VOXELIM

וקסלים 2.0

נוצר ע"י DrKeo·23 במרץ 2026

37 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

חשבתי לשים את זה ב-OT אבל אני רוצה שכולם יראו את ההודעה. כן, זה קורה, אני הולך השבוע (בתקווה) לשגר את ווקסלים 2.0. זה לא עוד אתר מבוסס מערכת BB מעפנה, כתבתי ועצבתי אותו מאפס (יחד עם חבר שלי קלוד). זה אומר שהוא מבוסס על טכנולוגיות מודרניות, שיש בו פיצ׳רים שמתאימים ספציפית לאיך שאנחנו משתמשים במערכת פורומים, שיש לי שליטה ב-100% מהקוד ולכן הוא ישתפר כל הזמן, וכן, כפתור לייק.

המטרה היא מעבר חלק, כמעט לא מורגש. תכניסו את המשתמש והסיסמה הרגילים שלכם ואתם בפנים. כל ההודעות ישמרו, כל ה-DMs ישמרו, אפילו איזה נושא קראתם ואיזה לא ישמר. בתקווה חווית ה-BC תהיה טובה משל סוני 😃

לפני שנדבר על מה יהיה שם, הנה טעימה קטנה:
[attachment=0]<!-- ia0 -->Screenshot 2026-03-24 at 0.58.39.png<!-- ia0 -->
ֿ
--------------------------------------------------------------------------------

אז מה יהיה בשיגור?
- יש כפתור לייק! לייייייייק! כן! לייייייייייייק!!!!!
- אפשר לציין שם של יוזר אחר בהודעה בעזרת סימן @.
- לא עוד לינקים שבורים ובעיות בקישורים, כפתור אחד לכל סוגי האתרים החברתיים והמדיה (רשתות חברתיות, יוטיוב, X, בלוסקיי וכו׳). אפשר לשים גם gifs שמגיעים מאתרים כמו giffy. פשוט מדביקים את הלינק במקום וזה עובד.
- כשרוצים לשים תמונות מרובות בהודעה אפשר להכניס גלריה עם אפשרויות צפיה מודרניות.
- מערכת ציטוט חדשה שנותנת לעשות ציטוט בתוך ציטוט בתוך ציטוט… לאיזה עומק שרק רוצים, בלי בלגן ויזואלי ואפשרות לטייל לעומק הציטוטים עד ההודעה המקורית.
- כשלוחצים על לצטט הודעה הציטוט נכנס למחסנית בזיכרון, אפשר לאסוף כמה ציטוטים שרוצים לאורך ימים וזה נשמר. בזמן כתיבת הודעה, לוחצים על ״הכנס ציטוט״ וכל הציטוטים נשפכים פנימה.
- תג ספויילר חדש שבין השאר נותן אפשרות לציין למה הספויילר מתיחס.
- כשכותבים הודעה הטיוטה נשמרת אוטומטית (אפשר גם ללחוץ על כפתור). זה לא רק מציל הודעות מסגירת tab לא מתוכננת, זה נשמר בשרת ומאפשר למשל להתחיל לכתוב במחשב ולהמשיך בנייד (cross progression! cross save!).
- יש כפתור undo/redo בכתיבת הודעה, וההסטוריה נשמרת יחד עם הטיוטה לעד.
- לא עוד אימוג׳יז בודדים שבנויים לתוך המערכת, אפשר להשתמש בכל אימוג׳י סטנדרטי מהטלפון או מהמחשב בצורה חופשית.
- חיפוש מודרני ומהיר, הוא fuzzy, כלומר גם שגיאות כתיב, מילים דומות וכו׳ ימצאו ואפשר לחפש אפילו ביטויים סופר קצרים כמו ״RE9״. בקיצור, מהיר, גמיש ונוח עם פילטרים שעובדים בזמן אמיתי ובדיעבד.
- רמת אבטחה גבוהה יותר.

ויש עוד טאצ׳ים שונים, בתקווה יהיה לכולם הרבה יותר נעים להשתמש בפורום. פיתחתי אותו בוואקום, אז מצד אחד כולנו נהיה ה-QA ואני בטוח שמהר מאוד נמצא את כל מה שפספסתי, ומצד שני בגלל שאני סופסןף שולט בכל הקוד אפשר לפתור בעיות ולישם שיפורים עוד באותו היום. אני בטוח שתוך פחות משבוע נהיה ברמת פוליש מאוד גבוהה.

עוד פרט חשוב, לא עוד godaddy. בתקווה פחות בעיות נוראיות, פחות תקיעות בהמתנה שהשרת יעשה spin up ואם השימוש בפורום יהיה ברמה שאני חושב, אני אתפנק כי השירות יהיה סופסוף חינם.

--------------------------------------------------------------------------------

אוקיי, אז איך יראה יום (רביעי) השדרוג? ביום השדרוג עצמו אני אנטרל את וקסלים. או שהאתר הישן ישאר למעלה, או שהוא ינוטרל לגמרי ונהיה offline. אנחנו לא רוצים שיווצרו הודעות חדשות בזמן היבוא. בזמן הזה אני אטפל בדברים כמו יבוא ה-DB, הכתובת DNS, ישום SSL חדש וכו׳, כל מה שצריך. בתקווה המהלך יהיה מהיר ותוך שעה או שתיים נהיה שום למעלה. אבל תמיד יש הפתעות אז לכו תדעו.

מה אתם עושים? דבר ראשון כדאי להכנס לפני שהאתר יורד להגדרות באתר הישן ולהסגר על המשתמש והסיסמה שלכם. אם אתם לא סגורים על כלום וגם המייל שאיתו נרשמתם (לפני 13 שנים?) לא זמין יותר זאת הזדמנות טובה לעדכן כתובת מייל ולעשות סיסמה חדשה שאתם יודעים. אם המצב ממש גרוע ואתם לא מצליחים לעשות כלום, שלחו לי הודעה פרטית כדי לידע אותי ונסגור צינור תקשורת חיצוני כדי שאני אוכל לעזור לכם אחרי שהאתר החדש יעלה לאויר.

אחרי שהאתר החדש יעלה, אני מציע לכולם לאפס את הסיסמה. האתר החדש תומך בסיסמאות הישנות, אבל הן מקודדות בצורה מאוד מיושנת וקלה לפיצוח והמכיניקה הזו נמצאת באתר החדש רק בשביל BC. מי שיאפס סיסמה ישקיע 40 שניות ובתמורה יעבור לשיטת הצפנה מודרנית ובטוחה, כדאי.

אה, ופרט אחרון. האתר עם עיצוב של dark mode, כי אני מתכנת ורוב המשתמשים פה הם power users ואני משער שזאת תהיה העדפה של כולם. האתר בנוי לעבוד עם themes, אז אין בעיה לעשות light mode, אם תהיה דרישה.
https://uploads.voxelim.com/files/2_f4e661530788a399334d2a6dc93e73c3.png

LaskinLaskinElder

כל הכבוד!!!
נשמע ונראה מדהים
ומי שרוצה light mode לדעתי כדאי שניתן לו באן מעכשיו, זה לא אנושי

DrKeoDrKeoSite Admin

כן, סופסוף אני אוכל לפתוח את האתר במיטה בלי לחטוף פנס ב-1000 לומין לפרצוף.

StickStickSage

אז בפעם האחרונה, חבל ממש שאין כפתור לייק באתר, כי זה לגמרי מתבקש והייתי נותן לפחות לייק אחד.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Stick"

אז בפעם האחרונה, חבל ממש שאין כפתור לייק באתר, כי זה לגמרי מתבקש והייתי נותן לפחות לייק אחד.

אולי יום אחד... אולי יום אחד...

אגב, בהרבה פורומים אין כפתור לייק כי הטיעון הוא שזה מעודד אנשים לעשות לייק במקום להגיב. אבל לצבור תגובות זאת לא המטרה שלנו פה, אני חושב שכולנו כבר בשלים יתר על המידה לכפתור לייק 😃

הנה אני עושה לך טיזינג.
[attachment=1]<!-- ia1 -->Screenshot 2026-03-24 at 1.28.59.png<!-- ia1 -->
[attachment=0]<!-- ia0 -->Screenshot 2026-03-24 at 1.29.15.png<!-- ia0 -->
https://uploads.voxelim.com/files/2_d5bcbe340d6362a7941416f616533a0e.png
https://uploads.voxelim.com/files/2_27e55420e368feaf7862242e983b33b9.png

KlaymanKlaymanSage

חדשות נהדרות! בהצלחה בשדרוג! אגב, אני עם תוסף dark mode שנים(גם בסלולרי). בקושי זוכר איך הפורום נראה בבהיר

Uncle Pey'jUncle Pey'jSage

Dark mode!!!!
מרשים מאוד, מחכה לרביעי!
אגב, אני לא יודע אם זו בכלל בעיה או by design, אבל שמתי לב שהרבה פעמים הסשן שלי מתנתק (לא משנה אם במובייל או פיסי, קורה בספארי ובכרום) אחרי זמן יחסית קצר, להתחבר מחדש ממש לא בעיה אבל אני סתם סקרן אם התופעה מוכרת.

bozemanbozemanAdmin

כבוד!
המון בהצלחה לנו.
פיצ'רים מתבקשים: אפשרויות לאיסטר אגס, כמו למשל שרשור ציטוטים מעל 10, יקפיץ בלונים. ויכוח בין נדב לקאז בפעם ה15 על אותו נושא יקפיץ זיקוקים, וסקינים לאווטר לפי הניקוד בנושא התערבויות...

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Uncle Pey'j"

Dark mode!!!!
מרשים מאוד, מחכה לרביעי!
אגב, אני לא יודע אם זו בכלל בעיה או by design, אבל שמתי לב שהרבה פעמים הסשן שלי מתנתק (לא משנה אם במובייל או פיסי, קורה בספארי ובכרום) אחרי זמן יחסית קצר, להתחבר מחדש ממש לא בעיה אבל אני סתם סקרן אם התופעה מוכרת.

בהחלט מוכר, ולא אמור לקרות יותר במערכת החדשה.

ציטוט מאת "bozeman"

כבוד!
המון בהצלחה לנו.
פיצ'רים מתבקשים: אפשרויות לאיסטר אגס, כמו למשל שרשור ציטוטים מעל 10, יקפיץ בלונים. ויכוח בין נדב לקאז בפעם ה15 על אותו נושא יקפיץ זיקוקים, וסקינים לאווטר לפי הניקוד בנושא התערבויות...

אני יכול לאשר רק שיש קונפטי ביום הולדת...

bozemanbozemanAdmin

שאלה, בדקת התאמה וממשקים בין מסך רגיל לנייד?

כמו כן, אני בעד שיהיה תקופת off line במעבר לחדש וגיבוי בין לבין

kririnkririnSage

בהצלחה , מקווה שיצא טוב

InterAlInterAlVeteran

כל הכבוד, נשמע ממש מגניב. אם כתבת את זה גנרי מספיק, אולי גם תוכל למכור את זה.

אגב, אני הייתי מוותר על כפתור לייק. לא כי זה גורם לאנשים לא להגיב, אלא כי אני חושב שזה נוטה לשנות את סגנון הפוסטים במטרה לקבל לייקים.

bozemanbozemanAdmin
ציטוט מאת "InterAl"

אגב, אני הייתי מוותר על כפתור לייק. לא כי זה גורם לאנשים לא להגיב, אלא כי אני חושב שזה נוטה לשנות את סגנון הפוסטים במטרה לקבל לייקים.

בקיצור אתה רוצה כפתור דיסלייק....

(לדעתי, בקהילה שלנו, כפתור הלייק הוא לא כמו במקומות אחרים, אז אני פחות חושש לשינויי סגנון. בשלב הזה אני לא חושב שמישהו פה ישתנה...)

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "bozeman"

שאלה, בדקת התאמה וממשקים בין מסך רגיל לנייד?

כמו כן, אני בעד שיהיה תקופת off line במעבר לחדש וגיבוי בין לבין

כבר יש גרסה של האתר באויר בפרודקשן שהDB שלו הוא סנאפשוט של יום ראשון בערב, במעבר מחר אחרי שנרד offline יתבצע גיבוי נוסף והוא יהיה המקור לתוכן הראשוני באתר החדש.

וכן, יש ממשק נייד שנבדק כרגע על אייפונים וסימולטורים בדפדפן. בתקווה זה יעבוד כמו שצריך במגוון הטלפונים שיש לאנשים כאן, ואם מישהו מזהה בעיה אז אני אתקן. האתר רספונסיבי אז החשש היחיד שלי הוא טלפונים עתיקים שיש להם נכס מסך פיצי, אבל אני משער שלהתחשב בקהילה שלנו לא נראה לי שיש פה מישהו עם טלפון בן 11.

ואכן יהיו כמה שעות של offline אם נרצה ואם לא כי חוץ מכמה משימות טכניות שאני צריך לעשות בזמן ההגירה, אנחנו כמובן חייבים לנעול את הDB, לגבות אותו ולהעביר אותו לאתר החדש.

ציטוט מאת "InterAl"

זה גנרי יחסית, אבל לא באמת מוכן להיות white label. אני משער שאני יכול לעשות את זה ביומיים או שלושה, אבל אני לא בטוח מה הביקוש למשהו כזה ב-2026. אנחנו ציפור דודו נדירה.

בנוגע לכפתור לייק, אני חושב שאנחנו חבורה של זקנים עקשניים וממורמרים שלא ישתנו לעולם. חוץ מזה עם הtraffic שלנו כמה לייקים כבר אפשר לקבל בהודעה סופר פופולרית? 8?

האמת שחשבתי לרגע לתת ליוזרים אנונימים לעשות לייק גם על בסיס עוגיות אבל זה פתח לגוג ומגוג.

blingblingElder

מדהים! איזה מלך קיאו לא חשבתי היום הזה אי פעם יגיע 😢

יאללה גלאס הגיע הזמן לחזור להטרלות שלך 😬

glass manglass manSage
ציטוט מאת "bling"

מדהים! איזה מלך קיאו לא חשבתי היום הזה אי פעם יגיע 😢

יאללה גלאס הגיע הזמן לחזור להטרלות שלך 😬

נדב אלוף העולם תמיד היה והשדרוג נראה פורום פרמיום.

איזה הטרלות 😃 לא זכור לי יום שלא העלאתי תוכן משובח 😉

האמת שאני ממש מתגעגע לפורום ומן הסתם קורא כל הזמן, בזמן הפנוי שלי (שאני לא חי במקלט זאת אומרת כי מן הסתם אני חי בדירה שהאיום הכי גדול שידענו עליו שבנו אותה היה הטילים של סאדם חוסיין) אני די all in כרגע בטורנירים ארציים של SF6 אני מניח שזו אחת הדרכים להתמודד עם המצב אני מניח שכשאקח טורניר אחד או שניים יחזור לי גם הרעב לכתוב בפורום אתה מכיר אותי זה בא לי בגלים או SF או כתיבה כרגע זה SF. 😃

DrKeoDrKeoSite Admin

הייתי עושה לכם לייק... אם היה פה.

blingblingElder
ציטוט מאת "glass man"

נדב אלוף העולם תמיד היה והשדרוג נראה פורום פרמיום.

איזה הטרלות 😃 לא זכור לי יום שלא העלאתי תוכן משובח 😉

האמת שאני ממש מתגעגע לפורום ומן הסתם קורא כל הזמן, בזמן הפנוי שלי (שאני לא חי במקלט זאת אומרת כי מן הסתם אני חי בדירה שהאיום הכי גדול שידענו עליו שבנו אותה היה הטילים של סאדם חוסיין) אני די all in כרגע בטורנירים ארציים של SF6 אני מניח שזו אחת הדרכים להתמודד עם המצב אני מניח שכשאקח טורניר אחד או שניים יחזור לי גם הרעב לכתוב בפורום אתה מכיר אותי זה בא לי בגלים או SF או כתיבה כרגע זה SF. 😃

כן סטריט פייטר תמיד היה החיים מבחינתך ורק אחרי זה כל השאר. מכיר את זה מהימים שהיו לי קצת יומרות תחרותיות בטקן ובוולפנשטיין במחשב ואתה פי 100 בערך ממני בדברים האלה אז ברור לי איך מתחלק הזמן הפנוי כשנמצאים בראש הזה. הכל טוב תגיע תקופה של קצת ירידה ואז ברור שתחזור לעוד משחקים ולפורום כחלק מזה.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

נייס! דארק מוד זה אפילו יותר חשוב מלייק

DrKeoDrKeoSite Admin

בדיוק מסיים פיצ׳ר אחרון לגרסת 1.0 (כבר יש לי איזה 10 נוספים שאני רוצה לעשות, אבל נתאפק לעדכונים), לעשות בוקמארק להודעות ומקום לנהל את הבוקמרקים, ואני מתחיל להרים את פרודקשן. אני מקווה שעד מחר אחר הצהרים הכל ישב מוכן ולקראת הערב נוריד את האתר הישן ונעשה את המעבר לאתר החדש תוך כמה שעות.

DrKeoDrKeoSite Admin

האתר למעלה בכתובת פרטית ומצאתי כמה דברים שדושים טיפול. כרגע הלו״ז הוא היום בלילה, מקרה הכי גרוע נדחה את העליה למחר.

אני מזכיר לכל מי שלא יודע את המשתמש/סיסמה שלו ושאין לו גישה למייל שאיתו הוא נרשם שינסה לאפס עניינים כבר עכשיו באתר הישן. ומי שלא מצליח שישלח לי הודעה פרטית.

glass manglass manSage

רגע נדב אם יש לי את המייל ואני לא זוכר את הסיסמא (משהו ארוך מג'ונרט כזה שהמערכת נותנת שמאפסים) אז אני עדיין יכול לאפס כרגיל במערכת פורומים החדשה? או שחייב כרגע לאפס כל עוד אנחנו במערכת הישנה?

מקווה שכשיגיע וקסלים 3.0 כבר תהיה לנו התממשקות עם AI ויהיה לנו פייצ'ר שכל פעם שלאסקין פותח התערבות הAI מסכם את כל הנקודות ומכריז על מנצח במקום לאסקין. 😁

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "glass man"

רגע נדב אם יש לי את המייל ואני לא זוכר את הסיסמא (משהו ארוך מג'ונרט כזה שהמערכת נותנת שמאפסים) אז אני עדיין יכול לאפס כרגיל במערכת פורומים החדשה? או שחייב כרגע לאפס כל עוד אנחנו במערכת הישנה?

במערכת החדשה אתה לוחץ על איפוס סיסמה וסיסמה חדשה תשלח למייל שאתה רשום איתו כך שאם המייל נכון, תקבל מייל איפוס. אבל בתאוריה ההשלמת הסיסמאות האוטומטית (אני משער שיש לך כי אתה לא זוכר את הסיסמה) אמורה לעבוד כי ברוב הדפדפנים זה פשוט מבוסס domain. האתר הוא עדין וקסלים אז בתאוריה הסיסמה שלך תושלם באתר החדש.

אבל שוב, כדאי לאפס גם אם מצליחים להכנס לאתר החדש כי המערכת סיסמאות החדשה מודרנית ובטוחה והמערכת של phpbb מיושנת ולא בטוחה.

ציטוט מאת "glass man"

מקווה שכשיגיע וקסלים 3.0 כבר תהיה לנו התממשקות עם AI ויהיה לנו פייצ'ר שכל פעם שלאסקין פותח התערבות הAI מסכם את כל הנקודות ומכריז על מנצח במקום לאסקין. 😁

כבר יש מערכת התערבויות בדרך 😃

שנים אני מנסה לשים רצועה על לאסקין ולהכניס אותו לתוך תבנית, הדרך היחידה לעשות את זה זאת אוטומציה!

DrKeoDrKeoSite Admin

הלו״ז כרגע - תיקונים אחרונים בהתאמה למובייל וסידור שירות השליחות מיילים לפרודקשן. בתקווה זה יקח פחות משעתיים והאתר ירד offline בחצות. אם זה יקח יותר, הdowntime יעבור למחר בערב.

אני מזכיר שוב, תדעו את המשתמש והסיסמה שלכם או את המייל שאיתו נרשמתם. בתקווה ההשלמה האוטומטית של דפדפנים תעבוד לכולם ותחסוך את המאמץ, אבל עדיף לא לסמוך על זה.

שים שלוםשים שלוםMinion

גם אם היא לא תעבוד, ניתן לאתר אותם ידנית במנהל הסיסמאות של הדפדפן או הפלאפון