DrKeo כתב:היתרון של ARM לא מגיע (רק) מליבות קטנות, זאת ארכיטקטורה חסכונית יותר מx86 וקונסולות ביתיות קרובות יותר במגבלות חום/חשמל ללפטופים מאשר מחשב ביתי. אפשר להגיע לדברים מאוד מרשימים על ARM, תראה את אפל שה-M4 שלהם שיש בו רק 10 ליבות ביצועים מצליח לנצח zen 5 עם 16 ליבות בלא מעט בנצ׳מארקים ולצרוך 30% פחות. שלא נדבר עם זה שכמעט כל היתרון ביצועים בגיימניג של רייזן מגיעות מכמויות ענקיות של זיכרון מטמון שלא רלוונטיות בעליל לקונסולה.
ההערה על ARM הייתה יותר בקטע שהם חקרו פתרונות יותר אקזוטים, ואז בסוף הם עשו את הדבר הכי בנאלי ומעפן. זה לאו דווקה ספציפית ARM. השתפ עם AMD מחזיק כבר שני דורות מאחור, אם זה בצד הCPU בדור הקודם ואם זה בצד הGPU בדור הזה. אין ספק שNV הם שותפים יותר קשים ומגבילים, אבל אם נינטנדו הנאצית יכולה, כנראה שזה אפשרי. אם בדור הנוכחי אחת מהקונסולות הייתה עושה שת״פ עם NV כנראה הייתה קונסולה עם משהו שמשפשף מךמטה את ה3070 הנייד בתוכה, הפרש הביצועים מהמתחרה היה אסטרונימי, גם פי כמה בRT וגם DLSS יחד היו עושים הפרש חצי דורי.
אני חושב שבדיוק להיפך: היתרונות של הM4 במבחנים סינתטיים על לפטופים מתחרים הם בזכות זיכרון מולחם עם רוחב פס הרבה יותר גדול מכל המתחרים (לMAX יש בערך פי 2 רוחב פס מהלפטופים הכי מהירים של אינטל וAMD). רק שזה בדיוק היתרון שכבר קיים בקונסולות שבהן הארכיטקטורה סגורה, והPS5PRO כבר מגיעה עם רוחב פס אפילו יותר גדול מהM4 MAX.
ומצד שני, דווקא זיכרון המטמון המוגדל על הCPU הוכיח את עצמו בתור תוספת משמעותית למשחקים בפועל, ועוד מטמון תמיד רלוונטי בקונסולה כל עוד יש cache misses.
אני לא יודע אם כן יהיה או לא יהיה 3D Cache בדור הבא של הקונסולות, כי הכל זה עניין של tradeoffs - אבל אם יהיה אז כנראה שזה יהפוך לסטנדרט בסיס כמו כונני SSD בדור הנוכחי ומפתחים גם ינצלו את זה יותר. זה בדיוק מסוג הדברים שצריכים להדליק את מי שמקווה לראות קפיצה דורית.
אם מיקרוסופט היתה באה לפתח קונסולה ניידת אז היו כמה אופציות מעניינות אחרות, אבל בסופו של דבר ראינו שרוב יצרני הhandhelds מואלב ועד ASUS בוחרים לעבוד עם AMD בזכות הורסטיליות של חטיבת הsemi custom שלהם.
מלבדה יש את אינטל לגמרי איבדה את הכיוון, את קוואלקום שעוד לא באמת שם, ואת NVIDIA שבכלל נטשה את התחום לטובת סגמנטים הרבה יותר רווחיים עבורה. אני לא חושב שNVIDIA בכלל מעוניינת לבנות SOC שלם שמיועד למשחקים, ולדעתי נינטנדו נתקעה עם NVIDIA משיקולי תאימות לאחור - מה שבא לידי ביטוי בסוויטצ' 2 שרוכבת על פלטפורמה עתיקה שמלכתחילה נבנתה בכלל בשביל AI ורכבים חכמים.
הדבר הכי מעניין פה זה כשליסה סו הכריזה שהשת"פ הזה עם XBOX יהיה צעד קדימה ממה שהם עשו עד היום עם חטיבת הSemi Custom.
- במקרה הטוב, זה אומר שהכיסים העמוקים של מיקרוסופט יתמכו בפיתוח חומרה נייחת לדור הבא שמיועדת לגיימינג (שממנה ירוויחו גם המתחרים כולל ואלב וסוני), וזה מאד מרגיע. אחרי הביצועים שלהם בדור הזה, לא היה בטוח שהם בכלל יפתחו עוד קונסולה.
- במקרה הרע, איזה ג'ק ברקר במיקרוסופט יעשה פיבוט לקונסולה שיושבת רק בענן ואנחנו נקבל את הXBOX BOX X:
https://silicon-valley.fandom.com/wiki/The_boxאז אני אשאר סקפטי עד שנראה מה הם מבשלים בפועל, אבל אני מעדיף את ההכרזה הזו על כל מיני רעיונות "אקזוטיים" (RIP CELL).