נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 01 אוקטובר 2018, 10:15

עדכוני מכירות: FIFA19 תמיד ממחיש יפה עד כמה הרוב הענק שקונה את הקונסולות הוא ממש קז׳ואל, המשחק רק יצא והוא כבר הכי נמכר השנה באנגליה מעל המכירות הכוללות של ספיידרמן ופאר קריי 5. אבל לא הכל ורוד, המשחק סובל מצניחה של 25% במכירות הפיזיות לעומת השנה הקודמת, הכתבה מעלה אפשרות שאו שמדובר בירידה כוללת במכירות או שזו עלייה במכירות הדיגיטליות או שסביר להניח שילוב של שני הסיבות:

FIFA 19 is already the biggest UK video game of 2018, but its opening week physical sales have fallen sharply.

The game's week one sales are down 25% compared with FIFA 18's arrival one year ago.

Of course, these GfK figures only factor in physical games sold and does not include downloads. The numbers suggest that this year's FIFA either had a comparatively disappointing first week, or there has been a sharp acceleration in the movement from physical to digital. Or, perhaps more likely, a combination of both.

The PS4 version of FIFA 19 accounted for 64% of sales, with Xbox One accounting for 35% and the Switch version the remaining 1%. Sales of the games on legacy platforms (Xbox 360, PS3) were negligible.

אני מאמין שהירידה נובעת בעיקר בגלל חוסר עניין מסויים (הכל יחסי כן? זה עדיין בהמת מכירות) במותג בשלב הזה אחרי 5 פיפות רצופות, נראה לי ש EA כבר מאוד מחכה להחליף דור ומנוע כדי להצית עוד כמה שנים של הייפ והתלהבות במותג.
——-

ועוד עדכון UK, הרגליים שספיידרמן מראה ממש מרשימות והמשחק הצליח בכמה שבועות לעבור את המכירות הכוללות של פאר קריי 5 שגם נמצא הרבה יותר זמן בשוק וגם מתפרס על מספר פלטפורמות! ספיידרמן הוא עכשיו המשחק השני הכי נמכר של השנה אחרי FIFA. הצלחה מטורפת פשוט!

Sony's game is now the second best-selling game of the year as it has overtaken Far Cry 5 in just four weeks. It's an impressive achievement for the PS4 title, as it is only available on one platform (admittedly, the UK's most popular console).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 01 אוקטובר 2018, 12:32

אם יש משחק אחד שזועק למודל GaaS שבונה על עידכונים לאורך שנים זה FIFA,אבל למה ל-EA לעשות את זה כשהם יכולים לבקש 60 דולר כל שנה פלוס כל מה שהם עושים מה-MT..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2018, 13:12

זה נכון אבל הם נהנים משניהם אז מה אכפת להם? הרי גם יש להם את כל הקטע הזה באונליין של הקבוצות והקלפים עם הultimate team שהם מוכרים בכמויות סחריות. הם גם דופקים קופה של 60$ וגם עושים המון כסף באונליין כמו בGAAS.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 אוקטובר 2018, 15:02

זו מכונת כסף ו EA חברה שמדברת בכסף ככה שקשה לצפות מהם להפסיק משהו שעובד כל כך טוב. אולי אם תהיה ירידה רצינית במכירות (והנה כבר השנה יש ירידה של 25% למרות שיש סיכוי שזה בגלל שאנחנו בסוף דור ומותגים שנתיים בדר״כ משלמים את המחיר הכי גבוה בגלל דור ממושך) אז הם ישנו את האסטרטגייה שלהם לטובה, או לרעה, אבל הם ישנו :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 אוקטובר 2018, 15:44

יותר מזה... הם כל פעם עושים לך ריסט בכל הנוגע לאונליין. באמת שאחרי 2 פיפות כבר היה לי קשה מדי לחזור לUT ולהתחיל הכל מההתחלה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 אוקטובר 2018, 16:36

פעם מאוד אהבתי משחקי ספורט
אבל בשלב מסוים נימאס לי מהם
אני חושב שגרסה חדשה ,כל שנה
מרחיקה מאנשים כמוני לחזור לזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2018, 02:40

VIVANDI בשנה האחרונה מנסה לעשות השתלטות עויינת על יוביסופט על ידי קניית מניות מסיבית. כרגע VIVANDI מחזיקה כבר ב500 מליון יורו של מניות ביוביסופט. במרץ הם הודיעו שהם מבטלים את הנסיון השתלטות העויין ואתמול הם הודיעו שעד מרץ 2019 הם יסיימו למכור את כל המניות של יוביסופט. להתחשב בעובדה שהם הבעלים של בליזארד ואקטיוויז'ן, יכל להיות פה סוג של שילוב מעניין בין שלושת החברות. אני משער שזה גם היה דוחף את יוביסופט לבאטלנט במקום UPLAY המחורבן.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 אוקטובר 2018, 11:16

אני חושב שיוביסופט לא כזאת שונה מאקטיוויזיון
לשתי החברות ,זיכיונות בערך שנתיים
לדוגמה cod ,ופאר קרי
שתי החברות רוצות להרוויח על המשחקים שלהן עוד יותר ,עם dlc ודברים דומים
עם זה היה קורה ,זה מובן לי לגמרי מבחינה עיסקית
היה אפשר להוריד עלויות בצימצום בעלי תפקידי מינהלה ,ושיווק
גם פחות עלויות על משרדים
פחות חנות דיגיטלית להחזיק
וזה היה מחזק גם את החנות שתישאר ,מבחינת מבחר משחקים

לא מת על אף אחת מהחברות האלו היום
אבל זה הגיוני

ולחשוב על זה שאקטיוויזיון ,היתה אחת החברות המצליחות הראשונות בתחום ,בצד שלישי
והמקימים שלה היו עובדי אטרי ,שלא היו מרוצים מאטרי
היום אקטיוויזיון ,עסוקה בלעשות כסף ,והרבה כסף
קשה לי להאמין ,שהמקימים שלה רצו להיות ככה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 אוקטובר 2018, 11:41

זה מעולה שהעסקה לא יצאה לפועל, כמה שיותר ייחוד ושוני בין מפתחות וטכנולוגיה ככה עדיף. המשחקים של יוביסופט גם ככה סובלים מהומגניזציה מסויימת, אין באמת צורך שזה יזלוג לעוד פרויקטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2018, 13:37

אני כבר רואה מגדלים שצריך לתפוס בדיאבלו 4 :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 אוקטובר 2018, 13:57

אני רואה מגדלים בcod
ו4 חבילות של מפות לקנות ,בפאר קרי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2018, 13:33

קצת נתונים מטבלת המכירות של ה-UK השבוע:
- פיפא 19 נשאר מקום ראשון, המכירות ירדו ב-64% מהשבוע הראשון לעומת ירידה של 69% לשבוע השני של פיפ"א 18 אבל עדין פיפא 19 מפגר במכירות מאחורי 18.
- מקום שני AC:OD שמכר 26% פחות מ-AC:O אבל מצד שני יצא באוקטובר ולא בנובמבר כך שאולי המרחק מהחגים טיפה פגעו בשבוע שיגור. מצד שני זה יכול לתת להם רגליים ארוכות יותר.
- AC:OD מכר 63% על הפס4 ו-37% על ה-ONE.
- AC:O מכר שנה שעברה 35% דיגיטלי ו-65% פיזי, עדין אין נתונים על AC:OD.
- מקום שלישי פורצה הורייזן 4. למרות שאחוז המכירות הדיגיטליות שלו עלה, דבר שהיה אמור לפגוע במכירות הפיזיות, אבל עדין המכירות הפיזיות שלו גבוהות יותר מהורייזן 3.
- המכירות של הורייזן 4 כמעט זהות למכירות של AC:OD, כנראה שהוא היה ממש קרוב לפתוח מעליו.
- מיקרוסופט אומרת שלא רק שהמשחק הוא הכי מוכר בסדרת פורצה, הוא גם גרם לקפיצה משמעותית במנויים ל-game pass.
- במקום ה-12 נמצא... פורצה 5? WTF? מסתבר שיש באנדל חדש באנגליה שמחלק את פורצה 5 (משחק שיגור של ה-ONE) כך שהוא התברג בטופ 20.
- ספיידרמן ירד ממקום 2 למקום 4 אבל עדין הצליח לנצח את הבכורה של מריו פארטי החדש שנכנס רק במקום החמישי.
- המשחק VR אסטרו בוט (המריו 64 של 2018!) נכנס במקום 22 לטבלה.
- TEKKEN 7 קפץ ממקום 19 שבוע שעבר למקום 7.
- פרוייקט מכוניות 2 קפץ ממקום 20 למקום 8.

FIFA 19
Assassin's Creed Odyssey
Forza Horizon 4
Spider-Man
Super Mario Party
Shadow of the Tomb Raider
Tekken 7
Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
Project Cars 2
Grand Theft Auto V

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 אוקטובר 2018, 15:16

נו אולי יוביסופט תלמד ולא רק לשנה אחת (כולנו חשבנו שהם קיבלו קצת שכל עד ההפסקה של אוריג'ין רק כדי לגלות שהם חוזרים שנה אחרי עם אודיסיי) שהוציאה שנתית של המותג הזה פוגעת בהם גם מבחינה ביקורתית וגם מבחינה מסחרית.

מכל הדברים שאני שומע אין מצב שלאודיסיי מגיע להמכר פחות מאוריג'ין, זה ברור שהקונצנזוס הוא שמדובר במשחק טוב יותר אבל הנה אנחנו.

בניגוד אליהם מייקרוסופט מנהלת את מותג הורייזון בצורה מצויינת ובצדק הם זוכים לגדילה החדה הזו במכירות של המותג, כל הכבוד להם.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 אוקטובר 2018, 15:36

גם MS,כמו יובי עם אססין, נותנים לפורזה לנוח שנה הבאה- T10 עובדת כרגע על מקצה מאוד רציני של שיפורים ל-FM7,שמן הסתם יחלחלו ל-8 שייצא ב-2020 עם האקס בוקס הבאה. זה מעולה,כי זה גם נותן לחבר'ה של פלייגראונד שנה נוספת לעבוד על הורייזון 5 שכולנו יודעים שמגיע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2018, 15:43

נחמד לדעת שהורייזן 5 מקבל זמן להתבשל עד 2021.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 אוקטובר 2018, 17:57

DrKeo כתב:VIVANDI בשנה האחרונה מנסה לעשות השתלטות עויינת על יוביסופט על ידי קניית מניות מסיבית. כרגע VIVANDI מחזיקה כבר ב500 מליון יורו של מניות ביוביסופט. במרץ הם הודיעו שהם מבטלים את הנסיון השתלטות העויין ואתמול הם הודיעו שעד מרץ 2019 הם יסיימו למכור את כל המניות של יוביסופט. להתחשב בעובדה שהם הבעלים של בליזארד ואקטיוויז'ן, יכל להיות פה סוג של שילוב מעניין בין שלושת החברות. אני משער שזה גם היה דוחף את יוביסופט לבאטלנט במקום UPLAY המחורבן.

לא יכל להיות פה שום שילוב, כי ויונדי מכרה את מניות המיעוט שלה באקטיוויזן עוד לפני שהיא מכרה את המניות שלה ביוביסופט... מתישהו ב-2014.
למרות שאם כבר, היה הרבה יותר נחמד אם זה היה הפוך - דוחף את בליזארד לUplay במקום באטלנט המחורבן. :)
באטלנט זה כנראה הקליינט הכי עלוב וחסר פיצ'רים שיצא לי להיתקל בו (למעט אולי זה של בתשדה, שנראה שעדיין לא נסגרו על עצמם). עצם זה שעדיין צריך לבחור בו region כשאתה מתחבר למשחקים השונים ממחיש כמה ארכאית הפלטפורמה שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2018, 18:18

כל הנושא של איזור הוא באמת מיושן אבל מעבר לזה BN הוא אחד הקליינטים האהובים עלי. הם עקפו את סטים בסיבוב לפני הרבה מאוד זמן, האפליקצית אייפון שלהם מתחילה לאט לאט לגבול ברמה של וואטסאפ. אפילו בGIF הם כבר תומכים. מצד שני אני לא יכול להגיד שפתחתי את יופליי בזמן האחרון ואין לי שם אפילו חברים ברשימה כך שאין לי עליו כרגע דיעה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 אוקטובר 2018, 18:35

האפליקציית BN דלילה להחריד לדעתי.. אני בעיקר רוצה לראות אותם משלבים את האפליקציית 2FA שלהם באפליקצייה הזו,כי אני שונא להחזיק שתי אפליקציות של אותו קליינט בנייד כשאפשר לאחד אותן לאחת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2018, 18:39

דלילה במה? אולי בתוכן כי היא מחזיקה רק את התוכן של בליזארד. אבל מעבר לזה? מה יש נניח באוריג'ן או UPLAY שאין שם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2018, 18:44

מיקרוסופט אומרת שיש לפורצה הורייזן 4 כרגע 2 מליון שחקנים. אני משער שהם אומרים שחקנים ולא מכירות כי זה כנראה כולל את GAME PASS.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 אוקטובר 2018, 18:46

אפשר להגיד כמעט רשמית שהם מתייחסים אליו כאל מיני MMO.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2018, 18:48

ואם הם חכמים, הורייזן 5 יגיע רק עוד שנים ומשיכו לתמוך באונליין שלו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 11 אוקטובר 2018, 14:11

bling כתב:נו אולי יוביסופט תלמד ולא רק לשנה אחת (כולנו חשבנו שהם קיבלו קצת שכל עד ההפסקה של אוריג'ין רק כדי לגלות שהם חוזרים שנה אחרי עם אודיסיי) שהוציאה שנתית של המותג הזה פוגעת בהם גם מבחינה ביקורתית וגם מבחינה מסחרית.

מכל הדברים שאני שומע אין מצב שלאודיסיי מגיע להמכר פחות מאוריג'ין, זה ברור שהקונצנזוס הוא שמדובר במשחק טוב יותר אבל הנה אנחנו.

בניגוד אליהם מייקרוסופט מנהלת את מותג הורייזון בצורה מצויינת ובצדק הם זוכים לגדילה החדה הזו במכירות של המותג, כל הכבוד להם.

אני לא מבין גדול בטבלאות מכירות, אבל לפי הכתבה הזאת:
https://www.eurogamer.net/articles/2018 ... at-origins
אודיסי הוא הפתיחה הטובה ביותר של הסדרה בדור הקונסולות הנוכחי.
ככה ש.. אולי יוביסופט באמת ילמדו, ויבינו שלאיכות המשחק שהם מוציאים יש קשר ישיר לכמות המכירות שלו :).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2018, 16:22

אולי :)

אבל להבנתי מדובר ב AC הכי מכניס ולא בהכרח הכי נמכר מה שמרמז דווקא על הכנסות נלוות גבוהות יותר, משהו שלא הייתי מחשיב כמסר טוב ליובי למרבה הצער :/

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 אוקטובר 2018, 16:43

אם אתה מדבר על המיקרו תשלומים, אז זה שם אבל זה לא מפריע לי או אמור להפריע לכל אחד מאיתנו כל עוד זה מאוד צדדי ומנותק לגמרי מהחווית סינגל פלייר.
אני כבר למעלה מ20 שעות במשחק ולא מרגיש את זה בכלל, אני כמה רמות טובות מעל משימות הקמפיין שאני מקבל כשאני מתקדם (אבל העולם והמשימות עולות איתך ככה שזה טוב ולא מפריע), ויש לי טונות של כסף ומשאבים.. באמת שאני לא יודע על מה חלק מהמבקרים בוכים חוץ מהעקרון על עצם קיומם של מיקרו תשלומים בלי באמת לבדוק אותם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 47 אורחים