נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 מאי 2020, 12:10

הנה משהו מעניין-היוטיובר RedGamingTech טוען שיש לו מידע אקסקלוסיבי על ה-APU של הפס5 והוא שיתף את זה בוידאו הזה:

אני ממליץ כמובן לקחת את כל מה שהוא אומר בעירבון מוגבל,אבל בהנחה שלפחות הפרטים העיקריים נכונים,אז ה-CPU של הפס5 (וכנראה גם של ה-XSX) קצת יותר מתקדם ממה שחשבנו:
-במקום שני CCX בני 4 ליבות כשלכל CCX יש חצי מהקאש L3 הכולל יהיה CCX אחד של 8 ליבות עם קאש L3 מאוחד וזה כנראה יוביל לביצועים קצת יותר טובים ו-latency משופר בפעולות בין הליבות. המבנה CCX הזה אמור היה להיות מוטמע ב-Zen2 גם למעבדי Ryzen אבל בסוף הוזז קדימה ל-Zen 3. לפי שנה וחצי הימרתי שככה יהיה בנוי ה-CPU של הדור הבא אבל ברגע שהכריזו על סדרה 3000 וראיתי שהם נשארו עם אותה חלוקת CCX של הדור הראשון הנחתי שזה מחוץ לתמונה. מאוד נחמד אם נכון,נשמע שהוא די בטוח בזה.
-כל מיני דיבורים על למה TF זה לא כל התמונה בלה בלה
-טוען שיש עדיין חלקים ב-SOC של ה-XSX שלא דיברו עליהם.

קיאו,אני אשמח אם תראה את הסרטון ותגיד לנו כמה ממה שהוא אומר זה בולשיט וכמה אשכרה נכון,כי האינטרנט מאוד חלוק לגבי התוכן של הבחור הזה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 מאי 2020, 12:31

מאיפה הבאתם את נתון 24 איש? אני ראיתי ציוץ שזה היה 700.

בכל אופן, טק דמו שלא צריך לקחת בחשבון שום דבר אחר זה לא מעניין. גם אנת'ם בהדגמה המפורסמת מ E3 רץ על XBOX 1X. היה עדיף אם בסוף היה נחשף שזה המשחק הבא שאפיק עושים. אבל הם לא. אפשר כבר לצחוק עליהם שהם הפסיקו לעשות משחקים?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 12:45

Kazz כתב:מאיפה הבאתם את נתון 24 איש? אני ראיתי ציוץ שזה היה 700.

בכל אופן, טק דמו שלא צריך לקחת בחשבון שום דבר אחר זה לא מעניין. גם אנת'ם בהדגמה המפורסמת מ E3 רץ על XBOX 1X. היה עדיף אם בסוף היה נחשף שזה המשחק הבא שאפיק עושים. אבל הם לא. אפשר כבר לצחוק עליהם שהם הפסיקו לעשות משחקים?

לא, צריך שיעברו 22.3 שנים כדי שזה יהיה מצחיק

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 מאי 2020, 12:50

דין אחר לאפיק? :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 מאי 2020, 12:59

Kazz כתב:מאיפה הבאתם את נתון 24 איש? אני ראיתי ציוץ שזה היה 700.

אחד החבר'ה של אפיק אמר את זה בריאיון עם קילי אחרי ההדגמה של המנוע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 13:05

Kazz כתב:דין אחר לאפיק? :)

אותו דין בדיוק.
על וואלב הפסיקו לצחוק אחרי שהוציאו עכשיו את ALYX.
אם אפיק לא יוציאו עוד 3-6 שנים משחק - נצחק גם עליהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 13:10

מעל 5.38 מיליון צפיות כבר לדמו מהערוץ של אנריל פלוס 3.7 מיליון צפיות דרך הערוץ של IGN. תזכירו לי מתי היה כזה טירוף ושיח סביב טק דמו אחד?

סוני שיחקו אותה עם הקישור של הדבר הזה לפס5 ואפיק שיחקו אותה ביצירת טק דמו שידברו עליו ושהאינטרנט באמת יתפוצץ ממנו בזכות זה שבנו גיימפליי שנראה אותנטי וגרם לכולם לחשוב שזה בר הישג (ומילה לקאז: גם DF חושבים שזה טארגט שיגיעו אליו ואף יעברו אותו ולכן הם כל כך מתרגשים מזה, אי אפשר לאמר שזה דמו מופרך שלא מהווה אינדיקציה למה שנראה בהמשך הדור) ולא עוד cut scene מפונפן שמרונדר IN ENGINE עם כל הסייגים שזה מעלה לכולם אוטומטית כמו ב Hellblade 2.

ועכשיו המומנטום ימשיך עבורם עם האירוע ביוני. למזלה של מייקרוסופט עוד יש לה את המילה האחרונה עם האירוע של יולי, מקווה בשבילם שיפציצו הפעם באמת כמו שצריך, שפשוט יתנו לאנשים את מה שהם רוצים לראות כמו איך שסוני עושה כל הזמן. למה זה כל כך קשה? כל אחד שקצת מסתובב באינטרנט יודע מהן הציפיות ומה יפוצץ לאנשים את הראש ומשום מה מידע כזה בסיסי לא מגיע לראשים האטומים שמנהלים את השיווק במייקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 13:40

צפיתי בדמו שוב - הוא ממש מרשים אבל שתי נקודות שלא ראיתי שעלו פה -

1. כל הדמו הזה אולי היה שחיק, אבל היה עולם ריק לחלוטין. לא היו אויבים, לא היו שום מערכות כמעט לקשרי גומלין כלשהן... מעניין כמה כל אלו היו פוגעים בגרפיקה/ביצועים.
2. הנקודה שהיא דואה/מעופפת - היא לא בזמן משחק. זה נראה כמו סרטון (הקטע שהמצלמה מאבדת אותה ואז חוזרים אליה פתאום), וזה נראה שהיא לא ממש יכולה לעצור שם על כל צלע שהיא תרצה.

בקיצור, אהבתי, אבל חוזר לדעה המקורית שלי - רוצה לראות משחק אמיתי שרץ, עם מערכות, אינטראקציה, אוייבים, משהו אחר חוץ מאבק וסלעים, אולי? :)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 13:41

dean כתב:
DrKeo כתב:
dean כתב:
לרוץ זה ירוץ, אבל אנשים גם בוחרים להתעלם מהעובדה הדי מדהימה שהההבדל במהירות הדיסק בין קונסולות הדור הבא גדול יותר מההבדל בין הקונסולות דור הנוכחי לקונסולות דור הבא.

למי שלא הבין - הקפיצה בין ה PS5 (מהירות 5.5GBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs) גדולה יותר מהקפיצה בין ה One X (מהירות 140MBs) ל Series X (מהירות 2.4GBs).

לחשוב שההבדל התהומי הזה חסר משמעות זה אבסורד. אבל מה זה משנה שיש את Playstation Studios :)

זאת לא בדיוק דרך להשוות, זה בערך כמו להגיד שהxsx חזקה מהפס5 ביותר מפס4 שלם. כלומר זה נכון, אבל כוח מודדים בצורה יחסית ולהגיד שהxsx יותר קרובה לדור הקודם מאשר לפס5 זה קצת מגוחך.

בכל מקרה, אלה אם אתה רוצה לצלול עמוק טכנית לדיון הזה, בו נגיד שהיתרונות של הssd של סוני כנראה לא יגיעו באנריל 5 אלה במשהו בלעדי מנוטי דוג או סנטה מוניקה.

למה זו לא דרך להשוות? החישוב הוא די פשוט.
האם ההבדל בין הפס5 לסיריאס X מבחינת מהירות דיסק לא גדול יותר מההבדל בין הוואן X לסיריאס X?
אין פה ניואנסים, זה די שחור ולבן. אלא אם כן אתה טוען ל diminishing returns, כי פה איבדת אותי.

זה כמו להגיד שמכונת 6TF קרובה יותר לדור הקודם ממכונת 10TF, זה לא עובד ככה. כל המבנה של ה-I/O השתנה בדור הזה, משחקים לא הולכים להיות מוזרמים באותה צורה כמו שהם עובדים עכשיו. העובדה שסוני מסוגלת להזרים 8-9 גיגה בשניה לעומת 4.8 של מיקרוסופט בעיקר תעיד על הבלעדיים שלה, תהיה לזה השפעה מינימאלית עד לא קיימת במשחקי צד ג', מה שהדמו הזה מכוון אליו כמובן. העובדה ששתי החברות מכוונות להזרמה של הפריים הבא אומרת שסוני התפרעה עם ה-SSD וקצת שכחה את המעבד וה-GPU ומהצד השני אפשר להגיד שמיקרוסופט התקמצנה על ה-SSD.

מה אני אגיד לך, נחיה ונראה, אבל יש לי הרגשה שבסוף בכותרי צד ג' מה שתראה זה בול אותו משחק שנראה בול אותו דבר אבל רץ ב-10%-30% ברזולוציה גבוהה יותר על ה-XSX, תלוי במנוע והאם הוא מוגבל בכוח GPU או רוחב פס זיכרון.

Uncle Pey'j כתב:הנה משהו מעניין-היוטיובר RedGamingTech טוען שיש לו מידע אקסקלוסיבי על ה-APU של הפס5 והוא שיתף את זה בוידאו הזה:

אני ממליץ כמובן לקחת את כל מה שהוא אומר בעירבון מוגבל,אבל בהנחה שלפחות הפרטים העיקריים נכונים,אז ה-CPU של הפס5 (וכנראה גם של ה-XSX) קצת יותר מתקדם ממה שחשבנו:
-במקום שני CCX בני 4 ליבות כשלכל CCX יש חצי מהקאש L3 הכולל יהיה CCX אחד של 8 ליבות עם קאש L3 מאוחד וזה כנראה יוביל לביצועים קצת יותר טובים ו-latency משופר בפעולות בין הליבות. המבנה CCX הזה אמור היה להיות מוטמע ב-Zen2 גם למעבדי Ryzen אבל בסוף הוזז קדימה ל-Zen 3. לפי שנה וחצי הימרתי שככה יהיה בנוי ה-CPU של הדור הבא אבל ברגע שהכריזו על סדרה 3000 וראיתי שהם נשארו עם אותה חלוקת CCX של הדור הראשון הנחתי שזה מחוץ לתמונה. מאוד נחמד אם נכון,נשמע שהוא די בטוח בזה.
-כל מיני דיבורים על למה TF זה לא כל התמונה בלה בלה
-טוען שיש עדיין חלקים ב-SOC של ה-XSX שלא דיברו עליהם.

קיאו,אני אשמח אם תראה את הסרטון ותגיד לנו כמה ממה שהוא אומר זה בולשיט וכמה אשכרה נכון,כי האינטרנט מאוד חלוק לגבי התוכן של הבחור הזה.

אני ממש שונא את התוכן של הבחור הזה, הוא חיי בעולם של פסודו-טכנולוגיה וקליקבייטים. אני חייב לצפות בזה? :?

Klayman כתב:צפיתי בדמו שוב - הוא ממש מרשים אבל שתי נקודות שלא ראיתי שעלו פה -

1. כל הדמו הזה אולי היה שחיק, אבל היה עולם ריק לחלוטין. לא היו אויבים, לא היו שום מערכות כמעט לקשרי גומלין כלשהן... מעניין כמה כל אלו היו פוגעים בגרפיקה/ביצועים.
2. הנקודה שהיא דואה/מעופפת - היא לא בזמן משחק. זה נראה כמו סרטון (הקטע שהמצלמה מאבדת אותה ואז חוזרים אליה פתאום), וזה נראה שהיא לא ממש יכולה לעצור שם על כל צלע שהיא תרצה.

בקיצור, אהבתי, אבל חוזר לדעה המקורית שלי - רוצה לראות משחק אמיתי שרץ, עם מערכות, אינטראקציה, אוייבים, משהו אחר חוץ מאבק וסלעים, אולי? :)

מה שלי הכי הפריע זה שלא הייתה צמחיה בכלל. אני רוצה לראות אותם מרנדרים פוליגון פר פיקסל כשיש עצים, שיחים או דשא בסביבה. יש לי הרגשה שאז זה הופך לקצת יותר מסובך. כנראה שיש סיבה למה הדמו בסביבה מדברית.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 מאי 2020, 13:48

Laskin כתב:
Kazz כתב:דין אחר לאפיק? :)

אותו דין בדיוק.
על וואלב הפסיקו לצחוק אחרי שהוציאו עכשיו את ALYX.
אם אפיק לא יוציאו עוד 3-6 שנים משחק - נצחק גם עליהם.

לפי הדין שלכם, אפיק לא הוציאו משחק מאז גירס 3. כמה שנים עברו מאז?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 14:00

לא, לא... פורטנייט זה לגמרי משחק, להזכירך - יש עוד מצבים מלבד הבאטל רויאל.
יצא ב-2017, רשמית ב-2019 :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 מאי 2020, 14:04

משחק מולטי/קו-אופ. ממתי זה נחשב? את CS:GO לא החשבת..את DOTA2 לא החשבת..את ארטיפקט לא החשבת..את אנדרלורדס לא החשבת..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 14:12

CS:GO הוא שדרוג של CS ששיחקתי לפני 20 שנה. ובכל מקרה יצא ב-2012. מצידי תחשיב אותו, מה ההבדל בין זה לבין פורטל 2? שנה? קח אותו.
פורטנייט זה משחק מקורי שנבנה מאפס ומושקע מאוד. ושוב - לא רק הבאטלרויאל.
את DOTA 2 אני כן מחשיב. יצא ב-2013. זה המשחק האחרון שהוציאו.

את אנדרלורדס וארטיפקט אני באמת לא מחשיב, זה משחקים ברמה של מובייל, גם לבליזארד אני לא מחשיב את הארת'סטון, למרות שזה המשחק שאני משחק בו הכי הרבה, וכמעט כל יום מאז הבטא שלו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 מאי 2020, 14:30

לא, כי יש כאלה שמחשיבים את פורטל 2 כמשחק האחרון שואלב הוציאו לפני Alyx.

אה, פורטנייט זה לא משחק של מובייל? אממ..
למה מי שאהב את אפיק כפי שהכיר אותה דרך משחקי גירס יחשיב את פורטנייט? ממשחקי סינגל פלייר AAA סינמטיים ודוחפים גרפיקה הם הפכו למפתחת משחק מולטי F2P לא מתקדם גרפית. איזה הבדל תהומי.
שלא נדבר על הrip off חסר הבושה שהם עשו ל PUBG ואיך הם מעשית זנחו את ה'בייבי' שהם עבדו עליו איזה 7 שנים כדי לקפוץ על הטרנד. הפורטנייט save the world הוא קוריוז ותו לא.

איזה עוד קונטרסט צריך לבקש מאשר זה שכל השחקנים מזילים ריר על הוידאו שאפיק הוציאו אתמול יחד עם הידיעה שזה הדבר היחיד שנראה בסגנון מבית אפיק בעתיד הקרוב..ובאותה העת הכרזה כמובן שפורטנייט ישוחרר לדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 מאי 2020, 14:36

אבל נראה לי אפיק אמרו שהם ממירים את המשחק לאנריל 5 שנה הבאה לא?

אגב המים בדמו היו מעאפנים ממש לדעתי. בערך 0 התקדמות.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 14:39

מה זה משנה אם זה פורטל או דוטא 2? כך או כך עברו 7 או 9 שנים, לא הבדל גדול.
ולא, העובדה שמצב אחד של פורטנייט קיים במובייל לא הופך אותו ל"משחק ברמה של מובייל".
ושוב, למרות שההצלחה הגדולה שלו הגיעה מהבאטל רויאל - יש גם משחק קו אופ מגניב לגמרי ומלא מכניקות מקוריות והוא משחק מושקע מאוד, גם אם הוא לא לטעמך ולטעמי. זה לא "קוריוז", פשוט מה לעשות - יש מוד שעושה להם מליארדים מדי חודש. קורה. וכשזה קורה - רצוי להשקיע בזה :P

אני לא טוען שאין ירידה באיכות *מבחינתי* בין גירס 3 (שאגב, גם היה בינוני בעיניי) לפורטנייט, בטח שיש, אבל גם בין HL2 או פורטל לבין כל המשחקי קלפים ושות' יש.
ואלב הרוויחו לאחרונה, ביושר, את הטייטל "מפתחת AAA מהשורה הראשונה", עם אלכס. לאפיק יש איזה 5 שנים לעשות את זה עכשיו, נתחיל לצחוק עליהם עוד שנתיים-שלוש, אם לא יכריזו על משהו. עוד 6 שנים יהפכו לבדיחה כמו שואלב היו עד לפני אלכס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 14:54

swiss-the-engine כתב:אבל נראה לי אפיק אמרו שהם ממירים את המשחק לאנריל 5 שנה הבאה לא?

אגב המים בדמו היו מעאפנים ממש לדעתי. בערך 0 התקדמות.

כן, זה מה שאמרו.
ואני מסכים, המים נראים אות דבר... אולי הם הצליחו לייעל את הביצועים, אבל על פניו נראה כמו דור נכחי לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 15:03

המים באמת אותו הדבר אבל נראים לי ברמה כבר מספיק סבבה לא? עד כמה כבר אפשר לשפר מבחינה וויזואלית את השלולית הקטנה הזו שם. מבחינת פיזיקת נוזלים וכאלה אני מסכים שלא היה שם כלום, הם מתנהגים אותו הדבר.

קליימן, יכול להיות שאתה צודק, אם ככה זה מן הסתם קצת מבאס, יכול להיות שיוציאו את הדמו בהמשך או שיעשו הדגמה מפורטת יותר ואז נראה אם אפשר באמת לזוז שם בחופשיות או שזה סרטון מעבר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 15:07

בעיניי זה לא נראה ממש "טבעי", מים לא זזים ככה ממש... זה יפה, אבל אם אין התקדמות בדור הזה - כנראה שלא השקיעו שם עדיין.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 15:23

כן מסכים הם עדיין זזים כמו בדור האחרון. נראים טוב אבל גם פה נראים טוב כמו בדור האחרון, לא שונים בעיקרון בכלום.

אולי במצב הנוכחי החומרה כרגע MAXED OUT וצריך אופטמיזציה רצינית כדי לדחוף דברים הלאה, כמו שאתה רואה גם המודל לא רמה ממש מעל הדור (למרות שבגדול כן ברמות הגבוהות של המודלים) ובמיוחד השיער - לגמרי דור נוכחי ומתחת (סקוור עושים שיער יותר טוב בהרבה למשל), והרי יש טכנולוגיות שיער מרשימות שהוצגו לדור הבא אבל אני מתאר לעצמי שכרגע הקונסולה לא מסוגלת להכיל את כל הגראפיקה הזו פלוס שיער פלוס פיזיקת נוזלים מתקדמת למים וכו'. לא יודע גם אם תוכל בעתיד, אולי יצטרכו לעשות וויתורים מסויימים אם רוצים משחקים שנראים ככה.

זה לא משהו חדש, גם בדור הנוכחי הרבה פעמים יצאו משחקים מאוד מרשימים עם נקודת תורפה לא קטנה בגלל שכנראה המנוע לא מסוגל לסחוב יותר, הורייזון עם מים בינוניים (והרי ברור שגרילה יכולים לעשות מים טוב יותר), אנצ'רטד 4 עם חרא הצללה. בקיצור לא חסר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 15:46

ככל שאני חושב על זה יותר, אני מבין שאולי הטק-דמו הזה היה נחמד, אבל הוא לא עדיף על משחק אמיתי בשום צורה. זה הבדל משמעותי לדעתי, לראות את כל המערכות זזות ו'מנגנות' ביחד, ואין שום דרך להחליף את זה ב'סרט פיקסאר' או במעין דמו שכזה, שלא ברור בדיוק מה ומי ומו הולך בו.... העולם בסוף היה מת. כל מה שהיה שם זו דמות אחת (די לא משהו), ואפס מערכות אמיתיות.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2020, 15:51

בטח, אף אחד לא מעדיף טק דמו על פני משחק אמיתי
אבל אולי זה כן עדיף מתצוגת גיימפליי של משחק אמיתי, שהוא קרוס ג׳ן. אנחנו כל כך צמאים לדור הבא, אז אני שמח שראינו טעימה מזה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 15:56

פשוט נדב פה לגלג על ''אלה שהתבכיינו על טק דמו'' :).
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 16:57

אני דווקא עם קאז בזה, כמו ש-VALVE הפכה לחברת מערכות הפעלה (כלומר לפחות לפני שאלכס יצא) אז אפיק הפכו לחברת פתרונות middleware. כלומר שתיהן ספקו את השירותים הללו בערך שני עשורים, אבל עם הזמן, ככל שהן נעשו עשירות יותר מסיפוק השירות, כך הן התעלמו יותר ויותר מפיתוח AAA. אז כן, לדעתי המשחק הגדול האחרון של אפיק הוא לגמרי גירס 3 והמשחק הגדול האחרון של VALVE הוא פורטל 2 (ואז כמובן שVALVE שברה את זה סופסוף עם אלכס).

Klayman כתב:פשוט נדב פה לגלג על ''אלה שהתבכיינו על טק דמו'' :).

זה היה בקטע של סקפטים סקפטים לפני שצפיתם אבל הנה, בסוף שוב פעם טק דמו מעיף לכולם את הפקק :)

ברור שאני מסכים שיש עוד המון סימני שאלה ובסוף זה רק טק דמו. אבל הסטורית הדורות בסוף עוקפים את הדמואים. תסתכל על הדמו אלמנטל כיום, TLOU2 שם אותו בכיס הקטנטן מכל בחינה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 מאי 2020, 17:03

אני לעולם לא אסלח לאפיק על הנטישה האכזרית של Unreal Tournament 4,המשחק עדיין בספרייה שלי בלאנצ'ר שלהם,כמו אנדרטה :cry:

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 18 אורחים