Laskin כתב:
לחזור ל-30 פריימים זה משהו שאני אעשה הרבה כדי לא לחזור אליו יותר, אם תהיה לי האופציה. הנה, יש עכשיו את GoY ואני מעדיף להמתין ולשחק בו עם כל האפקטים במחשב.
Stick כתב:אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.
בוא נקח את סנטה מוניקה כדוגמה, אם "הדור הזה" זה רק משחקים בלעדיים לPS5 אז כן, סנטה מוניקה לא הוציאה כלום. אבל אם "הדור הזה" זה כל מה שיצא מאז חורף 2020 כשהתחיל הדור, אז סנטה מוניקה הוציאה משחק יוצא מן הכלל, הוא פשוט היה משחק PS4. אני לא מנסה להיתמם, ברור לי למה אתה לא סופר את GOW R ואני לחלוטין שותף לסנטימנט הזה, אבל אי אפשר להתעלם ממנו לחלוטין אם מסתכלים על המשחקים הגדולים שיצאו "בדור הזה".
אמרתי, חוסר הקפיצה וחוסר הדחיפה הטכנולוגית זה דבר שאני לגמרי אתכם בו, גם במשחקים בלעדיים לPS5. אבל בהתחשב בעובדה שאני לא חושב שתגיד לי ב2031, אחרי שיצאו בלעדיים גדולים שהם קרוס ג'ן PS6 וPS5 - שדור הPS5 בסוף היה טוב ושלא יצא כלום לPS6, כנראה פשוט צריך להסתכל על זה אחרת.
בהסתכלות כזאת על הגיימינג בכלל ולא על הPS5 בפרט אני ממש לא מסכים כי כל הזמן יוצאים משחקים מעולים שאני מת לשחק בהם ולא מספיק.
כלומר, אם בוכים על נטישת הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגי במשחקים עצמם, אני לגמרי שם, אבל אם בוכים על זה שלא יוצאים יותר משחקים טובים כי המון יכל לרוץ גם על PS4, אני מאוד רחוק מזה.
ואגב, החטא האמיתי של תעשיית הגיימינג ב"דור הזה" בעיניי הוא לא הקרוס ג'ן, הקרוס ג'ן הוא באסה ובאסה רצינית, אבל עדיין אפשר להוציא משחקי PS4 מצוינים. החטא האמיתי הוא הרדיפה אחר ביצת הזהב של הGAAS. אפשר לראות את זה אצל סוני בצורה הכי מובהקת וזה באמת מה שמחזיק אותם מאחור בדור הזה - GOW R הוא עדיין משחק מצוין והוא משחק PS4 מ2022, אבל הכשלון אחר כשלון שהם חוו עם הGAAS שהם מנסים להרים זה מה שדפק להם את הדור באמת ובצורה הרבה יותר רצינית.
הם לא היחידים, ואני מקווה שמי שצריך למד את הלקח שלו כדי שזה לא ימשיך לחזור על עצמו.
Uncle Pey'j כתב:אני יכול לראות משחק של סנטה מוניקה יוצא לקראת סוף הדור הזה, במיוחד כשאני בספק אם יש בכלל ערכות פיתוח לפס6 בשלב הזה.
בכל אופן, הבעיה היא לא איכות המשחקים, לפחות אלו שמעניינים אותי, הבעיה היא שמעל כל הדור הזה מרחף ענן שחור של "מה יכול היה להיות" ללא שנים של קרוס-ג'ן, ונראה שהענן הזה יהיה גדול אפילו יותר כשניכנס לדור הבא.
אני לא חושב שאוותר לגמרי על קונסולות, MS כמובן איבדו אותי כלקוח ונינטנדו זו נינטנדו אבל עבורי לפחות האלמנט החברתי של לשחק פיפא או overcoocked או כל משחק אחר עם חברים בסלון הוא לא משהו שניתן להשיג בצורה פרקטית על הפיסי, לפחות לא עבורי. אז כמו שזה נראה- פיסי, סוויץ' 2 ופס6 יהיו השילוב בשבילי הלאה, במיוחד אם סוני ימשיכו לשחרר משחקים על הפיסי בהפרש של שנה מהקונסולה.. אני לא חושב שאוכל להתאפק אם יגיע למשל GOW או אנצ'רטד חדש.
DrKeo כתב:Stick כתב:אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.
בוא נקח את סנטה מוניקה כדוגמה, אם "הדור הזה" זה רק משחקים בלעדיים לPS5 אז כן, סנטה מוניקה לא הוציאה כלום. אבל אם "הדור הזה" זה כל מה שיצא מאז חורף 2020 כשהתחיל הדור, אז סנטה מוניקה הוציאה משחק יוצא מן הכלל, הוא פשוט היה משחק PS4. אני לא מנסה להיתמם, ברור לי למה אתה לא סופר את GOW R ואני לחלוטין שותף לסנטימנט הזה, אבל אי אפשר להתעלם ממנו לחלוטין אם מסתכלים על המשחקים הגדולים שיצאו "בדור הזה".
אמרתי, חוסר הקפיצה וחוסר הדחיפה הטכנולוגית זה דבר שאני לגמרי אתכם בו, גם במשחקים בלעדיים לPS5. אבל בהתחשב בעובדה שאני לא חושב שתגיד לי ב2031, אחרי שיצאו בלעדיים גדולים שהם קרוס ג'ן PS6 וPS5 - שדור הPS5 בסוף היה טוב ושלא יצא כלום לPS6, כנראה פשוט צריך להסתכל על זה אחרת.
בהסתכלות כזאת על הגיימינג בכלל ולא על הPS5 בפרט אני ממש לא מסכים כי כל הזמן יוצאים משחקים מעולים שאני מת לשחק בהם ולא מספיק.
כלומר, אם בוכים על נטישת הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגי במשחקים עצמם, אני לגמרי שם, אבל אם בוכים על זה שלא יוצאים יותר משחקים טובים כי המון יכל לרוץ גם על PS4, אני מאוד רחוק מזה.
ואגב, החטא האמיתי של תעשיית הגיימינג ב"דור הזה" בעיניי הוא לא הקרוס ג'ן, הקרוס ג'ן הוא באסה ובאסה רצינית, אבל עדיין אפשר להוציא משחקי PS4 מצוינים. החטא האמיתי הוא הרדיפה אחר ביצת הזהב של הGAAS. אפשר לראות את זה אצל סוני בצורה הכי מובהקת וזה באמת מה שמחזיק אותם מאחור בדור הזה - GOW R הוא עדיין משחק מצוין והוא משחק PS4 מ2022, אבל הכשלון אחר כשלון שהם חוו עם הGAAS שהם מנסים להרים זה מה שדפק להם את הדור באמת ובצורה הרבה יותר רצינית.
הם לא היחידים, ואני מקווה שמי שצריך למד את הלקח שלו כדי שזה לא ימשיך לחזור על עצמו.
אנחנו מסכימים על הבעיה בצד הטכנולוגי והדחיפה קדימה, אנחנו גם מסכימים בנושא הGAAS. אבל אפילו אם נגיד שGOW:R או GT7 הם מהדור הזה (וזה מאוד אפור כי למשל אף אחד לא קורה ל-GOW2 משחק פס3 למרות שהוא יצא ״בדור הפס3״) עדין ממש קשה לי לספור 5 משחקי AAA מדהימים בזמן שבכל דור אחר אחרי 5 שנים היה ממש קל לספור 10+ כאלה.
כלומר גם אם נתעלם מקרוס ג׳ן התעשיה בבעיה ממש קשה. בנוסף בגלל שGOW או הורייזן הם משחקי פס4, הם בעצם המשחק השני על אותה קונסולה ולרוב המשכים באותו דור מוגדרים כ״עוד מאותו דבר אבל מפוצצים תוכן״. כך שמעבר לטכנולוגיה אבדנו קפיצות נוספות באיכות המשחקים הללו, הם לא עשו את המעבר הדורי שבדרך כלל יש בו עוד משמעויות מעבר לגרפיקה.
הרי סנטה מוניקה כנראה לא יוציאו משחק בדור הנוכחי, וזה מאוד מורגש. אין לדור הזה gow2 או gow3 או gow2018 שיגדיר אותו. מרגיש שמשהו חסר, אין את המשחק סנטה מוניקה הזה שיגדיר את הדור, אפילו שיצא gow:r ב2022.
Uncle Pey'j כתב:יש כמובן גם את עניין הנוחות והפשטות שבשימוש בקונסולה. לנו אולי זה נראה דבר פעוט, אבל הרעיון הזה שה-barrier of entrance לפיסי מרתיע עדיין קיים בקרב חלק לא קטן מקהל היעד, ורובם פשוט יעדיפו קונסולה.
Laskin כתב:השחקן הממוצע יקנה מ-2 סיבות:
1. כדי שיהיה לו את ״הדבר החדש הבא״, הרי רוב האנשים כן משדרגים טלפונים כל שנתיים או שלוש, למרות שאין להם באמת צורך בזה, אז מה זה לשדרג קונסולה בהרבה פחות כסף אחת לשבע שנים?
2. כי בסביבות 2030 המשחקים שלהם כן ירוצו ב-30 פריימים. לא כולם, אבל חלקם, והם ירצו להנות מהשדרוג הגרפי.
Stick כתב:DrKeo כתב:Stick כתב:אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.
אנחנו מסכימים על הבעיה בצד הטכנולוגי והדחיפה קדימה, אנחנו גם מסכימים בנושא הGAAS. אבל אפילו אם נגיד שGOW:R או GT7 הם מהדור הזה (וזה מאוד אפור כי למשל אף אחד לא קורה ל-GOW2 משחק פס3 למרות שהוא יצא ״בדור הפס3״) עדין ממש קשה לי לספור 5 משחקי AAA מדהימים בזמן שבכל דור אחר אחרי 5 שנים היה ממש קל לספור 10+ כאלה.
כלומר גם אם נתעלם מקרוס ג׳ן התעשיה בבעיה ממש קשה. בנוסף בגלל שGOW או הורייזן הם משחקי פס4, הם בעצם המשחק השני על אותה קונסולה ולרוב המשכים באותו דור מוגדרים כ״עוד מאותו דבר אבל מפוצצים תוכן״. כך שמעבר לטכנולוגיה אבדנו קפיצות נוספות באיכות המשחקים הללו, הם לא עשו את המעבר הדורי שבדרך כלל יש בו עוד משמעויות מעבר לגרפיקה.
הרי סנטה מוניקה כנראה לא יוציאו משחק בדור הנוכחי, וזה מאוד מורגש. אין לדור הזה gow2 או gow3 או gow2018 שיגדיר אותו. מרגיש שמשהו חסר, אין את המשחק סנטה מוניקה הזה שיגדיר את הדור, אפילו שיצא gow:r ב2022.
לא נגיד על GOW 2 שהוא מדור הPS3 כי ההגדרה של "הדור" משתנה. ב2007 "דור" היה כמו שהכרנו תמיד עד היום (ואגב, את GOW 2 יכלת לשחק אך ורק על PS2, אבל נעזוב את זה), ב2022 וב2025 "דור" זה משהו אחר שכולנו מסכימים שהפך דומה יותר למודל הסמארטפונים. לא לגמרי, אבל זה הרבה יותר דומה לזה משהיה.
בוא נגיד לצורך הדיון שGOW הבא יצא ב2028 או 2029, ברור לנו שהוא יהיה קרוס ג'ן של PS5 וPS6 כי זה המודל הנוכחי שנמצאים בו. אז או שמסתכלים על זה כמו פעם ודור הPS5 הוא מ2023 עד 2031 או מתי שזה לא יהיה, ואז נגיד בסוף הדור שיש לכל המפתחות האלו AAA גדול בדור הזה. או שדור הPS5 הוא מ2020 עד 2027-8 כשתצא הPS6, ואז GOW R ומשחקים דומים כבר יצאו בדור הזה.
עם האכזבה מהמודל הזה אני מסכים, הלוואי שהיינו מקבלים ראגנרוק מפוצץ ראשים ולא את הסיקוונס החצי אפוי שקיבלנו במשחק. אבל עדיין - GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה ואי אפשר עכשיו בכל דור להתעלם מכל המשחקי קרוס ג'ן שיצאו, כי זה ימשיך לקרות כי זה המודל, ולשים אותם בלימבו שלא ממש נספר כאן או כאן.
לגבי כמות המשחקים המצוינים שיצאו בהשוואה בין הדורות, וספציפית AAA, אני חושב שבקלות אפשר לספור כמות דומה יחסית. סתם יורק מהראש כמות מסוימת אבל בטוח שוכח לא מעט:
2020-2025 :
אלדן רינג
BG 3
GOW R
FF R 2
ספיידרמן 2
DS 2
AW 2
KC:D 2
אינדיאנה ג'ונס
סטארפילד
סייברפאנק
דום
GOY
הורייזן 2 (נגיד)
לעומת זאת 2013-2018 תראה משהו כזה:
RDR 2
GOW
אנצ'רטד 4
בלאדבורן
הוויצ'ר 3
ספיידרמן
ארקהם נייט
פולאווט 4
דום
שר הטבעות מורדור
הורייזן 1 (נגיד)
עכשיו ברור שלא כולם לטעמך, ואפשר להגיד שכל החמישה הכי טובים נמצאים בדור אחד ולא אחר (אישית הטופ 6 שלי מהרשימה היו כנראה מתחלקים 50/50 - GOW,RDR2 והוויצ'ר 3 יחד עם אלדן רינג, BG 3 וAW 2, כשאני מקווה שסייברפאנק גם יוכל להכנס לשם.)
ההבדל העיקרי הוא בדיוק עניין הדחיפה הטכנולוגית והקרוס ג'ן, ברשימה של 2013-2018 כמעט כל משחק היה טכנולוגית משהו יוצא דופן וברשימה של הדור הנוכחי זה ממש לא נכון, וכמה מהם גם רצים יופי על PS4. אבל בהסתכלות על כמות ואיכות המשחקים ולא רק על הדחיפה הטכנולוגית, כלומר בצורה שבה אני בוחר להסתכל על "הדור הזה" והבאים, זאת רשימה יפה.
אם אתה מעדיף להמשיך להסתכל על המשחקים של "הדור הזה" בצורה השנייה כמו פעם, אז סבבה, אבל אז הדור הזה לא באמת בשנתו החמישית כי הלימבו בלע לנו שנתיים-שלוש, ואתה תהיה חייב להחשיב גם את המשחקי PS6 שיצאו בחצי הראשון של הדור כמשחקים של הדור הנוכחי.
Stick כתב:אז סבבה, סנטה מוניקה יוציאו AAA בדור הנוכחי ב2028 או 9 והדור הזה התחיל בכלל ב2023. או שהוא התחיל ב2020 וסופרים רק את מה שנבנה לPS5 כמינימום, מה שלא משנה כי זה אומר שהדור הזה יימשך עד 2031, ועד סופו תקבל מכל המפתחות AAA גדול.
מבאס? כן. אין מה לשחק? אמממ...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים