נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Klayman » 01 אוגוסט 2021, 21:06

לאסקין, מה שאתה בעצם אומר ''עדיף שסוני ומיקרוסופט יישארו בבינוניות שלהן, ולא ינסו להצטיין כמו נינטנדו''? הרי אתה לא באמת יכול להגיד שכל מה שקורה עם נינטנדו זה איזה ''קסם שחור''...
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 אוגוסט 2021, 04:19

סיבה מרכזית שנינטנדו הצטיינה בשנה הראשונה שלה מבחינת קטלוג קשורה בכך שהיא נכשלה עם החומרה הקודמת והרגה אותה בטרם עת. את botw למשל, משחק מוכרז ל Wii U, הם דחו בשנה בשביל שהוא יגיע גם לשיגור של הסוויץ׳. כמו כן, שיא השנה האחרונה של ה Wii U היה משחק סטאר פוקס עם ממוצע של 60 ומשהו.. יעני הם העבירו הכל לסוויץ. סוני לא עשתה את זה, 2020 הייתה ארגיובלי השנה הכי חזקה של הפס4.
שלא נדבר על כל מיני פורטים של משחקי Wii U ישנים שתיחזקו את הליינאפ בחלון שיגור ובכלל, עם גרסאות במאי ובלי.. זה שנינטנדו מוכרת אותם במחיר מלא או שלאנשים לא היה Wii U לא אומר שמדובר במשחקים חדשים.

זאת גם השוואה מוטעית כי נינטנדו בכלל לא נמצאת במשחק הזה,היא לא ממש עשתה קפיצה חומרתית ולכן לצורך העניין היא פשוט המשיכה לעשות משחקי Wii U רק לקונסולה אחרת, שזה בדיוק מקור הביקורת העיקרית על סוני בפורום, שהמשחקים שלה לא עשו קפיצה דורית מספקת כי קרוס גן וכל זה. אבל נינטנדו לא הייתה צריכה להרים תקציבים גבוהים פי כמה מהדור הקודם או להתארגן על מנועים משודרגים וטכנולוגיות חדשות בשביל לנצל חומרה חדשה חזקה בהרבה, הם פשוט המשיכו לעשות מה שהם כבר עושים בגדול.

בקשר ל attach rate, מעבר לאפיל של המשחקים של נינטנדו יש גם את העניין הזה שאין ממש תחרות על הפלטפורמה שלה כמו אצל סוני (ומיקרוסופט). אני מניח שלא מעט גיימרים יכולים לקנות קונסולה חדשה בשביל לשחק בגרסאות הכי טובות של קוד ו ac או re ו bf ובכלל לא להסתכל לכיוון של הבלעדיים של סוני ועדיין להיות מסופקים כי זה מה שמעניין אותם. על הסוויץ, בוודאי בשנה הראשונה, אם לא קנית משחקים של נינטנדו אין לך במה לשחק בגדול. שנינטנדו תיישר קו מבחינת חומרה ותקבל את התמיכה של כל הצד ג’ אז יהיה אפשר לבחון את זה מחדש, אבל זה כמעט מובן מאליו ולא מהיום או מהדור האחרון שאנשים קונים נינטנדו בשביל לשחק משחקים של נינטנדו וזה לא בהכרח נכון אצל סוני ומיקרוסופט באותה מידה ולכן ההימור תמיד יהיה גדול יותר עבורם.

ואני מן הסתם לא רוצה את זה כצרכן, אבל מה שסוני כן יכולה לעשות בשביל לצמצם את ההימור מבחינתה זה לעשות נינטנדו ולא להוריד מחירים בצורה משמעותית. אם אנחנו מדברים על המשחקים הכי טובים שיש לה להציע אז אני לא רואה סיבה ש gow למשל בפורמה הנוכחית שלו לא יוכל לשמור על ה value שלו כמו מריו או זלדה (או כל משחק נינטנדו אחר על הסוויץ, כולל כאלה שלא מדגדגים בכלל את הרמה הזאת). על הנייר זה אמור לעזור להם לקפוץ ראש לדור הבא יותר בקלות גם אם הלוחות זמנים מכתיבים שזה יקרה עם ההפקות הכי יקרות שלהם ממש בתחילת הדור ועם בסיס משתמשים קטן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 07:58

מסכים עם ההודעה של עידן אבל אני ממש לא בטוח שסוני יכולה שלא להוריד מחירים למשחקים שלה לאורך זמן…. למען האמת גם כצרכן - לא הייתי רוצה לראות את זה קורה, אני מאוד נהנה מזה שאני יכול לקנות משחקים שלהם ב-20 דולר פחות משנה אחרי שהם יוצאים :)
קליימן - אני לא חושב שזה ״קסם״ אבל נינטנדו כן נמצאת במקום אחר, וקהל היעד שלה הוא מעט שונה, ויותר צעיר בדרך כלל, וגם המשחקים שלהם שבשונה מסוני אף פעם לא מתקרבים ממש לדירוג R, ושוב - אין להם משחקים של מאה+ מליון דולר ואם יש משהו שמתקרב לזה, וזה כמעט תמיד זלדה - אז הוא לא פעם היה גם קרוס ג׳ן, ובגלל שהם מאז הגיימקיוב לא ממש עושים קפיצה טכנולוגית רצינית - זה גם ככה לא הימור מבחינתם, ואין איזו קפיצה תקציבית בהתאם.
מי שקונה קונסולה של נינטנדו הוא ב-80% עושה זאת בשביל משחקי נינטנדו, סוני בחיים לא יגיעו לשם, כי אצל סוני יש הרבה יותר אחוזים שרוכשים בשביל קוד/פיפא/נבא/מאדן וכו׳
אז בעבר כשמכרו ממש מעט יחידות של קונסולה בשנה הראשונה כי היא עלתה 700 דולר - קנו אותה פחות אנשים בשביל פיפא כי המתחרה הציעה משהו טוב יותר, ויותר קנו בשביל mgs4, אז מן הסתם יותר קל להגיע ל-20% כשיש לך 6 מליון מכשירים בשנה הראשונה שנמכרו לקור של הקור, כשאתה בסביבות ה-25 מליון ולא ניתן להשיג קונסולות בחנויות זה יותר קשה להגיע לשם… ההערכה שלך שמי שרכש את הקונסולה הוא סופר מעריץ של TLOU או GOW היא לא בהכרח מבוססת, ואני חושב שאם זה היה נכון אז ריטרנל וראצ׳ט היו מוכרים כפול ממה שמכרו בחודש הראשון.

אני לא רואה בשום מצב את סוני אומרת לסנטה מוניקה ב-2022 להתחיל לעבוד על GoW3 כמשחק שיגור לפס6 ב-2027, זה חסר הגיון, וזה גם חסר הגיון אם GoW2 היה יוצא ב-2024 מי יודע מה יהיה עד אז ואם הקונסולה הבאה שלהם תהיה כל כך מוצלחת? לקחת צוות כל כך גדול ומשחק כל כל חשוב ולהגביל אותו לקהל יחסית מצומצם כשהם יכולים לעשות קרוס ג׳ן ולפנות לעוד מאה מליון לקוחות? בחירה קלה, וזה לא נורא כל כך בהתחשב בזה שהם גם נראים ורצים הרבה יותר טוב על הדור הבא.
אז גם אני רוצה שואוקייס לפרצוף בתחילת הדור, שיפוצץ ל את המח, ואני חושב שהרבה יותר סביר וחכם שנקבל את זה דרך צוותים קטנים בהרבה, שיעשו משחקים קטנים יותר, בשנתיים וחצי בערך…

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוגוסט 2021, 13:03

אין ספק בכלל שאם סוני היו מוציאים נגיד את GOT וההרחבה שלו רק לפס5 ההשקה של הפס5 היתה נראת אחרת.
בכל מקרה, אני עם נדב בויכוח הספציפי הזה, כי אף פעם לא היתה תועבה כזו שאין לסוני משחק גדול בהשקה או בחלון ההשקה. ההסברים על עלויות פיתוח שרק גודלות הם נכונים. העניין הוא שאלו הסברים רציונלים, הם לא יכולים לגרום לנו להרגיש פחות באסה על זה שאין משחקים גדולים בהשקה.

סוני היו צריכים לדאוג לפחות למשחק AAA גדול אחד בהשקה, ואם הם היו מקריבים את היציאה של ריטרנל וRַ&C בשביל משחק "ענקי" להשקה אף אחד לא היה מתלונן.

דבר אחד שאני לא מסכים עם נדב, אני לא רוצה לראות את GOW 2 או GOW 3 מקבלים תקציב מפוצץ על הפס5. די, אני רוצה לראות את GOW רגנארוק סוגר את הסיפור
ואחרי זה שיעשו רייבוט לGOW שוב, או שישלחו את המותג להקפאה.

קונסולה חדשה? מותגים חדשים או רייבוטים חדשים, אין לי שום עניין שהפס5 תהיה בעצם פס4 ב4K :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 13:39

לאסקין, זה לא משנה כמה משחקים של סוני/מיקרוסופט טובים או גרועים בשנתיים הראשונות, זה לא רלוונטי כי זה לגמרי תלוי במעגלי פיתוח, איזה חברות היו להם באותה תקופה וכו׳. שתיהן הוציאו מה שהן יכלו, חלק מהמשחקים היו ברמה של גירס או MGS4 או GT3 או היילו 3 וחלק היו גרועים. יש הכל מהכל, זה לא פשוט לעשות משחק לשנה הראשונה של הקונסולה וגם שנה שניה זה לא תמיד פשוט. אבל אתה לא יכול לשכתב את ההסטוריה, נינטנדו, מיקרוסופט וסוני תמיד מנסות לעשות את השנתיים הראשונות של הקונסולות שלהן חזקות. זה לא קל, אבל הן מנסות. אין יותר מדי קונסולות שלא קבלו משחקים מגדירי דור בשנתיים הראשונות שלהן, אולי רק הפס4 אבל גם זה קרה בגלל מעגלי פיתוח. אבל בסופו של יום, שלושת הגדולות עושות את הכי טוב שלהן בשנתיים הראשונות בדיוק כמו שהן עושות את זה בשנה השלישית, חמישית והשביעית.

אנחנו לא יכולים להעמיד פנים כאילו לא קורה פה משהו חדש, משהו שלא קרה מעולם. אף פעם לא היה דבר כזה, זה חדש לגמרי ואתה מעמיד פנים כאילו זה סטנדרט. מתי ראית משחק גדול מצד א׳ בשנה השניה של קונסולה מבסס את עצמו בדור הקודם? אני לא חושב שאני מסוגל לחשוב על דוגמת מיינסטרים אחת.

בנוגע למי קנה את הפס5, לאנשים האלה קורים ההארד קור. אף אחד לא הלך לו לחנות וקנה פס5 ככה, מתוך דחף. כל פס5 שנמכרה בעולם ב-9 חודשים האחרונים, מי שקנה אותה עבר שבועות של חיפושים, שימוש בבוטים, שימוש בקשרים, נרשם ברשימות המתנה או שלם לספסר סכום מגוחך. אנשים שעושים את זה זה לא אנשים שרק משחקים פיפא כל היום, זה לא הקז׳ואלי שקונה את הפס4 הבסיסית במבצע ביום השישי השחור ב-250$. מן הסתם לא 100% מהאנשים שקנו פס5 הם סופר קור, אבל בו נגיד שהשנתיים הראשונות הן התקופה שבה יש את אחוז שחקני הקור הגובה בצורה משמעותית. הקז׳ואלים הם אלה שקונים את הקונסולה כשהיא יורדת במחיר ומיושנת, אנשים כמונו קונים אותן יחסית מוקדם בדור. אני בספק אם יש חובב פלייסטיישן בפורום הזה שלא יהיה לו פס5 עד סוף 2022 אלה אם הקטע של הקרוס ג׳ן ידחה אותו.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 13:51

גלאס - תזכיר לי רגע, מה היה לך בחלון ההשקה של הפס4? קילזון וKNACK? אז יש לך הפעם את DS וASTRO BOT, שניהם טובים יותר ואסטרו בחינם אז בכלל אין מה להשוות לKNACK הגרוע :) אה, ויש גם את סאקבוי שגם הוא פי כמה יותר מקנאק.
אחר כך הגיע גם אינפמוס כמו שהגיע ראצ'ט.
אה, ויש את ריטרנל לעומת רזוגאן, שממחיש את ההבדל בכותרים שאנחנו מקבלים הפעם לעומת הדור הקודם או קודם-קודם...
מה היה לך בPS3? את רזיסטנס וGENJI הכושל...? מוטורסטורם? זה באמת נחשב עבורך "משחק AAA גדול בהשקה"? כתבת את המשפט הזה אז תביא לי עכשיו את משחקי ההשקה AAA המטורפים שהיו לסוני "תמיד" :)

נדב - מה קשור GT3? אולי אתה מתבלבל עם GT HD - פאקינג דמו... לדמו! (GT5 PROLOGUE)
אם הויכוח פה הוא על כמות ולא איכות, אז אפשר להחשיב גם כל מני בלעדיים זמניים ואינדיז, לא?
ומה זה QB? קוואנטום ברייק? הוא יצא ב-2016, 3 שנים אחרי שהקונסולה יצאה...
אתם כל הזמן מדברים גבוהה על ההשקות של מיקרוסופט וסוני, אבל זה קונצנזוס שהן כמעט תמיד ממש ממש מעפנות, ושהפעם ההשקה של סוני דווקא הייתה טובה יותר, מבחינת איכות. אתם מעדיפים כמות על איכות וזה יוכיח לכם שסוני "הוציאו מה שיכלו"? זה מגוחך.

אז כן, בעבר סוני התפשרו ונתנו לחברות שלהן לעשות משחקים מפוצצים בגרפיקת "דור הבא", אבל משחקים מעפנים כמו דרייבקלאב או קילזון שנפלו בביקורות... זה מה שאנחנו מעדיפים עכשיו, במקום לקבל משחק שהוא אמנם קרוס ג'ן, אבל של 8.5-9.5? אוקיי... אני מעדיף לקבל משחק סופר מושקע ואיכותי, גם אם הוא יוצא לקונסולה הקודמת בגירסה הרבה פחות יפה שבטח רצה ככה-ככה, וכך אעדיף גם בדור הבא, ללא ספק.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 אוגוסט 2021, 14:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 13:57

Laskin כתב:גלאס - תזכיר לי רגע, מה היה לך בחלון ההשקה של הפס4? קילזון וKNACK? אז יש לך הפעם את DS וASTRO BOT, שניהם טובים יותר ואסטרו בחינם אז בכלל אין מה להשוות לKNACK הגרוע :) אה, ויש גם את סאקבוי שגם הוא פי כמה יותר מקנאק.
אחר כך הגיע גם אינפמוס כמו שהגיע ראצ'ט.

מה היה לך בPS3? את רזיסטנס וGENJI הכושל...? מוטורסטורם? זה באמת נחשב עבורך "משחק AAA גדול בהשקה"?

נדב - מה קשור GT3? אולי אתה מתבלבל עם GT HD - פאקינג דמו... לדמו! (GT5 PROLOGUE)
אם הויכוח פה הוא על כמות ולא איכות, אז אפשר להחשיב גם כל מני בלעדיים זמניים ואינדיז, לא?
ומה זה QB? קוואנטום ברייק? הוא יצא ב-2016, 3 שנים אחרי שהקונסולה יצאה...
אתם כל הזמן מדברים גבוהה על ההשקות של מיקרוסופט וסוני, אבל זה קונצנזוס שהן כמעט תמיד ממש ממש מעפנות, ושהפעם ההשקה של סוני דווקא הייתה טובה יותר, מבחינת איכות. אתם מעדיפים כמות על איכות וזה יוכיח לכם שסוני "הוציאו מה שיכלו"? זה מגוחך.

לאסקין, זה נהיה מגוחך. הייתי אומר שאתה מבקש ממני להוכיח לך שאין לי אחות, אבל זה לא נכון כי כמעט לכל קונסולה בהסטוריה היו משחקים גדולים בשנתיים הראושנות בלעדיים ונראה שגם אם נביא לך 15 דוגמאות אתה תמסרב להכיר בזה משום מה. אז בו נעשה את זה הפוך, בו ספר לנו על הקונסולות של סוני או מיקרוסופט שבהן המשחקים הגדולים בשנתיים הראשונות התבססו על הקונסולת דור קודם והיו הקרוס-ג׳ן. פשוט תעשה רשימה, אני אמתין.

זה באמת מגוחך, באמת שחוץ מהיובש ההזוי של הפס4 לא הייתה קונסולה שלא יצאו לה משחקי AAA אדירים בשנתיים הראשונות ואיכשהו הפכת את מה שהולך עם הפס5 לסטנדרט. אז יאללה, תראה לנו שזה סטנדרט, איזה קונסולה שוגרה עם קרוס ג׳ן במשך שנתיים שלמות ובלי אף AAA איכותי כתוצאה מזה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 14:08

אבל נדב - יש AAA איכותיים... יש לך את DS, יש לך את ראצ'ט, ויהיו לך את GOW והורייזון וGT, גם אם הם יגיעו אחרי שנה וחצי ולא בשנה הראשונה. וכן, לא מעניין אותי הגדרות AA/AAA אני מעדיף את ריטרנל על קילזון בכל יום, ואני משוכנע שכך גם רוב הפורום כאן, למשל.
העובדה שהם יוצאים גם לדור הקודם לא משנה באמת, כי הם הרבה הרבה יותר איכותיים ממה שהיה לך אי פעם בקונסולות של סוני בשנתיים הראשונות, אולי למעט MGS4 - משחק יחיד.
אני לא אומר שמה שקורה כרגע זה הסטנדרט, כל הקטע של קרוס ג'ן הוא חדש, ברור שזה חסר תקדים, אבל תשאל אותי אם אני מעדיף את זה על פני סתם גרפיקה מפוצצת וחרא של משחק שיזרקו עליי רק כדי להגיד שהשיקו עם משהו "דור הבא"? כן! חד משמעית כן.
אתה טוען שזה לא חייב להיות חרא של משחק וזה פשוט "במקרה יצא ככה" אבל העובדה היא שככה זה היה, כי סוני אף פעם לא נתנו לצוותים הגדולים שלהם לעשות משחק סופר מושקע להשקה, אף פעם!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 14:12

Laskin כתב:אבל נדב - יש AAA איכותיים... יש לך את DS, יש לך את ראצ'ט, ויהיו לך את GOW והורייזון וGT, גם אם הם יגיעו אחרי שנה וחצי ולא בשנה הראשונה. וכן, לא מעניין אותי הגדרות AA/AAA אני מעדיף את ריטרנל על קילזון בכל יום, ואני משוכנע שכך גם רוב הפורום כאן, למשל.
העובדה שהם יוצאים גם לדור הקודם לא משנה באמת, כי הם הרבה הרבה יותר איכותיים ממה שהיה לך אי פעם בקונסולות של סוני בשנתיים הראשונות, אולי למעט MGS4 - משחק יחיד.
אני לא אומר שמה שקורה כרגע זה הסטנדרט, כל הקטע של קרוס ג'ן הוא חדש, ברור שזה חסר תקדים, אבל תשאל אותי אם אני מעדיף את זה על פני סתם גרפיקה מפוצצת וחרא של משחק שיזרקו עליי רק כדי להגיד שהשיקו עם משהו "דור הבא"? כן! חד משמעית כן.
אתה טוען שזה לא חייב להיות חרא של משחק וזה פשוט "במקרה יצא ככה" אבל העובדה היא שככה זה היה, כי סוני אף פעם לא נתנו לצוותים הגדולים שלהם לעשות משחק סופר מושקע להשקה, אף פעם!

זה לא משנה מה אתה מקבל, זה משנה מה אתה יכול לקבל. אתה מקבל משחקים נחותים שנראים כמו גרסאות PC של משחקי פס4, GOW ליטרלי יהיה משחק שונה בגלל ה-HDD כי כבר ב-GOW 2018 הריחו את המגבלות של ה-HDD. קניתי קונסולת דור הבא וקבלתי משחקי דור קודם עם שכבת צבע יפה, זה באסה. וכן, יש ראצ׳ט ויש ריטרנל ויש DS, יש כל מני דברים, אבל אנחנו לא קונים פלייסטיישן בשביל ראצ׳ט (לפחות לא אני), אנחנו קונים בשביל דברים ברמה של GOW. הקרם של סוני הולך לצאת קרוס ג׳ן ולהיות נכה ואותן חברות שעושות את המשחקים הנכים הללו לא יוציאו משחק שנבנה לפס5 עד לקראת סוף הדור. זה מדכא.

אני אסיים בציטוט:
"The primary reason for an ultra-fast SSD is that it gives the game designer freedom. Or to put that differently, with a HDD, the 20 seconds it takes to load a GB can sabotage the game the developer is trying to create"
- Mark Cerny

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 14:19

אז איזה משחק היה ברמה של GOW לPS4 ומתי?
אין לך דוגמאות כאלה עד אנצ'רטד 4, יש לך דוגמא אחת ויחידה דור קודם בPS3 עם MGS4 שהוא צד ג' אבל סבבה, נחשיב אותו...
המשחק עלה אולי חמישית ממה שעולה לפתח היום AAA גדול. אתה לא יכול להשוות עלויות בדור הPS3 לעומת הPS5.

אתה אומר שזה לא משנה מה אני מקבל אלא מה יכולתי לקבל, אבל הדוגמאות של מה שיכולתי לקבל לא מביאות לי רבע מההשקעה הדרושה כדי לקבל אותם היום.

אתה גם מצפה מחברות להוציא שוב גג משחק אחד בדור הנכחי, כדי שלדור הבא תהיה פתיחה יותר מפוצצת.
אני מעדיף לשחק ב-2 משחקי GOW בדור הזה, גם אם השני יצא לקראת סוף הדור וגם אם הוא יצא אחרי שהPS6 תהיה בשוק... אם ארצה - אשדרג כדי לשחק בו באיכות עוד יותר טובה, ואם לא אז אוכל לשחק בו ולקנות PS6 לקראת אמצע הדור כמו שאני תמיד עושה (הפעם בגלל מחסור בכרטיסי מסך למחשב אני לא חיכיתי)... ואגב - אתה חושב שאם GOW היה יוצא למשל רק לדור הבא אז הוא עדיין היה יוצא באותו תאריך שהוא יצא? סביר להניח שזה היה כולל הרבה יותר השקעה מהצוות ובמקום משחק של 2022 היה יוצא במקרה הטוב שנה וחצי מאוחר יותר... הנחה שגויה בעיניי, סביר להניח שכל המנוע היה צריך להתחדש משמעותית במקום להשתדרג קלות, כנ"ל הורייזון. וזהו, זה כל מה שהיית רואה מהם בדור הזה, מיד אחר כך - הם צריכים להתחיל לפתח לPS6 בבלעדיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 14:54

Laskin כתב:אז איזה משחק היה ברמה של GOW לPS4 ומתי?
אין לך דוגמאות כאלה עד אנצ'רטד 4, יש לך דוגמא אחת ויחידה דור קודם בPS3 עם MGS4 שהוא צד ג' אבל סבבה, נחשיב אותו...
המשחק עלה אולי חמישית ממה שעולה לפתח היום AAA גדול. אתה לא יכול להשוות עלויות בדור הPS3 לעומת הPS5.

אתה אומר שזה לא משנה מה אני מקבל אלא מה יכולתי לקבל, אבל הדוגמאות של מה שיכולתי לקבל לא מביאות לי רבע מההשקעה הדרושה כדי לקבל אותם היום.

אתה גם מצפה מחברות להוציא שוב גג משחק אחד בדור הנכחי, כדי שלדור הבא תהיה פתיחה יותר מפוצצת.
אני מעדיף לשחק ב-2 משחקי GOW בדור הזה, גם אם השני יצא לקראת סוף הדור וגם אם הוא יצא אחרי שהPS6 תהיה בשוק... אם ארצה - אשדרג כדי לשחק בו באיכות עוד יותר טובה, ואם לא אז אוכל לשחק בו ולקנות PS6 לקראת אמצע הדור כמו שאני תמיד עושה (הפעם בגלל מחסור בכרטיסי מסך למחשב אני לא חיכיתי)... ואגב - אתה חושב שאם GOW היה יוצא למשל רק לדור הבא אז הוא עדיין היה יוצא באותו תאריך שהוא יצא? סביר להניח שזה היה כולל הרבה יותר השקעה מהצוות ובמקום משחק של 2022 היה יוצא במקרה הטוב שנה וחצי מאוחר יותר... הנחה שגויה בעיניי, סביר להניח שכל המנוע היה צריך להתחדש משמעותית במקום להשתדרג קלות, כנ"ל הורייזון. וזהו, זה כל מה שהיית רואה מהם בדור הזה, מיד אחר כך - הם צריכים להתחיל לפתח לPS6 בבלעדיות.

או אל תדאג לאסקין, תקבל הרבה משחקי פס5 מסנטה מוניקה, כנראה שגם המשחק 2030 ו-2025 שלהם יצא לך לפס5 על פי השיטה שלך.

להפך, סנטה מוניקה הייתה מוציאה יותר משחקי פס5 אם לא היה את כל החרא קרוס ג׳ן הזה. ברור לך שסנטה מוניקה מוציאה משחק פס5 ראשון באיזה 2025, כן?

הסיבה היחידה שיש מעבר דורות הוא כדי לנטוש את הדור הקודם ולתת למפתחים חומרה חדשה לשחק בה. אם ככה אתה רואה את התעשיה אז למה להוציא בכלל פס5? תוציאו עוד פרו ועוד פרו ועוד פרו לנצח. למה צריך בכלל פס5? קונסולה שינצלו אותה בפעם הראשונה אולי ב-2023 אם יהיה לנו מזל? זה באמת נוראי, התחזית הכי נוראית שיכלה להיות לדור הזה. עד שמישהו ינצל את הפס5 שקניתי יהיה לי כבר 4080RTX ו-SSD של 20GB/s ומעבד של 16 ליבות. זה יותר נוראי מהדור הקודם, אולי אז החומרה הייתה מעפנה ביחס ל-2013 אבל לפחות פתחו לחומרה הזאת. בדור הזה מפתחים ב-2022 לפס4 שהייתה מעפנה ב-2013, איזה תרחיש אפוקליפטי.

אגב, אהבתי את הטיעון ״אבל משחקים ב-2021 הם יותר טובים מב-2014״. כאילו, כן, מן הסתם, גם משחקים ב-2014 טובים מאלה של 2004, קוראים לזה התקדמות התעשיה.

ובנוגע ללו״ז, אני מעדיף GOW 2 שהתחילו לפתח אותו ב-2018 במיוחד לפס4 ויצא רק בחגים 2023 כמאסטרפיס של הדור שעבדו עליו כמעט 6 שנים מאשר GOW 2 שמוגבל על ידי הפס4 ואז לחכות ל-2027 עד שאני אקבל את ה-GOW האמיתי הראשון של הדור, אחרי שראיתי כבר את הפס6.

היתרון היחיד מכל הסיטואציה הזאת הוא לכיס של סוני, והאמת שגם בזה אני לא בטוח. בשבילנו השחקנים זה מקרה lose lose.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 15:37

ראצ׳ט על הפס5 מנצל את המכשיר טוב יותר מכל משחק בשנה הראשונה של סוני אי פעם.

זה שהתעשייה התקדמה לא מבטיח לך משחקים טובים יותר מיד בתחילת הדור, ועובדה שמשחקים בלעדיים בשנה הראשונה של הפס3 היו כנראה טובים יותר מאלו על הפס4 בשנה הראשונה שלה… הפעם כנראה מדובר בשיגור הכי טוב מבחינת בלעדיים בשנה הראשונה, ואצל מיקרוסופט אני למשל לא חושב שזה המצב. התאוריה שלך לא ממש מחזיקה…

בקיצור זה כבר די חוזר על עצמו, ביום שיצא משחק בלעדי לגמרי לדור חדש בשיגור או בשנה הראשונה בהיקף של 4-5 שנים של צוות ענק - תעדכן אותי. לדעתי אני לא אקבל עדכון אף פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 15:53

Laskin כתב:ראצ׳ט על הפס5 מנצל את המכשיר טוב יותר מכל משחק בשנה הראשונה של סוני אי פעם.

די נו.. די..

Laskin כתב:בקיצור זה כבר די חוזר על עצמו, ביום שיצא משחק בלעדי לגמרי לדור חדש בשיגור או בשנה הראשונה בהיקף של 4-5 שנים של צוות ענק - תעדכן אותי. לדעתי אני לא אקבל עדכון אף פעם.

עדכנתי אותך, אלף פעם עדכנתי אותך על משחקים שהם הקרם של התעשיה שיצאו בשנתיים הראשונות של מכשיר חדש. אתה משום מה סותם את אוזניים ומסרב לשמוע את זה. אתה באמת חיי ביקום מקביל אם אתה חושב שתחילת הדור הזה זהה לדורות קודמים, אין לסוני אפילו משחק צד א׳ אחד מוכרז בלעדית לפס5, אפילו לא אחד.

זוכר כשבכינו שסוני הוציאה מלא משחקים ב-2013 ובעצם פוצצו את המחסנית שלהם והפס4 סבלה מיובש? אז הפס5 היא המקרה הקיצוני פי כמה של זה. יש לך שלוש מפתחות מהקרם צד א׳ שלה (פליפוני, סנטה מוניקה וגרילה) שלא ירו את המחסנית שלהם על הפס4 ב-2020, הם ירו את המחסנית שלהם ב-2022. פאקינג 2022, זה מטורף, זה ה-worse case scenario, תרחיש אימים שלא דמיינו אפילו לפני שהתחיל הדור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 16:01

אתה שוב ושוב אומר שאמרת לי אבל כל מה שאמרת לי עלוב מאוד או לא נכון, מה הקרם של התעשייה בשנה הראשונה, מלבד mgs4 או היילו3 בדור הפס360? אמרת לי gt3 וqb שלא קשורים לזמנים שאנחנו מדברים עליהם, לא יודע אפ אתה בודק או סתם זורק…
ואתה אומר שאין בלעדי אחד לפס5 כשזה פשוט שקר מוחלט, אז שוב - אפשר לעצור את זה כאן ותעדכן אותי כשיצא משחק כזה, לא בדור הפס1/2, אלא מכאן והלאה, כשעלות של פיתוח משחקים כאלה היא הרבה מעל מאה מליון דולר. אתה לא תעדכן אותי כי זה בוודאות כמעט מוחלטת לא יקרה.
אתה כן תראה בדור הבא משחקים קטנים יותר מצוותים קטנים יותר, אתה לא תראה שום דבר שמתקרב לסקופ של הורייזון וGoW, אין שום סיכוי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 17:10

Laskin כתב:אתה שוב ושוב אומר שאמרת לי אבל כל מה שאמרת לי עלוב מאוד או לא נכון, מה הקרם של התעשייה בשנה הראשונה, מלבד mgs4 או היילו3 בדור הפס360? אמרת לי gt3 וqb שלא קשורים לזמנים שאנחנו מדברים עליהם, לא יודע אפ אתה בודק או סתם זורק…
ואתה אומר שאין בלעדי אחד לפס5 כשזה פשוט שקר מוחלט, אז שוב - אפשר לעצור את זה כאן ותעדכן אותי כשיצא משחק כזה, לא בדור הפס1/2, אלא מכאן והלאה, כשעלות של פיתוח משחקים כאלה היא הרבה מעל מאה מליון דולר. אתה לא תעדכן אותי כי זה בוודאות כמעט מוחלטת לא יקרה.
אתה כן תראה בדור הבא משחקים קטנים יותר מצוותים קטנים יותר, אתה לא תראה שום דבר שמתקרב לסקופ של הורייזון וGoW, אין שום סיכוי.

אבל אתה יודע שמה שאתה אומר הוא בלבול שכל כי סוני הוציאה משחקים שהם האמא של ה-AAA בשנתיים הראשונות של כל קונסולה. אתה מתבלבל קשות בין משחקים שלא יצאו טוב לבין משחקים שהם כן או לא AAA. האורדר היה משחק ברמת ההפקה הכי גבוהה שיש, אנצ׳רטד 4 כוון ל-2014 ועבר בעיות פיתוח באמצע. אתה מבין שאתה מתסמך פה על נסיבתיות, כן? האורדר ואנצ׳רטד הם שניהם משחקים שהיו ברמות הפיתוח הגבוהות ביותר בתעשיה ושניהם כווונו לצאת בשנה השניה של הקונסולה. אז אחד עבר פיגוע באמצע הפיתוח והשני לא בדיוק יצא משחק של 95, אבל סוני לגמרי התכוונה להוציא משחקים שהם הקרם של התעשיה בשנתיים הראשונות של הפס4. אתה סתם מסתמך על נסיבתיות בלי שום בסיס מאחורי זה, אין דור שבו שלושת הגדולות לא ניסו להביא מה שהן יכלו בכל שנה של הקונסולה ללא קשר להאם זאת השנה הראשונה או החמישית. וזה נכון לכל פלייסטיישן שיצא אי פעם. למשל בפס3 היה לך את אנצ׳רטד 1 ואת MGS4 ועוד המון משחקים בלעדיים שאני לא הולך לטרוח להכנס עליהם לויכוח האם הם AAA או לא כמו שני משחקי רזיסטנס הראשונים.

אתה ממשיך להכחיש שסוני שנתה אסטרטגיה. אז שוב, תביא כבר דוגמאות לדורות קודמים שבהם משחקי סוני יצאו קרוס ג׳ן.

סוני פעם הייתה מביאה הכל בלעדית לדור הבא, אם זה מפלצת AAA כמו האורדר או אנצ׳רטד 4 ואם זה משחקים פחות גדולים כמו ראצ׳ט. עכשיו הם מביאים רק את הקטנים יותר, הגדולים הם כולם קרוס ג׳ן. אתה שם את זה על עלויות פיתוח, GT7 הוא לא בדיוק אנצ׳רטד 5 חבוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 17:48

אני באמת לא מבין למה האורדר נחשב, אבל ראצ׳ט לא…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 18:03

Laskin כתב:אני באמת לא מבין למה האורדר נחשב, אבל ראצ׳ט לא…

אם אתה מחשיב את ראצ׳ט אתה סותר את כל התאוריה שלך.

בכל מקרה זה קצת איש קש, הרי יש את אנצ׳רטד 4 שסוני לגמרי התכוונו להוציא בשנתיים הראשונות בלעדי לפס4, אז מה עוזר להתפס למשחק שלא בא לך טוב לעין?

הנה, אנצ׳רטד 4, הוא עובדתית משחק שכוון לשנתיים הראשונות של הפס4, סוני היו מוכנים פיננסית ופיתוחית ולא יודע מעוד איזה פרספקטיבות להוציא את הקרם של הקרם שלהם פחות משנתיים לשיגור - ועכשיו תמשיך מפה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 18:25

״התכוונו״ לא מעניין, הוא יצא שנתיים אחר כך... אנחנו מחשיבים עכשיו רצונות לכאורה? אוקיי, אז GT7 נחשב? גוסטווייר? דת׳לופ?
וראצ׳ט לא סותר. זה שהוא לא GoW זה נכון, אבל הוא בקלות מעבר לקילזון+אינפמוס סוג ב׳ בחלון השיגור.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוגוסט 2021, 19:29

לאסקין, אתה אשכרה אומר פה שאסטרו בוט עומד עם משחקי ההשקה של הפס4? אלוהים. אסטרו בוט משחק פח :) אפילו לא ברמה של מפתחי פלטפורמה אינדים.

אתה באמת משווה את אסטרו בוט למשחקים כמו קילזון ואיינפמס שהרגישו כמו הקצה המדממם גרפית של תקופתם? אל תביא לי משחקים מהפיסי כי אנחנו מדברים על קונסולות ולכן השיאים הגרפים שנשברים על הPC לא רלוונטים לדיון הזה.

זו השנה השניה הכי גרועה בהיסטוריה של איזושהי קונסולה,מי האמין שיגיע היום שאני אצטרך לשקול לקנות R&C כדי שיהיה לי מה לשחק ולאסקין אתה מגבה את זה?
בשביל זה קנית קונסולה חדשה? בשביל לשחק Rַ&C ואסטרו בוט?

אז כן האורדר, היה יותר גרוע מפח אשפה, הוא היה מזבלה שנדחסה לדיסק. אבל לפחות הם ניסו להביא קצת שאפתנות. הטעות של סוני היתה כמו שרמזת כבר, להפקיד את הפיתוח בידי מפתחת של משחקי PSP אבל לפחות היה ניסיון כזה.

די לאסקין, שועל וותיק כמוך שראה השקה או שתיים או שלושה אתה נותן יד להשקה המזעזעת הזו?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוגוסט 2021, 20:25

השוויתי את אסטרו לKNACK, את אינפמוס וקילזון לR&C ולריטרנל+DS REMAKE... אתה סתם ממציא איש קש ותוקף אותו.
מה, קילזון היה יותר מרשים ויותר ניצל את הPS4 מאשר ראצ'ט את הPS5? כל ביקורת אומרת שזה הAAA אחד המרשימים אי פעם, משבחים אותו בטירוף ובנוסף ךגרפיקה הוא אשכרה משחק טוב, אתה יכול להגיד את זה על אינפמוס או קילזון שהיו בשיגור הPS4? שניהם היו משחקים בינוניים ביותר. בשביל זה אנשים קנו PS4? בשביל 2 משחקי 75+/-?
בא ותגיד לי שראצ'ט, ריטרנל וDS לא משתווים לKNACK, KILLZONE:SF וINFAMOUS SECOND SON... קדימה, I DARE YOU

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2021, 21:19

Laskin כתב:״התכוונו״ לא מעניין, הוא יצא שנתיים אחר כך... אנחנו מחשיבים עכשיו רצונות לכאורה? אוקיי, אז GT7 נחשב? גוסטווייר? דת׳לופ?
וראצ׳ט לא סותר. זה שהוא לא GoW זה נכון, אבל הוא בקלות מעבר לקילזון+אינפמוס סוג ב׳ בחלון השיגור.

לא הבנתי, אמרת שחברות לא עושות בלעדיים גדולים בשנתיים הראשונות, אז איך אתה מסביר את זה שסוני עשתה את אנצ׳רטד 4 לשנתיים הראשונות של הפס4? כוונה זה הדבר היחיד שמשנה, כי אתה טוען שחברות לא עושות בלעדיים גדולים בשנתיים הראשונות, אז איך יכול להיות שסוני התכוונה להוציא את U4 בשנתיים הראשונות? זה אומר שהטענה הזאת לא נכונה, סוני בהחלט בקטע של להוציא משחקים גדולים בשנתיים הראשונות בלעדית לדור הבא. כלומר, לפחות היא הייתה.

ואגב, זה צריך להיות ברור לך שכל הטיעון הזה של ״תמיד זה ככה היה״ הוא בולשיט ברגע שסוני דחפה גם את GT7 לקרוס ג׳ן, הוא לגמרי היה אמור להיות בלעדי גדול לדור הבא בלבד ואפילו הם חיו בסרט בשלב כלשהו שהוא יצא ב-2021. כלומר אפילו עם הפס5 הם ראו הגיון בלהוציא משחק גדול בשנתיים הראושנות בלעדית לפס5, ג׳ים ראיין פשוט קבל רגליים קרות בגלל אסטרטגית הקרוס ג׳ן שלו.

Laskin כתב:מה, קילזון היה יותר מרשים ויותר ניצל את הPS4 מאשר ראצ'ט את הPS5?

ברור. KZ עד היום אחד המשחקים היפים של הפס4, ראצ׳ט לא הולך להזדקן טוב בכלל. ראצ׳ט אפילו לא מגרד את השטח של הפס5, הוא רץ ב-40FPS+ ב-4K טבעי וביננו הוא רק מראה ניצנים של דור הבא, לא יותר מזה. גם הניצול CPU שלו אפסי, דברתי על זה לפני שבועות והשבוע גם ג׳ון לינרמן אמר את מה שאמרתי בזמנו (שאם יש מצב 60FPS אופציונאלי, המעבד לא מנוצל). דברנו על זה כבר ארוכות, ראצ׳ט נראה קצת יותר טוב מהורייזן והורייזן משחק קרוס ג׳ן.

הייתי מת לראות משחק פס5 ״אמיתי״ מסוני, אבל אין אפילו אחד כזה מוכרז. הכל צד ג׳ לא מרשים במיוחד ואין אפילו משחק צד א׳ אחד מוכרז שהולך לצאת בעתיד והוא בלעדי לפס5. זה אשכרה מדכא, אמצע 2021 ואנחנו לא יודעים על אף בלעדי עתידי של הפס5 מסוני.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 00:59

לאסקין, כל דכפין שרק רצה לשחק demon's souls היה יכול לעשות את זה בחינם הוא חולק בפלוס כאחד המשחקים הקבועים במשך רוב השירות ללא עלות זמין בחינם לכל זב חוטם שהארנק שלו ריק.

זה המשחק שאתה מביא כהוכחה לזה שההשקה של פס5 יותר טובה משל הפס4? משחק שקיים כך או כך בספרייה שכל קהילת הפלייסטישן? קילזון היה הרבה יותר מרשים מראצט
ראית את קילזון על הפס4 את הבנינים והגרפיקה, הרגשת באוטופיה היה אפשר לכתוב שירה על היופי הגרפי של קילזון. ראית את ההשקה של הפס5 הרגשת בדסטופיה.
ואם זה היה רק קילזון אז מילא, אבל אז גם בא איינפימס ואמר לך שהיופי של קילזון לא היה סחיטה חד פעמית.

ההשקה של הפס4 היתה פשוט אוטופיה ואופוריה של גרפיקה, כל הזמן שאלנו את עצמנו איך לעזאזל סוני חולבת ככה את הפס4 איך זה אפשרי בכלל היופי ביחס לחומרה היה בלתי נתפס. ועכשיו אנחנו אמורים להתלהב מריימיק של משחק שיש ל כ ו ל נ ו?

אסטרו בוט, הוא משחק בחינם, אז כולם היו סלחנים אליו אם הייתי צריך לשלם עליו, הוא היה מקבל אצלי 6 נמוך והגרפיקה שלו נראת בקושי פס3.
גם כTech דמו הוא לא עומד עם משחקים כמו APE Escape שנועדו להדגים את הדואל שוק 1 של הפס1.

רוצה לומר, נאק ואסטרו בוט שקולים ברמתם, רק שעל נאק סוני העזו לבקש תשלום, ועם אסטרו בוט, סוני היו מספיק ישירים עם עצמם לא לבקש עליו כסף.

אני פשוט מתפלא לאסקין על זה שבתור אחד שכל הזמן חולם פה איך GTA 6 יביא לנו עוד סימולצית מציאות שוברת שיאים עוד דחיפה טכנולוגית עוד AI מטורף, אתה משבח את ההשקה הבזויה הזו. כשהפס5 תחשב יום אחד רטרו, אנשים יצחקו עלינו ועל מה שעברנו בהשקה, שנאלצנו לעשות מכל משחק ננסי כראצט, משחק ענקי :)

פאק, אני שילמתי מחיר יותר גבוה משכר הדירה שלי על הפס5 הזה וזה מה שאני מקבל השקה, יותר מחורבנת מהשקת ה3DS לא חשבתי שיהיה אפשרי מעשה נבלה שכזה.
לפחות עם ה3DS קיבלנו על השנה השניה את רזידנט איוול וקיד איקרוס כפיצוי שלא לדבר על זה שנינטנדו הרעיפה משחקים חינם כפיצוי על עוגמת הנפש.
כאן? רק שממה וסבל, כמעט אפשר להרגיש כמו נזיר מתענה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 08:12

נו אז הנה, אתה אומר פה שראצ׳ט ודימון סולס משחקי חלון השקה פחות טובים מאינפמוס וקילזון… הממוצע שלהם חולק עלייך - בגדול.
כולנו תמיד אמרנו כמה שאינפמוס הזה וקילזון הזה הם סתם משחקים ש״זרקו״ עלינו בשביל גרפיקה והם מעפנים לגמרי, ופתאום משחקי ה-75 האלה יותר טובים ממשחקים עם ממוצע 88-90.
תיכף אני אביא ציטוטים שלך גם על ריטרנל שאמרת שהוא הדבר הכי יפה שראית בחיים, והתעקשת על זה במשך 388 עמודים ורצת לקנות פס5 בשבילו :)

תראה לאן הגעת, מגן על נאק לעומת אסטרובוט… ״שקולים ברמתם״?? כל מי ששיחק באסטרו אומר שהוא נהדר, השליטה מרגישה מעולה, הגרפיקה נפלאה והוא משחק מבריק, על נאק פחות או יותר כולם אמרו שהוא פח אשפה ובזיון.

נדב - בדיוק אמרת את זה, הם רצו אבל קיבלו רגליים קרות. מה שקובע זה הרצון או הרגליים הקרות? ברור שמה שקרה זה מה שמעניין ולא מה היה יכול להיות ביקום מקביל בו לא אכפת לחברה כמה המשחקים שלה מוכרים בהשקה :)

בכל אופן אני חוזר ואומר שזה דיון שלא ייגמר, אתם חושבים שזה מחובר למציאות להוציא עבור 10 או 20 מליון מכשירים משחק בהשקעה של איזה חצי מליארד דולר בבלעדיות מוחלטת, אני חושב שאתם מנותקים מהמציאות וזה לא יקרה בחיים. כל הדוגמאות שהבאתם לא מתקרבות להיקף ההפקה של GoW או הורייזון, משחקים של עשרות רבות של שעות בעולמות ענקיים… מה שכן הבאתם לי זה משחקים שלא עבדו עליהם יותר מדי זמן, ולכן הם גם יצאו כמו שיצאו - משחקי 75, הפעם אשכרה קיבלנו משחקים סופר איכותיים, גם אם הם לא פוצצו לכם באופן אישי את המח - את התעשייה הם כן הרשימו מספיק, או לפחות ראצ׳ט כן, גם דימון סולס קיבל שבחים רבים, גם ריטרנל לפי גלאס הוא פאר היצירה והדבר הכי מושלם שהוא אי פעם ראה… (אבל פה אני מסכים איתכם דווקא, שהוא לא הכי מרשים… ועדיין - הרבה יותר מרשים מהרבה משחקי השקה אחרים של סוני בדורות קודמים, ובוודאי הרבה יותר איכותי מהזבלונים שזרקו עלינו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 אוגוסט 2021, 08:30

הממוצע של דימון סולז מנופח. וזה אפילו לא הוט טייק
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 08:52

Klayman כתב:הממוצע של דימון סולז מנופח. וזה אפילו לא הוט טייק

כן, אני נוטה להסכים אבל אני רחוק מהז׳אנר אז לא יכול לשפוט וגם לא שיחקתי בו…. אבל גם הציון של אינפמוס וגם של הרבה משחקי השקה אחרים מנופח מאוד, אבל אפילו עם הניפוח הם לא התקרבו ל-90. באמת שקשה לי לקחת ברצינות מישהו שאומר שההשקעה של הפס4 או 3 היו טובות יותר. כל ההשקות של סוני היו גרועות מאוד, גם הפעם לא להיט ענק אבל בהחלט שיפור אדיר כשמודדים איכות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים