נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי glass man » 26 אוקטובר 2020, 14:07

דברים שסוני השקיעה בגיימרים.
1.עזרה לFrom software בהפקה של דיימון סולס, גם מעבר לתקציב, גם בהפקה של המשחק עצמו.מה שהביא לפריחה של כל הסאב ז'נאר הזה של משחקי הסולס.
2.פיתחה צד א' איכותי.
3. מימנה הרבה צד ג'
4. השתמשה בזכויות שלהקנ על ספיידרמן בשביל לפתח IP איכותי סביבו כולל לסדר את העניין מול אקטביזן.
5. המשיכה לממן את העונות של SF5/את אירועי הCapcom tour גם אחרי שברור שהמשחק לא החזיר/יחזיר את ההשקעה מה ששמר אותו בחיים עד עכשיו.
6. תמיכה חזקה באינדים.
7. מימנה את קוג'ימה

אז כן נדב אמר שמייקרוסופט משתפרת הכול טוב ויפה, אבל למה מישהו צריך להאמין במייקרוסופט לאור כל הכשלונות שלהם? יש הפתעה בכלל שאנשים רוצים להמשיך לתמוך בחברה שהוכיחה את עצמה 4 דורות ברצף לעומת חברה שהיה לה דור אחד טוב?

מייקרוסופט ביטלה את Scalebound למרות שהבמאי שלו הוא אחד הגאונים של התעשייה ולמרות שהמשחק היה בפיתוח מאוד מאוד מתקדם והיא בנתה עליו הייפ במשך שנים.
קנתה את רייר, ורק עכשיו הוציאה איתם שני משחקים איכותים.
ב
אז שני החברות רואות כסף ורוצות את הארנק שלך. אבל מייקרוסופט באה בגישה של "אין לנו חברות פיתוח ובמקום לטפח אנחנו נקנה"
וסוני אמנם רוצה את הכסף שלך אבל מידי פעם עושה מה שמכונה בכלכלה "החלטות נורמטיביות"

כלומר החלטות שהם יודעים שאין להם בהכרח הצדקה כלכלית כמו המימון של death stranding SF5 או TLG אבל הם יודעים שהם יקבלו תשואות על זה או מהFGC או ממעריצי קוג'ימה או מהגיימרים באופן כללי שידעו שסוני תייצר פלטפורמה ששווה להשקיע בה.

אצל מייקרוסופט היה דור אחד טוב, שגם בשיאו לא הגיע לרמות הPS1 או הPS2 או הPS4.

אז יש הרבה כוונות טובות יש את היוזמה יש פה ושם את רייר עושה משהו טוב. אבל עוד לא ראינו את הOutput של היוזמה ויותר מזה עוד לא ראינו איך הם מסתדרים עם מייקרוסופט ושהם לא יעלו איתם על שרטון כמו שאינטר הראה שהיה עם החברות האחרות, זה כל כך שקוף שכתבים אפילו שאלו את מפתחי היוזמה על אופציה כזו של פירוק.
עוד לפני שהם בכלל השיקו משחק.

בשביל להגיע למצב שאנשים מעלימים עין מהכשלונות של מייקרוסופט כמו שהם מעלימים עין מהכשלונות של סוני הם צריכים קודם כל להשקיע בגיימרים באותה צורה ככה זה בחיים.

אם כבר רוצים לדבר על מה הפסדנו מהניצחון של סוני, כן הפסדנו נינטנדו ששולטת בשוק והפסדנו את המשחקים שלהם בלי שנצטרך לקנות על זה קונסולה שניה, אבל יום אחד נינטנדו יביאו ערוץ הזרמה משלהם והבעיה הזו תיפתר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אוקטובר 2020, 15:25

אין לנו שום מושג מה באמת קרה עם סקיילבאונד,מעבר ל-2 הדגמות שנראו מאוד בינוניות לא בטוח שהוא היה במצב טוב,תיקון,הוא בטוח לא היה במצב טוב כי MS לא סוגרת את השאטלר על פרוייקט ששפכה עליו מיליונים סתם כי משעמם לה,כן קאמיה לא קאמיה זה ממש לא משנה אם המשחק לא טוב,גם יוצרים מוכשרים נכשלים,זה חלק מהעבודה. אגב,אם לקאמיה יש אפילו חצי מהפרסונה האינטרנטית שהוא מטפח לעצמו גם ברמה המקצועית של יוצר שצריך לעבוד מולו אישית הייתי מגלגל אותו מכל המדרגות...הוא שייך לקבוצה מאוד מצומצמת של wannabe rockstars בתעשייה הזו שנמצאים באגו טריפ כבר שנים אפילו שהם כנראה כבר לא רלוונטים כמו שהיו בעבר,ע״ע קוג׳ימה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2020, 15:30

אני לא חושב שלממן משחק ולמכור אותו לצרכן ב-60$ זה משהו שסוני "עשתה בשביל הגיימרים". כלומר באמת, זה הביזנס. ביננו, רוב המהלכים של סוני בדור הזה היו די אנטי-צרכניים, כמו למשל לסגור את PSN מאחורי חומת תשלום של PS+ או לדרדר משמעותית את התוכן של PS+ או לא לתמוך בשום צורה ב-BC או להעלות את המחיר של כל המשחקים ל-70$ או לעשות DOUBLE DIPPING על משחקים כמו ספיידרמן ולדפוק בצורה מעצבנת את הבעלים של ספיידרמן לפס4. יש לא מעט דוגמאות, אין פה איזו פילונטרופיה. הם סה"כ עשו משחקים טובים, זה לא הופך את זה פתאום כסוג של "for the gamers" או משהו כזה כשמה שהם עשו זה לפתח משחקים שהכניסו להם מליארדי דולרים.

יש הבדל בין קונסולה טובה או ליינאפ משחקים טוב ללהיות פרו צרכני/גיימר כי רוב המהלכים שלהם בשנים האחרונות דווקא היו ההפך מזה. ושלא תבין לא נכון, סוני חברה מעולה ואני מת על המשחקים שלהם, אבל התיוג הזה של "for the gamers" הוא אשכרה תג ליין שיווקי שאיכשהו תפס. אני משער שכל זה באמת נובע מכמה שמיקרוסופט הייתה אנטי צרכנית בתחילת הדור, אבל זה כבר התהפך לפני שנים וממזמן מיקרוסופט הרבה יותר נעימה לצרכן מסוני. אולי הבאסטיאן האחרון של סוני הוא שמשחקי F2P לא דורשים PS+, זה בערך הדבר הפרו צרכני האחרון שהם עשו שנים.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2020, 16:50

אני מחזק את דרקו בעניין
ניקח לדוגמה את ספידרמן ,משחק מצליח משחק מושקע אומנם

אבל החלטה עסקית ,רוצה את ספידרמן ? אתה חיב ps4 או בעתיד
Ps5
אין לך אותו לו בpc לא בxbox לא בסוויץ לא בשרותי הזרמה מתחרים לסוני
זה לטובת סוני כי זה מושך לקוחות חדשים
ומשאיר קימים בפלטפורמות שלה

זה שאקטיוויזיון לא היתה כזאת טובה עם הזיכיון
לא משנה את העובדה שגם סוני שם בגלל מחשבה עסקית

ניקח דוגמה אחרת ,שאנמו 3 ,שסוני מימנה רק חלקית
יצא בינתים רק לps4 ולpc ,עשה יחסי ציבור מצוינים לסוני
וזה משחק שחלק מהכסף הגיע ממימון המונים
בסוף גם בpc קיבל בילעדיות זמנית לאפיק

עכשיו סוני יכלה לממן 100 אחוז מהפיתוח של שאנמו 3
להוציא את זה לכל פלטפורמה רלוונטית
וזה היה לטובת הצרכנים ,לפחות לחובבי הסדרה
אבל עובדה שלא עשתה את זה

אני לא אומר שלא היו להם דברים לטובת הצרכן
לדוגמה מאז הps3 ובינתים גם בps5 ,אפשר להחליף hdd/ ssd
לפי הסטנדרט בשוק בצורה רישמית

אבל סוני חברה למטרת רווח כמו מיקרוסופט וכמו נינטנדו

סתם לדוגמה ,תחשוב עם מיקרוסופט היתה מאפשרת
תמיכה רישמית בdx וכל המיסביב בצורה רישמית בלינוקס
זה יהיה לטובת גימרים אבל זה לא יקרה
בגדול בos לpc
Win10 כמו מונופול למשחקי קור בpc

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 אוקטובר 2020, 18:58

פייג: מימלא אם זה רק היה קאמיה אז אולי היתה פה נקודה לזכות מייקרוסופט מה עם Stormlands של Obsidian שהיה אמור להיות RPG אקסקלוסיבי לONE שבוטל על ידי מייקרוסופט? מה עם פייבל לג'נדס שאני אישית חיכיתי לו כמו לסקילבאונד והמפתחת שלו כבר פיתחה שלושה משחקים למייקרוסופט בהצלחה יתרה?
ויש עוד ביטולים כאלה אותי הם פשוט פחות ענינו, וזו גם הסיבה שהרבה אנשים חשדנים כלפי הרכישה של Obsidian הרי כבר היה אקסקלוסיבי שלהם שמייקרוסופט ביטלו.

קאמיה אולי פרוע, אולי זה גם סתם דמות אינטרנטית שבנה לעצמו אבל כך או כך הוא הצליח לפתח את The Wonderful 101 והוא הביא את סקילבאונד למצב שחיק
אז לפחות בספר שלי הבעיה אצל מייקרוסופט ולא אצלו.

נדב: אני מבדיל פה בין, "פרו צרכנים" לבין "פרו גיימרים" כן אם אתה רוצה להסתכל על מי יותר פרו צרכני כרגע, אז זה כנראה מייקרוסופט כי הערך הכספי שאתה
מקבל עם הגיימפאס הוא רב ביותר.

וזה מעולה בעיני שמייקרוסופט סוף סוף משתמשת בכסף הגדול שלה בשביל דברים שאשכרה עושים טוב לגיימרים ואני מקווה שזה רק ימשיך.

אבל הנה עוד באמצע הדיון הזה של כולנו פה, ספנסר אישר שמייקרוסופט תמשיך לרכוש חברות פיתוח באמצע הדור, כמובן אם אתה מקבל את זה כאסטרטגיה שהיא שוות ערך למימון של אקסקלוסיבי שלא היה קיים אחרת/הקמת סטודיו אז בסדר גמור, אבל לדעתי להתחיל לבלוע את השוק זו אסטרטגיה שהיא נגד הגיימרים.

שאני מסתכל על דברים שסוני מימנו כמו Bloodborne שמכר 2M סטריט פייטר 5. שמכר 3.7M או L (אחרי הנחות למחיר של 20 דולר) זה ברור לי שסוני מימנה פה משחקים שהם ידעו שלא יהיו להיטים ענקיים. או LTG למשל.

אז עכשיו מישהו יכול לבוא ולהגיד שכל משחק שמכר 2M הוא הצלחה, אבל הכול יחסי שאתה מסתכל על קירבי האחרון הוא מכר יותר מBBשאתה מסתכל על GOW ספיידרמן שעשה 12M גראן טוריסמו שעשה 8M הוריזון 10M או GOW שגם כן על 12M אין מצב שסוני לא ידעו שBB או SF5 לא יגיעו לרמות האלו.

אז כן זה נכון שהם לא פיתחו אותם מתוך נדיבות הלב שלהם.אבל האסטרטגיה שלהם היתה לקסום להארדקור ושאלה ישפיעו על הקזואל בתורם ללכת על הקונסולה שלהם.
אני אוהב ומעריך את הגישה הזו.
אני מבין שכשאתה רואה שSF4 מכר 9M אתה בצדק חושב שSF5 היה מגיע בכל מקרה, אבל צריך לזכור שהמשחק שבא ישר אחריו SF X Tekken מכר רק 1.7M
הסצנה התרוקנה שוב ורוב האנשים שקנו את SF4 בשביל נוסטלגיה טהורה לימים של SF2 לא חזרו שוב ופה סוני עשתה מהלך ענק לדעתי.כן הוא היה מגיע אבל הרבה יותר מאוחר מאחר וסדר העדיפויות לפתח אותו היה נמוך בהרבה.

אני מסכים שמייקרוסופט בתהליך שיפור, הנה היום ספנסר אמר שהם יפתחו יותר משחקים "לכל המשפחה " (באנג'ו קאזואי בדרך?!?!) אבל למה לא קיבלנו למשל באנג'ו בתחילת הדור, כשסוני הביאה את TLG שניהם בטח היו פלופ כלכלי סוני בכל מקרה הלכה עליו.

גם עם Death Stranding לפי כמה וכמה איינסידרים סוני לא היתה מרוצה ממנו במהלך הפיתוח והם חשבו שהוא מקבל יותר מדי תקציב הם יכלו לבטל אותו אבל הוציאו אותו בכל מקרה.

יש גם למשל את המקרה של יאקוזה, נינטנדו ומייקרוסופט סירבו לממן אותו וסוני הסכימה וזו היתה למשל הסיבה שהסדרה היתה אקסקלוסיבית לסוני לכמעט 3 דורות
עד סוף הדור הזה בערך.

הנה נגיד זה https://www.gameinformer.com/2018/08/14 ... th-refused

אז כן, עכשיו זה משתלם לסגה ומייקרוסופט להביא את יאקוזה לגיימפס כי יש פה אינטרס משותף לשתיהן סגה מרוויחה יותר קהל ומייקרוסופט מביאה משחקים שחסרים על הפלטפורמה
אבל זה לא התחיל ככה וסוני הגדילה את היצע המשחקים.

אני חושב אישית שמייקרוסופט בדרך טובה למעלה ואני מקווה שזה ימשיך להיות ככה, אבל בשביל שאוכל לסמוך עליהם כמו שאני סומך על סוני אני אצטרך איזה שניי דורות טובים נגיד הדור הבא והדור הבא יצטרכו להיות חזקים מאוד, כדי שאוכל להרגיש שאני קונה קונסולה שלהם בעינים עצומות.

אז מה שאני מנסה להגיד, לדעתי יש להם עדיין עבודה רבה בשביל להיות סוני.
אני מבין שבשבילך זה יספיק שיהיה להם נוטידוג וסנטה מוניקה משלהם נדב, אבל לי זה לא מספיק כי אני לא על הPC בעקביות כמוך, יש דורות שאני מדלג על הPC והולך רק על הקונסולות ואני חושב שאנשים כמוני הם הרוב וזה שורש הBIAS לסוני, אנשים צריכים לסמוך על היצרנית.

קרירן: כל החפירה הזו מיועדת גם אליך מן הסתם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2020, 19:52

אתה נותן פה דוגמה כמו sf5
אבל אתה שוכח שהבילעדיות לps4 ,ומין הסתם אני מנחש שהוא מכר הרבה פחות טוב בpc
זה מה שגרם להרבה קהל פוטנציאלי לא לקנות אותו
אפילו הרבה יותר מהביקורות הלא מוצלחות ,כי המשחק לא יצא שלם בהשקה

עכשיו ניקח את sf5 ,ונגיד לצורך הדיון שגם היה יוצא טוב
כבר בהשקה ולא השיפורים אחרי ההשקה
וגם היה יוצא נגיד לסוויץ כי אני לא באמת זוכר מתי יצא ועם היתה קימת אז ולxbo
המכירות שלו מין הסתם היו גבוהות משמעותית

אולי לא היתה איזה הצלחת ענק ,כניראה עדין היה מוכר פחות מsf4
אישית אני והמון אחרים לא אהבו את השינוים בין 4 ל3
ו4 כמו שאמרתה היה הנוסטלגיה
אבל עדין היה מוכר משמעותית יותר

וכמו שאתה בעצמך אומר ,סוני עושה את זה למשוך קהל
יש בנטפליקס הרבה סרטים וסדרות שאתה יכול לגרד בראש
למה הם בשרות ,אבל כניראה הם בשרות למשוך קהל נישה
כזה או אחר ,בתיקווה של נטפליקס גם למשוך אותם וגם להשאיר
אותם מנוים
אלו כניראה סרטים וסדרות שכניראה לא ריווחים בפני עצמם
רק שמחברים את הכל זה משתלם

לחלופין יש סרטים וסדרות שכניראה יקרים מידי בפני עצמם
לחברות הכבלים והסטרימינג ,אבל נוצרים מאותה הסיבה
המנדלוריון של דיסני לדוגמה ,נגיד לצורך הדיון
היה אפשרי רק לקנות מארז בלו רי של הסדרה
הסדרה הזאת כניראה לא היה נוצרת ,לפחות לא בהפקה כזאת יקרה

אלו השקעות שעושים בעסקים ומהבחינה הזאת
סוני לא שונה ממיקרוסופט ונינטנדו
לms פשוט יש כיס ענקי ,ואולי ms החליטו לנצל את הכיס הענקי
לקחת יותר נתח שוק

שדיסני רכשו את פוקס ,זה היתה רעידת אדמה ענקית בשוק הטלוויזיה
אז מה אסור היה להם לרכוש את פוקס ?
אסור היה להם לרכוש את לוקס ארטס ?
אסור היה לea לחתום איתם בילעדיות לכמה שנים על משחקי star wars ?

אפשר להתעצבן על דברים כאלו ,אבל זה השוק
היתי רוצה star wars rpg מcd פרויקט
וstar wars fps מהיוצרים של מאטרו ,זה אני כגימר

אבל ההסכמים האלו אמורים ליצר רווחים
לא לפעול לטובת גימרים
אפשר להתנחם שהשני משחקי star wars האחרונים יצאו טובים
לפחות לפי הביקורות כי לא שיחקתי באחרון עדין
אבל כניראה לא נקבל איכות של kotor בקרוב
וזה בסדר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2020, 20:06

אני מבין שכל ההתבססות שלך על "for the gamers" זה לעשות משחקים טובים, אבל אני מסתכל מעבר לזה. כשחברה כופה על בעלים של ספיידרמן לפס4 לקנות אותו שוב לפס5 בסוג של DOUBLE DIPPING, היא לא מרגישה לי כל כך for the gamers. סוני ממש אוהבת לעשות double dipping ובכלליות יש להם כמה מהלכים לא ממש נחמדים לאחרונה כמו להגיד שהם "מאמינים בדורות" ולרדת על מיקרוסופט שהם עושים לא מעט קרוס ג'ן בזמן שהם לגמרי יודעים שכמה וכמה מהבלעדיים שלהם הם קרוס ג'ן. נגיד ההכרזה המוזרה הזאת של DS שיוצא גם לקונסולות אחרות ול-PC ואז פתאום סוני חזרו בהם, אני אמור להאמין לזה אחרי כל הקטע הזה של "אנחנו מאמינים בדורות"?

בכל מקרה, אני מאוד מעריך שסוני מממנים משחקים טובים וזה בדיוק מה שאני רוצה מכל חברה בתעשיה, אבל אין להם בדיוק גישה פרו צרכנית והם די מנצלים את עמדת ההובלה שלהם בצורה טיפה מתנשאת - נינטנדו סטייל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2020, 21:13

על איזו הכרזה מוזרה של DS אתה מדבר קיאו?

בכל אופן זה קצת מצחיק עד כמה תדמית יכולה להשתנות, בימי הפס3 הם התחילן כאנטי צרכניים בענק עם ה 599$ וחפשו עבודה נוספת שלהם, אחרי זה הביאו את הפלוס שהיה שירות מדהים, עשו קפיצת דרך בבלעדיים ובנו לאט לאט את התדמית של למען הגיימרים.

אני מסכים שעכשיו זה מצטייר שוב רע, זאת אומרת ברמה הניהולית, לא הפנים ארגונית (=משאבי פיתוח שאכן עדיין מוקדשים לגיימרים ולקהל הקור שלה ומהבחינה הזו היא ״למען הגיימרים״), היא אכן אנטי גיימרים ועושה צעדים נגד הצרכנים כשמעמידים אותה מול מייקרוסופט.

זה סוג של דיסוננס של חברה שאכן מתמקדת ממש בגיימרים שלה ובלתת להם את מה שהם מבקשים (כולל בעסקאות עם צד ג׳) אבל בו זמנית מנסה לסחוט מהם את המיץ, או שאולי זו מייקרוסופט שבאמת מפנקת ברמה שחורגת מהסטנדרט בתעשייה מה שגורם לאחרות להראות רע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 אוקטובר 2020, 21:18

כן, יש פה ושם שהם משחקים מלוכלך אבל אני מוותר להם כי הפלייסיטשן וכל המוצרים הנלווים שלו הם "הלחם והחמאה" של סוני משם רוב ההון מגיע אז ברור לי שלמייקרוסופט
יותר קל לספוג אבידות כלכליות ולצאת פרו צרכנית.

שלא יובן לא נכון, גם לי בעצמי יש בטן מלאה על סוני בנושאים מסוימים. למה למשל משחקי PS2 שקניתי לפס3 שלי דיגיטלית לא עוברים איתי לפס4?
איך בכלל הפס4 עבר את קבוצת הביקורת עם המאווררים שלו, וגם שעכשיו שסוני מודיעה שהפס5 יקבל עידכון למאווררים בהמשך הדור PER משחק אין על זה ביקורת ?

עם כל הכבוד למשחקים הסינמטים וזה שנוטי דוג לא רוצים לגעת במשחקי הפלטפורמה שלהם, למה אף חברה אחרת לא עושה עם סוני ג'ק ודקסטר חדש שיהיה מענה למריו?
ולא חסר לי עוד.

אבל כאילו כן ברור שהם לא היו כנים לגמרי גם לגבי הדורות, אבל עדיין היה בזה אמת איפשהו, למשל אין להם גרסת PS5 משונמכת כמו ה Series S שמי יודע עד מתי יתמכו בה
פס5 זה פס5 וגם אם יהיה פרו (כמו שאני מאמין שיהיה לפחות) זה עדיין לא יהפוך את הPS5 הרגיל לPS5 S.

אבל כן יש להם במה להשתפר זה ברור, הם בעיקר לדעתי צריכים לתת מענה לסדרות שיש רק לנינטנדו ולהביא איזה משחק מולטייפליר מעניין ובלעדי.

קרירין: שמע אחי זה מורכב ואין לי כוונה לדרדר את השרשור לדיון על סטריט פייטר,אבל בקצרה אני לא מסכים איתך שמשחק שלם וגרסת סוויץ היו מצילים את SF5.
לSFX טקן היה גרסת XBOX וזה לא הציל אותו.

לSF ומשחקי המכות יש בעיה קשה, הם לא נגישים מספיק בשביל למשוך את רוב הקהל זו הבעיה שלהם ובגלל זה הם ננטשים מהר יחסית, זו בעיה שהרבה אנשים חושבים איך לפתור ואף אחד לא הצליח לפתור אותו בצורה טובה, אנשים יתנו לבטאל רויאל סיכוי בפעם ה1000 כי הוא נותן להם הרגשה שהם תמיד יכולים לנצח.

הסטטיסטיקה מראה שאחרי 10 קרבות בממוצע האדם הממוצע לא נוגע בSF.

SF5 עשה הרבה בשביל לפתור חלק מבעיות הנגישות ולדעתי עוד כמה שנים שאנשים ישכחו מהבלעדיות הוא ייזכר כאחד המשחקים החשובים בז'אנר אבל אנחנו עדיין לא שם
עדיין לא הגיע המשחק שיחזיר את הז'אנר לשנות ה90 למרות שתמיד חברות הפיתוח מנסות למצוא דרכים לזה, בסוף מישהו יעלה על איזו נוסחא אני רוצה להאמין.

כאילו שמע עם כל הכבוד למכירות אתה יכול למכור כל משחק בהרבה עותקים אם תוריד את המחיר מספיק ותדחוף שטויות לסינגל.אבל הצלחה אמיתית
תהיה שמליוני אנשים גם קונים SF וגם משחקים בו יומית. לכן זה לא השתלם לפתח אותו, שהיה אפשר לרוץ על זאנרי Esports הרבה יותר זורמים.

סוני פשוט יודעים שכל הFGC בנוי על SF בלי SF כל הז'אנר מת ולממן אותו גם מכניס חיים לכל הז'אנר וגם ישר הופך את הפס4 לברירת מחדל עבור הסצנה.
וכל הכבוד להם על זה.

כל הכבוד גם לספנסר שנתן אור ירוק לKI אבל הם לא תמכו בו באותה רמה והם גם לא באותה איכות למרות ששניהם משחקים של 9 לדעתי.

כשייצא SF6 אני מאמין שתראה שהוא חוזר על מכירות נמוכות גם אם הוא יהיה על יותר פלטפורמות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2020, 21:53

bling כתב:על איזו הכרזה מוזרה של DS אתה מדבר קיאו?

בכל אופן זה קצת מצחיק עד כמה תדמית יכולה להשתנות, בימי הפס3 הם התחילן כאנטי צרכניים בענק עם ה 599$ וחפשו עבודה נוספת שלהם, אחרי זה הביאו את הפלוס שהיה שירות מדהים, עשו קפיצת דרך בבלעדיים ובנו לאט לאט את התדמית של למען הגיימרים.

אני מסכים שעכשיו זה מצטייר שוב רע, זאת אומרת ברמה הניהולית, לא הפנים ארגונית (=משאבי פיתוח שאכן עדיין מוקדשים לגיימרים ולקהל הקור שלה ומהבחינה הזו היא ״למען הגיימרים״), היא אכן אנטי גיימרים ועושה צעדים נגד הצרכנים כשמעמידים אותה מול מייקרוסופט.

זה סוג של דיסוננס של חברה שאכן מתמקדת ממש בגיימרים שלה ובלתת להם את מה שהם מבקשים (כולל בעסקאות עם צד ג׳) אבל בו זמנית מנסה לסחוט מהם את המיץ, או שאולי זו מייקרוסופט שבאמת מפנקת ברמה שחורגת מהסטנדרט בתעשייה מה שגורם לאחרות להראות רע.

אני מדבר על DEMONS SOULS, הם הכריזו שהוא מגיע ל-PC ולקונסולות אחרות ואז חזרו בהם, משהו מאוד מוזר ופישי שגורם לחשוד שהם רק משחקים אותה כאילו DS הוא לא בלעדי זמני לפס5 ובעצם הוא מגיע מאוחר יותר ל-PC ואולי גם לאקסבוקס, כמו שהם הכחישו ש-DEATH STRANDING מגיע ל-PC והנה, הוא הגיע פחות משנה מאוחר יותר. בכל מקרה, סתם פרט קטן סביב כל המסתוריות והחוסר עקביות שלהם בחצי שנה האחרונה, ממש מוזר.
תמונה

בנוגע לתדמית, הדברים האלה מתהפכים תוך חצי דור בקלות. כמו שאמרת, בחצי הראשון של דור הפס3 הם היו דושים שחצנים בלי בלעדיים טובים, בחצי השני הם היו הכי FOR THE PLAYERS עם ליינאפ מדהים.בדור הזה MS התחילה כ"עזבו אתכם משחקים, טלביזיה!" ובכפיה של קינקט על כל קונסולה בשילוב עם ALWAYS ONLINE וסיימה את הדור עם השירות עם הVALUE הכי טוב בתעשיה, כל הבלעדיים מגיעים פתאום ל-PC ואפילו לסטים וחלקם לנינטנדו, BC, שדרוגים לדור הבא בחינם וכו'. תפיסה משתנה תוך שניה, נינטנדו הייתה המוביל הטכנית של התעשיה עשורים ופתאום הפכה למפגרת טכנולוגית, VALVE נעלמת לה מחברת תוכנה מדהימה לאיזו חברת OS משמימה, RARE הופכת ממלכת התעשיה לשום כלום שעושה AVATARS ב-5$ ל-OS של ה-360 לסוג של קאמבק בימים אלו ועוד המון דוגמאות. מעניין איך התפיסה והיכולת של חברות עולה ויורדת לאורך הדורות, יכול להיות שעוד 5 שנים MS תהיה עם צד א' מדהים וסוני פתאום תחלק שדרוגים למשחקים בחינם, הכל אפשרי ותפיסה משתנה אשכרה תוך שנתיים - שלוש.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 אוקטובר 2020, 22:40

אנחנו ידענו ש DEATH STRANDING מגיע למחשב עוד מ 2015, וידענו שזה גם יקרה אחרי השיגור על הפס4. סוני בפירסומים הרשמיים שלה פשוט לא התייחסה לגרסה על המחשב עד כמה שאני זוכר, אבל לא יודע אם אפשר לקרוא לזה הכחשה.
בכל מקרה, אם זה היה רק PC הייתי זורם עם הקונספירציה, במיוחד אחרי שהורייזן קיבל פורט והיו הרבה דיבורים שהוא לא יהיה היחיד ויש עוד בדרך. אבל קונסולות אחרות? זה רימייק ל IP ששייך לסוני, במשחק שהם מממנים.. לא נשמע סביר במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2020, 22:48

idan כתב:אנחנו ידענו ש DEATH STRANDING מגיע למחשב עוד מ 2015, וידענו שזה גם יקרה אחרי השיגור על הפס4. סוני בפירסומים הרשמיים שלה פשוט לא התייחסה לגרסה על המחשב עד כמה שאני זוכר, אבל לא יודע אם אפשר לקרוא לזה הכחשה.
בכל מקרה, אם זה היה רק PC הייתי זורם עם הקונספירציה, במיוחד אחרי שהורייזן קיבל פורט והיו הרבה דיבורים שהוא לא יהיה היחיד ויש עוד בדרך. אבל קונסולות אחרות? זה רימייק ל IP ששייך לסוני, במשחק שהם מממנים.. לא נשמע סביר במיוחד.

שאל את קליימן על ההתבחבשות סביב DS ל-PC מבחינת PR, אני משער שהוא זוכר טוב מאוד מה היה.

בנוגע לגרסת PC או אקסבוקס, DEMONS SOULS הוא קלאסטרפאק של זכויות כי את המשחק המקורי סוני הפיצו ביפן, ATLUS הפיצו בארה"ב ונמקו באירופה כך שאולי סוני היו צריכים לעשות כמה פשרות בכדי להוציא את הרימייק הזה לפועל. באמת שאין לי מושג, אבל מאוד מוזר שטריילר רשמי של המשחק יוצא עם הודעה שהוא בלעדי זמני ואחרי זה יוצאים בהודעה שזאת טעות. פריקי, לא? הטריילר הזה כנראה אושר על ידי 20 אנשים שונים בסוני ואיכשהו כולם פספסו שכתוב שהוא בלעדי זמני בסוף?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 אוקטובר 2020, 22:51

תכלס, כן. מוזר לאללה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2020, 01:32

אני לא מומחה בתחום בשום צורה, אבל עד כמה שאני יודע הסיפור עם הזכויות של DS הוא שהמשחק עצמו (כלומר הקוד), הIP וזכויות ההפצה ה'מקורית' (כלומר ביפן) שייכים לסוני, בעוד שזכויות ההפצה לשאר אסיה, אירופה, וארה"ב, מתחלקים בין שתי חברות - ATLAS וBANDAI NAMCO. הסיבה היא אגב שסוני *ממש* לא האמינו או הבינו בכלל מה זה המשחק הזה, וחשבו שהוא כשלון היסטרי. מיאזאקי מספר לימים איך הוא אשכרה 'ברח' מנציגי סוני, ואיך תמיד הבריז ברגע האחרון לפגישות בהן היה צריך להראות את התקדמות המשחק. בסוף כשהם נחשפו אליו הוא כבר היה מתקדם מדי כדי לבטל לגמרי, אבל הם פשוט הפסיקו את הפיתוח מהר מאוד וזרקו אותו חצי אפוי, לצד מכירת הזכויות כדי לחסות כמה ג'ובות.

בכל מקרה, מה שזה אומר בפועל, זה שסוני לא יכולים להפיץ את המשחק בכל העולם מלבד יפן. שום דבר מזה לא גורם ל'גרסאת אקסבוקס' לקפוץ לראש, הרי מתבקש שהדיל הכי הכי רע מבחינתה של סוני הוא פשוט המצב ה'טבעי', בלי דיל בכלל: סוני מפתחת בלעדית ומשקיעה כסף לבדה, ושתי המפיצות גוזרות קופון ומפיצות אותו על חשבונה בעולם. אני מניח שסוני כן הצליחו לייצר לעצמם איזשהו דיל, וכן להתחלק באחוזי הרווח או משהו כזה, שהרי אם אין להם אינטרס לפתח את המשחק כלכלית אז הוא לא יפותח ואף אחת לא תרוויח.
אפשר להגיד שזו אולי הסיבה שלא נעשה רימאסטר (שהיה מאוד מבוקש) עד עכשיו, אבל שמעכשיו יש לסוני סיבה נוסת שמצדיקה את עצמה - משחק השקה לPS5. כלומר גם אם הם לא ירוויחו ישירות ממכירת המשחק בעולם גם שקל אחד, הם ירוויחו מההשקה החזקה של הPS5 שיקבל עוד משחק. אבל במצב כזה גרסאת אקסבוקס היא רק פחות הגיונית, כיוון שכאן סוני מרוויחה רק בלעדיות שלמעשה לא קיימת.

לא יודע, אולי הדיל הוא הפצה בלעדי של סוני לכלל העולם, כשהיא מבטיחה גרסאות XBX וPC שיצאו בתוך כמה זמן ויופצו בלעדית ע"י אטלאס ונמקו. זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, וגם הוא לא נשמע מאוד הגיוני לאף אחד מהצדדים, סוג של תוצאה בה כל הצדדים מפסידים משהו גדול מדי. ההודעה הההיא בסוף הטריילר היא מאוד מוזרה בכל מקרה, אבל בהתחשב בכך שזה דבר שקרה, אני נוטה יותר להאמין שזו איזו חבלה/הטרלה שיצאה משליטה, או אפילו סתם חלמאות תמימה, מאשר שסוני יתנו יד בהוצאת משחק סולס בלעדי אל מחוץ הPS. אם בסוף בסוף המשחק כן יצא לXBX אני בטוח שזכויות ההפצה המסובכות יהיו הסיבה, אבל כרגע כשהמצב עדיין לא ידוע אני עוד מתקשה להאמין שזה באמת מה שיקרה. עם כל הכבוד, המצב לא נשמע עד כדי כך מסובך כדי שיגרום לסוני לפתח משחק אקסבוקס :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2020, 02:02

סוני צריכה את DS כאטרקציה שאנשים יקנו פס5, נאמקו ואטלס צריכים ש-DS ימכור כמה שיותר עותקים. כלומר בלעדיות זמנית נשמעת כאילו היא נופלת בול על מה שכל הצדדים צריכים, גם בלעדי בהשקה לדחוף את הפס5 (האנטרס של סוני) וגם פרישה על גבי כמה שיותר פלטפורמות בכדי למקסם רווחים מהמכירות עצמן (האנטרס של אטלס ונאמקו). זה שמדובר ברימייק רק מוזילה את הפרוייקט והופכת אותו להרבה יותר "בטוח", כך שדווקא ההשקעה בו והסיכון הם כנראה נמוכים במיוחד.

בכל מקרה, רק תאורית קונספרציה שמבוססת על היציאה הסופר מוזרה של סוני בטריילר חשיפה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2020, 02:26

בכללי סטיק צודק אבל לא כולם בסוני חשבו שהמשחק גרוע אחרת הוא היה מבוטל.

יפנים בדרך כלל לא אוהבים משחקים בלי עלילה ובלי החזקת יד.
שתי בעיות של הסדרה הזו. שהמשחק יצא הוא אכן היה כישלון מסחרי.

לדעתי סוני קורצת פה לבעלי הPC סוג של רמיזה של.. אם תחכו מספיק זמן זה יגיע לPC בסוף אבל הם רוצים שידברו על זה שעות אז הם בעצמם ליבו את הקונספרציה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2020, 02:43

אני לא יודע לגבי האקסבוקס, אבל לפחות ב-PC יש קהל גדול למשחקי סולס ולא לתת להם את DS זה להשאיר הרבה מאוד כסף על השולחן. מעבר לזה, בשנה הראשונה יהיו רק כמה מליוני מכשירי פס5 בשוק. כלומר יהיה להם מאוד קשה להגיע למספרים של DS3 בלי פלטפורמות נוספות ונמקו/אטלס יודעות את זה. בסוף נמקו ואטלס עושות אותו דבר מעותק שנמכר על הפס5 ומעותק שנמכר על ה-PC אז אני בספק אם יש להם אנטרס לבלעדיות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2020, 02:59

וגם תקנו אותי אם אני טועה אבל היה גם איזה שמועות על פורט של BB לPC,לא?

בכל השמועות האלה חייב להיות אמת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2020, 03:06

פורט BB למחשב זאת החלטה של סוני, רימייק של DS זה כבר סיפור מסובך יותר בגלל השותפות עם אטלוס ונמקו. אני משער שנצטרך לחכות ולראות, מקרה מעניין הרימייק של DS.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 27 אוקטובר 2020, 03:22

דימון סולס לא היה כישלון מסחרי, הוא מכר מעל ומעבר לציפיות. אפילו קיבל לייבל של Greatest Hits מסוני.

שו יושידה מספר שהוא שיחק בבילד ממש גרוע עם המון בעיות בשלב מאוד מאוחר בפיתוח, בילד שלא ייצג את התוצר הסופי ובניגוד למפתחות מערביות שמדגימות משחקים עם vertical slice מלוטש, לדימון סולס לא היה כזה, אז הוא קיבל רושם מאוד שלילי על המשחק ולא העריך נכון מה היה להם ביד. גם התקשורת היפנית חשבה ככה.
בדיעבד הוא תמיד מספר שזו הייתה פאדיחה רצינית שלו והוא מן הסתם מתחרט עליה. בגלל זה לפני שהם חשפו את המשחק באירוע הראשון של ה PS5 הוא הופיע לכמה שניות ואמר שיש לו להראות משחק שמאוד קרוב לליבו או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2020, 03:33

idan כתב:דימון סולס לא היה כישלון מסחרי, הוא מכר מעל ומעבר לציפיות. אפילו קיבל לייבל של Greatest Hits מסוני.

שו יושידה מספר שהוא שיחק בבילד ממש גרוע עם המון בעיות בשלב מאוד מאוחר בפיתוח, בילד שלא ייצג את התוצר הסופי ובניגוד למפתחות מערביות שמדגימות משחקים עם vertical slice מלוטש, לדימון סולס לא היה כזה, אז הוא קיבל רושם מאוד שלילי על המשחק ולא העריך נכון מה היה להם ביד. גם התקשורת היפנית חשבה ככה.
בדיעבד הוא תמיד מספר שזו הייתה פאדיחה רצינית שלו והוא מן הסתם מתחרט עליה. בגלל זה לפני שהם חשפו את המשחק באירוע הראשון של ה PS5 הוא הופיע לכמה שניות ואמר שיש לו להראות משחק שמאוד קרוב לליבו או משהו כזה.

לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו דבר עידן. אני מדבר על ההשקה היפנית ואמנם הזיכרון שלי בנושא די חלוד כי עבר איזה עשור אבל ממה שזכור לי הוא היה פלופ ביפן.

במערב הוא מכר טוב אם לזה התכוונת אני מסכים וזה צפוי כי שהוא הגיע אנשים במערב חיפשו משחקים שיהיו ההיפך מהמשחקים הקזואלים של הWii והוא התאים בול לתדמית הארדקורית.

עריכה: טוב אחרי בדיקה מסתבר שהוא לא היה פלופ בכלל גם ביפן. טעות שלי.
לא יודע למה זכרתי שהוא היה פלופ אולי בגלל שלא אהבתי אותו שקיבלתי אותו בפלוס? :?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2020, 08:58

DrKeo כתב:סוני צריכה את DS כאטרקציה שאנשים יקנו פס5, נאמקו ואטלס צריכים ש-DS ימכור כמה שיותר עותקים. כלומר בלעדיות זמנית נשמעת כאילו היא נופלת בול על מה שכל הצדדים צריכים, גם בלעדי בהשקה לדחוף את הפס5 (האנטרס של סוני) וגם פרישה על גבי כמה שיותר פלטפורמות בכדי למקסם רווחים מהמכירות עצמן (האנטרס של אטלס ונאמקו). זה שמדובר ברימייק רק מוזילה את הפרוייקט והופכת אותו להרבה יותר "בטוח", כך שדווקא ההשקעה בו והסיכון הם כנראה נמוכים במיוחד.

בכל מקרה, רק תאורית קונספרציה שמבוססת על היציאה הסופר מוזרה של סוני בטריילר חשיפה.

אבל העניין הוא שדיל 'בלי דיל' הוא הרבה יותר הגיוני מזה. המצב הכי רע לסוני הוא פיתוח על חשבונם והפצה בלעדית בלעדיהם. האינטרס שלהם (שלא היה קיים עם רימאסטר ps4) הוא משחק השקה אדיר לps5 שיעשה הרבה רעש ויזיז קונסולות. האינטרס של אטלאס ונמקו הוא שמה אכפת להם, זה כסף על הרצפה שהם רק מרימים.
בנוסף משחק השקה אולי סובל ממעט קונסולות בשוק, אבל גם נהנה ממעט משחקים ואני בטוח שהוא ימכור טוב, וגם יהנה מרגליים ארוכות.
נכון שאולי כמפיצות כלליות יש להן אינטרס שהוא יהיה מולטיפלטפורם, אבל מאוד קשה לי לראות אותן מחזיקות את המותג בביצים ועושות 'אול אין' על העניין הזה. אין להן אינטרס למנוע מסוני את הכדאיות ברימייק הזה, ומולטיפלטפורם זה לגמרי לדחוף את זה לקצה. מה גם, ששוב, אני בטוח שכן היה דיל מסוים, ואני בטוח שמולטיפלטפורם זה עוד דבר שעלה להן הרבה בדיל הזה כדי לאזן את התמונה מצד סוני, עד כדי כך שהרבה יותר הגיוני לי שסוני ויתרה על כל הכנסה ישירה מהמשחק, מאשר שהיא הסכימה לפתח בעצמה משחק XSX.
הwin-win הקלאסי הוא מצב שבו סוני מפתחת בלעדית והמפיצות מרוויחות בלעדית, לא מצב בו סוני מפתחת לXSX, ובטח לא מצב שבו היא מפתחת לXSX ועדיין לא מרוויחה על גרסאות הPS. ודיל שבו היא מפיצה את המשחק בPS ואטלאס נמקו את הPC והבוקס הוא לא כדאיי כבר לשתי החברות.

שוב, כמו שאמרתי בסוף אם זה יקרה אני לא אוכל להתווכח עם המציאות, והסיבה כנראה באמת תהיה עניין הזכויות. אבל כל עוד זה עדיין בגדר עניין לא ברור, אני חושב שהרבה יותר הגיוני שזה לא יקרה, מאשר שכן יקרה. עניין הזכויות הוא אולי לא רכיל, אבל גם לא עד כדי כך מסובך כדי ששלוש חברות עם אינטרס כלכלי לא יצליחו לפתור.
ועם כמה שקשה להסביר את הכיתוב ההוא בצורה שלא מצדיקה אותו כאמת, אני עדיין חושב שזה סביר יותר מהתסריט בו סוני מפתחת לXSX את אחד ממשחקי הנישה שיותר מזוהים איתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2020, 10:57

סוני מפתחת ל-XSX את MLB22 רק בגלל זכויות יוצרים, אז אני לא חושב שזה כזה תלוש. DS זאת הפקה זולה שיכול להיות שנאמקו ואטלוס השתתפו בעלות שלה, סוני מקבלת משחק השקה לדחוף קונסולות, אטלוס ונמקו מקבלות משחק שמופץ על כל הפלטפורמות, win win. לא אומר שזה מה שקורה, אבל זה הגיוני למדי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2020, 11:30

אני לא רואה סיבה למה הפלטפורמות האחרות לא יהיו הPS4 והמחשב... כן זה לא ירוץ הכי טוב בעולם על הפס4 המקורי אבל על הפרו? יהיה סבבהה לדעתי.

על עניין הזכויות... כמה שנים כבר יכולות להיות זכויות על הפצה? עברו כבר 11 שנים ואולי זה שמדובר בריימיק הופך אותו מבחינה משפטית לכזה שמשוחרר מנאמקו ואטלוס?

לא אומר שזה לא יגיע לבוקס אבל כמו שסטיק אומר יהיה הזוי מצד סוני לוותר על משחק נישה שכל כך מזוהה איתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2020, 12:28

glass man כתב:אני לא רואה סיבה למה הפלטפורמות האחרות לא יהיו הPS4 והמחשב... כן זה לא ירוץ הכי טוב בעולם על הפס4 המקורי אבל על הפרו? יהיה סבבהה לדעתי.

על עניין הזכויות... כמה שנים כבר יכולות להיות זכויות על הפצה? עברו כבר 11 שנים ואולי זה שמדובר בריימיק הופך אותו מבחינה משפטית לכזה שמשוחרר מנאמקו ואטלוס?

לא אומר שזה לא יגיע לבוקס אבל כמו שסטיק אומר יהיה הזוי מצד סוני לוותר על משחק נישה שכל כך מזוהה איתה.

כן, גם יכול להיות ש"בלעדי בקונסולות" אומר בלעדי לפס5 עד שתצא גרסת הפס4 או משהו בסגנון. הכל יכול להיות, זה מקרה מאוד מוזר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 37 אורחים