VOXELIM

נושא ה-pc הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

11702 הודעות
StickStickSage

הdlss 5 הזה נראה קצת כמו hit or miss כרגע. יש כמה דוגמאות שזה נראה נהדר ופשוט כמו מנוע תאורה כמעט מושלם על המשחק, ויש כמה דוגמאות שזה נראה די פישי ונותן את ה"מראה AI" הזה שכולנו מכירים לכל התמונה. קצת הזכיר לי את כל סרטוני ה"רימייק של משחק X מהPS2" שאנשים עושים בחצי שעה בAI וקופצים לי מדי פעם.

אני בטוח שהטכנולוגיה תהיה מצוינת כשהיא תצא ושזה יעבוד הרבה יותר טוב, אבל בגדול אני מבין למה האינטרנט קיבל את התצוגה הזאת בצורה די שלילית. אבל כמו שDLSS 1 היה בזמנו כמעט רק הוכחת קונספט שחצי עבדה כמו שצריך, והיום זה נשמע דמיוני לשחק בלי איזשהו AI אפסקיילר, אין לי ספק שזה השלב הבא של המשחקים כשזה עוד ישתפר. ומן הסתם זה ישתפר.

LaskinLaskinElder

אני ממש לא מצליח להבין את השליליות… הרוב נובע מהתנגדות עיוורת לAI כאילו זהו, עכשיו לא צריך להשקיע במודלים. וגם אם זה היה נכון? מה אכפת לי אם התוצאה נראית טוב יותר? והיא נראית טוב יותר. משמעותית.
ואם זה מפנה משאבים לדברים חשובים יותר כמו גיימפליי אז מה רע?
מישהו פה באמת היה מוותר על האפקט הזה היום, אפילו כפי שהוא נראה בהדגמה הזו? אני שם את הכסף שלי שאין מצב שמישהו היה עושה את זה כאן, או בכל העולם, למעט קיצונים קונספירטוריים שסביר להניח לא מחסנים את הילדים מפני חצבת וכו. אנשים מדברים שזה נראה ״לא טבעי״, אבל רגע, מה כן נראה טבעי? מודל של משחק נראה מודל משחק, סופר ״לא טבעי״, זה מטשטש את הגבול לכיוון מציאותי, זה הכל.
וזה עוד בהדגמה ראשונית סופר מוקדמת, זה ישתפר כמובן אבל הנקודה היא שהמתנגדים הגדולים של זה הם סתם מיעוט קולני ומוסת, כמו שנדב אמר - חסרי אינטליגנציה.

LaskinLaskinElder

אוי, הרגע עלתה לי המחשבה...
אפילו אם הסוויץ' 2 תקבל חיים של 7-8 שנים - הסוויץ' 3 כנראה תצא בערך באמצע החיים של הדור הבא.
וזה אומר שיש מצב שמשחקים יראו טוב יותר על הסוויץ' 3 מאשר על הפס6, ואפילו הפס6 פרו.
בטח קצת פחות פירוט וכו' אבל עדיין עם DLSS5 יכול להראות טוב יותר בכללי בזכות זה, ומי יודע איזה פיתוחים יהיו לNVIDIA כדי לגרום לPT לרוץ הרבה יותר טוב מאשר מה שיהיה לAMD עד שיצא הפס6.

וסתם משהו שראיתי עכשיו והצחיק אותי:

https://x.com/WormsTeam17/status/2033835530920583227

StickStickSage
ציטוט מאת "Laskin"

אני ממש לא מצליח להבין את השליליות… הרוב נובע מהתנגדות עיוורת לAI כאילו זהו, עכשיו לא צריך להשקיע במודלים. וגם אם זה היה נכון? מה אכפת לי אם התוצאה נראית טוב יותר? והיא נראית טוב יותר. משמעותית.
ואם זה מפנה משאבים לדברים חשובים יותר כמו גיימפליי אז מה רע?
מישהו פה באמת היה מוותר על האפקט הזה היום, אפילו כפי שהוא נראה בהדגמה הזו? אני שם את הכסף שלי שאין מצב שמישהו היה עושה את זה כאן, או בכל העולם, למעט קיצונים קונספירטוריים שסביר להניח לא מחסנים את הילדים מפני חצבת וכו. אנשים מדברים שזה נראה ״לא טבעי״, אבל רגע, מה כן נראה טבעי? מודל של משחק נראה מודל משחק, סופר ״לא טבעי״, זה מטשטש את הגבול לכיוון מציאותי, זה הכל.
וזה עוד בהדגמה ראשונית סופר מוקדמת, זה ישתפר כמובן אבל הנקודה היא שהמתנגדים הגדולים של זה הם סתם מיעוט קולני ומוסת, כמו שנדב אמר - חסרי אינטליגנציה.

אויש נו באמת, לאן הלכת לאסקין? מה זה קשור איך האפקט מושג?אפילו במצבי הRT הכי מסכנים יש עניין לגיטימי של כיוון אומנותי שאולי נעלם.
ברור, זה אפקט שנותן תמונה יותר מציאותית, זו טכנולוגיה מתקדמת יותר, הכל "נכון" יותר. זה יראה ב100% מהפעמים "יפה" יותר? (כאילו זה בכלל משהו שאפשר לכמת אובייקטיבית), ממש לא.
אז נכנסים המעצבים, ומסדרים את הדברים כמו שצריך, ואז הכל יושב במקום. אבל אתה רואה את זה במלא מצבי rt למשחקים ישנים. זה מאוד מרשים, אבל האם לפעמים משהו מה"קסם" של המשחק המקורי נעלם? משהו מהיופי שלו? ברור. זה יכול לקרות.
אתה אולי אוהב את כל הרעש והצלצולים ותפעיל כל מצב שעושה חישוב מורכב יותר על המערכת שלך, אבל לקבוע שכל מי שלא הוא חסר אינטליגנציה זה... טוב, שיהיה לך לבריאות.

כל עוד אין לנו ספק שזו טכנולוגיה ראשונית שעוד תשתפר ותהפוך לברירת מחדל - אז סבבה. ומן הסתם גם כשמשחקים יפותחו איתה מראש. בדיוק כמו שrt נראה משמעותית טוב יותר במשחקים שכיוונו לזה מראש. בהדגמה הנוכחית - יש רגעים שזה מוצלח יותר, ויש רגעים שזה מוצלח פחות.
נראה "נכון" יותר? אין בעיה, אבל גם מקבל לוק שלי אישית לא עושה חשק ב*חלק* מההדגמות.
לא כל אפקט בכל משחק תמיד מנסה לדמות את המציאות, לפעמים הוא רק מנסה להשיג מראה מסויים. אתה יודע, אני אגלה לך סוד קטן שבוודאי לא ידעת, אפילו כשמצלמים סרטים, ממש במציאות האמיתית! אז עדיין מרמים את המציאות עם תאורה "לא נכונה" ומראה אומנותי ספציפי. זה, מה לעשות... "יותר יפה", כביכול כמובן.
מן הסתם אלו הדוגמאות הכי רעות שנקבל, הטכנולוגיה גם רק עכשיו הוצגה וגם אלו כולם משחקים שלא נבנו איתה בראש בכלל, אז הכל בסדר. ברגע שמשחק יוכל לייצר איזה מראה שהוא רוצה עם הטכנולוגיה הזאת אז אין שום בעיה, אבל הצורה שבה זה הוצג כרגע - נראית פישית, זה הכל. אני ואתה מבינים קצת מעל הממוצע בתחום אז אנחנו יכולים להבין לאן זה יגיע, אבל לא כולם כמוך. לאדם הממוצע זה נראה כמו פילטר AI וזה מה שהוא מבין שזה, זה הכל. זאת לא טיפשות. אם אנשים באמת היו מבינים שזה כלי שאפשר לעשות איתו מה שרוצים ולא רק "פילטר" שיוציא מראה ספציפי, אז התגובות היו אחרות.

LaskinLaskinElder

לא בטוח בכלל ש-100% מהפעמים זה יראה טוב יותר, אבל ממה שראינו - זה בערך 99% 😃
אתה אומר שגם עם RT לפעמים זה נראה פחות טוב ואני לא יכול לחשוב ממש על דוגמא כזו. אולי יש, אני פשוט באמת לא זוכר.
לגבי ה"טיפשים" - דיברתי על "המתנגדים הגדולים", אלו שכועסים על DF ואחרים, וממש מתנגדים בתוקף.

DrKeoDrKeoSite Admin

מההדגמות נראה ש-DLSS5 פוגע במטרה יותר מאשר מפספס, ליתר דיוק יש בדיוק שוט אחד שבו הוא מפספס. אנחנו יותר מחצי שנה לשיגור, יש מצב שזה בכלל פיצ׳ר של סדרה 6000 שבתאוריה (ארור אתה משבר הזיכרון) אמורה לצאת השנה ובטח יהיו עוד טכנולוגיות שיוצגו לסדרה 6. בקיצור, על מה המהומה? על טכנולוגיה עדין בפיתוח שמראה תוצרות מטורפות למדי? כלומר, לא למדנו מ-DLSS1 ועוד כל מני מודלים של AI להיות קצת צנועים ולהבין שהטכנולוגיה הזו היא העתיד ולצחוק על מודל AI שהוא נכשל ב-X זה טפשי כי עוד 3 חודשים יצא חדש שעושה את X נהדר.

ציטוט מאת "Laskin"

אגב, אם תראה פה:

https://www.voxelim.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=8&start=9225

כתבתי שבפעם הקודמת חיכיתי 7 שנים (זה היה בעיקר בגלל הקורונה והמחירים שהיו אז), אבל "הפעם אני בטח אמתין 6 שנים, משמע 2028".

ואם תראה כאן:

https://www.voxelim.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1000&start=300

אתה כתבת:
"ה-4090 יהיה גרוע ב-2027, זה הכל. זאת המציאות, ככה העולם עובד. אתה חושב שהוא יריץ משחקים ב-60 בהגדרות מקסימליות עוד חצי עשור? וואללה, בהצלחה עם זה. הוא הכי חזק היום בשוק, מוצר halo, והוא נראה בלתי מנוצח. אבל כשה-5090 יצא וה-6090 יצא הוא יראה כמו ענתיקה בדיוק כמו שה-2080ti נראה כמו ענתיקה היום"

ואני חושב שהמציאות מוכיחה שאני מנצח בויכוח ההוא. ה-4090 שלי עדיין מריץ כל משחק ב-120 פריימים, כמעט 4 שנים אחרי, וזה עוד עם PT, במקרה הכי גרוע עם FG ועדיין עם DLSS QUALITY, או במקרי קיצון סופר נדירים DLSS BALANCED. בעוד שנה וחצי אולי יהיו משחקים שאאלץ להתפשר על DLSS PERFORMANCE או משהו, ועדיין אקבל כנראה מעל 100 FPS עם FG.
ההתקדמות של הAI עם FG היא מכפל כח שלא היה בעבר, זו נקודה שאתה טענת שתתברר כשגויה, אבל עובדה שכרטיס בן 4 שנים היום עדיין מריץ משחקים בFPS סופר גבוה.
אז כן, עכשיו נראה שיש אפקט חדש בשכונה (ואפקט מדהים!), כזה שלא אוכל להריץ וזה ברור שזה היה מגיע מתישהו, הפעם זה אשכרה לקח 4 שנים מלאות ואנחנו עדיין לא יודעים את ההשלכות שלו על הביצועים ואם באמת כרטיס מסדרה 5000 יוכל להתמודד איתו בלי פשרות משמעותיות בהגדרות אחרות, וגם אם כן - זה מגיע שנייה לפני הסדרה הבאה.
אז אני אתפשר שנה וחצי בערך בלי האפקט הזה כדי להגיע ל-6 שנים, אבל הנקודה נשארה זהה - ההבדל בין מה שהיה עם כרטיסים לפני DLSS ו-FG ומה שקורה עכשיו מאז שהם קיימים - הוא תהומי, וכנראה שכל משחק בערך יגיע ל-60 פריימים אצלי כחצי עשור אחרי, כשהרוב יגיעו גם ל-120 עם פשרות מינימליות ביותר למעט במבחן עם זום X8 בתמונה סטטית.
זה לא מה שהיה לפני כן, כרטיסים אחרי 4 שנים לא החזיקו קרוב ל-120 פריימים, הרוב כבר בהשקה שלהם התקשו עם 60 פריימים במשחקים הכי תובעניים, אחרי 4 שנים כבר באמת היו ענתיקה כמו שאמרת, ולא הגיעו ל-30.
עוד יומיים הולך לצאת משחק חדש במנוע חדש וסופר מרשים שיש בו PT ואפקטים של מים שלא נראו בשום משחק עדיין, ולפי הדיווחים הוא ירוץ בלי FG על המחשב שלי ב-60 פריימים בלי בעיה, עם FG בטח מעל 120 פריימים.

עריכה:

ל"הגנתך", תוכל תמיד לומר שזו תעודת עניות לתעשיה, כי עמוד אחר כך כתבת:
"אם ב-2027 תשחק הכל על ההגדרות הכי גבוהות ב-60+, צדקת לאסקין. אני בספק אם זה יקרה, ואם זה יקרה זאת תהיה תעודת עניות לתעשיה."
למרות שאני אטען שזה בולשיט כי PT זה משהו מטורף שאפילו כשרכשתי את ה-4090 לא חשבתי שאוכל באמת להריץ בFPS נורמלי, ומשחקים נראים היום בזכות זה הרבה מעבר למה שדמיינתי שייראו. אני עדיין זוכר את ההדגמה של PORTAL עם PT ואיך שזה היה (יחסית) גרוע בהשקה שלו, לפני העדכונים שגרמו לזה לטוס. לרגע לא חשבתי שזה יהיה אפשרי במשחק כמו CP2077 בלי פשרות מטורפות.
ומצד שני תוכל גם לטעון שזה לא ההגדרות הכי גבוהות כי אני לא משתמש בDLSS5, אבל שנינו יודעים שלא התכוונו להשוות למקרים בהם הגיעו אפקטים חדשים לגמרי שאי אפשר בכלל להפעיל.

כתבתי את זה בדיון שקישרת אליו ואני עדין עומד מאחורי זה:

ציטוט מאת "DrKeo"

אני לא רוצה לתייג משחקים ספציפים כי אני לא יודע כמה כל משחק שיוצא ב-2027 יהיה תובעני או איזה משחקים יישמו פיצ'רים בלעדיים ל-PC. אני גם לא יודע איזה טכנולוגיות NV יביאו עוד שנה עם סדרה 5000 או עוד 3 שנים עם סדרה 6000 או עוד 5 שנים עם סדרה 7000. כלומר, אני יכול לנחש בקטנה (בעיקר DLSS3 חוזה ו-DLSS3 שמיצר יותר מפריים אחד), אבל מי יודע מה העתיד צופן. מן הסתם הכרטיס שלך מנגב את הרצפה עם הפס5, אין ספק שכל דבר ירוץ עליו ופי כמה יותר טוב מהפס5. אבל ההשוואה פה היא לא לפס5, היא ל-6090RTX שיהיה בשוק עוד 3 שנים. הפיצ'רים שיהיו ל-6090, המשחקים שמפתחים יפתחו שיאפשרו שימוש בכוח של ה-6090, כל הדברים האלה שיהיו פה סביבות 2026 הם לגמרי unknowns והם יכולים להשפיל את ה-4090.

כמובן שיכולה ליפול גם גזירה משמיים סטייל המחסור חומרה, אולי סדרה 5000 לא תצא עד 2029 כי "סיבות", ראינו מספיק שיט בשלוש שנים האחרונות כדי להבין שהכל יכול לקרות. אבל כלל האצבע הוא שכשהסדרות החדשות יתחילו לצאת, הבעלים של ה-4090 יתחילו להתפשר. זה הטבע של גיימינג ב-PC. אין חיה כזאת להיות future proof. היית עם ה-970 שמונה שנים, מ-2014 עד 2022. אתה אשכרה חושב שתשחק משחקי 2029 עם 4090 והכל יהיה פנאן? אתה תתפשר עד האוזניים, בדיוק כמו שהיית מתפשר לפני שנתיים עם 980ti.

אני אעשה ניתוח בשקל ואגיד שאתה סתם סוחב את טראומת ה-SLI 😃

הדיון היה על לקנות 4090 ואז לקנות את המקביל לו שוב אחרי 3 דורות או לקנות 4080 ולהחליף אותו כל דור או כל שני דורות. כלומר לקנות כרטיס פחות יקר בתדירות גבוה במקום לקנות כרטיס סופר יקר בתדירות נמוכה. אם אתה מחכה ל2028 אז אתה (כנראה, אם הלו״ז יהיה כמו שאנחנו צופים) כנראה מחכה ל-7090RTX. ואכן כשנתקרב ל-2028 אדם עם 5080 ובטח אדם עם 6080 יהנה משמעותית ממך עם ה-4090 שלא תומך ביצור פריימים X6 (ומי יודע X כמה זה יהיה עד 2028) ולכן מביא ביצועים פחות טובים ויש מצב לא רע שגם לא תומך ב-DLSS5. ואפילו לא ראינו עדין מה הטכנולוגיות שיוכרזו לסדרה 6000 ויהיו בלעדיות לה.

מה שכן, באותה נקודה מן הסתם לא ידענו על משבר הזיכרון שאולי ידחה לנו את הסדרות החדשות לאלוהים יודע מתי, וגם לא ידענו שב-2026 עדין רוב משחקי הפס5 ירוצו ב-60 ויראו כמו משחקי פס4 ב-4K. אם משחקי פס5 היום היו משחקי 30 שסוחטים את החומרה עד המיץ, כנראה שהיה ל-4090 חיים הרבה יותר קשים. אבל סדרה 5 בסוף הייתה כמעט כמו refresh של סדרה 4 אז אני לא חושב שתרגיש התישנות של הכרטיס שלך עד שסדרה 6000 תצא (בתקווה) השנה. אני חושב שברגע שה-6080RTX יהיה (כנראה) יותר חזק מה-4090, ובמקביל תראה עליו דברים כמו DLSS5 ויצור פריימים X12 וכו׳ אז תמצא את עצמך משחק משחקים לא בהגדרות הכי טובות וב-fps נמוך פי 5 ממי שיש לו 6080.

ברור לי שזה לא ממש התכלבות ובטח שלא המצב שהיית בו עם ה-970, אבל השאלה היא כמה הדלתא של ביצועים שקבלת עם ה-4090 מול ה-4080 והסכום ששלמת עליו היו שווים את זה, כשהאדם עם ה-4080 יהיה עוד רגע עם 6080 והדלתא שלו ממך תהיה גדולה פי כמה וכמה (גם דברים ויזואלים שלא תוכל להריץ, וגם ביצועים פי כמה יותר טובים). וזאת בדיוק הייתה הנקודה המקורית שלי, שעדיף תמיד להיות על הקצה המדמם עם כרטיס שבכל רגע נתון הוא הכי חדש בשוק אבל 30% חלש מהכי חזק, מאשר עם הכרטיס הכי חזק לתקופה ואז עם כרטיס מפגר טכנולוגית שחלש ב-80% מהכרטיס הכי חזק בשוק. כלומר עדיף להיות עם גרף שטוח שנמצא כל הזמן קרוב לטופ מאשר על גרף פראי שמתחיל הכי למעלה ומסיים נמוך למטה.

LaskinLaskinElder

הנקודה שלי הייתה פחות על 4080 מול 4090 (ועבורי ועם הVR זה לגמרי השתלם כבר בשנתיים הראשונות), זה משהו מאוד ספציפי מאוד מתוך הויכוח הכללי (גם אם משם התחיל), אלא יותר על עניין ה״מה יקרה בעוד חמש שנים מהיום״ בשנת 2022 לעומת בשנת 2015 ובעצם כמעט כל דור אחר עד שהגיע עניין הFG והDLSS.
בנקודת הזמן שרכשתי מתברר שהכרטיס מחזיק לא קצת, אלא הרבה יותר טוב מאי פעם בערך, ואם גם אחרי 4 שנים אני מריץ את המשחקים הכי כבדים שיש ב-120 פריימים, ולא רק בהגדרות גבוהות יותר ממה שיש בקונסולות אלא אפילו עם PT - זה בהחלט יכול להחשב כמשהו ״חסר תקדים״, מכפיל כח וכל מה שבזמנו (כולה לפני שנתיים ושלוש) לא חשבת שיקרה.

לגבי סוגיית ה-xx80 מול 90 - ברכישה הבאה זה יהיה תלוי מאוד בביצועים שלהם. אם אני אראה שעם DLSS5 בFGx4 אני מקבל במשחקים הכי תובעניים מעל 240 פריימים - אני כנראה לא ארצה להוסיף עוד 400 דולר או מה שלא יהיה ההפרש, כי זה ייראה לי מיותר לחלוטין. אם אקבל ״רק 120״ כשאני יכול להגיע אולי ליותר אבל עם פשרות נראות לעין, ועם סדרה 90 אקבל משמעותית יותר מזה וללא פשרות - אולי ארצה להוסיף את האקסטרא הזה.

DrKeoDrKeoSite Admin

הדיון התחיל מתישהו ב-2023 ובהקשר להאם משתלם יותר לקנות 4090 ואז לחכות 3 דורות לשדרג או לקנות 4080 ולשדרג אחרי 1 או 2 דורות כשהעלות הכספית הסופית היא די דומה. נכון שצטטת דיון מאוחר יותר משיחה שהתפתחה הלאה, אבל היא התרחשה כבר בסוף 2023 וכשדברנו על עתיד לא ידוע דברנו על 2027-2030.

בכל מקרה, התיאור שלך לא בדיוק נכון כי כרגע הכרטיס שלך הוא עדין פחות או יותר הכרטיס הכי חזק בשוק. רק סדרה 6000 שבתקווה תבוא עלינו לטובה בקרוב תהיה הקפיצה האמיתית הראשונה מהכרטיס שלך. ובמקביל מפתחים בונים כמעט הכל לרוץ ב60fps על הפס5. כלומר מה שאתה חווה עכשיו הוא לא בגלל MFG, הוא בגלל שמפתחים מכוונים נמוך ועדין לא יצא הכרטיס שיגרום לשלך להחוויר. אבל כולנו מקווים שסדרה 6000 תהיה זה, והיא אמורה להיות זה כי היא הקפיצה הראשונה לnode קטן יותר מאז סדרה 4000.

ואגב, כרטיסים חדשים יותר כמו ה-5080 כן חזקים משלך משמעותית, אפילו הייתי אומר שבהפרש הרבה יותר גדול מפעם. עכשיו 5080 עם MFGX6 יכולים להביא ביצועים יותר מכפולים מהכרטיס שלך. מתי לאחרונה ראית כרטיס X080 יותר ממכפיל כרטיס X090 של הדור שלפניו? כלומר החומרה שזמינה עכשיו חזקה משמעותית משלך, החומרה שתהיה זמינה עוד חודשים תשאיר את ה-4090 באבק, והבעיה העיקרית היא שמשחקים עדין נבנים לרוץ ב-60fps על חומרה מעפנה מ-2020.

ואגב, ה-1080ti שהוא אולי המקביל לכרטיס שלך בדור הקודם (יצא שנתיים וחצי אחרי יציאת הדור, שלך יצא שנתיים אחרי יציאת הדור. למרות שטכנית הtitnaxp הוא המקביל לשלך, פשוט קשה למצא לו בנצ׳מארקים) לגמרי הריץ משחקים בהגדרות הכי גבוהות ב-fps גבוה פי 2 ופי 3 מהקונסולות ב-2019. אבל הוא היה מיושן מבחינת פיצ׳רים ולא תמך ב-RT וב-DLSS שהתחילו להיות פופולרים ב-2019. אבל אותו דבר אפשר להגיד על הכרטיס שלך שכנראה לא יתמוך ב-DLSS5, לא תומך בטקסטורות ניורונים ולא תומך ב-MFG גבוה מ-x2 (ובקרוב פיצ׳רים נוספים של סדרה 6000). אז כן, הייתי אומר שאתה עכשיו בדיוק באותה סיטואציה כמו אדם עם 1080ti ב-2019, וההפרש שאתה מרגיש הוא כי ב-2019 רוב המשחקים המעניינים והמרשימים כוונו ל-30 והיום רוב המשחקים נראים כמו משחקי פס4 ב-60fps.

DrKeoDrKeoSite Admin

בסוף יש RT ב-DS2!
https://www.youtube.com/watch?v=Yrgz3mPWMHg

המשחק באמת ירוויח הרבה מהשתקפויות, הSSR בפס5 מאוד בעייתי ותופתעו כמה השתקפויות יש במשחק.

LaskinLaskinElder

ה-1080ti יצא במרץ 2017. השוואה נכונה תהיה לאיך משחקים רצו עליו בסוף 2020.
אז כן… איך סייברפאנק רץ עליו? בהגדרות אולטרא ב4k בלי RT משהו כמו 15fps? ב-1440p משהו כמו 25fps…? לטעון שזה אותו דבר כמו מה שאני מקבל היום זה מגוחך. שוב - אני משחק במשחקים בהגדרות הכי גבוהות עם PT ב-120. בלי פשרות נראות לעין ללא זכוכית מגדלת. הDLSS והFG משנים את הכל מקצה לקצה.
ורוצה משהו מלבד סייברפאנק? תבדוק את MSFS2020 וזה עוד 5-10 פריימים יותר מסייברפאנק, rdr2 משחק מ-2019 שלא מחזיק מעל 1080p… יש עוד עשרות דוגמאות. אחרי 3 שנים אתה יורד חזק מאוד ומתפשר על המון וזה מאוד בולט לעין, ואני בכלל לא מדבר על RT שבאמת שינה הכל.
אני מדבר איתך עדיין על 120 פריימים, המרחק ביני לבין 60 עוד גדול מאוד ואתה ברצינות טוען שזה דומה למי שקנה 1080ti?

InterAlInterAlVeteran

ה-4090 היה גם פי 2.3 יקר יותר ב-msrp. בפועל אפילו יותר. אז זאת לא השוואה כל-כך הוגנת.

KlaymanKlaymanSage

אנשים שלא אוהבים איך שאפקט AI מסוים נראה, וצעקו על זה ברשת הם כמו מתנגדי חיסונים? והם הקיצוניים. אה הא.

DrKeoDrKeoSite Admin

1) כמו שאינטר אמר הכרטיס שלך עלה כמעט 2000$, הוא לא בר השוואה לשום כרטיס שהגיע לפניו, ה-1080ti הוא דוגמה די גרועה אבל הכי קרוב שיש לנו שיש בנצ׳מארקים. אין באמת כרטיס בר השוואה באותו דור. כל הסדרה יצאה ב-2016 (כשה1080ti היה סתם גרסה זולה יותר של הטייטן שיצא ב-2016 שיצאה מאוחר יותר), בסוף 2020 סדרה 1000 הייתה בת 4.5 שנים, סדרה 3000 כבר יצאה ולכן זאת לא תקופה בר השוואה. המקביל ל4090 מבחינת זמן לסייברפאנק זה ב- 2027, אלוהים יודע מה יהיה עד אז.
2) לא סביר להשוות 4k לכרטיס מדור הפס4, לא היו אז כמעט מסכי מחשב 4k ולמרות שתמצא המון בנצ׳מארקים של 4k לא סביר להשוות שני כרטיסים מעשורים שונים על אותה רזולוציה. ה-1080ti היה כרטיס 1440p, לא היה לNVIDIA כרטיס 4k עד סדרה 3000.
3) סייברפאנק זה משחק שהפס4 לא מסוגלת להריץ ב-30, אתה מריץ משחקים שהפס5 מריצה ב-60 נעול. סימולטור טיסה אפילו לא מסוגל לרוץ על הפס4, הוא משחק דור הבא שהפס5 מתמודדת איתו רק ב-30fps. איך אתה חושב שתריץ בלעדי של הפס6 שרץ עליה בקושי ב30fps על הכרטיס שלך? 200fps? כנראה שלא.
4) שוב, הכל יחסי לבסיס. אתה מריץ משחקים בקלות בגלל שאתה מריץ משחקים שהפס5 מריצה בקלות ב60. הבעיה נעוצה במתודולוגית הפיתוח החולה של הדור הזה.

בסופו של יום אי אפשר להסתכל על איך ה-4090 התישן בצורה אובייקטיבית כל עוד סדרה 6000 לא יצאה. להזכירך כשסדרה 2000 יצאה כולם ירדו עליה והביקוש ל1080ti זנק לשמיים כי הוא בצע דומה מאוד ל2080rtx ועלה פחות כסף. סדרה 5000 היא רענון קל על אותו node, סדרה 6000 אמורה להיות הקפיצה הגדולה, עדין לא ראינו מה NV מתכננת אבל DLSS5 הוא רמז ראשון.

blingblingElder

האמת קאז צודק. יש פה backlash אדיר בכל הרשתות כולל הסרטון שנווידיה שחררה שיושב על יחס לייקים דיסלייקים מאוד שלילי וגם בפייסבוק ובכל מקום אפשרי.

כולם יורדים על זה ובוכים כביכול על מה שה AI הולך לעשות וכמה רע זה נראה וכו׳

האמת לרגע הרגשתי שאני באזור הדמדומים כי אותי הדבר הזה סופר הרשים. כאילו בהרבה תרחישים שם יש בלחיצת כפתור קפיצה של חצי דור קל (ואולי בעולם של ה Diminishing returns של היום אפילו דור כמעט) ולא הבנתי מה כל כך נורא בתוצר הסופי חוץ מזה שמשתמש ב AI והיום זה מאוד אופנתי לשנוא AI בכל מה שקשור לעולמות האומנותיים כמו קולנוע/גיימינג וכו׳ אבל אם לא היו יודעים מה זה AI כולם היו עפים מהטכנולוגיה ההזויה הזאת שנראית כמו מדע בדיוני עד לפני כמה שנים גם אם אפשר היה למתן קצת מהאפקט, היכולות של זה לבד והפוטנציאל היו מפוצצות לכולם את המוח.

לדעתי יש פה המון צביעות.

InterAlInterAlVeteran

התגובות האלה הן שיא הטמטום. במיוחד לאור העובדה שזה פיצ׳ר אופציונלי.

DrKeoDrKeoSite Admin

אני רוצה לראות את האנשים האלה שבוכים, ביום שיהיה להם 6070RTX, קונים את המשחק AAA החדש ולא מדליקים DLSS5. שמענו.

חוץ מהשוט האחד הזה של גרייס שהיה מוזר, בכל מקום זה נראה בדיוק כמו הנכסים המקוריים רק בתאורה פסיכית. אם היו אומרים להם שזה סרטון מגרסת הפס6 של המשחק הלסת של כולם הייתה נופלת.

blingblingElder

מסכים, אם לפני שהיו יודעים מה זה AI היו מציגים את זה כטכנולוגיית רנדור חדשה עם איזה שם elite כזה, כולם היו מחרבנים קוביות כולל המצקצקים. חלק מהשוטים נראים באמת כמו איזה רימייק או רימסטר סופר מושקע ומטורף שנעשה לפס6.

בחייאת זאת הקפיצה הגרפית הכי גדולה שראיתי עד כה בדור המקולקל הזה, אם היו מוציאים לי סרטון כזה של פס4 נגד פס5 בתחילת הדור הייתי חושב שהפס5 זאת קפיצה מפגרת אם ככה הגרסאות שלה נראות לעומת דור קודם. לא סתם אמרתי שאני מרגיש באזור הדמדומים, עף לי הסכך ופתאום אני מגלה שאני בדעת מיעוט וכולם קוטלים (שאגב גם בדפי גיימינג ישראלים בפייסבוק הרבה מהתגובות קוטלות ככה שזה לא רק קשור לאוכלוסיה מסוימת של IGN או יוטיוב נגיד) עד כמה זה גרוע. כאילו WTF

KlaymanKlaymanSage

לדעתי זה נראה ממש טוב, אגב!

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת "DrKeo"

1) כמו שאינטר אמר הכרטיס שלך עלה כמעט 2000$, הוא לא בר השוואה לשום כרטיס שהגיע לפניו, ה-1080ti הוא דוגמה די גרועה אבל הכי קרוב שיש לנו שיש בנצ׳מארקים. אין באמת כרטיס בר השוואה באותו דור. כל הסדרה יצאה ב-2016 (כשה1080ti היה סתם גרסה זולה יותר של הטייטן שיצא ב-2016 שיצאה מאוחר יותר), בסוף 2020 סדרה 1000 הייתה בת 4.5 שנים, סדרה 3000 כבר יצאה ולכן זאת לא תקופה בר השוואה. המקביל ל4090 מבחינת זמן לסייברפאנק זה ב- 2027, אלוהים יודע מה יהיה עד אז.
2) לא סביר להשוות 4k לכרטיס מדור הפס4, לא היו אז כמעט מסכי מחשב 4k ולמרות שתמצא המון בנצ׳מארקים של 4k לא סביר להשוות שני כרטיסים מעשורים שונים על אותה רזולוציה. ה-1080ti היה כרטיס 1440p, לא היה לNVIDIA כרטיס 4k עד סדרה 3000.
3) סייברפאנק זה משחק שהפס4 לא מסוגלת להריץ ב-30, אתה מריץ משחקים שהפס5 מריצה ב-60 נעול. סימולטור טיסה אפילו לא מסוגל לרוץ על הפס4, הוא משחק דור הבא שהפס5 מתמודדת איתו רק ב-30fps. איך אתה חושב שתריץ בלעדי של הפס6 שרץ עליה בקושי ב30fps על הכרטיס שלך? 200fps? כנראה שלא.
4) שוב, הכל יחסי לבסיס. אתה מריץ משחקים בקלות בגלל שאתה מריץ משחקים שהפס5 מריצה בקלות ב60. הבעיה נעוצה במתודולוגית הפיתוח החולה של הדור הזה.

בסופו של יום אי אפשר להסתכל על איך ה-4090 התישן בצורה אובייקטיבית כל עוד סדרה 6000 לא יצאה. להזכירך כשסדרה 2000 יצאה כולם ירדו עליה והביקוש ל1080ti זנק לשמיים כי הוא בצע דומה מאוד ל2080rtx ועלה פחות כסף. סדרה 5000 היא רענון קל על אותו node, סדרה 6000 אמורה להיות הקפיצה הגדולה, עדין לא ראינו מה NV מתכננת אבל DLSS5 הוא רמז ראשון.

הטענה שלי היא לא לגבי bang for buck, זה עניין של כל אחד עם הכסף והצרכים שלו, אני רק מדבר על כך שעברו כמעט 4 שנים ואני עדיין לא יורד מ-120 כשהכל על ההגדרות הכי גבוהות שניתן כיום, מה שאתה נפנפת בזמנו כלא סביר בעליל. אני רק אומר שבסוף יצא שצדקתי ותמיד חשוב לומר ״הא!״ כשאפשר בפורומים… לשם כך זה נועד 😃
מה שהיה אז שונה? יופי, ברור, בכל פעם יש משהו קצת שונה, גם היום בקונסולות אין PT ואיכות התמונה לא משתווה למה שיש על המחשב, אז זה לא רלוונטי. הנקודה שאז הייתה לי הכי חשובה להעביר היא שיש מכפלת כל ולכן כרטיסי קצה יחזיקו הרבה יותר זמן מבעבר ופה צדקתי ואתה טעית, אז הא!

LaskinLaskinElder

בלינג, אתה לא בדיעת מיעוט.
זה האינטרנט וקולות שנאה זה מה ששומעים הכי חזק.
ברוכים הבאים לאינטרנט 😃
כולם ישתמשו בזה, ואלו שלא הם אלו שלא יכולים להרשות לעצמם ואלו שיישארו בקונסולות ויקבלו את זה אולי רק ב-2036 ואז יגידו שזה פשוט נראה הרבה יותר טוב ממה שהיה ב-2026, שמן הסתם יהיה נכון אבל העקרון הוא אותו דבר והם פשוט לא יודו בזה. קשה לי להבין איך אפשר להסתכל על זה ולא לומר ״וואו״.

blingblingElder

כן אבל זה לא כמה קולות שנאה קולניים שמשתלטים על השיח, כל התגובות המובילות עם הכי הרבה לייקים (ברמה של אלפי לייקים לתגובה) הם של השונאים והמתנגדים.

נראה לי ברור איפה זה יושב - יש שנאה/פחד תהומי מכניסה והשתלטות של AI על תחומי אומנות ו״נשמה״, כל מה שמריח AI שנכנס לשם יש התנגדות קולנית.

אין בעיה לרובם עם AI בתחומים אחרים, במדע, בתכנות, לבדוק דברים עם מודלי שפה סטייל GPT, בלעשות צחוקים, אבל ברגע שזה נכנס לגיימינג (או לקולנוע) בכל צורה (ברמה שיעדיפו כתיבה סופר בסיסית ועילגת של בנאדם אמיתי לדמות NPC שולית בעולם RPG מאשר שהיא תבוסס על מודל AI שיבנה לה אישיות מוצלחת ועמוקה פי מאה ממה שבנאדם אמיתי יוכל להשקיע בשטות הזאת) אז ישר תקום אופוזיציה מאוד גדולה שתקטול את זה ותצרח על כולם להעיף את החרא הזה מהתחביב שלהם. כנראה זה המצב עד שזה יהיה סטנדרט וכולם יישרו קו כמו גדולים.

LaskinLaskinElder

להייט יש פי מאה יותר לייקים ופי אלף יותר תגובות.

blingblingElder

לפי הגישה הזאת כנראה שגם כמעט כולם אהבו את שלגיה עם ריצ׳ל זגלר וכל המיליארד תגובות הלועגות והדירוגים הנמוכים זה הייט.

לא צריכים לחיות בהכחשה, יש אופוזיציית AI מאוד לוחמנית שמהווה אחוז גדול בקרב הגיימרים.

LaskinLaskinElder

את זה נראה במכירות
ראינו גם המון הייט להארי פוטר בזמנו

לא כל פעם שיש הייט מדובר במשהו שכולם בהכרח אוהבים.
אבל הייט כן מקבל הרבה יותר טראפיק.

DrKeoDrKeoSite Admin

שלגיה נכשל קשות בקולנוע, DLSS5 יהיה בשימוש על ידי 90%+ מהאנשים שיקנו כרטיסי מסך תואמים. יש כרגע שנאה אדירה ל-AI, אין מה לעשות, ברגע שיש AI שהוא בצורה כלשהי ג׳נרטיבי אנשים מאבדים את זה. NVIDIA ירו לעצמם ברגל שהם הכניסו את השוט הראשון של גרייס, ועוד עשו את זה ה-cover של כל הסרטון. שאר השוטים נראים כל כך טוב שחבל שהשוט היחיד שמפשל הפך לפוסטרבוי על ידי NVIDIA עצמם.

אגב גם צעקה החדש הוא אנקדוטה טובה. הייתה שנאה מאוד חזקה לסרט ברשת בגלל שהנאצית ששחקה בשני הסרטים הקודמים פוטרה מהפרנצ׳ייז כי היא אמרה דברים נגד ישראל שחורגים מגבול ״אני מבקרת את ישראל״. היה קמפיין נגד הסרט, ה-BDS תקפו את הסרט, כל הבאז לקראת היציאה שלו היה קמפיין ההחרמה וערוצי יוטיוב גדולים של קולנוע עשו סיפורים של איך צעקה החדש הולך להכשל בגלל החרם. ואז הסרט יצא ועשה את הסופ״ש הכי מכניס של הפרנצ׳ייז ולפני שלושה ימים הפך לסרט הכי מכניס בפרנצ׳ייז וכנראה לראשונה בסדרה ישבור את ה-200 מליון. אגב הוא של פרמאונט, משפחת אליסון חובבת ישראל גדולה ועוד מעט הבעלים החדשים של WB ו-HBO. אני חוזה שארקאם נייט הבא מתרחש בתל אביב ובטמן נלחם ראש אל גול המחבל.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Laskin"

הטענה שלי היא לא לגבי bang for buck, זה עניין של כל אחד עם הכסף והצרכים שלו, אני רק מדבר על כך שעברו כמעט 4 שנים ואני עדיין לא יורד מ-120 כשהכל על ההגדרות הכי גבוהות שניתן כיום, מה שאתה נפנפת בזמנו כלא סביר בעליל. אני רק אומר שבסוף יצא שצדקתי ותמיד חשוב לומר ״הא!״ כשאפשר בפורומים… לשם כך זה נועד 😃
מה שהיה אז שונה? יופי, ברור, בכל פעם יש משהו קצת שונה, גם היום בקונסולות אין PT ואיכות התמונה לא משתווה למה שיש על המחשב, אז זה לא רלוונטי. הנקודה שאז הייתה לי הכי חשובה להעביר היא שיש מכפלת כל ולכן כרטיסי קצה יחזיקו הרבה יותר זמן מבעבר ופה צדקתי ואתה טעית, אז הא!

רק שזה קורה בעיקר כי מפתחים מכוונים היום לצערנו ל-60 בפס5. כלומר זה נובע מרקבון של התעשיה, לא מ-frame gen. ברגע שיש משחק כמו BMW שהוא בסייקלי משחק 30fps בקונסולות (סלחו לי שאני לא קונה את הבולשיט יצור פריימים הנוראי שיש בגרסת הפס5, המשחק הזה נאנס ל-60 וגם אז לא מגיע לשם רוב הזמן) אז אתה כן צריך להתפשר כדי להגיע ל100fps הנכסף. הטרנד הנוכחי של PT פחות או יותר מבטל את היתרון כוח של ה-frame gen, לפחות בסדרה 4000. כלומר בדיוק כמו בדורות קודמים, יתרונות הביצועים נאכלים על ידי גרפיקה יפה, שזה נהדר. אז עכשיו זה PT, ולפני עשור זה היה physx, שיטות שונות ל-AA, איכות גבוה משמעותית של AF, שיטות של שיער שרצות על ה-GPU וכו׳. כל דור כרטיסים והיתרונות הנורא מרשימים שלו שהם מעבר לסליידרים גרפים ורזולוציה.

ובנושא ההיתישנות, שוב, סדרה 6000 עדין לא יציאה והדיון תמיד היה שסדרה 6000 תישן את סדרה 4000 מספיק בכדי שתרגיש פספוס שיש לך כרטיס מסדרה 4000. זאת הייתה רוב הטענה, שעדיף להיות 80% כל הזמן מאשר 100% לכמה שנים ואז 40% כמה שנים. כלומר, לי יש 4080RTX וגם אני עדין לא פגשתי במשחק שאין לי בו 100fps בהגדרות מקסימליות אחרי שמתחשבים בכל ה-AI. ואם סדרה 6000 תדגדג לי, אני אמכור אותו באיזה 600$ ואקנה 6080 ב-1000$, סה״כ הסכום שעלה 4090 ב-2022. זאת הייתה הנקודה, והיא עדין עומדת, וכשתצא סדרה 6000 בתקווה השנה אני מקווה שתראה למה התכוונתי. אף אחד לא חשב שתקבל FOMO מסדרה 5000 בלבד, ביחוד שהיא הייתה על אותו node כמו סדרה 4000 ולכן יש בה רק שינויים ארכיטקטונים.