למי אכפת מההכנסות של דום או הלבלייד אם הם לא קרובים לכסות את כל עלות הפיתוח, שיווק ותמיכה post-launch?
תמיד זול יותר לבטל משחק שנכשל במכירות מאשר לתת לו להשלים פיתוח ולשווק אותו. תפסיק למכור לוקשים שנוגדים הגיון עסקי-כלכלי ידוע.
רדפול, למשל, הוא money-sink הרבה יותר גדול, עם נזקים יותר גדולים וממשיים בתור משחק שהגיע לשוק, מאשר אם היה מבוטל בחצי הדרך.
אתה מודה שאסטרטגיית משחקי ה AAA SP של מיקרוסופט היא כישלון ענקי או לא? הם צריכים להפסיק לעשות אותם, נכון?
לא הייתי ממהר לצעוק 'כישלון' על כל דבר.
כמו שבפה אחד אתה צולב מפיצות שמחליטות לסגור אולפן כי פרוייקט אחד לא הלך טוב, ובפה השני מפזר ארס ורעל וחוגג שמשחק GAAS נכשל.
לדעתי סוני מלכתחילה ידעו שלא כל המשחקים יגיעו לשיווק. הם באו לאולפנים אמרו להם give us your best shot ובמהלך הזמן מנפים את שלדעתם לא מספיק טוב.
הכישלון בקונקורד הוא שמדדי הבקרה הפנימיים של סוני לא לא עשו את העבודה. הכישלון היה באוזלת היד בשיווק ואיך open beta חינמי ושיגור המשחק מביאים פחות עיניים מאשר משחק no-name בלי מפיצת ענק מאחוריו.
לא יודע מה קורה ב Haven והעזיבות. משהו לא כשורה שם. אני מעוניין לדעת מה הוביל את סוני לרכוש את הסטודיו של קונקורד, את Haven במקום לתת למשחקים האלה לצאת ואז להחליט. למה לא השתמשו באותה מתכונת כמו עם הלדייברס ועם 4loop וחשו את הצורך לקנות את האולפנים.
לבטל את TLOU online הייתה טעות לפי כל המידע שיש לנו על המשחק הזה. אף אחד לא כבל את את ND וסוני לגבי תדירות העדכונים והתוכן שהמשחק הזה צריך לקבל.
הם יכלו להחליט מה עובד הכי טוב בשבילם. במקרה הכי גרוע היו מתייחסים לזה כ one-off בלי עדכונים והמשחק עדיין היה מוכר אחלה. ולמה לא לארגן את המשחק מחדש למשחק CO-OP AAA בעולם של TLOU שבונה על ההצלחות של הייזלייט.
כן, REDFALL היה קטסטרופה נוראית... והוא משחק GAAS, תודה שהדגשת את הנקודה שלי. גם הפסד פיננסי אדיר, וגם אולפן שירד לביוב. GAAS קלאסי.
יש הבדל תהומי בין דום שלא עומד בציפיות של המכירות אבל כנראה יגיע לרווח עד סוף ימיו לבין משחק GAAS שבוטל אחרי 4+ שנים בפיתוח או יצא לשוק ונכשל מהר. האחד ולידי פיננסית, או אולי הפסדי קלות, בזמן שהשני יוצר 100% הפסד שלרוב מפרק את האולפן.
אני חושב שיש לך גם פער בידע כי אתה לא מבין שמשחקי GAAS עולה לפתח כמו משחקי AAA ברמה הדומה וכהוכחה לכך אתה יכול לראות שסוני שמה את רוב כסף הפיתוח שלה על משחקי GAAS. לעשות GAAS זה פאקינג יקר מר בחור, אלה לא משחקים בתקציב 20 מליון דולר, לא סתם 60% מהתקציב של סוני מתבזבז כדי לעשות את זה.
הביטול של המשחק של נוטידוג אחרי 4 שנות פיתוח כנראה עלה להם כמו לפתח משחק סינגל איכותי של נוטידוג. ההבדל בין המשחק הזה למשחק נוטידוג שלכאורה היה ״נכשל״ זה שמשחק סינמטי שנכשל מכניס עשרות מליוני דולרים ואפילו מאות מליונים (למשל FF16 נראה לסקוור כמו כישלון, אבל הוא הכניס מאות מליונים והיה מאוד רווחי) בזמן שהמשחק של נוטידוג הכניס 0$ ועלה כנראה מעל ל-100 מליון דולר. להגיד שזאת הייתה טעות לבטל אותו כשיש לך אפס ידע על המשחק זאת טענה ריקה וחסרת כל בסיס, אין לך מושג מה הלך מאחורי הקלעים, כמה טוב הוא היה וכמה כסף היה עולה להמשיך לפתח אותו עד סיום ואז לתת לו את התמיכה הנדרשת לסגנון שהם כוונו.
אתה לא יודע לאן הכסף היה הולך. אולי הם בחרו בין haven לבין משחק מולטיפלייר אחר.
וכמו שלאסקין העיד, בסוף זה לא קשור ל GAAS. כל משחק שהוא שלא היה לטעמכם היה מקבל קיטונות של בוז וארס.
MLB בסופו של יום הוא משחק בהיקף קטן. לשבת מהצד כל דור הפס4 ולא לעשות שוטר/TPS/פעולה הייתה שטות.
מן הסתם אין לי מכונת זמן, אבל כשאתה משקיע כסף ב-X אתה לא משקיע אותו ב-Y. וגם רואים את זה, היבול משחקים סינמטים מסוני בדור הזה הוא קטסטרופה ממדרגה ראשונה. סוני לא ישבו בצד בכל דור הפס4, היו להם כמה משחקי GAAS. אולי לא מספיק, אבל להפוך מלא מספיק ל״הכללללל זה GAAAAASSSSS!!!!״ זה חתיכת שינוי קיצוני וטפשי במיוחד. יש נקודת אמצע אלגנטית, אפשר לעשות כמות סבירה של משחקי GAAS בצורה בררנית וחכמה, בז׳אנרים מעניינים עם קונספטים מעניינים בעזרת חברות מוכחות שיודעות מה הן עושות. היה אפשר לעשות את זה במקום לירות לכל כיוון ולקנות כל סטודיו שרק מפליץ את המילה GAAS עם הקקה הכי גנרי שראיתי בחיים שלי.
הבעיה היא שאתה עושה blanket statements. יש קהל גדול בפלייסטיישן שאוהב משחקי מולטי ו GAAS. יש מספיק משחקי SP שסוני הוציאו בפס4/פס5 שלא מכרו טוב 'חרף' החיבה העצומה למשחקי צד א'.
סוני צריכה לשרת את כולם.
פלייסטיישן ידועים במשחקים סינמטים, אם מישהו קונה פלייסטיישן בגלל המשחקים של סוני הוא עושה את זה בגלל ההסטוריה שלהם למשחקים סינמטים. סוני יכולה גם לשרת את הבני 11 שמשחקים פורטנייט, אבל לשים בזה 60%+ מהתקציב שלהם? זה מביך.
אכן. לשנות ז'אנרים, סגנונות משחק, עקרונות עיצוב וכיו"ב. לאתגר את עצמך, לצאת מאיזור הנוחות. לא רק למשחקי GAAS אלא לכל סוג.
כל משחק חדש מאולפן קיים שחורג מהגבולות האישיים שלכם חוטף.
תגיד, אתה חושב שאנחנו מטומטמים? כשגרילה עשו את הורייזן שהיה ההפך הגמור מכל מה שהם עשו עד אותו רגע (גוף שלישי במקום ראשון, עולם פתוח במקום מסדרון, RPG H&S במקום שוטר) כולנו שמחנו, כשנוטידוג חשפו משחק חלל souls (או DMC או מה שזה לא יהיה) במקום עוד שוטר שמחנו. וגם כשמשחק GAAS מגניב נחשף אנחנו מתלהבים, יש לי אלפי שעות במשחקי GAAS שונים כמו דיאבלו 4, Overwatch או Space Marine 2. בקיצור, אתה מדבר שטויות.
ומה שאתה אומר על ״יצירתיות״, באמת קאז, אנחנו לא כאלה מטומטמים. כל המשחקי GAAS של סוני הם חיקויים ונגזרות הכי גנרים שיש, זאת גם הסיבה שכמעט כולם נכשלים או מבוטלים. יצירתיות, ביטוי עצמי? תגיד אתה על סמים קשים? המשחקים האלה מוכתבים על ידי מחלקת הפיננסים של סוני, איזה יצירתיות בראש שלך? סוני אומרת מראש שהם מכתיבים לאולפנים שלהם לעשות משחקי GAAS, שזאת האסטרטגיה החדשה, שהכסף שלהם הולך לשם ובאורח פלא פתאום כל האולפנים שלהם עושים משחקי GAAS. ואו! איזה צירוף מקרים! ואתה חושב שהאולפנים של סוני הולכים ל-GAAS בגלל יצירתיות ויושרה אומנותית? אתה עובר שבץ או משהו?