נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2020, 17:15

Uncle Pey'j כתב:אני לעולם לא אסלח לאפיק על הנטישה האכזרית של Unreal Tournament 4,המשחק עדיין בספרייה שלי בלאנצ'ר שלהם,כמו אנדרטה :cry:

הוא גם יושב אצלי עצוב ככה. הקהילה לא ממשיכה אותו? חשבתי שהם ממשיכים לבנות אותו. לא נכנסתי אליו כמה שנים טובות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 17:21

DrKeo כתב:אני דווקא עם קאז בזה, כמו ש-VALVE הפכה לחברת מערכות הפעלה (כלומר לפחות לפני שאלכס יצא) אז אפיק הפכו לחברת פתרונות middleware. כלומר שתיהן ספקו את השירותים הללו בערך שני עשורים, אבל עם הזמן, ככל שהן נעשו עשירות יותר מסיפוק השירות, כך הן התעלמו יותר ויותר מפיתוח AAA. אז כן, לדעתי המשחק הגדול האחרון של אפיק הוא לגמרי גירס 3 והמשחק הגדול האחרון של VALVE הוא פורטל 2 (ואז כמובן שVALVE שברה את זה סופסוף עם אלכס).

Klayman כתב:פשוט נדב פה לגלג על ''אלה שהתבכיינו על טק דמו'' :).

זה היה בקטע של סקפטים סקפטים לפני שצפיתם אבל הנה, בסוף שוב פעם טק דמו מעיף לכולם את הפקק :)

ברור שאני מסכים שיש עוד המון סימני שאלה ובסוף זה רק טק דמו. אבל הסטורית הדורות בסוף עוקפים את הדמואים. תסתכל על הדמו אלמנטל כיום, TLOU2 שם אותו בכיס הקטנטן מכל בחינה.

שתי החברות גם אמרו בצורה כזאת או אחרת שמשחקי סינגל פלייר זה לא ממש חשוב (עד שואלב שברה את זה עם אלכס למען קידום ה VR).

וכן, אולי ממש התרשמתי בהתחלה, אבל אחרי עוד שתי צפיות ביקורתיות, ירד לי ממנו :). זה לא שאני מפקפק שמשחקים יראו כך בעתיד - אלא שזה פשוט לא ממש מעניין בשום צורה.
נערך לאחרונה על ידי Klayman ב 14 מאי 2020, 17:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 מאי 2020, 17:22

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:אני לעולם לא אסלח לאפיק על הנטישה האכזרית של Unreal Tournament 4,המשחק עדיין בספרייה שלי בלאנצ'ר שלהם,כמו אנדרטה :cry:

הוא גם יושב אצלי עצוב ככה. הקהילה לא ממשיכה אותו? חשבתי שהם ממשיכים לבנות אותו. לא נכנסתי אליו כמה שנים טובות.

שיחקתי בו ב-2018,זה ברור לגמרי שהוא לא גמור,אבל הפוטנציאל היה שם בלי צל של ספק,הוא מזכיר מאוד את UT99 בקטע טוב,ואני אומר את זה כמישהו ש-UT2004 הוא כנראה המשחק שהוא שם עליו הכי הרבה שעות בחיים עד היום. אבל אין מה לעשות,אפיק השתמשו בקהילה בעיקר לכל מיני סקינים לנשקים,פידבק על הגיימפלי ובניית מפות אבל עדיין היה להם צוות גרעיני קטן בסטודיו שבחן הכל והחליט מה להטמיע,וברגע שפורטנייט נהיה קצת גדול,הם הסיטו אותם אליו ואפילו לא טרחו להכחיש שזו לא הסיבה..

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 20:36

Klayman כתב:
DrKeo כתב:אני דווקא עם קאז בזה, כמו ש-VALVE הפכה לחברת מערכות הפעלה (כלומר לפחות לפני שאלכס יצא) אז אפיק הפכו לחברת פתרונות middleware. כלומר שתיהן ספקו את השירותים הללו בערך שני עשורים, אבל עם הזמן, ככל שהן נעשו עשירות יותר מסיפוק השירות, כך הן התעלמו יותר ויותר מפיתוח AAA. אז כן, לדעתי המשחק הגדול האחרון של אפיק הוא לגמרי גירס 3 והמשחק הגדול האחרון של VALVE הוא פורטל 2 (ואז כמובן שVALVE שברה את זה סופסוף עם אלכס).

זה היה בקטע של סקפטים סקפטים לפני שצפיתם אבל הנה, בסוף שוב פעם טק דמו מעיף לכולם את הפקק :)

ברור שאני מסכים שיש עוד המון סימני שאלה ובסוף זה רק טק דמו. אבל הסטורית הדורות בסוף עוקפים את הדמואים. תסתכל על הדמו אלמנטל כיום, TLOU2 שם אותו בכיס הקטנטן מכל בחינה.

שתי החברות גם אמרו בצורה כזאת או אחרת שמשחקי סינגל פלייר זה לא ממש חשוב (עד שואלב שברה את זה עם אלכס למען קידום ה VR).

וכן, אולי ממש התרשמתי בהתחלה, אבל אחרי עוד שתי צפיות ביקורתיות, ירד לי ממנו :). זה לא שאני מפקפק שמשחקים יראו כך בעתיד - אלא שזה פשוט לא ממש מעניין בשום צורה.

אם קיבלת הצצה לאיך משחקים יראו בעתיד אז איך זה לא בדיוק מעניין? :)

ניתוח נוסף של DF:

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 21:18

bling כתב:
Klayman כתב:

אם קיבלת הצצה לאיך משחקים יראו בעתיד אז איך זה לא בדיוק מעניין? :)

ניתוח נוסף של DF:

כי קיבלתי הצצה מאוד תיאורטית בסוף...זה לא משחק שאני אשחק. באותה המידה יכול להיות שמשחקים יראו הרבה יותר טוב מזה או הרבה יותר גרוע ואז.... מה המטרה? :)
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 21:31

אם יראו הרבה יותר גרוע אפשר לזרוק את הדור הבא לפח. עם כל ההייפ של מפלצות חומרה וכל המהפך של ה SSD אני מצפה שנגיע לפחות לרמה הזו, הרבה יותר גרוע זו קפיצה ממש שולית שעם כל ה diminishing returns בקושי תראה לעין.

אני חושב שהמטרה היא להראות טארגט שאמור להיות אפשרי בהחלט לדור הבא (אני מתקשה להאמין שזה מקרה של "דמו המסתנן" או הדמו לומינוס של סקוור בזמנו, במיוחד שעכשיו, רק דור אחרי אותו הדמו, זה נראה באותה רמת תאורה וסביבה, שזה הגיוני לשם שינוי) כשנגיע לשלב כמובן של הפקת AAA גדולה ע"י מפתחת טכנית מוכשרת, עם סבירות לא קטנה שגם יעברו אותו בעתיד לפי DF.

אגב תראה שוב את ELEMENTAL על הפס4, הוא ממש התיישן ואפשר לאמר שמשחקי פס4 ברמה גבוהה עברו אותו בכיף.

כל הנתונים האלה, בהנחה שכן התרשמת מרמת הגראפיקה שנראתה, אמורים להביא לך הייפ בעיקרון אז אני חושב שיש בזה תועלת P:

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2020, 21:40

אז זהו, שלא נפלתי בסוף.... אולי אני מזדקן..
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 21:48

טוב זה כבר סיפור אחר :)

אני כן מעריך את מה שאנחנו רואים פה למרות אכזבה ראשונית קטנה (כמו שאמרתי באתי בציפיות לראות גראפיקת CGI לכל דבר, משהו כמו היילבלייד 2 רק אמין וגיימפליי שכזה, ועם כמה שהדמו אנריל נראה סופר מרשים הוא עדיין נראה כמו משחק), אם נגיע לזה אני בסכ"ה אהיה מרוצה מאוד אבל אני גם כמוך עם סייגים כי אם מה שאנחנו רואים פה זה משהו שישאר בגדר פנטזיה אז הדור הבא הוא כבר אכזבה וויזואלית מבחינתי.

מה שאנחנו רואים פה זה מה שאני מצפה לו כדי להגדיר את הקפיצה כקפיצה דורית ראויה, כל דבר מתחת לזה זה מבאס ולא עומד בציפיות של מה שאני חשבתי שנקבל מחומרה עם כל כך הרבה הייפ וכוח.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 14 מאי 2020, 21:50

לא נראה לי שיש מישהו שיצא מהדמו הזה עם פה פעור, גם לא בסוף, אבל כן יש קטעים די נחמדים סך הכל. יכול להיות שזה קשור באמת לזה ש-90 אחוז מהדמו הזה משחק פחות או יותר סצנה מאנצ'רטד או TR ולכן זה מרגיש מוכר. וכן, סך הכל אם משחקים ייראו ככה זה יהיה די נחמד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2020, 21:59

אולי אנחנו ספציפית, כל אחד מסיבותיו שלו, לא יצאנו עם פה פעור (למרות שכן התלהבתי יותר בצפייה שנייה וכן יצא ממני וואו בקטע התעופה גם בצפייה ראשונה) אבל לפי התגובות ברשת זה לא המצב והרבה יצאו עם פה פעור ברמה שחלק לא מאמינים שמשחקים יראו ככה, חושבים שזה נראה מדהים, מטורף וכו׳

לא חושב שזה נכון להגדיר שאף אחד לא יצא עם פה פעור, גם לא מבחינת קונצנזוס.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 14 מאי 2020, 22:04

כן הכוונה פה בפורום, לא קראתי יותר מדי תגובות ברשת על זה. וכן גם אני התרשמתי מהחלק בסוף, אבל זה לא ברמה שאתה תופס את הראש מול המסך. כלומר תגובות של אנשים כמו נראה מדהים אני יכול להבין בהחלט, אבל לא מאמינים שמשחקים ייראו ככה? מוזר לי, אבל שיהיה להם בכיף :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 מאי 2020, 23:06

תכלס קיבלנו פה גיאומטריה ותאורה בקפיצה מסדר גודל. תכלס זה שכבות צבע שגם אם הכל יראה ככה אנחנו מהר מאוד נתרגל לזה ואין פה באמת משהו כל כך להתלהב ממנו.

עריכה: בעצם גם בפן של העבודה עצמה יש פה בטח קפיצה מטורפת.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2020, 16:15

סוויס מה זה שכבות צבע ושבסוף נתרגל, זה משהו שאפשר לאמר על כל קפיצה וויזואלית בהיסטוריה פחות או יותר לא ככה?

את האמת אפשר לאמר את זה פחות או יותר על כל הנאה בעולם. תמיד באיזשהי רמה מתרגלים אבל זה לא אומר שאי אפשר עוד להפיק מזה הנאה, הנה אפילו בסוף הדור הזה אחרי 7 שנים שללא ספק התרגלנו כבר לקפיצה שהטכנולוגיה הביאה עימה, אין לי ספק שהמון אנשים הולכים ביוני להפיק הרבה הנאה מהאספקט הוויזואלי של TLOU2 ולחוות עוד לא מעט רגעי וואו ממנו, זה לא משהו שבאמת נגמר גם אם קשה לשחזר את הוואו הראשוני שמגיע עם הפעם הראשונה שאתה נחשף לקפיצה טכנית במלוא הדרה.

אם רוצים סימן קטן לעד כמה הדמו של אנריל נהפך למיינסטרים, אז היום בקבוצת הוואצאפ שלי ושל החברים הקז׳ואלים שלי רץ הווידאו של אנריל 5 בצירוף של וואו ולא יאומן וכו׳, ולא אני חלקתי אותו, לא חשבתי בכלל שזה יעניין אותם אבל הם נתקלו בזה בעצמם.

הם לא שיחקו ממש במשחקי דור נוכחי כמו אנצ׳רטד 4 וכו׳, רק עכשיו אחד מהם השיג פס4 בשלב הזה של הדור וגם זה בשביל לשחק קו אופ עם האישה אבל הם מכירים משחקים כמו RDR2 ו COD של הדור הנוכחי וזה עדיין ממש הדהים אותם. בקיצור הדמו הזה רץ חזק ורק ביוטיוב יושב על יותר מ 14 מיליון צפיות, זה למי שחושב שניתן להקביל את האפקט של הדמו הזה שמשוייך לפס5 (בצורה מלאכותית מן הסתם) להיילבלייד 2 עם האקס בוקס...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2020, 16:18

שינובי ב-ERA על התצוגת יולי של MS:
The idea was always to basically lay all the cards on the table from first party and have a big blowout. And there's a ton of stuff to be excited about. Definitely big AAA XGS reveals, other big third parties on stage (not necessarily exclusive). It might change a bit at this point in time given COVID-19, but you could say that's the aim. I'm personally really excited for their show.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2020, 16:19

בקשר למה שאמרת להתקדמות מבחינת עבודה סוויס: אני לא מאמין בזה, כן יש דברים שהטכנולוגיה תחסוך בהם בזמן אבל בו זמנית יש דברים שיקחו יותר זמן ותקציב עם הטכנולוגיה החדשה. זה משהו שליטרלי אומרים בכל דור, הפס4 עצמה רצה על הטיקט של עד כמה היא קלה לפיתוח ועם גראפים שמשווים כמה זמן לקח ליצור איזה משולש על הפס3 לעומת הפס4 הכל כך קלה.

בסוף בפועל אנחנו רואים שזמני הפיתוח רק מתארכים ומתארכים, אז אולי חסכו עבודה עם התאורה החדשה אבל אין לי ספק שנוספה טונות של עבודה בדברים אחרים ושמשחקים יצטרכו זמן פיתוח ארוך יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2020, 16:22

אלכס מ-DF על הדמו / דור הבא ורזולוציה:
We have access to 20 uncompressed grabs from the trailer: they defy traditional pixel counting techniques. When the overall presentation looks this good, this detailed, with solid temporal stability (ie, no flicker or shimmer frame to frame), resolution becomes less important - the continuation of a trend we've seen since the arrival of the mid-generation console refreshes. As we said almost two years ago now, next-gen shouldn't be about 'true 4K', the game has moved on and put it frankly - GPU resources are better spent elsewhere.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2020, 16:26

אגב, קראתי קצת על המאחורי קלעים הטכנים של הדמו וזה די מטורף מה שהם עושים שם. יש להם 3 מערכות של GI, כל אחת מנהלת דברים קצת שונים, בכדי להגיע לתוצאה הסופית של התאורה. בנוסף יש להם שני רסטורייזרים בשביל לרנדר את כל הפוליגונים האלה, אחד מבוסס חומרה (קלאסי) ואחד לרנדר משולשים ממש קטנים וזה נעשה בתוכנה. בצורה אירונית, המהירות השעון גבוהה של הפס5 הייתה אמורה לגרום לה להיות טובה יותר בלרנדר פוליגונים ואז אפיק מגיעים ומעבירים את הרינדור משולשים מהרסטורייזורים לשיידרים (או במילים אחרות, אפיק העבירו את הרינודר משולשים ל"TF"). וכנראה שכולם לאט לאט יעברו לזה, כי רסטורייזרים של GPU לא מתמודדים טוב עם פוליגונים קטנים מ-4X4 פיקסלים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2020, 16:48

עוד GIF נחמד והפעם מ RISE המתקדם יותר טכנית מ SHADOW, השוואה בין פתרונות התאורה, עד כמה התאורה ב UE5 עליונה יותר מהתאורה האפויה של RISE:

תמונה

גם אפשר לראות כמובן בסביבה ובטקסטורה עד כמה הפער גדול.

מה שכן אני לא יודע למה אנשים מ ERA החליטו לקחת דווקא את טומב ריידר כהשוואה, זה לא הטופ שיש לדור הנוכחי להציע. בכל אופן כנראה שאף אופציה אחרת לא היתה מתקרבת לזה בכל מקרה אז זה לא כזה משנה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 15 מאי 2020, 17:25

bling כתב:מה שכן אני לא יודע למה אנשים מ ERA החליטו לקחת דווקא את טומב ריידר כהשוואה, זה לא הטופ שיש לדור הנוכחי להציע. בכל אופן כנראה שאף אופציה אחרת לא היתה מתקרבת לזה בכל מקרה אז זה לא כזה משנה.

כי זאת השוואה די מתבקשת, אם היו מחליפים את הדמות בדמו בלארה קרופט זה היה נראה בול כמו משחק טומב ריידר.. לפחות עד השלב שהיא מתחילה לעוף :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 מאי 2020, 23:14

בלינג אם אני מבין נכון כל ההפקה של האמנות במשחק משתנה לגמרי. ים עבודה נעלמת ועם פתרון כמו קוויקסל יש אפשרות נגיד שלחברה תהיה סריקה לפרצוף של נגיד כל היו יורק וכל העבודה לכל משחק שרוצה להיות בניו יורק נעלמת. ממה שאני קראתי הצדדים האלה נשמעים משמעותיים מאוד, לטעמי מבחינת תוצאה סופית של ״משחקים מעניינים״ זה הרבה יותר מעניין מהתאורה והגאומטריה.

לא יודע מה זה ״לומר את זה על הכל״ (בקשר לשכבת צבע). דובר פה לא פעם ואני לפחות מאוד חושב כך, שמשחקים נהיו לא מעניינים וצפויים להחריד. אני קצת יותר סקפטי מנדב עד כמה המעבדים כיום יכולים לספק איזו סימולציה (או כל דבר אחר שמעבד מצטיין בו) שתייצר באמת משחק יותר מעניין. לא יודע אתה בעצמך מציין לא פעם ולא פעמיים diminishing returns בכל הקשור לפאן הוויזואלי של משחקים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2020, 03:33

אני חושב שמה שהמעבד + SSD יספקו זה הרבה יותר מעניין מכל מה שכרטיס גרפי יכול לספק, עם כל האהבה שלי לגרפיקה. המעבד בדור הזה הוא שווה ערך לזה של הפס3, אשכרה אותה רמה. ואל תשכחו שהגרפיקה השתפרה, כלומר ה-GPU דורש מה-CPU עוד כוח. כלומר אפילו המעט אקסטרה כוח שהיה בדור הזה התבזבז על גרפיקה. אנחנו מ-2006 עם אותו מעבד ומה לעשות, רואים את זה במשחקים. זה מרגיש כאילו מדובר באותם משחקי פס3 עם יותר פוליש ויותר גרפיקה וזהו. זה מבאס ובתקווה זה עומד להשתנות. כמובן שנראה מלא גימיקים בהתחלה, משחקים שנותנים לדמות לעוף ממש מהר כי אפשר וכדומה, אבל יהיו גם את המשחקים הללו שפורצים דרך ועושים משהו ממש מעניין ואז כולם יחקו אותם לאורך הדור. מה עם איזה REDFACTION גרילה חדש? מישהו ראה בדור הזה הרס יותר טוב מגרילה? אני לא זוכר. כמובן שיש הרס ויזואלית בלבד, סימולציות על ה-GPU, אז יופי, עמוד 30 מטר ממך מתמוטט ממש יפה, אבל איך זה תרם למשחק? אני רוצה לראות סביבה הריסה ועם פי 7 יותר כוח CPU אפשר לעשות נפלאות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 מאי 2020, 14:21

למה כמה המעבדים בקונסולות החדשות חזקות מהמעבדים הנוכחיים? כאילו בטח תהיה איזו התקדמות אבל אני חושב שאתה מגזים בהערכה שלך כמה המעבד ישדרג לנו את החוויות גיימינג.

שוב אני בכלל חושב שמה שעוזר לתהליך עבודה על משחק (יענו מקצר), הוא יותר משמעותי מהשאר... כמה שנרד למצב שקבוצות קטנות יכולות להוציא משחק מרשים יעזור לנו להתקדם לעבר משחקים חדשניים... זה גם הרבה יותר מוחות וכשרון שיכולים להביא לי מוצר מוגמר וזה גם מהצד של מפיצים שיכולים להוציא משחקים בפחות כסף
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2020, 16:16

swiss-the-engine כתב:למה כמה המעבדים בקונסולות החדשות חזקות מהמעבדים הנוכחיים? כאילו בטח תהיה איזו התקדמות אבל אני חושב שאתה מגזים בהערכה שלך כמה המעבד ישדרג לנו את החוויות גיימינג.

שוב אני בכלל חושב שמה שעוזר לתהליך עבודה על משחק (יענו מקצר), הוא יותר משמעותי מהשאר... כמה שנרד למצב שקבוצות קטנות יכולות להוציא משחק מרשים יעזור לנו להתקדם לעבר משחקים חדשניים... זה גם הרבה יותר מוחות וכשרון שיכולים להביא לי מוצר מוגמר וזה גם מהצד של מפיצים שיכולים להוציא משחקים בפחות כסף

Why not both? זה לא שהאחד סותר את השני.

המעבד של הפס5 הוא בערך חזק פי 7 משל הפס4. של הפס4 לעומת זאת די זהה בכוח לפס3. חתיכת קפיצה, לא?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2020, 17:26

באיזה אתר סיני ראיינו מהנדס סיני של אפיק והוא אמר שם שהדמו של UE5 רץב1440p ב40fps על 2080rtx ו-970 Evo Plus. בפס5 זה היה זהה רק ב30fps.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 מאי 2020, 20:32

מה זה 970 Evo plus?

אה ונראה לי שאתה מגזים עם פי 7. ממה שאני מצליח לראות באינטרנט זו אפילו הגזמה פרועה.
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים