נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 ספטמבר 2018, 15:21

עוד לא הייתי מספיד אותם בגזרת ה-GPU,אנחנו לא יודעים כלום על Navi ומה הוא יביא. מעבר לזה,אני יודע שהארכיטקטוה הבאה שלהם אחרי Navi מחליפה את ה-GCN מהשבע שנים האחרונות,אז לא מן הנמנע שפיצ'רים ממנה ימצאו את דרכם אל הGPU של הפס5/XB2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2018, 15:31

כן, ברור לי שיכול להיות שnavi יהיה פלא, פשוט קשה לי להאמין אחרי העשור האחרון שלהם. נחיה ונראה, בטח יהיה כבר שנה הבאה navi בשוק הpc ומאוד כדאי שהוא יביך את סדרה 2000 כי היא תהיה כבר בת שנה ו-amd כבר עמדו במצב הזה שנה שעברה כשהם כשלו בלנצח את סדרה 1000 בת השנה ו-3 חודשים (הגיל שלרוב היינו רואים לה כבר יורשת) עם ווגה שזה היה סופר מביך. גם צריך לציין שהשמועות על הפיתוח המשותף עם סוני גם דברו על זה ששוב מדובר בכרטיס שלא יתחרה בhigh end של nvidia מה שממש מדכא אותי. מצד שני זן הגיע אחרי עשור של יובש בזוי מamd והצליח להחיות את שוק הcpu אז מי יודע, אולי navi הוא הזן של הgpu.

נקווה שלפחות הנסיונות חדשנות של nvidia עם סדרה 2000 ידחפו את amd גם לכיוונים מעניינים יותר. מי יודע, הרי רוב המהנדסים של powervr עברו אליהם לפני שנתיים, אולי גם להם יש סיליקון rt בשרוול?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 ספטמבר 2018, 15:36

יש לי אפס ציפיות לביצועים שקרובים ל-2080TI מה-GPU של הדור הבא,הייתי שמח למשהו באיזור ה-1080TI שיהיה כבר כרטיס בן יותר מ-3 ב-2020.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2018, 15:52

ב2020 סדרה 1000 תהיה בת 4. אפשר להגיד שה1080ti יצא רק ב2017 אבל דוגרי זה היה מהלך שיווקי כי הוא זהה לטייטן שיצא אפילו לפני סדרה 1000, במרץ 2016. כלומר אנחנו מחזיקים אצבעות שnavi יצליח לבצע כמו טכנולוגיה בת כמעט 5 שנים בסוף 2020 שזה גובל ב5 שנים וזה קצת עצוב לי.

למרות שאני די בטוח שהnavi הכי יקר ינצח את ה1080ti. הרי הווגה 64 עם קירור נוזלי הצליח להיות איפשהו בין ה1080gtx לti כך שבטח כבר הווגה 7nm שיוצא בקרוב יצליח להגיע ל1080ti פחות או יותר. אולי גם לנצח אותו כי רצות שמועות על כרטיס 20tflops בסדרה הזאת. מצד שני צריך לזכור שב2020 navi צריך להתחרות ב3080ti שאולי אפילו יהיה כבר בן כמה חודשים טובים. שלא נדבר על ה3060 או 3050 שיהיו כבר בכוח של 1080ti בטווח מחירים שסובב את ה-200$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 ספטמבר 2018, 18:37

אה קיאו באמת בנית שנווידיה תכנס לקלחת הקונסולות שוב? אם אלו היו הציפיות שלך אז ברור שתתאכזב.

אל תשכחו ש AMD לא צריכה לנצח את נווידיה בשוק הזה, כאילו אתם מקווים ש Navi יביך את סדרת 2000 שתהיה בת שנה אבל גם אם Navi יהיה רק בקצת יותר חזק או גרוע מזה באותו הכח, במידה וזה יהיה הצ׳יפ שיכנס לקונסולות הדור הבא זו תהיה אחלה של קפיצה. הקרב מול נווידיה לא משנה, רק עד כמה הקפיצה תהיה ענקית לעומת הדור הנוכחי, מהבחינה הזו AMD מתחרה בעיקר בעצמה.

או שאני מפספס משהו וה Navi הזה לא צפוי להיות הצי׳פ של הקונסולות הבאות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2018, 02:13

NVIDIA הייתה בדור של הפס2 (בקסבוקס המקורית), NVIDIA הייתה בדור של הפס3 (בפס3) ו-NVIDIA נמצאת בדור הנוכחי (בסוויטצ'). אני לא חושב שצריך ככה לפסול רק כי במקרה, בפעם הראושנה בהסטוריה, בשתי המתחרות הגדולות בדור האחרון היה צ'יפ של AMD. כן, יש סיכוי מאוד גדול שבשתיהן יהיה SOC של AMD, אבל תמיד קיים הסיכוי שיש באקסבוקס משהו אחר. כאילו מישהו היה בכלל מצליח לנחש שב-X יהיה 12GB של זיכרון GDDR5 ותא אידוי שזאת טכנולוגיה שאפילו ב-GPU של PC היא די נדירה. תמיד יש הפתעות והעובדה שכל האינטרנט בטוח שיהיה בדיוק אותו קומבו NAVI/ZEN3 באקסבוקס ובפס5 רק גורמת לי לרצות יותר שיהיה באחת מהן משהו שונה לגמרי :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 00:52

בת'רד הדור הבא של ResetEra אנשים מאבדים את זה לגמרי- יש איזשהו אינסיידר בשם מאט שעוד מימי ניאוגאף היה מאוד אמין וסיפק מידע לאורך שנים והוא אומר שהתוכנית של סוני היא (או לפחות הייתה בשלב מסוים) לשחרר את הפס5 ב-2019 ולמרות שהוא לא מאשר את זה ועדיין אומר שהתוכנית בהחלט יכולה להשתנות,הוא חושב שזה עדיין הכיוון. אגב קיאו,מסתבר שהוא גם אישר בעבר שאין מצב ל-32GB RAM בדור הבא :cry:
בכל מקרה,אני עדיין פשוט לא יכול לראות את זה קורה,אבל אם יש סיכוי קטנטן שכן,זה קצת מסביר את התרדמת של סוני עם כל עניין עדכוני המערכת והעובדה שהם עדיין לא הכריזו על תאריך ל-PSX (בכלל לא ברור אם האירוע יתקיים השנה) או על נוכחות ב-PGW השנה וזה כמובן קצת מוזר,כי יש להם *המון* מה להראות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 ספטמבר 2018, 01:07

אני מכיר את מאט, הוא כביכול מפתח ויש לו תדמית אמינה ועדיין גם הוא לא מתחייב על זה ולא בכדי. אני באמת לא מאמין שזה יקרה ואם כן זה יהיה ממש מאכזב וגם מאוד מטופש מצד סוני, הם שוחים בכסף עם הפס4 ומייקרוסופט לא הולכת להוציא קונסולה בשנה הבאה אז מה ההיגיון שלהם למהר ככה?

הפס4 הגיעה לשיא הבשלות שלה, קהל לקוחות ענקי וכסף שזורם ללא הרבה מאמץ, הם כבר ניצחו את הדור והם סוג של עובדים באוטומט בשלב הזה, אין להם שום אינטרס לזה.

אם כבר למייקרוסופט יש אינטרס לעשות ריבוט ולהתחיל דור חדש שבו המתחרה שלה תיאלץ להתחיל מאפס, מבחינת סוני, לפחות לפי איך שאני תופס את זה, אם לא היתה תחרות היא גם היתה מחכה ל 2021 ואף יותר אם זה היה אפשרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 09:19

אכן אין בזה שום הגיון עסקי, אם כבר הרבה הרבה יותר הגיוני באמת 2021. הם מוכרים כמו לחמניות ושולטים ללא עוררין בתחום, וזאת עוד במחיר של 300/400 דולר.
כמו כן אני לא חושב שיש כל סיבה או צורך לעשות 32GB RAM, זה נשמע לי אפילו הזוי...
ה״תרדמת״ של סוני בעדכוני המערכת זה משהו שקיים בערך מהיום הראשון שלהps3, ואני לא חושב שאם הם לא יקיימו אירוע השנה או לא ישתתפו באירוע אחר, זה איכשהו קשור... להפך, דווקא בגלל שיש להם הרבה מה להראות אז כדאי שיעשו זאת בהקדם ולא יאלצו לעשות אירוע שגם יראו מה יש להם בדור הזה וגם לדבר על הדור הבא, כי אז זה יהיה אירוע מאוד לא ממוקד.

קיצר, סתם שמועות מנותקות שלדעתי אין אפילו מה לדון בהן

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 10:34

זיכרון כל כך יקר היום שאפילו 24GB נשמע לי יקר. 16-18 נשמע כמו משהו יותר סביר. לפני כמה ימים חפשתי עבור חבר זיכרון למחשב שקבח ביקורות טובות, בעיקר כי הוא מאוד מהיר ועולה רק 190$ (על פי הביקורת מ2016). הלכתי לאמזון והיום הוא עולה 400$. מחירי הזיכרון היום במצב קטסטרופלי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 10:36

2021 היא לחלוטין מחוץ לתמונה,וזה ברור לחלוטין לכל מי שעוקב באדיקות אחרי כל בדל של שמועה על הדור הבא.
מעבר לזה,אני לא חושב ש-32GB RAM זה הזוי כי אם סוני/MS לא הולכות על 32,האופציות הריאליות שנשארות להן הן 16 ו-24 כאשר קונפיגורצייה של 24 תחייב אותן לרוחב פס של 384BIT שיקפיץ את עלויות הייצור משמעותית,וגם צפוי למנוע מהן להוריד את כמות הצ'יפים בהמשך כדי למזער עלויות (בדיוק כמו שהפס4 התחיל עם 16 צ'יפים וכרגע עם 8) ו-16 פשוט לא מרגיש לי כמו שיפור ראוי עבור המפתחים שיצטרכו לדחוס עוד טקסטורות 4K,וכמובן עולמות גדולים הרבה יותר ללא פיתרון SSD שנראה ריאלי,אבל הוא ללא ספק יהיה הפיתרון הזול יותר כי גם הוא יאפשר להם קונפיגורציה עם רוחב פס של 256BIT שתוכל להוביל בהמשך לחיתוך עלויות משמעותי. אז לא,זה לא הזוי.
הדבר היחיד שיכשיל מהלך כזה הוא כנראה עלויות,כי זה בהחלט לא יהיה משהו פשוט עבורן,אבל ללכת על 24GB יכול להיות משהו שידפוק אותן הרבה יותר בהמשך הדרך.
ואני לא חושב שמחירי הזיכרון שאנחנו רואים כלקוחות פרטיים הם משהו שבכלל צריך לדון בו- לסוני ו-MS יש גישה ישירה ליצרניות כמו מיקרון וסמסונג והדילים שהם סוגרים איתן הן לשנים/עשור קדימה,העלויות יהיו שונות לחלוטין עבורן. גם ב-2013 המחשבה על 8GB GDDR5 העלתה גיחוך אצל הרוב המכריע של האנשים וכולנו יודעים מה קרה בסוף.
לגבי עדכוני התוכנה של סוני,זה לא ממש נכון- בזמן הזה שנה שעברה לדוגמא סוני שיחררה את עדכון 5.50 שדווקא כן הביא איתו פיצ'רים חדשים ומאז לא ראינו כלום מהם,תוסיף לזה את הציוץ של ג'ז קורדן מ-Windows Central שלטענתו סוני עובדים על איזשהו ריענון מאוד משמעותי ל-PSN לקראת הפס5 כנראה (אין לבנאדם סיבה לחרטט,הוא בכלל מסקר את MS) ויש מצב שאנחנו לא מקבלים את כל התמונה.
מעבר לזה,אם סוני יחכו ויחכו ויחכו ויסחטו את הפס4 עד תום,השוק לא יחכה להם- אתה לא מוציא קונסולה חדשה כדי לעשות רווח,אתה מוציא אותה כשיש כבר market fatigue,שהיוזר בייס שלך מפחית את הרכישות שלו על הפלטפורמה וכשיש סכנה ששחקנים יקפצו ספינה,אם ל-PC או למתחרה שכן הוציאה חומרה חדשה. 2020 גם לפי התחזיות שלהם שפורסמו לפני כמה חודשים היא כנראה השנה שבה הפס5,וגם סקארלט ישוחררו. אני מניח שבמקור התוכנית שלהם כנראה הייתה 2019 (מתחבר גם עם אמירות של יושידה בתחילת הדור שאורך החיים של הפס4 יהיה קצר יותר מזה של הפס3) אבל מסיבות שונות,כנראה ההצלחה הרצינית של הפס4,הן דחו את התוכניות בשנה.
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 26 ספטמבר 2018, 10:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 10:40

אני לא מסכים בכלל. 32GB זה יקר בצורה הזויה וגדול בצורה בזבזנית. מחשב הגיימינג החזק ביותר בקושי מנצל 16GB + 8GB ולשים 32 בקונסולה זאת החלטה אסטרטגית מאוד לא חכמה. יהיה בקונסולות כנראה משהו שדומה ל16GB וזה מעל ומעבר למה שהן צריכות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 10:43

אנחנו מדבריים פה על מכונות שיצטרכו להחזיק עד איזור סוף העשור הבא,הדרישות מהן רק יגדלו עם הזמן ו-32GB זה עדיין "בסך הכל" קפיצה של פי 4 ממה שיש לנו כרגע,כלומר עדיין מדובר בקפיצה הכי קטנה שהייתה עד היום. אם אני חושב שיהיה 32? אני מניח שלא. האם צריך 32? אין לי ספק,אבל אי אפשר לקבל הכל במכונה של 400 דולר לצערי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 10:58

אם שום משחק היום לא דורש באמת יותר מ-8 גיגה זכרון אפילו על המחשב, אני לא חושב שיש כל סיבה הגיונית לעשות משהו שהוא יותר מלהכפיל את זה בדור הבא. כמה מפתחים לדעתך באמת יפתחו משחקים שינצלו 32 גיגה ראם? כמה מחשבים יש או יהיו לדעתך ב-2024 כמות כזו של זכרון פנימי, שמשחקים יכולים להרשות לעצמם לכוון לשם?
ב-2013 למצוא מחשב עם 8 גיגה זכרון זה היה סופר סופר נפוץ, אם הזכרון שלי לא בוגד בי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 11:04

להשוות ל-PC זה ממש אבל ממש לא לעניין. ב-PC יש לך זיכרון מפוצל בין CPU ל-GPU,ובאותה תקופה מחשב עם 8GB RAM לא היה משהו לא נפוץ בכלל. בצד ה-GPU ב-2013 בקושי גירדנו את ה-4GB,וכמובן שאנחנו צריכים להשוות את הקונסולות לחלק הזה בעיקר,אז למעשה הפס4 הכפילה את נפח הזיכרון שהיה מקובל אז.
ומה זאת אומרת שום משחק לא דורש היום יותר מ-8? אין להם אופציה לדרוש יותר מה-5.5GB שיש בפס4 פרו,זו ממש אמירה קצת מצחיקה. זה לא שאם תיתן למפתחת 32GB היא תגיד לך "אה,כן לא אנחנו לא צריכים את זה תן לנו בבקשה פחות". אני אומנם לא מפתח משחקים וכולה סטודנט מושתן,אבל אני יכול לומר לך בוודאות שמפתח תמיד יעשה עוד עם כל זיכרון אקסטרה שתיתן לו,הוא ימצא במה למלא אותו. אין פה שאלה של כדאיות טכנית,ברור שכדאי,אבל זו בעיקר שאלה של עלויות,ופה המצב יותר מסובך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 11:08

אתה מודע לזה שמפתחות לא ממש רוצות לפתח רק לקונסולה אחת ורובן היו רוצות לראות את המשחקים שלהם גם על מחשבים, ואם יש לך רק 3% מהגיימרים עם 32 גיגה זכרון, ואפילו לחצי מהם אין 16 - אז אתה מאוד מאוד מאוד מגביל את המפתחים, שלכאורה אמורים לפתח את המשחק הכי מתקדם שיש, מה שעולה הרבה, ולצמצם את פוטנציאל המכירות שלהם. זו קפיצה גדולה מדי לטעמי, ואני גם חושב שלא יהיה ל-99% מהמפתחים כל שימוש ב״גרם״ אחד מעל 16 גיגה. זה כן יותר מדי. ברור שהם לא יתנגדו, כי אז במקום להתייעל הם פשוט ״יבזבזו״ זכרון, אבל זה לא באמת יקדם אותנו הרבה ואי אפשר לנתק את המחיר מהמשוואה... כל עוד זה יקר יהיה את זה לפחות אנשים ואז זה פשוט לא שווה את זה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 11:21

אני מקווה שאתה יודע שבסופו של יום,המכירות ב-PC הן חלק יחסית זניח בהכנסות של מפיצות ממשחקים,בעיקר טריפל A למיניהם כמו AC ו-COD.
הקונסולות לא יחכו ל-PC,בדיוק כמו שה-PC לא מחכה לקונסולות והבייסליין של הפיתוח תמיד יהיה הקונסולה החלשה ביותר כי היא המכנה המשותף הנמוך ביותר (או הגדול ביותר?). ה-PC הוא בכלל לא שיקול בעניין ובכל מקרה,לא משנה כמה MS או סוני ישתגעו עם המכונות של הדור הבא,מה שיהיה זמין ב-PC בסוף 2020 יהיה כרגיל חזק משמעותית מכל מה שהן יוכלו לדחוף ב-400 דולר. גם כשהפס4 וה-ONE שוחררו הייתה תהייה איך ה-PC יסתדר כי נפחי הזיכרון שלו היו נקודה לספק,אבל כמובן שהוא השאיר להן אבק. דרישות המערכת מן הסתם יקפצו משמעותית בדור הבא,ואין לי ספק שנתחיל לראות דרישה ל-16GB RAM בחלק מהמשחקים,אבל זה צפוי.
וכשאנחנו מדברים על 32 או 16 או 24,אתה תמיד צריך לצאת מנקודת הנחה שבפועל יהיה להן פחות לעבוד איתו- אם מערכת ההפעלה של הפס4 תופסת להם כבר עכשיו 3.5GB אין סיבה לחשוב שהfootprint יהיה קטן יותר בדור הבא,אם כבר,זה רק יגדל בגלל כל מיני פיצ'רים חדשים שהן ידחפו לשם. אז מה שאתה בעצם אומר,זה שבדור הבא תהיה בערך אותה כמות זיכרון שיש כרגע ב-ONE X (שם 9GB זמינים למפתחים מתוך 12) וזה כבר פשוט מגוחך. אם למפתחים יהיו זמינים רק 12/13GB למשחקי נקסט-ג'ן עם CPU ו-GPU חזקים בערך פי 6-8,אפשר כבר לקפל הכל ולעבור לסטרימינג :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 11:31

אני מוכן להתערב שגם ב-2024 תוכל לספור את המשחקים האיכותיים שדורשים 16 גיגה על שתי ידיים, אם לא יד אחת, על 32 אין מה לדבר בכלל... אבל זו הערכה שלי, אפשר להוסיף את זה לפורום התערבויות (:

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 11:38

ברור שיהיו משחקים שדורשים 16GB RAM המחשבה שלא יהיה נשמעת לי הרבה יותר מצחיקה. אני באמת לא מבין,מה אנשים חושבים שנקבל בדור הבא? למה קוראים לזה 'פלייסטיישן 5' ולא "PS4 Super pro"? אלו בדיוק סוג הקפיצות הטכנולוגיות שאנחנו צפויים לראות. המחשבה שאתה תהיה תקוע עם אותה כמות זיכרון +- כמו ב-One X,מכונה שהיא לכל דבר ועניין שייכת לדור הנוכחי,נשמעת לי הרבה יותר מגוחכת מאשר משחקים שידרשו פי שתיים יותר זיכרון ממה שזמין כיום בעוד 6 שנים (!).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 11:43

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 11:45

Uncle Pey'j כתב:ברור שיהיו משחקים שדורשים 16GB RAM המחשבה שלא יהיה נשמעת לי הרבה יותר מצחיקה. אני באמת לא מבין,מה אנשים חושבים שנקבל בדור הבא? למה קוראים לזה 'פלייסטיישן 5' ולא "PS4 Super pro"? אלו בדיוק סוג הקפיצות הטכנולוגיות שאנחנו צפויים לראות. המחשבה שאתה תהיה תקוע עם אותה כמות זיכרון +- כמו ב-One X,מכונה שהיא לכל דבר ועניין שייכת לדור הנוכחי,נשמעת לי הרבה יותר מגוחכת מאשר משחקים שידרשו פי שתיים יותר זיכרון ממה שזמין כיום בעוד 6 שנים (!).

אותם משחקים שיקבלו פורט למחשב אולי ידרשו 16 גיגה כמינימום בשביל לשחק ב-4k בהגדרות גבוהות, ולרוב מוחלט של האנשים לא יהיה 4k אז הדרישות המינימליות כדי להפעיל אותם לדעתי ישארו על 8 גיגה עד סוף הדור הבא ברוב מוחלט של המשחקים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 11:51

אולי השימוש במילה 'זניח' לא הייתה נכונה ל-2018,אבל אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי- מפיצות חושבות בראש ובראשונה על מה שקיים להן בקונסולות,ה-PC הוא afterthought וימשיך להיות כזה גם הלאה. אני מניח שה-PC יותר גדול מהקונסולות בהכנסות בזכות כל מיני משחקי GaaS מאוד חזקים אצלו עם כל ה-MT שנלווים אליהם,כמו Overwatch,DOTA2,R6 Seige ו-LOL ואני מניח ששכחתי עוד כמה. כשזה מגיע לפיתוח טריפל A,אני עומד מאחורי מה שאמרתי- הקונסולות יקבלו עדיפות ומשחקים כמו AC ו-COD ללא ספק עושים את רוב הכסף שלהם מהן ולכן באופן טבעי המפתחות יעשו קודם כל מה שאפשרי עליהן. חשוב לזכור שלמרות דנובו,הפיראטיות לא מתה על ה-PC וזה לחלוטין שיקול עבורן,כי היא בייסיקלי לא קיימת על הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 11:53

Laskin כתב:
Uncle Pey'j כתב:ברור שיהיו משחקים שדורשים 16GB RAM המחשבה שלא יהיה נשמעת לי הרבה יותר מצחיקה. אני באמת לא מבין,מה אנשים חושבים שנקבל בדור הבא? למה קוראים לזה 'פלייסטיישן 5' ולא "PS4 Super pro"? אלו בדיוק סוג הקפיצות הטכנולוגיות שאנחנו צפויים לראות. המחשבה שאתה תהיה תקוע עם אותה כמות זיכרון +- כמו ב-One X,מכונה שהיא לכל דבר ועניין שייכת לדור הנוכחי,נשמעת לי הרבה יותר מגוחכת מאשר משחקים שידרשו פי שתיים יותר זיכרון ממה שזמין כיום בעוד 6 שנים (!).

אותם משחקים שיקבלו פורט למחשב אולי ידרשו 16 גיגה כמינימום בשביל לשחק ב-4k בהגדרות גבוהות, ולרוב מוחלט של האנשים לא יהיה 4k אז הדרישות המינימליות כדי להפעיל אותם לדעתי ישארו על 8 גיגה עד סוף הדור הבא ברוב מוחלט של המשחקים.

אני אשמח להתערב על זה,כי ברור לי לחלוטין שלא תראה דרישות מערכת עם 8GB RAM כנורמה בסוף הדור הבא :) אנחנו מדברים על מספר הרבה,הרבה יותר גבוה. כבר עכשיו אתה רואה משחקי טריפל A ל-PC דרישה ל-16GB RAM בדרישות המערכת המומלצות. אתה באמת,באמת,חושב שלא תראה את המספר הזה מופיע כדרישה מינימלית במשחקים שרצים על מכונות חזקות כמעט פי 10?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 11:54

איזה משחקים כרגע דורשים 16 גיגה ראם כמינימום?
אה, אתה מדבר על מומלצת... כן, מומלצת זה משהו אחר לגמרי. אנחנו מדברים על המינימום.
וכמו שכתבתי - בסוף הדור הבא כבר נראה כאלה אבל הרוב המוחלט לדעתי עדיין יישאר פחות מזה.
32 זה אוברקיל. מילא היית אומר 24, הייתי אומר שזה יותר הגיוני כי אז יוכלו לשמור כמעט 20 באמת למשחקים ולהתפרע עם בזבוז למערכת ההפעלה משום מה... אבל 32? חסר כל הגיון לדעתי האישית.

עיקר הקפיצה שנראה בדור הבא היא בCPU, וזה לבד ייתן לו על הנייר פי כמה וכמה כח מהקונסולות הנוכחיות, אני לא חושב שזה נכון להגיד ״פי 10 חזקה יותר!״ וזה מחייב כל רכיב ורכיב

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 12:11

מה זאת אומרת? זה לא שתהיה לך קפיצה רק ב-CPU וב-GPU בלי שה-RAM יעלה,הקפיצה הזו לא מתרחשת בואקום וזה לא עובד ככה. אתה עדיין תצטרך עוד זיכרון בשביל עולמות גדולים יותר,כמות גדולה הרבה יותר של NPC'S ועוד מיליון ואחד דברים שלא אפשריים על הדור הזה,איך אתה חושב שתוכל לשחק GTA 6 עם כנראה מאות ה-NPC'S שימלאו לך את המסך עם 8GB RAM? זה פשוט לא הולך לקרות.
לגבי דרישות מומלצות/מינימליות- אם אנחנו מדברים על קפיצה דורית,אז לרוב דרישות המערכת המומלצות של משחקי דור נוכחי הופכות להיות הדרישות המינמליות של הדור הבא,אם לא יותר.
כשאנשים מדברים על הקפיצה הגדולה ב-CPU,הם לא מדברים רק על זה,כמובן שהדלתא בין מה ה-CPU של הדור הנוכחי תהיה לדור הבא תהיה גדולה יותר מהדלתא בין כמות הזיכרון כיום למה שיהיה לנו שם,אבל הקפיצה ב-CPU לא יכולה (או לפחות,אתה תראה מזה בערך כלום אם זה יהיה המצב,זה יהיה פריימרייט נטו) להתרחש בלי קפיצה ב-RAM,אל תטעה.
לא אמרתי שקפיצה של פי 10 תקפה לכל רכיב ורכיב,אבל כך בדרך כלל אנשים מתארים קפיצות דור. אתה זה שאומר שלא צריכה להיות קפיצה ב-RAM כדי שתראה דברים חדשים,וזה פשוט לא נכון. בסופו של יום,אני לא מאמין שהם ילכו את האקסטרה מייל הזה וידחפו לשם 32GB,זה כנראה יהיה 24GB,אבל זה לא בגלל ש-32 זה איזה חלום הזוי אלא כי לא כלכלי עבורן מספיק,לא כי אין הצדקה לזה. מיקרוסופט וסוני הן אלו שדוחפות את המדיום הזה קדימה,והן יודעות את זה ודחיפה קדימה נעשית הרבה יותר קלה כשיש לך מכונה חדשה ומאוזנת שמאפשרת לך להשיג הרבה יותר ממה שיכולת בעבר,ולא עוד שיפור איטרטיבי ממה שיש לנו כיום.
אני רוצה להאמין שעד 2020 יהיה מחירי הזיכרונות של GDDR6 יתייצבו קצת,ואולי HBM3 יהיה זול יותר לייצור ולפחות ייצור איזושהי תחרות. בכל מקרה,RAM הוא לרוב המרכיב האחרון שנקבע (וזה שיש לו גם הגמישות הכי גדולה להשתנות,כמו שהפס4 לימד אותנו) אז אני מניח שהכמות הסופית עוד לא נקבעה אצלן.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 53 אורחים