אבל מי כאן צחק על העדכוני מערכת של אפל?

. בטח שלא אני (מוזמנים להביא הוכחות אם בא לכם - אחרת אתם כועסים/נפגעים מאדם שלישי שהוא לא אני). גם אני, אגב, אמרתי שאני בשוק מאפל, ושלרוב מדובר בחברה שבקרת האיכות שלה הרבה יותר טובה, ושאני בשוק שדבר כזה קרה לה. אין לי ספק שזה היוצא מן הכלל ולא הכלל, אבל סה''כ אמרתי שהוצאה מדורגת של העדכון, כמו שגוגל עושה עם גרסאות אנדרואיד, יכול לעזור לך לא להשבית מאות אלפי מכשירים במכה אחת. שוב - לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. ורק כדי להיות ברור שבאנדרואיד יש באגים. אתה מכיר מערכת הפעלה בלי באגים? גם בiOS אפשר למצוא עשרות רבות של באגים. חלקם גדולים יותר וחלקם פחות מה הנקודה שלך?
להערה שזרקת קודם לכן באחת ההודעות - רק מכשירי נקסוס שעברו שינוי משמעותי ברמת המערכת, לא מקבלים OTA באנדרואיד. אם המכשיר שלי, שהיה עם Xposed FrameWork בזמנו, שזה שינוי די מאסיבי להרבה מקבצי הליבה של אנדרואיד, קיבל הודעה על OTA, אין שום סיבה שכל מכשיר אחר לא יקבל (שוב, אלא אם כן מדובר באיזה באג חריג).
רוב העדכונים ל''נושאי ליבה'' של אנדרואיד עוברים היום דרך Google Play Services, שמעודכנים בצורה אוטומטית, גם במכשירים עתיקים (אם אני זוכר נכון הם עדיין מפיצים אותם אפילו לGB). זאת הדרך שגוגל מתמודדת עם העובדה שיצרניות לא מעדכנות את המכשירים שלהן בקצב משביע רצון, והדרך שלה לשמור על עדכוני פיצ'רים ואבטחה חשובים. מה שמצחיק, הוא שהPlay Services הם סוגשל ''קופסא שחורה'' שרצה וליצרניות אין יכולת להתערב או לגעת בה. מה שלוקח את אנדרואיד דווקא לכיוון סגור יותר, אבל בוא נגיד שאני מוכן לחיות עם זה

.. העדכונים לPlay Services עוברים בצורה שקטה מאחורי הקלעים, לרוב כשאתה מתחבר לאיזה WIFI ואתה אפילו לא יודע שזה קרה. כי לא מדובר בעדכון אפליקציה או עדכון FW. יש לזה יתרונות וחסרונות, אבל הרבה דברים נפתרים ככה מאחורי הקלעים, ואפילו נוספים דברים ברמת מערכת ההפעלה, ללא צורך בדחיפת עדכון FW שלם. דוגמא? ''מכשירי BT בטוחים'' שהוצגו בעיקרון עם לוליפופ, אבל הפיצ'ר אשכרה הופעל במערכת רק כשהPlay Services התעדכנו אחרי עדכון הFW. ככה שזה שאתה לא שומע ''גרסא 5.0.3 יצאה לאנדרואיד'', לא אומר שבאגים לא מתוקנים מאחורי הקלעים. רוצים להאמין למה שאני אומר? סבבה. רוצים לא להאמין? גם סבבה. הדיון הזה מתחיל לעייף, במיוחד כשאתם נעלבים מדברים שלא אמרתי.