מההדגמות נראה ש-DLSS5 פוגע במטרה יותר מאשר מפספס, ליתר דיוק יש בדיוק שוט אחד שבו הוא מפספס. אנחנו יותר מחצי שנה לשיגור, יש מצב שזה בכלל פיצ׳ר של סדרה 6000 שבתאוריה (ארור אתה משבר הזיכרון) אמורה לצאת השנה ובטח יהיו עוד טכנולוגיות שיוצגו לסדרה 6. בקיצור, על מה המהומה? על טכנולוגיה עדין בפיתוח שמראה תוצרות מטורפות למדי? כלומר, לא למדנו מ-DLSS1 ועוד כל מני מודלים של AI להיות קצת צנועים ולהבין שהטכנולוגיה הזו היא העתיד ולצחוק על מודל AI שהוא נכשל ב-X זה טפשי כי עוד 3 חודשים יצא חדש שעושה את X נהדר.
אגב, אם תראה פה:
https://www.voxelim.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=8&start=9225
כתבתי שבפעם הקודמת חיכיתי 7 שנים (זה היה בעיקר בגלל הקורונה והמחירים שהיו אז), אבל "הפעם אני בטח אמתין 6 שנים, משמע 2028".
ואם תראה כאן:
https://www.voxelim.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=1000&start=300
אתה כתבת:
"ה-4090 יהיה גרוע ב-2027, זה הכל. זאת המציאות, ככה העולם עובד. אתה חושב שהוא יריץ משחקים ב-60 בהגדרות מקסימליות עוד חצי עשור? וואללה, בהצלחה עם זה. הוא הכי חזק היום בשוק, מוצר halo, והוא נראה בלתי מנוצח. אבל כשה-5090 יצא וה-6090 יצא הוא יראה כמו ענתיקה בדיוק כמו שה-2080ti נראה כמו ענתיקה היום"
ואני חושב שהמציאות מוכיחה שאני מנצח בויכוח ההוא. ה-4090 שלי עדיין מריץ כל משחק ב-120 פריימים, כמעט 4 שנים אחרי, וזה עוד עם PT, במקרה הכי גרוע עם FG ועדיין עם DLSS QUALITY, או במקרי קיצון סופר נדירים DLSS BALANCED. בעוד שנה וחצי אולי יהיו משחקים שאאלץ להתפשר על DLSS PERFORMANCE או משהו, ועדיין אקבל כנראה מעל 100 FPS עם FG.
ההתקדמות של הAI עם FG היא מכפל כח שלא היה בעבר, זו נקודה שאתה טענת שתתברר כשגויה, אבל עובדה שכרטיס בן 4 שנים היום עדיין מריץ משחקים בFPS סופר גבוה.
אז כן, עכשיו נראה שיש אפקט חדש בשכונה (ואפקט מדהים!), כזה שלא אוכל להריץ וזה ברור שזה היה מגיע מתישהו, הפעם זה אשכרה לקח 4 שנים מלאות ואנחנו עדיין לא יודעים את ההשלכות שלו על הביצועים ואם באמת כרטיס מסדרה 5000 יוכל להתמודד איתו בלי פשרות משמעותיות בהגדרות אחרות, וגם אם כן - זה מגיע שנייה לפני הסדרה הבאה.
אז אני אתפשר שנה וחצי בערך בלי האפקט הזה כדי להגיע ל-6 שנים, אבל הנקודה נשארה זהה - ההבדל בין מה שהיה עם כרטיסים לפני DLSS ו-FG ומה שקורה עכשיו מאז שהם קיימים - הוא תהומי, וכנראה שכל משחק בערך יגיע ל-60 פריימים אצלי כחצי עשור אחרי, כשהרוב יגיעו גם ל-120 עם פשרות מינימליות ביותר למעט במבחן עם זום X8 בתמונה סטטית.
זה לא מה שהיה לפני כן, כרטיסים אחרי 4 שנים לא החזיקו קרוב ל-120 פריימים, הרוב כבר בהשקה שלהם התקשו עם 60 פריימים במשחקים הכי תובעניים, אחרי 4 שנים כבר באמת היו ענתיקה כמו שאמרת, ולא הגיעו ל-30.
עוד יומיים הולך לצאת משחק חדש במנוע חדש וסופר מרשים שיש בו PT ואפקטים של מים שלא נראו בשום משחק עדיין, ולפי הדיווחים הוא ירוץ בלי FG על המחשב שלי ב-60 פריימים בלי בעיה, עם FG בטח מעל 120 פריימים.
עריכה:
ל"הגנתך", תוכל תמיד לומר שזו תעודת עניות לתעשיה, כי עמוד אחר כך כתבת:
"אם ב-2027 תשחק הכל על ההגדרות הכי גבוהות ב-60+, צדקת לאסקין. אני בספק אם זה יקרה, ואם זה יקרה זאת תהיה תעודת עניות לתעשיה."
למרות שאני אטען שזה בולשיט כי PT זה משהו מטורף שאפילו כשרכשתי את ה-4090 לא חשבתי שאוכל באמת להריץ בFPS נורמלי, ומשחקים נראים היום בזכות זה הרבה מעבר למה שדמיינתי שייראו. אני עדיין זוכר את ההדגמה של PORTAL עם PT ואיך שזה היה (יחסית) גרוע בהשקה שלו, לפני העדכונים שגרמו לזה לטוס. לרגע לא חשבתי שזה יהיה אפשרי במשחק כמו CP2077 בלי פשרות מטורפות.
ומצד שני תוכל גם לטעון שזה לא ההגדרות הכי גבוהות כי אני לא משתמש בDLSS5, אבל שנינו יודעים שלא התכוונו להשוות למקרים בהם הגיעו אפקטים חדשים לגמרי שאי אפשר בכלל להפעיל.
כתבתי את זה בדיון שקישרת אליו ואני עדין עומד מאחורי זה:
אני לא רוצה לתייג משחקים ספציפים כי אני לא יודע כמה כל משחק שיוצא ב-2027 יהיה תובעני או איזה משחקים יישמו פיצ'רים בלעדיים ל-PC. אני גם לא יודע איזה טכנולוגיות NV יביאו עוד שנה עם סדרה 5000 או עוד 3 שנים עם סדרה 6000 או עוד 5 שנים עם סדרה 7000. כלומר, אני יכול לנחש בקטנה (בעיקר DLSS3 חוזה ו-DLSS3 שמיצר יותר מפריים אחד), אבל מי יודע מה העתיד צופן. מן הסתם הכרטיס שלך מנגב את הרצפה עם הפס5, אין ספק שכל דבר ירוץ עליו ופי כמה יותר טוב מהפס5. אבל ההשוואה פה היא לא לפס5, היא ל-6090RTX שיהיה בשוק עוד 3 שנים. הפיצ'רים שיהיו ל-6090, המשחקים שמפתחים יפתחו שיאפשרו שימוש בכוח של ה-6090, כל הדברים האלה שיהיו פה סביבות 2026 הם לגמרי unknowns והם יכולים להשפיל את ה-4090.
כמובן שיכולה ליפול גם גזירה משמיים סטייל המחסור חומרה, אולי סדרה 5000 לא תצא עד 2029 כי "סיבות", ראינו מספיק שיט בשלוש שנים האחרונות כדי להבין שהכל יכול לקרות. אבל כלל האצבע הוא שכשהסדרות החדשות יתחילו לצאת, הבעלים של ה-4090 יתחילו להתפשר. זה הטבע של גיימינג ב-PC. אין חיה כזאת להיות future proof. היית עם ה-970 שמונה שנים, מ-2014 עד 2022. אתה אשכרה חושב שתשחק משחקי 2029 עם 4090 והכל יהיה פנאן? אתה תתפשר עד האוזניים, בדיוק כמו שהיית מתפשר לפני שנתיים עם 980ti.
אני אעשה ניתוח בשקל ואגיד שאתה סתם סוחב את טראומת ה-SLI 😃
הדיון היה על לקנות 4090 ואז לקנות את המקביל לו שוב אחרי 3 דורות או לקנות 4080 ולהחליף אותו כל דור או כל שני דורות. כלומר לקנות כרטיס פחות יקר בתדירות גבוה במקום לקנות כרטיס סופר יקר בתדירות נמוכה. אם אתה מחכה ל2028 אז אתה (כנראה, אם הלו״ז יהיה כמו שאנחנו צופים) כנראה מחכה ל-7090RTX. ואכן כשנתקרב ל-2028 אדם עם 5080 ובטח אדם עם 6080 יהנה משמעותית ממך עם ה-4090 שלא תומך ביצור פריימים X6 (ומי יודע X כמה זה יהיה עד 2028) ולכן מביא ביצועים פחות טובים ויש מצב לא רע שגם לא תומך ב-DLSS5. ואפילו לא ראינו עדין מה הטכנולוגיות שיוכרזו לסדרה 6000 ויהיו בלעדיות לה.
מה שכן, באותה נקודה מן הסתם לא ידענו על משבר הזיכרון שאולי ידחה לנו את הסדרות החדשות לאלוהים יודע מתי, וגם לא ידענו שב-2026 עדין רוב משחקי הפס5 ירוצו ב-60 ויראו כמו משחקי פס4 ב-4K. אם משחקי פס5 היום היו משחקי 30 שסוחטים את החומרה עד המיץ, כנראה שהיה ל-4090 חיים הרבה יותר קשים. אבל סדרה 5 בסוף הייתה כמעט כמו refresh של סדרה 4 אז אני לא חושב שתרגיש התישנות של הכרטיס שלך עד שסדרה 6000 תצא (בתקווה) השנה. אני חושב שברגע שה-6080RTX יהיה (כנראה) יותר חזק מה-4090, ובמקביל תראה עליו דברים כמו DLSS5 ויצור פריימים X12 וכו׳ אז תמצא את עצמך משחק משחקים לא בהגדרות הכי טובות וב-fps נמוך פי 5 ממי שיש לו 6080.
ברור לי שזה לא ממש התכלבות ובטח שלא המצב שהיית בו עם ה-970, אבל השאלה היא כמה הדלתא של ביצועים שקבלת עם ה-4090 מול ה-4080 והסכום ששלמת עליו היו שווים את זה, כשהאדם עם ה-4080 יהיה עוד רגע עם 6080 והדלתא שלו ממך תהיה גדולה פי כמה וכמה (גם דברים ויזואלים שלא תוכל להריץ, וגם ביצועים פי כמה יותר טובים). וזאת בדיוק הייתה הנקודה המקורית שלי, שעדיף תמיד להיות על הקצה המדמם עם כרטיס שבכל רגע נתון הוא הכי חדש בשוק אבל 30% חלש מהכי חזק, מאשר עם הכרטיס הכי חזק לתקופה ואז עם כרטיס מפגר טכנולוגית שחלש ב-80% מהכרטיס הכי חזק בשוק. כלומר עדיף להיות עם גרף שטוח שנמצא כל הזמן קרוב לטופ מאשר על גרף פראי שמתחיל הכי למעלה ומסיים נמוך למטה.