הכנס השנתי של תעשיית המשחקים הישראלית - יום רביעי ה-18 בדצמב

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הכנס השנתי של תעשיית המשחקים הישראלית - יום רביעי ה-18 בדצמב

הודעהעל ידי swym » 16 דצמבר 2013, 02:39

לכל מי שמעוניין, הכנס השנתי של תעשיית המשחקים הישראלית יוצא לדרך ביום רביעי הקרוב, והפעם עם יותר תוכן מאי פעם.
בין הדוברים הבינלאומיים שמגיעים לכנס השנה: מרצ'ין איווינסקי מנכל CDProjekt שאחראים גם לGOG.com וגם לסדרת The Witcher, ריצ'רד בארטל שהמציא את זאנר הMMO אי שם בשנות ה-80 עם MUD1 והפך אולי לאיש הכי משפיע על עולמות וירטואליים, ג'סי סוטון מנכ"ל חברת Majesco שאמנם פעילה בעיקר בקזואל אבל גם הפיצה משחקים כמו Psychonauts הותיק ו-Monaco החדש יחסית.
בנוסף, ישראלים שחזרו מחו"ל או סתם קפצו לבקר ומגיעים עם ניסיון בינלאומי: כולל אנשים שעבדו של משחקים כמו Sly Cooper, The Sims ו-The Bureau:Xcom Declassified, ואת האחראי על תחום הקינקט והקונטרולרים של ה-One.
בנוסף הרצאות של מפתחים ישראלים שיציגו את המשחקים שלהם ויספרו עליהם, וטכנולוגיות למפתחימשחקים מצד חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ויוניטי. וגם אחד ארז רונן שאולי חלק מכם יזהו ויבוא לספר על חשיבות עלילה במשחקים :D

מחוץ ללו"ז ההרצאות יהיו גם תצוגות של טכנולוגיות ומשחקים עצמאיים, עמדות משחק, ותערוכת Art מתוך משחקים ישראלים ושל יוצרים ישראלים במשחקים בינלאומיים (מסתבר שגם לAC4 השתחלו ישראלים). וגם טקס פרסי משחק השנה למשחקים ישראלים, ובחירת הקהל למשחק השנה הבינלאומי.

בקיצור, רוב התכנים מיועדים לאנשים שנמצאים כבר בתוך התעשיה, אבל הכנס מומלץ בחום גם למי שסתם מתעניין ורוצה לראות איך אפשר להשתלב בתעשיה המקומית ומה בכל זאת צמח בישראל בשנים האחרונות.

פרטים מלאים על הכנס:
http://www.gameis.org.il/conf/
תוכניה מלאה:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: הכנס השנתי של תעשיית המשחקים הישראלית - יום רביעי ה-18 ב

הודעהעל ידי Death_119 » 16 דצמבר 2013, 19:55

שיחקתי בכמה מהמשחקים שהוצגו, יש שם כמה רעיונות מגניבים לאללה (cave of light גאוני וגם Primitives מרשים מאוד). אני עדיין לא מרגיש שיש פה תעשייה משחקים מעבר לפלריום שהיא למעשה חברה שלא עושה משחקים מעבר למשחקים בפייסבוק. זה מרגיש כאילו הכנס והאורחים המרשימים גדולים על כל התעשייה הלא קיימת בארץ.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 17 דצמבר 2013, 04:37

המחיר כניסה מגוחך... רציתי לבוא להרצאה של ארז רונן... :<

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 דצמבר 2013, 23:59

Wan7ed כתב:המחיר כניסה מגוחך... רציתי לבוא להרצאה של ארז רונן... :<

האמת היא שהמחיר יחסית זול לכנסים מקצועיים שיש בארץ, בטח אם אתה נרשם לעמותה (בעלות של 50 ש"ח) ואז הכרטיס יוצא 100 ש"ח.
זה בסופו של דבר כנס של 12 שעות עם ארוחת צהריים וכל מיני דברים מסביב, והמון המון תכנים. יש עלויות כמו אוכל ושתיה שהן פר אדם ואי אפשר לחתוך, אבל מנסים למצוא הטבות אחרות: עותק של The Witcher 2 למשל שמחלקים לכל מי שנרשם זה גם משהו ששווה כמה עשרות שקלים. אפילו אם כבר יש לך את המשחק אפשר למצוא עם מי להחליף אותו.

יש בארץ אירועים ופסטיבלים כמו אייקון שלוקחים פשוט 30-50 ש"ח להרצאה בודדת בלי שמשלמים על שום דבר אחר. אתה חושב שאירוע כזה של תשלום פר הרצאה היה יותר רלוונטי לך?

סמל אישי של המשתמש
ששון
Trainee

הודעהעל ידי ששון » 17 דצמבר 2013, 09:33

אני מסכים לגבי מחיר הכניסה המופרז, במיוחד שחוץ מארז רונן ומאיבינסקי אין כל כך למה לבוא.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 דצמבר 2013, 18:12

המחיר לא גבוה בכלל... עולה המון לארגן כזה כנס מכובד ומקיף עם המון sessions ואני מניח שהסיבה שהמחיר לא גבוה היא משום שאנשים כמו גיא עובדים בהתנדבות על מנת לארגן אותו.
הנקודה היא שזה כנס שפונה באופן ספציפי למפתחי משחקים, מבחינתם זה קשור לעבודה או לאופציות עבודה עתידיות וככזה העלות הזו היא בכלל לא שיקול אם להגיע או לא.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 17 דצמבר 2013, 16:32

איך שאתם מציגים את זה, הסכום באמת נשמע סביר... אבל בשביל מי שרצה להקשיב להרצאה אחת או שתיים, 200 שקל זה דיי הרבה.

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 17 דצמבר 2013, 17:16

Wan7ed כתב:איך שאתם מציגים את זה, הסכום באמת נשמע סביר... אבל בשביל מי שרצה להקשיב להרצאה אחת או שתיים, 200 שקל זה דיי הרבה.

בזה אתה צודק - המחיר של הכנס אכן יקר למי שמעוניין רק להכנס ל-1-2 הרצאות, אבל מלכתחילה הוא לא מיועד לכאלה.

מה שכן, זה מחמיא מאוד לשמוע שיש אנשים שהיו שמחים להגיע להרצאה שלי. לצערי אין לי איך להעביר הזמנות, אבל כן אשתדל לדאוג שההרצאה תעלה ליוטיוב בעתיד ואקשר לטובת אלה שירצו לראות (אם לא יתעדו את ההרצאה בכנס עצמו אז אקליט בצורה כזו או אחרת ישירות מהמחשב בהזדמנות). מבטיח ששם זה יהיה בחינם :)

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 17 דצמבר 2013, 21:30

אמרת אמרת. :)

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 19 דצמבר 2013, 10:56

הנה, כמובטח, ההרצאה שלי מאתמול. או יותר נכון - החזרה הגנרלית שהקלטתי בבית ערב לפני ההרצאה שלי אתמול.
כוכבות אורחות: דיפסי ופאץ׳. ויש גם טעות עובדתית אחת שעליתי עליה אחרי ההרצאה ותיקנתי בהרצאה עצמה. נראה אם מישהו יצליח לאתר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 דצמבר 2013, 20:11

הרצאה מעניינת, אני מסכים שסיפור במשחק הוא דבר חשוב מאוד וממש לא משני וזה אחד הדברים שלי אישית יותר חשובים במשחק (דוגמא טובה היא ביושוק החדש, שהוא משחק די בינוני שמאוד אהבתי רק בגלל שיש לו סיפור כל כך טוב, ובגלל זה הרבה אנשים לא מסכימים שהוא "עד כדי כך טוב", אלו האנשים שסיפור פחות חשוב להם.) אבל אני חושב שיש בעיה אחת שמבדילה את המשחקים מהסרטים, וזה למעשה המהות והדרישה מכל מדיום.
הדרישה מסרט היא קודם כל כמובן לסיפור טוב, אתה הולך לסרט כדי לקבל סיפור וגם אם יש סרטי קיץ, שהם סרטי פופקורן או סרטי אפקטים (בוא נשווה אותם לCOD למינהם) הם מתקבלים בדרך כלל במקרה שהם ממש טובים (למעט "אירועים" מלאי הייפ כמו הנוקמים) ביקורות בינוניות וזה בתנאי שהסרט עצמו יכיר בכך שהוא "סתם" ויהיה "מודע" לעצמו.
אם כבר סרטי קיץ, לא סתם באטמן של נולאן שהוא סרט קיץ ואולי סרט גיבור העל היחיד שאפשר להפעיל בו את המוח, נחשב לטוב ביותר בז'אנר, כי זה מה שאנשים מחפשים בסרטים קודם כל - סיפור.

האם משחקים הולכים בדרכם של הסרטים ויבוא יום שגם במשחקים יחפשו קודם כל סיפור, ומשחקים כמו COD יהיו אלו שיהיו חייבים להיות מודעים לעצמם בשביל לקבל את ה7 שיהווה להם שיא? אני לא כל כך בטוח והסיבה היא שלא סתם הזכרת את GTA כמשחק שעושה את זה לא טוב, ובכל זאת הוא המשחק שיקבל את פרס משחק השנה ואת כל העשיריות.
הדרישה הראשונה ממשחקים בדרך כלל (וזה הגיוני כי זה מה שמבדיל את המדיומים) היא חופש, חופש לעשות את מה שאתה רוצה ולגשת לכל פעולה בכל דרך שתרצה במקום כמה שיותר גדול ועם מכניקות מגניבות, וזה כמובן לא כל כך הולך עם סיפור במשחקים בדיוק מהסיבות שצינת.
הצד השני הם משחקים שכן שמים דגש ראשון על הסיפור (וכאלה אני גם יותר אוהב) והם בדרך כלל משחקים יותר קטנים, עם מכניקות יותר פשוטות או חד פעמיות ועם הרבה פחות בחירה וחופש.
אני מסכים איתך שעולם המשחקים עוד יתפתח רבות אבל לפי דעתי הדרישה והכיוון אליו הוא יתפתח לא יהיה לכיוון של משחקי העלילה, הוא יהיה לכיוון של "משחק" ושל חופש ושל בחירה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 19 דצמבר 2013, 20:24

בעוד אני לא חולק על זה שההרצאה שלי היתה מאוד חד צדדית ואולי קצת פרובוקטיבית באיזורים מסויימים (בכל זאת, חצי שעה זה לא מספיק זמן כדי להעביר מסר מורכב, אז צריך לפשט), אני לא כל כך מסכים עם טיעון ה״בקולנוע באים לראות סיפור ובמשחקים לא״ מכמה סיבות:

1. זה עניין אינדוודואלי מאוד. אני אישית משחק במשחקים בעיקר בשביל סיפור. אחרים לא. זה קונפליקט שמאוד ער וקיים היום בקהילות של גיימרים, אבל העובדה שבכלל יש קונפליקט כזה אומרת שיש רצון וצורך במשחקים שמנסים לספר סיפורים.

2. בשנים הראשונות של הקולנוע, לא הוקרנו בו סרטים שסיפרו סיפורים. הקולנוע דאז היה כלי לבני מעמד הפועלים לשלם מעט מאוד כסף ולקבל וויז׳ואליים ממקומות בעולם שהם בחיים לא יוכלו לבקר בהם. אם היית מספר לאנשים אז שבעוד שנים ספורות קולנוע יהפוך למדיום שעוסק כמעט בלעדית בסיפור סיפורים - הם היו צוחקים לך בפנים. זאת ועוד - אם הקולנוענים השאפתניים של אז היו ממשיכים להפיק סרטים ״לפי מה שהקהל רוצה״ - הקולנוע העלילתי אף פעם לא היה מתפתח, כי על פניו ונכון לאותה נקודת זמן לא היה בו צורך. כל מדיום יצירתי צריך את החלוצים שלו בתחום היצירתיות ופיתוח השפה שלו. אני מאמין שבכל הקשור למשחקים דיגיטליים - אנחנו נמצאים בלב תקופת פיתוח השפה הזאת, וחושב שמשחקים של עוד 10-20 שנה לא יזכירו את המשחקים שאנחנו מכירים היום מהבחינה הזאת.

3. אני באמת ובתמים מאמין שהמין האנושי, בבסיסו, חי וקיים על הסיפורים שהוא מספר. אנחנו מספרים וקוראים סיפורים כל חיינו הרי, בכל תחום שרק אפשר לחשוב עליו. בגלל זה לדעתי זה רק טבעי שהמדיום יפתח לכיוון הזה עם הזמן, ולאו דווקא לכיוון ה״פתוח״ ונטול הנראטיב.

3. למרות כל זה - כמובן שה״מודל״ שהרצאתי לטובתו הוא לא היחיד. כאמור, בזמן קצר המסר צריך להיות מאוד חד. מעבר לכך שמשחקים הם כלי מצויין לדעתי להעברת סיפורים, הם גם דרך שלנו לבצע אינטרקציה עם טכנולוגיה כדי לספק צרכים שיש לנו כבני אדם שמחפשים גירויים (בגלל זה אנחנו משחקים, לא?). פיתוח השפה הסיפורית של משחקים לא צריך לבוא בניגוד לפיתוח משחקים פתוחים יותר חסרי עלילה (אם כי אפשר גם לספר סיפור בלי עלילה. ע״ע L4D), אלא לצידו, ובתקווה שכל אחד מה״כיוונים״ של פיתוח משחקים יזין גם את הכיוון הנוסף.

וכמובן - תודה גדולה על ההערות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 דצמבר 2013, 12:45

הקטע עם הצבעים בלוגו הזה בפינה התחתונה הימנית ("הפלטפורמה") עושה כזה כאילו שזה הפלוט-פורמה.. יענו plot.... זה בכוונה או שזה סתם הדמיון שלי?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 דצמבר 2013, 12:47

יופי, עכשיו יש לי מה לראות באייפד במיטה לפני השינה.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 דצמבר 2013, 12:52

erezronen כתב:בעוד אני לא חולק על זה שההרצאה שלי היתה מאוד חד צדדית ואולי קצת פרובוקטיבית באיזורים מסויימים (בכל זאת, חצי שעה זה לא מספיק זמן כדי להעביר מסר מורכב, אז צריך לפשט), אני לא כל כך מסכים עם טיעון ה״בקולנוע באים לראות סיפור ובמשחקים לא״ מכמה סיבות:

1. זה עניין אינדוודואלי מאוד. אני אישית משחק במשחקים בעיקר בשביל סיפור. אחרים לא. זה קונפליקט שמאוד ער וקיים היום בקהילות של גיימרים, אבל העובדה שבכלל יש קונפליקט כזה אומרת שיש רצון וצורך במשחקים שמנסים לספר סיפורים.

2. בשנים הראשונות של הקולנוע, לא הוקרנו בו סרטים שסיפרו סיפורים. הקולנוע דאז היה כלי לבני מעמד הפועלים לשלם מעט מאוד כסף ולקבל וויז׳ואליים ממקומות בעולם שהם בחיים לא יוכלו לבקר בהם. אם היית מספר לאנשים אז שבעוד שנים ספורות קולנוע יהפוך למדיום שעוסק כמעט בלעדית בסיפור סיפורים - הם היו צוחקים לך בפנים. זאת ועוד - אם הקולנוענים השאפתניים של אז היו ממשיכים להפיק סרטים ״לפי מה שהקהל רוצה״ - הקולנוע העלילתי אף פעם לא היה מתפתח, כי על פניו ונכון לאותה נקודת זמן לא היה בו צורך. כל מדיום יצירתי צריך את החלוצים שלו בתחום היצירתיות ופיתוח השפה שלו. אני מאמין שבכל הקשור למשחקים דיגיטליים - אנחנו נמצאים בלב תקופת פיתוח השפה הזאת, וחושב שמשחקים של עוד 10-20 שנה לא יזכירו את המשחקים שאנחנו מכירים היום מהבחינה הזאת.

3. אני באמת ובתמים מאמין שהמין האנושי, בבסיסו, חי וקיים על הסיפורים שהוא מספר. אנחנו מספרים וקוראים סיפורים כל חיינו הרי, בכל תחום שרק אפשר לחשוב עליו. בגלל זה לדעתי זה רק טבעי שהמדיום יפתח לכיוון הזה עם הזמן, ולאו דווקא לכיוון ה״פתוח״ ונטול הנראטיב.

3. למרות כל זה - כמובן שה״מודל״ שהרצאתי לטובתו הוא לא היחיד. כאמור, בזמן קצר המסר צריך להיות מאוד חד. מעבר לכך שמשחקים הם כלי מצויין לדעתי להעברת סיפורים, הם גם דרך שלנו לבצע אינטרקציה עם טכנולוגיה כדי לספק צרכים שיש לנו כבני אדם שמחפשים גירויים (בגלל זה אנחנו משחקים, לא?). פיתוח השפה הסיפורית של משחקים לא צריך לבוא בניגוד לפיתוח משחקים פתוחים יותר חסרי עלילה (אם כי אפשר גם לספר סיפור בלי עלילה. ע״ע L4D), אלא לצידו, ובתקווה שכל אחד מה״כיוונים״ של פיתוח משחקים יזין גם את הכיוון הנוסף.

וכמובן - תודה גדולה על ההערות.

הלוואי שמשחקים ילכו לכיוון שמפתח את העלילה, זה הדבר שאני הכי רוצה ואני מסכים שמשחקים יכולים להיות כלי מדהים להעברת סיפור שאי אפשר במדיומים אחרים.
אני פשוט חושב שלכל הפחות הפחות יש עוד כיווני התפתחות אחרים, ונראה לי שהם יותר סבירים (לצערי). משחקים זה לא דבר חדש עד כדי כך, כבר יש איזשהו קו שאפשר לראות, אבל אני כמובן לא יודע מה יהיה, יכול מחר לבוא מישהו וליצור משחק שיעשה מהפכה בכל הדרך שנראים משחקי מחשב ופתאום כולם ילכו בדרכו, נכון, פשוט אני חושב שגם אתה לא יודע מה יקרה ובהרצאה (לפחות בחזרה, לא הייתי שם) צרם לי שהצגת את זה בצורה חד משמעית של"תראו כמה סיפרור זה חשוב, בקרוב משחקים יבינו את זה וזה גם יקרה במשחקים, להוכחה תראו זה קרה בקולנוע."
אם אתה אומר שזה בעקבות בעית זמן ואתה מסכים שיש עוד אפשרויות (גם אם אתה חושב שהתפתחות העלילה היא הסבירה ביותר) אז סבבה, אני מסכים איתך בכל מה שאמרת בהרצאה ואין לנו סיבה להתווכח למי יש יותר סיכוי לחזות את העתיד. :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 דצמבר 2013, 14:07

DrKeo כתב:יופי, עכשיו יש לי מה לראות באייפד במיטה לפני השינה.

כנ"ל, רק בטלויזיה בסלון :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 דצמבר 2013, 23:35

ולנו יש אייפד אייר חדש, זה יהיה אחלה ספתח למכשיר עם ההרצאה הזו במיטה לפני השינה :)

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 19 דצמבר 2013, 15:43

תראה ארז כמה אנשים הולכים להיות איתך רגע לפני השינה... לא רע.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 דצמבר 2013, 02:53

ששון כתב:אני מסכים לגבי מחיר הכניסה המופרז, במיוחד שחוץ מארז רונן ומאיבינסקי אין כל כך למה לבוא.

האמת היא שגם אם נניח שאתה לא בעסקי פיתוח המשחקים, ונניח שגם לראות משחקים חדשים מהתעשייה המקומית זה לא מעניין אותך - אני עדיין חושב שהיו לא מעט תכניים שרלוונטיים לסתם "גיימרים": בהרצאה של מיקרוסופט למשל הציגו לראשונה באופן פומבי אבטיפוס שהם יצרו למשחק עם כל מיני יכולות של הקינקט החדש (משהו שהוצג עד היום רק בהקרנות סגורות למפיצות הגדולות, ונראה דווקא שיש לו כמה שימושים מאד מוצלחים), ההרצאה על זאנר הMOBA דיברה על משחקים כספורט אלקטרוני, וההרצאה של EA סקרה כמה מהפרוייקטים שלהם כולל הדגמות של משחקים שניגנזו. ורק במושב של ארז היו אחר כך גם הרצאות על persuasive games ועל ההיסטוריה של המוזיקה במשחקים. וגם להרצאה לפני The Witcher שקטלה את זאנר הsocial games הרבה גיימרים היו מתחברים.

זרוק פנימה ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, גלידה, בירה ועותק של The Witcher 2 - ולדעתי זו דווקא דרך די משתלמת להעביר את היום (עבור רוב האנשים השיקול האמיתי הוא בכלל העלות של יום חופש מהעבודה, או הפסד יום לימודים במקרה של סטודנטים). עומר בסופו של דבר בהחלט צודק פה מאחר הכנס הזה נבנה על בסיס מתנדבים שלא קיבלו שכר - מהמרצים שהגיעו מחו"ל, דרך מי שעבדו על כל הגרפיקה ואתר האינטרנט, ועד לאנשים שישבו בכניסה עם רשימות המוזמנים וחילקו תגים.

האבסורד הוא שאני גם מצטרף למברכים על זה שארז הקליט את עצמו. מרוב לחץ בכנס עצמו לא הספקתי לשמוע בעצמי את רוב ההרצאה שלו :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים