VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7288 הודעות
sharonbnsharonbnVeteran
ציטוט מאת "InterAl"

האמת היא שאנשים צריכים להיות מוכנים ליום סגריר, ובשביל זה כל אדם צריך שיהיה לו באפר מספיק גדול של חסכונות. וכן, זה אומר לנסוע פחות לחו"ל, לשדרג פחות את הטלפון הנייד, לצאת פחות למסעדות ולחסוך הרבה הרבה יותר.

מצטער מראש אם אני מסיט את הנושא.
המשפט הזה קפץ לי קצת מוזר. חשבתי שכלכלה קפיטליסטית בנויה על צריכה, לא? הרי בעצם בשביל זה אנחנו עכשיו מקבלים כסף ממסוקים, לא?

sharonbnsharonbnVeteran
ציטוט מאת "InterAl"

האמת היא שאנשים צריכים להיות מוכנים ליום סגריר, ובשביל זה כל אדם צריך שיהיה לו באפר מספיק גדול של חסכונות. וכן, זה אומר לנסוע פחות לחו"ל, לשדרג פחות את הטלפון הנייד, לצאת פחות למסעדות ולחסוך הרבה הרבה יותר.

המשפט הזה קפץ לי פתאום קצת מוזר. אני חשבתי לתומי שכלכלה קפיטליסטית בנויה על צריכה, לא?
אצל חסידי הקפיטליזים, אתה לא אמור לחסוך ליום סגריר (בטח לא ע"ח הצריכה חו"ח) אם אין לך מספיק כסף לאייפון חדש - קח הלוואה.
הרי בעצם למטרה הזו אנחנו עכשיו מקבלים כסף ממסוקים, לא ?

sharonbnsharonbnVeteran
ציטוט מאת "InterAl"

המשפט הזה קפץ לי פתאום קצת מוזר. אני חשבתי לתומי שכלכלה קפיטליסטית בנויה על צריכה, לא?
אצל חסידי הקפיטליזים, אתה לא אמור לחסוך ליום סגריר (בטח לא ע"ח הצריכה חו"ח) אם אין לך מספיק כסף לאייפון חדש - קח הלוואה.

sharonbnsharonbnVeteran
ציטוט מאת "InterAl"

המדינה לא יכולה לפצות כי למדינה אין כסף. המדינה רק יכולה לקחת את הרכוש שלי בכוח ולהעביר למובטלים (או לקחת הלוואות, שזה שקול לכך בעתיד). זה לא לגיטימי, כי אני לא אשם במצב בדיוק כמו שהמובטלים לא אשמים במצב. האמת היא שאנשים צריכים להיות מוכנים ליום סגריר, ובשביל זה כל אדם צריך שיהיה לו באפר מספיק גדול של חסכונות. וכן, זה אומר לנסוע פחות לחו"ל, לשדרג פחות את הטלפון הנייד, לצאת פחות למסעדות ולחסוך הרבה הרבה יותר. לא עשית את זה והגעת לא מוכן ליום סגריר? חבל מאוד, תהדק את החגורה, סגור את העסק וחפש עבודה בתור חקלאי, שיפוצניק או קופאי בסופר. לא חסרות עבודות גם בתקופה הזאת. לתשלומי העברה כפויים אף פעם אין הצדקה.

לגבי תפקוד הממשלה במשבר ויכולות ניהול - לא רלוונטי, זה משבר שהמדינה לא צריכה לנהל. למעשה, המדינה לא צריכה לנהל כמעט שום דבר.

sharonbnsharonbnVeteran

ואני לא הבנתי למה אני לא רואה את ההודעה שלי אז אני שולח שוב ושוב, פאק

InterAlInterAlVeteran

סווים, המדינה מממנת את תוכנית הסיוע באמצעות הנפקת אג"ח מדינה, לא באמצעות הסטת הוצאות. גם אם יקצצו משהו מהמגזר הציבורי, זה לא יהיה קרוב להיקף ההוצאות וההתחייבויות שהממשלה נטלה על עצמה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "InterAl"

סווים, המדינה מממנת את תוכנית הסיוע באמצעות הנפקת אג"ח מדינה, לא באמצעות הסטת הוצאות. גם אם יקצצו משהו מהמגזר הציבורי, זה לא יהיה קרוב להיקף ההוצאות וההתחייבויות שהממשלה נטלה על עצמה.

אתה באמת חושב שהמצב הכלכלי של המדינה יהיה טוב יותר אם לא היו מוציאים שקל אבל אחוז דו ספרתי של עסקים יפלו? לא מדובר פה בכלכלה חופשית סטנדרטית או מצב רגיל, יורד עלינו מבול ואנחנו צריכים לנסות לשרוד. אם מגלגלים את הכל לאחור, חוזרים למרץ ואז אתה טוען שהמדינה בכלל לא הייתה צריכה להתערב בקורונה ופשוט לתת לה להתפשט חופשי בישראל ללא מפריע, זה משהו אחד. כלומר אתה אומר שעל הזין מצב הבריאות במדינה אבל הכלכלה לפחות באופן חלקי תשתמר. אבל אין לנו מכונת זמן והמדינה התערבה (כי בסופו של דבר אנחנו לא פסיכופטים ואנחנו רוצים לטפל בהתפרצות של מגיפה) וברגע שהיא התערבה ורצח את הכלכלה הישראלית, היא צריכה לעזור לה לעמוד על הרגליים. אם אחוז דו ספרתי של עסקים ימחק, הכלכלה שלנו תתרסק חזק. אני לפחות חושב שאנחנו יכולים לעמוד בהחזרת אגחים יותר טוב מאשר במחיקת העסקים הקטנים וחלק מהגדולים בישראל. וגם מבחינת הוגנות בסיסית, אם מדינת ישראל סוגרת עסקים, היא צריכה לדעת לפצות אותם על זה, ביחוד כשזה ב-SCALE שכזה.

InterAlInterAlVeteran

אני לא יודע כמה פעמים אני צריך לחזור על כך שהמדינה לא יכולה לפצות כי אין לה כסף, היא יכולה רק לקחת ממך ולהביא למובטלים. רוצה להביא להם? בכיף, מהכיס שלך בלבד, לא משלי.

InterAlInterAlVeteran

קיאו - אני אנסח את זה בצורה אחרת כדי שאולי תבין. אין לי בעיה שהמדינה תפצה, יש לי בעיה רק כשהמדינה מגישה לי את החשבון. לגבי ה-300 מיליארד שקל - זה לא כסף של המדינה, אלה כספי מיסים של כולנו. בנוסף, הם כולם מבוזבזים עד השקל האחרון. מימון תוכנית הסיוע מבוסס על גיוס אג"ח, ואת כיסוי החובות האלה הציבור ישלם, כלומר אני ואתה.
אתה מדבר על כלכלה חופשית אבל אתה לא מבין שככל שזה נוגע לפעולות של המדינה, אין כלכלה חופשית. *כל* פעולה שהמדינה עושה מנוגדת לכלכלה חופשית כי כל פעולה שלה (ובפרט, מימון הפיצויים) מבוססת על כפייה.

לגבי בעלי עסקים - כמו שאמרתי, הם צריכים לפשוט רגל ולחפש עבודה אחרת. להפיל את ההפסדים על שאר הציבור זה לא לגיטימי, וגם לא פותר שום בעיה. זה רק משחק סכום אפס של מי מכסה את ההפסדים - הציבור או הם.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "InterAl"

קיאו - אני אנסח את זה בצורה אחרת כדי שאולי תבין. אין לי בעיה שהמדינה תפצה, יש לי בעיה רק כשהמדינה מגישה לי את החשבון. לגבי ה-300 מיליארד שקל - זה לא כסף של המדינה, אלה כספי מיסים של כולנו. בנוסף, הם כולם מבוזבזים עד השקל האחרון. מימון תוכנית הסיוע מבוסס על גיוס אג"ח, ואת כיסוי החובות האלה הציבור ישלם, כלומר אני ואתה.
אתה מדבר על כלכלה חופשית אבל אתה לא מבין שככל שזה נוגע לפעולות של המדינה, אין כלכלה חופשית. *כל* פעולה שהמדינה עושה מנוגדת לכלכלה חופשית כי כל פעולה שלה (ובפרט, מימון הפיצויים) מבוססת על כפייה.

לגבי בעלי עסקים - כמו שאמרתי, הם צריכים לפשוט רגל ולחפש עבודה אחרת. להפיל את ההפסדים על שאר הציבור זה לא לגיטימי, וגם לא פותר שום בעיה. זה רק משחק סכום אפס של מי מכסה את ההפסדים - הציבור או הם.

אני לגמרי מבין מה אתה אומר, הבעיה היא שאנחנו לא בדיון תאורתי על מה יהיה אם נניח תתרחש מגיפה ב2025. אם זה היה הדיון אז מן הסתם העמדה שלך הייתה שהמדינה לא אמורה להתערב בכלל במגיפה ואז כל התוכן של הדיון יהפוך לחסר כל ערך כי המדינה מעולם לא התערבה.

הבעיה היא שמדובר במצב שהתרחש כבר, במרץ מדינת ישראל התערבה בצורה הכי קיצונית שיש - היא סגרה את רוב העסקים בארץ. כלומר זה לא דיון על האם המדינה צריכה להתערב או לא, היא כבר התערבה, זאת עובדה בשטח.

אני יודע שהשקפה שלך היא חוסר התערבות טוטאלי, תנו למגיפה להשתולל והחזק ישרוד או whatever, זאת לא העמדה שלי למרות שאני בעד שוק חופשי. העניין הוא ששוק חופשי הוא פילוסופיה שמתאימה לכלכלה, ברגע שמכניסים למשוואה אלמנטים נפרדים לגמרי (אסונות, זיהום, איכות הסביבה, ביטוחון וכו׳) אז הקונספט לא מחזיק מים. כשיש פעולות שדורשות התגיסות של המין האנושי, החוזק שלמו כעדר, השוק החופשי לא באמת עובד כי הוא לא נועד לדבריפ שכאלה, הוא נועד לתחזק כלכלה חזקה. דוגמה טובה זה החור באוזון, בלי רגולציה הוא רק היה גודל וכמובן שזה פוגע בצורה כזו או אחרת בכלכלה אבל כנראה שרוב האנשים אוהבים לחיות כך שמטרה מקדשת את האמצעים.

לדעתי לפחות, כנ״ל חל על המחלה הזאת. אתה חושב שהמדינה לא צריכה להתערב? כרגע זה לא רלוונטי כי היא התערבה, זאת עובדה בשטח. אני חושב שהתערבות המדינה הייתה רעה, המשבר נוהל רע, אבל אני לוקח דברים מאיך שהמציאות התפתחה עד היום ואיך שמדינת ישראל מתנהלת.

אז מדינת ישראל עשתה עכשיו פעולות שרסקו עסקים. מה צריך להיות הצעד הבא? ליברטראניזם עובד כשכל הצעדים הם צעדי שוק חופשי, ברגע שהמדינה התערבה בצורה בוטא, המים כבר נעשו עכורים. אז אפשר להגיד שהמדינה תבוא, תרסק חצי מהכלכלה ואז תתעלם מכל אותם עסקים שהיא רסקה. אבל מה תהיה התוצאה של זה? זה לא שוק חופשי קלאסי, העסקים לא נפלו כי נוהלו לא טוב או ירדה הדרישה למוצר שלהם, הם התרסקו בגלל כפית מדינה.

אז לאיפה כל זה מוביל אותנו? הרי אתה יודע כמה כלכלה נשענת על עסקים קטנים, מה קורה כשבשנה אחת עשרות אחוזים מהעסקים הקטנים נמחקים? מה קורה כשיש לך מאות אלפי מובטלים שלא מקבלים אבטלה? מה קורה כשהכנסות המדינה יורדות בצורה רצינית כשכל העסקים הנופלים והמובטלים יוצאים ממעגל המיסים/צריכה? המה יהיה המצב של המדינה אחרי כל זה? זה באמת עדיף מחוב של 100+ מליארד שקלים?

עכשיו שלא תבין אותי לא נכון, זה לא שהמדינה עושה שימוש טוב בכסף, אבל הרעיון של להפיל את הכלכלה ולא לעזור לה להתרומם מחדש נשמע לי מאוד מוזר.

InterAlInterAlVeteran

עומר, ממש לא. היא "הוציאה" את ארה"ב מהמשבר כי היא שלחה מיליוני גברים לאירופה, והחליפה את המשבר הכלכלי במשבר מסוג אחר שנקרא מלחמה טוטאלית. כלומר ברגע שכל משאבי המדינה מוקצים למאמץ המלחמתי, טכנית אין משבר פשוט כי הכלכלה עברה למצב של מלחמה. כלומר כן, האבטלה צנחה והתוצר עלה, אבל זה פשוט בגלל שכל המשק הוכוון לייצור טנקים, מטוסים וכלי נשק במקום לתוצרת אזרחית שמטרתה הגדלת הרווחה.

שרון, הנרטיב שאתה מספר על המהפיכה התעשייתית גם הוא שקרי ברובו. זה נכון שלא היה פיקוח, אבל זה לא נכון שהמצב היה רע יותר מהמצב של לפני המהפיכה התעשייתית. המצב של 99% של האנשים לפני המהפיכה התעשייתית היה מזוויע הרבה הרבה יותר, וחוקי העבודה שכולם מתגאים בהם היום באו ברובם אחרי שמעסיקים רבים הקנו את אותן זכויות לעובדים מרצונם החופשי.

sharonbnsharonbnVeteran
ציטוט מאת "InterAl"

הנרי פורד הגביל את יום העבודה של הפועלים שלו ל-8 שעות + העלה להם את השכר מרצונו החופשי, ללא שום כפייה ממשלתית. חוקי שעות העבודה בארה״ב באו הרבה אח״כ, וממילא הם לא באמת מגבילים משהו, המעסיק עדיין יכול לחייב אותך בשעות נוספות כל עוד הוא משלם עליהם. זאת סתם מניפולציה חשבונאית בתלוש המשכורת.

קצת התבלבלת בזמנים. הנרי פורד יישם את התכנית הכלכלית שלו בעשור השני של המאה ה20.
המהפיכה התעשייתית התחילה בסוף המאה ה18. כולה 150 שנה הבדל.
בכל אופן, עשיתי בשבילך חלק מהעבודה. הרעיון של welfare capitalism קיים כבר מתחילת המאה ה19.
https://en.wikipedia.org/wiki/Welfare_capitalism
שתי הבעיות אם ה"ראיה" הזו הן
1) מדובר במיעוט מבוטל מתוך סה"כ המפעלים והמעסיקים לאורך המאה ה19. האמת, כנראה מדובר במיעוט מבוטל גם היום.
2) הדוגמאות שמובאות בדף הוויקיפדיה מספרות על בעלי עסקים שהיו סוציאליסטים מובהקים וכאשר קיבלו בעלות על העסק הם רצו לתקן את העוולות שהתקינו בעלי העסק הקודמים. אז כמובן שאם בעלי העסק הם סוציאליסטים אין שום בעיה לגבי שמירה על זכויות העובדים. זו לא ממש ראיה שמחזקת את הגישה הליברטאריאנית

sharonbnsharonbnVeteran

הדיעה הזו לא מחזיקה מים. לא בימי המהפיכה התעשייתית וגם לא בימינו.
האם סופר פארם התירו לקופאיות לשבת בגלל שאלה התפטרו?
האם המעסיקים החליטו שאסור לפטר אשה בהריון בגלל שאלה עברו למקום אחר?
בכלל האם המעסיקים החליטו באופן עצמאי להפסיק לשאול מועמדים שאלות לא רלוונטיות כמו על ילדים ומשפחה ?
האם המעסיקים יזמו הליך שימוע לפני פיטורין? האם המעסיקים החליטו לתת גם לגבר חופשת לידה?
עובדי קבלן "כתף אל כתף" סובלים מתנאים מפלים לעומת עמיתיהם. האם הם הצביעו ברגליים? התארגנו? מי הגוף במדינה שהחליט להגן עליהם?

InterAlInterAlVeteran

אילו דוגמאות נוספות הערך מציין? פרט בבקשה. המונח welfare capitalism לא רלוונטי להיום כי מתן זכויות סוציאליות לעובדים הפך לדבר מקובל במערב, בלי קשר לכפייה ממשלתית. כלומר זה הפך לחלק בלתי נפרד מקפיטליזם, אין צורך להוסיף פה שמות תואר.

לגבי זכות ישיבה לקופאיות - עובדתית, רוב הקופאיות ישבו לפני קיום החוק. ברשתות הסופרמרקטים הגדולות זה תמיד היה נכון, למיטב זכרוני. היו כמה דוגמאות ספציפיות כמו סופר פארם ששם חייבו לעמוד - אז מה? סופר פארם כפתה על איזושהי עובדת שלהם לעבוד אצלם? חסרים סופרמרקטים אחרים בארץ שעובדים שקשה להם לעבוד בעמידה יכולים לעבור אליהם? ואני ממש לא מבין למה הזכות לשבת היא זכות בסיסית. באיזו מגילת זכויות אדם היא כתובה בדיוק?

לגבי עובדי יצור - עובדתית, השכר הממוצע שלהם הוא מעל המינימום. יש שמרוויחים מינימום, יש לא מעטים שמרוויחים מעל למינימום. מגוון העבודות במפעלים הוא די גדול. הממוצע לא יכול להיות מינימום בשום אופן.

ומה שאמרת לגבי סטארטאפים נכון לכל חברות ההייטק בארץ. לגבי שעות נוספות גלובליות - הפרקטיקה קיימת גם מחוץ להייטק. אני לא יודע כמה זה נפוץ או לא, אבל זה בפירוש קיים. עובדתית, אין לשעות נוספות כל חשיבות מיוחדת כל עוד המעסיק יכול לבצע את המניפולציה החשבונאית הזאת. לכן אתה גם לא יכול לזקוף את שעות העבודה הסבירות לזכותו של החוק.

LaskinLaskinElder

כתבה נחמדה על התגובה של AMERICAN MCGEE על "שערוריית DOA XTREME 3"
מי שלא יודע - החליטו שלא לשווק אותו במערב בגלל פחד מחרמות ובלגאנים של צדקנים פוריטנים, לוחמי-צדק בשקל, PC BROS, שאין להם שום בעייה "לרצוח" דמויות וירטואליות בדם קר ובאכזריות רבה, אבל בחורות בביקיני?! איום ונורא, תרבות האונס וכל השיט הזה.

http://thegg.net/opinion-editorial/american-mcgee-stands-up-for-freedom-of-speech-and-artistic-freedom-once-again/

Nucleus_DawnNucleus_DawnSage
ציטוט מאת "Laskin"

כתבה נחמדה על התגובה של AMERICAN MCGEE על "שערוריית DOA XTREME 3"
מי שלא יודע - החליטו שלא לשווק אותו במערב בגלל פחד מחרמות ובלגאנים של צדקנים פוריטנים, לוחמי-צדק בשקל, PC BROS, שאין להם שום בעייה "לרצוח" דמויות וירטואליות בדם קר ובאכזריות רבה, אבל בחורות בביקיני?! איום ונורא, תרבות האונס וכל השיט הזה.

http://thegg.net/opinion-editorial/american-mcgee-stands-up-for-freedom-of-speech-and-artistic-freedom-once-again/

השוק החופשי מקום קשה. אם אתה יוצר מוצר שדוחה הרבה אנשים, האנשים האלה עלולים, רחמנא לצלן, להגיד שהמוצר שלך דוחה וזה יגרום לאנשים אחרים גם לא לקנות אותם.
כמובן שיש פתרון סביר ונהדר, בצורת חוק שאומר שאם אתה משחרר משחק ביפן, חובה עליך לשחרר אותו גם בארה"ב, או שאם יש לך דעה שלאסקין לא אוהב, אסור יהיה לך להביע אותה. בשני המקרים זה יפתור לך את ה"בעיה".

DrKeoDrKeoSite Admin

זה יותר פחד מצדקנים שיעשו כל כך הרבה רעש סביב המשחק שבסוף הוא יקבל דרוג ao.

kririnkririnSage

נו הסדרה הזאת עד כמה שאני זוכר ,תמיד נחשבה ירודה
ורק הגימיק של הבחורות בביקיני ,ובתנוחות מסוימות ,נתנו לה היפ

צריך להבדיל מאוד מDOA הרגילה ,שנחשבת סדרה בסדר

ציטוט מאת "DrKeo"

זה יותר פחד מצדקנים שיעשו כל כך הרבה רעש סביב המשחק שבסוף הוא יקבל דרוג ao.

בסדר גמור. שחברות יפחדו שהמוצר הדוחה שלהם יגרום לאיבוד לקוחות (בטח ובטח במקרה כזה, שנובע אך ורק מכך שאנשים שצודקים אומרים את האמת על המוצר הזה). ככה הן לומדות לפתח מוצרים עדיפים. זה בטח ובטח לא יותר צנזורה (ובאמת שהפוסט בלוג הזה שלאסקין קישר אליו הוא אחד משלשולי הימין-מסיבת-תה הכי מגוחכים שיצא לי לראות. לא הייתי מופתע אם טראמפ היה כותב אותו בעצמו) מכך שאני לא מוכן להיות לקוח של סלקום ומספר לכל מי שרוצה להקשיב, שהם ניסו לרמות אותי ושלא כדאי להיות לקוח שלהם.
אם הן ישתמשו בכמה שהמוצר שלהם דוחה, כדי למכור עוד כמה עותקים לקהל האנשים שלא יודעים את משמעות המילה צנזורה, או לא מבינים מה גבולות חופש הביטוי (רמז - הגבול לא עובר בדיוק בקו שבו לא מתחשק לך שמישהו שלא מסכים איתך ידבר), אז שיבושם להן. זו ראייה קצרת טווח לדעתי וזה יעלה להן בעתיד.

לא נעים למישהו שחברות פרטיות בוחרות לקבל דירוג מהESRB? לא נעים להן שחברות פרטיות אחרות לא שמות על המדפים שלהן מוצרים שהESRB קבע כAO? שיתלונן כמה שמתשחק לו (הוא אפילו רשאי לנסות ולהוביל מחאת חרם נגד בסט ביי, אם באמת אכפת לו כל כך). הוא אפילו יכול לבכות ולהגיד שזו צנזורה שפוגעת בחופש הביטוי, אבל זה לא יהפוך את הטענה האדיוטית במיוחד הזאת למשהו שיש בו שבריר של אמת רק בגלל שהוא בוכה מספיק חזק.

DrKeoDrKeoSite Admin

אבל זה לא משחק ao, לחץ מזוייף יכול לגרום לו להיות כזה. אם זה הגיוני אז יאללה, בtr יש פיזיקת ציצים ובחורה במכנס צמוד ובוויצ׳ר יש מלא בחורות ערומות אז בכלל. הכי גרוע הוא שבmgs5 רואים את ביג בוס בלי חולצה, לדעתי זה ao אוטומטי לא? מזל שרוב המשחק מבוסס על שסוף גרונות ושבירת מפרקות אז המשחק דורג רק M :/

ציטוט מאת "DrKeo"

אבל זה לא משחק ao, לחץ מזוייף יכול לגרום לו להיות כזה. אם זה הגיוני אז יאללה, בtr יש פיזיקת ציצים ובחורה במכנס צמוד ובוויצ׳ר יש מלא בחורות ערומות אז בכלל. הכי גרוע הוא שבmgs5 רואים את ביג בוס בלי חולצה, לדעתי זה ao אוטומטי לא? מזל שרוב המשחק מבוסס על שסוף גרונות ושבירת מפרקות אז המשחק דורג רק M :/

מה מזוייף בלחץ הזה? לי הוא נראה כמו לחץ אמיתי לגמרי.
אין שום בעיה עקרונית או מוסרית, עם לקרוא להחרים משחקים, או לעשות מספיק רעש בתקשורת בתקווה שהשיקולים של הESRB ישתנו. זה הכל מחאות חיוביות וחשובות. בטח ובטח במקרים האלו, כאשר מדובר בסוגיות חשובות במיוחד, כמו הצגת נשים בצורה מעוותת במדיה (ואין באמת וויכוח בנוגע לכך משחקי DOA לא עושים הרבה מעבר ללגרום מבוכה למדיום כולו בכל הנוגע לסוגיה הזו). בכל זאת, לא מדובר בחבורה של גיימרים שחושבים שמגיע להם הכל, שבוחרים להביע את המחאה שלהם על סיום שהם לא אהבו באיומי מוות על המפתחים.

לא נאה לך? חשוב לך במיוחד שמשחקים שיש בהם סקס או עירום ידורגו E? בהצלחה. יש לך אותה הזכות שיש לאנשים שחושבים ההפך ממך.

DrKeoDrKeoSite Admin

כי תנועת הpc האמריקאית היא כל כך אלימה וכל כך בדיחה שסאות׳ פארק הקדישו לה עונה. לא פרק, עונה. Doa בסדר גמור, משחק חסר ערך שאף אחד לא יקנה, אבל עדין לא משהו שצריך למחות נגדו. הוא בידור מטומטם, בדיוק כמו קליפ של ראפר בmtv שמראה בול אותו דבר, בול באותה סיטואציה רק עם נשים אמיתיות שזה כמובן גרוע בהרבה.

הצביעות הזאת משעשעת בעיקר כי ב99% ממשחקי הוידאו יש אלימות מטורפת והיא לא מזיזה לאף אחד, בכלל. אבל רק תראה פטמה במשחק...

ציטוט מאת "DrKeo"

כי תנועת הpc האמריקאית היא כל כך אלימה וכל כך בדיחה שסאות׳ פארק הקדישו לה עונה. לא פרק, עונה. Doa בסדר גמור, משחק חסר ערך שאף אחד לא יקנה, אבל עדין לא משהו שצריך למחות נגדו. הוא בידור מטומטם, בדיוק כמו קליפ של ראפר בmtv שמראה בול אותו דבר, בול באותה סיטואציה רק עם נשים אמיתיות שזה כמובן גרוע בהרבה.

הצביעות הזאת משעשעת בעיקר כי ב99% ממשחקי הוידאו יש אלימות מטורפת והיא לא מזיזה לאף אחד, בכלל. אבל רק תראה פטמה במשחק...

כתבתי תגובה ארוכה, אבל למה להכנס לוויכוח הטחון הזה שוב? הטענות נגד לא השתנו (ונותרו מאוד חלשות), אז עדיף לקצר.
"תנועת הPC האמריקאית" האלימה, שסאות' פארק הקדישו לה עונה קיימת בעיקר בראש של כל מיני גורמי ימין שמרניים, תואמי הפסיכים של מסיבת תה. בסאות' פארק צוחקים בדיוק באותה המידה על המתנגדים לתנועה (שהיא בכלל מגוון אדיר ועצום של תנועות ולא איזה בוגי מן גדול ואכזר). לא סתם הדמות הכי מגוחכת בסאות' פארק (אפילו יותר מקקי מדבר שמגיע בחג המולד, אם אתה אוכל את הסיבים שלך) הוא המנהיג של המתנגדים.

DOA בסדר גמור, חוץ מהעובדה שכמו מקרים אחרים של הצגת נשים בצורה מכוערת כזאת במדיה, הוא בעל השפעות שליליות על איך שאנשים תופסים נשים. כיף שיש שוק חופשי, תנועות צרכניות וחופש ביטוי, כך שאנשים יכולים לפעול להחרים מוצרים כאלה ואפילו לגרום לחברות גדולות להבין שאין להם מה לשווק את המוצר הדוחה שלהם בשוק X, כי השוק הזה מוצא את המוצר שלהם דוחה. בכל זאת, מדובר על מחאה לא אלימה. לא איזה חבורה של אנשים ששולחים איומי רצח ואונס למפתחים של משחק שהסוף שלו לא מצא חן בעיני חלק מהשחקנים.
אם אתה לא חושב שזה משהו שצריך למחות נגדו, אל תמחה נגדו. אין שום דבר רע באנשים שאכפת להם יותר ממך.

הצביעות הזאת משעשעת, כי הטענה המגוחכת הזאת באמת עולה כל פעם מחדש, כאילו מישהו באמת חושב שיש בה משהו. אם מישהו חוקר תרופות לסרטן ולא לשלגרת חובקת, הוא לא צבוע. גם אם למישהו חשובה סוגייה מסוימת והוא פועל כדי לנסות לטפל בה, הוא לא הופך לצבוע רק בגלל שקיימות סוגיות אחרות.

"רק תראה פטמה במשחק" זה בדיוק סוג התלונות שמגיעות מהצד ההפוך לזה שאתה מתלונן עליו. אנשים שזועקים לשמים על נפשות הילדים הטהורות בכלל נמצאים בצד של הפסיכים תואמי מסיבת התה. "תנועת הPC" הבוגי-מנית שלכם דווקא כוללת, בין השאר, גם אנשים שנאבקים כדי להלחם נגד המיזוגניה שגורמת למיניות הנשית ולגוף הנשי להיות טאבו, או משהו לא מוסרי אינהרנטית. הם אלו שיפרסמו תמונות בפייסבוק עם פוטושופ של פטמות גברים, על פטמות נשים, כדי למחות נגד התפיסה המעוותת של הגוף הנשי כמשהו שתמיד צריך להסתיר ולפחד ממנו.
ליברליות מינית היא לא הסוגיה פה ואתה יודע את זה. בדיוק כמו שצנזורה וחופש ביטוי אינם הסוגיה פה.

LaskinLaskinElder

וואו, אני מת לראות את הניתוח שלך בסוף העונה של סאות' פארק...
"בסאות' פארק צוחקים בדיוק באותה המידה על המתנגדים לתנועה"
אין לי מושג איך לעזאזל הסקת משהו כזה מהעונה הזו... צריך ראש באמת מיוחד כדי לפרש את זה כך 😛

אף אחד לא טען שהמחאה נגד DOA היא אלימה או צריכה להיות בלתי חוקית, אז אפשר להרגיע עם הטיעונים האלה...

אגב, אני ממש לא חושב שDOA עושה מבוכה למדיום הזה, מה שאתה טוען ש"אין ויכוח לגביו", וגם לא עיצוב הדמויות המופרע של האשה בDRAGON'S CROWN, כמו שאני לא חושב שסרט סקסיסטי במיוחד מעיד על כל תעשיית הסרטים או שיר מפגר מעיד על תעשיית המוזיקה כולה.
כל מקרה מעיד רק על עצמו ועל החברה ממנו הוא מגיע, ולא שום דבר מעבר... ההשלכה הזו על המדיום כולו נעשית במוחם של צבועים שמחפשים את מי לתקוף/להאשים.

Wan7edWan7edTrainee

נראה לי שהוא לא ראה את העונה האחרונה של סאות' פארק.