VOXELIM

נושא ה-pc הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

11702 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Laskin"

הטענה שלי היא לא לגבי bang for buck, זה עניין של כל אחד עם הכסף והצרכים שלו, אני רק מדבר על כך שעברו כמעט 4 שנים ואני עדיין לא יורד מ-120 כשהכל על ההגדרות הכי גבוהות שניתן כיום, מה שאתה נפנפת בזמנו כלא סביר בעליל. אני רק אומר שבסוף יצא שצדקתי ותמיד חשוב לומר ״הא!״ כשאפשר בפורומים… לשם כך זה נועד 😃
מה שהיה אז שונה? יופי, ברור, בכל פעם יש משהו קצת שונה, גם היום בקונסולות אין PT ואיכות התמונה לא משתווה למה שיש על המחשב, אז זה לא רלוונטי. הנקודה שאז הייתה לי הכי חשובה להעביר היא שיש מכפלת כל ולכן כרטיסי קצה יחזיקו הרבה יותר זמן מבעבר ופה צדקתי ואתה טעית, אז הא!

רק שזה קורה בעיקר כי מפתחים מכוונים היום לצערנו ל-60 בפס5. כלומר זה נובע מרקבון של התעשיה, לא מ-frame gen. ברגע שיש משחק כמו BMW שהוא בסייקלי משחק 30fps בקונסולות (סלחו לי שאני לא קונה את הבולשיט יצור פריימים הנוראי שיש בגרסת הפס5, המשחק הזה נאנס ל-60 וגם אז לא מגיע לשם רוב הזמן) אז אתה כן צריך להתפשר כדי להגיע ל100fps הנכסף. הטרנד הנוכחי של PT פחות או יותר מבטל את היתרון כוח של ה-frame gen, לפחות בסדרה 4000. כלומר בדיוק כמו בדורות קודמים, יתרונות הביצועים נאכלים על ידי גרפיקה יפה, שזה נהדר. אז עכשיו זה PT, ולפני עשור זה היה physx, שיטות שונות ל-AA, איכות גבוה משמעותית של AF, שיטות של שיער שרצות על ה-GPU וכו׳. כל דור כרטיסים והיתרונות הנורא מרשימים שלו שהם מעבר לסליידרים גרפים ורזולוציה.

ובנושא ההיתישנות, שוב, סדרה 6000 עדין לא יציאה והדיון תמיד היה שסדרה 6000 תישן את סדרה 4000 מספיק בכדי שתרגיש פספוס שיש לך כרטיס מסדרה 4000. זאת הייתה רוב הטענה, שעדיף להיות 80% כל הזמן מאשר 100% לכמה שנים ואז 40% כמה שנים. כלומר, לי יש 4080RTX וגם אני עדין לא פגשתי במשחק שאין לי בו 100fps בהגדרות מקסימליות אחרי שמתחשבים בכל ה-AI. ואם סדרה 6000 תדגדג לי, אני אמכור אותו באיזה 600$ ואקנה 6080 ב-1000$, סה״כ הסכום שעלה 4090 ב-2022. זאת הייתה הנקודה, והיא עדין עומדת, וכשתצא סדרה 6000 בתקווה השנה אני מקווה שתראה למה התכוונתי. אף אחד לא חשב שתקבל FOMO מסדרה 5000 בלבד, ביחוד שהיא הייתה על אותו node כמו סדרה 4000 ולכן יש בה רק שינויים ארכיטקטונים.

DrKeoDrKeoSite Admin

ג׳נסן:

ציטוט

They’re completely wrong… you can fine tune the generative AI to your artistic style… if you want cartoon, toon shader, made of glass… it’s up to you.

It’s not post processing at the frame level. It’s generative control at the geometry level. This is very different than generative AI. It’s content control generative AI.

ועדין יש תקווה לתמיכה בסדרה 4000:

ציטוט

Which GPUs support DLSS 5?

Minimum GPU specifications are pending model optimizations and will be provided closer to release.

למרות שיש מצב שהם משאירים את זה מעורפל כי זה הולך להיות בלעדי לסדרה 6000 שזה די הגיוני כי הם היו צריכים שני 5090 בשביל זה, אחד להריץ את המשחק ואחד להריץ DLSS5. בטח בסדרה 6000 יש חומרה יעודית לזה. אז סדרה 6000 בסתיו?

וגם:

ציטוט

How does DLSS 5 ensure image quality is consistent with the artist's intent?

DLSS 5 honors artistic intent in two ways:

Inputting the game’s color and motion vectors for each frame into the model, anchoring the output in the source 3D content.
By providing developers with detailed controls such as intensity and color grading. Artists can use these controls to adjust blending, contrast, saturation, and gamma, and determine where and how enhancements are applied to maintain the game’s unique aesthetic. Developers can also mask specific objects or areas to be excluded from enhancement.

אפשר לעשות מאסק וכך לשלוט האם DLSS5 מופיע בכל פיקסל במסך, ובנוסף יש ידיות וכפתורים בשביל האמן שעוזרות לו לכוון את DLSS5 לתוצאה הרצויה.

blingblingElder

https://www.youtube.com/watch?v=GwluTXSakAg

הנה דוגמא לאחד מההייטרים האלה שרואים בתגובות, לא שרדתי עד סוף הסרטון אבל זה נראה לי הזוי איך ברוב הגדול של הדוגמאות הוא מקפיץ תמונה כעורה ומטושטשת חצי דור קדימה בקלות וקורא לזה איכס. זה מגוחך. גם בדוגמאות הפחות מוצלחות שם האפקט אולי קצת מוגזם (כמו הבחור מהארי פוטר שמתיכוניסט נהפך כביכול לגבר בן 45 לדבריו) - לא צריך להיות גאון כדי להבין שהתמונה פי 10 יותר טובה מבחינה טכנית רק שצריך לעשות כמה התאמות כדי שישמור על מראה צעיר יותר אבל ברור שזה נטו דורש עבודת פיניש קטנה של האמן ואתה מקבל קפיצה של חצי דור קדימה ששומרת על האומנות של המודל.

כאילו מה הוא באמת חושב שהאפקט ירוץ בצורה פראית ללא רסן וזהו כולם יעמדו חסרי אונים ומה שיצא יצא? עד כמה צריך לשחק אותה בור כדי לא להבין שזה כלי ושברור שאפשר יהיה לבצע מינונים והתאמות.

פרשתי ברגע השיא כשאמר שצריך להחרים את הזבל הזה מהתעשייה ואת ההלם שקיבל כשראה בניגוד למה שציפה שהמפתחות הגדולות תומכות בכלי הזה ומתפעלות ממה שהוא עושה, וגם את זה הוא פתר ב״טוב אלה בטח הבכירים בחברות האלה שקנו בכסף, האמנים עצמם בטוח לא מרוצים!״

בקיצור רוכב על הגל של השנאה ל AI כדי לגרוף צפיות.

אגב קיאו מה כזה נורא בשוט של גרייס ש NVIDIA משתמשים בו כפוסטר בוי שאתה חושב שהם פישלו שבחרו דווקא בו?

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "bling"

אגב קיאו מה כזה נורא בשוט של גרייס ש NVIDIA משתמשים בו כפוסטר בוי שאתה חושב שהם פישלו שבחרו דווקא בו?

משהו בפנים לא נראה כמו גרייס, והיא מקבלת מראה קצת ״מאופר״. משהו בשוט הזה לא בסדר מבחינת שימור המקור ואני לא בטוח למה. בשוט השני שלה והשוט של ליאון זה נראה פאקינג אפי.

בנוגע לבחור מהארי פוטר, אפשר להכנס לפה ולראות כשעושים זום שכל פרט בפנים של הבחור נשמר אחרי dlss 5. אף קמט או נקבובית לא מומצא, הכל שם במודל והטקסטורה המקוריים.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss5-breakthrough-in-visual-fidelity-for-games/nvidia-dlss-5-hogwarts-legacy-geforce-rtx-comparison-screenshot-001/

LaskinLaskinElder

גם אם בשוט ההוא גרייס נראית מאופרת מדי - זה עדיין נראה טוב יותר מהמקור בעיניי. משמעותית. וברור שיהיה איזה ״סליידר״ או משהו כזה שיעשו את האפקט, בין אם זה יהיה בשליטתנו או בשליטת המפתחים. זו הייתה הדגמה של הטכנולוגיה. אנשים איבדו את זה לגמרי.

blingblingElder

נראה כמעט דור מהמקור לא צוחק. יכול להיות שבשוט הזה יצאה שונה טיפה אבל הוא גם מראה את הקפיצה הכי גדולה שם (ואולי זה למה נווידיה השתמשה בו כשוט הפוסטר) זה נראה כמו גרייס בגרסת רימייק על הפס6 לעומת התמונה המקורית. מה ההשוואה בכלל? אנשים באמת הזויים שהם לא רואים את הפוטנציאל של זה והם מעדיפים להתפס על כל פרט שולי כמו פה הוא נראה בן 40 פה היא מאופרת.

בחייאת יש פה קפיצה מפגרת באיכות כאילו זה על חומרה חזקה פי 5 ואתם נתפסים על פרטים שוליים כאילו זהו, זה התוצר הסופי וה AI יעשה מה שהוא רוצה ללא שנוכל לעמוד בפניו.

LaskinLaskinElder

אגב, אני ממש מקווה שזה ירוץ באינטרנט ממש חזק:

https://x.com/MichaStocks/status/2034019929327034533

נראה את כל השונאים שלנו מחרימים אותם 😃

DrKeoDrKeoSite Admin

או כן, החרם הקשה על חברת הטריליונים שרק השבוע דווח שבשוק הגיימינג המחשב הם שולטים ב92%. כלומר אינטל וAMD מתחלקים ב-8% וזה כולל לפטופים עם GPU משולב במעבד, ניידות גיימינג כו׳. נראה לי שיש 30 אנשים בכל העולם שקונים כרטיס AMD היום. אבוי החרם הקשה 😃

ציטוט מאת "bling"

נראה כמעט דור מהמקור לא צוחק. יכול להיות שבשוט הזה יצאה שונה טיפה אבל הוא גם מראה את הקפיצה הכי גדולה שם (ואולי זה למה נווידיה השתמשה בו כשוט הפוסטר) זה נראה כמו גרייס בגרסת רימייק על הפס6 לעומת התמונה המקורית. מה ההשוואה בכלל? אנשים באמת הזויים שהם לא רואים את הפוטנציאל של זה והם מעדיפים להתפס על כל פרט שולי כמו פה הוא נראה בן 40 פה היא מאופרת.

בחייאת יש פה קפיצה מפגרת באיכות כאילו זה על חומרה חזקה פי 5 ואתם נתפסים על פרטים שוליים כאילו זהו, זה התוצר הסופי וה AI יעשה מה שהוא רוצה ללא שנוכל לעמוד בפניו.

כן, זה נראה הרבה יותר טוב גם בתמונה השערורייתית. בתקווה יתקנו את הפאקים הקטנים וגם אם לא זה יקרה ב-5.1. אין מצב ביקום שאני לא מדליק את זה אם יש לי GPU תומך. זה ההגדרות הגבוהות החדשות, בלי להדליק את זה נרגיש כמו מישהו שהיום לא מדליק PT.

אני מת לראות מה הם מבשלים לסדרה 6000. אתה מסוגלים לדמיין אם הפס6 הייתה מבוססת סדרה 6000? איזה עולם קונסולות מדהים זה היה. אנחנו תקועים עם AMD שעדין נלחמת עם לעשות AI לרזולוציה בפאקינג 2026.

LaskinLaskinElder

כן, הפער רק הולך ונפער, זה ממש מדכא, אבל בתור מישהו שכך או כך היה קונה מחשב מתישהו - פחות משנה לי. ואיזה כיף שNVIDIA הגיעה לאן שהגיעה בזכות גיימרים כמונו, ושהחברה תומכת בישראל בצורה בלתי מתנצלת.
מצד שני סוני כבר לא מוציאים לכאורה משחקים למחשב, אז גם לא נראה את ההבדל במשחקים שלהם, שהם מהחשובים ביותר עבורי, ונגיע לרמה גרפית שנראה כבר בשנה הבאה או גג ב-2028 - רק ב-PS7 כנראה, אי שם ב-2035, או בעצם ב-2038 כי יהיו 3 שנים של קרוס ג'ן 😉
אני כבר רואה את הRE-REMAKES של GOW 2018 ושל TLOU2 בדור הPS7 עם פרצופים ושיער ריאליסטי לחלוטין ו-PT, ב-100$.

KlaymanKlaymanSage

מיקרוסופט וסוני עבדו עם Nvidia בשוק הקונסולות בעבר( האקסבוקס הראשונה והps3). מה הסיבה לדעתכם שהן לא חוזרות אליה, למרות העליונות הטכנולוגית?

LaskinLaskinElder

מניח שהסיבה הראשונה היא BC והשנייה היא מחיר.
או שזה הפוך…
אבל סתם ניחוש

blingblingElder
ציטוט מאת "Klayman"

מיקרוסופט וסוני עבדו עם Nvidia בשוק הקונסולות בעבר( האקסבוקס הראשונה והps3). מה הסיבה לדעתכם שהן לא חוזרות אליה, למרות העליונות הטכנולוגית?

מהצד של סוני לפחות (למרות שעברו קצת מים בנהר מאז) - כידוע בדור הפס3 הם ניסו בהתחלה שהצ׳יפ Cell שפיתחו יהיה אחראי גם על הגרפיקה. או בקיצור כמו בדורות קודמים ניסו שהגרפיקה גם תעובד in house ללא ספק חיצוני.

כשהם הבינו במהלך הפיתוח שזה נכשל קשות ושתכלס אין להם צ׳יפ גראפי ומבחינת לוחות זמנים הם במצב חירום ממש לסגור את העניין - הם פנו לנווידיה שכנראה הריחו את הייאוש וקרעו אותם עם צ׳יפ יחסית מיושן ונחות למה שהיה ב 360 במחיר מופקע.

לפחות בזמנו יצאו דיווחים שסוני מאוד נכוו מהם ויצאו משם קולות שלעולם לא יחזרו לעבוד איתם והם אכן עומדים בזה מאז.

שוב יכול להיות גם גורמים אחרים אבל הניסיון המר שלהם איתם בטח לא עוזר.

DrKeoDrKeoSite Admin

יש לא מעט סיבות אבל הייתי אומר שהטופ 3 הן:
1) במשך שני דורות AMD היו היצרן היחיד שיכל לספק גם מעבד X86 וגם GPU ברמה גבוהה על SOC בודד. ל-NVIDIA לא היה מעולם רשיון X86.
2) אומרים ש-AMD גם נותנת מחיר טוב יותר וגם מוכנה לתת רשיון ל-IP בניגוד ל-NVIDIA.
3) אחרי שני דורות X86 עם AMD, הם הפיתרון הקל היחיד ל-BC.

מעבר לזה AMD רודפים אחרי יצרני הקונסולות, NVIDIA די מתעלמים מהם. וכמו שבלינג אמר סוני קבלו מהם כוויה, ואני אוסיף שגם מיקרוסופוט בדור האקסבוקס הראשוני. למרות שנינטנדו עם NV כבר עשור ונראה שהיחסים שם עובדים נהדר. הם אפילו קבלו מודל DLSS יעודי שנבנה לבקשתם.

אם הייתי הראש של אקסבוקס הייתי מנסה לחקור את הכיוון של NVIDIA לדור הבא, מן הסתם זה מאוחר מדי עכשיו אבל לפני 2-3 שנים. בצד הטכנולוגי ברור לכולנו שGPU מ-NVIDIA ירגיש כמו הפרש חצי דורי מ-GPU בכוח זהה של AMD כך שזה יכל להיות שווה את זה, אפילו אם NV הייתה לוקחת קצת יותר. בדור הזה יש צ׳יפלטים כך שה-CPU וה-GPU כבר לא יושבים באותו SOC ולכן עדין אפשר ללכת עם AMD למעבד ועם NVIDIA ל-GPU, זה גם היה עוזר משמעותית בלהשיג BC כי המעבד כבר היה עושה חצי מהעבודה. אם אקסבוקס גרמו למשחקי 360 שרצים על power PC לרוץ על ה-X1, אז אני בטח שהם יכלו לגרום למשחקי XSX שממילא כותבים ל-DX12 לעבוד עם אקסבוקס מבוססת NVIDIA.

חבל שזה לא קרה, אקסבוקס מבוססת 6070 זה כל כך הרבה יותר מעניין מאקסבוקס מבוססת 10070RX או איך ש-AMD לא יקראו לכרטיסים הבאים שלהם.איפשהו במולטיוורס יש יקום בו ה-XSX מבוססת 3070RTX.

HypnoHypnoInactive

DF פירסמו את הדיון שלהם לגבי הטכנלוגיה והתצוגה. אבל אני בטוח שהאנשים פה יעשו double-down כי כמו תמיד קשה להם להודות בטעות.

אולי DLSS5 בסוף יהיה אחלה ויציע מספיק כלים למפתחים. אבל לגבי התצוגה והחשיפה היא הייתה רעה. משנה את הכוונה האומנותית, מתערבת ב'בימוי' התאורה בסצנה, נותנת לדמויות להיראות כאילו על סט פרסומת וכו'.

נוידיה עשתה טעות שהיא הציגה את הטכנלוגיה מכווננת up to 11 על משחקים שלא נבנו לזה מראש. היא עשתה שם רע ל DLSS ול DLSS5 הולך להיות עכשיו up-hill battle.

DrKeoDrKeoSite Admin

אוי, הכוונה האומנותית, שלום פיקאסו. כל הדמואים נוצרו ואושרו לתצוגה על ידי המפתחות, אתה יודע, אלה שמגדירות את הכוונה האומנותית. כמה רימייקים משמרים את הכוונה האומנותית? מה אדון קאז חושב על PT וכוונה אומנותית כשכל התאורה משתנה? מה הקשר בין איך שנראה QUAKE 2 RTX והמשחק המקורי? ומה עם מודים, למה אנחנו בכלל מרשים מודים, הרי אני בטוח שהכוונה האומנותית של RE9 נשמרת כשאנשים משחקים מוד שליאון נוהג בפאקינג בננה והציצים של גרייס הם בגודל של חצי מהמסדרון.

אם היו אומרים ש-NV ממנה למשחקים המוצגים רימאסטר שנעשה ביד והוא היה נראה בדיוק כמו הדמואים הללו בכייני אינטרנט קאזיים היו אומרים שזה הדבר הכי יפה שהם ראו בחיים שלהם. תוסיף את המילה AI ואוי אוי אוי, הפרצופים של כולם נמסים.

ואגב, הנה חלק מהסצנות שמישהו לקח ורק שינה ל-DLSS5 את ה-tone mapping:
https://x.com/IdleSloth84_/status/2034282372737143062

זה נראה כמעט זהה לגמרי לתמונה המקורית, כלומר ההבדל הוא אכן תאורתי.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת "Hypno"

נוידיה עשתה טעות שהיא הציגה את הטכנלוגיה מכווננת up to 11 על משחקים שלא נבנו לזה מראש. היא עשתה שם רע ל DLSS ול DLSS5 הולך להיות עכשיו up-hill battle.

עתידות:
זה הולך להיות הuphill battle הקל ביותר בהסטוריה
ותוכל לעשות מזה התערבות אם תרצה.
מן הסתם כל בר דעת מבין שזו הייתה תצוגה של יכולות בלבד. בפועל כל מה שהם צריכים לעשות זה סליידר או אפילו 2-3 אופציות שונות למידת ה״עוצמה״ של האפקט - והופ - אין בעייה.

HypnoHypnoInactive

נכון, זה אחת הדוגמאות ש DF הראו כדי להמחיש שההדגמה הייתה מוגזמת. זאת הנקודה. ההדגמה של הטכנלוגיה הייתה רעה.
כן, אושר ע"י המפתחות. גם להם יש חלק באשמה שהם אישרו תצוגה כזו. אינסיידר גיימינג כבר מדווח שמפתחים באולפנים לא היו מודעים ל DLSS5 ונחשפו לראשונה לזה כמו שאר העולם.

מה הקשר רימייקים ומודים.
הסוגיה היא toggle גרפי מקביל למשחק שמשוגר שללא בקרה גדולה עליו, יעניק למשחק מראה אחר לגמרי שלא מתחשב בבימוי התאורה, האווירה ועד ההקשר העלילתי.
אולי אתה גם אוהב לשים את הטלוויזיה על מצב vivid?

יכול להיות כשהאומנים של המשחק ישתמשו בזה בשום-שכל אז זה יהיה אחלה. כרגע שופטים את ההדגמה ואיך מנסים למכור את זה. ההדגמה הייתה רעה והביאה על נוידיה והמפתחות blowback.

אגב, מספיק עם טיעוני חלומות בהקיץ. DLSS5 לא יחליף דבר, כמו ש HDR לא החליף SDR, וכמו שעתיד 'משחקי RT בלבד' לא הגיע.
DLSS5 ידרוש לבצע עוד art pass ספציפי אליו כדי לוודא שאין מוזריות ואי-עקביות עם המצב הגרפי הסטנדרטי. אף אחד לא רוצה משחק שהדמויות יראו אחרת בין מצב רגיל ל DLSS5 שאפשרי אצל שבריר מאוכלוסיית השחקנים.
אז זה לא יאיץ פיתוח משחקים, זה לא יורד עומס. זה יוסיף עבודה. כמו שמי שבוחר לעשות מצב PT.

LaskinLaskinElder

כן, בשנים הראשונות זה לא יקל על מפתחים.
אבל PT וגם זה - מתישהו יהיה סטנדרט, לצערנו כנראה רק בסביבות עוד עשור מהיום, אולי יותר, בדור ה-פס7 או אפילו 8. אבל זה יקרה. וזה חד משמעית יקל על מפתחים ויחסוך עבודה רבה.
אתה יכול להוסיף את זה גם כן להתערבויות.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Hypno"

נכון, זה אחת הדוגמאות ש DF הראו כדי להמחיש שההדגמה הייתה מוגזמת. זאת הנקודה. ההדגמה של הטכנלוגיה הייתה רעה.
כן, אושר ע"י המפתחות. גם להם יש חלק באשמה שהם אישרו תצוגה כזו. אינסיידר גיימינג כבר מדווח שמפתחים באולפנים לא היו מודעים ל DLSS5 ונחשפו לראשונה לזה כמו שאר העולם.

מה הקשר רימייקים ומודים.
הסוגיה היא toggle גרפי מקביל למשחק שמשוגר שללא בקרה גדולה עליו, יעניק למשחק מראה אחר לגמרי שלא מתחשב בבימוי התאורה, האווירה ועד ההקשר העלילתי.
אולי אתה גם אוהב לשים את הטלוויזיה על מצב vivid?

יכול להיות כשהאומנים של המשחק ישתמשו בזה בשום-שכל אז זה יהיה אחלה. כרגע שופטים את ההדגמה ואיך מנסים למכור את זה. ההדגמה הייתה רעה והביאה על נוידיה והמפתחות blowback.

רימייקים משנים משחקים מקצה לקצה בלי שום מעורבות או אישור של האמנים המקוריים, אתה חושב ש-FS אישרו את מה שBP עשו עם הרימייק של DS? הוא משנה דרסטית לא רק את התאורה, הוא משנה כל אלמנט ויזואלי במשחק, ממציא פירוט שלא היה שם קודם וכו׳ ואנחנו יודעים שמיאזאקי שונא את זה. זה גרוע פי כמה מ-DLSS5, זה לא שינוי תאורה שהסטודיו עצמו מבצע ומאשר, זה שינוי של כל הגרפיקה של המשחק מקצה לקצה למרות שהסטודיו המקורי שונא את הקונספט. אז איפה היושרה האומנותית שלך קאז במקרה הזה? איפה הצעקות והבכי? ליטרלי ההבדל היחיד בין DLSS5 לרימייק הוא שרימייק עשו ביד ו-DLSS5 משתמש ב-AI, התוצר בפוטנציה דומה אם לא קיצוני משמעותית ברימייק כי הוא משנה הכל, לא רק את התאורה. ומה עם PT שיכול לשנות דרסטית איך סצנות במשחק נראות וישום של PT על ידי צוות טכני לא שונה מדי מישום של DLSS5. ומודים נותנים לשחקנים בחירה לעשות מה שבזין שלהם במשחקים בצורה שלא מכבדת בשום צורה את הכוונה האומנוית של המשחקים. או במילים אחרות, תחסוך לנו את דמעות התנין.

וכן? להתרשם מDLSS5 זה מקביל ללשים את הטלביזיה במצב vivid? אז כנראה ש-DF מתים על מצב vivid כי כשהם יצאו מההדגמה הלסת שלהם הייתה על הרצפה והם רצו לעשות סרטון בו הם השתפכו על DLSS5 בהתרגשות של ילדות קטנות. העובדה שעם tone mapping מגיעים לתמונה כמעט זהה למקור מדגישה ש-DLSS5 משנה את התאורה ורק את התאורה, ואם הוא משנה משהו אחר זאת תקלה או ארטיפקט שצריך לפתור (ברוך הבא למציאות, כל DLSS והארטיפקטים שלו שמתוקנים עם הגרסאות). אם שינויי תאורה שהופכים אותה להרבה יותר ראליסטית זה כזה חטא, אז למה אתה לא בוכה ככה על PT?

ציטוט מאת "Hypno"

אגב, מספיק עם טיעוני חלומות בהקיץ. DLSS5 לא יחליף דבר, כמו ש HDR לא החליף SDR, וכמו שעתיד 'משחקי RT בלבד' לא הגיע.
DLSS5 ידרוש לבצע עוד art pass ספציפי אליו כדי לוודא שאין מוזריות ואי-עקביות עם המצב הגרפי הסטנדרטי. אף אחד לא רוצה משחק שהדמויות יראו אחרת בין מצב רגיל ל DLSS5 שאפשרי אצל שבריר מאוכלוסיית השחקנים.
אז זה לא יאיץ פיתוח משחקים, זה לא יורד עומס. זה יוסיף עבודה. כמו שמי שבוחר לעשות מצב PT.

my sweet summer child. כבר עכשיו יש משחקים שמחייבים RT בלבד, ומן הסתם בדור הפס6 זה יהיה כמעט מגוחך לעשות משחק שהוא לא מלא ב-RT מכל כיוון כמינימום ברגע שמפתח יוכל להתעלם מהמשקולת שהיא הפס5.

וספציפית בנוגע ל-DLSS5, זו אפשרות גרפית אופציונאלית ב-PC בלבד ורק למי שיש כרטיסי NV וכנראה רק כרטיסים ממש חדשים ויקרים של NV. אף סטודיו לא הולך להקדיש לזה יותר מכמה ימים של 2-3 עובדים לכל היותר, ואם התוצאות לא מרצות את הצוות אז שלא יתמכו ב-DLSS 5. להשתמש ב-DLSS5 זאת בחירה, לא כפיה, הצוות בחר את זה, לא ג׳נסן. אין צורך להיות דרמה קווין.

DrKeoDrKeoSite Admin

ומעבר לכל זה, יש דברים ש-DLSS5 עושה בצורה כל כך מטורפת והעובדה שאפשר להשתמש ב-masking וכך להפעיל את זה רק על דברים מאוד ספציפים בסצנה יכול להיות game changer אדיר, וכנראה גם חסכון גדול בביצועים. למשל עיניים, שיער ומתכת מקבלים טיפול מטורף מ-DLSS5. מפתחת יכולה לשים מערכת מאסקינג פשוטה במשחק שחושפת רק שיער, עיניים ומתכת ל-DLSS5 וכך לשפר משמעותית את הגרפיקה של המשחק כשרוב התמונה בכלל לא ננגעת.

יותר מזה, אני יכול לראות את NVIDIA עושה גרסה מתקדמת יותר עם מודל שקודם עובר על התמונה ומסמן כל פיקסל ומה התוכן שלו (מתכת, שיער, אבן, מים, עיניים וכו׳) ואז יש למפתחת check list של חומרים שמקבלים DLSS5 וחומרים שלא מקבלים DLSS5. כלומר המפתח לא צריך לעשות כלום חוץ מלעבור על רשימה ולהגיד ״כן״ או ״לא״ והמערכת עושה כבר הכל בשבילו. הוא לא מרוצה מאיך שזה משפיע על דשא אבל מאוד מרוצה מהעיניים? אחלה, עיניים בפנים ודשא בחוץ, זה סתם קליק ב-check box.

HypnoHypnoInactive
ציטוט מאת "DrKeo"

רימייקים משנים משחקים מקצה לקצה בלי שום מעורבות או אישור של האמנים המקוריים, אתה חושב ש-FS אישרו את מה שBP עשו עם הרימייק של DS? הוא משנה דרסטית לא רק את התאורה, הוא משנה כל אלמנט ויזואלי במשחק, ממציא פירוט שלא היה שם קודם וכו׳ ואנחנו יודעים שמיאזאקי שונא את זה. זה גרוע פי כמה מ-DLSS5, זה לא שינוי תאורה שהסטודיו עצמו מבצע ומאשר, זה שינוי של כל הגרפיקה של המשחק מקצה לקצה למרות שהסטודיו המקורי שונא את הקונספט. אז איפה היושרה האומנותית שלך קאז במקרה הזה? איפה הצעקות והבכי? ליטרלי ההבדל היחיד בין DLSS5 לרימייק הוא שרימייק עשו ביד ו-DLSS5 משתמש ב-AI, התוצר בפוטנציה דומה אם לא קיצוני משמעותית ברימייק כי הוא משנה הכל, לא רק את התאורה. ומה עם PT שיכול לשנות דרסטית איך סצנות במשחק נראות וישום של PT על ידי צוות טכני לא שונה מדי מישום של DLSS5. ומודים נותנים לשחקנים בחירה לעשות מה שבזין שלהם במשחקים בצורה שלא מכבדת בשום צורה את הכוונה האומנוית של המשחקים. או במילים אחרות, תחסוך לנו את דמעות התנין.

וכן? להתרשם מDLSS5 זה מקביל ללשים את הטלביזיה במצב vivid? אז כנראה ש-DF מתים על מצב vivid כי כשהם יצאו מההדגמה הלסת שלהם הייתה על הרצפה והם רצו לעשות סרטון בו הם השתפכו על DLSS5 בהתרגשות של ילדות קטנות. העובדה שעם tone mapping מגיעים לתמונה כמעט זהה למקור מדגישה ש-DLSS5 משנה את התאורה ורק את התאורה, ואם הוא משנה משהו אחר זאת תקלה או ארטיפקט שצריך לפתור (ברוך הבא למציאות, כל DLSS והארטיפקטים שלו שמתוקנים עם הגרסאות). אם שינויי תאורה שהופכים אותה להרבה יותר ראליסטית זה כזה חטא, אז למה אתה לא בוכה ככה על PT?

די לנסות להפוך את הדיון על משהו שהוא לא. רימייקים זה לא הדיון. רימאסטרים זה לא הדיון. למה בכלל אתה מביא את זה כדוגמאות כשעל כל רימייק ורימאסטר מתפתח ברשת דיון על השינויים שנעשו ואיך לא שמרו על רוח המקור..

הדיון הוא על משחק שבהוצאתו הראשונית מציע מצב גרפי שבלי פיקוח מקיף, יגרום למשחק להיראות אחרת ו'לדרוס' את עיצוב הדמויות, בניית האווירה והסצנות ואף יסתור את הכתיבה ואיפיון הדמויות.

DLSS5 כרגע הוא 2D filter שאין לו שום מידע על הסצנה. וכן, הוא יכול 'ליצור' מידע שלא קיים במודל המקורי.

וידאו מצויין בנושא של דניאל אוון ששאל את הנציג של נוידיה שאלות נוספות. חובת צפייה לפני שמישהו רוצה לקשקש על DLSS5:

https://www.youtube.com/watch?v=D0EM1vKt36s

אז לא רק ש DLSS5 נשמע כמשהו די 'טיפש', גם לא נראה שלמפתחים יש כלים מספיק טובים לשנות את ה output שלו.

ציטוט מאת "DrKeo"

my sweet summer child. כבר עכשיו יש משחקים שמחייבים RT בלבד, ומן הסתם בדור הפס6 זה יהיה כמעט מגוחך לעשות משחק שהוא לא מלא ב-RT מכל כיוון כמינימום ברגע שמפתח יוכל להתעלם מהמשקולת שהיא הפס5.

וספציפית בנוגע ל-DLSS5, זו אפשרות גרפית אופציונאלית ב-PC בלבד ורק למי שיש כרטיסי NV וכנראה רק כרטיסים ממש חדשים ויקרים של NV. אף סטודיו לא הולך להקדיש לזה יותר מכמה ימים של 2-3 עובדים לכל היותר, ואם התוצאות לא מרצות את הצוות אז שלא יתמכו ב-DLSS 5. להשתמש ב-DLSS5 זאת בחירה, לא כפיה, הצוות בחר את זה, לא ג׳נסן. אין צורך להיות דרמה קווין.

כן, איזה משחקים *מחייבים* RT? המשחק Metro הבודד הזה? בדור הפס6 יש ניידת שיכולות ה RT שלה לא ידועות..

נכון, DLSS5 זה בחירת המפתחים וצריך להראות להם למה כדאי להם. עוד סיבה שהתצוגה והחשיפה של נוידיה הייתה גרועה. היא עשתה ההיפך ושמה עננה גדולה על הפיצ'ר הזה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Hypno"

די לנסות להפוך את הדיון על משהו שהוא לא. רימייקים זה לא הדיון. רימאסטרים זה לא הדיון. למה בכלל אתה מביא את זה כדוגמאות כשעל כל רימייק ורימאסטר מתפתח ברשת דיון על השינויים שנעשו ואיך לא שמרו על רוח המקור..

הדיון הוא על משחק שבהוצאתו הראשונית מציע מצב גרפי שבלי פיקוח מקיף, יגרום למשחק להיראות אחרת ו'לדרוס' את עיצוב הדמויות, בניית האווירה והסצנות ואף יסתור את הכתיבה ואיפיון הדמויות.

DLSS5 כרגע הוא 2D filter שאין לו שום מידע על הסצנה. וכן, הוא יכול 'ליצור' מידע שלא קיים במודל המקורי.

וידאו מצויין בנושא של דניאל אוון ששאל את הנציג של נוידיה שאלות נוספות. חובת צפייה לפני שמישהו רוצה לקשקש על DLSS5:

https://www.youtube.com/watch?v=D0EM1vKt36s

אז לא רק ש DLSS5 נשמע כמשהו די 'טיפש', גם לא נראה שלמפתחים יש כלים מספיק טובים לשנות את ה output שלו.

בפעם השלישית, גם PT וגם רימייקים משנים לגמרי את התאורה של המשחק ואף מפתחת לא בונה את המשחק והכוונה האומנותית שלהם על בסיס רימייק עתידי או מוד PT שכמה שחקני PC משחקים. אז למה הם לא נבל כמו DLSS5? רק כשזה AI אכפת לך שהתאורה משתנה?

כל מה שדניאל אוון אמר כבר היה ידוע. כל מי שראה בעצמו את הדמו של DLSS5 יצא עם הלסת על הרצפה, כולל DF וסרטון ההשתפכות שלהם ברגע שהם יצאו. ברגע שבור השופכין והקאזים של האינטרנט התפוצצו אז פתאום זה לא היה מגניב יותר לאהוב את DLSS5.

אם מפתח חושב שDLSS5 הורס את כל המהות של המשחק שלו, שלא ישים את זה שם. אם מפתח חושב שDLSS5 הורס משהו ספציפי במשחק שלו, שיוצא את הדבר הספציפי הזה מ-DLSS5. אתה כזאת דרמה קווין, כמו תמיד וכל דבר, אף אחד לא כופה על מפתחים להשתמש ב-DLSS5. ושלא נדבר על זה שלא רק מדובר בגרסה הראשונית של הטכנולוגיה, היא עדין במרחק חודשים מלהיות מוכנה. וכן, היא נראת מדהים ברמת הלסת על הרצפה ב-99% ממה שראינו.

ציטוט מאת "Hypno"

כן, איזה משחקים *מחייבים* RT? המשחק Metro הבודד הזה? בדור הפס6 יש ניידת שיכולות ה RT שלה לא ידועות..

יש משחקים שמחייבים DX12U, אם זה בגלל RT ואם זה בגלל mash shaders כמו דום, AW2, ואינדיאנה ג׳ונס. הניידת של סוני אמורה להתמודד עם RT יותר טוב מהפס5, ה-XSS כבר לא קונסולה רלוונטית כך שהמינימום של המינימום שמשחקים יצטרכו לתמוך בו זה הפס5 ובתקווה משחקים גם יתחילו לזנוח את הפס5 מאחור, אפילו אם זה יקח חצי עשור.

אי אפשר לדעת מה התעשיה הפתטית הזאת תעשה בעתיד, אבל לתמוך במכשירים בני 12 שנים שלא מסוגלים לעשות RT ב-2030 זה כזאת בדיחה, זה כבר יהיה שיא חדש. כלומר, ברור לך שמתישהו מפתחים יפתחו ל-RT בלבד, כן? מתישהו זה יקרה, אפילו אם התעשיה מתקדמת בקצב של צב מתחילת הדור הזה.

HypnoHypnoInactive

די להזכיר רימייקים. אף אחד לא מדבר על רימייקים.

מצב PT משנה את התאורה באופן מכוון ומתוכנן ע"י המפתחת כדי להביא לידי ביטוי באופן הכי מתקדם את החזון שלהם. PT לא קשור ל DLSS או לנוידיה.
בוודאי שקאפקום פיתחו את מצב ה PT כך שהוא ייצג הכי טוב את החזון האומנותי שלהם. המשחק היה בנוי מההתחלה לפי זה. PT הוא ההתקדמות הטבעית. קאפקום היו רוצים שכולם ישחקו את המשחק על PT אם זה היה אפשרי.

כמשחק מקבל PT after the fact אם ע"י גורם רשמי או לא, אז אתה רואה תגובות חצויות. ראה הרימייק של HL2 עם PT.

RE9, AW2, פרגמטה, אינדיאנה ג'ונס הם משחקים שהמפתחים עיצבו כך שמצב ה PT הוא הדרך האולטימטיבית והכי מייצגת לחוות את המשחק.

כל מה שדניאל אוון היה ידוע? יופי. אז אתה מסכים ש DLSS5 כן מתערב במודלים כמו שרואים בדוגמה שהוא הוסיף שיער לדמות. אתה מסכים ש DLSS5 חסר מושג לגבי הסצנה ואיפיון החומרים בו? שאין ממש כרגע למפתחים יותר מדי אפשרויות לכוונן אותו?

אז לא, הטכנולוגיה לא נראית 'מדהים'. זה שמשהו נראה פוטוריאליסי יותר לא אומר שהוא טוב יותר, או שהוא קולע יותר טוב לכוונה של המשורר. בדוגמאות אנחנו רואים שהוא גורם לאנשים להיראות כאילו היה על סט צילום עם זרקור על הפנים שלהם, מה שלא מתכתב עם האווירה או מיקום מקורות תאורה.

אולי DF נקלעו להייפ של החשיפה? זאת לא אפשרות? מלא אנשי מקצוע ביקרו את ההדגמה של DLSS5.

נכון, אם מפתח חושב ש DLSS5 לא עוזר לו, הוא לא ישים את זה. לכן אמרתי שנוידיה תקעו גול עצמי. כי ההדגמה הייתה רעה. במקום להתחיל מאפס, DLSS5 מתחיל ממינוס.

--

AC Shadows על הסוויץ' 2 הוא בלי RT. למה אתה חושב ש ב 2030 לא יהיו גרסאות סוויץ' בלי RT?
'מיתשהו RT בלבד' זה לא העתיד מעבר הפינה שקיוות אליו.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Hypno"

די להזכיר רימייקים. אף אחד לא מדבר על רימייקים.

בפעם הרביעית, רימייק משנה תאורה (ועוד אלף דברים כולל מודלים) ובעצם כל דבר במשחק, איך זה בסדר? זאת בדיוק הנקודה, שאם כל התמונות האלה היו רימייקים, ליטרליר רימייקים ללא התערבות AI אבל נראים 1:1 אותו דבר, אף אחד מהטרולים לא היה מצייץ.

ציטוט מאת "Hypno"

מצב PT משנה את התאורה באופן מכוון ומתוכנן ע"י המפתחת כדי להביא לידי ביטוי באופן הכי מתקדם את החזון שלהם. PT לא קשור ל DLSS או לנוידיה.
בוודאי שקאפקום פיתחו את מצב ה PT כך שהוא ייצג הכי טוב את החזון האומנותי שלהם. המשחק היה בנוי מההתחלה לפי זה. PT הוא ההתקדמות הטבעית. קאפקום היו רוצים שכולם ישחקו את המשחק על PT אם זה היה אפשרי.

כמשחק מקבל PT after the fact אם ע"י גורם רשמי או לא, אז אתה רואה תגובות חצויות. ראה הרימייק של HL2 עם PT.

RE9, AW2, פרגמטה, אינדיאנה ג'ונס הם משחקים שהמפתחים עיצבו כך שמצב ה PT הוא הדרך האולטימטיבית והכי מייצגת לחוות את המשחק.

חח, יפה שחשפת את עצמך, כי טעית בכל העובדות.
1) PT כן מבוסס על API של NVIDIA, הם פשוט מרשים לכולם להריץ את זה כי הכרטיסים של AMD קורסים תחת הלחץ וזה גורם להם להראות ממש טוב. למה אתה חושב שכל משחק PT אי פעם היה בשיתוף פעולה עם NVIDIA?
2) PT כן נעשה בדיעבד, אף אחד מהמשחקים הללו לא מתוכנן מראש עם PT ובטח שלא בצורה יעודית ל-PT כי 95% מהקהל לעולם לא ישחק בהם עם PT. לא רק זה, ללא מעט משחקים, אפילו כאלה שאתה בעצמך ציינת כמו אינדיאנה ג׳ונס, הגיע PT בדיעבד באיחור של חודשים. רוב המשחקים עם PT היום התחילו פיתוח שנים לפני שמישהו דמיין בכלל שיהיה דבר כזה PT במשחק, AW2 התחיל פיתוח ב-2019 ו-NVIDIA רק הציגה את הטכנולוגיה למפתחים ב-2023. ומי הילד פוסטר של PT? סייברפאנק, המשחק הזה יצא שנים לפני שבכלל דמינו PT בזמן אמיתי.

בקיצור, כל מה שאמרת לא נכון. PT הוא כן של NV, הוא כן מוכנס בדיעבד והוא לא ״חזון האמן״. אבל משום מה אתה עף עליו, למה?

ואגב, השיער המשתנה של הדמות שדניאל מסמן (זה טקסטורה קאז, לא מודל) קורה רק באיזה פריים וחצי ולא רואים את זה בזמן תנועה בסרטון. זה כל כך מגוחך, הרי לכל אפקט בתעשיה היום יש ארטיפקטים פה ושם, כששחקתי ב-DS1 כל החלקיקים בכבישים היו פסים במקום נקודות כי DLSS פשל בתנועה שלהם. להתחיל לעשות gotcha! על שטות כזאת שבהחלט לא משנה את המודל, ואוליי מזייפת לפריים או שניים בקבוצה של 30 פיקסלים שאף אחד בחיים שלו לא ישים לב בתנועה זה כזה מגוחך. DLSS5 מקפיץ את הגרפיקה של המשחק דור בחינם ובלי עבודה מהמפתחים אבל אוי אוי ואי, אם עוצרים פריים אחד ספציפי ועושים לו זום X8 אז אפשר לראות אם ממצמצים ממש חזק שיש קצת יותר שיער ממקודם. אוווווייי לא, החזון האומנותי של סטארפילד שבמקום להראות קלאנקי עם תאורה חרא פתאום נראה כמו משחק פס5+. בן אדם מביא לך מליארד דולר מתנה במזוודה ואתה יושב בפורום בוכה על זה שיש שריטה בצד.

הטכנולוגיה באלפא, אולי בטא, וגם כשהיא תצא זאת תהיה הגרסה הראשונה. זה כזה מטומטם לבכות על ארקטיפקט שאתה אפילו לא יודע אם הוא יהיה שם בשיגור. מי מבקר דברים כאלה חודשים לפני שהם יוצאים? עושים לך נס, ואתה מתלונן על שטויות.

ציטוט מאת "Hypno"

כל מה שדניאל אוון היה ידוע? יופי. אז אתה מסכים ש DLSS5 כן מתערב במודלים כמו שרואים בדוגמה שהוא הוסיף שיער לדמות. אתה מסכים ש DLSS5 חסר מושג לגבי הסצנה ואיפיון החומרים בו? שאין ממש כרגע למפתחים יותר מדי אפשרויות לכוונן אותו?

אז לא, הטכנולוגיה לא נראית 'מדהים'. זה שמשהו נראה פוטוריאליסי יותר לא אומר שהוא טוב יותר, או שהוא קולע יותר טוב לכוונה של המשורר. בדוגמאות אנחנו רואים שהוא גורם לאנשים להיראות כאילו היה על סט צילום עם זרקור על הפנים שלהם, מה שלא מתכתב עם האווירה או מיקום מקורות תאורה.

לא, שום דבר שאמרת לא נכון. המודל כן מודע לכל המשטחים, כל החומרים וכך הלאה, הוא פשוט מבין אותם לבד. כל מודל DLSS קיים עובד היום באותה צורה, מידע צבע דו מימדי ומידע וקטורי תנועה. זהו, ככה כולם עובדים. כולם מבינים את התמונה, ככה הם מצליחים להמציא פיקסלים ולהפוך 240p ל-4K. זה בדיוק הקטע, המודלים הללו לא צריכים שהמפתח יגיד להם ״זה עץ״ או ״זה מתכת״, הם מזהים את זה לבד.

גם המהנדס של NVIDIA שדניאל דניאל דבר איתו אומר לו את זה במפורש, ודניאל לא מבין מה הוא אומר ואז תוקף.

וכן, הטכנולוגיה נראת מדהים, כולם פה עפו על זה ברמות עד שאדון טרול הגיע לעשות גשם על המצעד, DF עשו את סרטון ההשתפכות הכי גדול שלהם מזה שנים, אתה חושב שזה כי הטכנולוגיה לא נראתה להם מדהים? כשמפעילים DLSS5 המשחק פתאום נראה כאילו מאיר אותו מרנדר של סטודיו בלייר.

ציטוט מאת "Hypno"

אולי DF נקלעו להייפ של החשיפה? זאת לא אפשרות? מלא אנשי מקצוע ביקרו את ההדגמה של DLSS5.

לא, DF מעולם לא נקלעו להייפ של חשיפה. לפחות לא שאני ראיתי, יש לך דוגמה? עף להם הפקק, למה שיעוף לאתר הכי טכני באינטרנט הפקק אם מה שהם ראו לא הרשים אותם בטרוף? לאיזו סרטון אני אמור להאמין, זה שהקליט את התגובה האותנטית שלהם 2 דק׳ אחרי שהם יצאו מהתצוגה או זה שבו הם מתנצלים אלף פעם לטרולים הזועמים ובמקום לדבר על דברים טכנים הם מדברים על ״יושרה״, ״אתיקה״ או ״שנאה ל-gen ai״? סלח לי אבל הסרטון השני שלהם היה פוליטי, זה לא רציני. הם ראו תגובות שליליות עם 10K לייקים ורצו מהר מהר לעשות damage control. הם היו בהסטריה, הקול של ריצ׳רד רעד בפתיח, זה נראה כמו סרטון חטופים של חמאס.

ציטוט מאת "Hypno"

נכון, אם מפתח חושב ש DLSS5 לא עוזר לו, הוא לא ישים את זה. לכן אמרתי שנוידיה תקעו גול עצמי. כי ההדגמה הייתה רעה. במקום להתחיל מאפס, DLSS5 מתחיל ממינוס.

חח, יאללה, רוצה התערבות? לאסקין גם הציע לך כמה התערבויות שהתעלמת מהן באלגנטיות. אז אתה אומר שמפתחים לא ישתמשו ב-DLSS5? אני רק אזכיר שיש כבר איזה 15 משחקים מוכרזים עם DLSS5 ועוד שעדין לא הוכרזו.

--

ציטוט מאת "Hypno"

AC Shadows על הסוויץ' 2 הוא בלי RT. למה אתה חושב ש ב 2030 לא יהיו גרסאות סוויץ' בלי RT?
'מיתשהו RT בלבד' זה לא העתיד מעבר הפינה שקיוות אליו.

AC Shadows מעולם לא היה RT בלבד. אין בכלל RT בקונסולות בסיס, רק בבניית בסיס, אז מה הקשר?

RT בלבד היה אמור להיות מזמן המצב היום, גם לסוויצ׳ 2 יש יכולות RT לא רעות בכלל, יותר טובות משל ה-XSS. אבל כשאתה מפתח ב-60fps לכל דבר ומנסה לתמוך בכרטיסי מסך בני 10 שנים כנראה שזה פחות מתאפשר. התעשיה נמצאת במקום הכי פתטי שהיא הייתה בו אי פעם, לא אני יצרתי את הסיטואציה הזו, אנשים קצרי ראיה כמוך יצרו.

DrKeoDrKeoSite Admin

בקיצור קאז, אתה יכול להתבכיין כמה שתרצה, אבל אתה שוחה נגד זרם הטכנולוגיה המתקדם כמו איזה מוכר קרח כשהציגו את המקרר. רק שלך אין באמת מה להרוויח או להפסיד פה, אתה סתם אוהב לבכות על דברים באינטרנט.

הטכנולוגיה באלפא, יש קצת ארטיפקטים, וואללה זה נכון לכל טכנולוגיה שצורכת וקטורי תנועה, אפילו לכאלה שלא קשורות ל-AI. עוד חצי שנה כשזה יצא הטכנולוגיה תהיה במצב טוב יותר, ואז יגיע 5.1, ואז 5.2, ומתישהו 5.5 וכל הבעיות יעלמו לאט לאט. להתנגד לזה כמו ילד קטן זה כל כך טפשי, מדובר באותם אנשים שבוכים על כל דבר שהוא gen ai כי הם מרגישים שרובוטים מחליפים אותם. זה מגיע מאנטרס ופחד, לא מאמת.

HypnoHypnoInactive

בפעם החמישית. הדיון לא על רימיקיים. וכשיוצאים רימייקים תמיד מתעורר ויכוח על איך הפיצ'רים הגרפיים המתקדמים משנים את המראה ואם זה טוב או רע.
אז תפסיק להביא את הדוגמה הזו כאילו היא לטובתך. אנשים מתלוננים על שינויים במראה של רימייק. קל וחומר יתלוננו על שינוי מראה כתוצאה משימוש ב GenAI.

אתה מדבר כאילו נוידיה המציאו את הרעיון של PT וכאילו זה לא היה ה holy grail של מפתחים דורות. כאילו מפתחים אף פעם לא עשו רנדור offline. אתה יודע שדורות של משחקים הכילו non real-time cutscenes כן? שהקאטסינס האלה הציגו את ה art וה assets שהמעצבים ראו בחזונם אבל שאי אפשר היה להשיג ברילטיים.
מישהו התלונן על השוני הזה? מישהו אמר שהמפתחים מועלים ב art direction שלהם? לא.

באותו אופן, PT הוא ההמשך של זה. זה כל מה שהמעצבים דמיינו את המשחק שלהם נראה, ועכשיו יש להם את היכולות להשיג את זה ברילטיים.
RE9 הוא authored with PT in mind. כך גם פרגמטה. כך גם אלאן ווייק 2. גם 007.
משחקים שמשוגרים עם מצב PT הם לא 'בדיעבד'. זה אומר שהם לקחו את זה בחשבון בזמן אמת בפיתוח של המשחק..

השיער הוא דוגמה אחת. יש אחרות.
התגובות של מפתחים ואנשי מקצוע מדברים בשם עצמן. לאף אחד לא הייתה בעייה עם DLSS1-4 למעט אולי כל הדיבורים על פריימים מזוייפים.
במקום לדמיין תאוריות קונספירציה אולי פשוט תכיר בתרחיש הפשוט: ההדגמה של DLSS5 הראתה שינויים ניכרים ב'כוונת המשורר'. זאת עובדה. אתה יכול לאהוב שהדמות בסטארפילד נראית כמו בסט פרסומת עם זרקור מופנה אליה, אבל להגיד שזה מבטא את מה שהיוצרים ניסו לתפוס במקור זה פשוט עובדתית לא נכון.

מפתחים, אנשי תעשייה ושחקנים לא אהבו את השינויים האלה. עכשיו נוידיה צריכה להתמודד עם ה blowback ועם ספקנות גדולה יותר לגבי הפיצ'ר הזה. לכן ההדגמה הזו רעה. זה כל מה שאני מנסה להגיד.

ב Shadows על הקונסולות יש RTGI שלא קיים בגרסת הסוויץ' 2.