נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 מאי 2020, 22:12

Samsung 970 Evo הוא כונן M2 של סמסונג שנחשב פופולרי מאוד,וכזה שמצליח לסחוט לגמרי את רוחב הפס ש-PCIE3.0 מציע. ה-SSD של הפס5 עדיף ממנו,אבל הוא יותר מהיר מהפיתרון של MS,לפחות כשזה מגיע למהירויות שלא מערבות דחיסה.
לגבי המעבד,פיל ספנסר אמר שהמעבד חזק פי 4 ממה שיושב ב-One,אבל זה לא מאוד קשה להשוות- פשוט לקחת בנצ'מארק של 3700X (כן,אני יודע שזה לא אחד לאחד אבל זה מספיק קרוב כדי לתת אינדיקציה) ולהשוות לבנצ'מארק מקביל מהתקופה שיגואר היה בשוק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 09:06

swiss-the-engine כתב:מה זה 970 Evo plus?

אה ונראה לי שאתה מגזים עם פי 7. ממה שאני מצליח לראות באינטרנט זו אפילו הגזמה פרועה.

ריצ׳ארד מDF עשה קצת בנצ׳מארקים עם 3700X במהירות 3.2Ghz מול יגואר ב1.6Ghz וקבל תוצאות פי 6.7 ובסוף המעבד של הפס5 הוא 3.5, לא 3.2. כמובן שזה תלוי בסוג עבודה, אבל זה בball park.

Uncle Pey'j כתב:Samsung 970 Evo הוא כונן M2 של סמסונג שנחשב פופולרי מאוד,וכזה שמצליח לסחוט לגמרי את רוחב הפס ש-PCIE3.0 מציע. ה-SSD של הפס5 עדיף ממנו,אבל הוא יותר מהיר מהפיתרון של MS,לפחות כשזה מגיע למהירויות שלא מערבות דחיסה.
לגבי המעבד,פיל ספנסר אמר שהמעבד חזק פי 4 ממה שיושב ב-One,אבל זה לא מאוד קשה להשוות- פשוט לקחת בנצ'מארק של 3700X (כן,אני יודע שזה לא אחד לאחד אבל זה מספיק קרוב כדי לתת אינדיקציה) ולהשוות לבנצ'מארק מקביל מהתקופה שיגואר היה בשוק.

פיל אמר פי 4 מה-X וה-X כבר 50% יותר מהיר מהמעבד של הפס4. אז כבר שם יש לך פי 6 אבל פיל גם אמר שהgpu של הxsx חזק פי 2 מהx כך שהמכפלות שלהם הן לגמרי lowballing.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 10:09

מתוך אותו ראיון סיני עם המהנדס מאפיק, כמו שאמרתי, יש סיבה למה הם בחרו בסביבה מדברית עקרה:
"Currently Nanite has some limitations such as only works on static meshes, doesn't support deformation for animation, doesn't support skinned character model, supports opaque material but no mask."

כלומר אי אפשר להשתמש בננייט עם דפורמציה או מאסקים, כלומר אין עצים, אין דשא, אין שיחים, אין מים ואין עוד המון דברים. זה בעיקר לקירות, סלעים וכדומה, כלומר מוצקים סטאטים. ואחרי שקראתי על LUMEN, הוא מבוסס על Distance Fields, בדיוק כמו ההצללה בגירס 5 על עצמים רחוקים, מה שאומר שזה לא יכול לפעול על עצמים עם דיפורמציה (כלומר בערך כמעט כל דבר עם אנימציה), אז גם LUMEN לא מסתדר עם נניח צמחיה או בדים. בקיצור, יש לא מעט מגבלות, אבל זה עדין מרשים. זה אומר שבסצנה במשחק הסלעים, פסלים וכו' ישתמשו בLUMEN וב-NANITE אבל הדמויות, העצים, הצמחים, הבדים וכו' יצטרכו להשתמש בשיטה יותר קלאסית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 12:15

טים סוויני רוקד סביב העניין הזה של ה-2070SUPER שיכול להריץ את הדמו הזה כמו פרימה בלרינה:

אפיק לא ראו את הדמו רץ עדין על PC, אתם צריכים לבדוק לבד על המחשב שלכם כשהPREVIEW יצא לכולם? כן, אני בטוח שמנוע שיוצא ל-PC עוד חצי שנה ולאפיק אין שמץ איך הוא רץ על ה-PC. אפיק סין דווקאיודעים על הביצועים של ה2070 בדמו, אבל טים סוויני לא, חבל שהוא באמת לא התאמן על המנדרינית שלו :)

כאילו בסדר, הבנו, אתה לא יכול לתת השוואות מול הפס5 כי עשית את כל העניין הזה בשיתוף פעולה איתם. אחלה, אבל למה לרקוד סביב זה ככה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2020, 12:39

כי הסכם מול סוני? :)

ובאסה קצת לשמוע על המגבלות של UE5, מקווה שעם הזמן ימצאו פתרונות, כי כבר פינטזתי על הדמו הבא בג'ונגל :P

אגב, שבוע חדש... מה יש לנו? מלבד הכרזה על לוקהארט ב-22 (יום שישי)?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 12:47

אני לא חושב שזה הסכם, זה יותר שיתוף פעולה וכשאתה חושף את הדמו שנותן בוסט PR לך ולשותפה שלך, אתה לא מביך את השותפה שלך עם השוואות ל-2080TI.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2020, 13:05

אני כן חושב שיש הסכם, חתום, שאסור להם לדבר על ביצועים בפלטפורמות אחרות עד שהPS5 יוצאת, או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 13:10

הם יכולים רק לדחות את הקץ, יש במנוע שלהם ובכל מנועי הדור הבא הרבה compute ומה לעשות, ל-XSX יש יותר יכולת compute. בסוף יהיו סרטוני DF של משחקי צד ג'.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2020, 13:15

ברור, אבל לדחות את הקץ זה כל מה שצריך בשביל להמשיך את הPR החיובי והמיתוג של הPS5 בתור הפלטפורמה המרכזית עבור UE5, או מה שאנשים לא מסיקים מזה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 מאי 2020, 13:19

נדב אתה בטוח שאלה המספרים שיצאו מה סרטון של df? לא זכור לי 30 fps הופך ל 210 fps או משהו ב ballpark הזה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 13:35

swiss-the-engine כתב:נדב אתה בטוח שאלה המספרים שיצאו מה סרטון של df? לא זכור לי 30 fps הופך ל 210 fps או משהו ב ballpark הזה.

הם עשו הרצות על סינבנץ'. במולטי-ת'רדינג ה-3700X ב-3.2Ghz עשה 1702 נקודות בזמן שיגואר ב-1.6Ghz עשה 256 נקודות. זה בדיוק פי 6.64 וזה 3.2Ghz, לא 3.5Ghz. כשאתה מסתכל על השוואה של אותם המעבדים באותה מהירות שעון של ה-X1X שהיא 2.3Ghz, אתה מתקבל ביצועים פי 3.3 מהיגואר. כלומר אם המעבד של הפס5 היה רץ ב-1.6Ghz, כמו זה של הפס4, הוא כבר היה מביא ביצועים פי 3.3 אך ורק בגלל מולטי-ת'רדינג ושיפור ארכיטקטורה. אבל הוא לא רץ ב-1.6, הוא רץ ב-3.5 שזה בתאוריה מביא אותו לפי 7.3. בכל מקרה, זה הכל מאוד תאורתי כל העניין הזה.

בגלל זה אני משתמש במספר פי 7, אם רוצים להתווכח שזה פי 6 או משהו כזה כי חתכו ב-L3 (אולי?) אז חופשי אבל זה הballpark.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 מאי 2020, 14:08

לא יודע סייןבנץ אומר לנו משהו לגבי משחקים אבל בסדר יאללה חפרנו מספיק:)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 14:16

סינבנץ' זה נטו עומס טהור על ה-CPU, לסחוט אותו עד הגרגר האחרון. אני משתמש בו בכדי לבדוק טמפרטורה של המעבד פה ושם, הוא מרתיח אותו ועוזר לי לדעת אם המשחה התרמית התיבשה. אז כמובן שזה נטו תאורתי, אבל אני לא מכיר דרך טובה יותר לבדוק כוח תאורתי. מה יעשו עם זה במציאות? מי יודע :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 מאי 2020, 19:16

נראה שהחשיפה של הפס5 בתחילת יוני היא כבר די עניין סגור: היוטיובר לוק סטיבנס שמוכר בזכות הסרטוני essay הארוכים שהוא עושה למשחקים צייץ את זה:

יצא לי לצפות בתוכן שלו מדי פעם,הוא לא אחד שמבלשט והוא לא רב סרן שמועתי,מה גם שג'ף ההוא שהדליף פלוס מינוס את כל הלו"ז אירועים לקיץ (כולל האירוע של סוני ב-4 ליוני) עשה לייק לציוץ הזה.
לגבי התמונה המצורפת,היא אומנם סתם תמונה שהוא מצא,אבל הוא כן אמר שהיא קשורה תמטית למשחק שהוא קיבל מידע לגביו,הימורים? אני יודע שהדבר הראשון שכנראה קופץ לכולם הוא Horizon 2 ויש סיכוי לא רע שזה באמת זה,אבל לי דווקא יש משהו אחר בראש:
ספויילר: הצג
לטובת מי שלא שיחק,אני חושב שמדובר ב-GOW2 וכל התקופה של ה-fimbulwinter,בכל מקרה יהיה מעניין

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 מאי 2020, 20:03

קיצר, רב הנסתר על הגלוי לגבי UE5 ומגבלותיו. גם ככה המנוע יהיה זמין מתישהו רק ב 2021 ואז ייקחו לפחות שנתיים למשחק AAA שייצא עליו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 מאי 2020, 20:20

זה עדיין הדבר הכי שלם שראינו לגבי הדור הבא 'האמיתי' כרגע, וההילה של הדמו הזה היא רק בזכות זה. בתחילת החודש הבא כשנראה כבר משחקים ממש רצים על הפס5 (ובתקווה הם יראו כמו או אפילו יותר טוב מהדמו הזה) אז הרלוונטיות העכשווית שלו תפוג.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 מאי 2020, 20:45

באיזה מובן ייראו יותר טוב מהדמו?
אני לא חושב שאפיק עיצבו דמו כדי לקדם ולמכור את המנוע החדש שייצא עוד יותר משנה, רק כדי שמשחק שיוצא השנה ירשים יותר ממנו.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 17 מאי 2020, 21:17

Kazz כתב:באיזה מובן ייראו יותר טוב מהדמו?
אני לא חושב שאפיק עיצבו דמו כדי לקדם ולמכור את המנוע החדש שייצא עוד יותר משנה, רק כדי שמשחק שיוצא השנה ירשים יותר ממנו.

זה לא ממש תלוי בהם.
סה"כ מדובר בדמו שעבדו עליו 24 אנשים במשך כמה חודשים, נראה לי שסטודיו שלם שעובד על משחק לדור הבא במשך כמה שנים, משחק שיש בו אינטרקציה משמעותית יותר מלטפס על קיר וגם לא נראה גנרי לחלוטין, יש בכל זאת פוטנציאל להרשים קצת יותר.

ואני גם חשבתי על זה פייג'..
לא שיחקתי בהרחבה של הורייזן (שהייתה באיזור מושלג) אבל אלא אם אין שם איזה משהו בסיפור שלו שמרמז על הכיוון הזה גם להמשך לא הייתי אומר שהורייזן מזוהה במיוחד עם סביבה כזאת.
מצד שני זה כן מרגיש קצת מוקדם להראות אותו, לפחות ברמה של חשיפה משמעותית. בכלל מרגיש שבגלל שהמשחק צד א' הגדול האחרון שסוני חשפו היה ב 2017 ושלמעשה מאז שהם ביטלו את PSX2018 הם לא עשו שום אירוע משמעותי, יש ציפייה כללית שסוני יתפוצצו לכל עבר ויגשימו חלומות לכולם כבר באירוע פס5 הראשון, שהם כביכול עבדו עליו במשך שנים. אבל נראה לי שההייפ הזה גם יכול להתפוצץ להם בפנים אם זה יהיה יותר כמו אירוע חשיפה סטנדרטי שמתרכז בעיקר במשחקי שיגור/שנה ראשונה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2020, 22:45

זה באמת מרגיש מוקדם, אבל מצד שני הם בטוח עובדים עליו כבר שנתיים, ובטח גם הרבה ממה שלא נכנס במשחק הראשון, וסביר להניח על אותו מנוע, אז אני כן יכול לראות טריילר היום, כשברור שהוא לא יצא לפני חגים 2022... אז כן, אני יכול לראות אותם עושים טריילר גיימפליי בסגנון של החשיפה הראשונה של הקודם. רק קצר בהרבה כמובן.

מיקרוסופט הפעם מגיעה הרבה יותר מוכנה, המחיר אמור להיות זהה, וגם אם לא יש כנראה את הלוקהארט, והם כבר לא מתחילים את הדור עם הקונסולה הכי חזקה... סוני צריכה לשלוף את כל מה שיש לה עד אמצע 2023, לא לקחת סיכונים. זו השקה ממש חשובה לעתיד החברה. הם אמורים להפציץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2020, 23:32

סוני רוצים להרשים, הם הולכים to blow their load, כמו שהם תמיד עושים, ויכריזו על משחקי 2021, 2023 ואולי גם 2025. בהדגמה שלהם ב-2013 היה את דרימס למען השם. אני לא חושב שיהיו שם פחות מ-4-5 בלעדיים גדולים מהם, אפילו אם חלקם לא יצאו עד 2022.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 00:10

כן, אבל לוגו, טיזר, טריילר, או גיימפליי? זו השאלה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 מאי 2020, 00:14

דרימס בזמנו בכלל הוצג כדמו טכנולוגי, כהדגמה של כלים בפס4, לא משחק. אאז"נ הוא אפילו לא הוצג בשם dreams בשלב ההוא.
כל המשחקים שסוני חשפו בשני אירועים שהם עשו לפני ההשקה של הפס4 היו משחקים של שנה ראשונה חוץ מהאורדר 1886 שהיה משחק של תחילת 2015. לצפות ל4-5 בלעדיים, שאחד או שניים מהם אולי יגיעו ב 2022, זה סביר לחלוטין בעיני וגם לגמרי התרחיש הצנוע ממה שאני רואה באינטרנט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2020, 02:07

idan כתב:דרימס בזמנו בכלל הוצג כדמו טכנולוגי, כהדגמה של כלים בפס4, לא משחק. אאז"נ הוא אפילו לא הוצג בשם dreams בשלב ההוא.
כל המשחקים שסוני חשפו בשני אירועים שהם עשו לפני ההשקה של הפס4 היו משחקים של שנה ראשונה חוץ מהאורדר 1886 שהיה משחק של תחילת 2015. לצפות ל4-5 בלעדיים, שאחד או שניים מהם אולי יגיעו ב 2022, זה סביר לחלוטין בעיני וגם לגמרי התרחיש הצנוע ממה שאני רואה באינטרנט.

סוני פוצצה את כל מה שהיה לה ב-2013, הם לא שמרו סודות לחגים 2014 או משהו כזה. הבתי כוח שלהם לא היו מוכנים כי כולם הוציאו משחקים ב-2013 כך שנוטידוג, פליפוני, סנטה מוניקה, אינסומניאק וקוואנטיק דרים ממש לא היו מוכנים. אז בייסיקלי סוני הראו כל מה שהם להם שלא התחיל פיתוח רק לפני שבוע. אני לא חושב שסוני הם מסוג החברות ששומרות בבטן, הם אוהבים להפציץ ולהלהיב מעריצים. משחק של נוטידוג לא יהיה שם, אבל סנטה מוניקה, אינסומניאק, גרילה, פליפוני ובלופויינט? כן, בטח, למה לא. אני ממילא חושב שרוב החברות האלה יוציאו משהו עד סוף 2021.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2020, 11:36

אני דווקא די משוכנע שפוליפוני כן יביאו משהו כבר בהשקה, הפעם.
גם בלופוינט, או לפחות חלון השקה.
גם גרילה כנראה אותו דבר...
יש גם את RAD שלדעתי יש מצב שיביאו משהו להשקה, שכמו המשחק הקודם - בטח יהיה יפה בטירוף וזהו.
גם צוות יפן שלהם בטח יביא סוג-של אינדי לחלון ההשקה.
אז מכל אלו - נראה בטח הדגמות גיימפליי כמו שצריך.

לגבי הרחוקים יותר:
אינסומניאק עם ספיידמן 2 ב-2021, עם סיכוי סביר לדחייה לקיץ 2022, בטח יביאו טריילר קצר.
סנטה מוניקה ונוטידוג אולי יראו טיזרים של המשחקים הבאים, סנטה מוניקה עם GOW2 שיצא בחגים 2022, ונוטידוג אולי עם פרוייקט צד שסוני ילחצו שיצא ב-2022 ובטח יידחה ל-2023.
ואולי נראה הדגמה מטופשת של DAYS GONE 2 עם אלפי זומבים בו זמנית, רק כדי להראות שהם עושים משהו, שלא יצא לפני 2024.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 מאי 2020, 12:28

Kazz כתב:באיזה מובן ייראו יותר טוב מהדמו?

אבל כל מפתחת רוצה שהמשחק שלה יהיה הכי יפה שאפשר. ובוא, זה לא שUE4 היה המנוע הכי יפה בדור הנוכחי כן? מצחיק לחשוב שUE5 יהיה המנוע הכי יפה בדור (או בחצי הראשון שלו) רק כי הם הראשונים שהראו אותו... אם כבר להיפך, אולי הם מיהרו להיות הראשונים כדי לגנוב את ההייפ, מתוך ידיעה שהם לא יתבלטו בעוד חודש?
וגם אם אתה רוצה להגיד שזה דמו שלם שהוצג רק כדי לדחוף הישג ויזאולי, ולא כדי להציג מכניקת גיימפלי, אז זה נכון אבל... הם די פישלו, מבחינה עיצובית או אפילו סביבתית הדמו הזה מאוד משעמם (ויזאולית), ויש מספיק חברות שידעו להראות לנו דברים הרבה יותר מרשימים ויפים עוד לפני שנכנס לפרטים הטכניים של המנוע.
וחוץ מזה, כל תחילת דור כמעט כל דמו שיוצג ילווה במטרה לדחוף הישג ויזואלי. כאילו, אם בלופוינט באמת עושים רימייק של דימון סולס אז מה כבר יש להם לעשות? מה נמצא לדעתך בראש הצ'ק ליסט שלהם? כנראה לעשות את המשחק הכי יפה שנוצר.

בקשר למסיבה של סוני, לדעתי יש סיכוי טוב שנראה טריילר 'במנוע' של GOW2, כמו מה שמיקרוסופט הראו מHB 2. אל תשכחו מתי TLOU2 הוכרז... אפילו GOW הראשון הוצג עם גיימפלי שנתיים לפני היציאה, וGOW2 'הגיונית' מיועד כרגע לקיץ 2022.
מבחינת גיימפלי אמיתי אני מהמר על בלופוינט, על הורייזן (או אולי KZ), אולי האנצ'רטד שכביכול בפיתוח בסטודיו החדש, את הAAA קונסולות שאנחנו יודעים שRAD עובדים עליו מאז האורדר 1886, ואולי אולי אולי משהו קצר מספיידרמן 2, למרות שזה רק שנתיים מיצאת הקודם איכשהו יש אווירה שהסיקוול לא מאוד רחוק.
ובטח יראו לנו גם איזה שני משחקי צד ג' עם גיימפלי לדור הבא, ואיזו הפתעה או שיתוף פעולה לא צפוי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 31 אורחים