים בפורום מת של 10 איש, ושאני אומר 10 אנשים בקושי אני מתכוון כולל המשתמש המקורי שלך KAZZ וכולל בובת הגרב הזו hypno
שנאלצת לפתוח.
REPO פח, עובדה שכולם בוקסלים חושבים את זה ברמה כזו או אחרת מודעת או שלא מודעת.

אתה צריך להבין דחוף את ההבדל בין להיט רגעי ל"קלאסיקה" כן, הרבה דברים התחילו כ"טרנד" פוקימון, פורטנייט, מורטאל קומבאט, כן כולם בהתחלה חשבו שהם טרנד והם באמת הפכו ליצירות על זמניות וייתכן שזה יקרה גם למשחקי הפח שהבאת, כי קרו דברים מוזרים יותר בעולם מזה.
אבל הסטטיסטיקה לא לטבותך המשחקים שלך נראים פח.אין להם את הדבר הזה שיהפוך אותם לקלאסיקה על זמנית. שוב, לא מפתיע אותי שהמוח האיטי שלך לא רואה את זה, כי בזמן שאני רואה כבבר את התוצאות של 2036, אתה לא מצליח לראות מה יקרה ב2027 המוחות שלנו עובדים במהירות שונות לגמרי קאז. תעכל את זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 30 ינואר 2026, 21:18

איפה אתה כותב גלאס? תביא לינק.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 31 ינואר 2026, 12:30

glass man כתב:
לא אמרתי שARC Raiders זה טרנד זה משחק איכותי לסינגל ולמולטיפלייר כמו שמעטים מצליחים להיות ולכן אני הולך לחרוג ממנהגי וכנראה להרביץ עליו כמה מאות שעות, אבל אתה לא עושה את זה.

כל מה שמעניין אותך זה להרגיש עליון על אנשים בפורום מת של 10 איש, ושאני אומר 10 אנשים בקושי אני מתכוון כולל המשתמש המקורי שלך KAZZ וכולל בובת הגרב הזו hypno
שנאלצת לפתוח.
REPO פח, עובדה שכולם בוקסלים חושבים את זה ברמה כזו או אחרת מודעת או שלא מודעת.

אתה צריך להבין דחוף את ההבדל בין להיט רגעי ל"קלאסיקה" כן, הרבה דברים התחילו כ"טרנד" פוקימון, פורטנייט, מורטאל קומבאט, כן כולם בהתחלה חשבו שהם טרנד והם באמת הפכו ליצירות על זמניות וייתכן שזה יקרה גם למשחקי הפח שהבאת, כי קרו דברים מוזרים יותר בעולם מזה.
אבל הסטטיסטיקה לא לטבותך המשחקים שלך נראים פח.אין להם את הדבר הזה שיהפוך אותם לקלאסיקה על זמנית. שוב, לא מפתיע אותי שהמוח האיטי שלך לא רואה את זה, כי בזמן שאני רואה כבבר את התוצאות של 2036, אתה לא מצליח לראות מה יקרה ב2027 המוחות שלנו עובדים במהירות שונות לגמרי קאז. תעכל את זה.

ברור ש Arc Raiders זה טרנד. ומרתון ינסה לרתום את הטרנד הזה להצלחה גם. הבעיה שאתה חושב שהמילה הזו היא מין העלבה..90% ממשחקי הסינגל נעלמים מהטבלאות אחרי חודשיים ואין לך בעיה עם זה.

למה ARC משחק איכותי ו REPO לא? לפי מה החלטת? כי ARC היה חלק מרכבת ההייפ המיינסטרימית? כי יש לו ביקורות מקצועיות? כי הוא מכוון לצורת משחק יותר תחרותית?
כלומר כל ה biases שלך.

הדיון אינו על קלאסיקות 'על זמניות'. 90% ממשחקי הסינגל שאתה נותן להם יחס מועדף לא קרובים לזה ונשכחים תוך שנה. כמו avowed, כמו DS2, כמו TOW2, כמו NG4 ואחרים.

הדיון הוא על זה ש REPO מכר 15 מיליון עותקים, הוא אחד מ-12 המשחקים הכי מוכרים בסטים לשנת 2025 ושהוא poised להצלחה גם בקונסולות אם יגיע אליהן.
בגלל ה biases שלך התחלת להעלות טיעונים מגוחכים לגבי 2 העובדות האלה וההערכה האחת הדי הגיונית.

חורה לך שהמשחק הגיע משום מקום. חורה לך שיש סגמנט חדש של משחקי קו-אופ כיף-עם-חברים שמבחינת מכירות ופופלאריות מאפילים על סגמנטי משחקים שיותר קרובים לליבך. אפילו כנראה חורה לך שהמשחקים האלה מתחילים כבלעדיים על המחשב. חורה לך שהם מתקבלים באהדה bottoms-up ולא דרך ביקורות וסיקור בעיתונות המסורתית.

אתה מדבר על סטטיסיקה שלא לטובתי, אבל אין לך דוגמה למשחק מחשב שמצליח באופן דומה ל REPO, ושההצלחה הזו לא ממשיכה גם בגרסת הקונסולה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 01 פברואר 2026, 11:28

ARC Raiders יהיה קלאסיקה ששיחקו גם ב2036. מה שאי אפשר להגיד על המשחקים ההזויים שלך.
משחק שאין לו ביקורות משמע חוסר עניין אצל אנשים שמבינים עניין.

שוב, תמשיך להתווכח על שטויות בפורום מת. 3000 פעם ויכוחים על אקסבוקס וגיימפאס, 3000 ויכוחים על משחקים טרנדים, 3000 לא יצא לך כבר מהאף להתווכח על השטויות האלה?

InterAl כתב:איפה אתה כותב גלאס? תביא לינק.

אני לא יודע למי/במה זה יועיל חוץ מזה שזה יביא פוקימונים כמו Maradona150 וכל מיני קרציות תגובה לא רצויות למקום שאני כותב בו בכייף :-)
ניסיתי להביא ישראלים שהם המיטב משם לווקסלים, הפצרתי בהם להירשם לוקסלים, אמרו שירשמו ואף אחד לא היה מעוניין לבוא הנה, כנראה לא נועד להיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 פברואר 2026, 14:26

הסוויצ' 1 עקפה את ה-DS כקונסולה הכי מוכרת בהסטוריה של נינטנדו. 155.37 מליון יחידות מול 154.02 של ה-DS.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 פברואר 2026, 16:03

פסיכי לגמרי.הDS היא הניידת האהובה עלי בהיסטוריה אבל זה מגיע לסוויץ בגלל BOTW :-)

בחדשות דומות, נינטנדו גם עדכנו את המכירות של כל מיני משחקים שלהם.
Pokémon Legends: Z-A הגיע כבר ל12.3M עותקים, מתוכם 3.89M עותקים הם על הסוויץ 2.
Kirby Air Riders יושב על 1.76M
דונקי קונג בננזה נמצא ב4.25M עותקים
מריו גלקסי 2 על 2.42M

יש עוד המון עדכונים זה רק על קצה המזלג.
אין עדכון על המכירות של מטרויד פריים 4 מה שאומר לנו שני דברים, הוא לא הגיע ל1M על אף Switch. במקרה הכי טוב הוא הגיע ל1M על שתיהן ביחד ולכן לא מופיע, ובמקרה הכי רע... פשוט מכר ממש רע.
וואלה, התבאסתי בשבילך נדב :(. אני תוהה אם המון גיימרים כמוני כן הולכים לקנות אותו בסופו של דבר, כי אני ממש לא ויתרתי עליו פשוט יש המון משחקים שיוצאים השנה ואני שומר אותו לזמן מת. מעניין אם מליוני גיימרים אחרים פשוט עושים אותו דבר ונראה אותו בכל זאת מוכר מעולה בסוף הדור?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2026, 15:38

FF7 מכר רק 24K עותקים ביפן בשבוע הראשון, אולי הערכתי אותו יתר על המידה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 פברואר 2026, 16:33

יפן די חזרה להיות נינטנדו לנד כמו שהיה עד 1985-1996. פיינל פנטזי היא הסדרה היחידה שלא "חזרה" הביתה לנינטנדו מאז במשחקים ראשיים.נוצר מצב שדור חדש ביפן לא גדל בכלל על פיינל פנטזי וזו התוצאה, פשוט לא איכפת להם מהמשחקים האלה :-)

אני מתכוון, אם פפ13 היה יוצא לDS ב2009 במקום לPS360 אולי המצב של המותג ביפן היה אחרת אבל כמובן שסקוור לא יכלה לאפשר את זה לעצמה כי הסדרה מזוהה יותר מדי גם במערב וגם במזרח כShowcase טכנולוגי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2026, 17:55

חשבתי שגרסה ניידת של המשחק תמכור כמו מטורפת, אבל כנראה שהיא יצאה מאוחר מדי. מעניין איך ימכור FF7 חלק 3 אם הוא יצא סמולטנית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 פברואר 2026, 18:45

זה הולך להיות מביך במיוחד לFF7 כשהריימיק (השני!) של DQ7 הולך לצאת מחר ולדרוס אותו על הסוויץ 2. אני לא אתפלא אם אפילו הפורט של "משלחת 33" שבדרך לסוויץ 2 ידרוס את פפ7 ריימיק במכירות על הסוויץ או אפילו הריימיק של יאקוזה 3 :-)

נדב, זוכר שראינו שהגיל הממוצע של שחקני פיינל פנטזי ביפן הוא 42 כלומר שיש שם בוודאות אנשים בני 50+ 60+ שמשחקים? אז זו הבעיה שלהם לדעתי, רק הדור שלנו ומבוגרים מאיתנו משחקים פיינל פנטזי שם.

המבחן האמיתי לדעתי יהיה פפ17, הרי אין סיכוי שלא יגיע לסוויץ 2 או לפחות לסוויץ 3 מתי שלא ייצא אם גם שם הוא יתרסק, אין למותג הזה תקומה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים