נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2026, 00:56

על קונקורד קיבלת יותר מידע כי הוא אשכרה יצא ולכן יותר אנשים יכלו לדבר עליו. אבל לפני שיצא כל האנשים החשובים בסוני התלהבו, ושוב - זו הסיבה שסוני רכשו את החברה והשקיע בפרויקט מאות מליונים והיה אשכרה פרק שלו בסדרה ההיא של אמזון. הם הימרו עליו את כל הצ׳יפים שיכלו, הימור חסר תקדים של סוני, מהרבה בחינות, בטח לחברה שמעולם לא עבדו איתה.
אתה סתם משלים פרטים בראש שלך שנוחים לך לגבי TLOU online וזורק מספרים שרירותיים, לא מרשימים במיוחד אגב, כדי להצדיק תיאורטית את התאוריה שלך שסוני ביטלו כי היה ״יותר מדי טוב כדי לתמוך בו״. זו בדיחה בפני עצמה, ועוד יותר מגוחכת כשרואים כמה היו מוכנים להשקיע עם קונקורד.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 פברואר 2026, 07:52

Hypno כתב:
Klayman כתב:1+2+3. ''העובדה הגמורה'' הזאת נובעת מהרעל הבלתי נגמר שהפאנבוייז של סטים לא הפסיקו לירוק על אפיק גיימז והלאנצ'ר שלהם. כל זה ''בגלל הבלעדיות'' (הזמנית ב95% מהזמן) שאפיק קנו? מצחיק שאתה מדבר על השתלחות ילדותית, כשאתה זה שכתב כאן ראנטים בלתי נגמרים על אפיק, כמה הם רשעים מרושעים, כמה הם הדבר הכי גרוע שקרה ל-PC וכמה זה איום ונורא להתקין תוכנה אחרת שתריץ את המשחק שלך, שהיא לא סטים (עכשיו זאת ילדותיות ברמה הגבוהה ביותר). אתה ממשיך להשתמש במילה 'אובייקטיבית' - אני לא חושב שהיא אומרת את מה שאתה חושב. לקיחת משחקים מסטים זה לא משהו רע 'אובייקטיבית'.
וכן, שמעתי כבר 10001948128942 פעם. לאפיק אין את כל הפיצ'רים. אחלה. אני מוכן לחתום שאם ואלב היו מפרסמים פרטים על השימושיות של הפיצ'רים האלה, היית מקבל תמונה שהייתה גורמת לך להיחנק. הרוב המכריע של האנשים, בוודאות, מוריד את המשחק ומריץ אותו. זהו. מדי פעם מסתכל בפורום אם יש לו בעיה? לא משהו שאי אפשר לפתור בחיבור לרדיט של המשחק. ואלב, כרגיל, לא מפרסמת שום פרטים. לא על מכירות, לא על הכנסות, לא על כלום.
כמה מתנות שלחת בסטים בימי חייך? כאלה שאתה שילמת עליהן והעברת למישהו אחר. ואם כן, למה לעזאזל עשית את זה דרך סטים בכלל? לרוב הרי יותר זול לרכוש ממקום אחר.

סטים דק מכניס בעיקר כסף לואלב. בוא לא ניתמם.

4. ''כרטיס זהב''? מה הקשר? למה ואלב לא יכולה להפיץ משחקים של מפתחות אחרות בעצמה (כמפיצה, לא חנות)? זה התירוץ הכי תירוצי ששמעתי בחיים שלי.

כן, קניית בלעדיות למשחקי צד ג' זה אובייקטיבית דבר רע. להסיר אופציות מהשוק ולנסות לכבול את הידיים של משתמשים זה דבר רע. לתקוף את הואלידיות של ביקורות משתמשים זה דבר רע.
אני לא מאמין שאני עדיין צריך להגיד את זה. לאף אחד אין בעיה עם קיומה של EGS. הביקורת הייתה על הטקטיקה שלהם להשגת דריסת רגל בשוק.

אתה באמת צריך לקרוא את הראיונות עם הבוס של EGS מתחילת החודש ולקבל את הפרספקטיבה הנכונה. מספיק כבר עם ההגנה המביכה שלך על החנות.
אנשים משתמשים בפיצ'רים של סטים. אני לא דוגמה להתנהגות של משתמש סטים ממוצע. למה כשאין לך מה להגיד אתה מפנה את הזרקור על ההרגלים שלי?

אתה כל הזמן מנסה להציג מצג שווא לגבי EGS ולעשות בקרת נזקים. כמו אז לגבי האיטיות של הלאנצ'ר. הלאנצ'ר גרוע ואיטי. מהפה של EGS עצמה:

"We have a lot of things we need to fix," admitted Epic Games Store vice president and general manager Steven Allison said, during an interview with Eurogamer. "We have needed to fix them for years. We've been really focused on developer tooling and all the things we do there. But last year, we finally started to point more of our resources towards player experience stuff, all the things that our players have needed, wanted, and all critics rightfully take us to task on.

"
We got a lot of stuff out the door last year, and this year is going to be probably the best year for that stuff on the 'big rocks'. And the big rocks are: the launcher sucks. Let's call it what it is. It's really slow," he continued.

"It makes calls to our back-end services to refresh every time you click around, and depending on your connection, you'll have to wait a couple
seconds. And that just doesn't feel good, especially when people are comparing and contrasting and dual using one that doesn't do that
."

"It should start to feel good, be faster and people be like, 'Holy shit. It doesn't suck so much.' And that will be a win for us."

אולי הגיע הזמן שתפגין את המפוכחות והכנות שקברינטי EGS הציגו החודש הזה. זהו, אתה יכול להניח את מכונת העשן.

--

סטים דק מכניס כסף לואלב, וסטים דק מגביר את הפעילות של משתמשים בסטים שזה אומר יותר כסף לכיסים של המפתחים.

כרטיס זהב, כי כולם יראו את ההפצה של ואלב כיתרון על פני כל המשחקים האחרים. קודם כולם יגידו למה בחרו להפיץ את X ולא את Y ואחר כך יאשימו שואלב מתמרנים את קידום המשחקים בסטים שיטיב עם המשחקים האלה. ויהיו שיגידו שזה אנטי-תחרותי שואלב מפיצה משחקים שאולי כחלק מההסכם לא יהיו בלאנצ'רים אחרים?
מה בהתנהגות של ואלב גורם לך לחשוב שהם רוצים להיות 'אחראיים' על צוותים שונים ומשונים ולספוג PR רע כשקורה משהו עם האולפנים האלה.

הקמת עסק הפצת משחקים ע"י ואלב עצמה זה פתרון ללא בעיה.

קניית בלעדיות זאת התנהלות עסקית לגיטימית לחלוטין. היא רק ''רעה אובייקטיבית'' כי המשחקים ההם לא הגיעו בזמנו לסטים. זה הכל. אל תיתמם. למה שאתה קורא ''לכבול את הידיים של המשתמשים'' - אני קורא השתלחות ילדותית בפרקטיקה עסקית שדורשת ממך להתקין תוכנה על המחשב, לא באמת לחשוב עליה מעבר להתקנה ואז ללחוץ על קיצור דרך בשולחן העבודה שלך. אז המשחק הספציפי הזה לא יהיה לך בסטים. אסון גדול. נפלו השמיים. אם פרוייקטי ה-GAAS יצליחו יותר ויותר, אז נקבל עוד ועוד ועוד ועוד כאלה. משער שלאסקין לא מעוניין בכך, ולכן היה מעדיף שהמשחקים הללו ייכשלו. מה שמראה לנו, שאנחנו לא פאנבוייז של אף חברה - חברות שעושות משהו שאנחנו לא אוהבים, יחטפו מאיתנו גם הן.

גם ראינו כמה רעל חטפו בליזארד על קופסאות הלוט - אבל צרצרים כשזה היה קשור לואלב. כנראה ש'פרקטיקה רעה אובייקטיבית', היא רעה רק כשהיא מתאימה לאג'נדה. רואים לך.

לגבי החנות של אפיק - אין לי שום מכונת עשן. אתה כמובן מעלה טיעונים שאני לא נתתי, ונלחם באנשי קש לא רלוונטיים. האם אמרתי שהחנות של אפיק טובה משמעותית מזאת של סטים? לא. האם ניסיתי לגרום לאנשים לרכוש בה משחקים? אמרתי בדיוק 3 דברים לטובת החנות של אפיק, ואחד היה אנקדוטיאלי לגמרי.
1. אני אוהב שהמפתחות שם משמעותית יותר מסטים עבור אותו סכום תשלום.
2. אני אוהב לקבל שם משחקים בחינם.
3. כשהבאת את הסרטון ההוא שאומר שהחנות של אפיק נפתחת לאט יותר מזאת של סטים - ניסיתי אצלי וראיתי שהמצב היה הפוך (נכון לאותה נקודת זמן - אני לא משועמם ולא בודק את הדברים האלה ביומיום).
מעבר לכך? זאת סתם תוכנה שנפתחת כשאני לוחץ על הקישור של המשחק. מצטער שאני לא מגדיר את הזהות שלי לפי המפתחת של החנות דרכה המשחק רץ. זה לא מעניין אותי. מי שטורח לכתוב ראנטים ארוכים על הנושא - הוא טרחן, ילדותי ומתיש.

לגבי כל עסק הפצת המשחקים - אתה מקשקש ואתה יודע את זה. אין ממש מה להמשיך בזה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 פברואר 2026, 12:02

3. כשהבאת את הסרטון ההוא שאומר שהחנות של אפיק נפתחת לאט יותר מזאת של סטים - ניסיתי אצלי וראיתי שהמצב היה הפוך (נכון לאותה נקודת זמן - אני לא משועמם ולא בודק את הדברים האלה ביומיום).
מעבר לכך? זאת סתם תוכנה שנפתחת כשאני לוחץ על הקישור של המשחק. מצטער שאני לא מגדיר את הזהות שלי לפי המפתחת של החנות דרכה המשחק רץ. זה לא מעניין אותי. מי שטורח לכתוב ראנטים ארוכים על הנושא - הוא טרחן, ילדותי ומתיש.

אבל אחרי הסרטון קיבלנו מצגת רשמית של אפיק ב 2023 שגם היא הראתה את הפער בו נמצאה EGS. לפי אפיק עצמה, בתחילת 2023 הפעלת הלאנצ'ר של EGS הייתה איטית פי 2 מזו של סטים. פתיחה מהטריי למסך הספרייה הייתה איטית פי 9.5.
לפי אפיק לקראת סוף 2023 הם היו בערך אותו דבר בהפעלה של הקליינט, ואיטיים פי 4 בפתיחה למסך הספרייה.
(https://www.youtube.com/watch?v=7GaWQ-KBxa8&t=681s)

ומה בחרת לעשות? להסיט, לגמד, לפזר עשן. כהרגלך כשזה נוגע ל EGS.

אתה ב 2023, אחרי מצגת רשמית של אפיק לגבי הפער שלהם במהירות והעבודה המתמשכת שלהם בנושא:
מעולה. אז אפיק לא משקרים, והם מתקשרים עם הציבור. מה הבעיה? אצלי החנות של אפיק לא מתקשה בשום דבר - ובתכלס, אני אופתע אם שברירי השניות האלה משנים ביומיום לאדם הרגיל שלא מחפש לנטפק.

במחשב נורמלי, אין מצב שבכלל תשים לב לזה שלקח עוד 5 שניות לפתוח משהו.

המנהל של EGS ב 2026:

And the big rocks are: the launcher sucks. Let's call it what it is. It's really slow

But last year, we finally started to point more of our resources towards player experience stuff, all the things that our players have needed, wanted, and all critics rightfully take us to task on

It should start to feel good, be faster and people be like, 'Holy shit. It doesn't suck so much.

And so I hope, like, two years from now, we're not really having this conversation anymore. The multi platform stuff is cool, the social stuff maybe is better than anyone's doing." The goal, within that period, is that Epic is no longer "in a deficiency [compared] to expected features."

"We're trying to attack all the big buckets of things that are fair criticisms, and we have to do the work. We just have to do the work."

ומי יכול לשכוח את סוויני ב 2025:
One of the reasons that people characterize the Epic Games launcher as clunky is because the Epic Games launcher is clunky," Sweeney said during a recent interview with Lex Fridman. "We need to improve this."

"We've not put enough emphasis on the quality of life features. We've recognized this very clearly multiple times and we've gone through multiple refactorings. But you know, that's definitely been a disappointment to us and to a lot of users."

אז לך תגיד לכולם שזו רק תוכנה. שאף אחד לא שם לב. שזה ניטפוק. תשלח להם את הסרטון ואת החוויה האישית שלך....
כאילו, כמה אפשר. כמה זועק לשמיים זה יכול להיות?

האמת הפשוטה: הייתה (וכנראה עדיין יש) לך אג'נדה נגד סטים. רצית ש EGS תהייה תחרותית נגדה ותגדיל את כוחה. זה הוביל אותך לזלזל ולגמד את מכלול הדברים שסטים מציעה. זה הוביל אותך לפקפק ולבטל בחשיבות של הפיצ'רים השונים בקרב המשתמש הממוצע. זה הוביל אותך לקבוע קביעות שרירויות לגבי מה חשוב ומה כן. זה הוביל אותך לגמד, להסיט ולפזר עשן על כל ה deficiencies שהיו ויש בלאנצ'ר ובחנות של EGS.

כל השנים האלה בדיוני EGS/סטים העלת טיעונים מתוך רצון, bias ואג'נדה. והנה מנהלי ה EGS אומרים בקולם את מה שהמשתמש הממוצע ידע עוד ב 2023 ולפני.
אתה פשוט צריך לעשות בדיוק את מה שסטב אליסון עשה בראיונות בתחילת החודש: להפגין מפוכחות, להוריד את הפאסאד, לאכול humble pie כפי שאומרים ולקוות ש EGS עולים על המסלול הנכון.

---

קניית בלעדיות זאת התנהלות עסקית לגיטימית לחלוטין. היא רק ''רעה אובייקטיבית'' כי המשחקים ההם לא הגיעו בזמנו לסטים. זה הכל. אל תיתמם. למה שאתה קורא ''לכבול את הידיים של המשתמשים'' - אני קורא השתלחות ילדותית בפרקטיקה עסקית שדורשת ממך להתקין תוכנה על המחשב, לא באמת לחשוב עליה מעבר להתקנה ואז ללחוץ על קיצור דרך בשולחן העבודה שלך. אז המשחק הספציפי הזה לא יהיה לך בסטים. אסון גדול. נפלו השמיים. אם פרוייקטי ה-GAAS יצליחו יותר ויותר, אז נקבל עוד ועוד ועוד ועוד כאלה. משער שלאסקין לא מעוניין בכך, ולכן היה מעדיף שהמשחקים הללו ייכשלו. מה שמראה לנו, שאנחנו לא פאנבוייז של אף חברה - חברות שעושות משהו שאנחנו לא אוהבים, יחטפו מאיתנו גם הן.

קניית בלעדיות למשחקי צד ג' היא רעה אובייקטיבית כי היא מצמצמת אפשרויות קנייה מהשוק. זה כזה פשוט. המשחקים הראשונים שנקנו היו משחקים שכבר הוכרזו לסטים והיה להם דפים בחנות והיו שבועות משיגור.
אז לא רק שלכבול ידיים של משתמשים זה רע אובייקטיבית, זה שהם נכבלים למוצר שמעניק שירות ירוד ונחות זה אובייקטיבית רע עוד יותר. (תחשוב מה היה המצב של EGS ב 2020 אם אליסון מדבר על EGS ב 2025 כמו שהוא מדבר עליה..)
וכמובן אי אפשר בלי האירוניות העצומה בעובדה שאתה מעודד אנשים לקנות מפתחות בדולרים בחנויות בצד ג',ואיך שבשנותיה הראשונות של EGS לא הייתה תמיכה במפתחות צד ג' ולא ניתן היה לנצל מחירים נמוכים יותר באתרים כאלה.

ללאסקין לא צריך להיות אכפת מכמה משחקי GAAS יש, אלא מכמות המשחקים שמעניינת אותו ואם היא מצדיקה מבחינתו את רכישת הקונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2026, 12:46

ברגע שסטודיו שתמיד הביא לי משחקי סינגל שאהבתי עובד על GaaS במקום משחק סינגל - זה אומר שיהיה לי פחות משחק שמעניין אותי, ואם הוא היה אמור להיות בלעדי לקונסולה מסויימת אז זו סיבה אחת פחות לקנות את הקונסולה.
אם המשחק הזה יצליח הם כנראה יישארו בתחום הGaaS ואם ייכשל הם בסבירות גבוהה ימשיכו לעשות את המשחקים שאהבתי ורכשתי עבורם קונסולה בעבר, אז מן הסתם אני מאחל לכשלון שלו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 פברואר 2026, 13:52

Hypno כתב:

אבל אחרי הסרטון קיבלנו מצגת רשמית של אפיק ב 2023 שגם היא הראתה את הפער בו נמצאה EGS. לפי אפיק עצמה, בתחילת 2023 הפעלת הלאנצ'ר של EGS הייתה איטית פי 2 מזו של סטים. פתיחה מהטריי למסך הספרייה הייתה איטית פי 9.5.
לפי אפיק לקראת סוף 2023 הם היו בערך אותו דבר בהפעלה של הקליינט, ואיטיים פי 4 בפתיחה למסך הספרייה.
(https://www.youtube.com/watch?v=7GaWQ-KBxa8&t=681s)

ומה בחרת לעשות? להסיט, לגמד, לפזר עשן. כהרגלך כשזה נוגע ל EGS.

אתה ב 2023, אחרי מצגת רשמית של אפיק לגבי הפער שלהם במהירות והעבודה המתמשכת שלהם בנושא:
מעולה. אז אפיק לא משקרים, והם מתקשרים עם הציבור. מה הבעיה? אצלי החנות של אפיק לא מתקשה בשום דבר - ובתכלס, אני אופתע אם שברירי השניות האלה משנים ביומיום לאדם הרגיל שלא מחפש לנטפק.

במחשב נורמלי, אין מצב שבכלל תשים לב לזה שלקח עוד 5 שניות לפתוח משהו.

המנהל של EGS ב 2026:

And the big rocks are: the launcher sucks. Let's call it what it is. It's really slow

But last year, we finally started to point more of our resources towards player experience stuff, all the things that our players have needed, wanted, and all critics rightfully take us to task on

It should start to feel good, be faster and people be like, 'Holy shit. It doesn't suck so much.

And so I hope, like, two years from now, we're not really having this conversation anymore. The multi platform stuff is cool, the social stuff maybe is better than anyone's doing." The goal, within that period, is that Epic is no longer "in a deficiency [compared] to expected features."

"We're trying to attack all the big buckets of things that are fair criticisms, and we have to do the work. We just have to do the work."

ומי יכול לשכוח את סוויני ב 2025:
One of the reasons that people characterize the Epic Games launcher as clunky is because the Epic Games launcher is clunky," Sweeney said during a recent interview with Lex Fridman. "We need to improve this."

"We've not put enough emphasis on the quality of life features. We've recognized this very clearly multiple times and we've gone through multiple refactorings. But you know, that's definitely been a disappointment to us and to a lot of users."

אז לך תגיד לכולם שזו רק תוכנה. שאף אחד לא שם לב. שזה ניטפוק. תשלח להם את הסרטון ואת החוויה האישית שלך....
כאילו, כמה אפשר. כמה זועק לשמיים זה יכול להיות?

האמת הפשוטה: הייתה (וכנראה עדיין יש) לך אג'נדה נגד סטים. רצית ש EGS תהייה תחרותית נגדה ותגדיל את כוחה. זה הוביל אותך לזלזל ולגמד את מכלול הדברים שסטים מציעה. זה הוביל אותך לפקפק ולבטל בחשיבות של הפיצ'רים השונים בקרב המשתמש הממוצע. זה הוביל אותך לקבוע קביעות שרירויות לגבי מה חשוב ומה כן. זה הוביל אותך לגמד, להסיט ולפזר עשן על כל ה deficiencies שהיו ויש בלאנצ'ר ובחנות של EGS.

כל השנים האלה בדיוני EGS/סטים העלת טיעונים מתוך רצון, bias ואג'נדה. והנה מנהלי ה EGS אומרים בקולם את מה שהמשתמש הממוצע ידע עוד ב 2023 ולפני.
אתה פשוט צריך לעשות בדיוק את מה שסטב אליסון עשה בראיונות בתחילת החודש: להפגין מפוכחות, להוריד את הפאסאד, לאכול humble pie כפי שאומרים ולקוות ש EGS עולים על המסלול הנכון.

---

קניית בלעדיות למשחקי צד ג' היא רעה אובייקטיבית כי היא מצמצמת אפשרויות קנייה מהשוק. זה כזה פשוט. המשחקים הראשונים שנקנו היו משחקים שכבר הוכרזו לסטים והיה להם דפים בחנות והיו שבועות משיגור.
אז לא רק שלכבול ידיים של משתמשים זה רע אובייקטיבית, זה שהם נכבלים למוצר שמעניק שירות ירוד ונחות זה אובייקטיבית רע עוד יותר. (תחשוב מה היה המצב של EGS ב 2020 אם אליסון מדבר על EGS ב 2025 כמו שהוא מדבר עליה..)
וכמובן אי אפשר בלי האירוניות העצומה בעובדה שאתה מעודד אנשים לקנות מפתחות בדולרים בחנויות בצד ג',ואיך שבשנותיה הראשונות של EGS לא הייתה תמיכה במפתחות צד ג' ולא ניתן היה לנצל מחירים נמוכים יותר באתרים כאלה.

ללאסקין לא צריך להיות אכפת מכמה משחקי GAAS יש, אלא מכמות המשחקים שמעניינת אותו ואם היא מצדיקה מבחינתו את רכישת הקונסולה.

למה האחראים באפיק אומרים את מה שהם אומרים? שאלה טובה - מוזמן לשאול אותם. אם הייתי צריך לשער, הייתי אומר שהם מנסים לדבר על ליבם של אוהדי הסטים (הסוגשל מונופול בעולם ה PC), ולגרום להם לחשוב ''הנה, ניתן לכם את כל מה שאתם רוצים''. אני לא חושב שזה משנה. אני גם לא חושב שאם בעוד שנה מהיום, החנות של אפיק תהיה עם כל הפיצ'רים ''החשובים'' של סטים, תהיה מהירה ממנה, זולה ממנה ועוד שאר יתרונות, זה ישנה במיוחד. ואלב נמצאת עם סטים במצב שרוב האנשים נמצאים עם הספריה הראשית והגדולה שלהם אצלם, ואתה רואה (גם פה בפורום), אנשים שאומרים לך ''אני לא רוצה לפצל את הספריה בין כמה לאנצ'רים, אשאר עם סטים. אפילו היה כאן אחד שהגדיל לעשות ואמר שלא יפתח חשבון באפיק כדי לקחת משחקים חינמיים.
אישית, אני לא צריך מהחנות שלהם או של סטים (או כל אחת אחרת), שום דבר מעבר ללהיות מסוגל לשגר את המשחק שלי ושמהירויות ההורדה יהיו טובות. האם החנות של אפיק מושלמת? ברור שלא. האם סטים מושלמת? ברור שלא. אגב, אני לא צריך ''לחשוב מה היה המצב של EGS ב-2020''. אני יודע. כי אשכרה קניתי בה את HADES הראשון ממש עם השיגור של החנות(דצמבר 2018, אגב), ושיחקתי בו כל הדרך מ Early Access עד גרסא די מתקדמת לאחר ה1.0. הכל היה בסדר. אפילו קיבלתי את הגישה לפסקול מיידית. לא זוכר שהיו לי שום בעיות עם שיגור של המשחק הזה (או אחרים) באותה השנה או מאז.

שוב - אתה לא ממש יודע מה אומרת המילה ''אובייקטיבית'', אז אחרי שתלמד, תחזור. אני עוד מחכה לראנט של 22 עמודים שלך על הלוט בוקסז ב-CS לדורותיו, שהוליד תעשיית הימורים שלמה. עד אז, אל תבלבל לי את המוח על ''רעה אובייקטיבית''.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 פברואר 2026, 17:31

Klayman כתב:למה האחראים באפיק אומרים את מה שהם אומרים? שאלה טובה - מוזמן לשאול אותם. אם הייתי צריך לשער, הייתי אומר שהם מנסים לדבר על ליבם של אוהדי הסטים (הסוגשל מונופול בעולם ה PC), ולגרום להם לחשוב ''הנה, ניתן לכם את כל מה שאתם רוצים''. אני לא חושב שזה משנה. אני גם לא חושב שאם בעוד שנה מהיום, החנות של אפיק תהיה עם כל הפיצ'רים ''החשובים'' של סטים, תהיה מהירה ממנה, זולה ממנה ועוד שאר יתרונות, זה ישנה במיוחד. ואלב נמצאת עם סטים במצב שרוב האנשים נמצאים עם הספריה הראשית והגדולה שלהם אצלם, ואתה רואה (גם פה בפורום), אנשים שאומרים לך ''אני לא רוצה לפצל את הספריה בין כמה לאנצ'רים, אשאר עם סטים. אפילו היה כאן אחד שהגדיל לעשות ואמר שלא יפתח חשבון באפיק כדי לקחת משחקים חינמיים.
אישית, אני לא צריך מהחנות שלהם או של סטים (או כל אחת אחרת), שום דבר מעבר ללהיות מסוגל לשגר את המשחק שלי ושמהירויות ההורדה יהיו טובות. האם החנות של אפיק מושלמת? ברור שלא. האם סטים מושלמת? ברור שלא. אגב, אני לא צריך ''לחשוב מה היה המצב של EGS ב-2020''. אני יודע. כי אשכרה קניתי בה את HADES הראשון ממש עם השיגור של החנות(דצמבר 2018, אגב), ושיחקתי בו כל הדרך מ Early Access עד גרסא די מתקדמת לאחר ה1.0. הכל היה בסדר. אפילו קיבלתי את הגישה לפסקול מיידית. לא זוכר שהיו לי שום בעיות עם שיגור של המשחק הזה (או אחרים) באותה השנה או מאז.

שוב - אתה לא ממש יודע מה אומרת המילה ''אובייקטיבית'', אז אחרי שתלמד, תחזור. אני עוד מחכה לראנט של 22 עמודים שלך על הלוט בוקסז ב-CS לדורותיו, שהוליד תעשיית הימורים שלמה. עד אז, אל תבלבל לי את המוח על ''רעה אובייקטיבית''.

אני לא צריך לשאול אף אחד. אתה זה שצריך לשאול את עצמך למה מיהרת לעשות בקרת נזקים בכל דיון על EGS, ולהודות שהכל נבע ממשאלת לב חסרת עשתונות.
דיברת קשקושים שנים על גבי שנים. קידמת מצג שווא מה כביכול חשוב לאנשים בקליינט. הקלת ראש בפיצ'רים. המשכת להציג את נקודת מבטך האישית כאילו שמשקפת את נקודת המבט של השוק.
והנה עכשיו אפיק אומרים לך שכל הביקורות על החנות מאז הקמתה היו במקומן ופגעו בצמיחה שלה. ומה אתה אומר בתגובה? אפיק לא באמת מאמינים בזה ואומרים את זה כדי 'לפייס' את השחקנים :lol: כרגיל בפורום ווקסלים, אנשים פשוט לא יכולים להגיד 'וואלה טעיתי בענק. דיברתי שטויות. יצאתי פיתה'.

--

Laskin כתב:ברגע שסטודיו שתמיד הביא לי משחקי סינגל שאהבתי עובד על GaaS במקום משחק סינגל - זה אומר שיהיה לי פחות משחק שמעניין אותי, ואם הוא היה אמור להיות בלעדי לקונסולה מסויימת אז זו סיבה אחת פחות לקנות את הקונסולה.
אם המשחק הזה יצליח הם כנראה יישארו בתחום הGaaS ואם ייכשל הם בסבירות גבוהה ימשיכו לעשות את המשחקים שאהבתי ורכשתי עבורם קונסולה בעבר, אז מן הסתם אני מאחל לכשלון שלו.

אם הוא יצליח, אז הם יקדישו לזה משאבים חדשים נוספים, יחד עם המשאבים למשחקי הסינגל. כמה כבר משחקי GAAS אתה חושב שאולפן אחד יכול לנהל במקביל?
במקום GAAS, הם יכולים לעשות משחק AAA SP שהוא סולס-לייק הארדקור, או כל ז'אנר וסגנון שלא לטעמך, וגם זה לא היה מעניין אותך ומשאיר את השורה התחתונה זהה.

הטיעון שלך היה יותר חזק אם:
1. אתה היית משקף את שחקן הפס5 הממוצע. אתה לא. הפס5 היא לא מכשיר הגיימינג היחידי שלך, ואולי אף לא העיקרי שלך.
2. כתוצאה מהנ"ל: יש שני משחקי AAA SP שסוני פינקו את שחקני הפס5 בהם ב 2025 שלא נגעת בהם.
3. מירב הכסף של פלייסטיישן מגיע מMTX/DLC ולא ממכירות משחקי צד א'.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 פברואר 2026, 17:50

אפיק מאמינים שזה מה שאנשים רוצים, כביכול. זה לא באמת מה שהם רוצים וזה גם לא ישנה שום דבר. הסנטימנט ברור. לא סטים, לא קונה( לרוב המכריע). יש לך נישות כמו itch ו gog, אבל הן אפילו לא טיפה בדלי. הדברים האלה נשמעים לי בעיקר כמו "הכאה על חטא תאגידית". שוב, זה לא ישנה דבר.

אתה ממש מתבלבל ביני לבינך. אתה זה שממהר להגן על כל מה שואלב עושה. אני ? מצידי שאפיק תישרף מחר בבוקר. לא הגנתי על אפיק או החנות. אמרתי את דעתי, ומה שאני חושב שהיא האמת. אין שום משמעות אמיתית לפיצ'רים המורכבים יותר של סטים ל95% מהמשתמשים. מה שהכי מצחיק, זה שאתה מטיף ל"רע אובייקטיבי", אבל פשוט מתבכיין על תחרות.
אם מחר בבוקר רמי לוי קונה את מותג השוקולד האהוב עליך ומתחיל למכור אותו בלעדית, זה "רע אובייקטיבית"? האם אהבתי ועדיין אוהב לראות תחרות? ברור. כי אני לא קושר את. הזהות שלי לתאגיד כזה או אחר שלא סופר אותי בכל מקרה.

כשאתה תודה שיצאת פיתה בנושא הלוט בוקסז של ow למול והילולת המרקטפלייס של סטים שיצר תת תרבות הימורים של מיליארדים( על גבי עשרות רבות של הודעות), נדבר. עד אז - אל תזרוק אבנים מתוך בית הזכוכית שלך.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2026, 18:18

למה לעזאזל שיהיה אכפת לי איזה פלח שוק אני משקף או לא? אנחנו בפורום ואני מביע את דעתי… אם אני לא מרוצה ממשהו אני לא צריך לחכות או לתאם עם 51% מהשוק.
כן, אני ממתין לגירסת המחשב עם משחקים שאני מסוגל להמתין איתם, מה הבעיה בזה? אז סוני תקבל אולי רק 70% מהמחיר אבל היא תקבל אותו, וזה יהיה הרבה יותר ממה שהמשחקים האלה יעלו בפלייסטיישן באותה נקודת זמן. אם סוני היו פותחים חנות במחשב הייתי שמח לתת להם את הכסף שלי שם, בתנאי שזה יאפשר לי לגשת לספרייה הזו ביום מן הימים גם בפלייסטיישן, הם לא עושים זאת אז בעייה שלהם :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 פברואר 2026, 19:04

מצחיקה אותי הדרישה הזאת לאובייקטיביות מוחלטת כאילו אנחנו פורום של משקיעי הון ולא גיימרים.. אפשר אולי להכיר במציאות כלכלית כזו או אחרת, אבל נראה לי נורמלי לגמרי שאנשים ״מעודדים״ את מי שמביא להם את סוג המשחקים שהם אוהבים לשחק.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 פברואר 2026, 22:02

Klayman כתב:אפיק מאמינים שזה מה שאנשים רוצים, כביכול. זה לא באמת מה שהם רוצים וזה גם לא ישנה שום דבר. הסנטימנט ברור. לא סטים, לא קונה( לרוב המכריע). יש לך נישות כמו itch ו gog, אבל הן אפילו לא טיפה בדלי. הדברים האלה נשמעים לי בעיקר כמו "הכאה על חטא תאגידית". שוב, זה לא ישנה דבר.

אתה ממש מתבלבל ביני לבינך. אתה זה שממהר להגן על כל מה שואלב עושה. אני ? מצידי שאפיק תישרף מחר בבוקר. לא הגנתי על אפיק או החנות. אמרתי את דעתי, ומה שאני חושב שהיא האמת. אין שום משמעות אמיתית לפיצ'רים המורכבים יותר של סטים ל95% מהמשתמשים.

בוודאי שהגנת על החנות, והנה אתה מנסה שוב. פעם אחר פעם ביטלת את הסיבות שאנשים בוחרים בסטים ומבקרים את EGS. מה שאתה חושב שהיא האמת זו שטות מקושקשת וזה הוכח שוב ושוב, ועכשיו גם אפיק מודים במציאות. יש משמעות לפיצ'רים ולחווית הצרכן. קח אחראיות על הטיעונים שלך. מספיק עם גניבת הדעת. תבלע את כבודך, ט-ע-י-ת.

Laskin כתב:למה לעזאזל שיהיה אכפת לי איזה פלח שוק אני משקף או לא? אנחנו בפורום ואני מביע את דעתי… אם אני לא מרוצה ממשהו אני לא צריך לחכות או לתאם עם 51% מהשוק.
כן, אני ממתין לגירסת המחשב עם משחקים שאני מסוגל להמתין איתם, מה הבעיה בזה? אז סוני תקבל אולי רק 70% מהמחיר אבל היא תקבל אותו, וזה יהיה הרבה יותר ממה שהמשחקים האלה יעלו בפלייסטיישן באותה נקודת זמן. אם סוני היו פותחים חנות במחשב הייתי שמח לתת להם את הכסף שלי שם, בתנאי שזה יאפשר לי לגשת לספרייה הזו ביום מן הימים גם בפלייסטיישן, הם לא עושים זאת אז בעייה שלהם :)

אין בעיה להביע מורת רוח ולבקר. יש בעיה שזה הופך לילדותיות אגונצטרית בדמות הבעת תקווה לכישלון כי המשחק לא לטעמך. לפלייסטיישן יש פלחים שונים של שחקנים, הם צריכים לשרת את כולם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 פברואר 2026, 07:22

לא הגנתי ולא מגן. אוהב תחרות. לא כמוך. בינתיים בכל הדיונים הקודמים בינינו, מי שבחר לא להודות שהוא טועה, זה אתה, שפשוט לא מגיב להודעה האחרונה שלי ומחכה שיעבור מספיק זמן ונשכח. מטיף לגבי הודאה בטעויות - שותק לגבי תרבות ההימורים שהתפתחה בכיף תחת הלוט בוקסז של ואלב. לא יעבוד לך. לך להמשיך לבכות על תוכנה שפותחת תוכנה אחרת.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2026, 07:32

אני גיימר של משחקי סינגל. אם כל התעשייה תעבור לGaaS אני אאבד את התחביב האהוב עליי, אני לא חושב שזה ילדותי לאחל לכך שזה לא יקרה… אם ואלב יחליטו מחר שהם מפסיקים להשקיע בחנות שלה ולא יוציאו עוד משחקים ועוברים לייצר גלידה במקום - זה לא יהיה ילדותי לקוות שזה ייכשל ואז יחזרו לחנות ומשחקים. כולנו פה איחלנו לאקס בוקס וואן להכשל עם המצלמה והטלוויזיה, נכון? זה הרי הגיע על חשבון דברים אחרים. אין הבדל. אני מאחל לאסטרטגיה שאני לא אוהב להכשל כדי שיחזרו למסלול שבעיניי הוא ״המסלול הנכון״, אני לא מאחל להם לפשוט רגל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2026, 09:48

Hypno כתב:גם כמעט כל משחקי ה AAA SP נכשלים. למה על זה אתה לא אומר שוק רווי? אג'נדה. אוביסידיאן הוציאו ב 2025 שני משחק SP RPG (ההתמחות שלה) שהיו כישלון כלכלי.
למה אתה לא מדבר באותה חריפות על מי שבוחר לעשות משחק AAA SP כמו שאתה מדבר על מי שבוחר לעשות משחק GAAS? מה המשחק הכי מצליח של אובסידיאן המודרנית? משחק אונליין קו-אופ 4 הישרדות/קראפטינג שהתחיל בארלי אקסס.

'חיה מיוחדת'. 'מדי פעם'. כל שנה ושנה מאז ש'קבעת' ששוק ה GAAS ררוי לפחות משחק GAAS אחד בשנה שוגר ותקע יתד. תפסיק להפריז בקשיחות של שוק ה GAAS ולגמד את הקשיחות בשוק ה AAA SP.

אני לא שופט הצלחה/כישלון לפי ביטולים של פרוייקטים לפני שיצאו לשוק, בטח כשאין לי רשימה פומבית של כל פרוייקטים ה SP שהופסקו באותו טווח זמן.
משחק אחד מצליח יכול לכסות על הרבה מההשקעות שלא התממשו. רק סוני יכולה לענות על זה כרגע. לא רואה נכון לבסס טיעון על כל מיני מספרים שנזרקים על העלות של קונקורד או משחק שבוטל.

לא, זה ממש לא נכון. רוב משחקי ה-AAA מצליחים. וגם משחק AAA שנכשל, למשל Doom האחרון, מכניסים עשרות מליונים. אולי דום לא מכר 15 מליון עותקים, אבל הוא מכר מעל למליון עותקים, הכניס למיקרוסופט בערך 100 מליון דולר וגם תרם ל-GP. איך נראה GAAS שנכשל כמו קונקורד? על פי הערכות קונקורד הכניס לסוני פחות מ-10K דולר, זה ליטרלי 100% הפסד. לפחות סינגל כושל כמו דום פחות או יותר החזיר את העלות פיתוח ונותן לid (אם הם היו חברה פרטית) את הממון להמשיך לפעול.

תסתכל על סוני ופרוייקט ה-GAAS שלה, תראה כמה משחקים נכשלו/בוטלו. עכשיו תן לי דוגמה מההסטוריה של סוני שבה תוך 3-4 שנים יש כל כך הרבה כשלונות. אני אעזור לך - אין. כי פעם סוני התרכזה במשחקי AAA, עכשיו היא מתרכזת ב-GAAS. כלומר עובדתית משחקי GAAS נכשלים באחוזים הרבה יותר גדולים, וכשמשחק GAAS נכשל הנזק לחברה גדול משמעותית כי 0$ הכנסות זה הרבה יותר גרוע מ-60 מליון דולר הכנסות.

Hypno כתב:עכשיו מ ה60% האלה תפחית את כל משחקי ה GAAS שאתה סבבה איתם כמו GT, כמו MLB, כמו הלדייברס, כמו המשחקים של באנג'י.
אחר כך תפחית את כל האחוזים שהושקעו בפיתוח משחקי GAAS באולפנים חדשים ונפרדים -- בדיוק מה שאתה רוצה -- כמו קונקורד, פיירגיימס, המשחק של deviation שבוטל וכו'.

אז עכשיו זה נראה פחות 'השמיים נופלים'.

רוב המשאבים של סוני הולכים ל-GAAS, עובדה. למה אני צריך להחסיר משהו? זאת עובדה הכי עובדתית שיש, וכל שנה ההשקעה ב-GAAS רק גדלה. כסף שהולך ל-X לא הולך ל-Y, זה משחק סכום אפס. הורייזן החדש בא על חשבון משחק סינגל AAA גדול מגרילה, נקודה. וגם כשסוני משקיעה בחברה כמו באנג׳י או שוכרת סטודיו חיצוני זה בא על חשבון פיתוח משחק סינגל AAA גדול אחר.

אבל מן הסתם כולנו מעדיפים שמשחק GAAS יפותח על ידי איזו חברת ״ג׳יי ריימונד״ רנדומלית שאף אחד לא שמע עליה מאשר נוטידוג כי כשזאת חברה כמו נוטידוג מדובר בליטרלי שאיבת כל הזמן פיתוח.

Hypno כתב:ועדיין כשאתה מדבר על כל הכסף שיכול היה ללכת לפיתוח משחקי AAA SP, אתה מדבר על הכסף שהופנה ל GAAS ולא על הכסף שהופנה לפתח חומרה ומשחקים לאקססורי שנכשל נחרצות.

אבל כן דברתי על זה יא טרול. חוץ מזה אני חושב ש-VR זה מגניב למדי, יש לי שני זוגות בבית ואלכס היה אחד בטופ 10 של הדור הקודם שלי. הלוואי והPSVR היה הצלחה גדולה, אבל הוא כמובן כישלון גדול.

Hypno כתב:או שזה אומר שהסיכוי של סוני להצליח במשחק GAAS גדול יותר כשהוא נעשה ע"י אולפן קיים וכשרוני מאשר ע"י אולפן חדש.

אולפן מבוסס כנראה יצליח לעשות משחק טוב יותר מאולפן חדש, זה נכון לכל משחק. אולפן שמתמחה במשחקי אונליין כנראה יצליח לעשות משחק GAAS הרבה יותר מוצלח מבלו-פוינט או נוטידוג.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 פברואר 2026, 23:17

Klayman כתב:לא הגנתי ולא מגן. אוהב תחרות. לא כמוך. בינתיים בכל הדיונים הקודמים בינינו, מי שבחר לא להודות שהוא טועה, זה אתה, שפשוט לא מגיב להודעה האחרונה שלי ומחכה שיעבור מספיק זמן ונשכח. מטיף לגבי הודאה בטעויות - שותק לגבי תרבות ההימורים שהתפתחה בכיף תחת הלוט בוקסז של ואלב. לא יעבוד לך. לך להמשיך לבכות על תוכנה שפותחת תוכנה אחרת.

כשמגדל הקלפים שבנית לגבי EGS ושניסת למכור כמשקף את מצב העניינים בשטח קורס, אתה בוחר להעלות מהאוב דיונים ישנים. הגבתי והסברתי לך כבר אז את ההבדלים והדקויות (ושאין אומר שואלב אין מה להשתפר בנושא).

יותר משאתה אוהב 'תחרות', אתה אוהב לדקלם את המונח 'תחרות' כמנטרה בלי תוכן. 'תחרות' שלא מטיבה עם הצרכן היא לא תחרות שאכפת לי ממנה. ראינו איך ה'תחרות' הובילה את סוני ואת נינטנדו גם הם לגבות עבור שירותי אונליין. 'תחרות' לא קונה חסינות מהסתכלות ביקורתית ועניינית.
במה EGS הטיבה עם הצרכן כשקנתה בלעדיות זמנית למשחקי צד ג'? היא לא. היא הרעה לצרכן.

לאף אחד אין בעיה עם EGS והמשחקים החינמיים שהיא מחלקת, ולראייה מאות המיליונים של משתמשי EGS ומספרים של 70 מיליון משתמשים בחודש. אז בניגוד להתבכיינות שלך, לאנשים אין בעיה להתקין ולהשתמש בחנות של אפיק. אז שוב אני ממליץ שתלך בדרכי הראיונות האחרונים של אפיק, ובמקום לחפש תירוצים חיצוניים לכישלונה, תפנה את תשומת לבך לטיב המוצר שאפיק מציעה.

Laskin כתב:אני גיימר של משחקי סינגל. אם כל התעשייה תעבור לGaaS אני אאבד את התחביב האהוב עליי, אני לא חושב שזה ילדותי לאחל לכך שזה לא יקרה… אם ואלב יחליטו מחר שהם מפסיקים להשקיע בחנות שלה ולא יוציאו עוד משחקים ועוברים לייצר גלידה במקום - זה לא יהיה ילדותי לקוות שזה ייכשל ואז יחזרו לחנות ומשחקים. כולנו פה איחלנו לאקס בוקס וואן להכשל עם המצלמה והטלוויזיה, נכון? זה הרי הגיע על חשבון דברים אחרים. אין הבדל. אני מאחל לאסטרטגיה שאני לא אוהב להכשל כדי שיחזרו למסלול שבעיניי הוא ״המסלול הנכון״, אני לא מאחל להם לפשוט רגל.

זה סתם טיעוני 'בוגימן'. 'כל התעשייה תעבור'. סוני ממשיכים לשרת אנשים עם העדפות משחקים כמו שלך. זה ילדותי לדרוש ולאחל כישלונות כי לא כל המשאבים שלהם הולכים למשחקים שתואמים את ההעדפות שלך. לא איחלתי לואלב להיכשל עם DOTA2 ולא מאחל לה להיכשל עם דדלוק.
הוואן לא דוגמה טובה. לא היה קשר בין טלוויזיה ומשחקי וידאו. מיקרוסופט ניסו לדחוף סגמנט משחקי קינקט שלא היה ממש מוכח. אין מה להשוות בין זה לבין סוני שבוחרת לעשות משחק ב *gasp* הסגמנט ששחקני הפלייסטיישן שמים הכי הרבה כסף בו.

מה זה המסלול הנכון? לדעתי עדיין לא התאמת את המחשבה שלך לזמני הפיתוח הנוכחיים של משחקי SP AAA. 'המסלול הנכון' בשנת 2026 מעניק פחות משחקים מהמסלול הנכון ב 2018.
ושוב אגיד: אני לגמרי מאמין שכמות משחקי ה GAAS שסוני הכניסה לפיתוח ערב דור הפס5 היא overcompensate לדור הפס4 בו הם נרדמו בשמירה ולא השכילו לפתח זרוע של משחקי GAAS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2026, 02:09

Hypno כתב:זה סתם טיעוני 'בוגימן'. 'כל התעשייה תעבור'. סוני ממשיכים לשרת אנשים עם העדפות משחקים כמו שלך. זה ילדותי לדרוש ולאחל כישלונות כי לא כל המשאבים שלהם הולכים למשחקים שתואמים את ההעדפות שלך.

זה עובדתית לא נכון. אולפני צד א׳ כמו גרילה, נוטידוג, בלופויינט או אינסומניאק פתחו GAAS על חשבון משחקי סינגל שלאסקין אוהב מהחברות הללו.

זה לא ילדותי מצד לאסקין לרצות שסוני תעשה משחקים שהוא אוהב, הוא לקוח פלייסטיישן, לא חבר דריקטוריון בסוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 פברואר 2026, 07:15

אין שום ההבדל מבחינתי בין משחק GaaS שלא מדבר אליי לבין דגש על ״טלוויזיה״. שניהם לא מדברים אליי באותה מידה, את שניהם לא אצרוך. אותו הדבר אם ואלב תעבור לייצר גלידה במקום את HL3. ואפילו גלידה וטלוויזיה זה דברים שאולי כן אצרוך מדי פעם אז זה אפילו היה יותר טוב, ובמקרה של הוואן כן היה קשר מסוים עם משחקים, למשל מה שניסו לעשות עם קוואנטום ברייק.
אתה אולי חושב שסוני עשתה איזו טעות בדור הפס4, אני חושב להפך - שזה היה הדור בהפרש גדול הכי טוב שלהם, שזה היה בדיוק מה שצריך להמשיך לעשות. במקום זה - עשו חתיכת פנייה חדה לכיוון שממש מבאס אותי. למה שלא ארצה שהם יעשו פנייה חדה בחזרה למה שעשו בדור הפס4? כדי לחשוב על העדפות שלאנשים אחרים שהם לא אני? ומה יגרום להם לעשות זאת, אם לא כשלון של התוצאה של הפנייה שכבר עשו?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 פברואר 2026, 09:00

אנחנו מאה שנה לתוך הדור בלי משחק AAA של נוטי דוג ואדון קאז קורא לזה בוגימן. עזבו את המאה דוגמאות האחרות שיש של מפתחות שאיבדנו מהם משחקי סינגל עקב הסרטן הזה, מספיק מפתחת על מגדירת דור אחת כמו נוטידוג שאיבדנו עקב זה כדי שהזעקות והאיחולים לכישלון יהיו מוצדקים, באמת שלא צריך יותר מזה.

אבל בסדר למי שלא נכווה מזה אישית כי הוא יותר על תקן מנתח ואנליסט וחבר בחוג דיבייט ופחות משחק בפועל זה באמת בוגימן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2026, 11:54

ועוד נגיד וסוני הייתה עושה מליארדים בזכות GAAS והאסטרטגיה הייתה סופר מצליחה אז זה יכל להיות דיון על רווחים מול לרצות את הקהל. אבל היא לא, GAAS בשביל סוני היא כישלון מהדהד שמפסיד לה מליארדים בזמן שמשחקי הסינגל עושים לה מליארדים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 פברואר 2026, 12:48

הם היו מרצים את הקהל אם היו משחררים את TLOU ONLINE אבל לפי קאז הם פשוט לא רצו לרצות את הקהל יותר מדי, מחשש שהמח שלהם יתפוצץ מהאיכות שלו, ואז ייאלצו לשאת בהוצאות שוטפות של משחק GAAS מוצלח מדי, וזה משהו שסוני ממש לא רוצים לעשות, כי אז זה... לא כלכלי? או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2026, 13:10

זה מאוד ברור שהתוכנית GAAS שלהם נכשלה, אולי הכישלון הכי גדול בהסטוריה של פלייסטיישן אחרי הבעיות הקשות של הפס3 ב-3 שנים הראשונות. אבל כמו תמיד קאז מתחפר בעמדה לעד, גם עוד 15 שנים הוא ימשיך לדבר על זה. הוא ממשיך לצדד בעמדה שלו עם אקסבוקס אפילו שהמציאות הראתה שאקסבוקס קורסת לאבק. הוא בחיים לא ישחרר את זה ובטח שלא יגיד שהוא טעה.

ברגע שיש משהו ששובר לו את אשלית המציאות ומתנגש ישירות עם העמדה שלו הוא פשוט מחכה כמה ימים, נותן להודעות נוספות להכתב ואז מגיב רק להודעות שנוח לו להגיב. אחרי יותר משנתיים של דיונים על המעבר של מיקרוסופט לצד ג׳ הוא עדין לא אזר את האומץ לענות על השאלה איך זה הגיוני לוותר על מליארדים מהחזקת פלטפורמה כדי להכניס מליונים ממכירות צד ג׳.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 פברואר 2026, 13:29

אבל הלדייברס 2!
גם אם אלף משחקים יפסידו טריליון דולר - זה שווה את זה אם משחק אחד ירוויח 300 מליון דולר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2026, 14:22

כלומר, רק תן ל-HD2 להצליח 25-30 שנים והוא מחזיר את ההשקעה באסטרטגית ה-GAAS של סוני.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 פברואר 2026, 14:22

פשוט אם היו משחררים את tlou online, היקום היה קורס לתוך עצמו, מרוב שהוא היה מדהים! זה הכל.. אתם לא מבינים
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 פברואר 2026, 22:41

DrKeo כתב:
לא, זה ממש לא נכון. רוב משחקי ה-AAA מצליחים. וגם משחק AAA שנכשל, למשל Doom האחרון, מכניסים עשרות מליונים. אולי דום לא מכר 15 מליון עותקים, אבל הוא מכר מעל למליון עותקים, הכניס למיקרוסופט בערך 100 מליון דולר וגם תרם ל-GP. איך נראה GAAS שנכשל כמו קונקורד? על פי הערכות קונקורד הכניס לסוני פחות מ-10K דולר, זה ליטרלי 100% הפסד. לפחות סינגל כושל כמו דום פחות או יותר החזיר את העלות פיתוח ונותן לid (אם הם היו חברה פרטית) את הממון להמשיך לפעול.

כן, ראינו כמה משחקי הAAA של מיקרוסופט בדור הזה הצליחו.
מידת הכישלון של קונקורד היא outlier. העובדה שאתה צריך להזכיר את המשחק הזה פעם אחר פעם למעשה מחלישה את העמדה שלך.
בנתיים דום, היילו אינפינייט, avowed, TOW2, אינדיאנה ג'ונס נפלו על הפנים.

אתה מודע לכך שכל משחקי ה GAAS של סוני שהגיעו לשוק הם משחקי B2P? מה שאתה אומר על דום תקף גם להלדייברס אם הוא היה מגיע רק ל 2 מיליון עותקים.
ומכיוון שמשחקי GAAS זולים יותר לפיתוח, הלדייברס שמוכר 2 מיליון נמצא בפוזיציה יותר טובה מאשר דום שמוכר 2 מיליון. ומכיוון שהלדייברס גם ממריץ קניות מינוי אונליין הוא נמצא במצב הרבה יותר טוב מאשר דום האחרון שאין לו אף מצב אונליין. ומכיוון שהלדייברס ממריץ קניות חוזרות מאותם 2 מיליון היפותטיים באמצעות MTX, לעומת דום שלא, אז הלדייברס שם בכיס את הקטן את דום מבחינת הכנסות ורווחים.

תודה על הגול העצמי.

DrKeo כתב:
רוב המשאבים של סוני הולכים ל-GAAS, עובדה. למה אני צריך להחסיר משהו? זאת עובדה הכי עובדתית שיש, וכל שנה ההשקעה ב-GAAS רק גדלה. כסף שהולך ל-X לא הולך ל-Y, זה משחק סכום אפס. הורייזן החדש בא על חשבון משחק סינגל AAA גדול מגרילה, נקודה. וגם כשסוני משקיעה בחברה כמו באנג׳י או שוכרת סטודיו חיצוני זה בא על חשבון פיתוח משחק סינגל AAA גדול אחר.

אבל מן הסתם כולנו מעדיפים שמשחק GAAS יפותח על ידי איזו חברת ״ג׳יי ריימונד״ רנדומלית שאף אחד לא שמע עליה מאשר נוטידוג כי כשזאת חברה כמו נוטידוג מדובר בליטרלי שאיבת כל הזמן פיתוח.

אתה צריך להחסיר כי אמרת לאינטר שאתה בעד פיתוח GAAS 'נכון'... קרי GT7, MLB ומשחקים מאולפנים חדשים שספציפית הוקמו למטרה הזו. ה 60% כוללים את כל זה.
אז אתה צריך להחסיר כדי להגיע ל% האמיתי של ההשקעה שאתה לא מסכים איתה..

האמת שלא זכור לי נתון חלוקת משאבים בשנים שאחרי הנתון הזה.

אתה יכול לבקר את חלוקת ההשקעה של סוני ולהחליט לא לקנות פלייסטיישן. לאחל כישלון זה ילדותיות ו entitlement. עסק הפלייסטיישן לא נסוב סביבך או לא לאסקין.

DrKeo כתב:זה עובדתית לא נכון. אולפני צד א׳ כמו גרילה, נוטידוג, בלופויינט או אינסומניאק פתחו GAAS על חשבון משחקי סינגל שלאסקין אוהב מהחברות הללו.

זה לא ילדותי מצד לאסקין לרצות שסוני תעשה משחקים שהוא אוהב, הוא לקוח פלייסטיישן, לא חבר דריקטוריון בסוני.

לא ילדותי לרצות יותר משחקים לטעמך; כן ילדותי ו self-centered לאחל לכישלונות למחזיקת פלטפורמות שמעוניינת לשרת את כל סגמנטי השחקנים שלה.

Laskin כתב:אין שום ההבדל מבחינתי בין משחק GaaS שלא מדבר אליי לבין דגש על ״טלוויזיה״. שניהם לא מדברים אליי באותה מידה, את שניהם לא אצרוך. אותו הדבר אם ואלב תעבור לייצר גלידה במקום את HL3. ואפילו גלידה וטלוויזיה זה דברים שאולי כן אצרוך מדי פעם אז זה אפילו היה יותר טוב, ובמקרה של הוואן כן היה קשר מסוים עם משחקים, למשל מה שניסו לעשות עם קוואנטום ברייק.
אתה אולי חושב שסוני עשתה איזו טעות בדור הפס4, אני חושב להפך - שזה היה הדור בהפרש גדול הכי טוב שלהם, שזה היה בדיוק מה שצריך להמשיך לעשות. במקום זה - עשו חתיכת פנייה חדה לכיוון שממש מבאס אותי. למה שלא ארצה שהם יעשו פנייה חדה בחזרה למה שעשו בדור הפס4? כדי לחשוב על העדפות שלאנשים אחרים שהם לא אני? ומה יגרום להם לעשות זאת, אם לא כשלון של התוצאה של הפנייה שכבר עשו?

דיברת על XBOX one ואיך 'כולנו' (ומרבית האינטרנט) איחלו לזה כישלון. האנלוגיה גרועה. לא הייתה דרישה או נתח שוק מוכח עבור הפיץ' של מיקרוסופט. חלק נכבד מהדברים פשוט לא היה משחקי וידאו. אין שום השוואה לסוני שבוחרת לפתח משחקים שמכוונים לסגמנט שמכניס לה הכי הרבה כסף על הפלייסטיישן.

יש לי 0 שניות בdota 2. כנראה יהיו לי 0 שניות בדדלוק. פעם אחרונה ששיחקתי ב CS הייתה ב 2014. לא איחלתי לואלב להיכשל במשחקים האלה.

יש המון סוג'ים וז'אנרים של משחקי SP ש'לא ימדברים אלייך'.
יד על הלב, האם היית מגיב באותה תקיפות אם במקום משחקי ה GAAS, המשאבים של סוני היו הולכים לפיתוח משחקים שכאלה?

bling כתב:אנחנו מאה שנה לתוך הדור בלי משחק AAA של נוטי דוג ואדון קאז קורא לזה בוגימן.

לא איבדת. לא הסתגלת ללוחות הזמנים של משחקי AAA בדור הזה.

אצ'רטד 1 יצא ב 2007. 2 ב 2009. 3 ב 2011. 4 הגיע רק ב 2016. בין אנצ'רטד 4 ל TLOU 2 חלפו 4 שנים. בין TLOU2 לאינטרגלקטיק כנראה יחלפו 7 שנים.
כשמחשיבים את זמני הפיתוח המתארכים, שמדובר ב IP החדש הראשון של ND מאז 2013 וצריך לבנות הכל מאפס, שND עשו רימייק של TLOU1 הדור הזה וגם פיתחו לשלב עמוק את משחק האונליין, ואולי יש עוד משחק נוסף במקבל בשלבי פיתוח שונים; אז באמת לא נורא כמו התיאור שלך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2026, 10:54

Hypno כתב:דיברת על XBOX one ואיך 'כולנו' (ומרבית האינטרנט) איחלו לזה כישלון. האנלוגיה גרועה. לא הייתה דרישה או נתח שוק מוכח עבור הפיץ' של מיקרוסופט. חלק נכבד מהדברים פשוט לא היה משחקי וידאו. אין שום השוואה לסוני שבוחרת לפתח משחקים שמכוונים לסגמנט שמכניס לה הכי הרבה כסף על הפלייסטיישן.

יש לי 0 שניות בdota 2. כנראה יהיו לי 0 שניות בדדלוק. פעם אחרונה ששיחקתי ב CS הייתה ב 2014. לא איחלתי לואלב להיכשל במשחקים האלה.

יש המון סוג'ים וז'אנרים של משחקי SP ש'לא ימדברים אלייך'.
יד על הלב, האם היית מגיב באותה תקיפות אם במקום משחקי ה GAAS, המשאבים של סוני היו הולכים לפיתוח משחקים שכאלה?

האנלוגיה לא גרועה. מיקרוסופט עוד לפני שהONE הושקה - ביטלה את תכניות ה"TV" שלה, אולי הם עשו זאת משום שזה, כמו TLOU ONLINE - היה "יותר מדי טוב" והיה גורר הוצאה, שמשום מה לא משתלמת מרוב שהיא טובה? לא נדע לעולם. אולי זה היה הדבר הכי טוב שמיקרוסופט חשבו עליו מאז "חלונות"...
ולמרות שלא ידענו - איחלנו כשלון.
הצוות של דדלוק הוא לא הצוות של HL, לא אכפת לי אם צוותים ייעודיים עובדים, ובכל מקרה ואלב היא אנומליה בתחום הגיימינג, כזו שיכולה לשחרר בדור אחד 5 משחקים או 0 משחקים במשך 3 דורות.
יד על הלב - אם הצוות של הורייזון היה כולו או רובו עובד עכשיו על משחק אסטרטגיה וניהול, או משחק סימולטור טיסה, או משחק דייטינג וכו' - הייתי מאחל לכשלון שלו באותה מידה בדיוק. ושוב אגיד - אני דווקא כן רציתי שצוות שלהם יביא מוד של MONSTER HUNTER אבל שזה לא יהיה פוקוס גדול מדי, שזה יגיע ביחד עם HORIZON 3. כתבתי זאת פה לדעתי מספר פעמים.

לגבי אנצ'רטד - יפה שדילגת ישר מ-3 ל-4, מבלי להזכיר את TLOU שיצא ב-2013, מה שאומר שקיבלנו מנוטי דוג משחק לא אחרי 5 שנים כפי שניסית להציג, אלא אחרי 3 שנים. דבר שני - אתה סתם מנחש שאינטרגלקטיק יוצא ב-2027, אף אחד לא יודע את זה, ובכל אופן 7 שנים בין משחק למשחק זה המון, הם צריכים להיות עם צוות נוסף שעובד על משחק נוסף, ולפי השמועות זה באמת קיים, אבל לא ידוע עליו כלום, ואולי (ואף סביר ש-) הוא ייצא אחרי אינטר'.

לגבי מה שענית לנדב, ש"עסק הפלייסטיישן לא נסוב סביבך או לא לאסקין" - זה אולי עובדתית נכון, אבל גם עובדתית נכון שכאשר פלייסטיישן כן ניסתה לרצות אותנו - היא הייתה הכי רווחית וזה הכי הצליח לה. כרגע הם הכי מצליחים אולי אי פעם *למרות* הכשלונות הרבים בתחום הGAAS, ולא בגלל. תתאר לעצמך שלא היו עושים זאת - הם בוודאות היו מצליחים יותר, וזו גם עובדה, כי כל הכשלונות והמשחקים שבוטלו עלו להם עשרות מונים יותר מהצלחה וחצי בתחום. וברור שאני לא מחשיב משחקי ספורט, שהם במהות שלהם אמורים להיות משחקי GAAS, אני מדבר על כל הצוותים שהיו עושים משחקים עם עלילה, קמפיין וכו' שעכשיו בזבזו דור שלם ומיליארדי דולרים לסוני בהפסדים ישירים, והרבה מעבר כשמחשיבים את המשחקים שהיו מוציאים אם לא היו מבזבזים זמן על כלום ושום דבר במבחן התוצאה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 8 אורחים