נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מרץ 2026, 12:05

שמועות מדברות על זה שהמשחק של קורי הוא ספינאוף GOW שמשחקים בו את Faye והוא עם פוקוס יותר גדול על אקשן.

אגב, רק השבוע שמעתי שהמקור לשמועות ״משחק sci fi של קורי״ היו קולין מוריארטי והשבוע הוא עשה סדר בשמועה ואמר שזה היה משחק פס3 שבוטל. כלומר כל השמועות משחק sci fi של קורי הן ענתיקה, ואין שום משחק sci fi בפיתוח וגם לא היה כזה כמעט 15 שנים.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 מרץ 2026, 14:19

DrKeo כתב:אממ, רגע, למה שיהיה להם אכפת שהמשחקים שלהם יוצאים למתחרה (סטים דק, סטים משין)? אתה טוען ש... *גאלפ*, בלעדיים משנים?

אני מציג מניע נוסף להחלטה האפשרית של סוני שלא קשור להיקף המכירות של גרסאות המחשב. זה לא אומר שאני חושב שזו החלטה נכונה.
וכרגיל התזכורת התורנית שלי: מעולם לא אמרתי שאין שום טעם בבלעדיים, אלא שהחשיבות מופרזת. מנגד, אתה שם את Saros ואת וולברין באותה מידת חשיבות של שמירה על בלעדיות.

DrKeo כתב:צחוקים, רואים שאתה לא משחק בכלל משחקי GAAS, אוהב לברבר עליהם אבל לא משחק בהם. אתה מבין בכלל למה סוני מביאה משחקי GAAS על היום הראשון למחשב במקום להמתין שנתיים? אתה מודע לזה שמשחקי GAAS חיים ומתים על בסיס המשתמשים שלהם, כן?

בניגוד למשחקי סינגל, אם משחק מולטי משוגר והוא לא מגיע למסה קריטית של משתמשים סופר מהר אז החוויה של כל המשתמשים היא נוראית. ה-match making לא עובד טוב, אתה מקבל שחקנים ברמות skill משתנות וזה יוצר תסכול אצל שחקנים, ויש תורים של המתנה אחרי כל סיבוב עד שמוצאים שחקנים. כמישהו ששחק בלא מעט משחקי gaas, גם כאלה שיש להם כמה מליוני שחקנים, אין דבר מתסכל מאשר לשחק בשעות שאין הרבה שחקנים אונליין, חוויה מזוויעה.

יש סיבה למה גם חברות שסומכות על בלעדיות עדין מוציאות את המשחקי GAAS שלהן למליון פלטפורמות. אם אתה לא מביא בום של שחקנים מהר, החוויה הרעה שבסיס משתמשים לא גדול מספיק תגרש גם את אלה שטרחו לקנות את המשחק שלך.

חשבתי שהמטרה של סוני זה לעשות כסף ממשחקים כמו מפיצה, לא לחזק את הפלטפורמה שלה, לא? זאת הטענה שלך תמיד? כסף חינם שמשאירים על השולחן? מה פתאום אתה רוצה שמשחקי GAAS יהיו בלעדיים? למה תמיד לקחת את הדיעה הכי מטומטמת האפשרית? שהמשחקים הסינמטים יהיו מולטי-פלטפורם והמשחקי GAAS בלעדיים? what? הכל בסדר?

אני לא רוצה שמשחקי GAAS יהיו בלעדיים. שוב, אני מדגים איך מנקודת מבט של אדם שמעוניין בחיזוק הפלטפורמה, אין הגיון בוויתור על בלעדיות למשחקי GAAS, ושלמעשה זה סוג המשחקים האחרון שצריך להגיע לפלטפורמות אחרות.

משחק GAAS B2P + מינוי + MTX >>>>>>>>> כל משחק עם מודל עסקי אחר. זה הלחם והחמאה של פלטפורמה ואקוסיסטם. זה מה שמביא הכי הרבה כסף לאורך זמן.
קונים משחק. מושכים חברים. עושים מינויים. רוכשים MTX. זה הגביע הקדוש. זה האידיאל של 'בלעדיים מושכים אנשים לקונסולה'.

יופי, וולברין בלעדי לפס5. יאללה, אני קונה פס5, קונה את המשחק ו-...וזהו. זה סוף הכסף שסוני רואים ממני. HD2 בלעדי? אני קונה את הקונסולה, קונה את המשחק, משכנע את קבוצת החברים שלי לעשות אותו דבר, ו-..ומשלמים על מינוי PS+ לאורך זמן, וקונים MTX לאורך זמן. ג'אקפוט.

כמה שחור על גבי לבן זה יכול להיות? כל מי שמתעקש על מדיניות של בלעדיות כחיזוק הפלטפורמה *חייב* להתעקש שמשחקי ה GAAS יהיו בלעדיים. אחרת כל ההגיון מאחורי הטיעון הזה מתרסק.
בנוסף, אתה מגדיל לעשות וטוען שיותר חשוב לשמור על בלעדיות של משחק נישתי כמו Saros מאשר לשמור על בלעדיות של להיט של 20 מיליון עותקים כמו HD2.
אתה קורא את עצמך? תגיד לי, איזה משחק ימשוך יותר שחקני PC/XBOX לקנות פס5? איזו בלעדיות תטיב יותר עם סוני והאקוסיסטם שלה?

כרגיל, אתה מפריז בתיאורים שלך. בסיס הפס5 מספק 'מאסה קריטית' גדולה מספיק של שחקנים. אין שום בעיה לפתח משחק GAAS שלוקח בחשבון רק את משתמשי הפס5.
ספלאטון הצלחת GAAS נהדרת והוא בלעדי. עשרות משחקי GAAS מכל הגדלים מתחילים ונשארים על המחשב שנים ארוכות ובהצלחה גדולה.
עד לא מזמן, לא היה קרוס-פליי במשחקי מולטי (ויש כאלה שעדיין בלי), אז איך מפיצות 'העזו' לשחרר משחקי מולטי/GAAS שמסתמכים רק גודל הקהילה בפלטפורמה הספציפית?

כל העמדה והטיעונים שלך בנושא זה מושתתים על ניפוח וגוזמאות.

DrKeo כתב:לא, זה לא, שרתים וקישוריות (גם קישוריות וגם networking? :)) לא עולים כמעט כלום. אם העלות היחידה שלך היא שרתים אז אין לך משחק GAAS, יש לך סתם משחק מולטי. אתה מבין מה זה משחק GAAS, נכון? משחק שמפתחים ממשיכים ליצור לו תוכן לעד כדי להשאיר את השחקנים שם לעד, כן? אתה יודע מה זה GAAS קאז?

רוב העלות היא לא שרתים, רוב העלות היא לתמוך במשחק בתוכן לאורך שנים.

כן, אני מבין. אני רואה איך אינדןי 'מסכן' כמו no man's sky תומך כבר 10 שנים במשחק בהיקפים arguably חסרי-תקדים בלי לגבות שום כסף לאחר קניית המשחק.
כל אולפן יכול להתאים למידותיו את קצב התמיכה ושחרור תוכן חדש.
מן הסתם, אם המשחק שלך התפוצץ ומכר 10 מיליון עותקים בחודש אחד ואתה רוצה להכות על הברזל ולכוון ל engagement ששומר על 80% מהקהל הזה בחודשים הבאים, אז אתה צריך להוציא תוכן בקצב אחד. אם אתה חי בשלום על שמירה של 50% מהקהל, זה קצב אחר. אם מספיק לך 20% כדי להבטיח רווחיות ורשת ביטחון אז זה קצב שלישי.

הספקטרום הוא רחב. הטיעון שלך בנוי על מקרה קצה שאתה מנפח למימדי בוגימן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מרץ 2026, 16:18

Hypno כתב:אני מציג מניע נוסף להחלטה האפשרית של סוני שלא קשור להיקף המכירות של גרסאות המחשב. זה לא אומר שאני חושב שזו החלטה נכונה.
וכרגיל התזכורת התורנית שלי: מעולם לא אמרתי שאין שום טעם בבלעדיים, אלא שהחשיבות מופרזת. מנגד, אתה שם את Saros ואת וולברין באותה מידת חשיבות של שמירה על בלעדיות.

למה להמציא אם שרייר אומר שסוני מנסה ״לשים את הג׳יני בחזרה בבקבוק״ והם חושבים שהם יכולים לעשות את זה בקלות כי ממילא המשחקים שלהם לא מכרו טוב ב-PC.

ואגב, אני לא אומר שיש לסרוס ולוולברין אותה מידה של חשיבות. מן הסתם לבלעדי שימכור 20 מליון יש חשיבות יותר גדולה מ-2 מליון. אבל לשניהם יש חשיבות, וזה טפשי להוציא אותם לתחרות.

Hypno כתב:אני לא רוצה שמשחקי GAAS יהיו בלעדיים. שוב, אני מדגים איך מנקודת מבט של אדם שמעוניין בחיזוק הפלטפורמה, אין הגיון בוויתור על בלעדיות למשחקי GAAS, ושלמעשה זה סוג המשחקים האחרון שצריך להגיע לפלטפורמות אחרות.

משחק GAAS B2P + מינוי + MTX >>>>>>>>> כל משחק עם מודל עסקי אחר. זה הלחם והחמאה של פלטפורמה ואקוסיסטם. זה מה שמביא הכי הרבה כסף לאורך זמן.
קונים משחק. מושכים חברים. עושים מינויים. רוכשים MTX. זה הגביע הקדוש. זה האידיאל של 'בלעדיים מושכים אנשים לקונסולה'.

יופי, וולברין בלעדי לפס5. יאללה, אני קונה פס5, קונה את המשחק ו-...וזהו. זה סוף הכסף שסוני רואים ממני. HD2 בלעדי? אני קונה את הקונסולה, קונה את המשחק, משכנע את קבוצת החברים שלי לעשות אותו דבר, ו-..ומשלמים על מינוי PS+ לאורך זמן, וקונים MTX לאורך זמן. ג'אקפוט.

כמה שחור על גבי לבן זה יכול להיות? כל מי שמתעקש על מדיניות של בלעדיות כחיזוק הפלטפורמה *חייב* להתעקש שמשחקי ה GAAS יהיו בלעדיים. אחרת כל ההגיון מאחורי הטיעון הזה מתרסק.
בנוסף, אתה מגדיל לעשות וטוען שיותר חשוב לשמור על בלעדיות של משחק נישתי כמו Saros מאשר לשמור על בלעדיות של להיט של 20 מיליון עותקים כמו HD2.
אתה קורא את עצמך? תגיד לי, איזה משחק ימשוך יותר שחקני PC/XBOX לקנות פס5? איזו בלעדיות תטיב יותר עם סוני והאקוסיסטם שלה?

כרגיל, אתה מפריז בתיאורים שלך. בסיס הפס5 מספק 'מאסה קריטית' גדולה מספיק של שחקנים. אין שום בעיה לפתח משחק GAAS שלוקח בחשבון רק את משתמשי הפס5.
ספלאטון הצלחת GAAS נהדרת והוא בלעדי. עשרות משחקי GAAS מכל הגדלים מתחילים ונשארים על המחשב שנים ארוכות ובהצלחה גדולה.
עד לא מזמן, לא היה קרוס-פליי במשחקי מולטי (ויש כאלה שעדיין בלי), אז איך מפיצות 'העזו' לשחרר משחקי מולטי/GAAS שמסתמכים רק גודל הקהילה בפלטפורמה הספציפית?

כל העמדה והטיעונים שלך בנושא זה מושתתים על ניפוח וגוזמאות.

אתה לא מתיחס לנקודה, אתה מקשקש מסביב. כדי שמשחק GAAS יצליח הוא צריך את הבסיס משתמשים הכי גדול שהוא יכול day one. זה כל כך קשה לבנות אותו שרוב משחקי הGAAS נכשלים אפילו אם הם יוצאים לכל הפלטפורמות. אם חשבת שאסטרטגית הGAAS של סוני היום היא כישלון, רק תאר איפה היא הייתה אם המשחקים הללו היו יוצאים רק לפלייסטיישן. נקודת הפתיחה של כל משחק הייתה פי כמה גרוע מהיום, ביחוד כי רוב קהל היעד נמצא בסטים. אני אפילו לא בטוח אם HD2 היה הצלחה אם הוא לא היה יוצא בסטים להתחשב בעובדה שהרוב המכריע של השחקנים נמצאים במחשב, לא בפלייסטיישן. אחת הסיבות הגדולות להצלחה של HD2 היא סטים, גרסת המחשב האכילה את המשחק בכל כך הרבה שחקנים כך שבזכות cross play גרסת הפלייסטיישן שמכרה רק סביר יכלה להתרומם יחד עם גרסת המחשב.

Hypno כתב:כן, אני מבין. אני רואה איך אינדןי 'מסכן' כמו no man's sky תומך כבר 10 שנים במשחק בהיקפים arguably חסרי-תקדים בלי לגבות שום כסף לאחר קניית המשחק.
כל אולפן יכול להתאים למידותיו את קצב התמיכה ושחרור תוכן חדש.
מן הסתם, אם המשחק שלך התפוצץ ומכר 10 מיליון עותקים בחודש אחד ואתה רוצה להכות על הברזל ולכוון ל engagement ששומר על 80% מהקהל הזה בחודשים הבאים, אז אתה צריך להוציא תוכן בקצב אחד. אם אתה חי בשלום על שמירה של 50% מהקהל, זה קצב אחר. אם מספיק לך 20% כדי להבטיח רווחיות ורשת ביטחון אז זה קצב שלישי.

הספקטרום הוא רחב. הטיעון שלך בנוי על מקרה קצה שאתה מנפח למימדי בוגימן.

או כן, בו נתן דוגמה את NMS, אחד ממשחקי האינדי הכי מצליחים בהסטוריה של הגיימינג. והוא עוד מדבר איתי על מצבי קיצון. דברנו על משחק שמוכר מעט, שנחשב ל״כישלון״, ששורד בקושי, לא על NMS. דברנו על דום או אינדיאנה ג׳ונס, משחקי סינגל שנחשבים לכישלון. מן הסתם אם משחק הוא מהמצליחים בהסטוריה הוא יהיה במצב מצויין.

הבעיה היא שאתה עושה חישובים של ילד בן 12. אתה חושב רק כי משחק GAAS גם מכניס ממכירה של עותק וגם מ-ATX אחר כך אז הוא 100% בטוח מכניס יותר ממשחק סינגל שמוכר אותו מספר עותקים. אבל זה לא נכון, יש למשחקי GAAS כלכלה אחרת. יש להם הוצאות שוטפות אחרי שהפיתוח הסתיים, הם מוכרים את המשחק מחיר מוזל (לרוב סביבות 40$) כי הם רוצים לבנות בסיס משתמשים גדול ואם המשחק מתרסק ונסגר אחרי שבוע אז יש גל ענק של דרישות refund מוצדקות כי המשחק לא זמין יותר לשחקנים בניגוד למשחק סינגל כושל שישאר זמין לשחקנים לנצח.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 מרץ 2026, 21:26

DrKeo כתב:למה להמציא אם שרייר אומר שסוני מנסה ״לשים את הג׳יני בחזרה בבקבוק״ והם חושבים שהם יכולים לעשות את זה בקלות כי ממילא המשחקים שלהם לא מכרו טוב ב-PC.

ואגב, אני לא אומר שיש לסרוס ולוולברין אותה מידה של חשיבות. מן הסתם לבלעדי שימכור 20 מליון יש חשיבות יותר גדולה מ-2 מליון. אבל לשניהם יש חשיבות, וזה טפשי להוציא אותם לתחרות.

שרייר לא אמר את הסיבה להחלטה. אתה ישר קפצת על זווית המכירות, אז הצעתי עוד זווית אפשרית.
אם סוני לא מרוצים מהמכירות, יש מספיק דברים שהם לא עושים כדי לנסות לשפר אותם.
סוני לא בדיוק מציגים רמת ביצועים גבוהה ביוזמה הזו. די להזכיר את ההחלטה שלהם לעשות גרסה לסאקבוי אבל לא ל GT7 ולדימון סולס.

אגב, למה אתה 'מאמין' לסוני שהם יחזרו לדרך הבלעדיות לשנים קדימה, אבל אם XBOX היו מכריזים על חזרה לבלעדיות לא?

לבלעדי שמוכר 2 מיליון LTD אין כבר חשיבות לדחיפת קונסולה. זה בטל בשישים. משחק שכזה עדיף להוציא למחשב ואולי להכפיל את המכירות שלך, להראות שיש מה לבנות על ה IP הזה, לתת אמון במפתחת ולהשקיע במשחק בהמשך. ככה יש מצב שהמשחק הבא יצמח וכן יתפתח להיות יותר רלוונטי לדחיפת הקונסולה.

אם לבלעדי שמוכר 20 מיליון יש חשיבות יותר גדולה, אז לבטח למשחק GAAS שמוכר מיליונים יש יותר חשיבות מאשר סארוס או DS2. אין הגיון במשיכת שיערות שבלעדי SP נישתי יגיע למחשב, אבל לא משחק GAAS.
לפי alinea נכון לסוף ינואר, HD2 מכר 5.6 מיליון עותקים על הפס5 ו 13.1 מיליון עותקים על המחשב. אתה וכמוך שזועקים שלא היה צריך להוציא את ריטרנל למחשב אמורים להיות הראשונים לזעוק ש HD2 צריך להיות בלעדי. מיליונים על גבי מיליונים של קונסולות פס5 שסוני יכלו למכור למי שקנה את HD2 על המחשב, נכון?

DrKeo כתב:אתה לא מתיחס לנקודה, אתה מקשקש מסביב. כדי שמשחק GAAS יצליח הוא צריך את הבסיס משתמשים הכי גדול שהוא יכול day one. זה כל כך קשה לבנות אותו שרוב משחקי הGAAS נכשלים אפילו אם הם יוצאים לכל הפלטפורמות. אם חשבת שאסטרטגית הGAAS של סוני היום היא כישלון, רק תאר איפה היא הייתה אם המשחקים הללו היו יוצאים רק לפלייסטיישן. נקודת הפתיחה של כל משחק הייתה פי כמה גרוע מהיום, ביחוד כי רוב קהל היעד נמצא בסטים. אני אפילו לא בטוח אם HD2 היה הצלחה אם הוא לא היה יוצא בסטים להתחשב בעובדה שהרוב המכריע של השחקנים נמצאים במחשב, לא בפלייסטיישן. אחת הסיבות הגדולות להצלחה של HD2 היא סטים, גרסת המחשב האכילה את המשחק בכל כך הרבה שחקנים כך שבזכות cross play גרסת הפלייסטיישן שמכרה רק סביר יכלה להתרומם יחד עם גרסת המחשב.

כל משחק מסוג שהוא נהנה מבסיס משתמשים הכי גדול שאפשר. בסיס המשתמשים הקיים על הפס5 גדול מספיק לתמוך במשחק GAAS. אתה יודע, כל דור הפס3 והפס4 לפני קרוס-פליי חי יופי-טופי עם משחקי מולטי שאפשר לשחק רק עם השחקנים של אותה גרסה. אז אני מקשקש?

יש לך עשרות משחקי GAAS מצליחים בלעדיים למחשב. לנינטנדו יש אחד כזה. אפילו לסוני יש כזה בדמות GT7. לא מעייף אותך לעשות 'פיל' מכל דבר?
מי שקורא לבלעדיות למשחקים הכי נישתיים, צריך לקרוא לבלעדיות למשחקי GAAS. פשוט מאוד.

DrKeo כתב:או כן, בו נתן דוגמה את NMS, אחד ממשחקי האינדי הכי מצליחים בהסטוריה של הגיימינג. והוא עוד מדבר איתי על מצבי קיצון. דברנו על משחק שמוכר מעט, שנחשב ל״כישלון״, ששורד בקושי, לא על NMS. דברנו על דום או אינדיאנה ג׳ונס, משחקי סינגל שנחשבים לכישלון. מן הסתם אם משחק הוא מהמצליחים בהסטוריה הוא יהיה במצב מצויין.

הבעיה היא שאתה עושה חישובים של ילד בן 12. אתה חושב רק כי משחק GAAS גם מכניס ממכירה של עותק וגם מ-ATX אחר כך אז הוא 100% בטוח מכניס יותר ממשחק סינגל שמוכר אותו מספר עותקים. אבל זה לא נכון, יש למשחקי GAAS כלכלה אחרת. יש להם הוצאות שוטפות אחרי שהפיתוח הסתיים, הם מוכרים את המשחק מחיר מוזל (לרוב סביבות 40$) כי הם רוצים לבנות בסיס משתמשים גדול ואם המשחק מתרסק ונסגר אחרי שבוע אז יש גל ענק של דרישות refund מוצדקות כי המשחק לא זמין יותר לשחקנים בניגוד למשחק סינגל כושל שישאר זמין לשחקנים לנצח.

NMS הוא 'מצב קיצון' לרעת העמדה שלי...מדובר במשחק ללא MTX. משחק שמכניס כסף רק בקנייה הראשונית והיחידה של המשחק. משחק ששוגר תחת שערורייה...אתה בכלל הסתכלת על גרף חלוקת הביקורות משתמשים בסטים של המשחק בחודשים הראשונים שלו לחייו?

ואיכשהו, במודל עסקי שאינו GAAS, הצוות תומך במשחק כבר עשור עם כמויו תוכן ופי'צרים עצומות. לפי גוגל מדובר בצוות שכרגע גודלו 70 אנשים. והם גם מפתחים משחק GAAS נוסף. אז באמת, די כבר עם הגעוואלד הזה.

לא מתאים לך NMS? קח PoE, קח ולהיים, קח Rust, קח פאלוורלד, קח DRG, קח REPO. הצלחות צנועות? יש מספיק משחקי EA קו-אופ כאלה שחיים רק על מכירות המשחק בלי MTX.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים