משחקי 2018

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: משחקי 2018

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2018, 03:10

טוב לשמוע, ממש יש לי חשק לשחק בו. ובלינג, הוא ממש לא מרשים יותר ממה ש-GTA4 היה בזמנו. כששחקתי בGTA4 בזמנו אבדתי את הלסת שלי, זה היה פשוט מטורף ברמות אחרות. RDR2 גם משחק מדהים, אבל נגיד הורייזן בן השנתיים נמצא בליגה קרובה בזמן של-GTA4 אפילו לא הייתה חצי תחרות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2018, 08:11

בתכלס, בזמנו כששיחקתי ב GTA4 על הפס3 אני קצת התאכזבתי מבחינה טכנית ולא היה לי כזה וואו. יכול להיות כי שיחקתי על הטלוויזית LCD של אבא שלי שהיתה מיוצרת ע״י יצרן מדבקה סיני (לקח לי קצת זמן לחסוך בזמנו מספיק כסף כדי לקנות אחת משלי) אבל למרות שהאיכות שלה היתה אכן רעה אני מתקשה להאמין שזה הסיבה.

כנראה היו לי הרבה יותר ציפיות ממה ש GTA על הדור הבא ישיג אבל מה שקיבלתי היה די מקרטע וגם לא כזה נעים לעין. אגב גם מגס4 היה מאוד מאכזב עבורי, אני ברצינות הרגשתי הרבה פעמים במהלך המשחק שמגס2 נראה יותר טוב ומרשים ממנו (כמובן שמגס2 בתודעה של כל שחקן זה ה Tanker כשמדברים על המראה שלו), משהו שם לא עבר טוב אצלי ולא הביא לי את הוואו שמגס2 גרם לי בזמנו.

לדעתי COD4 אכל את שניהם מבחינה טכנית בלי מלח והוא היה הדבר הכי יפה ומרשים עד שבאמת הגיע רגע הוואו הגדול שלי עם אנצ׳רטד 2.

בעיקרון עד אנצ׳רטד 2 שום דבר לא הצליח ממש להעיף לי את הסכך על הפס3, רק עם אנצ׳רטד 2 קיבלתי את הוואו ואני לא מאמין שזה רץ לי על המסך שמקבלים בדרך כלל בכל דור לפחות פעם אחת.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2018, 12:42

DrKeo כתב:טוב לשמוע, ממש יש לי חשק לשחק בו. ובלינג, הוא ממש לא מרשים יותר ממה ש-GTA4 היה בזמנו. כששחקתי בGTA4 בזמנו אבדתי את הלסת שלי, זה היה פשוט מטורף ברמות אחרות. RDR2 גם משחק מדהים, אבל נגיד הורייזן בן השנתיים נמצא בליגה קרובה בזמן של-GTA4 אפילו לא הייתה חצי תחרות.

הדבר הכי מרשים בRDR 2 זה לא איך שהוא נראה או עד כמה גדול העולם שלו (למרות שזה בהחלט מרשים), אלא באינטרקציה עם כל NPC הכי זוטר שמאכלס את העולם.
אני חושב שלפחות עלי הוא משאיר כרגע רושם יותר חזק של 'משהו מיוחד' מהבחינה הזו מול GTA 4 בזמנו.
להבדיל מבלינג גם אותי GTA 4 מאוד הרשים, אבל RDR 2 מרשים אותי יותר וגם אם הרבה מהאינטרקציה הזו היא איזשהו מסך עשן, זה עדיין מסך עשן שעובד עלי ואני לראשונה אי פעם במשחק באמת מרגיש שלכל NPC או לכל מקום יש משהו להגיד או להראות לי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2018, 13:52

אגב, אני חייב להגיד שהיו הרבה משחקים לאורך השנים עם משימות מוצלחות יותר או פחות שבהן הגיבור שיכור, אבל לRDR 2 יש את משימת ה'אתה שיכור' הכי מוצלחת, מצחיקה ומעניינת מכולן :).
כלומר, לפחות מאלו שיצא לי לראות..

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2018, 13:58

Stick כתב:
DrKeo כתב:טוב לשמוע, ממש יש לי חשק לשחק בו. ובלינג, הוא ממש לא מרשים יותר ממה ש-GTA4 היה בזמנו. כששחקתי בGTA4 בזמנו אבדתי את הלסת שלי, זה היה פשוט מטורף ברמות אחרות. RDR2 גם משחק מדהים, אבל נגיד הורייזן בן השנתיים נמצא בליגה קרובה בזמן של-GTA4 אפילו לא הייתה חצי תחרות.

הדבר הכי מרשים בRDR 2 זה לא איך שהוא נראה או עד כמה גדול העולם שלו (למרות שזה בהחלט מרשים), אלא באינטרקציה עם כל NPC הכי זוטר שמאכלס את העולם.
אני חושב שלפחות עלי הוא משאיר כרגע רושם יותר חזק של 'משהו מיוחד' מהבחינה הזו מול GTA 4 בזמנו.
להבדיל מבלינג גם אותי GTA 4 מאוד הרשים, אבל RDR 2 מרשים אותי יותר וגם אם הרבה מהאינטרקציה הזו היא איזשהו מסך עשן, זה עדיין מסך עשן שעובד עלי ואני לראשונה אי פעם במשחק באמת מרגיש שלכל NPC או לכל מקום יש משהו להגיד או להראות לי.

רק שהאינטראקציה הזאת היא מאוד מאוד שטחית. גם מבחינת האפשרויות שעומדות לפניך (בחירה בינארית כש-90% מהזמן היא Greet או Antagonize) וגם מבחינת התגובות של ה-NPC. כלומר זה אולי שיפור ביחס למשחקי רוקסטאר, אבל ביחס למשחקי עולם פתוח אחרים (במיוחד משחקי RPG כמו אלדר סקרולס) האינטראקציה היא מאוד דלה. מה שכן, אני מאוד אוהב את האורגניות והטבעיות שבה אנשים פונים אליך. זה מרגיש מאוד אותנטי ולא מתוסרט. כנ״ל לגבי אירועים שקורים סביבך בעולם תוך כדי שוטטות בו. זה היה גם ב-GTA5 ו-RDR1, אבל ב-RDR2 הרמה עלתה מאוד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2018, 14:18

אני בפרק 2, המשחק מעולה ממש. הקומבט אבל עדיין רוקסטארי לגמרי ואני מחכה לקפיצה הגדולה שלהם עם זה אבל הוא serviceable ובסך הכל מהנה. במכניקת דד איי היא תמיד דבר מהנה ופה היא עשויה בצורה מספקת במיוחד.

האווירה והדמויות וההפקה ברמות הגבוהות ביותר, נורא נשאבים לזמנים ולתקופה. המשחק יפהפה ממש, די בקלות העולם הפתוח הכי יפה שראיתי בדור הזה. בקיצור מאוד נכנסתי לזה, ממשיך לשחק.

אגב סטיק, לא שזה משהו נורא אבל אני מעדיף שלא תזרוק דברים שעומדים לקרות מחוץ לטאג ספוילר, כן גם משימה של שכרות מעולה, מעדיף לא לדעת מה מחכה באף רמה. תודה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2018, 14:42

דרך אגב שאלה לגבי הפרק הראשון
ספויילר: הצג
אפשר לפספס שם תוכן? הסתובבתי לרגע במחנה אחרי משימה ונכנסתי למשימה חדשה שנועדה להציג את מכניקות הציד, אחרי שסיימתי אותה ישר התחילה המשימה הראשית של שוד הרכבת מבלי שהיתה לי ממש הזדמנות לחקור את המחנה, לא הספקתי בכלל לחקור את האזור. עשיתי כל מה שיש לעשות שם בעיקרון?

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 27 אוקטובר 2018, 14:52

אני בדיוק באותו מצב. הסתובבתי שמה די הרבה, לא ראיתי שהיה עוד משהו, אז נראה לי שזה בסדר.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 27 אוקטובר 2018, 14:54

למה יש פילטר גסויות לבחירת שם סוס במשחק סינגל שמדורג M?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2018, 15:02

סליחה בלינג, אשתדל להמנע מזה.

אינטר, זה נכון שכמו שאמרתי המערכת הזו היא בעיקר מסך עשן ו90% מהאנשים בסך הכל אומרים לך בוקר טוב או תתחפף, אבל עדיין זה מסך עשן שעובד עלי כי איכשהו זה גורם לעולם להראות הרבה יותר חי בעיניי גם אם אני יודע שזו לגמרי אשלייה.
אבל לצד העובדה שאותה מערכת בדיוק משמשת גם לאנשי המחנה (להם יש כמה משפטים מדי פעם או אפילו תגובות על דברים שעשית) והעובדה שהמשחק עושה עבודה נפלאה באירועים רנדומליים שמתגלגלים או תחושה שאם תראה בית בודד ותתקרב אליו אז מישהו יצא משם, ידבר איתך ויקרה משהו, המשחק פשוט מצליח להרגיש לי כמו העולם הוירטואלי הכי 'חי' שראיתי. ברור שהכל אשליה, אבל עלי זה עובד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2018, 21:28

אוף, יוצא לי לשחק ממש קצת כל פעם ואני עדיין מרגיש כזה גרוע (:
החלטתי לא לעשות מלא שמירות ולחזור גם אם אני לא מרוצה מהתוצאה, אלא אם זה משהו שבאמת ירושש אותי, למרות שפעם אחת כבר שילמתי באונטי של 100 דולר... הבחור בדואר אמר לי שממש תענוג לעשות איתי עסקים בטון שלועג לי :/
משחק ענק אבל אני חייב להבין את הכפתורים כבר ^_^

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2018, 22:43

אין לך מה לחשוש יותר מדי, המשחק די קל ולא ממש חסר כסף. המשימות לדעתי קלות מדי, ואני עוד משחק על free aim והאיימינג שלי עם גיימפד הוא על הפנים. כמה נקודות רעות שלדעתי די פוגעות בחוויה:

1. אני כבר בפרק 3 ולא נתקלתי באף משימה מאתגרת. המשימות הן נורא רוקסטאריות (אני מתכוון בעיקר לרוקסטאר של העשור האחרון), כלומר משימות מאוד מתוסרטות שלא נותנות לשחקן שום חופש פעולה משמעותי. המשחק אומר לך בדיוק איזו פעולה אתה צריך לבצע בכל רגע נתון עם סימון מפורש על המפה, וזה די מוריד מהחוויה לדעתי.
2. הקרבות במשחק עדיין די גרועים. הגאנפליי נהדר, ממש כיף לירות עם הנשקים, אבל הקרבות עצמם מאוד סטטיים וקלים. לא צריך לזוז מהמחסה הראשוני כמעט בכלל, והאויבים לא מהווים סכנה אמיתית באף shootout. האויבים כמעט אף פעם לא מנסים לאגף אותך או לאלץ אותך לצאת באמצעות זריקת חומר נפץ, וגם כשהגעתי למצבים מסוכנים, היו לי מספיק שיקויי ריפוי ו-deadeye בשביל לנטרל את הסכנה די בקלות, כך שאתגר של ממש לא היה לי נכון לעכשיו. כן מתתי כמה פעמים, אבל בעיקר מחוץ למשימות (bounty hunters למשל). חבל מאוד שאין רמות קושי.
3. העלילה מאוד דלילה ודי משעממת נכון לעכשיו (עברתי כבר שליש משחק). היא מתקדמת נורא לאט ואין הרבה אירועים מעניינים.
4. המשחק נראה מצוין אבל הגרפיקה די מטושטשת (על PS4 Pro לפחות). DF טוענים שזה בגלל Temporal AA, אבל בכל מקרה המשחק לא נראה crisp כמו GTA5 למשל.
5. העולם די ריק ברובו ואין ממש מה לעשות בו רוב הזמן, במיוחד אם משחקים דמות ״טובה״: אי אפשר סתם לעשות בלגן ולשדוד חנויות או אנשים באמצע הדרך, כי זה מוריד לך את מד הכבוד. אז נשאר רק לבצע משימות ולעזור לאנשים באמצע הדרך מדי פעם. וכמובן לרכוב המון ממקום למקום, שזה נחמד, אבל באיזשהו שלב גם קצת נמאס.
6. ה-bonding עם הסוס הוא הרבה פחות משמעותי מהרושם שניסו ליצור. אפשר להגיע ל-bonding המקסימלי די מהר, ובכל מקרה הבונדינג לא חשוב במיוחד לדעתי. איבדתי כבר סוס אחד עם bonding מקסימלי, זה ממש לא היה אסון גדול ושיחזרתי אותו עם סוס חדש די מהר.

בקיצור, נכון לעכשיו המשחק הוא אוברייטד בטירוף מבחינתי. אני מאוד נהנה ממנו, אבל זה משחק של 85-90, ממש לא 97.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2018, 23:01

אני בגדול מסכים איתך אינטר.
התקדמתי קצת פחות, אני עדיין בפרק השני אבל מרגיש לי שאני כבר די מתקרב להמשך.
תנסה לבטל את המיני מפה (לחיצה ארוכה על למטה), זה עוזר קודם כל להאבד בעולם ובנוסף זה מבטל לך את האייקון שאומר לך במפורש מה לעשות כל הזמן. תמיד אפשר להעלות אותה לרגע קצר על ידי לחיצה קצרה.

העולם די ריק אבל לא יודע, אני אוהב אותו. אני אוהב את האווירה שהוא נותן (גם בריקנות שלו), את העיצוב הנהדר אומנותית ומשחקית, ובסך הכל כן קורה לא מעט שקופצים לי אירועים או דברים לעשות תוך כדי הסתובבות.
והוא פשוט יפיפה. אמנם אכן יש איזשהו טשטוש על הפרו אבל עדיין.. עוצר נשימה בעיניי.

אני מסכים שהמשחק לא 'כיף' בכל רגע שלו ברמה השטחית, אבל אני אוהב את הרגעים הקטנים שלו. חזרתי למחנה באיזשהו לילה וראיתי את כולם ליד המדורה הבוהקת ממרחק, התקרבתי ופשוט התיישבתי מהופנט לשמוע נאום של דאץ' יחד עם כולם. ההסתובביות בעיירות הקטנות, האינטרקציות עם האנשים.
זה פשוט איזשהו קסם שבאמת מייחד את החוויה שלי עם המשחק עד עכשיו.

אבן כן, אין ספק ש97 צריך להיות משחק שכל שנייה בו היא מטורפת וכל מכניקה מושלמת. והאמת שחלק מהקסם של המשחק זה שלא כל שנייה בו היא קסם, אבל עדיין, הרבה מכניקות מיושנות והריאליזם עדיין מרגיש לי תקוע בכמה מקומות.
סך הכל אני נהנה וזה בהחלט משחק מיוחד - 8.8 כזה ממני עד עכשיו.

אם אמרתי על אודיסי שהוא כמו סרט קיץ - מהנה, מרשים ולא לוקח את עצמו ברצינות, אז RDR 2 הוא בדיוק ההיפך.
זה סרט פסטיבלים בהשוואה הזאת, סרט כבד, ארוך, מתיש לעיתים, אבל גם מיוחד מאוד, חזק, ומשאיר אותך עם תחושה של משהו מעבר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2018, 23:39

מסכים עם רוב הטענות של אינטר, בעיקר בנוגע לקומבט שכבר דיברתי עליו שהוא עדיין די רוקסטארי ובסיסי, אכן אפשר לרוב להתבנקר בכיף בלי שיאתגרו אותך במיוחד. המשימות אכן מתוסרטות אבל אני לא רואה את זה כמשהו רע בהכרח, גם ב GTA5 זה היה ככה ואני חושב שעדיין אף משחק עולם פתוח לא מתקרב אליו במשימות.

העולם מטבעו יותר ריק מ GTA אבל כן אפשר להסתובב ולחקור אותו, בתכלס? אין לי המון סבלנות להסתובב חסר מטרה יותר מדי, אני לפעמים חוקר ומסתובב אם זה על הדרך אבל לרוב אני מעדיף לזוז אל עבר מטרה מוגדרת מסויימת, בגלל זה גם לא מפריע לי שאני לא ״מאבד את עצמי״ או שיש משהו שאומר לי מה לעשות. לא יודע, אולי הזדקנתי קצת מבחינת גיימינג :)

הגראפיקה מהממת, אחד המשחקים היפים של הדור ללא ספק, אבל אני גם מרגיש שחסר לחומרה שלי כח סוס (;)), יש לא מעט רגעים שאני מרגיש שצריך עוד IQ ו FPS. זה לא דומה לזוועות של הדור הקודם אבל זה המשחק הראשון בדור הזה שמרגיש לי קצת גדול על החומרה של הפס4 הבסיסית (ונשמע לפי הדיווחים שזה נכון גם לפרו במפתיע, למרות שלא ברור לי איך זה קרה) ושנותן לי קצת פלאשבקים לדור ההוא. עדיין הוא יצירת מופת טכנית ואין לי ספק שבטח בגרסת ה X מדובר במשחק הכי יפה ומרשים של הדור הזה ללא מתחרים.

בגדול למרות הטענות המוצדקות של אינטר אני מסכים עם סטיק, למרות החסרונות שקיימים בו המשחק הזה נוטף קסם ואווירה ברמה שמעטים הגיעו אליה בדור הזה ובכלל, מבחינתי החוויה שהוא מציע אדירה ומפצה בגדול על הבעיות שיש בו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוקטובר 2018, 23:55

איכשהו, הייתה לי הרגשה כזאת.. הרוב המכריע של המבקרים מאבדים את הראש בשניה שהם רואים משחק של רוקסטאר.. לטוב ולרע... הרבה מאוד מהמערכות והדברים שהם הבטיחו, לטעמי (כמו הסיפור עם הסוס שאינטר הביא פה), היו עובדים אולי טוב יותר במשחק קצר יותר ומהודק.. פשוט אחרי עשרות שעות, מתחילים לראות את ''התפרים'' של המשחק ומשם הדרך לתפוגת הקסם מהירה יותר.

אני משוכנע שהמשחק מעולה, שלא תטעו.. אני פשוט ממש לא חושב שהוא משחק ששווה 98-97.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2018, 23:57

יש בו המון קסם ואווירה, בלי ספק. הוא גם בלי ספק אחד ממשחקי הדור (שזה לא אומר הרבה, כי הדור הנוכחי חלש מאוד). אני גם רחוק מאוד מסיום, כך שכל הבעיות שציינתי הן בעירבון מוגבל מאוד. אני חושב שזה גם עניין של ציפיות, בסופו של דבר. אני ציפיתי שזה יהיה משחק מהפכני עם בשורה, לא סתם לעוד משחק רוקסטאר מצוין שהוא רק אבולוציה של הקודם. אבל בכל מקרה, עם כל החסרונות אני עדיין חושב שמדובר במשחק חובה לכל גיימר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 אוקטובר 2018, 00:09

לא ערערתי שזה משחק חובה.. אני פשוט חושב שאני יכול לחכות איתו קצת :). אני גם לא ציפיתי בשום צורה למשחק מהפכני עם בשורה, כי אני לא מצפה מאף מפתחת משחקים לעשות משהו כזה, בדור הזה. בסוף ההתקדמות על GTA V, מכל מה שראיתי עד עכשיו, היא די מינורית בהיבט ''המשחק'' ומתמקדת בעיקר ב ''גדול יותר, יפה יותר חזק יותר ועכשיו, גם עם יותר שורות טקסט, המון אנימציות ואשכי סוסים מתכווצים''. שזה מדהים כי זה גם נעשה ברמה הגבוהה ביותר - אבל אני לא מתרגש מזה, כי אני לא מתרגש מאף משחק יותר מדי בימינו.

בלינג - אני לגמרי איתך בקטע של ''תגיד לי לאן ללכת'' וכו'.. כמעט ואין לי זמן ובטח שלא סבלנות ללכת סתם לאיבוד ולטייל בעולם בלי מטרה. אלא אם יישמו את זה כמו ב AC:OD האחרון שאומרים לך ''לך לאי הזה ותמצא שם את הסלע בצורת הגולגולת שנמצא בחלקו הדרומי'' ואז אתה שם לך waypoint ומתקדם.. זה עוד בסדר.. האם RDR2 מאפשר לשחק ככה? או שללא ההדרכה והליווי הצמודים לא אמצא את הדרך לעולם?

ודבר אחרון - כל ''מערכת הכבוד'' וכו' נראית לי כאחלה דרך להרוס את ''GTA במערב הפרוע''. שמעתי שאם נגיד אתה באמצע משימה של שוד כלשהו (בנק או משהו), ואתה בוחר לשדוד תוך כדי את אחד האנשים במקום מכספו האישי, יורד לך הכבוד.. שזה די... דבילי...
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 אוקטובר 2018, 00:30

יש בה משהו דבילי, בלי ספק. זאת מערכת שהיתה גם במשחק הקודם, ולטעמי היא די מיותרת. אני מרגיש קצת מחויב לשחק הכי ״טוב״ שאני יכול, כי אין לי מושג מה יהיו ההשלכות של מד הכבוד בהמשך המשחק. מנחש שלא יותר מדי, אבל מעדיף לא לקחת סיכון.
בכל מקרה, הרושם שקיבלתי מהטריילרים היה של משחק מהפכני. אולי זה היה גם wishful thinking מבחינתי. עדיין, 97 אמור להיות שמור למשחקים פורצי דרך ברמה של אוקרינה, והמשחק הזה הוא ממש לא אוקרינה. מצד שני, שנה שעברה שני משחקי סוויץ׳ גם קיבלו ממוצע 97 ואני מנחש שלא בצדק, אבל מאחר ולא שיחקתי בהם, אני לא ממש יודע.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 28 אוקטובר 2018, 01:06

InterAI כתב:רק שהאינטראקציה הזאת היא מאוד מאוד שטחית. גם מבחינת האפשרויות שעומדות לפניך (בחירה בינארית כש-90% מהזמן היא Greet או Antagonize) וגם מבחינת התגובות של ה-NPC. כלומר זה אולי שיפור ביחס למשחקי רוקסטאר, אבל ביחס למשחקי עולם פתוח אחרים (במיוחד משחקי RPG כמו אלדר סקרולס) האינטראקציה היא מאוד דלה. מה שכן, אני מאוד אוהב את האורגניות והטבעיות שבה אנשים פונים אליך. זה מרגיש מאוד אותנטי ולא מתוסרט. כנ״ל לגבי אירועים שקורים סביבך בעולם תוך כדי שוטטות בו. זה היה גם ב-GTA5 ו-RDR1, אבל ב-RDR2 הרמה עלתה מאוד.

אחרי כמה שעות, מצטרף לתחושות. המשחק לא הדהים אותי בשום צורה בינתיים, הוא ממש משחק רוקסטאר טיפוסי ואין בו איזו בשורה (בטח לא בגזרת השליטה, שנשארה קלאנקית כדי חלילה לא לבייש את הפירמה), אבל בסך הכל קשה להתווכח שהוא עשוי טוב.

החלק המסקרן יותר הוא המשימות. ב-RDR הראשון (ששיחקתי לפני חודש) הסיפור ממש נמתח שלא לצורך והיה מלא במשימות שחלק משמעותי מהן נעו בין אפורות למתישות. אני ממש מקווה שלפחות בסיפור הראשי המצב יהיה כאן שונה. בינתיים יש לי תחושה שלא, אבל כמובן שעוד לא ראיתי מספיק.

אגב, האייקונים והטקסט במפה מאוד מאוד קטנים. לא חושב שראיתי אופציה להגדיל. זה הופך משחק מ-2.5 מטר להרבה יותר מבאס. אני כבר מעדיף להתחבר מהאפליקציה ולנווט מהנייד.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 אוקטובר 2018, 01:18

אני לא יודע עד כמה הוא מהפכני, אבל הוא ללא ספק מיוחד.
הוא מיוחד בעיקר כי אני חושב שאין היום מפתחת שיכולה לעשות כזה משחק, כי זה פשוט נטו לכתוב עשרות אלפי שורות טקסט, להקליט אותן, לתכנת את כל הסיפור הזה ובגדול פשוט להיות חברה שיכולה להרשות לעצמה להושיב מאות מפתחים על התחת 5-8 שנים שלמות ולעבוד עם תקציב בלתי מוגבל ובלי דד ליין רצחני.

זאת אומרת, אין כאן משהו מהפכני או איזו בשורה שעכשיו כל עולם הגיימינג ילך אחריה, אבל זה כן משחק מיוחד שהמון מערכות ואיכיות בו הן דברים שלא תראו בשום משחק אחר פשוט כי רוקסטאר יכלו לעשות את זה, ולא כי הם המציאו את הגלגל.

והאיכויות האלו, ה'קסם' הזה, זה משהו שקיים ומורגש בכל שנייה במשחק. שוב, הם לא ממציאים את הגיימינג מחדש אבל בהחלט יש כאן משהו מיוחד.
האם זה שווה ממוצע של 97? לא. אני אגדיל להגיד ש(לפחות עד עכשיו, קחו הכל בערבון סופר מוגבל כי שיחקתי כולה יום וחצי) GOW הוא עדיין משחק השנה שלי, וביחד עם הוויצ'ר 3 ובלאדבורן הוא במקרה הטוב יתפוס את המקום הרביעי ברשימת משחקי הדור שלי.
אבל איזה משחק כן ראוי לממוצע 97? הוא הרי היה צריך להיות מושלם בכל פרמטר שקיים בספר כדי להצדיק ממוצע כזה. והוא ממש לא.
אמרתי עוד לפני היציאה שלו שהממוצע יהיה גבוה בצורה בלתי רגילה כי מבקרים לא מסתדרים עם משחקי רוקסטאר מלאים בהייפ, אבל בסדר, זה היה צפוי ובאופן אישי כאחד שממש לא מתחבר לסגנון שלהם אני כן יכול להגיד שהמשחק הזה תופס אותי.

קליימן בקשר לשאלה שלך עליו מול AC אודיסי, אי אפשר לשחק את RDR 2 בצורה הזו קודם כל כי הוא לא בנוי לזה.
כלומר באודיסי יש מערכת שיחות שבה אם תשאל תקבל תשובות 'עממיות' לגבי המיקום של המשימה וככה תנווט את עצמך, בRDR 2 מההתחלה אין לך את זה ואם מישהו אומר לדמות שלך לאן ללכת אתה מקבל אוטומטית אייקון ולא רשימת רמזים ואת הכיוון שנאמר לך.
מעבר לזה מפת העולם של RDR 2 ריקה לגמרי, כלומר אתה לא יודע כלום על מקומות שלא הייתה בהם (אפילו לא תחום המפה), ואילו באודיסי מפת העולם פתוחה מההתחלה ואתה רק 'צובע' אותה בפרטים כשאתה מגיע למקומות, אבל נניח שמות האיים או המחוזות חשופים כל הזמן ואם מישהו יגיד לך ללכת למיקונוס אתה יכול לדעת איפה זה ולשים סימון על חוף רנדומלי באי.
אם יגידו לי בRDR 2 ללכת למקום שאני לא מכיר אין לי שום דרך לדעת מה לעשות עם עצמי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2018, 01:59

אז ממוצע 97, מגיע? לא מגיע?

אגב, המשחק כנראה מטושטש בגלל אלג' דמקה לא טוב במיוחד אבל תתעודד שאתה לא משחק על S עם רזולוציה מתחת ל-900P :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 אוקטובר 2018, 06:24

לי בעיקר מפריעה מערכת הכבוד.. ככל שאני חוקר עליה, היא נשמעת כמו מערכת שממש מכריחה אותך לשחק את "הטוב" לפי קנה המידה המוסרי המעוות של רוקסטאר.. בסוף עם כמה שזה "העולם הפתוח הכי הכי אי פעם", עצם זה שאין הרבה חופש או תחושת חופש במשימות והיישום שלהם, פוגע לי מאוד בחוויה במשחקים שלהם.
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 אוקטובר 2018, 08:00

אוי ואבוי! ביקורת שמזכירה חסרונות! סיקלו אותו באבנים!
סתם נו... ביקורת טובה יותר ומעניינת לטעמי, עם הרבה יתרונות, ביקורת עניינית וירידה לפרטים ברמה גבוהה.. מומלץ לצפות.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2018, 09:54

מה שרוקסטאר ניסו לעשות עם מערכת הכבוד זה למנוע דיסוננס סטייל GTA4 של דמות רצינית שמתייסרת מדרך החיים שלה בזמן שהשחקן מתעלל בזמן הגיימפליי בעוברים ושבים בדרכים שונות, במהלך המשחק במשימות יש לך בחירות שמשקפות את זה.

זה בכל מקרה לא GTA5 (או רוב ה GTA׳ים חוץ מ 4 לצורך העניין) הכל פה מאוד רציני, ריאליסטי ו grounded וזה לא שאפשר לעשות שיגועים יותר מדי, אם אתה רוצה להיות ארת׳ור שמשתדל להמנע מלפגוע בחפים מפשע אז אתה יכול, אם אתה רוצה להיות מנייאק אתה גם יכול. בכל מקרה אני לא מרגיש שזה משמעותי לאיך שאני חווה את המשחק, אולי זה חלק ממה שדיברנו על ״הזדקנות״ בגיימינג אבל אין לי עניין להסתובב בעולם ולשגע אנשים או לשדוד אותם ולהרוג NPCs ולנסות לראות כמה זמן אני מחזיק מול כוחות השריף או משהו. כבר מכיר את משחקי רוקסטאר ומבין מה אפשר בערך לעשות לפי המכניקות הקיימות, לא מעניין.

בעניין הממוצע, מסכים עם כולם ששוב העיתונאים כרגיל נופלים שדודים מול כותר רוקסטאר, ממוצע 97 צריך להיות שמור למשחק שמביא איתו מהפכה ורד דד 2 הוא משחק רוקסטאר מעולה שמותאם לדור הזה שזה אומר גדול יותר, יפה הרבה יותר ומושקע עוד יותר, אבל מהפכה הוא לא עושה בז׳אנר אני מסכים ועדיין, מדובר ללא ספק באחד ממשחקי הדור וכמו שאינטר אמר, למריו וזלדה הגיעו הציונים שקיבלו? על שניהם יש חילוקי דעות בסגנון ומספיק אנשים שזועקים על החסרונות שלהם ולמה לא מגיעים להם כאלו ציונים עם חסרונות כאלו בולטים אז כנראה שלאף משחק בדור הזה לא מגיע 9 מאוד גבוה.

אז בסדר, המבקרים רואים רוקסטאר, זלדה או מריו והם כבר אוטומטית מורידים את התחתונים, רד דד 2 זה עדיין משחק בדרגת איכות שלא מגיעה בכל שנה ולכן מגיע לו ה 9 פלוס לפחות כמו שלמשל לוויצ׳ר 3 עם החסרונות הבולטים שלו גם מגיע 9 פלוס בגלל האיכות יוצאת הדופן שלו בחלק מהפרמטרים.

אבל כן, 97 למשחק שהקומבט שלו מתנהל ככה ושבכלליות עדיין סובל מגיימפליי רוקסטארי לא מלוטש (בשלב הזה אני מרגיש כבר שזה בחיים לא יקרה וצריך כבר לקבל את זה שרוקסטאר מביאה איתה קלאנקיות מסויימת, אם מימי הפס2 הגיימפליי עדיין נשען הרבה על כיוונון אוטומטי אז נראה לי אפשר כבר להרים ידיים) ושלא בדיוק הופך את הז׳אנר על הראש למרות שאין שני לו בהשקעה, באימרסיביות, באיך שהעולם מרגיש חי ומגיב ובקסם הרב שלו זה בהחלט ציון מוגזם. ועדיין משחק חובה לכל גיימר כמו שאינטר אמר ובהחלט סיכוי טוב שיהיה משחק השנה ואולי גם הדור שלי, נראה לפי ההמשך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2018, 11:49

אני חושב שלזלדנ מדיע הממוצע שלו :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 9 אורחים