ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי bling » 08 ספטמבר 2014, 10:39

ביונטה 2 באמת נראה מעולה, לא מפתיע, פלטניום שולטים בז'אנר הזה ללא עוררין.
אני מקווה שאיכשהו הוא יצליח למרות שזה נראה שהוא נשלח למות שלו לפי המצב של ה WIIU, חבל.

ואני בטוח שגם סקיילבאונד יכיל אקשן מטורף כמו כל משחק של פלטניום ככה שאין מה לדאוג בקשר לגיימפליי שכזה על הדור הבא, זה הז'אנר שהם מתמחים בו ומלבד אוקאמי מימיהם בקלובר הם לא עושים משחקים מסוג שונה, למרות שהייתי שמח לראות עוד ניסיון דומה לאוקאמי מצידם אבל מצד שני הם כל כך טובים בז'אנר הזה שלא בדיוק מלא במשחקים טובים שאולי עדיף שימשיכו להתמקד בו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 08 ספטמבר 2014, 12:13

swym כתב:ה-360 יצאה בעונת החגים של 2005. טומב ריידר הולך לצאת בעונת החגים של 2015. זה יוצא פער של 10 שנים.

צודק... שכחתי שאנחנו מדברים על 2015 ולא 14' ושהקונסולה בעצם יצאה ממש בסוף 2005. פששש... עשר שנים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2014, 10:54

bling כתב:אני מקווה שאיכשהו הוא יצליח למרות שזה נראה שהוא נשלח למות שלו לפי המצב של ה WIIU, חבל.

לדעתי יש סיכוי, אבל כדי שנראה אותו על קונסולות אחרות - זה חייב לקרות ככה:
המשחק יוצא לווי-יו ומוכר אפילו פחות ממה שמצופה ממנו -> המשחק ממשיך למכור רע ואחרי שבועיים כבר לא מופיע בשום מצעד -> יוצא DLC וכמעט אף אחד לא קונה -> פלטינום באה לנינטנדו ואומרת שאם לא תאפשר להם לשחרר את ביונטה 2 לקונסולות המתחרות כדי להחזיר את ההשקעה אז הם לא יפתחו יותר עבור הווי-יו -> נינטנדו מסכימה.

אז במידה מסויימת - אני ממש מקווה שאף אחד לא יקנה את המשחק הזה ^_^

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2014, 11:22

Laskin כתב:
לדעתי יש סיכוי, אבל כדי שנראה אותו על קונסולות אחרות - זה חייב לקרות ככה:
המשחק יוצא לווי-יו ומוכר אפילו פחות ממה שמצופה ממנו -> המשחק ממשיך למכור רע ואחרי שבועיים כבר לא מופיע בשום מצעד -> יוצא DLC וכמעט אף אחד לא קונה -> פלטינום באה לנינטנדו ואומרת שאם לא תאפשר להם לשחרר את ביונטה 2 לקונסולות המתחרות כדי להחזיר את ההשקעה אז הם לא יפתחו יותר עבור הווי-יו -> נינטנדו מסכימה.

אז במידה מסויימת - אני ממש מקווה שאף אחד לא יקנה את המשחק הזה ^_^

לפי המצב של ה WIIU נראה לי המשחק הזה הוא סוג של קיקסטארטר שהשיג את המימון עבור פלטניום, זאת אומרת שניטנדו מימנה את כולו כולל המשכורות וכל הוצאות הפיתוח הנילוות ולכן הם כבר מלחתכילה במצב שהם לא יכולים להפסיד כסף כי הכל שולם מראש, לכן גם אם ימכור עותק אחד הם לא יכולים לבוא לנינטנדו בשום דרישה כמו שנוטי דוג לא יכולה לבוא לסוני אחרי כישלון תיאורתי של משחק שלהם בדרישה שישחררו אותו על עוד פלטפורמות, זה משחק שנראה לי נינטנדו ממש קנתה את הפיתוח שלו והוא שייך לה מכל בחינה, לכן אם מישהי תפסיד פה במקרה (הדי וודאי) שיכשל זו רק נינטנדו, פלטניום לא סיכנה כלום.

גם המשחק הקודם שלהם עבור הקונסולה- 101 הנפלאים לא ממש שרף את המצעדים אבל אני בטוח שהוא נעשה במתכונת דומה ולכן אה לא תראה אותו על פלטפורמה נוספת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2014, 12:08

זה עדיין נחשב סיכון.
כי הם יכלו גם באותה מידה לעשות המשך לקונסולות האחרות - ולעשות מזה הרבה יותר כסף + DLC + העובדה שהם אשכרה ימכרו משהו לאנשים...
זה כמו חברות יפניות אחרות שעשו משחקי JRPG מושקעים לXBOX לדורותיו (והיו כאלה!)
הכשלון במכירות הוא לא האסון האמיתי, אלא העובדה שאף אחד לא שיחק במשחקים האלה, ומאה אנשים עבדו על פרוייקט סתם.
קיבלו כסף, אבל היצירה שלהם לא קיבלה חשיפה, ולכן אם יעשו לאותם משחקים המשך היום - אף אחד לא ידע מה הם או לפחות, לא מנסיון.
נראה שפלטינום משקיעים המון בביונטה 2, וזה בא על חשבון פרוייקטים אחרים שיכלו לעבוד עליהם, ולהרוויח כסף, אבל גם קהל.

אני מבין שזזה במימון נינטנדו ולכן אמרתי שהאישור מהם צריך לבוא במקביל ל"איום" שלא יוציאו עוד משחקים לקונסולה... :) זה לא ממש ריאלי, אבל מי יודע. תמיד אפשר לקוות ^_^
במקרה הגרוע, כמו שאמרתי תמיד - אקנה ווי יו משומש במאה דולר, עם ביונטה, זלדה הבא ומריו הבא, בסוף 2016. :D

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2014, 12:59

העניין זה שפלטניום רחוקים מלהיות חברה גדולה, הם שמחים על כל פרויקט כזה שמממן אותם ונותן להם עוד אוויר, לא נראה לי היו להם אי פעם הצלחות גדולות, ואני בטוח שבהרבה מהמשחקים הם גם יצאו בהפסד או במצב מאוזן לכל היותר, שים לב שהם לוקחים עכשיו עוד פרויקט עבור MS והם אפילו יוצרים משחק ע"פ מותג ילדים ידוע בהזמנת אחת המפיצות הגדולות (לא זוכר את השם), הם סוג של קבלנים במצב הנוכחי וכנראה זה מתאים ליומרות ולשאיפות שלהם בשלב הזה, המצב של מפתחות יפניות הרבה יותר גדולות כמו קאפקום, קונאמי ואחרות הוא בכי רע, אז מפתחת קטנה כמו פלטניום רק שמחה שיש לה עבודה סדירה ואוויר לנשימה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2014, 14:57

אני משוכנע שביונטה 2 יכול היה למכור המון יחידות היום. המשחק הראשון יצא כשהחברה הרבה פחות מוכרת, עם שם מותג לא מוכר, והיה יכול להראות כאילו מדובר בעוד משחק עם בחורה-חצי-ערומה ותו לא...
מאז, ביונטה זה שם שלא נופל מDMC, וזה כבר אומר מותג של 5 מליון יחידות ומעלה ;)
כנראה שהם לא האמינו בזה מספיק :(

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 ספטמבר 2014, 18:15

אני ממש לא בטוח שביונטה2 היה מוכר 5 מיליון "בקלות", עם כל הכבוד לכמה נהנית מהראשון.. הוא ממש לא שם נרדף לdmc שהיא סדרה הרבה יותר משמעותית ומוכרת. המשחק הראשון היה סבבה לגמרי, אבל אני נגיד הייתי קונה את השני רק בהנחה, בדיוק כי הראשון היה רק סבבה. היו לו רעיונות טובים אבל ביצוע רחוק ממדהים (84 כזה. טוב, אבל לא מצויין).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2014, 18:28

לביונטה הראשון יש ממוצע של 90 והוא נחשב בקרב חובבי הז׳אנר לאחד המשחקים הטובים בתחום, כמובן אבל שאני מסכים איתך שאין מצב שהשני היה מוכר 5 מיליון, הז׳אנר הזה כבר לא מה שהיה.

הרי גם DMC שאתם רואים פה כמדד להצלחה כבר מזמן לא מה שהיה, המשחק האחרון פותח בכלל על ידי נינג׳ה ת׳יאורי אחרי שהרביעי לא עמד בציפיות וקאפקום החליטה לעשות לו outsource ולתת אותו לחברה מערבית שניסתה להחיות את המותג מחדש שנמצא היה בנסיגה, למרבה הצער הניסיון של נינג׳ה ת׳יאורי היה אפילו פחות מוצלח מ DMC4 והמשחק לא עמד בציפיות.

כבר אין ממש שמות גדולים במיוחד בז׳אנר הזה, הדבר היחיד שיכול לייצר מספרים כאלו הוא GOW חדש בגראפיקה מדהימה וגם פה אני בטוח שכבר לא ימכור כמו בעבר, בגלל זה אמרתי שכמה שהייתי שמח לראות את פלטניום עושה שוב משחק בסגנון אוקאמי עדיף בכל זאת שתתמקד בז׳אנר הזה שזקוק למשחקים טובים כדי להישאר רלוונטי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 ספטמבר 2014, 20:20

הציון שנתתי הוא אישי שלי :P. אגב, לא אמרתי שDMC טוב ממנו (למרות שאני חושב שהאחרון אכן טוב מביונטה בכל מובן כמעט), אלא שמדובר בפרנצ'ייז מוכר וגדול הרבה יותר.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ספטמבר 2014, 20:55

Klayman כתב:הציון שנתתי הוא אישי שלי :P. אגב, לא אמרתי שDMC טוב ממנו (למרות שאני חושב שהאחרון אכן טוב מביונטה בכל מובן כמעט), אלא שמדובר בפרנצ'ייז מוכר וגדול הרבה יותר.

פשוט הבאת את טעמך האישי וזה היה נשמע כאילו מזה הסקת מסקנה לגבי פוטנציאל המכירות שלו שלא יכול להיות רב, לכן אמרתי בתגובה שנחשב איכותי מאוד ובעל ממוצע 90, כמובן שזה לא באמת עובד ככה ואיכות לבד לא בהכרח מביאה מכירות גבוהות ולכן הסכמתי שאין לו מצב ל 5 מיליון אבל לא בגלל דברים שקשורים לאיכות.

לא אמרתי על DMC כלום מבחינת איכות ולא טענתי שאמרת, התייחסתי נטו לגודל שלו מבחינה מסחרית ולכך שגם הוא כבר לא באותו סדר גודל של מותג שהיה בעבר, שוב מבחינה מסחרית בלבד, זה פחות מעיד על האיכות של DMC או ביונטה ואחרים אלא יותר על מצב הז׳אנר באופן כללי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 ספטמבר 2014, 21:15

חלילה.. אני לא מעריך הצלחה לפי הטעם האישי שלי.. אני יודע שיש כאלה שעושים זאת, אבל אני לרוב נמנע. :P. פשוט כתבתי את התגובה מהסלולר אז קיצרתי :P.

בכל מקרה, 5 מיליון זה חלום רטוב שלא היה קורה. בטח לא בהשקה/קרוב אליה.
?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 ספטמבר 2014, 08:41

DMC מכר איי פעם יותר ממיליון יחידות? אני בספק, אפילו בשיא ההייפ שלו עם 2 (שהיה אולי הגרוע בסדרה בצורה איירונית) זו סדרה דיי זניחה בפס2. איכותית, אבל זניחה. אחחחח... DMC הראשון, איזה משחק היה, רק בגללו קניתי פס2, איזו שנה זו היתה אז.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ספטמבר 2014, 10:01

DMC4 מכר 2 מליון בחודש הראשון שלו, אבל הגיע בסוף ל-3 מליון.
כן, הגזמתי קצת עם 5 מליון, אבל 3 בהחלט נראה לי אפשרי לביונטה חדשה ומושקעת על הדור הבא, אם הייתה יוצאת עוד שנה בערך.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 ספטמבר 2014, 10:06

Laskin כתב:DMC4 מכר 2 מליון בחודש הראשון שלו, אבל הגיע בסוף ל-3 מליון.
כן, הגזמתי קצת עם 5 מליון, אבל 3 בהחלט נראה לי אפשרי לביונטה חדשה ומושקעת על הדור הבא, אם הייתה יוצאת עוד שנה בערך.

כיף לשמוע.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ספטמבר 2014, 11:16

אני רק אניח את זה פה:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוקטובר 2014, 11:52

ביונטה 2 מקבל ציונים מטורפים, ברוב האתרים. 9.5 ו-10 מIGN וגיימספוט.
נראה מדהים, כצפוי.
חבל שאף אחד לא ישחק בו :(

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2014, 12:55

Laskin כתב:ביונטה 2 מקבל ציונים מטורפים, ברוב האתרים. 9.5 ו-10 מIGN וגיימספוט.
נראה מדהים, כצפוי.
חבל שאף אחד לא ישחק בו :(

וואו, אני לא זוכר את הפעם האחרונה שגיימספוט נתנו 10 למשהו, הם מאוד קשוחים מהבחינה הזו.

אז כנראה שיש לנו מועמד מוביל ל GOTY, קשה לי לראות משחק אחר שלוקח את זה, פלטניום שוב הוכיחו שהם המלכים של הז'אנר הזה.
עצוב שכבר עכשיו הוא מסתמן ככישלון ועוד במדינה שבה אמור למכור הכי טוב (יפן), לא רוצה לדעת כמה ימכור בשאר העולם, חבל מאוד שמשחק כזה טוב יזכה להערכה רק של מבקרים ושל קומץ זעום בגלל שיצא על קונסולה מתה, אני לא רואה תסריט שנינטנדו אי פעם משחררת אותו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 אוקטובר 2014, 13:23

כבר למדנו שציונים הם בד"כ יחסיים לקונסולה. 95 ל-WIIU זה כמו 80 ל-PS4.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2014, 13:41

InterAl כתב:כבר למדנו שציונים הם בד"כ יחסיים לקונסולה. 95 ל-WIIU זה כמו 80 ל-PS4.

אני חושב שברגע שאנחנו מדברים על קאליבר של 90+ ההנחה הזו כבר לא רלוונטית, חלק לא קטן מהביקורות מכנות אותו משחק האקשן הטוב ביותר אי פעם ומדברות על כך שהוא בטופ של הז׳אנר בלי לציין קונסולה.

הרי גם מריו גלאקסי נחשב עד היום לאחד הפלטפורמרים הטובים שיצאו כשחלק מהאתרים כבר הכתיר אותו כמשחק הדור או בטופ 3 של משחקי הדור, גם הוא לשיטתך יושב על 8 ריאלי?

זה אולי נכון לגבי משחקי 7-8 על ה WIIU שמקבלים קצת הנחה, לא על משחקים שהמבקרים יוצאים מהם נלהבים בטירוף.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוקטובר 2014, 14:23

הוא סתם מנסה לתרץ לעצמו כדי שלא יצטרך לקנות ווי יו. הוא קנה את הווי בשביל SMG שקיבל ציונים דומים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 אוקטובר 2014, 14:35

bling כתב:אני חושב שברגע שאנחנו מדברים על קאליבר של 90+ ההנחה הזו כבר לא רלוונטית, חלק לא קטן מהביקורות מכנות אותו משחק האקשן הטוב ביותר אי פעם ומדברות על כך שהוא בטופ של הז׳אנר בלי לציין קונסולה.

הרי גם מריו גלאקסי נחשב עד היום לאחד הפלטפורמרים הטובים שיצאו כשחלק מהאתרים כבר הכתיר אותו כמשחק הדור או בטופ 3 של משחקי הדור, גם הוא לשיטתך יושב על 8 ריאלי?

זה אולי נכון לגבי משחקי 7-8 על ה WIIU שמקבלים קצת הנחה, לא על משחקים שהמבקרים יוצאים מהם נלהבים בטירוף.

תמיד יש יוצאים מן הכלל. לכן כתבתי "בד"כ".

אני גם לא בטוח שלמשחקים עם 90+ זה כבר לא נכון - תסתכל למשל על xenoblade chronicles ל-wii שיושב על 92 ב-MC. אין שום סיכוי שהיה לו ממוצע כזה על ה-PS4. משחקים דומים לו וטובים ממנו בהרבה, כמו ni no kuni ל-PS3, יושבים על 80+.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2014, 15:40

InterAl כתב:תמיד יש יוצאים מן הכלל. לכן כתבתי "בד"כ".

אני גם לא בטוח שלמשחקים עם 90+ זה כבר לא נכון - תסתכל למשל על xenoblade chronicles ל-wii שיושב על 92 ב-MC. אין שום סיכוי שהיה לו ממוצע כזה על ה-PS4. משחקים דומים לו וטובים ממנו בהרבה, כמו ni no kuni ל-PS3, יושבים על 80+.

לא שיחקתי בשני המשחקים הללו ככה שאני מנוע מלהשוות, אבל שמעתי רק דברים טובים על xenoblade, יכול להיות שמאוהדי נינטנדו נלהבים במיוחד אבל יש לו שם טוב.

בכל מקרה אני חושב שהמקרה של ביונטה 2 שונה, קודם כל אז הפער בין ה Wii לדור הבא היה ממש מזעזע, נכון שגם היום הפער גדול מאוד בין ה WIIU לדור הבא אבל לא באותה מידה (למראית עין, גם אם לא טכנית) ובמיוחד שהרבה משחקים הם עדיין cross gen, ככה שהורדת הסטנדרטים כביכול לא יכולה להיות גדולה מדי, דבר שני ביונטה הראשון גם זכה לאהדה גדולה ונחשב עד היום לאחד מהטובים שבז'אנר וע"פ הביקורות השני רק מתעלה מעליו, וזה לא שהיו הרבה בשורות בז'אנר הזה מאז שאפשר לאמר שההצטיינות שלו היא ביחס לקונסולה, ככה שאין ספק שגם השני נמצא בטופ לא משנה על איזו קונסולה מדובר.

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 13 אוקטובר 2014, 15:59

InterAl כתב:תמיד יש יוצאים מן הכלל. לכן כתבתי "בד"כ".

עניין של טעם והכל, אבל לטעון בכזו נחרצות ש-Ni No Kuni הוא "משחק טוב בהרבה" מ-Xenoblade אומר אחד משני דברים: או שאתה ממש לא בעניין של משחקי jRPG או שלא שיחקת בהם. חוץ מגרפיקה וערכי הפקה אני לא יכול לחשוב על אלמנט אחד בני נו קוני (אותו אהבתי מאוד) שמתעלה על Xenoblade שנחשב, ובצדק לדעתי, לאחד ה-jRPGאים הטובים ביותר בהסטוריה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 אוקטובר 2014, 16:51

אני שונא JRPG ושיחקתי בשניהם. xenoblade הוא כמו MMORPG לשחקן יחיד (כלומר אשפה). ni no kuni הוא גם אשפה, אבל איכותית יותר בכל קטגוריה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים