טוב אז אחרי שלושה ימים וכמה שעות טובות עם אודיסי, הדבר הראשון שצריך להגיד עליו, עוד לפני שבכלל מדברים על אם הוא טוב או לא, זה שמדובר במשחק פשוט עצום.
לא סתם משחק גדול או ארוך או עשיר בפרטים, מדובר בקנה מידה שאני לפחות בחיים לא ראיתי במשחק.. יש במשחק הזה כל כך הרבה מערכות שונות שפועלות במקביל, החל מכל מה שהיה באוריג'ין (שגם ככה היה משחק לא קטן, כן?) רק מהודק יותר, מפה פשוט פסיכית בגודלה, מערכת עצומה של קווסטים ושיחות שנלקחה ישירות מהוויצ'ר 3, מערכת שכירי חרב שהיא פשוט גרסה טיפה רזה של מערכת הנמסיס ממורדור, הספינה מAC4, מערכת גיוס שהיא הגרסה הרזה (מאוד הפעם) של מה שהיה בMGS 5, מערכת 'אומות' שבא אפשר לעזור לאתונה או ספרטה לנצח במלחמה על יוון, ואם במקרה כל התוכן צד הזה לא מספיק, המשחק כאילו צוחק על כל משחק AC עד עכשיו ופשוט נותן לך בקמפיין רשימת התנקשויות של משהו כמו 50 מטרות (להבדיל מ.. 6-7 שהיו המרכז של כל משחק?), כאילו אומר לך 'קח את הרשימה גבר, דבר איתי כשתסיים בעוד חודש ונראה מה יקרה'. אמנם לא כל אחת מ50 ההתנקשויות האלו היא 'התנקשות סט פיסס' כזו, אבל.. עדיין..
ועם כל זה, המשחק עשיר בפרטים הקטנים בצורה כמעט הזויה. אני *באמת* לא יודע איך הם עשו את זה. כל אי, כל מחוז וכל עיר מרגישים כמו מקום מיוחד שיש לך מה למצוא בו.
לזכותו של המשחק גם יאמר שהוא לגמרי מבין שאין מצב ששחקן יכול להתמודד על כל המערכות האלו במקביל, ולכן כמעט כולן אופציונליות. אם למשל אתה לא רוצה להתעסק גם עם מערכת הכמעט נמסיס, אפשר תמיד לשלם כסף (שלא חסר) ולהוריד ממך את החוזה. אם לא בא לך להתעסק עם גיוס אויבים למטרות שלך ואין לך כוח להתחיל להתעסק את מי להרוג ואת מי לגייס, לא חייב.. זה פשוט בונוס שנמצא שם. ככה עם כל התוכן צד העצום הזה כמעט, המשחק נותן לך לשחק ולבחור לעצמך את מה שמעניין אותך ולהרכז בו.
גם משימות הצד ממשיכות את הגישה הזו ומאוד בולטות בהבדלים ביניהן, יש משימות מלוח מודעות (כמו הוויצ'ר) שהן פשוט אוסף כמעט אינסופי של משימות פילר, למי שרוצה לשחק רק במשחק הזה לשנה הקרובה או משהו כזה אני מניח, כי זה באמת עצום, אבל מהצד השני יש משימות צד 'משמעותיות' וכמעט תמיד מעניינות ומלוות בבחירה שפשוט מסומנות באייקון מיוחד.
עד עכשיו אני עושה רק אותן ותמיד נמצא ברמה נכונה מול העולם והקמפיין הראשי, ככה שלפחות כרגע בכלל אין צורך לעשות גריינדינג עם משימות פילר מייגעות ורפטטיביות, רק משימות צד מעניינות.
ובתוך כל זה כמובן מתנהל גם הקמפיין הראשי, וכל המערכות שמגיעות מאוריג'ין. גם באספקט הזה המשחק עושה עבודה טובה, התנועה עם או בלי הסוס מרגישה קצת יותר טובה, הטיפוס והפלטפורמינג קלילים מאוד לטוב ולרע, ומערכת הקרב גם היא מרגישה קצת יותר מהודקת ומלטושת (בעיקר מהצד של הAI שנראה שיודע להתמודד איתה יותר טוב), המגן ירד (בלאדבורן בכל הכוח

) ובמקומו נוסף עץ סקילים אמיתי והרבה יותר גדול ממה שהיה באוריג'ין, כשהמון סקילים הם ממש 'התקפות מיוחדות' עם cooldown וstamina שאפשר להשתמש בהן בקרבות. על הנייר זה לא היה נשמע לי מאוד טוב לפני ששיחקתי אבל האמת שטעיתי, זה מאוד כיף ובעיקר מוסיף להרגשת 'ארגז החול' גם בקרבות ואפשר להתנסות בשילוב בין סקילים שונים כדי להגיע לתוצאות מעניינות.
מעבר לזה גם כל השאר כמעט זהה לאוריג'ין רק פשוט עובד טוב יותר. הloot טוב יותר כי יש הפעם באמת את כל חלקי השריון שאתה צריך להרכיב ולא סתם חליפות ושדרוגים מובנים מראש שאפשר להשיג מצייד. זה שוב מחזיר אותי לאיך שתפסתי את המשחק בהצגה שלו, הוא פשוט נראה על הנייר כמו גרסאת הblood & wine הצבעונית של אוריג'ין, ומשומה אפילו דברים כמו הפונט והתפריטים לא שונו ע"י יוביסופט וזה גרם לו להראות מאוד זהה ולא מושך.
בפועל, אחרי שמשחקים פתאום כל השינויים הקטנים האלו שהמשחק כן הוסיף על אוריג'ין (בלי לדבר על כל המערכות והעולם העצום שלא ידעתי עליהם..) פשוט נותנים למשחק רמת פוליש הרבה יותר גבוהה, ואי אפשר לחזור לשחק באוריג'ין אחרי זה (לא שאני, או כל אחד שכבר סיים את אוריג'ין תכנן לעשות את זה.. אבל בשביל הנקודה

).
וכמו שאני מניח שכבר הבנתם מכל המסביב שאמרתי, מעבר לכמות העצומה של התוכן הקיים, גם את מבחן האיכות הוא עובר בהצלחה.
אין באמת מה להגיד, זה פשוט משחק טוב. לא יחסית לAC של השנים האחרונות, לא יחסית ליוביסופט.. זה באמת משחק טוב שפשוט כיף להכנס לעולם שלו ולהאבד בין כל המערכות והדברים שיש בו.
הקמפיין טוב, הסיפור די מעניין והרבה יותר מוצלח מזה של אוריג'ין, ועדיין הדבר הכי מוצלח בו זה פשוט ההסתובבות בעולם החצי מיתולוגי של יוון העתיקה, הפרטים המדהימים שהוכנסו אליו (מצב החקירה החדש, כמו שכבר אמרתי לפני כמה ימים, עובד מצוין ומוסיף הרבה).
קצת קשה להשוות אותו לAC 2 כי כל כך הרבה השתנה מאז, אז אני לא מתכוון לנסות, אבל המשחק הזה מזכיר יותר מכל את AC 4 ואוריג'ין (שני המשחקים שנחשבים תמיד ל'מקום השני' בסדרה) ועם כל זה שמדובר בשני משחקים שאהבתי למרות הבעיות שלהם, אודיסי פשוט הרבה, הרבה יותר מוצלח מהם.
אני אמנם כבר כ 10 שעות בפנים אבל עוד ממש בהתחלה בהתחשב בגודל של המשחק הזה, אז לא אסכם לגמרי עוד אבל לפחות נכון לכרגע, זה משח שאני ממליץ עליו לכל מי שאוהב משחקי ARPG בעולם פתוח ומדהים, עם או בלי קשר להיותו AC, וזה הדבר הכי טוב שבכלל לא חלמתי שאוכל להגיד על המשחק הזה.
*הדבר היחיד שאציין לרעתו זה שהדיבוב של הדמות הראשית זה הדבר הכי מצחיק, מזעזע, נוראי, ולא הגיוני שיצא לי לשמוע במשחק AAA בכזו רמת הפקה בחיים שלי

מכירים את הNPC הזה שנמצא בכל עולם פתוח עם שתי שורות שנשמעו כאילו הוקלטו על ידי אב הבית שממש לא רצה להיות שם? אז במשחק הזה זו הדמות הראשית.
באמת, לא יודע איך זה קרה, זה התחיל רע אבל עם הזמן זה כב גובל בהזיה

והדמות עצמה דווקא בסדר גמור, גם הכתיבה הרבה מעל הממוצע של הסדרה (אם כי יש כמה רגעים מוזרים בתוך הכמות האדירה של הטקסט שיש במשחק הזה, אבל זה עדיין בסדר) אבל המשחק עצמו של המדובב, פשוט הזיה, נשמע כאילו לא שילמו לו או משהו.
גורם לי קצת להתחרט שלא בחרתי בבחורה, אולי שם המצב יותר טוב (בדקתי רק את ההתחלה לפני שבחרתי ושניהם היו די גרועים, אבל אצל הגבר זה רק הלך והחמיר משם מסתבר), מצד שני אין ספק שזה לפעמים מוסיף עוד קסם למשחק כל כך מלוטש ועצום.. לפחות זה מצחיק.