נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2018, 18:10

מנחש שזה כולל כל הוצאה נלווית למשחק, כולל סיזן פאס וכל מני בונוסים וחבילות מיוחדות וכו׳ אבל העניין לא בדיוק ברור, רק נשמע שזה לא ה AC הכי מוכר מבחינת יחידות בדור הזה לפי ההודעה של יובי בעניין, למרות שכמובן הם מרוצים כי השורה התחתונה הרלוונטית זה שהם עשו ממנו הכי הרבה כסף.

זה מפתיע לשמוע עד כמה משהו שיש כל כך הרבה רעש שלילי כלפיו מגופים די גדולים מתברר שבפועל לטענתך אין שום בעיה בכלל, פוליגון הגדילו ואנרו שהמשחק לא מרגיש שלם אם לא מוסיפים לפחות 10$ בשביל feature מסויים שעומד שם למכירה, לא ברור לי מה כי לא התעמקתי מספיק. אולי בכל זאת תרגיש את זה בהמשך? נחכה ונראה :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 אוקטובר 2018, 19:18

bling כתב:מנחש שזה כולל כל הוצאה נלווית למשחק, כולל סיזן פאס וכל מני בונוסים וחבילות מיוחדות וכו׳ אבל העניין לא בדיוק ברור, רק נשמע שזה לא ה AC הכי מוכר מבחינת יחידות בדור הזה לפי ההודעה של יובי בעניין, למרות שכמובן הם מרוצים כי השורה התחתונה הרלוונטית זה שהם עשו ממנו הכי הרבה כסף.

זה מפתיע לשמוע עד כמה משהו שיש כל כך הרבה רעש שלילי כלפיו מגופים די גדולים מתברר שבפועל לטענתך אין שום בעיה בכלל, פוליגון הגדילו ואנרו שהמשחק לא מרגיש שלם אם לא מוסיפים לפחות 10$ בשביל feature מסויים שעומד שם למכירה, לא ברור לי מה כי לא התעמקתי מספיק. אולי בכל זאת תרגיש את זה בהמשך? נחכה ונראה :)

קראתי את מה שפוליגון אמרו, אבל גם מה שסטיק אומר וגם מה ששמעתי בעוד לא מעט ביקורות, אומרים חד משמעית.. שחק את משימות הצד, ולא תצטרך/תדע שתפריט התשלומים קיים בכלל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2018, 19:52

אוקיי אם זה נכון אז טוב לדעת, עוד סערה בשקל תשעים :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 אוקטובר 2018, 20:11

bling כתב:מנחש שזה כולל כל הוצאה נלווית למשחק, כולל סיזן פאס וכל מני בונוסים וחבילות מיוחדות וכו׳ אבל העניין לא בדיוק ברור, רק נשמע שזה לא ה AC הכי מוכר מבחינת יחידות בדור הזה לפי ההודעה של יובי בעניין, למרות שכמובן הם מרוצים כי השורה התחתונה הרלוונטית זה שהם עשו ממנו הכי הרבה כסף.

עברתי על החנות באיזשהו שלב כדי לראות על מה המהומה ומה אני 'מפסיד', ובאמת שאין לי מושג על איזה פיצ'ר פוליגון מדברים.
אפשר לקנות שם כסף ומשאבים, XP, נשקים טובים *ברמה שלך כשאתה קונה אותם*, וכמה סקינים לסוס/אנשי צוות בספינה וכאלה..
בהתחשב בעובדה שיש לי טונות של כסף ומשאבים, אני בכמה רמות מעל הקמפיין, וכבר אחרי שתעלה רמה אחת הנשק שקיבלת מהחנות יהיה חלש, אני חושב שאני יכול להרגיש שהמשחק שלם גם עם הסקינים שהמשחק מציע בלי החנות.
הבעיה היא פשוט שמערכת הקווסטים בנויה בדיוק כמו הוויצ'ר (ממש בדיוק, גם המסכים זהים, פשוט תחשוב על הוויצ'ר) וההבדל הוא שחייב לעשות חלק מסוים ממשימות הצד כדי להתקדם להבדיל מהוויצ'ר, כי הן נותנות XP ובוויצ'ר לא באמת.
ככה שכן, אם אתה לא נהנה מהמשחק אז זה 'גריינדינג', אבל המשימות עצמן הן באיכות כתיבה טובה ותמיד מושקעות ומעניינות, עם בחירות שמשפיעות עליהן ועל הסיפור, ככה שאין שום בעיה אם כמו בוויצ'ר אתה נהנה מהמשחק.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2018, 21:52

הכל נשמע טוב ממה שאתה אומר סטיק, קצת קשה לי להתווכח כי אתה אשכרה אה משחק במשחק :)

אבל הנה הכתבה של פוליגון שתשפוט בעצמך, אין לי ספק שיש לך יותר כלים ממני מכדי להבין אם הם מגזימים או לא:

https://www.polygon.com/2018/10/4/17936 ... oost-price

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 אוקטובר 2018, 22:04

אויש נו באמת, הוא מדבר בדיוק על זה - לקנות XP כדי שהוא יוכל לשחק במשחק בלי להשקיע בו זמן.
כאילו.. בסדר. זה משחק ארוך וזה לחלוטין לא מתאים לכל אחד או בכל זמן, אבל זה המשחק והגודל שלו (בדיוק כמו הוויצ'ר או סקיירים או כל RPG שהמשחק הזה ממש רוצה שיתייחסו אליו כמו אחד מהם) הוא אחד מהאלמנטים המרכזיים שלו. זה לא שהמיקרו תשלומים הם שגורמים לזה וזו גם לא תלונה של הבחור בכתבה, הוא מתלונן על כך שכביכול האופציה לדלג על חלק מהמשחק (כי הוא לא נהנה ממנו.. אני מניח? כאילו מישהו מכריח אותו לשחק) היא מיקרו תשלום.
באותה מידה הוא יכל לכתוב כתבה על כמה יוביסופט טובים יותר מCDPR ובתסדה בכך שבאצילותם הם נותנים את האופציה לשלם יותר כדי לקבל מהמשחק פחות, להבדיל מהשאר שמחייבים אותך לשחק בכל המשחק הארוך שלהם כאילו מישהו בכלל רוצה לגעת בהם איכסה מי הם בכלל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 אוקטובר 2018, 22:17

ראיתי ביקורת של ג'ו העצבני
המשחק לא רע ,אבל הוא מרגיש שעניין המיקרו תשלומים ,מאוד פוגע למי שבעיקר רוצה לשחק במשימות העיקריות

לאנשים שעושים הרבה מהמשימות צד ,זה הרבה פחות פוגע
ולמעשה אפשר להנות מהמשחק ככה בלי מיקרו תשלומים

הבעיה שהרבה מהמשימות צד חוזרות על עצמם

אני כבר באורגין ,יתעצבנתי שניפתחו אזורים במשחק
שהדמות שלי היתה חלשה מידי ,ליתמודד איתם
פשוט כי הרבה מקומות נפתחו מוקדם מידי

פה אפשר לדלג על חלק מהקושי ,בעזרת מיקרו תשלומים

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 אוקטובר 2018, 22:28

כן..
אז הנה הביקורת המקוצרת שלי לAC אודיסי - אם אתה רוצה לאהוב את המשחק, אתה צריך להנות ממנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2018, 12:49

COD החדש פתח טוב, אבל הרבה פחות טוב מקודמיו - כ-50% פחות מכירות פיזיות מקודמו - WWII, וכ-60% פחות מBO האחרון שיצא, אי שם ב-2015.
https://www.gamesindustry.biz/articles/ ... n-11-years

האמת שזה מה שציפיתי בערך, כי הוא לא נראה משהו בכלל, ואין קמפיין נורמלי... אבל כן יש להם את מצב הBLACKOUT שהוא לגמרי חיקוי של PUBG, אבל האמת? חיקוי לא רע בכלל... לא שזה אמור להפתיע מאוד עם כל המשאבים שלהם, אבל וואלה זה ממש נראה סבבה וכנראה הסיבה שלא ראינו ירידה הרבה יותר גדולה במכירות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 15 אוקטובר 2018, 13:12

Stick כתב:כן..
אז הנה הביקורת המקוצרת שלי לAC אודיסי - אם אתה רוצה לאהוב את המשחק, אתה צריך להנות ממנו.

אבל מי שאוהב את המשימות הראשיות ,אבל לא את משימות הצד ?
על זה הביקורת העיקרית

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 אוקטובר 2018, 13:14

יכול להיות שיש הסבר לעניין- דיגיטלית,BO4 שבר את השיא של הסדרה והוא כרגע ההשקה הכי חזקה שלהם ב-11 השנים האחרונות. העובדה שמדובר במשחק מולטי בלבד כנראה גורמת לאנשים להעדיף רכישה דיגיטלית אני מניח,הרי אף אחד לא רוצה לקום להכניס דיסק לקונסולה כל פעם שבא לו לשחק במולטי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2018, 13:30

כן הוא גם נתן שיא בחנות של סוני עם הפתיחה הכי חזקה אי פעם דיגיטלית. כנראה שנצטרך לחכות לעוד נתונים כדי לדעת באמת האם מדובר פה בירידה לסדרה או בהצלחה אדירה, כרגע אי אפשר לדעת בדיוק אם הדיגיטלי אכן כיסה על הירידה החדה בעותקים הפיזיים ויותר מזה או שיש פה מצב של ירידה חדה במכירות הפיזיות ועלייה יפה בדיגיטלי אבל כזו שרחוקה מלכסות על ההפסדים.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 15 אוקטובר 2018, 14:03

Stick כתב:
kririn כתב:
Stick כתב:כן..

אבל מי שאוהב את המשימות הראשיות ,אבל לא את משימות הצד ?
על זה הביקורת העיקרית

קרירין אתה מסתכל על זה עקום לגמרי.. אתה מבקר משחק שלא שיחקת בו בלי להבין בכלל איך הוא בנוי.
תן לי להסביר -
במשחק הזה *אין* כזה דבר 'משימות צד' בהגדרה הקלאסית. כלומר יש, אלו משימות פילר מהלוח מודעות שאתה עושה בלי לדבר עם שום NPC ושום כלום, פשוט רשימת "לך תנקה 20 מערות" וכאלה. אלו משימות ש*לא צריך* לעשות, אני לא עשיתי אפילו אחת מהן ואני כמה רמות מעל הקמפיין, זה סתם שם למי שרוצה והן מאוד בולטות בהבדלן משאר התוכן.
בשביל להסביר מה זה ה'תוכן צד' הזה שאתה כל כך מתלונן עליו, צריך לשאול מה זה בכלל 'הקמפיין'?
יש למשחק עץ קווסט 'ראשי' אחד שנקרא "האודיסאה שלך", בו אתה יוצא בתחילת המשחק למסע למצוא את אבא שלך ומשם זה מתקדם, וזה עץ שהולך מהשנייה הראשונה של המשחק והוא כאילו הקמפיין הראשי, כמו למצוא את סירי בוויצ'ר 3 לדוגמה.
לצידו נפתח כמה שעות בפנים עוד עץ קווסטים ארוך שנמשך עם המשחק ונקרא "הכת של קוסמוס", שהוא הקו העלילתי של הטמפלרים של המשחק הזה. מה שהיה באוריג'ין כרשימת ההתנקשויות.
ומאוחר יותר במשחק נפתח עוד עץ קווסטים גדול שמתקדם איתך ומתקשר לעלילה אבל הוא קצת ספוילרי אז לא אחשוף אותו כרגע.
לצד שלושת אלו (שמתחברים זה בזה עלילתית ולכן חייב להמשיך בכל אחד מהם כדי לפתוח משימות חדשות בכל העצים) יש גם עץ שהולך איתך מההתחלה ונקרא "עולם", אלו קווסטים שאתה מקבל בצורה טבעית דרך דיבור עם אנשים ב.. עולם, ואלו קווסטים עלילתיים ובדרך כלל עצמאיים כשכל סיפור קטן כזה ימשך ל3-4 קווסטים עם בחירות והשפעות שלך, באותה רמת הפקה בדיוק כמו הכביכול 'קווסט הראשי', בדיוק כמו בוויצ'ר.
עץ חמישי ואחרון שהולך איתך מהנתחלה נקרא "דמויות", ובו אלו קווסטים שלא מוגבלים למקום אלא לדמויות שאתה פוגש במהלך הסיפור ויכול להחליט אם אתה ממשיך או לא ממשיך לעזור להן. לדוגמה - אחד מקווסטי ה"אודיסאה" שלי שלח אותי לאתונה, שם פגשתי את סוקרטיס בתוך המשימה.
אחרי שהמשימה נגמרה, ה"אודיסאה" התקדמה וקיבלתי משימה אחרת שממשיכה לקדם אותי במסגרת הקו העלילתי הזה, אבל לסוקרטיס עדיין היו קווסטים לתת לי ויש לו סיפור גדול שהולך וממשיך למקומות אחרים מאתונה אם תלך איתו, והסיפור שלו המשיך תחת עץ ה"דמויות".
וזהו, כל חמשת העצים האלו הם הקמפיין. הם כולם ה'תוכן הראשי' של המשחק, הסיפור שלו, כולם באותה רמת הפקה, והמשחק לא דורש ממך לעשות שום תוכן מלבדם כדי להמשיך בהם.
למעשה המשחק 'דורש' ממך לעשות כל קווסט רק בשלושת העצים הראשונים כי אלו סיפורים שממש מסונכרנים ביחד, ואילו בעץ ה'דמויות' אתה לא חייב לסיים את הקווסטים של סוקרטיס כדי להמשיך בקווסטים של היפוקרטס.. אבל גם קווסטי ה'עולם' וה'דמויות' הם חלק מאותו סיפור ומהם אתה יכול לבחור לעשות את מה שאתה רוצה, להתמקד במקומות ובדמויות שמעניינים אותך.

עכשיו זה הקמפיין הראשי, אם אתה רוצה לראות את סוף המשחק אתה יכול וצריך לרוץ *רק* על הקמפיין הראשי. אתה מבין עכשיו למה הטענה שלך קצת מגוכחת? זה כאילו תגיד שמה יעשה מי שאוהב רק כל משימה שלישית בקמפיין של הוויצ'ר? או במילים אחרות.. מי שלא נהנה מהמשחק - כפתור היציאה שלו הגיע למיטב ידיעתי ללא מיקרו תשלומים, וממש לא צריך לשחק בכוח, אבל זה המשחק.

מעבר לזה, אפשר לשחק עשרות שעות בלי לגעת בכלל בקמפיין הראשי כי להבדיל מהוויצ'ר לדוגמה, למשחק יש המון מערכות שבכלל לא נוגעות לקמפיין.
מערכת ה"אומות", מערכת שכירי החרב, מחנות ובסיסים בסגנון FC, כל המערכת של הספינה והאיים מAC 4, וסתם העולם. כל זה תוכן שנמצא לצד הקמפיין הראשי ואין לו קשר אמיתי אליו, אבל אני אחזור ואגיד - אם אתה לא רוצה, לא צריך לגעת באף אחת מהמערכות האלו *אפילו לא לשנייה אחת*, מלבד הטוטוריאל שלהן שנמצא עלילתית בקמפיין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2018, 14:47

bling כתב:כן הוא גם נתן שיא בחנות של סוני עם הפתיחה הכי חזקה אי פעם דיגיטלית. כנראה שנצטרך לחכות לעוד נתונים כדי לדעת באמת האם מדובר פה בירידה לסדרה או בהצלחה אדירה, כרגע אי אפשר לדעת בדיוק אם הדיגיטלי אכן כיסה על הירידה החדה בעותקים הפיזיים ויותר מזה או שיש פה מצב של ירידה חדה במכירות הפיזיות ועלייה יפה בדיגיטלי אבל כזו שרחוקה מלכסות על ההפסדים.

אני אף פעם לא הבנתי את הקטע של לקנות פיזית מאז שיש דיגיטל, אבל דווקא בCOD שהוא הכי "מיינסטרים" זה משונה לי שהדיגיטל פתאום מתפוצץ... אבל הגיע הזמן. לדעתי כל יחס שהוא לא 80-20 לטובת הדיגיטל הוא הזוי :D

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוקטובר 2018, 10:01

מה זאת אומרת למה? עותק פיזי שאפשר למכור, להחליף, לקבל עליו טרייד אין? קופסא פיזית יפה להסתכל עליה? והכל במחיר זהה לדיגיטלי?

אני אם כבר שואל למה במשחק שהוא לא מולטי שמשחקים כל השנה (שגם אז לא בטוח שעדיף לוותר על היתרונות של הפיזי בשביל המאמץ בפעם ב להוציא את הדיסק בשביל משחק אחר שאתה משחק בו) מישהו בכלל ירצה לקנות דיגיטלי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2018, 09:24

וואו איזה NPD סוער היה לנו אתמול בלילה, הרבה שיאים נשברו ובראשם ספיידרמן.

* ספיידרמן מבחינת הכנסות חודש ראשון הוא הבלעדי הכי גדול בהיסטוריה של פלייסטיישן, והשביעי אי פעם על הפלטפורמה עצמה כשמחשיבים גם צד ג'.

הוא ממוקם כמשחק השלישי הכי נמכר השנה בסך הכל.

עוד סטטיסטיקה משעשעת: החודש השקה של ספיידרמן 2018 גדול ב 37 אחוז מכל משחקי ספיידרמן שיצאו ביחד מאז 1995 כש NPD התחילה את פעילותה.

מארוול המחודשת לא יכלה לחלום על כניסה טובה יותר מזה לעולם הגיימינג.

* פורצה 4 השיג את הפתיחה הגדולה ביותר אי פעם למשחק מירוצים על פלטפורמת האקס בוקס, וכמובן כמשתמע זה הפורצה שפתח הכי טוב במותג.

* NBA2K19 הוא משחק הספורט עם הפתיחה הכי גדולה בכל הזמנים מאז ש NPD קיימת, וכמובן זה ה 2K הנמכר ביותר אי פעם. לא יאומן הטירוף סביב המותג הזה בארה"ב.

* AC ODYSSEY מנצח את אוריג'ין. עלייה של 2 ספרות לעומת ההשקה של אוריג'ין. יותר מזה NPD לא מפרטים אבל מן הסתם יובי צריכה להיות סופר מרוצה.

*פיפ"א 19 עם הפתיחה הכי גדולה מאז פיפ"א 16. הפתיחה השלישית בגודלה בהיסטוריה של ז'אנר משחקי הכדורגל בארה"ב.

*הצל של טומב ריידר עם פתיחה מעולה באופן מפתיע. הוא אומנם ממוקם רק במקום 5 בטבלה הרצחנית הזו של ספטמבר אבל מדובר במשחק הטומב ריידר השני בגודלו בהיסטוריה של המותג, רק הריבוט המקורי מ 2013 מעליו. אין ספק שהחזרה לשחרור למולטי פלטפורמות ובראשן הפלייסטיישן עשתה המון טוב למותג.

*מבחינת תוכנה הספטמבר הזה למרות כל השיאים זהה לגמרי לספטמבר של שנה שעברה עם 747 מיליון. ועדיין בראייה שנתית יש עלייה של 5 אחוז לעומת השנה הקודמת.

*מבחינת החודש עצמו יש עלייה חדה במכירות של הפס4 והוואן אך בסך הכל מבחינת חומרה יש ירידה של 3 אחוז ביחס לשנה המקבילה בגלל ירידה חדה במכירות של שאר הפלטפורמות. לא קשה לנחש מה קרה, הסוויץ' צלל במכירות החודש ובצדק. נינטנדו צריכה להתעורר דחוף, שוב הם מתחילים עם היובש שלהם ושוב יוצאים המון משחקים טובים לפלטפורמות המתחרות בעוד שאצלם מדבר.

* ועדיין בסכ"ה יש עלייה של 18 אחוזים במכירות חומרה השנה (2.4 מליארד) בזכות המכירות של הפס4 והוואן ומכשירי פלאג אן פליי סטייל הנס והסנס קלאסיקס.

* הפס4 חזרה להיות הקונסולה הכי נמכרת בחודש הזה גם מבחינת מספר יחידות וגם מבחינת דולרים. זה חודש ספטמבר הכי גדול לקונסולה שהיא לא פלאג אן פליי מאז החודש של הפס4 ב 2014. כמובן שהפס4 היא גם הפלטפורמה הכי נמכרת השנה.

מדהים שכל כך רחוק אל תוך הדור סוני שוברת כאלו שיאים עם הפס4.

* עלייה חדה במכירות של הואן ביחס לשנה שעברה. יותר מ 30 אחוז ביחס לספטמבר של שנה שעברה ו 60 אחוז כשמסתכלים על השנה בכללותה. מאוד מרשים! מייקרוסופט בהחלט עושה צעדים טובים שכבר משתלמים לה בשיקום הפלטפורמה הזו.

______

טבלת דירוג מלאה:

Marvel's Spider-Man
NBA 2K19
Assassin's Creed: Odyssey
FIFA 19^
Shadow Of The Tomb Raider
Madden NFL 19^
Forza Horizon 4
Destiny 2^
Super Mario Party*
NHL 19
Dragon Quest XI: Echoes Of An Elusive Age
WWE 2K19
Grand Theft Auto V
Mario Kart 8*
Naruto To Boruto: Shinobi Striker
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy^
Super Mario Odyssey*
The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
Minecraft*

טבלה שנתית:

Year To Date
Far Cry 5
God of War 2018
Marvel's Spider-Man
Monster Hunter: World
NBA 2K19
Madden NFL 19^
Grand Theft Auto V
Call of Duty: WWII^
Dragon Ball: Fighterz
Mario Kart 8*

* Digital sales not included
^ PC digital sales not included

אז כן, ספטמבר מעניין מאוד שבגדול אפשר לתאר אותו ככולם חוגגים ושוחים בכסף חוץ מהסוויץ'.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2018, 09:48

עוד 2 סטטיסטיקות חשובות ששכחתי לציין:

* בסך הכל הכללי מבחינת הכנסות יש עלייה של 7 אחוז בספטמבר הזה לעומת השנה הקודמת. זאת אומרת התעשייה במצב סופר בריא בסך הכל, אין באמת סיבה למהר עם הדור הבא במיוחד לסוני כמובן שחוגגת בכסף.

* ה SKU הנמכר ביותר השנה של הבוקס גם מבחינת יחידות וגם מבחינת דולרים זה ה XBOX ONE X 1TB בצבע שחור. כידוע הוואן רושם עלייה ניכרת השנה לעומת השנה הקודמת מבחינת מכירות והכנסות ונראה שהוואן X הוא דרייב עיקרי לכך. מסר מעולה למייקרוסופט שכח = כסף ושמאוד שווה להם לקראת הדור הבא להפציץ עם החומרה, וזה מה שאכן הם יעשו.

קשה לי לראות תסריט שבו הפס5 חזקה או אפילו שווה לכח של הסקארלט בדור הבא, זה בבירור הולך להיות יעד מרכזי של מייקרוסופט לאור ההצלחה של ה X ולסוני אין מה לעשות בנוגע לזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 09:57

bling כתב:נינטנדו צריכה להתעורר דחוף, שוב הם מתחילים עם היובש שלהם ושוב יוצאים המון משחקים טובים לפלטפורמות המתחרות בעוד שאצלם מדבר.

הסוויטצ׳ מוכרת כמו הפס4 אם לא טוב יותר עולמית בזמן שסמאש, אולי המשחק הכי מצופה השנה, יוצא עוד איזה חמישה שבועות ועוד שלושה שבועות יוצא פוקימון. אז כן, לסוני היה את ספיידרמן שנתן בוסט ולמיקרוסופט את פורצה אבל לשתיהן אין כלום עד q3 או 4 שנה הבאה ונינטנדו דווקא במצב לא רע בכלל.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2018, 10:41

לשתיהן יש את RDR2 והוא לגמרי מוכר קונסולות, מאחר והכוא לא יוצא למחשב... ומבחינת בלעדיים יש את DAYS GONE שאמנם נדחה אבל הוא Q2, ואת DREAMS שהבטא שלו מתחילה בחודש הבא ויש מצב טוב מאוד שיצא בQ1... כן, לא הלהיטים הכי הכי גדולים אבל על שניהם עובדים למעלה מחמש שנים, אז כן יש להן יותר מ"כלום" :)

חוץ מזה, בשנה עם GOW, RDR2 ו-SPIDER-MAN אני באמת לא מבין איך אפשר לכנות את סמאש "המשחק הכי מצופה השנה", גם אם מוסיפים את המילה "אולי" :D הוא אולי בתחרות עם פולאאוט על מקום 5 :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 11:59

כן, אבל RDR2 הוא לא שלהן, אז זה לא שמיקרוסופט (שאין לה כלום עד החגים 2019) או סוני (שאין לה כלום משמעותי עד בערך החגים 2019) "התעוררו על עצמן". ספטמבר היה חודש שיא שנתי של שתיהן בגלל יציאה של המשחק הגדול ביותר השנה של כל אחת מהן בדיוק בספטמבר. בנובמבר יש לנינטנדו את פוקימון ובדצמבר את סמאש, אין לה על מה להתעורר, היא ערה.

בנוגע לסמאש, תסתכל על כל דבר שקשור לסמאש ותראה שהוא אחד המשחקים הכי גדולים של 2018 מבחינת הקהל. הוא גם היה נכנס בקלות לטופ 10 מוכרים של 2018 אם הוא לא היה יוצא שלושה שבועות לפני שהשנה נגמרת. אני לא אתפלא אם הוא יהיה בטופ 10 של 2019 אגב, זה משחק של 15 מליון יחידות בכיף.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2018, 12:06

כן כמו שלאסקין אמר טיפה הגזמת. אולי לסמאש יהיו יותר רגליים מלרוב המשחקים אבל הוא לא הכי מצופה השנה.

והפס4 הקונסולה הנמכרת השנה (למרות שבתכלס בחגים הקלפים מתערבבים כמעט מחדש והסוויץ׳ בהחלט יכולה להפתיע), אולי הסוויץ׳ מוכרת באותו הקצב של הפס4 בשנה המקבילה לרוב אבל אצל סוני לא היו בורות כמו ספטמבר הנוכחי על הסוויץ׳ שפתאום מציגים נפילה כזו חדה. עד עכשיו לסוויץ׳ היתה שנה נוראית מבחינת משחקים, שוב יובש נוראי מצד נינטנדו שאמורה למנוע מתסריט שכזה להתרחש כי הרי כל הכח אש כמעט מופנה אל עבר פלטפורמה אחת.

לא יתכן שקונסולה תהיה בשביתה במשך כל השנה ורק בחודש חודשיים האחרונים יצאו 2 משחקים גדולים, זה לא עסק והם לא יצליחו להחזיק ככה מספרים גבוהים לטווח ארוך. אני חושב שנפילה שכזו בחודש ספטמבר שאמור להנפיק אחלה מספרים זה משהו שצריך לשמש כנורה אדומה עבור נינטנדו, אין להם באמת צד ג׳ רציני ואסור להם להגיע למצבים כאלו שהפלטפורמה אשכרה מתה במשך חודשים על גבי חודשים ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 12:49

bling כתב:לא יתכן שקונסולה תהיה בשביתה במשך כל השנה ורק בחודש חודשיים האחרונים יצאו 2 משחקים גדולים, זה לא עסק והם לא יצליחו להחזיק ככה מספרים גבוהים לטווח ארוך. אני חושב שנפילה שכזו בחודש ספטמבר שאמור להנפיק אחלה מספרים זה משהו שצריך לשמש כנורה אדומה עבור נינטנדו, אין להם באמת צד ג׳ רציני ואסור להם להגיע למצבים כאלו שהפלטפורמה אשכרה מתה במשך חודשים על גבי חודשים ככה.

תראה, היה להם השנה את LABO, מריו טניס, ארטיק פריז, מריו פארטי, קירבי והם סוגרים את השנה עם פוקימון ו-SSB אז אני לא חושב שזאת שנה שאפשר לזלזל בה. כן, ה-AAA הגדולים האמיתים יצאו תקועים בנובמבר דצמבר, אבל נינטנדו מוציאה יותר תוכן מסוני ומיקרוסופט יחדיו ברוב השנים. הבעיה העיקרית היא שהסוויטצ' היא בערך בלעדיים מנינטנדו וthbsho, אז זה הרבה יותר בולט.

מה היה למיקרוסופט השנה? SOT ופורצה 4? אין ספק שהשנה של נינטנדו שמה אותם בכיס בכמויות ובמכירות. פשוט נינטנדו סומכת על 100% פיתוח פנימי (ואינדים) בזמן שסוני ומיקרוסופט מקבלות את כל צד ג' שיחזיק אותן צפות. למישהו יש ספק בכלל שהפס4 הייתה מוכרת כמו הWIIU בשלוש שנים הראשונות אם לא היה לה את צד ג' שיחזיק אותה?

בואו נהיה רציניים, יש להם את פוקימון השנה, שלא נדבר על סמאש שיכול לעשות 12-15 מליון יחידות בכיף. המכירות שלהם היו ממש טובות השנה ועוד מעט זה Q4 שזה התקופה הכי מוכרת של הקונסולות שהולכת להיות מלווה בבאנדלים של פוקימון. לנינטנדו אין לאיפה להתעורר, יש לה X כוח פיתוח והם מפמפמים איזה 6-8 משחקים בשנה. לצערם אין להם את צד ג' וזאת פשוט עובדה, לפחות עד היום שהם יחליטו לעשות קונסולה חזקה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אוקטובר 2018, 13:09

אני חושב שנינטנדו מרווחת את השיחרורי צד א' שלהם בצורה מדהימה מתחילת חייה של הסוויץ' ואף פעם לא התרשמתי שהם 'בבצורת' כמו ב-WII U (וגם שם,אגב,הם ניסו לצאת ממנה בצורה לא רעה בכלל,זה פשוט כבר היה מאוחר מדי). יהיה מעניין לראות את המספרים שפוקימון השנה יעשה ואיך הקז'ואל שנמצא על הסוויץ' יגיב אליו,כי את דור 7 האמיתי וכנראה זה שיפציץ באמת במכירות נקבל רק שנה הבאה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 13:48

פוקימון השנה ימכור לא רע, אבל הוא לא הולך ל היות דור 7 של שנה הבאה שיביא 20 מליון יחידות. שנה הבאה שלהם תהיה מאוד חזקה עם פוקימון 7, ביונטה 3, פייר-אמבלאם, יושי, לואיג'יס מנשן 3, אנימל קרוסינג, TOWN ואולי מטרויד פריים 4?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2018, 14:41

קיאו השמות שציינת שיצאו השנה נעים בין רימסטרים לסתם בינוניים, בתור בעלת פלטפורמה שנשענת נטו על עצמה היא צריכה להתאמץ הרבה יותר, במיוחד שהסוויץ׳ אמורה לרכז את כל הכח פיתוח שלה אני מצפה להפצצה הרבה יותר כבדה.

לא יכול להיות שספטמבר יהיה כזו חגיגה למתחרות שלה עם ליינאפ מצויין של משחקי צד א׳ ו ג׳ גדולים בעוד נינטנדו עם נוכחות אפסית לא לוקחת חלק משמעותי מהעוגה הזו, אני חושב שנינטנדו כחברה לא צריכה לאפשר למצב כזה לקרות על קונסולה שהיא כרגע הדבר העיקרי שעליו היא נשנענת. זה שאין צד ג׳ זה לגמרי אשמתה, הרי פיפ״א הגיע גם לסוויץ׳ אבל נכשל טוטאלית כי מי ירצה גרסה מסורסת של המשחק הזה?

הם צריכים לפצות על העניין הזה שאין צד ג׳ שיסחוב אותה על ידי כך שבאמת תתן בראש עם הצד א׳, אבל השנה בעלי הסוויץ׳ לרוב בקושי נגעו בקונסולה שלהם וזה לא דבר שצריך לקרות בשלב כזה בחיים מול מתחרות בשלות וחזקות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים