הימורים OT
נוצר ע"י DrKeo·06 באפריל 2026
LaskinElder
LaskinElderאני הצבעתי מתוך המון wishful thinking, המח אומר שישתפו אבל הלב הסית אותי הפעם… אולי זה ילמד אותי להימורים הבאים 😅
אני לא חושב שיהיה הסכם, אבל אני לא חושב שטראמפ יפציץ את ״כל הגשרים והתחנות כוח״, זה הולך להיות הרבה יותר מעודן. כלומר, לא ״יפתחו שערי הגהינום״.
LaskinElderאם יהיו תקיפות נרחבות וזה יכלול את תחנת הכח הגדולה ביותר - זה ייחשב כ״זה קורה״. אם עוד יום תקיפות רגיל אז לא…
ראיתי בכל מני מקומות שהאיראנים קוראים לאזרחים להקיף את תחנת הכח הזו ואחרות, כמגנים אנושיים.
לדעתי במקרה כזה שתי פצצות קטנות יפזרו את כולם מהר מאוד גם אם באמת יגיעו לשם ״אזרחים״, אבל אין בזה צורך, אני לא רואה שום אזרח תמים מגיע לשם על דעת עצמו, אפשר להפחיד אותם כדי שייראה טוב יותר למצלמות אבל אפשר גם לא.
שיפילו פצצות גרפיט, זה לא קטלני ומנטרל את התחנות לשבועות. אז כשהתחנה מנוטרלת הם יוכלו להפציץ אותה בכל נקודה שרק ירצו בחודש הקרוב.
אני חושב שכבר די התחילו עם כל הדברים, לא?...
מה שהורידו עכשיו היה מערכות הגנה אויריות, מחסני תחמושת וכו׳. הכנה לתקיפה. השאלה היא מה תהיה התקיפה.
omerkotAdminזה טראמפ... הוא יודיע שהוא משתפן ובמקביל הצבא שלו יתקוף.
מה שקורה כרגע עם הכבישים והרכבות מרמז על הכנה למשהו קרקעי, או על רצון לגרום לאיראנים לחשוב ככה.
LaskinElderיש עוד 45 דקות לשנות הימור 😉
בינתיים נראה כיוון רציני מאוד
אני מקווה רק שלא יצליחו לפגוע פה יותר מדי הלילה… כך או כך נראה לי שכדאי להטעין את הסוללות הניידות, ליתר בטחון
לא הייתי משנה את ההתערבות כי ״שערי הגהינום״ לא הולכים להפתח. אני חושב שזה די מגוחך לקרא להפצצה של תחנת כוח גדולה ״שערי הגהינום״. מן הסתם אם המועד יעבור ארה״ב תפוצץ דברים, הם מפציצים כבר חודש. אבל ״יפתחו שערי הגהינום״? בספק.
LaskinElderטוב, אם אתה מדבר על ליטרלי שערי הגהנום והשטן יצא משם - זה (כנראה) לא יקרה… אנחנו מדברים על אסקלציה משמעותית, על תקיפות של תשתיות רציניות יותר ובהיקפים גדולים יותר…. וכמו שאמרתי - תחנת הכח הגדולה חייבת להיכלל. אם זה קורה - אז זה נחשב שהם נפתחו.
כן, ברור, אבל אם הם מפציצים 3 תחנות כוח ו-4 גשרים אז זה די מעפן.
omerkotAdminכרגע השאלה אם האיראנים יפלו למלכודת שטראמפ טמן להם עם הפקיסטנים…
LaskinElderלא יודע… כל פעם קופץ לי הלב כשאני רואה דיבורים על הפסקת אש. אני מודה, זה עובד עליי שוב ושוב, אז אני כרגע במוד של ״פאק אשכרה יש הפסקת אש״ ונוטה לכיוון ההשתפנות.
omerkotAdminהפסקת אש כשכל הסנקציות עדיין עומדות והמיצרים פתוחים היא התוצר האידיאלי לשלב הזה…
LaskinElderלתת להם לחדש את מלאי טילים כשאסור גם לנו לתקוף יעדים שם או של חיזבאללה בלבנון…. איך זה ״אידאלי״? איך זה תורם להפלת המשטר? איך זה יעזור לאזרחים לבצע הפיכה?
מודה שעוד לא נכנסתי לפרטים אבל זה מזכיר לי מאוד את הטענות של הפסקות האש של עזה, שאי אפשר להכניע בכח, שצריך להפסיק את הברבריות ולהסתפק בסנקציות… זה לא עובד, ונראה לי ברור שאם יפסיקו זמנית זה כנראה לא יחודש כל כך מהר, אם בכלל… ובפעם הבאה יהיה נשיא אחר, והוא ישחרר סנקציות שוב, ונחזור למצב גרוע יותר.
LaskinElderנראה שזה רשמי:
השתפן
מחר אעלה אולי התערבות נוספת לגבי ה״שבועיים״ האלה… הפעם אנסה ללכת עם הראש ולא הלב 😕
וכמובן - עכשיו ההתראות לקראת אזעקה במרכז
TACO
LaskinElderזה נראה גרוע הרבה יותר ממה שחשבתי כרגע
omerkotAdminמה בדיוק אתה רואה? כי אני רואה אינסוף רעש בלי שזה נראה שיש למישהו שמץ של מושג מה הוסכם ומה לא הוסכם...
LaskinElderלי זה נראה כמו שבועיים שבהם טראמפ יתחיל להתפשר על נקודות, ואחר כך יכריזו שיש הסכם קבוע, זה נגמר, מתקפלים, הכל חוזר לאותו מצב שהיה לפני חודש וחצי, אולי עם קצת פחות גרעין וקצת יותר כעס של השכנות, אבל איראן תחשב כמו זו שניצחה את ישראל וארה״ב, אז זה יעבור להן מהר, וגם העשרת האורניום תחזור.
לפחות כרגע - זה מה שנראה לי יקרה.
עוד משגל נסוג, עוד הסכם עם טרוריסטים שיאפשר להם להשתקם ולחזור לאותה נקודה כדי שבסיבוב הבא יהיה לנו יותר קשה, וכנראה ללא עזרה של הצבא החזק בעולם.
אסון.
הלוואי ואני טועה.
אם הסקר האחרון הוא מדד כלשהו - אני פחות טוב בלקרוא את טראמפ, אז יש תקווה מסויימת.
omerkotAdminואני רואה את שר החוץ האירני רושם שהם נכנסים למשא ומתן שמבוסס, קודם כל, על 15 הנקודות של טראמפ.
ובכלל אין לי מושג מי שולט באיראן. עד כמה שאני יכול לדעת, הוא גם יכול להיות סוכן מוסד.
האמת המצערת היא שאי אפשר לגמור אותם מהאוויר. זה לא סרביה. את כל הנזקים הם יתקנו יותר מהר משנדמה. מדינה של 90 מיליון איש, יש להם מספיק ידיים.
LaskinElderהשאלה היא מה עם הכסף… אין להם חיל אוויר, אין חיל ים, אין הגנה אווירית כך שכל מה שישקמו ניתן בקלות להרוס שוב אם רק נרצה. האם סין ורוסיה יכולות ורוצות שוב ושוב לתת להם את כל מה שהם צריכים כדי להשתקם?
אבל הכל פחות חשוב לעומת תכנית הגרעין והטילים הבליסטיים. על הראשון כנראה יאלצו לוותר (וכאן לא נדע אם באמת או לכאורה) ועל השני אני לא רואה סיכוי שיוותרו כי זה כל מה שיש להם במקרה של מתקפה עליהם. אבל זה גם עולה כסף.
אישית, אני חושב שסין בהחלט תהיה מוכנה לשקם אותם ותממן את זה, אולי גם יספקו להם טילים עוד יותר מתקדמים.
מסכנה טאיוואן.