LaskinElderזה לא משנה, אם ידחו ל-2028 אז הוא לא יצא בדיסק.
אני מתאר לעצמי שאם אמרו שיצא פיזית הם בטוחים בעצמם, מה שאומר כנראה שבאמת מדובר במחצית ראשונה של 2027, אם אפשרות דחייה למחצית שנייה במקרה הגרוע.
נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020
LaskinElderזה לא משנה, אם ידחו ל-2028 אז הוא לא יצא בדיסק.
אני מתאר לעצמי שאם אמרו שיצא פיזית הם בטוחים בעצמם, מה שאומר כנראה שבאמת מדובר במחצית ראשונה של 2027, אם אפשרות דחייה למחצית שנייה במקרה הגרוע.
glass manSageמשהו פה לא מסתדר לי בשיט. סוני כביכול מפסיקה לייצר דיסקים בינואר 2028? ונדב אומר שרק סוני מייצרת דיסקים? אז מה עם DQ12?
אין מצב שהוא יוצא בינואר 2028 אלא מאוחר מהתאריךוהוא בוודאות המשחק האחרון לPS5 על דיסק.
כי זה פשוט בלתי אפשרי לשחרר את DQ12 על דיגיטלי בלבד, יש לסדרה קהל של בני 70 80 ואפילו 95 שאשכרה לא יודעים מה זה רכישות דיגיטליות.
אז זה או שסקוור קיבלה אישור מיוחד לייצר בעצמה או שלא יודע מה הולך פה.
אני חושב שהרבה יותר הגיוני שסוני ימשיכו עם דיסקים ל PS5, ולו בלבד. מעין 'פשרה'.
למה שידחו אותו? כל השמועות מדברות על זה שהוא כמעט גמור ויצא ממש בתחילת 2027.
סוני כבר התחילה להמיר חלק מפסי היצור, לדעתי בינואר 28 סוני תיצר אפס דיסקים, פס5 או פס6, וזה אומר אף משחק פיזי לפלייסטיישן בכלל, גם אם אתה DQ.
glass manSageטכנית בעצם שום דבר לא מונע מסקוור לשים קופסא של PS5 עם קוד בפנים.
נראה לי פשוט פסיכי מצד סוני לתת לנינטנדו את כל הvisibility אנשים יכנסו לחנויות יראו ערימת קופסאות לסוויץ 2 ומה עם הPS5 אנשים מבוגרים/טכנופובים עלולים עוד לא להבין נכון ולחשוב שהוא מלדג על הPS5. זה אסון שיווקי לסוני.
וגם אם הם יעשו את הקטע של קופסא עם קוד, איך מסבירים לבן אדם מבוגר איך להכניס את הקוד הזה, לא יודע ערימה של קשיים לוגיסטים.
לא מתיימר לדעת מה יקרה, אבל כשאני שומע שבכירים בסוני מוכרים את המניות שלהם... אני מתחיל לחשוב שהחברה מאבדת את זה. לא בקטע של "קורסים מחר" לא צריך להיות דרמטיים אבל כן הם מתחילים להיות כמו מייקרוסופט ולא לדעת מה הם עושים.
בנוגע לGOW ואינטרגלקטיק פה לסוני יש מקסימום שליטה מתי הם יוצאים אז ברור שהם לא יחמיצו את התאריך של לפני ינואר 2028. GOW באמת בתחילת 2027 ואינטרגלקטיק כנראה בחגים ואולי המשחק צד א' האחרון הפיזי של סוני על הפלטפורמה.
אכן, לעשות כמו GTA6 עם קופסה שיש בה קוד בלבד עדין יהיה אפשרי.
LaskinElderסוני יסתדרו גם בלי 74 המעריצים בני ה-90+ של סדרת DQ… בני 70 ו-80 אם הם מעריצים את הסדרה הם יסתדרו, הילדים או הנכדים שלהם מקסימום יעזרו, כמו שהם עוזרים להם להוריד אפליקציות שיש להם.
רק חשוב לציין שיש עשרות מליוני לקוחות של פס5 שקונים משחקים פיזית. רוב הנתונים מראים ששחקני פלייסטיישן קונים פיזית בעשרות האחוזים, למשל GOW:R מכר יותר פיזית מאשר דיגיטלית והמשחק יצא ב-2023. הנתונים הכללים מאוד גבוהים לדיגיטלי, אבל זה בגלל שהם מעוותים על ידי תוכן שהוא דיגיטלי בלבד (משחקים שנמכרים רק ב-PSN, גרסת מחשב שהיא 100% דיגיטלית וכו'). ברגע שאתה מסתכל על מכירות על הפס5 בלבד של משחק שנמכר גם פיזי בריטייל, המספרים מאוד שונים ואחוז העותקים הפיזים יכול להיות דומה לדיגיטלי ואפילו גבוה ממנו.
כלומר סוני הולכת להביא פה מכה ענקית לעשרות מליונים, ומעניין איך זה ילך. למיקרוסופט יש הזדמנות מדהימה להכות בסוני, אבל כמובן שהם יפספסו אותה.
קצת נתוני דיגיטלי מול פיזי מהדליפה הגדולה כשפרצו לסוני בזמנו. כמו שאתם רואים, המשחק היחיד שמכר יותר דיגיטלי מפיזי היה MLB. אבל הנתונים מ-2022.

glass manSageאני ממש לא יודע מאיפה הנתונים שלך לאסקין. י :-) היסטורית מאז נגישות הדיגיטל דרגון קווסט מוכר 70% מהעותקים כעותקים פיזים ורק 30% קונים בדיגיטל.רק מזה אתה יכול להסיק את כמות הקשישים וקבוצת הגיל השלישי.
מה שסוני עושה זה פשוט לתת מתנה לנינטנדו זה יראה כאילו המשחק דה פקטו בלעדי לסוויץ 2 לאדם הממוצע.
מה איכפת לי שיאכלו אותה סוני על הטיפשות שלהם גם ככה כבר יורד לי מהם עם כל ההתנהלות הטיפשית שלהם בדור הזה.
לקחו את המותג של פלייסטישן ותוך דור אחד הביאו אותו לקרשים.
כן הטבלה שנדב הביא מוכיחה כמה עותקים פיזים זה עדיין פקטור וזה בעולם שלכל אדם נורמלי יש יכולת וידע לקנות בדיגיטל מה עם מדינות עולם שלישי למינהם או עם חברה מסורתית כמו יפן?
אני בן אדם שקונה כמעט רק בדיגיטל לי אישית זה לא משנה כי הדבר הכי חשוב לי זה לקבל גישה מידית למשחק אבל הרוב זה לא אנחנו.
סוני הפסידו את יפן לנינטנדו בלי קשר ועותקים פיזים לא יצילו את המצב הזה אבל למה לדרדר את המצב עוד יותר? סוני פשוט הורגים את הנוכחות שלהם ביפן, המצב על הפנים בסוני הם איבדו קשר למציאות, אני אשכרה לא רוצה את הPS6 שאני רואה איך הם פועלים מקבל וויבים של מייקרוסופט.
LaskinElderאני ממש לא יודע מאיפה הנתונים שלך לאסקין. י :-) היסטורית מאז נגישות הדיגיטל דרגון קווסט מוכר 70% מהעותקים כעותקים פיזים ורק 30% קונים בדיגיטל.רק מזה אתה יכול להסיק את כמות הקשישים וקבוצת הגיל השלישי.
היסטורית לא מעניין אלא מה יהיה מעכשיו והלאה.
העובדה שהסדרה מכרה בעבר 70% פיזי לא קשורה בשום צורה לגיל של מי שרוכש את המשחקים האלה. כמו שנדב אמר - גם GOW:R מכר יותר בפיזי, אז זה אומר שרוב הלקוחות בני 70+? אין קשר.
דווקא ילדים קטנים לרוב קונים פיזי, בעיקר כי קונים להם, וגם כי אין להם כרטיס אשראי אבל כן יש להם דמי כיס. והורים קונים לילדים פיזי - כי זה משהו שאפשר לעטוף ולהביא כמתנה, זה משהו שהם רואים עם הילד כשהם הולכים ברחוב והוא אומר "אמא אני רוצה את זה!" וכו'. בהמשך, הם יעשו זאת עם קופסא ריקה, עם קוד בפנים. זה יהיה כל ההבדל.
לגבי יפן - נינטנדו שולטת שם כבר המון זמן, סוני לא משנה שום דבר עם המעבר לדיגיטל, מה שכן - סוני עומדת להוציא קונסולה ניידת. אם היא תהיה קטנה וזולה מספיק - היפנים ינהרו אליה. לא אומר שהם ישברו את נינטנדו, אבל זה יעזור להם מאוד.
הרבה אנשים קונים פיזי, כלומר, תראו את הטבלה. ביחוד בארה״ב שם יש תרבות יד שניה מאוד חזקה בזכות חנויות כמו גיימסטופ. פיזי זה זול יותר (חוץ מישראל), אפשר להעביר לאחיך הקטן או לחליף עם חבר, אפשר למכור יד שניה, אפשר לקנות כמתנה וכו׳. זה לא נישה של ילדים או זקנים, זה בערך חצי מהשחקנים בפלייסטיישן.
כשסוני יפסיקו ליצר פיזי אני לא חושב שמישהו יפסיק לקנות משחקים, אבל הם כן יחרבנו על תרבות שלמה.
StickSageאני חושב שהבעיה מבחינתה של סוני היא בדיוק העובדה שהמון אנשים עדיין קונים פיזי. אם זה היה מזערי זה לא היה שווה להם את הכאב ראש, אבל הבעיה שבמספרים האלה הם מפסידים המון כסף ממכירות פיזיות, כביכול.
LaskinElderבתגובה לנדב:
נכון, אבל אפשר להבין את האינטרס שלהם… גם לחסל את שוק יד 2, גם לחסל אפשרויות להנחה, גם לחסל אפשרויות לפריצה, גם להוריד עלויות ייצור והפצה, ועוד יתרונות.
הם גם משיקים ניידת אז מן הסתם זה יהיה תירוץ עבורם למה אי אפשר פיזי כי אז איך תכניס אותו לניידת… העתיד דיגיטלי, סוני האיצו את זה והם הורידו את הפלסטר כבר עכשיו כדי לא לחטוף חזק מדי בחשיפה של הפס6.
אגב, נינטנדו למשל מוכרת פיזי ב-10 דולר יותר, ברור שגם הם רוצים לצאת מהשוק הפיזי וידרבנו לעבור לדיגיטל.
סטיק:
אם הייתה להם אופציה לאן ללכת אז מילא, אבל מה יש להם? מיקרוסופט בדיחה, סטים גם כן רק דיגיטלית… זהו, נגמר העניין של הדיסקים. מי שרוצה פיזי יקבל קופסא עם קוד.
glass manSageלאסקין תעשה את החשבון יפני שהיה בן 20 בהשקה של DQ3 ב1988 הוא היום בן 57. בן אדם שהיה בן 30 הוא היום בן 67 וכו'.
האנשים האלה לא יודעים לקנות בדיגיטל.
בוא נדבר על מספרים קונקרטים. DQ11 על הPS4 מכר 1.15 (זה יותר מזה אבל אין עדכון) מליון עותקים פיזי כולל דיגיטלי. אם נלך על הנתון המסורתי ש30% בלבד היו דיגיטלים. אתה מדבר על 345000 עותקים בלבד על הפס5 זה ביזיון.
.
מה שיקרה שיהיה עוד דור של גיימרים שמתרגלים לזה שהסדרה הגדולה ביפן מזוהה עם נינטנדו, עוד דור שמתרחק מהפלייסטישן.ראינו מה זה גרם לשוק הAAA היפני.
לא כולם יודעים לעשות את מה שאנחנו עושים. בשביל אדם מבוגר/טכנופוב. לפתוח חשבון PSN להבין איפה מכניסים את הקוד זה סיפור מההפטרה.
אנשים פשוט ייצאו מנקודת הנחה שהסוויץ 2 היא הפלטפורמה הראשית והPS5 היא איזו גרסה נחותה ויקנו עליה כי היא תהיה בכל מקום ובכל חנות.
אני פשוט לא מבין איך סוני כל כך מטומטמים שהם לא מבינים את הבאלגן את הShit strom שהולך לבוא עליהם.
הם חופרים שהם רוצים לחזור להשקיע ביפן, לפתח תוכן יפני לחזור לנוכחות חזקה, חחח איזו נוכחות ואיזו נעליים. שDQ12 ייצא פיזית על הסוויץ 2
זו תהיה נקודת מפנה היסטורית שאנשים יגידו עליה שזה הרגע הסופי שסוני ויתרה לנינטנדו על הניצחון במגש של כסף, זה מהלך שלא יהיה ממנו דרך חזרה. הפס6 הוא אסון DAY ONE.
StickSageאני האמת מסרב להתרגש מכל האירוע. החלק הראשון הוא עוד סערת טוויטר. אנשים טכנולוגיים עם חשבון טוויטר וכנראה גם חשבון PSN כועסים וזה בסדר, אבל מה הם יעשו?
אז יהיו אנשים שיעזבו את הקונסולה הביתית שהם רגילים אליה וילכו לנינטנדו, נגיד. ויהיו שיגידו גם ככה כל הספרייה שלי פיזית אין יותר טעם לשמור עליה באותה המערכת, אני אעבור למיקרוסופט, נגיד. למרות שאז מה כל הקטע לקנות קונסולה שהסלינג פוינט שלה הוא סטים? ובכלל, מי שמשחק גם ככה הרבה בPC, על מה הוא בוכה בדיוק?
אבל בסדר, כמה אנשים זה כבר יהיה? סוני עדיין תרוויח יותר בצד הכלכלי מכל העניין הזה גם אם היא תמכור פחות, עד גבול מסויים. זה לא ש100% ממי שעדיין קנה עותק פיזי פשוט יפסיק לקנות משחקים, או בהכרח יעבור לנינטנדו שמציעים משהו קצת אחר בכלל או מייקרוסופט ש... מה באמת הם עושים ולמה שמישהו יעבור לשם?
לגבי כזאת מאסה של אנשים שרצו לקפוץ על הPS6 אבל לא יודעים איך לפתוח חשבון PSN, אני מתקשה להאמין לזה.
בוא, 67? אפשר לחשוב שאלו אנשים עם טלפון חוגה שמחכים כל היום לאוטו קרח. זה הגיל של ההורים שלי, ברוך השם יש להם יותר מנויים לשירותי סטרימינג ממני וקניות גם של בגדים הם כבר עושים היום באינטרנט.
טוב, בסדר, אנחנו מדברים על אנשים מבוגרים שלא יודעים לפתוח חשבון PSN, שכן רוצים לשפוך 1000$+ על PS6 ומשחקים משום מה (אני מקווה שהעובדה שיש רק חיבור HDMI ולא בננה היא לא בעיה), שלא יכולים להבין מדריך בן 3 נקודות שסוני יוציאו על הפעלת משחקים, ושאין להם שום קרוב או חבר שיוכל לעזור להם למרות שהם מאוד מאוד לחוצים על PS6 אם הייתה להם אופציה... אז סבבה, נגיד שהם נמצאים בנינו, או שהם כולם מרוכזים באיזו פגדוה ביפן, כמה כאלו כבר יש? לא משהו שיזיז את טבלאות האקסל של סוני, בהתחשב ברווחים מאחוז מכירות דיגיטליות יותר גדול.
העניין האמיתי הוא לא זה, אלו אנשים במדינות עולם שלישי וכל מיני קונסולות שיתופיות בבסיסים/קולג'ים/מקומות עבודה וכו. אם סוני עושים טעות שתפגע בהם כלכלית זה העניין הזה, ולא ירידה גם של 70% במכירות של DQ נניח.
אבל אין לי מושג מה המספרים, אני מניח שיש לסוני את המספרים שלה והם בדקו שזה יהיה בסדר. ואולי לא והם עושים שטות מוחלטת שתוריד להם את המכירות עד כדי כך שגם בוסט לדיגיטליות לא יעזור. בכל מקרה לא אלו (וגם לא הזקנים) הם האנשים שעושים עכשיו רעש בטוויטר.
לא קניתי דיסק פיזי מאז הפס3, כך שמן הסתם אני לא רואה את זה כביג דיל. אבל יש כמות אדירה של שחקנים בארה״ב שחיים במעגל שוק היד השניה הממוסד של גיימסטופ ושות׳. אנשים קונים משחקים, מסיימים אותם, חוזרים לחנות ומוכרים אותם לקרדיט חנות ואז משתמשים בו למשחקים חדשים. אנשים עושים את זה עוד מימי הnes, ולא מדובר בנישה, מליונים עושים את זה בארה״ב. סוני הולכת להרוג להם את זה.
ברור לי שלנו בישראל משחקים פיזים זה הזיה לקנות. משחקים פיזים עולים פה סכומים פסיכים, לא תמיד זמינים בשיגור, ואם רוצים למכור משחק פיזי צריך להתעסק עם אנשים ביד2 או המרקטפלייס של פייסבוק. אבל בארה״ב זה סיפור שונה לגמרי, המשחקים הפיזים זולים יותר ולפעמים במחירים מגוחכים של 3$, וההחלפה של משומשים זאת קפיצה לקניון שבה מחליפים 2.5 משחקים ישנים במשחק החדש שבדיוק יצא בצורה רשמית ונוחה בחנות.
פיננסית אני חושב שסוני רק תרוויח מהמהלך. אנשים עדין יקנו משחקים, שוק יד השניה ימות, וכל קניה דיגיטלית מכניסה לסוני x2 כסף ממכירה פיזית. אבל הם כן עושים רעידת אדמה בשוק הקונסולות האמריקאי, וזה הרבה יותר ביג דיל מאשר כמה צעקנים בטוויטר.
StickSageאני מסכים איתך, אני פשוט חושב שהשאלה היא מה זה אומר "סוני תהרוג להם את זה". זה אומר שהם לא יקנו יותר משחקים לפלייסטיישן? או שסוני תמכור יותר משחקים בחנות הדיגיטלית?
אני מדבר על סערת טוויטר ברמה של כל ההודעות RIP SONY שעכשיו מפציצות כל פוסט שלהם. לדעתי בשורה התחתונה סוני רק תרוויח יותר כסף בסוף הסיפור הזה, והפגיעה בה תשאר במסגרת הסערת טוויטר החולפת. אבל נראה.
glass manSageסטיק ההורים שלך בני ה67 יודעים לקנות משחק בPSN ? אני מתערב שאם יצטרכו לעשות את זה הם לא יצליחו, לא כי יש להם בעיה אלא כי הם מדור אחר עם כל זה שהם יודעים להירשם לנטפליקס עם קונסולת משחקים זה קצת אחרת.
יש המון אנשים מבוגרים ביפן שקונים קונסולה רק בשביל DQ וזה צעד מטומטם מצד סוני להתנכר אליהם מדובר במליוני אנשים.
סהכ שהמבוגרים יגיעו לחנות כמה חודשים ולפני ההשקה וישאלו את המוכרים מה הם צריכים לקנות בשביל לשחק DQ112 המוכר ימליץ להם על הסוויץ 2 כי זה יהיה הרבה יותר פשוט לתפעול בשבילם, מאשר הPS5/PS6 זה לא מסובך וזה הפסד אדיר לסוני.
סהכ יפן היא עדיין שוק של 7.5M מליון איש לסוני וש"המשחק הלאומי של המדינה" הופך להיות מזוהה פיזית עם נינטנדו סוני הולכת לאבד מליוני אנשים יפנים בדור הזה להערכתי יעזבו אותם לדעתי ישארו עם משהו כמו 2M איש במקרה הטוב אחרי צעד כזה וייתכן שגם למטה מכך.
בעיה שלהם. המערב ירגיש את זה בכך שיווצר אפקט פרפר, היפנים ינטשו את סוני כמעט סופית, הרבה מפתחים יפנים שכיום קוראים לעצמם AAA
ילכו אפילו עוד יותר חזק על מולטיפלטפורום והשחקן המערבי ירגיש עוד ירידה בתקציבי הAAA של היפנים, עוד הליכה אחורה בערכי ההפקה, עוד משחקים יפנים שמרגישים AA במקום AAA. מי שחושב שהצעד הדפוק של סוני לא יחזור לנו בדלת האחורית באפקט פרפר, שייצפה להפתעה מרה בדור הבא לצערי.
נ.ב אין ספק בכלל שזה יפגע בקהל של מדינות עולם שלישי וכל מיני מקומות בלי גישה לאינטרנט זו הסיבה שהאמנתי שסוני תוציא תוסף דיסק לPS6 אבל התברר שהם כל כך מטומטמים שהם לא מבינים איזה נזק הם הולכים לעשות לעצמם, אבל ביפן? ביפן אישית לדעתי זה פחות חשוב.
אני מסכים איתך, אני פשוט חושב שהשאלה היא מה זה אומר "סוני תהרוג להם את זה". זה אומר שהם לא יקנו יותר משחקים לפלייסטיישן? או שסוני תמכור יותר משחקים בחנות הדיגיטלית?
אני מדבר על סערת טוויטר ברמה של כל ההודעות RIP SONY שעכשיו מפציצות כל פוסט שלהם. לדעתי בשורה התחתונה סוני רק תרוויח יותר כסף בסוף הסיפור הזה, והפגיעה בה תשאר במסגרת הסערת טוויטר החולפת. אבל נראה.
אני חושב שסוני תעשה יותר כסף, וכל האנשים האלה יעברו לדיגיטלי. אבל אם הייתה תחרות, זאת הזדמנות זהב.
אם הייתי מיקרוסופט והייתי עושה קונסולה אמיתית, בהכרזה של הקונסולה היה סרטון עם יושידה שמשחזר את הסרטון ״איך משתפים משחק פס4״ מ-2013 רק עם קופסה של משחק אקסבוקס דור הבא.
אבל אין לסוני תחרות, אז היא יכולה לעשות כל מה שבא לה.
StickSageסטיק ההורים שלך בני ה67 יודעים לקנות משחק בPSN ? אני מתערב שאם יצטרכו לעשות את זה הם לא יצליחו, לא כי יש להם בעיה אלא כי הם מדור אחר עם כל זה שהם יודעים להירשם לנטפליקס עם קונסולת משחקים זה קצת אחרת.
יש המון אנשים מבוגרים ביפן שקונים קונסולה רק בשביל DQ וזה צעד מטומטם מצד סוני להתנכר אליהם מדובר במליוני אנשים.
סהכ שהמבוגרים יגיעו לחנות כמה חודשים ולפני ההשקה וישאלו את המוכרים מה הם צריכים לקנות בשביל לשחק DQ112 המוכר ימליץ להם על הסוויץ 2 כי זה יהיה הרבה יותר פשוט לתפעול בשבילם, מאשר הPS5/PS6 זה לא מסובך וזה הפסד אדיר לסוני.
סהכ יפן היא עדיין שוק של 7.5M מליון איש לסוני וש"המשחק הלאומי של המדינה" הופך להיות מזוהה פיזית עם נינטנדו סוני הולכת לאבד מליוני אנשים יפנים בדור הזה להערכתי יעזבו אותם לדעתי ישארו עם משהו כמו 2M איש במקרה הטוב אחרי צעד כזה וייתכן שגם למטה מכך.
בעיה שלהם. המערב ירגיש את זה בכך שיווצר אפקט פרפר, היפנים ינטשו את סוני כמעט סופית, הרבה מפתחים יפנים שכיום קוראים לעצמם AAA
ילכו אפילו עוד יותר חזק על מולטיפלטפורום והשחקן המערבי ירגיש עוד ירידה בתקציבי הAAA של היפנים, עוד הליכה אחורה בערכי ההפקה, עוד משחקים יפנים שמרגישים AA במקום AAA. מי שחושב שהצעד הדפוק של סוני לא יחזור לנו בדלת האחורית באפקט פרפר, שייצפה להפתעה מרה בדור הבא לצערי.
נ.ב אין ספק בכלל שזה יפגע בקהל של מדינות עולם שלישי וכל מיני מקומות בלי גישה לאינטרנט זו הסיבה שהאמנתי שסוני תוציא תוסף דיסק לPS6 אבל התברר שהם כל כך מטומטמים שהם לא מבינים איזה נזק הם הולכים לעשות לעצמם, אבל ביפן? ביפן אישית לדעתי זה פחות חשוב.
ההורים שלי לא יודעים לקנות משחק לPSN בזה אתה צודק... לא כי הם בני 67, אלא כי זה לא מעניין אותם. יש לי גם חברים בני גילי שלא יודעים לקנות משחק לPSN כי זה לא מעניין אותם. המשותף לשתי הדוגמאות אגב זה שהם יודעים לקרוא, אז כן אני יכול להגיד די בבטחון שהם יכולים לקנות משחק לPSN ביקום שבו הם קונים PS6 כי יש משחקים שמעניינים אותם.
הנקודה היא שאמא שלי לא יודעת מה צבע המדים של מכבי נתניה, שזה קצת פחות מסובך מלהרשם לPSN וקצת יותר מסובך מלדעת מה הצבע של עגבנייה רקובה כשעושים קניות בשוק - דבר שהיא תשמח להגיד לך שאבא שלי לא יודע. שני הדברים לא קשורים לגיל שלהם.
עזוב, לא מדבר על העניין הזה ברצינות כמו שאתה רואה. גם לא מתווכח אם וכמה זה יותר מסובך להרשם לPSN מלהרשם לנטפליקס.
מייצרים חתך של אנשים - אנחנו מתארים פה גיימרים יפנים של סוני בני 60+ (נניח, איזה מספר שבא לך), מתוכם אלו שילכו לקנות PS6 כי חשוב להם לשחק במשחק מסויים, מתוכם אלו שלא מסוגלים להרשם לPSN גם אם זה היה חשוב להם, מתוכם את האנשים שגם אין להם את מי לשאול, ביניהם את מי שגם לא יכול לבדוק בגוגל, ומתוך כל האנשים האלה, ששוב אלו אנשים שזה חשוב להם, גם אלו שלא יכולים לקרוא את השפה הטבעית שלהם (אפילו לא אנגלית כמו בארץ) אני כבר מניח, כי הם לא יכולים לקרוא הוראות או אפילו להכנס לתפריט עד שהמקש הגדול יוביל אותם בדיוק לאן שסוני רוצה שהם יגיעו. האופציה האחרונה זה ממש מוצא אחרון, אני יודע שזה גובל בשגעון.
עכשיו באמת סבבה, לא פוסל כלום, אנחנו מגיעים לאיזשהו מספר של גיימרים בתוך החתך הזה ויש אותם. אם כי אני חושש שאנחנו מתחילים להתקרב לחתך של הגיימרים היפנים בני ה60+ שמשחקים בפלייסטיישן ולא יודעים להחזיק שלט של סוני.
או, מה שיותר סביר, שאנחנו בכלל מדברים על החתך של "הגיימרים היפנים שאין להם זין להתעסק עם שום דבר". אפילו בלי קשר לגיל, זה מספר יותר גדול.
אז כמה כאלה אתה כבר חושב שיש?
בקיצור, אני מסכים שסוני לוקחים פה סיכון. אני חושב שתדמיתית הם נפגעו אבל בעוד כמה שנים זה ישכח וכלכלית הם ירוויחו מהעניין, אבל כמובן שאני לא באמת יודע. בכל מקרה, אני לא חושב שהחתך הזה של האנשים זה מי שמדאיג אותם כשהם עושים את זה ומסתכלים על התמונה הגדולה.
StickSageאני חושב שסוני תעשה יותר כסף, וכל האנשים האלה יעברו לדיגיטלי. אבל אם הייתה תחרות, זאת הזדמנות זהב.
אם הייתי מיקרוסופט והייתי עושה קונסולה אמיתית, בהכרזה של הקונסולה היה סרטון עם יושידה שמשחזר את הסרטון ״איך משתפים משחק פס4״ מ-2013 רק עם קופסה של משחק אקסבוקס דור הבא.
אבל אין לסוני תחרות, אז היא יכולה לעשות כל מה שבא לה.
איזה מיקרוסופט? מיקרוסופט שלנו?
glass manSageסטיק, בוודאי שבסופו של דבר אנחנו מגיעים לאנשים קאזואלים ש"אין להם זין להתעסק עם שום דבר" זה בדיוק שורש העניין ושיש לך מותג ענק יש לך גם מליוני אנשים כאלה ואתה מנכר אותם אם אין לך עותק פיזי כי הם לא מבינים במשהו אחר, וגם אם ימצאו איזה שכן חבר/שיסביר להם זה בעייתי כשיש להם אופציה נינטנדאוית קלילה.
אני חושב אישית שגם לשים את GTA6 בדגיטלי בלבד זה דפוק מצד רוקסטאר כי כמו שאתה מכיר אתה מכיר אנשים בגיל שלך שלא יודעים לקנות בPSN אבל פה עוד אפשר להניח במידה רבה של היגיון שהרבה אנשים שאוהבים GTA ניסו את GTA אונליין ויודעים להתעסק עם זה.
בסופו של דבר אני אומר מה שאמרתי כבר בהודעה הקודמת הצעד הזה יגרום לסוני לאבד יוזרבייס עם הPS6 ולרדת שם מ7.5M כיום לכיוון ה2M ומטה. זה לא שסוני מטומטמים אנליסטים כבר התחילו לדבר על האפקט שיווצר לקראת השיגור של DQ12 סוני יודעת טוב מאוד שהיא תאבד מליוני קאזואלים יפנים עם הצעד הזה. זה פשוט לא מעניין אותם.
הם מעדיפים שישארו איזה 2M בני 15-35 שקונים דיגיטלית ולעשות עליהם את מלוא הרווח הדיגיטלי ולא לאבד אותם במכירות יד שניה שכל כך נפוצים ביפן.
מה עדיף? אני לא יודע להגיד. אני יודע שאם הייתי הCEO של סוני הייתי בוחר להמשיך לספוג את כל עלויות הייצור בהבנה שהשוק היפני לא מוכן לזה, אני לא הייתי מוכן לסבול שנינטנדו תקבל את כל ההייפ על DQ12 והגרסה שלי תחשב הגרסה שאנשים לא זוכרים בכלל שקיימת.
אבל שוב לסוני לא איכפת מהיפנים חבל. כמו שאמרתי כולנו נראה את אפקט השרשרת הזה, זה לא רק שDQ תתבצר אצל נינטנדו מDQ13 והלאה ותרד בערכי ההפקה מלא מפתחים יפנים שהולכים לאיפה שDQ הולך גם כן ילכו על מולטיפלטפורום עם נינטנדו ואנחנו נראה מפתחים כמו קוג'ימה מיאזאקי וקפקום מכוונות לנינטנדו כקונסולה ראשית בדורות הבאים וסוני כמחשבה משנית פשוט כי שם היפנים.
אני יודע שזה נשמע לחלק מהאנשים מדע בדיוני אבל זה השני שקל, חבל שסוני בוחרת להפוך לחברה מערבית על מלא ולבעוט ככה בשוק כל כך משמעותי לתחביב שלנו. אני מודאג מאוד וזו פעם ראשונה שאני חושב שהPS6 והקונסולות של סוני לא יכנסו אלי יותר, הביתה, חושב ללכת על PC על מלא.
גלאס, אם 250 מליון אנשים יסתדרו עם GTA6, הם יסתדרו בדור הפס6 עם דיגיטלי בלבד. אם הדור הזה בכלל יצליח למכור משהו בשיגור של 899$ או 999$ ובלי פיצ׳ מכירות חזק במיוחד.
LaskinElderאני לא קונה את זה שיש אפילו גיימר אחד בעולם שמסתדר עם התפריטים של JRPG, אבל לא מסוגל לרכוש משחק אונליין.
זה פשוט לא דבר שקיים.
glass manSageזה לא רק זה לאסקין יש קאזואלים שקונים רק יד שנייה השוק יד שנייה זה הלחם והחמאה של הקאזואלים ביפן שלא רוצים לשלם מחיר מלא. האנשים האלה לא יתחילו לקנות עותקים דיגיטלים אצל סוני הם פשוט ילכו לנינטנדו הקונסולה שגם ככה מזוהה עם אנשים שלא לוקחים גיימינג יותר מדי ברצינות שם. שם זו מימלא הקונסולה של ה"מקובלים חברתית" אלה שהם כאילו יותר מדי "מגניבים" עם חיים בשביל לקנות PS5 מימלא.
וכן בן אדם מבוגר שכל מה שהוא יודע זה לקנות קסטה/דיסק להכניס את הדיסק והוא משחק להכניס אותו פתאום לעולמות של דיגיטל זה לא ילך.
לא קשה לראות שהמוכרים ידחפו לקאזואלים את הסוויץ 2.
דמיין את הסיטואציה בן אדם מבוגר נכנס לחנות:
שלום,מה אני צריך לקנות בשביל DQ12 ?
מוכר: יש סוויץ 2 עם משחק בקופסא כמו שאתה רואה על המדפים ויש PS5 אבל צריך קוד ולפתוח חשבון עם מייל רק שתדע
לקוח מבוגר: אתה יכול לעזור לי עם זה עם הקוד?
מוכר: אני לא יכול לעזור לך עם זה גבר. ממליץ לך ללכת על הסוויץ 2 גם תוכל לשים את העותק על המדף וגם למכור אח'כ אם בא לך.
נדב: כן, אני לא חושב שפס6 דיגיטלית זה מה שיהרוג את הPS6. אני כן חושב שזו תהיה קונסולה שהיא כישלון שתמכור 50M עד 70M כלומר הרבה הרבה פחות אפילו מהPS3 אבל כמו שאתה אומר בגלל שאין לה פיצ' מכירות לא יהיה לה תוכנה שהיא Must have. אנשים לא יקנו אותה רק בשביל GTA6 ב60FPSS כאילו כן יהיו כאלה אבל הם יהיו 50M-70M איש טופ. הרחק מה100-120M שהפס5 כנראה תסיים איתה.
ביפן ספציפית אני כן חושב שזה יהרוג את פלייסטישן שאין עותקים פיזים. כלומר חוץ מבני 17-35 שמשחקים GAAAS וESPORTS שאין על נינטנדו וזה כולה איזה 2M איש.
קוג'ימה כבר דיבר על זה שהוא לא אוהב את העתיד הדיגיטלי הזה. סוני כבר רומזת שהיא תמנע שיתוף חשבונות ושיתוף משחקים בעתיד. קוגי'מה אדם שמאוד קשוב להלך הרוח של הרחוב היפני הוא יירצה בדורות הבאים להיות איפה שDQ נמצא וזה על נינטנדו ואנחנו נראה אותו מוריד ערכי הפקה בשביל להיות שם ולא רק אותו.
נינטנדו כבר לא בעידן הDS והWII שלא משתלם לאנשים כמו קוג'ימה להפוך אותם לקונסולה ראשית הגרפיקה שנינטנדו מביאים כבר נחשבת good enough להרבה אנשים והיורשת של הסוויץ 2 בטח תצמצם עוד יותר את הפערים, ובעיני זה חבל. חבל לראות שוק שלם של התעשיה עובר לקונסולות של נינטנדו כLEAD PLATFORM כמובן התאוריה הזו יכולה להתרסק על הראש אבל לדעתי זה 99.9% קורה.
LaskinElderהקז'ואלים האלה שקונים רק יד שנייה - לא מעניינים את נינטנדו ולא את סוני. הם במקרה הטוב רווח של 40 דולר במשך דור שלם, לפעמים אפילו הפסד אם הקונסולה נמכרת בהפסד, כי הם לא קונים כלום מלבד חומרה, וגם אותה הרבה פעמים הם רוכשים יד שנייה.
בעתיד גם נינטנדו תוותר על הפיזי, או שתעשה משהו שלא יהיה ניתן למכור יד 2. כל השוק הזה הוא עצם ענקית בגרון של הרווחים של החברות האלה כבר עשרות שנים, וברגע ששחקן מאוד חזק פותח את הדלת שתפסיק את זה אחת ולתמיד - כולם ילכו בעקבותיו, כמו שהיה עם תשלום למנוי כדי לשחק אונליין. אז לפעמים השחקן האחרון ליישם מרוויח זמנית, אבל זה זמנית, כי רווחים יותר חשוב ואם המתחרים האחרים הצליחו במהלך - הם יחקו אותם.
לגבי הסיטואציה של הקוד - זה בולשיט. להכניס קוד זה לא דבר מסובך לאף אחד שמשחק, ואף אחד לא יוותר על המשחק שהילד ביקש בגלל זה, ובטח שלא ירכוש קונסולה שלמה חדשה רק כדי לעקוף את העניין. להפך, המוכר יסביר לו שאין דיסק שיכול להשבר ואז המשחק לא יעבוד, זה לא יכול ללכת לאיבוד, לא יתפוס מקום במדף, לא צריך לקום ולהחליף כל הזמן וכו'.