אחרי שלוש שעות בmgs1 אני נזכר בדברים ששכחתי מזמן. למשל כמה המשחק הזה לא עובר מסך יותר, שום דבר שם לא ברור, אוסף פיקסלים ברזולוציה כל כך נמוכה שבקושי אפשר להבין מה רואים לפעמים. בצד הגיימפליי יש שיפורים קלים מmg2, בעיקר אפשרות לתפוס אוייבים מאחור והשיפורים הכי משמעותיים הם שהמצלמה זזה איתך כך שצומצמה הקפיצה בין ״מסכים״ (אבל עדין קיימת, למשל במעבר בין חדרים עדין יש ״קפיצה לאזור חדש״) ושעכשיו יש להכל קונוס שדה ראיה שמאוד משנה את ההתגנבות במשחק. חוץ מאלה לא השתנה יותר מדי מmg2 מבחינת גיימפליי אבל כמובן שהמעבר לתלת מימד עושה את שלו והמשחק נראה כמו דור חדש לגמרי. גם העלילה כמובןב קפיצה חדה אבל עדין מביכה למדי בסטנדרטים של 2014. דיבוב די נוראי לפעמים, משפטים מאוד מביכים בין דמויות והמון המון קיטצ׳.
מה שאני הכי שם לב אליו הוא המחזור מmg1-2. להמתין ליד שירותי נשים לחייל בשביל לגלות מי זאת מריל, היה בmg2. קרב מול טנק, היה בmg1. קרב מול הינד d, היה בmg2. ירי טיל ניקיטה נשלט מרחוק להשמדת ארון חשמל שמחשמל את הרצפה, היה בmg1-2. מסכת גז לחדרים מלאים גז או ראית לילה לחושך או גלאי מוקשים למוקשים או לנקוש על קירות כדי לדעת אלו חלולים ולפוצץ אותם בc4 או לעשן סגריה בשביל לראות לייזרים, הכל היה כבר בmg1-2. מצד שני, רק הקרב מול סייקו מנטיס הוא לבד מספיק מקוריות בשביל שmgs1 יחזיק בפני עצמו.
מבחינת החזרה לאחור והמבנה הפתוח, אכן יש אותו בmgs1 אבלב צורה מצומצמת יותר מאשר mg2. בmg2 היו שלושה בניינים כשבאחד 7 קומות, בשני 5 ובשלישי עוד שלוש. בנתיים בmgs1 אני בבניין השני כשבראשון יש 3 קומות ובשני גם 3. בזמן שבmg2 יכלת להשיג מפתח חדש ולהתרוצץ שעה בבניין הראשון כי יש בו 7 קומות ועשרות דלתות, בmgs1 יהיה לך מזל אם הוא יפתח דלת אחת בבניין הקודם. כל הנושא עדין קיים אבל מעודן פי כמה וקטן פי כמה. השיפור העיקרי הוא שיש לך כל הזמן מפתח אחד, כלומר כשמשדרגים למפתח 2 מפתח 1 נעלם כך שאין יותר מדי טרחה. בmg2 אתה צריך להחליף בין מפתחות עד שתמצא את הנכון (אפילו לא כתוב על הדלתות איזה מפתח צריך כך שזה ניחוש טוטאלי) מה שהיה משגע את השכל.
ועוד הערה אחת אחרונה, תמיד תהיתי למה להפוך את הסדרה לmgs ולא פשוט להמשיך את השם mg והיום נפל לי האסימון. הפעלתי את המשחק ופתאום עולמי התהפך, לא קוראים לו metal gear solid אלה קוראים לו metal gear בענק ובקטן מתחתיו כתוב כסוג של כותרת משנה solid. כלומר יש metal gear, אחריו metal gear 2: solid snake ואחריו metal gear: solid. ההצלחה המטאורית של mg:s פשוט גרמה כנראה לקוג׳ימה לקרא למשחק הבא mgs2. מצחיק אבל אנקדוטה ששמתי לב אליה. מזכיר טיפה את cod4 mw שהפך אחרי ההצלחה המטאורית שלו לmw2 במקום להיות cod5. אני משער שאפשר באותה מידה לקרא לmgs2 בשם metal gear 4: sons of liberty או משהו כזה

We're just normal men. We're just innocent men