ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 15 נובמבר 2025, 13:39

לאסקין, אם הגייבקיוב מיועד לגיימרים אמיתים כמונו הוא מחטיא את המטרה כי הוא חלש מאוד בשביל מה שגיימר אמיתי צריך. אי אפשר להראות לגיימרים רצינים מכשיר נייח שמריץ את סייברפאנק 2077 ולצפות שיתלהבו מזה, המשחק כבר בן חמש. זה מזכיר לי את הזמן שראינו את Red steel ומטרויד פריים 3 על הWII והיה ברור שהם רצים על מכשיר פח, שלא יספק אותנו מבחינת כוח.

זה אותו סיפור פה, אני כמובן מסכים איתך שואלב מנסים למשוך גיימרים הארדקור כמו חנן שמחפש לשחק את הבקלוג על סטים ו/או הילדים. ומן הסתם גיימר כמו חנן זה הבן אדם שיידע
שהוא צריך לקנות שלט/יש לו שלטים מתאימים בבית. אין בעיה בקטע הזה, אבל המכשיר הזה הולך לעלות מנימום 450$ וייתכן גם 499$ וייתכן אפילו מעל המחירים האלה.
הטענה שלי, היא בגדול, אם ואלב מכוונים לקהל הקור הם עושים עבודה גרועה, כי בשביל לעניין את הקור חוץ מאנשים כמו חנן שמחפשים לשחק את הבקלוג, צריך כוח :-)

ההשוואה לHOT וYES אולי מגוכחת קצת מבחינת העלות, אבל עדיין יש הרגשה מאוד "שלוכית" "שלומפרית" איך שלא תרצה "מחופפת" באיך שואלב מתנהגים עם השלט הזה.
כי הם יוצאים קרחים מכאן ומכאן לא מציעים מספיק כוח, לרוב קהל הקור ולא נגישים מספיק לקאזואלים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 נובמבר 2025, 15:12

הוא לא מיועד לנו, כי אנחנו עם קונסולה בסלון. הוא מיועד בעיקר לגיימרים של מחשב שירצו לשחק משחקים מסויימים שכבר יש להם בסטים - בסלון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 נובמבר 2025, 16:12

ברור אחי, אבל אני נדב וקליימן לא אומרים שאין בכלל גיימרים של מחשב שרוצים לשחק במשחקים שלהם בסלון בעיקר אנחנו לא מאמינים לקשקוש של קאז שזו הקונסולה שכולם יקנו או שהיא תמכור מספר נורמלי כמו שהוא טוען. הוא כבר הכין רשימת תירוצים בעמוד הקודם למה הגייבקיוב יכול להיכשל למרות שהוא קונסולה כ'כ מוצלחת.

אתה יודע איך הוא תנסה לדחוק את קאז לפינה כמה הדבר הזה ימכור אחרי 100 עמודים שזו הקונסולה הטובה בייקום הוא יגיד שהוא חושב שזה ימכור 500K..

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 נובמבר 2025, 16:24

המכשיר הזה בהחלט הולך לקרוץ לכל האנשים שיש להם קונסולה ותמיד היו סקרנים לגבי המחשב. במיוחד אם יש להם חבר שמשחק על הPC והם מעוניינים מאוד לשחק את כל המשחקים הבלעדיים שהוא משחק בהם, וגם לשחק ביחד את כל משחקי ה CO OP שאין על הקונסולות.

אבל שוב, כמו עם הסטים הדק, החדירה של הסטים מאשן תוגבל בראש ובראשונה ע"י הזמינות הדיגיטלית דרך סטים בלבד.

אתה עדיין חושב ש HL3 הולך לצאת לפלייסטיישן?

הנה למשל הערכה של gamediscoverco:

That’s because Valve already has 170-200 million (or more?) trad PC MAUs on Steam, a perfectly peachy ecosystem. To augment that, we reckon Steam Deck has added 5-7 million units to the list of Steam playing devices since 2022, and we think Steam Machines could sell 7-10 million+ units over the next 5 years - all very pleasant.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 נובמבר 2025, 16:52

חחחחח מי אלה הפוקימונים שציטטת קאז? נשמעים לי אנשים שכל היום מעשנים פייסל ומדברים שטויות. :-) מעולם לא שמעתי על האתר הזה.
עכשיו אני מבין מאיפה אתה מביא את התחזיות האלה, אתה והאנשים האלה בציטוט מספרים חרטות וסיפורי מעשיות אחד לשני ומאמינים לשקרים של עצמכם. :-)

ראשית, הסטים דק ממש לא הוסיף 5-7M איש לאקוסיסטים של סטים. כמו שכבר הוכחתי ואלב אומרים שרק 10% מבעלי הסטים דק הם לקוחות חדשים שהצטרפו.
תמשיך לספר שקרים ולהראות שאין לך שום איכפתיות להיצמד לעובדות.

לא רק זה, בדיקה מדוקדקת יותר שעשו בERA הראתה שהסטים דק אפילו לא באמת עשה 4M אלא המספר האמיתי העדכני ביותר הוא בכלל .3.7M אז 10% מזה זה רק 370000 משתמשים חדשים, ממש לא 5-7M

עכשיו אם נעזוב לרגע את הייצורים/פוקימונים/עצמים בלתי מזוהים שציטטת כמקור.

ברור שאני מאמין שHL3 יגיע לפלייסטישן.
Half life 1 -הגיע לפלייסטישן 2 והיה אמור להגיע גם לדרימקאסט היא פשוט מתה לפני והפורט נמצא ברשת.
Half life 2 יצא לאקסבוקס המקורי ולPS3-360 כי אלה הקונסולות היחידות שיכלו להריץ אותו באותן שנים. (גם הWII יכלה..אבל אתה יודע.. לא קהל היעד)

כמו שאמר שלמה המלך... מה שהיה הוא שיהיה. אתה לא יכול לצפות שאם לואלב יש מנהג להוציא את משחקי Half life לקונסולות אחרי X שנים אז שהם פתאום יחדלו מהמנהג הזה ככה הם רואים את הדברים והם אוהבים לעשות עוד כסף מהמשחק שלהם על הקונסולות.

תפסיק להיתפס על משחק VR שלא יצא לקונסולות זה לא משכנע אותי וכבר דיברנו על זה. VR זה מוצר נישה זה לעולם לא יהפוך למיינסטרים מסיבות בריאותיות באוכלוסיה אין לי כוח לחזור על זה כמו תוכי כל פעם שהנושא עולה. שואלב יעשו משחק מסורתי שיכול להגיע לכל האוכלוסיה, הם ירצו אותו בקונסולות אחרי X שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2025, 18:34

לאסקין, השלט כמעט זהה לשלט הקודם שלהם והוא נמכר לא מזמן בסיילים ב-20$. הם יכולים למכור אותו ב-100$ כי הם ידועים במחירי החומרה המופרזים שלהם, אבל השלט הזה לא אמור לעלות כמו הדואל סנס. בכל מקרה זה היה צריך להגיע עם כל גייבקיוב בחינם.

וכן, אין לי ספק שהגייבקיוב יכול למכור 10 מליון יחידות לאורך דור שלם. מספרים שהיו גורמים לכל מחזיקת קונסולה לזרוק אותה לפח ולהוציא מהר מהר יורשת, ע״ע הwiiu.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 15 נובמבר 2025, 21:48

bozeman כתב:דווקא אני חושב, שבמחיר נמוך מספיק, והאופציה לשחק במקביל באותו חשבון (אבל במשחקים שונים) יש לזה ערך שיכול להתאים עבורי. יש לי ספריים סטים ענקית והמון משחקים שהילדים היו רוצים לשחק ולבחור מתוכם. האפשרות שזה יהיה לצד קונסולה במוצר משלים לכל המשחקים ממש יכולה להיות טובה לילדים.

לא רואה סיכוי שוואלב יתמחרו את המחשב הזה במחיר נמוך. הם לא יכולים להרשות לעצמם לתמחר אותה במחיר עלות או רווח קטן כי אז מה בעצם ימנע מכמה חברות לקנות סטוקי ענק ופשוט להתקין לינוקס או ווינדוס?
ובנוסף בגלל הסקייל הקטן יחסית של מכשירי סטים לעומת פלייסטיישן, אקסבוקס וסוויצ' - וואלב לא תקבל מחירים טובים מהספקים כמו סוני, מיקרוסופט ונינטנדו.

לדעתי המחיר יהיה באזור 600 דולר, ובמחיר כזה כבר עדיף ללכת על PS5 עם מבצע כלשהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2025, 21:55

הכרטיס מסך שיש בפנים עולה 350$. המחיר כולל זיכרון ורווח אבל זה לבד צריך לגרום לנו להבין ש-300$ היא כבר לא תעלה. ולהתחשב בביצועים הmeh, העובדה שהיא תהיה בעייתית במשחקי AAA והיא לא מסוגלת להריץ חלק ממשחקי המולטי הכי גדולים בתעשיה כמו פורטנייט ובאמת מדובר במכשיר מאוד בעייתי. לפחות הסטים דק נותנת משהו יחודי, היא ניידת, אבל מה הדבר הזה נותן? XSS במחיר של פס5 או אפילו פס5 פרו?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 נובמבר 2025, 22:11

glass man כתב:חחחחח מי אלה הפוקימונים שציטטת קאז? נשמעים לי אנשים שכל היום מעשנים פייסל ומדברים שטויות. :-) מעולם לא שמעתי על האתר הזה.
עכשיו אני מבין מאיפה אתה מביא את התחזיות האלה, אתה והאנשים האלה בציטוט מספרים חרטות וסיפורי מעשיות אחד לשני ומאמינים לשקרים של עצמכם. :-)

ראשית, הסטים דק ממש לא הוסיף 5-7M איש לאקוסיסטים של סטים. כמו שכבר הוכחתי ואלב אומרים שרק 10% מבעלי הסטים דק הם לקוחות חדשים שהצטרפו.
תמשיך לספר שקרים ולהראות שאין לך שום איכפתיות להיצמד לעובדות.

לא רק זה, בדיקה מדוקדקת יותר שעשו בERA הראתה שהסטים דק אפילו לא באמת עשה 4M אלא המספר האמיתי העדכני ביותר הוא בכלל .3.7M אז 10% מזה זה רק 370000 משתמשים חדשים, ממש לא 5-7M

ולפי מה אתה מחליט איזה הערכות לאמץ? מה שמתאים לך?

Steam Deck has added 5-7 million units to the list of Steam playing devices since 2022

הציטוט הזה הוא פשוט הערכה שלהם לכמה סטים דק מכר. אין פה אמירה על כמה מהם חדשים לסטים. הבנת הנקרא.

מה אחוז האנשים שקנה את הפורטל ואין לו פס5? זה בערך אותו דבר. נתון חסר משמעות. כדי לקנות את הסטים דק צריך סטים.

HL3 לא יגיע לפלייסטיישן. אתה מלא תירוצים כרימון למה Alyx לא הגיע. למה CS לא הגיע. למה דוטה לא הגיע. למה ואלב לא טרחו להוציא מחדש את TF2. למה כשואלב עשו את העדכון anniversary האחרון הם לא ניצלו את ההזדמנות להציג את המשחק מחדש לצרכני הקונסולות.

DrKeo כתב:וכן, אין לי ספק שהגייבקיוב יכול למכור 10 מליון יחידות לאורך דור שלם. מספרים שהיו גורמים לכל מחזיקת קונסולה לזרוק אותה לפח ולהוציא מהר מהר יורשת, ע״ע הwiiu.

כמה פעמים אפשר להגיד שאין מה להשוות בין השניים. ואלב לא מוכרת את החומרה שלה בחנויות. כל התחזיות וההערכות והכתבות שהתפרסמו על המוצרים החדשים של ואלב ציינו את זה כפקטור.
ולא, זה שמצאת לינק בגיימסטופ שצד ג' מוכר מכשיר סטים דק refurbished לא משנה דבר. אין לחומרה של ואלב נוכחות בריטייל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 נובמבר 2025, 22:55

לא שכנעת אותי. מדובר בייצורים הזויים, שלא מבינים על מה הם מדברים.
גם אם הם מתכוונים רק לכמה שהסטים דק מכר, הם עדיין פוקימונים, כי ההערכות המדויקות הן שהוא מכר 3.7M אז מאיפה הם הגיעו לפאקינג הערכה שהוא מכר 7M ? אני חושב שהם צריכים פסיכיאטר :-)

אין פה שום תירוצים. אגב המשך המשפט ששמתי לך מקודם הוא "מה שנעשה הוא שייעשה" , כשאתה רוצה ללמוד דפוס מסוים, תסתכל מה ואלב עשתה עם הרוב המוחלט של המשחקים שלה.כי מה שהיא עשתה איתם זה מה שהיא תעשה. אין הגיון שאם היא שמה שני משחקים ראשיים על הקונסולות היא תימנע מהמשחק השלישי.
המשחקים האחרים שציינת לא מתאימים לקונסולות.

זכותך לדעתך ואני מכבד, אבל אתה הולך לאכול את הכובע בענק לא קל לנצח אותי בהתערבויות כאלה, אבל אני מעריך את זה שיש לך ביצים לנסות.
ההערכה שלי היא שאם HL3 יוצא ב2026 לPC הוא ייצא מתישהו ב2029 לפלייסטישן. כמובן התאריכים יכולים להשתנות כשנדע את תאריך היציאה האמיתי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 נובמבר 2025, 23:01

DrKeo כתב:לאסקין, השלט כמעט זהה לשלט הקודם שלהם והוא נמכר לא מזמן בסיילים ב-20$. הם יכולים למכור אותו ב-100$ כי הם ידועים במחירי החומרה המופרזים שלהם, אבל השלט הזה לא אמור לעלות כמו הדואל סנס. בכל מקרה זה היה צריך להגיע עם כל גייבקיוב בחינם.

איזה מהפיצ׳רים שציינתי בהודעה הקודמת היו קיימים בשלט הקודם שלהם? נדמה לי שרק שני הטאצ׳פאדס, אבל גם אלו עברו שדרוג רציני ויש להם האפטיק פידבק שנדמה לי שלא היה בשלט הקודם.
אני חושב שאתה מזלזל קצת בטכנולוגיה שיש שם, לפי הרשמים והמידע שיש לנו שלט פרימיום.

גלאס, ואלב לא יוציאו את HL3 לפלייסטיישן.
הם לא צריכים את הכסף הנוסף שזה יעשה להם, הם יעדיפו לקחת מכל יחידה 100% בסטים גם אם זה ייקח עוד חמש או עשר שנים להגיע לפוטנציאל המכירות שיש לו על הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 00:07

Hypno כתב:כמה פעמים אפשר להגיד שאין מה להשוות בין השניים. ואלב לא מוכרת את החומרה שלה בחנויות. כל התחזיות וההערכות והכתבות שהתפרסמו על המוצרים החדשים של ואלב ציינו את זה כפקטור.
ולא, זה שמצאת לינק בגיימסטופ שצד ג' מוכר מכשיר סטים דק refurbished לא משנה דבר. אין לחומרה של ואלב נוכחות בריטייל.

כן, ברור שאין מה להשוות בין PC בסלון לבין קונסולה, מן הסתם לראשון אין סיכוי למכור שבריר מקונסולה. אבל זאת בדיוק הנקודה, לא? הרי הכל חלק מהדיון על האקסבוקס החדשה. הם החליטו לעבור מקטגוריה שבה הם יכלו בפוטנציה למכור 100+ מליון יחידות כשכל לקוח הוא לקוח שבוי שמבזבז אלפי דולרים ב-ECOSYSTEM של אקסבוקס, לקטגוריה שבה 10 מליון יחידות הן מספר מרשים והם לא יראו כמעט שקל מכל הלקוחות הללו.

לגייבקיוב ולאקסבוקס החדשה אין שום משמעות אמיתית בשוק הגיימינג, הם בליפ ברדאר, הם לפטופ של DELL.

Laskin כתב:איזה מהפיצ׳רים שציינתי בהודעה הקודמת היו קיימים בשלט הקודם שלהם? נדמה לי שרק שני הטאצ׳פאדס, אבל גם אלו עברו שדרוג רציני ויש להם האפטיק פידבק שנדמה לי שלא היה בשלט הקודם.
אני חושב שאתה מזלזל קצת בטכנולוגיה שיש שם, לפי הרשמים והמידע שיש לנו שלט פרימיום.

סטיק HALL EFFECT עולה בערך 2$-3$ לקניין של מליוני חתיכות, מדובר בעלות של בערך 3$ פר שלט. שני טאצ' פאדים היו כבר בשלט הקודם, כנ"ל על טריגרים אחוריים, פידבק הפטי (וגם בטאצ'פדים), סוללת ליתיום וכו'... בקיצור מדובר ברוויזיה של השלט הקודם שעלה בשיגור 50$. הם יכולים למכור אותו ב-50$, הם יכולים גם ב-70$ או ב-90$, הכל תלוי ב-margin רווח ש-valve רוצים.

מבחינתי ההבדל האמיתי בין השלט החדש לשלט הקודם הוא ארגונומיות. עכשיו יש לו סופסוף צורה של שלט אמיתי, הכפתורים עברו למקום שבו אמורים להיות כפתורים והם בגודל נורמאלי, יש DPAD, יש שני סטיקים והם נמצאים איפה שאמורים להיות סטיקים. השלט הזה מרגיש בול כמו השלט הקודם מבחינת פיצ'רים (עם טאצ'ים קטנים כמו למשל שהכבל הטענה הפך ל"דוק" ויש HALL EFFECT) אבל ארגנו אותו כמו שלט אקסבוקס כך שעכשיו אשכרה אפשר להשתמש בו כמו שלט אמיתי.

יש לי את הקודם, הוא שיקוץ, השתמשתי בו שלוש פעמים ומאז הוא מעלה אבק. הוא שלט בזוי, רק סטיק אחד, הכפתורי פנים לא במקום נוח והם קטנים ומרגישים לא טוב, אין DPAD, הוא קל כמו צעצוע והצורה שלו פשוט מוזרה. אחרי 10 שנים של R&D עצמאי הם הגיעו למסקנה שסוני הגיעו אליה וכך גם נינטנדו - אקסבוקס צדקו עם השלט 360, הוא היה השלט המושלם וכל שלט טוב מאז ה-360 הוא פשוט רוויזיה קצת יותר נוחה של השלט 360. הנה טיפ לכל מי שמנסה לעשות R&D לשלט - קחו את השלט 360 (או יותר נכון את השלט XSX) ותבנו משם, יחסוך לכך מליונים. סוני בסוף הגיעה לשם, נינטנדו בסוף הגיעה לשם ועכשיו גם VALVE הגיעה לשם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 01:05

Laskin כתב:
DrKeo כתב:לאסקין, השלט כמעט זהה לשלט הקודם שלהם והוא נמכר לא מזמן בסיילים ב-20$. הם יכולים למכור אותו ב-100$ כי הם ידועים במחירי החומרה המופרזים שלהם, אבל השלט הזה לא אמור לעלות כמו הדואל סנס. בכל מקרה זה היה צריך להגיע עם כל גייבקיוב בחינם.

גלאס, ואלב לא יוציאו את HL3 לפלייסטיישן.
הם לא צריכים את הכסף הנוסף שזה יעשה להם, הם יעדיפו לקחת מכל יחידה 100% בסטים גם אם זה ייקח עוד חמש או עשר שנים להגיע לפוטנציאל המכירות שיש לו על הקונסולות.

כמו שהם לא היו צריכים את הכסף הנוסף שעשו להם...
The Orange Box
Counter Strike Global Offensive
PORTAL 2

אם הם בחרו לא להשאיר כסף על השולחן אז... כשמשחקים היו הרבה יותר זולים לפיתוח, למה שבעידן של היום הם ישאירו את הכסף על השולחן?
אחרי 3 שנים Half life 3 יעשה כבר את רוב הכסף שלו בסטים, ויגיע הרגע שלו לעשות עוד כסף בפלייסטישן.
HL3 גם הולך לרוץ על גייבקיוב שהוא חלש מהPS5 וכנראה לרוץ ממש טוב עליה בגלל אופטומזציה שואלב יעשו לו, אז אין שום הגיון בלא להוציא אותו לפלייסטישן.
המתחרה הישירה של פלייסטיישן מוציאה אליה משחקים כדי להרוויח עוד כמה גרושים, אז ואלב שאף פעם לא התנגדה עקרונית להוציא משחקים לפלייסטישן לא תוציא?

Hypno כתב:למה CS לא הגיע

מאיפה הבאת את זה שהוא לא הגיע קאז? הפיקאצ'ו והצריזארד ההם שתפסת סיפרו לך את זה?
ואלב תמיד ניסו להוציא גרסאות של CS לקונסולות (לא תמיד לפלייסטישן) זה לא תפס ברמה שהם ציפו לה אז הם הפסיקו לנסות כבר שני דורות.
הביטחון שאתה מדבר על נושאים שאתה לא מבין בהם כלום לא מפסיק להדהים אותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 02:21

אם אני לא טועה VALVE לא הוציאו משחק לקונסולות מאז פורטל 2 לפני 14 שנים. אני חושב שהיום כשVALVE מוציאים משחק HL זה כדי להוכיח משהו בקשר לסטים או אחת החומרות שלהם. אחרת למה אלכס לא יצא לPSVR או לקווסט? אם HL3 או מה שלא יהיה הכותר הבא יוצא בכדי להדגים את הקסדת VR או הגייבקיוב אז אני לא רואה סיבה למה להוציא את המשחק לפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 03:06

נדב, ואלב אמרו שHL3 לא יהיה משחק VR. זה גם די התאבדות כלכלית להוציא משחק ראשי ממסופר בלעדית לVR. אנחנו לא הולכים בחיים לראות Battlefield 7... או פיינל פנטזי 17 בלעדיים לVR כי מליוני בני אדם לא יכולים להשתמש בזה. אפילו משחק כמו רזי 7 שנבנה סביב VR מאפשר לאנשים לשחק אותו בלי הVR בכלל. :-)

אז אחרי שהVR יצא מהתמונה רשמית, איזו חומרה נשארה לואלב לקדם? רק הגייבקיוב :-). בלעדיות לPC/גייבקיוב ל3 שנים יתנו לגייבקיוב את כל הדחיפה שהוא צריך ואחרי 3 שנים אפשר להוציא לפלייסטישן בסבבה.

צודק שואלב אוהבת לקדם את הפלטפורמות שלה והחומרות שלה עם Half life אבל הם גם אוהבים לעשות חידושים טכנולוגיים, באופן כללי. לחזור על VR אחרי שהם כבר מיצו את הריעון עם אלכס, זה לא באופי שלהם לחזור על אותו שטיק פעמיים. HL1 הביא את הAI המטורף שלו לזמנו, HL2 את הגרפיקה המדהימה לזמנו ואת הפיזיקה המטורפת שלו, החידוש של HL3 יהיה כנראה טכנולוגי אבל בלי קשר לחומרה כלשהי, יהיה חידוש גרפי/פיזיקלי/AI מעיף ראשים אחר :-)

אלכס לא יצא לPSVR כי אין מספיק PSVR בשוק כדי שהמשחק ימכור טוב אלה יהיו מכירות שלא שווה לטרוח בשבילן. נחייה ונראה :-)
מעניין אם לקאז יהיה ביצים פעם אחת בחיים, לפתוח התערבות על משהו :-) אה, ולגבי זה שהם אמרו את זה ב2015,זה עדיין תקף כי המשחק בוודאות בתכנון לפחות מאז אם לא לפני זה, משחק גדול כזה מתכננים עשור ויותר לפני שיוצא.
https://www.pcgamer.com/valve-writer-sa ... a-vr-game/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 08:47

ב-15 שנים האחרונות ואלב יותר משילשו את ההכנסות שלהם.
אין להם סיבה להוציא שום משחק היום לשום מתחרה, זה גרושים. אם יש משחקים שהיו עושים את זה איתם זה היה CS או דוטא שמכניסים להם הכי הרבה ובהפרש עצום יותר ממה שחמישים משחקי סינגל יעשו להם.
הם לא עשו את זה עם המשחקים האחרונים שלהם, אני לא חושב שיש את זה עם העתידיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 14:18

אכן, החברה מגלגלת איזה 10 מליארד דולר בשנה מסטים, אתה חושב שה-200 מליון ש-HL3 יעשה בקונסולות לאורך דור שלם משנה להם? זו בדיוק נקודה זהה לפיתוח צד א' של אקסבוקס או סוני, מה שמשנה הוא הפלטפורמה לא הגרושים שהוציאו או ירוויחו ממשחק צד א' כזה או אחר. חברות שמחזיקות פלטפורמה מוציאות משחקים עם מטרה לחזק את הפלטפורמה, לא כדי לעשות עוד כמה גרושים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 15:05

אני חושב שעידן האקסקלוסיבים חוץ מנינטנדו נגמר נדב. אנחנו רואים את זה שוב ושוב חברות עשירות מואלב לא מרשות לעצמן לעשות תוכנה אקסקלוסיבית יותר עלויות הפיתוח מטורפות מדי. ואלב חברה פרטית אז בתאוריה הם יכולים לעשות מה שבזין שלהם אבל זו עדיין תהיה החלטה שהיא על סף הטירוף.
HL3 הוא כנראה אחד המשחקים היקרים ביותר לפיתוח בהיסטוריה, וכנראה נמצא בפיתוח (ברמה כלשהי) לפחות עשור.

אתם שוכחים שHL3 על הפלייסטישן זה PR חינם לגייבקיוב ולסטים :-) בן אדם שישחק ב2029 בHL3 על הPS5/PS6 ויאהב אותו יחשוב לעצמו איזה פרייאר הוא היה שהוא חיכה כל כך הרבה זמן לפורט על הפלייסטישן ולא בנה מחשב/קנה גייבקיוב, ויכול להיות שבדורות הבאים הוא יחליט לעבור פלטפורמה.במיוחד שכל האקסקלוסיבים של סוני יהיו זמינים לו על הPC הזה והוא לא מפסיד כלום.

כל מה שאתם אומרים על זה שקידום הפלטפורמה הוא הדבר הכי חשוב, זה היה תמיד נכון. גם שואלב בחרו להוציא את HL2 לאקסבוקס המקורי שנה אחרי הPC זה לא סתר את זה שסטים היתה החשיבות העליונה ביותר של ואלב הם פשוט ידעו שHL2 על הבוקס אחרי שנה לא פוגע בכלל בסטים, HL2 כבר בנה את הפלטפורמה מליונים הצטרפו לסטים רק בשבילו.

באותו אופן Half life 3 על הפלייסטישן לא יפגע בגייבקיוב, מי שHalf life 3 באמת חשוב לו לא ישחק אחרי 3 שנים, הוא ישחק Day one ואם הוא לא יכול להרשות לעצמו day one הוא ישחק בחלון ההשקה.

ימים יגידו :-) אני נהנה מצחצוח החרבות הזה עם קאז, כי משעשע אותי שהוא חשב שאחזור בי מהתחזית שלי על HL3 רק בגלל שיש עכשיו גייבקיוב, אני מחכה כבר לראות איך הוא מזיע ב2029 :-) קאז כבר הפסדת, עכשיו זה רק עניין של זמן עד שתראה את זה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 16 נובמבר 2025, 15:20

גלאס, השבוע פורסם שסוני רוצים להפסיק לשגר משחקים בלעדיים על ה-PC. אז אולי האקסקלוסיביים כן רלוונטיים עדיין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 15:28

כן, עדין האקסקלוסיבים כל כך נגמר שנינטנדו לא תתפס מתה עם משחק שלה על פלטפורמה מתחרה ועל פי הדיווחים סוני הולכת לצמצם את הנוכחות שלה על ה-PC. עידן הבלעדיים יכול להגמר אם בא לחברות להפסיק בלעדיים, אבל ברגע שיהיה שחקן משמעותי עם בלעדיים הוא יעיף את כולם מהמים כי בלעדיים הם מדברים הכי חשובים לתחזק פלטפורמה.

אין ל-VALVE שום סיבה להוציא את HL הבא לפלייסטיישן אם המטרה שלו היא לגרום למוצר שלהם לזרוח (אם זה VR, סטים, או כל דבר אחר). כמובן שאם הם סתם מוציאים את המשחק וזהו אז כן, למה לא, אקסטרה כמה מליוני דולרים זה תמיד מבורך. אבל אם יש לו מטרה לקדם משהו, הכסף הזה פשוט לא שווה את זה, תמיד שמים את הפלטפורמה שמכניסה מליארדים לפני משחק בודד שיכניס כמה מליונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 15:29

glass man כתב:אני חושב שעידן האקסקלוסיבים חוץ מנינטנדו נגמר נדב. אנחנו רואים את זה שוב ושוב חברות עשירות מואלב לא מרשות לעצמן לעשות תוכנה אקסקלוסיבית יותר עלויות הפיתוח מטורפות מדי. ואלב חברה פרטית אז בתאוריה הם יכולים לעשות מה שבזין שלהם אבל זו עדיין תהיה החלטה שהיא על סף הטירוף.
HL3 הוא כנראה אחד המשחקים היקרים ביותר לפיתוח בהיסטוריה, וכנראה נמצא בפיתוח (ברמה כלשהי) לפחות עשור.

אתם שוכחים שHL3 על הפלייסטישן זה PR חינם לגייבקיוב ולסטים :-) בן אדם שישחק ב2029 בHL3 על הPS5/PS6 ויאהב אותו יחשוב לעצמו איזה פרייאר הוא היה שהוא חיכה כל כך הרבה זמן לפורט על הפלייסטישן ולא בנה מחשב/קנה גייבקיוב, ויכול להיות שבדורות הבאים הוא יחליט לעבור פלטפורמה.במיוחד שכל האקסקלוסיבים של סוני יהיו זמינים לו על הPC הזה והוא לא מפסיד כלום.

כל מה שאתם אומרים על זה שקידום הפלטפורמה הוא הדבר הכי חשוב, זה היה תמיד נכון. גם שואלב בחרו להוציא את HL2 לאקסבוקס המקורי שנה אחרי הPC זה לא סתר את זה שסטים היתה החשיבות העליונה ביותר של ואלב הם פשוט ידעו שHL2 על הבוקס אחרי שנה לא פוגע בכלל בסטים, HL2 כבר בנה את הפלטפורמה מליונים הצטרפו לסטים רק בשבילו.

באותו אופן Half life 3 על הפלייסטישן לא יפגע בגייבקיוב, מי שHalf life 3 באמת חשוב לו לא ישחק אחרי 3 שנים, הוא ישחק Day one ואם הוא לא יכול להרשות לעצמו day one הוא ישחק בחלון ההשקה.

ימים יגידו :-) אני נהנה מצחצוח החרבות הזה עם קאז, כי משעשע אותי שהוא חשב שאחזור בי מהתחזית שלי על HL3 רק בגלל שיש עכשיו גייבקיוב, אני מחכה כבר לראות איך הוא מזיע ב2029 :-) קאז כבר הפסדת, עכשיו זה רק עניין של זמן עד שתראה את זה.

ואלה שונה לגמרי מכל חברה אחרת בתעשייה.
ההוצאות שלהם, מספר העובדים, וכו לעומת ההכנסות… והכי חשוב - החברה פרטית ולא נסחרת. לא מעניין אותם להראות פוטנציאל ועלייה במכירות. אין מה להשוות לשום חברה אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 15:33

יש כמה נקודות השוואה בערך דומות, למשל הם קצת דומים לאפיק. יש להם את פורטנייט שמדפיס אינסוף כסף, יש להם חנות, הם מפיצים קצת משחקים, הם לא ציבוריים (למרות שיש להם לא מעט משקיעים שהם צריכים לענות להם).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 15:38

עיקר ההכנסה של אפיק תלוי במולטיפלאטפורם, עיקר ההכנסה של סטים תלוי בחנות שלהם. זה לא דומה בכלל, גם אם יש נקודות דמיון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 16:24

נדב: בשביל נינטנדו האקסקלוסיבים הם הלב שלהם, בלי האקסקלוסיבים שלהם, אף אחד לא יקנה את הקונסולות שלהם, והם גם מפתחים לרוב בתקציבים נמוכים בהרבה משאר התעשיה (לא תמיד, יש להם גם משחקים יקרים לפיתוח אבל לרוב) נינטנדו היא היחידה שבאמת חייבת אקסקלוסיבים בשביל למכור את הפלטפורמה.
הפלייסטישן היא פלטפורמה בריאה של 84M וזה יגדל מאוד עד 2029 בייחוד אם נכניס גם את הPS6 לתמונה. אני לא חוזר בי אני עדיין חושב שהPS6 יהיה הפלייסטישן שמוכר הכי רע מאז הPS3 אבל עדיין עם הPS5 יהיה מדובר בפלטפורמה מאוחדת של מעל מאה ארבעים מליון משתמשים, זה לא מספר שקל להתעלם ממנו בשביל ואלב לדעתי.

להתעלם מהEcosystem של פלייסטישן שהיא בדרך להיות המונופול בקונסולות זה טירוף שאין לו הגיון כלכלי, אין סיבה לואלב לוותר על פלטפורמה שמציעה לה גישה למעל 84M לקוחות. הם לא ויתרו על האקסבוקס המקורי שהיה לו 24M לקוחות הם יוותרו על הפלייסטישן?

תראה אחי בטח תסכים שאנחנו יכולים לכתוב מה שבא לנו, לכאן או לכאן ובסוף גייב נואל יקח את ההחלטה שלו לא משנה מה נגיד אז נשאר לנו רק לחכות ולראות :-)
אני חושב שHL3 הולך לשבור שיאים של ערכי הפקה, אולי דרך הסביבות ההריסות שדיברת עליהם אולי בגרפיקה אולי בדרך אחרת, אבל מדובר פה בהשקעה תקציבית מטורפת שהם ירצו להחזיר עליה את המקסימום האפשרי.

לאסקין: אני לא מבין את הטענה אחי. ואלב עשירים כקורח ולא מחוייבים לאיש אני מסכים עם זה וגם ציינתי שהם חברה פרטית שיכולים לעשות כרצונם ולא כבולים לאף אחד.. אוקיי אבל לא אמרת למה שואלב יוותרו מרצונם על כל הכסף הזה שזמין להם על הפלייסטישן. זה לא שאנשים ינטשו את סטים לטובת פלייסטישן אם HL3 יוצא אליה ב2029. הם כבר שיחקו אותו ב2026 מה איכפת להם מה יקרה עוד 3 שנים? מעניין להם את התוכס, באיזה משחק ישן משחקים בעלי הפלייסטישן.

מה סוני הפסידה שהיא מימנה מהכיס שלה את Death Stranding ואחרי שנה הוציאה למחשב? רוב האנשים שרצו לשחק בDeath Stranding עשו את זה בהשקה שלו על הPS4 הרוב לא חיכו, אז סוני לא הפסידה כלום. היא ידעה שמישהו כמו נדב שהוא פאנט קוג'ימה מקסימום יקנה על הPC או שהוא יישבר מתישהו ויקנה את הפלטפורמה שלה, אבל הPC לא פגע בה כי רוב מי שרוצה לשחק במשחק עושה את זה מיד כשהוא זמין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 17:08

בזמן האקס בוקס המקורי הם לא היו 5% ממה שהם היום, מה זו ההשוואה הזו? מה שהיה לפני 25 שנה לא רלוונטי, וגם מה שהיה לפני 15 שנה. הסיבה ברורה - עכשיו לא רק שיש להם חנות, יש להם גם קונסולה שתתחרה על הזמן שלך בסלון. ה-70% שירוויחו מהחנות של פלייסטיישן על מכירות של HL3 לא יהיה שווה את זה בשום צורה.
ושוב, לא משנה כמה HL3 ימכור במשך עשור על קונסולות מתחרות - דוטא וCS יעשו את הסכום הזה בחודשים בודדים. אז אם לא מביאים אותם, אין שום הגיון בHL3.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים