אהבתי את הסרט. מאוד אהבתי את הסרט וזה גם אחרי שההתלהבות קיבלה קצת זמן להרגע.
אני לא מעריץ גדול של מארוול וכתבתי את זה לא פעם, ועדיין משהו בסרט הזה כל כך מספק מבחינת החוויה השלמה שלו, זו שכוללת מאחוריה 10 שנים של סרטים, שגם אם תכלס את רובם לא כל כך אהבתי או זכרתי זה עדיין.. חתיכת אירוע וחתיכת הישג כי כשזה עובד - אתה מרגיש שזה באמת סרט גדול מהחיים.
זה קצת מוזר ששני סרטים שאהבתי יותר משהייתי אמור או ציפיתי, ושייכים לשני מותגים שונים שאני לא בשיא האהבה אליהם, הם כמעט הפכים במהות שלהם. אני מדובר כמובן על אנדגיים ועל אחרוני הג'דיי.
את אחרוני הג'דיי אני יודע בדיוק למה אהבתי - הוא היה בסימן שבירת צפיות ופשוט אהבתי את זה. הוא הפתיע, הוא היה אמיץ (במסגרת מגה בלוקבאסטר..) והוא היה בדיוק בשביל אחד כמוני שחושב שSW זה עסק קצת מוגזם ואוברייטד.
אני לחלוטין מחזיק בדעה הזו גם על סרטי מארוול, והנה, אנדגיים מגיע והוא בדיוק הפוך - כל מה שחשבנו שיקרה קורה איך שחשבנו שיקרה. מי שחשבנו שמת ימות ופשוט כל מה שהיה צריך לקרות קרה בלי שום הפתעה. אז למה אני אוהב את הסרט הזה?
האם הוא מושלם? הכי יפה, הכי חכם, הכי מצחיק, הכי מותח? ממש לא. ראיתי את אינפיניטי וור יום לפני (כמו כל בית ישראל..) והוא לחלוטין סרט יותר מוצלח. הוא הרבה יותר מצחיק, הפייסינג שלו טוב שנות אור מאנדגיים, הוא לא עד כדי כך מחורר כמוהו, גם לו יש את אותו נבל, והוא אפילו (להבדיל מאנדגיים) בדיוק באורך המושלם. אז איך לעזאזל אני כל כך אוהב את אנדגיים?
החלטתי שזה פשוט - אנדגיים הוא לא סרט, אנדגיים הוא מה שמארוול מנסים לעשות מאז הנוקמים הראשון ואני הייתי היחיד לצעוק שהמלך הוא עירום. אבל הפעם לא, אנדגיים הוא הפעם באמת אבל באמת אירוע קולנועי.
אני פשוט לא יכול לשפוט אותו, לא מצליח. העלילה שלו כל כך מחוררת שזה היה יכול להעליב אותי אם הייתי יכול באמת לשפוט אותו. הוא כל כך לא מפתיע עד שלעיתים ידעתי מה תהיה הסצנה הבאה כשסצנה רק התחילה. אבל מה לעשות, בערך מהאקט השני אתה פשוט מבין שכזה דבר עוד לא ראית, וכשהוא מגיע לקרב האחרון הוא הופך כבר לטירוף מוחלט של אפיות היסטרית. הוא פשוט עושה את זה כל כך טוב שכל המגרעות הרבות שלו מרגישות כמו בעיות של סרטי קולנוע. מה לאנדגיים ולבעיות של סרטי קולנוע? הוא הרבה מעל הבעיות האלו.
אם בכל זאת נחלק אותו לרגע, אז אפשר לראות שהוא בנוי בצורה מאוד ברורה לשלושה חלקים. חלוקה ברורה מדי, כזו שבהחלט פוגעת בסרט.
החלק הראשון הוא היחיד שעוד מפתיע במידת מה, הורגים את תאנוס בסצנה נהדרת ואנטי-קליימטית כ15 דקות לתוך הסרט במה שכן נותן טיפה וייב של אחרוני הג'דיי. ואז 5 שנים קדימה. וכווולם בדכאון.
זה כן הפתיע אותי, לא חשבתי שככה יבנה הסרט. זה בהחלט מעניין אבל מתארך הרבה יותר מדי, ואז מגיע לחלק השני והיותר קומי.
וזו בעיניי בעיה, כי הפייסינג של הסרט באמת על הפנים.. דיכאון-קומי-אקשן, כל חלק בערך שעה. ובתוך הסרט הזה דווקא החלק השני, זה של המסע בזמן, הוא לדעתי הפחות מוצלח וזה מוזר כי את מארוול שלי אהבתי בעיקר בשביל הצחוקים ופחות בשביל הממבו ג'מבו.
יכלו לדעתי לקחת את זה טיפה יותר רחוק אבל אולי לא רצו לסבך עוד יותר סרט של 3 שעות. בכל מקרה זה היה הזמן היחיד שבו קצת הרגשתי שהסרט לא מהודק לגמרי, אבל בדיעבד זה זמן חשוב, לאורך כל האקט הזה ובעזרת המסע בזמן נשתלים המון רפרנסים שבעצם אומרים למוח שלך דבר אחד: תראה איזה מסע עשינו, זוכר פעם? זוכר פעם לפני 10 שנים? לפני 7? לפני 5?
כי הכל בונה לרגע אחד, למערכה אחת אחרונה. וכי אז מגיע החלק האחרון, ואני מצטער, עד שלא תתנו לי עוד רגע קולנועי וכזו הרגשת פיי-אוף ואפיות של עשור שלם שאני אוכל להשוות אליה את הסרט הזה בצורה קולנועית, מבחינתי הוא פשוט ניצח. הוא ניצח הכל פשוט כי אין לו שום מתחרים, אין למה להשוות את זה.
אינפיניטי וור הוא כנראה הסרט הכי טוב של מארוול, ואם יש לו תחרות היא בטח לא מאנדגיים. אפילו הסוף שלו יותר טוב (כי מה לעשות, כשאתה עושה סרט שנגמר באמצע אתה יכול להיות הרבה יותר רדיקלי..) ועדיין יצאתי ממנו בהרגשה שראיתי אחלה סרט גיבורי על עם טוויסט מפתיע ויפה.
מאנדגיים יצאתי בהרגשה שראיתי משהו שלא ראיתי בחיים, וזה כל ההבדל.