bling כתב:קיאו השמות שציינת שיצאו השנה נעים בין רימסטרים לסתם בינוניים, בתור בעלת פלטפורמה שנשענת נטו על עצמה היא צריכה להתאמץ הרבה יותר, במיוחד שהסוויץ׳ אמורה לרכז את כל הכח פיתוח שלה אני מצפה להפצצה הרבה יותר כבדה.
לא יכול להיות שספטמבר יהיה כזו חגיגה למתחרות שלה עם ליינאפ מצויין של משחקי צד א׳ ו ג׳ גדולים בעוד נינטנדו עם נוכחות אפסית לא לוקחת חלק משמעותי מהעוגה הזו, אני חושב שנינטנדו כחברה לא צריכה לאפשר למצב כזה לקרות על קונסולה שהיא כרגע הדבר העיקרי שעליו היא נשנענת. זה שאין צד ג׳ זה לגמרי אשמתה, הרי פיפ״א הגיע גם לסוויץ׳ אבל נכשל טוטאלית כי מי ירצה גרסה מסורסת של המשחק הזה?
הם צריכים לפצות על העניין הזה שאין צד ג׳ שיסחוב אותה על ידי כך שבאמת תתן בראש עם הצד א׳, אבל השנה בעלי הסוויץ׳ לרוב בקושי נגעו בקונסולה שלהם וזה לא דבר שצריך לקרות בשלב כזה בחיים מול מתחרות בשלות וחזקות.
DrKeo כתב:bling כתב:קיאו השמות שציינת שיצאו השנה נעים בין רימסטרים לסתם בינוניים, בתור בעלת פלטפורמה שנשענת נטו על עצמה היא צריכה להתאמץ הרבה יותר, במיוחד שהסוויץ׳ אמורה לרכז את כל הכח פיתוח שלה אני מצפה להפצצה הרבה יותר כבדה.
לא יכול להיות שספטמבר יהיה כזו חגיגה למתחרות שלה עם ליינאפ מצויין של משחקי צד א׳ ו ג׳ גדולים בעוד נינטנדו עם נוכחות אפסית לא לוקחת חלק משמעותי מהעוגה הזו, אני חושב שנינטנדו כחברה לא צריכה לאפשר למצב כזה לקרות על קונסולה שהיא כרגע הדבר העיקרי שעליו היא נשנענת. זה שאין צד ג׳ זה לגמרי אשמתה, הרי פיפ״א הגיע גם לסוויץ׳ אבל נכשל טוטאלית כי מי ירצה גרסה מסורסת של המשחק הזה?
הם צריכים לפצות על העניין הזה שאין צד ג׳ שיסחוב אותה על ידי כך שבאמת תתן בראש עם הצד א׳, אבל השנה בעלי הסוויץ׳ לרוב בקושי נגעו בקונסולה שלהם וזה לא דבר שצריך לקרות בשלב כזה בחיים מול מתחרות בשלות וחזקות.
לא ברור לי מה אתה נטפל לספטמבר. כלומר כן, לסוני ומיקרוסופט היה אחלה ספטמבר. אבל איך היה המרץ שלהן? או אוגוסט? או יולי? כלומה מה הקטע להדבק לחודש נורא ספציפי? מה המשמעות של זה בכלל. מה יש לסוני בנובמבר? כי לנינטנדו יש פוקימון. מה יש לסוני בדצמבר? כי לנינטנדו יש סמאש. בכל מקרה, זאת לא ממש נקודת דיון כי זה כמעט רנדומאלי.
נכון, נינטנדו צריכה לפצות על צד ג׳ כדי להמשיך לסחוב אבל בנתיים הקונסולה מחזיקה יופי. היא רק בת שנה וחצי וכבר יש לה לא מעט aaa ממש טובים, דבר שהפס4 והone לא ממש יכלו להגיד בגיל שנה וחצי.
אני לא הייתי מתנגד לעוד aaa מנינטנדו, אבל כרגע נראה שהם במסלול של 2-3 aaa בשנה ועוד איזה 5 aa שזה הרבה יותר ממה שהתחרות מספקת. אני מסכים שלא יזיק להם להעלות את התפוקה, אבל הם לא צריכים ״להתעורר״, בטח ובטח לא שלושה שבועות לפני שיוצא פוקימון ושישה לפני סמאש.
bling כתב:אני ״נטפל״ לספטמבר בגלל שזה חודש שמסורתית בשנים האחרונות כבר מתחיל את ההוצאות הגדולות של השנה ושחשוב להכנסות בשוק הקונסולות.
bling כתב:אבל יאללה בוא נלך על חודשים אחרים, מה היה לשחק אצל נינטנדו השנה? LABO או רימאסטר של דונקי קונג? סלח לי שאני לא מתרשם.
bling כתב:מה היה אצל סוני? GOW? מונסטר האנטר? פאר קריי 5? דראגון קווסט? דסטיני 2? ספיידי? AC? משחקי ספורט בגרסה נורמלית? ואין לי ספק שלא ציינתי הכל אבל אין לי כח לבדוק.
bling כתב:הנקודה היא שהיה השנה מספיק מה לשחק על הפס4 מבחינת הפקות יפות ומצופות, ומה היה על הסוויץ׳ עד עכשיו? אשכרה שנה שבה אפשר לזרוק את המכשיר מהמרפסת ולא היית מפסיד משהו. תגיד מה שאתה רוצה אבל אני כן רואה לא מעט תגובות בסגנון של שנה נוראית לסוויץ׳ ולא הפעלתי את הקונסולה חודשים. גם אם סוני פתחה גרוע את הדור היה לה מזל שמייקרוסופט היתה ביחד איתה בביצה, לנינטנדו את הפריבילגיה הזו ואסור להם לספק עוד הרבה שנים כמו הנוכחית עד כה אלא אם בא להם שכל המומנטום הטוב שצברו ייעצר.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
bling כתב:KEO, בעניין דצמבר דיברתי על תוכנה לא חומרה, אם תשים לב כמעט תמיד כל השמות הכי גדולים של השנה יוצאים בחודשים לקראת דצמבר, אולי ממקום של לרכב על כמה חודשים של קניות אבל זה המצב לרוב.
זה שלנינטנדו יש 2 משחקים גדולים שיוצאים בקרוב לא מוחקים מבחינתי שנה ממש חלשה של תפוקה מצידם,אני לא יודע מה להגיד לך כי כנראה לא נגיע להסכמה אבל אני באמת מצפה מהם ליותר כמחזיקת פלטפורמה שתלויה בעצמה ושחסרת תמיכת צד ג׳ שיכולים להחזיק אותם צפים. אם היה להם צד ג׳ חזק אז לא היתה בעיה בכלל גם עם שנה בינונית מצידם אבל המחסור בצד ג׳ מדגיש פי כמה את זה שהפלטפורמה ממש שוממת השנה עד כה.
הפס4 הקונסולה הנמכרת השנה, למה נראה לך שנינטנדו מובילה את התחרות? בלי קשר הפס4 היא השליטה הבלתי מעורערת של הדור הזה ואני מאוד אופתע אם נינטנדו תגיע למספרים שלה עם הסוויץ׳ אבל נצטרך לחכות כמה שנים בשביל זה.
אני לא מתווכח שלסוויץ׳ היתה שנה ראשונה מעולה עם כמה ממשחקי הדור, אבל אני לא חושב שהשנה השנייה טובה, עד עכשיו היא די גרועה וזה מביא לי דז׳ה וו מקונסולות עבר שלהן שפתחו חזק ומהרמאוד הביאו תקופות בצורת קשות. אני מקווה שזה לא יהיה המקרה גם הפעם.
בקשר לרשימה שהבאת, לא מתווכח שהפס4 היתה נוראית, כולל צד ג׳, אם מייקרוסופט היתה מפציצה באותן שנים אז הסיפור של הדור היה כנראה שונה ודומה יותר לפס3 מול ה 360. למזלה של סוני זה לא קרה ולכן הסיפור הוא כפי שהוא כיום, בסופו של דבר אתה נמדד ביחס למצב הקיים וביחס לתחרות, אולי זה לא הוגן כלפי נינטנדו במידה והיא תענש על שנים חלשות של הדור שלה בניגוד לסוני אבל זה המצב לפעמים.
Laskin כתב:מסכים איתך לגבי מוראל קומבט... סול קאליבר גם גבולי. לדעתי סמאש לא ממש AAA ופעקימון גם כן עוד לא שם, מניח שהמשחק הגדול שלהם יהיה, שנה הבאה או ב-2020.
לגבי מכירות כמובן שאין מחלוקת (:
DrKeo כתב:Laskin כתב:מסכים איתך לגבי מוראל קומבט... סול קאליבר גם גבולי. לדעתי סמאש לא ממש AAA ופעקימון גם כן עוד לא שם, מניח שהמשחק הגדול שלהם יהיה, שנה הבאה או ב-2020.
לגבי מכירות כמובן שאין מחלוקת (:
אפילו אם תתעלם מהסינגל של SSB, יש במשחק החדש 108 זירות ו-77 לוחמים. זה מספר כמעט הזוי, ביחוד שהכל צריך להיות באופן יחסי מאוזן. זה לבד שם את המשחק בקטגוריה של משחק תקציב ענקי, אבל מעבר לזה יש לך סינגל פלייר ושאר הירקות. SSB הרבה יותר גדול מMKX, אז אם MKX הוא AAA לדעתך אז SSB הוא בטח ובטח AAA.
DrKeo כתב:bling כתב:KEO, בעניין דצמבר דיברתי על תוכנה לא חומרה, אם תשים לב כמעט תמיד כל השמות הכי גדולים של השנה יוצאים בחודשים לקראת דצמבר, אולי ממקום של לרכב על כמה חודשים של קניות אבל זה המצב לרוב.
זה שלנינטנדו יש 2 משחקים גדולים שיוצאים בקרוב לא מוחקים מבחינתי שנה ממש חלשה של תפוקה מצידם,אני לא יודע מה להגיד לך כי כנראה לא נגיע להסכמה אבל אני באמת מצפה מהם ליותר כמחזיקת פלטפורמה שתלויה בעצמה ושחסרת תמיכת צד ג׳ שיכולים להחזיק אותם צפים. אם היה להם צד ג׳ חזק אז לא היתה בעיה בכלל גם עם שנה בינונית מצידם אבל המחסור בצד ג׳ מדגיש פי כמה את זה שהפלטפורמה ממש שוממת השנה עד כה.
הפס4 הקונסולה הנמכרת השנה, למה נראה לך שנינטנדו מובילה את התחרות? בלי קשר הפס4 היא השליטה הבלתי מעורערת של הדור הזה ואני מאוד אופתע אם נינטנדו תגיע למספרים שלה עם הסוויץ׳ אבל נצטרך לחכות כמה שנים בשביל זה.
אני לא מתווכח שלסוויץ׳ היתה שנה ראשונה מעולה עם כמה ממשחקי הדור, אבל אני לא חושב שהשנה השנייה טובה, עד עכשיו היא די גרועה וזה מביא לי דז׳ה וו מקונסולות עבר שלהן שפתחו חזק ומהרמאוד הביאו תקופות בצורת קשות. אני מקווה שזה לא יהיה המקרה גם הפעם.
בקשר לרשימה שהבאת, לא מתווכח שהפס4 היתה נוראית, כולל צד ג׳, אם מייקרוסופט היתה מפציצה באותן שנים אז הסיפור של הדור היה כנראה שונה ודומה יותר לפס3 מול ה 360. למזלה של סוני זה לא קרה ולכן הסיפור הוא כפי שהוא כיום, בסופו של דבר אתה נמדד ביחס למצב הקיים וביחס לתחרות, אולי זה לא הוגן כלפי נינטנדו במידה והיא תענש על שנים חלשות של הדור שלה בניגוד לסוני אבל זה המצב לפעמים.
אני לא חושב שההשוואה הוגנת כי:
1) סוני ומיקרוסופט היו עם 2+ שנים די יבשות ומעפנות, כמעט כל הסדרות הגדולות של צד ג' (COD, ביווור, BF, AC וכו') די ירדו מגדולתן בזמן שסוני ומיקרוסופט פשוט לא הצליחו להביא משחקים טובים (מיקרוסופט בערך עד היום, סוני עד 2016). גם לפס3 ול-ONE לקח זמן להבשיל, למשל המשחק AAA הבאמת איכותי הראשון לפס3 היה MGS4 והוא יצא כשהיא הייתה בת שנתיים, המקביל אצל מיקרוסופט היה גירס שיצא כשהיא הייתה בת שנה. בדור הזה המצב היה אפילו יותר גרוע והן היו צריכות יותר זמן להבשיל. נינטנדו רק השלימה שנה אחת (וקצת), לקונסולה עדין לא היה זמן להבשיל (ועדין איכשהו הוציאה שניים מהמשחקים הכי טובים של הדור).
2) אני חושב שקצת שוכחים פה שהסוויטצ' יצאה במרץ, לא בחגים. כלומר אנחנו רק חצי שנה לתוך השנה השניה של הסוויטצ' ואנשים כבר מסכמים אותה כי החגים מתקרבים. הפיזור של המשחקים של נינטנדו השנה הוא לא להיט אבל עד שנגמרת השנה הראשונה שלהם (כלומר סוף Q1) עוד יצאו יושי, SSB ופוקימון. האם היא ברמה של שנה שמכילה את מריו אודסי וזלדה? לא ממש, אבל איזושהי קונסולה באמת יכולה להתחרות עם האגרוף הכפול הזה? ברור שהשנה השניה חלשה יותר אבל השנה השלישית מתחילה להצטייר כממש טובה.
תראה, אני מעריץ נינטנדו מהתקופה הישנה והטובה, תקופות כמו הN64 והקיוב. הלוואי ונינטנדו הייתה חוזרת לתקופה הזאת, אבל לצערי היא כבר לא שם בגלל רעידות ביצים מזה שהיא חושבת שהיא לא יכולה להתמודד עם סוני ומיקרוסופט יותר (למרות שיש לה יותר כסף בחטיבת משחקים, מעריצים שרופים שיקנו כל דבר ויותר כוח פיתוח מכל צד א' אחר בזמן שהסטורית הם תמיד היו הקרם של פיתוח ה-AAA). אולי אם הסוויטצ' הייתה נכשלת אז נינטנדו הייתה מרימה את העיניים לפס4 המצליחה ואומרת לעצמה שאולי היא צריכה לחזור תקופה של כמה שיותר כוח, כמה שיותר משחקים. כיוון שכמובן היה מביא את צד ג' בחזרה.
אבל לצערנו הסוויטצ', כמו שתי הקונסולות הקודמות, היא חלשה ומעפנה. רוב משחקי ה-AAA הגדולים לא יגיעו אליה כי לעשות פורט לקונסולה שהיא רבע כוח ועם אונליין רעוע זה כאב ראש ש-99% מהמפיצות לא רוצות על הראש. אז אנחנו תקועים עם 100% כותרי נינטנדו פחות או יותר. אפילו אם מאחדים את הכוח פיתוח של הנייחות והניידות שלהם, הם עדין בחיים לא יביאו לך איזה 5 AAA מטורפים בשנה, זה לא משהו בר השגה. כדי לעשות משהו כזה צריך להחזיק איזה 20+ צוותי AAA איכותיים וזה לא משהו שקל להחזיק. נינטנדו יודעת שהיא הקונסולה "האחרת", היא לא מחליפה לך את המכונת COD או FIFA. נינטנדו מוכרת לך קונסולה בשביל משחקי נינטנדו. וכן, פוקימון זה משחקי הנינטנדו האלה, גם סמאש וגם מריו פארטי. הם נישה, אולי נישה ענקית שמוכרת בערך כמו הפס4 אבל עדין נישה שלא בדיוק מנסה לעשות מה שסוני ומיקרוסופט עושים. אני שונא את זה, אבל זאת המציאות.
מה אני אגיד לך, אולי אם המכירות של הסוויטצ' יתרסקו אז הם היו מפתחים קונסולה שמתחרה בפס5 והסקארלט ומעבירים את הסוויטצ' למותג הנייד שלהם (כלומר החדשה היא הנייחת, הסוויטצ' היא בעצם הDS החדשה), זה גם היה מתאים מבחינת קפיצות כוח כי היה הפרש של שני דורות כוח בין הסוויטצ' לקונסולה החדשה. אבל אני לא רואה את זה קורה, לא מבחינת לו"ז ולא מבחינת כוח אדם להחזיק קונסולה מודרנית וקונסולה בכוח של הפס3++ במקביל.
.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים