נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 13:17

נכון, הצד א' של סוני לרוב מתעלה על כל התעשייה אני מסכים עם זה ב100% TLOU1 ב2013 די השפיל את רוב הדור ההוא מבחינתי, יצאתי ממנו לחלוטין בהרגשה שעלה הרף הסינמטי, אבל לרוב הם תלויים בצד ג' שיביא איזה רעיון חדשני וטוב שהם יוכלו לרוץ איתו ולפתח אותו הלאה.

נדב, אני גם חייב לתקן את עצמי מסתבר שצדקת ואפילו בדור הPS2... גראן טוריזמו 3 מכר יותר מGTA3, פסיכי לחלוטין בעיני, כי GTA3 פשוט הרגיש דומיננטי בהרבה בזמן אמת והיה בכל מקום, ושיחקו בו אנשים מכל שכבות הגיל, אבל כנראה היה לי Bias לטובת GTA3 כי בכל זאת הייתי טיינג'ר שGTA3 יותר דיבר אליו ממשחק מירוצים :-) אז הוא הרגיש לי חשוב יותר ומשמעותי יותר. אז כן, אי אפשר להגיד שצד א' לא היה משמעותי הוא היה... גם בתקופות שהיה נדמה שלא, והוא כן קובע זהות של פלטפורמה והוא כן סיבה לרכוש את הפלטפורמה...

אבל עדיין SONY לא יכולה לעשות את זה לבד לדעתי, הם לא יכולים לבדם להפוך דור חסר מעוף, לדור שהוא Memorable אבל אולי זה עניין של דעה ואני מן הסתם מקבל שאתה או אחרים מרגישים אחרת בעניין הזה.

אני פשוט מרגיש שזה גם לא ריאלי וגם לא הוגן לצפות מנוטי דוג ודרוקמן שהם לבד יצילו לנו את הדור, זה שם משקולת כל כך כבדה על הכתפיים שלהם, הסיכוי שאינטרגלקטיק או המשחק של קורי יהיו משחקים מגדירי דור 10/10 אצל כולנו הוא אפסי, אני לא יודע אם זה הוגן כלפיהם שאנחנו (גיימרים בכללי) מצפים מהם להציל לבד את הדור, כשזה אמור להיות מאמץ קולקטיבי של כל המפתחות בדור הזה.

רואים למשל על התגובות ברשת לאינטרגלקטיק שהוא ממש לא עומד בצפיות של רוב הגיימרים, רוב מי שקנה PS5 בשביל האקסקלוסיבי הבא של נוטי דוג לא מרוצה מהתוצאה לועגים למשחק בכל במה אפשרית, ואני חושב שאם צד ג' היה יותר מתפקד בדור הזה, אנשים אולי היו נותנים לדרוקמן ונוטי דוג קצת יותר קרדיט ולא מצפים מהם לדברים לא מציאותים כמו להציל את הדור לבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 פברואר 2025, 13:24

סוני לא צריכה לעשות את זה לבד. סוני צריכה להוציא תוכן צד א׳ שמעיף לכולם את הסכך, זה התפקיד שלה כמחזיקת פלטפורמה, השאר כבר תלוי בחברות צד ג׳. אבל תעשיית הגיימינג מאכילה את עצמה, כולם ״מעתיקים״ מכולם. לא רק במכניקות, גם טכניקות גרפיות, מערכות הזרמה, מערכות אנימציה וכו׳. כולם לומדים מכולם והתעשיה מתקדמת. כשיש משחקים בשוק שמציבים רף מסוים, מן הסתם מפתחות שונות בתעשייה ירצו לעמוד בסטנדרט הזה. אף אחד לא רוצה להיות זה שנשאר מאחור.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 18:29

לעניות דעתי, סוני לא יכולים להוציא תוכן א' שמעיף את הסכך כשאין להם ממי לגנוב רעיונות, אף אחד מהצוותים של סוני הוא לא מקורי, אף אחד מהם לא יודע להמציא מכניקות מאפס וזה משנה כי נגמרו להם מקורות ההשראה/ההעתקה.

נוטי דוג יכלו לבחור בין 2 מצבים ששניהם גרועים בשבילם.
1. לפתח את TLOU3 ואז ללכת על בטוח, לא צריך לחדש בכלום רק ללטש את מה שהם עשו ב13 השנים האחרונות.
לעשות IP חדש אבל בלי שהם גונבים ממפתחת אחרת "נוסחה מוצלחת שעובדת" והנה אנחנו רואים כשאין להם ממי לגנוב, הם עושים דברים שהם meh בעיני חלק מהאנשים.
גם סנטה מוניקה לא מקורית בשיט אלא רק מלוטשת בשיט והם גם באותו המלכוד. אני אפילו לא מנחש את זה, דרוקמן הראשון שיודה בזה שהוא לא איזה גאון של גיימפלי, אין לו Gameplay first mindset, הוא לא יודע להמציא מכניקות מקוריות, לא יודע לחדש עם פיזיקה כמו שנינטנדו וואלב עושות, הוא Storyteller אדיר, שמשתמש בשבלונות של מפתחים אחרים לספר את הסיפורים שלו.

אם בדור הזה יוביסופט, רוקסטדי CDPR, קפקום, בטסדה, ביוור, רוקסטאר, היו מוציאות בתחילת הדור משחקים מגדירי דור, היה לצוותים של סוני "השראה" אבל כולם החליטו שהם עושים משחקי פס4, דרוקמן עושה מה שבזין שלו, ולא ברור מה ייצא מההרפתקה שלו עם אינטרגלקטיק, קורי עושה גם מה שבזין שלו ולא ברור מה ייצא ממה שהוא מבשל בסנטה מוניקה. זה לדעתי מה שקורה שצד ג' לא ממלא את התפקיד שלו לדחוף חומרה ולתת השראה.

כמובן זה לא נכון אבסולוטית, כי Udea כן חידש בגיימפלי והוא צד א' אבל זה מקרה יחיד אצלם וזה כן תופס על 99.9% מהמפתחים שלהם.

אני יודע שאם יוביסופט היו מוציאים AC חדש, שמגדיר מחדש את הפרקור במשחקים,כבר היה איזה Uncharted מסוני שיעתיק מהחידושים שלו גם אם לא מנוטי דוג.
אני בטוח, שאם רוקסטדי היו עושים באטמן חדש, שהופך את מערכת הקרב למורכבת יותר ואת העולם פתוח של באטמן למורכב יותר, אינסומאנייק היו מעתיקים את זה לספיידרמן והיינו מקבלים משחק מטורף.
אם פלטיניום,או קפקום היו מחדשות משהו בז'אנר ההאק אנד סלאש, היה לסנטה מוניקה השראה מה לעשות עם GOW חדש וכו' וכו'.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2025, 18:53

שטויות יפות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 19:11

תן לי חידוש אחד שנוטי דוג/סנטה מוניקה/גרילה הביאו לעולם הגיימינג ואני חוזר בי :-)
כל המשחקים שלהם הם iterative works בהגדרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2025, 20:02

משחק בוגר באמת שלוקח את העלילה שלו ברצינות לכל אורך הדרך בהפקה הכי גדולה שיכולה להיות, משחק שכולו וואן-שוט.
אבל לא על זה הגבתי, אלא על כל ההודעה המחורטטת, ובעיקר על עניין ה״אין להם יותר ממי להעתיק״. למה, הם עשו כבר משחק סולס בעצמם? עשו משחק אסטרטגיה ברמה גבוהה? עשו מטרוידואניה אמיתית? עשו משהו כמו המשחקים של ג׳וזף פארס בקו-אופ? עשו CRPG או משהו כמו סקיירים? משהו כמו מאג׳וראס מאסק או outer wilds בהקשר של הזמן…?
איזה ״נגמרו להם מקורות ההשראה״, הם אפילו לא מתקרבים לשם, וגם לא יהיו קרובים בעוד 20 שנה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 21:42

כן, יש להם עוד רעיונות להעתיק, אבל אין חידושים בגיימפלי להעתיק החידושים הכי גדולים בגיימינג ב20+ השנים האחרונות היו מערכת הירי של רזי 4 ומערכת הטרוורסיה של הנסיך הפרסי שמשחקי AC הרחיבו ושכללו שום דבר לא מתקרב לשני אלה. שני החידושים האלה עמודי התווך של הגיימינג המודרני ואת שניהם סוני העתיקה עד אין סוף.ואין לסוני מספיק כישרון להביא חידושי גיימפלי משלה, סוני היא חברה שרודפת אחרי טרנדים היא לא יוצרת אותם.
אז כן, תיאורטית נוטי דוג יכולים לגנוב מכניקות גיימפלי ישנות יותר כמו bullet time ולבנות על זה משחק משלהן אבל משחק כזה לא יציל לאף אחד את הדור.

הם לא יעשו, משחק כמו סקיירים, או משחקי קואופ, סקיירים זה משחק יותר מדי ענק לסקאלה שלהם אין להם ניסיון בלהרים פרויקט עצום כזה. :-) הם תמיד ישארו בנישה הזו של Action adventure או פשוט Action ויגנבו רעיונות רק ממפתחות שמתעסקות בז'אנרים האלה או בז'אנרים שהם Adjacent לז'אנרים האלה ושאפשר להשאיל מהם רעיונות.

כל החידושים של סוני שהבאת, כמו הOne shoot אלה חידושים של טכניקה אלה לא חידושים של גיימפלי. בשביל לחדש בגיימפלי צריך להיות גאון בסדר הגודל של Patrice Desilets היוצר של הטרילוגיה של הנסיך הפרסי או מיקאמי או אפילו מיזאקי, אין לסוני אף game designer בשיעור הקומה הזה, קורי למשל הוא לא game designer גדול או משהו, הוא art director שאיכשהו מצא את עצמו עולה לדרגת במאי כנל דרוקמן שהגיע ממתכנת לדרגת במאי אבל אלה לא אנשים שיש להם מספיק מקוריות להציל לאף אחד את הדור או להביא חידושים בדור הזה. ככה אני לפחות אני רואה את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2025, 21:56

הבנתי, obsidian יכולים להרים סוג-של סקיירים, אבל הם לא… סבבה.
שטויות יפות.

ושוב, הם לא צריכים לחדש, זו לא הטענה, אני אומר שיש להם עוד המון המון מה להעתיק.
למה שלא יעשו משחק קו אופ כמו it takes two? המשחק מכר מעולה וזה תפור על כמה צוותים שלהם, והם יכולים לקחת את זה להפקה פסיכית. למה שלא יעשו סולס, או מטרוידואניה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2025, 22:28

אם הטענה שלך היא שסוני/נוטי דוג לא צריכים לחדש אלא רק להביא משחקים מלוטשים עם ערכי הפקה מפוצצים שמקבלים 90+ אוקיי, אולי לא הבנתי את אחת הטענות בדיון הזה, ממה שאני הבנתי אחד הטיעונים פה היה שסוני היא זו שצריכה להרים את הכפפה ואת הרף כדי שמפתחי צד ג' ירימו גם הם את הרף וילכו בעקבותיה.

אם כל הטיעון פה זה שסוני פשוט יעשו משחקים של 94 בMC (ושהם לא חייבים להיות מקוריים בכלל העיקר שיהיו איכותים עם ערכי הפקה) אז איזה 3 משחקים של 90+ מסוני לא יצילו לאף את הדור במיוחד אם הם לא יביאו איתם חידושים גדולים.

אני לא יודע מה עם שאר האנשים בווקסלים, אבל לטעמי נוטי דוג עשו רק יצירת מופת אחת, והיא TLOU1 הסיפור שלו הפך אותו ממשחק סבבה לגמרי ליצירת מופת, שאר המשחקים שלהם ששיחקתי (ושיחקתי בכולם חוץ מTLOU2 ) הם לא יצירות מופת כי פשוט הסיפור לא מספיק טוב כדי להרים אותם. Uncharted 2 מאוד כייפי ואני בטוח שהיה פלא טכני ל2009 אבל הסיפור שלו כל כך מטופש, שזה לא באמת משחק שיכול להיחרט בזיכרון. Uncharted 4 היה אחד הדברים הכי מרשימים טכנית שראיתי ב2015 אבל גם הוא היה עם סיפור כל כך מטופש, שזה לא משהו שילך איתי 20 שנה קדימה.

לאן אני חותר? עבורי לפחות נוטי דוג לא יכולים להציל את הדור אלא אם כן אינטרגלקטיק יהיה יצירת מופת בסיפור שלו, אם הוא יהיה משחק שמביא אותי קרוב לבכי כמו TLOU1 אז כן הוא בכייף יציל לי את הדור כי הסיפור שלו יהיה שווה הכל, אבל מה הסיכוי שנוטי דוג יצליחו בזה שוב? הסיפור של אינטרגלקטיק לא נראה מעניין.

TLOU1 היה משהו חד פעמי. יכול להיות שאני מטומטם ואם לא הייתי מדלג על TLOU2 הייתי מגלה שהם יכולים לעשות את זה פעמיים, אבל אני בספק שTLOU2 הוא ברמה הסיפורית של המשחק הראשון, ואני בספק שמשחק WOKE יהיה ברמה הסיפורית שלו.

GOW 2018 ורגנארוק בטח שלא היו ברמה הסיפורית הבוגרת של TLOU1 אז קורי לא יהיה מסוגל לחוויה סיפורית כמו TLOU1 אף פעם גם לא במשחק הבא שלו.
גיא אמר שDays gone מפתיע ובוגר מבחינת הסיפור וזה בדיוק המשחק סוני שדילגתי עליו בדור הקודם (לא באשמתי הוא סירב לעבוד על הפס4 ) אז אולי אני צריך פשוט להקשיב למה שגיא אמר ולתת לdays gone סיבוב והוא יהיה המשחק שיציל לי את הדור? כרגע שום משחק של סוני לא נראה לי משהו של 90+

נ.ב לאסקין אובסידיאן לא עושים סקיירים אבל! זה תרגיל מלוכלך מצדך :lol: Avowed דומה לסקיירים באווירה ובסטינג אבל הוא הרבה יותר קטן ממנו, העולם פצפון משחק קטן מאוד בסקאלה של the outer worlds. ברור שנוטי דוג יכולים לעשות משחק בסטינג של עולם פנטזיה אין שום חוק טבע שמונע את זה, אבל הוא יהיה בסקאלה שהתרגלנו אליה מהמשחקים שלהם, משחקי עלילה סינמטים פשוט במקום לירות עם רובים יהיה לך קסמים, אבל הם בחיים לא יעשו RPG ענק כמו בטסדה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2025, 00:28

לא הבנתי מה זה השטויות האלה. מה סוני צריכה להעתיק כדי לעשות את GT7 דור הבא על מלא סופר מרשים? צריך להראות להם איך עושים מכונית עם יותר פוליגונים אם עם RT איכותי? צריך ללמד אותם איך לשים פי 2 יותר מכוניות על המסלול?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2025, 07:41

נדב צד ג' בבירור אשמים בזה שGT7 לא דור הבא. הם לא הרימו את הרף לפני שGT7 יצא ונרמלו את המצב הזוועתי הזה. פאקינג the crew crew motorfest, קרוס ג'ן. פאקינג Dirt 5 קרוס ג'ן פאקינג WRC 9 היה קרוס ג'ן ב2020 במקום לקפוץ על הדור החדש ולהביא חידושים ולעשות דור הבא על מלא.הצד ג' אפשר לסוני לזלזל ככה אם הם היו מרימים את הרף לסוני לא היתה ברירה.

בנוסף לזה סוני בכללי אוהבים לעשות שני משחקי GT לכל פלטפורמה שלהם גם אם אלה לא תמיד משחקים ראשיים.
PS1
GT 1 וGT2
PS2
GT3 וGT4
PS3
GT5 GT6
PS4
GT SPORT וGT7
כנראה שהפס5 מן הסתם יקבל את GT8 ביחד עם הפס6 שוב, כי הדורות הפכו לדורות על הפנים שתמיד מכוונים לקונסולה החלשה הקיימת, אכלנו אותה, אבל אם צד ג' לא היו מאפשריים את התועבה הזו לא היינו שם.as we speak... הצדיקים היחידים שעושים משחק נורמלי אלה החב'רה של Assetto Corsa כל שאר הצד ג' לא דוחפים את הטכנולוגיה והגענו למצב הזה שזה הנורמה, תמיד צד ג' אשם, לדעתי.
צד ג' shit the bed חגגו על הקרוס ג'ן כל משחקי המירוצים הנחשבים יצאו לפס4 ב2020 כאילו לא הגענו לדור חדש, סוני ראתה שכולם עושים את זה תוסיף את זה שהם גם ככה אוהבים לשים שני משחקי GT בכל קונסולה שלהם... וזה מה שקיבלנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2025, 08:59

הפוך גוטה
אבל ויתרתי

אגב, לדעתי פורצה מוטורספורט הוכיח לדעתי שזה לא באמת משנה דור הבא או קרוס ג׳ן למשחק כמו טוריזמו. פורצה בלעדי לדור הזה והוא פחות מרשים מטוריזמו 7 על הפס5, זו גם הסיבה שהם יכלו להביא RT על המסלול בלי גרסאות פרו של האקס בוקס.
עניין דור הבא או לא תלוי בעיקר בדבר אחד - החזון של הבמאי, וימאוצ׳י לא היה צריך לעשות את טוריזמו בלעדי כי החזון שלו לא היה משהו שמחייב דור הבא. זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2025, 10:09

Laskin כתב:הפוך גוטה
אבל ויתרתי

אגב, לדעתי פורצה מוטורספורט הוכיח לדעתי שזה לא באמת משנה דור הבא או קרוס ג׳ן למשחק כמו טוריזמו. פורצה בלעדי לדור הזה והוא פחות מרשים מטוריזמו 7 על הפס5, זו גם הסיבה שהם יכלו להביא RT על המסלול בלי גרסאות פרו של האקס בוקס.
עניין דור הבא או לא תלוי בעיקר בדבר אחד - החזון של הבמאי, וימאוצ׳י לא היה צריך לעשות את טוריזמו בלעדי כי החזון שלו לא היה משהו שמחייב דור הבא. זה הכל.

פורצה מתקדם משמעותית מ-GT טכנית, אבל הוא כשל אומנותי גדול. ובכלליות פורצה החדש הוא כשל טכני וזה משהו שמעולם לא ראינו מ-T10. משהו לא טוב קרה עם T10 בשנים האחרונות, לא בטוח מה. אבל תסתכל על הורייזן 5, המשחק הזה נראה דור מעל ל-GT7 או פורצה והוא משתמש במנוע של פורצה ש-PG שדרגו והוא בכלל קרוס ג׳ן. ותראו מה הם עושים עכשיו עם פייבל שנראה הכי דור הבא שראינו עד עכשיו.

כשיש כישרון יש תוצאות ובהחלט אפשר לגרום למשחק מכוניות להראות הרבה יותר דור הבא מאשר פורצה או GT7. כלומר, אתה משחק ב-GT7 ואומר לעצמך איזה סופר ראליזם, אתה לא מאמין שזה אשכרה רץ על הקונסולה? כי אני לא, הוא נראה לי כמו משחק פס4 וגם אחד לא מרשים מדי. הורייזן 4 על ה-X1X נראה כל כך הרבה יותר טוב ממנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2025, 11:10

ברור שאפשר יותר מרשים. אבל כן, GT7 על הPS5 נראה מדהים, ומבחינה טכנית פורצה לא מתקדם בהרבה ממנו בכלל. על הפרו בכלל אין שום יתרון לפורצה.
פורצה הורייזון נראה מרשים יותר כי הוא מתמקד בסביבות. ב-GT7 יש בעיקר מסלולים אמיתיים עם סביבות די משעממות גם ככה. אתה מסתכל כל המשחק על המכוניות והכביש, בזמן משחק אני לא רואה שום דבר אחר. והמכוניות בGT7 נראות רמה מעל כל דבר אחר אי פעם כולל פורצה שנבנה לדור הבא בלבד.
הדבר היחיד שכן הייתי רוצה לראות זה נזק, וזה משהו שהייתי שם לב אליו תוך כדי משחק. מצד שני זה היה משנה את המשחק כמעט לגמרי אם היו חלקים עפים והיה צריך להזהר מהם כי זה מוביל לתאונות ואם היית עושה טעות אחרי שעתיים רצופות זה היה מכשיל אותך לגמרי וזורק לך שעתיים מהחיים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2025, 13:05

GT7 לא נראה מדהים, הוא נראה כמו משחק פס4 וגם אחד לא מרשים במיוחד. פרוצה כשל בלא מעט מובנים, זאת הסיבה היחידה שGT נראה טוב לידו כי GT תמיד היה טוב יותר אומנותית בהפרש.

פורצה הורייזן 5 נראה דור מעל שני המשחקים האלה והוא עושה את זה בעולם פתוח וכמשחק קרוס ג׳ן. הייתי מת לראות מה הם מסןגלים לעשות ב30fps בלעדי לדור הבא. בעצם יש כבר תשובה לזה - פייבל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2025, 16:20

אז אני וDF חולקים עליך :)
וזה לא רק אמנותית, המודלים בGT מרשימים ומפורטים יותר, בהרבה לפעמים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2025, 17:29

Laskin כתב:2. בטח שזה קשור, הם היו יכולים עכשיו להתהפך על סוני ולהשוויץ בעובדה שיש להם משחקים מעולים בזמן שיש מדבר יבש לגמרי בצד של פלייסטיישן, כאמור - כמו בדור הPS360, רק הפוך.

3. הוא צודק - מבחינת תוכן, שזה מה שמעניין אותנו הגיימרים.
להזכירך - אני עוד הכנתי לפני שנה בערך על המצב של הפלייסטיישן. כי וחשבתי שנקבל משחק של בלופוינט, ועוד איזה 7 משחקים בקרוב, מנפחות משחקי סינגל שאהבתי, שהתברר שהיו בכלל משחקי GaaS ובוטלו. מדובר ב-9 משחקים שבוטלו, שמתוכם 7 היו אמורים להיות בשבילי. אני לא קניתי פלייסטיישן בשביל לשחק צד ג׳, יש לי מחשב חזק פי כמה וכמה מפס5, אני קניתי בשביל משחקי PlayStation Studios כמו הדור הקודם וזה שלפניו. סוני זיינו אותי.

4. כי רק אחד מהמשחקים שכן יצאו היה מאות מליוני דולרים שהם מכרו ממנו כמה אלפי או עשרות אלפי עותקים במקרה הטוב והשאר בוטלו ומדובר בשנים של עבודה ועכשיו עוד 5 שנים לפחות שלא נראה מהם כלום. מיקרוסופט לפחות עשתה *משהו* מהמשחקים שלה, והיא תוציא אותם לפלייסטיישן, סביר להניח שההפסדים ענקיים - אין פה. אם אתה לא חושב ככה אז ההגיון שלך שבור בעיניי.

וכן, ברור שיש פה עניין של ״העדפה אישית״, אבל זו העדפה של בערך 95% מהקהל ההארד-קור והקור של פלייסטיישן. אלו שלא קונים בשביל פורטנייט ושות׳, אלא בשביל המשחקים שהפכו את המותג ״פלייסטיישן״ למה שהוא היום.

2. לא, זה לא קשור. הנקודה הזו מדברת על ערב השיגור של הדור החדש והרוח שנשבה במיקרוסופט. הפער במכירות החומרה נפתח בשנים הראשונות של הדור.
ה Series X התקבעה ככישלון באופן סופי בסיום שנת 2023. כל זה קרה כי מיקרוסופט חירבנו את השנים האלה. לכישלון הזה אין שום קשר להחלטה שלהם ב 2024 להוציא לפלייסטיישן.

3. קיאו לא מדבר רק על תוכן. הוא מנסה לצייר תמונה שלילית של מצב המכירות של הקונסולה והאקוסיסטם שלה.

4. לא הבנתי מה כתבת בהתחלה.
מה זה 'מיקרוסופט לפחות עשתה משהו מהמשחקים שלה'? יופי, הם השקיעו עוד יותר כסף שלא יצליחו להחזיר.
רגע, אתה חושב שהלבלייד 2 הוא לא הפסד כסף עצום למיקרוסופט? אתה חושב שהלבלייד 2 על הפס5 ישנה את השורה התחתונה הכלכלית של המשחק? וואו :lol:

5. יש העדפה אישית, ויש רצון להיטפל למשחקים שאינם נופלים בההעדפה הזו. במקום לנסות להביא טיעונים כאילו-אינטלקטואלים שלא באמת מחזיקים מים למה פיתוח GAAS יותר מסוכן ושות', תגידו את האמת: יש לכם אנטי אישי למשחקים האלה ואנטי למי שדחף לפיתוחם.

DrKeo כתב:לרוב לאסקין ענה לך קאז. כתבת שוב ערימת גיבובים, אותם טיעונים שוב ושוב, לא משנה כמה העובדות מדפקות לך על הפרצוף. אין תקווה.

ברור. כמו שאתה שש לצטט את הנתון YOY של מכירות הפס5 בארה"ב, אך להתעלם ולא להגיב על הנתון שמשווה את כל תקופת הדור (שבמקרה לטובת הפס5) :lol:

עם הבדל עולמי של 2 מיליון יחידות חומרה אי אפשר לצייר תמונה שלילית על המכירות על הפס5, ובטח לא כאשר המציאות היא שהמעבר דור האחרון היה המאתגר מכל המעברים שהיו עד כה, וביתר לשאת עבור סוני.

---

DrKeo כתב: וזה מפתיע מישהו? לקחת חברה שאין לה שום מומחיות בתחום ולכפות עליה לעשות פרוייקט שכזה נשמע כמו משהו עם סיכויי הצלחה גבוהים? והנה, אנחנו ב-2025, ארבע שנים אבודות שהלכו לפח

סלח לי שאני מתפרץ עם העובדות.
I can report that from 2020-2022 they were helping on God of War Ragnarok. Since then they've been on the live-service project that was canceled today

ווקסלים: 2024 הייתה שנה חלשה לסוני כי 2 מהמשחקים המובילים שלה בשנה הזו היו רימייקים.
גם ווקסלים: וואי, רימייק של BP היה עושה לי את הדור.
:lol:

מצחיק איך כולם פה מתיימרים לדעת מה הסקיל-סט של בלופויינט ואיזה משחק הכי נכון בשבילם לעבוד עליו. בלופויינט רצו לעשות תוכן מקורי, וטוב כך. וטוב שסוני השקיעו בהם בכיוון המטרה הזו.
לפתע לא מתאים לכם שסוני 'לקחה סיכון' ונתנה לבלופוינט לעשות משחק חדש? לא מתאים לכם שהם לא לקחו על הדבר הנוח והבטוח? פתאום זה לא פשיטת רגיל קריאטיבית להמשיך ולהסתמך על משחקי עבר?

---

ובעניין כל הדיבור פה על הדור הזה.

גם פה, תהיו אמיתיים עם עצמכם ואחרים. לא אכפת לכם משימוש בכוח לשם חדשנות. אכפת לכם לשימוש בכח לשם פירוט גרפי.

ספיידרמן 2 עושה שימוש בכח הזה לטובת גיימפליי שאי אפשר היה לעשות לפני. אכפת לכם? לא, אתם מחרבנים עליו.
אז באמת, די לספר סיפורים.

מי שרוצה לחדש, מחדש גם על הפס4.
סייברפאנק יכול להיות שואוקייס PT וגם לרוץ על ה xbox one. מי שרוצה לדחוף, דוחף.

אם משחקים בלעדיים כמו ספיידרמן, AW2, KCD2, אינדיאנה ג'ונס ואחרים לא מרשימים אתכם. אם מהטריילר של המשחק של ND הייתם אדישים אז אולי כדאי לשקול שהבעיה היא לא במשחקים אלא בציפיות שלכם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2025, 20:49

2. זה לגמרי קשור, הכי קשור שיכול להיות. כי גם הפס3 הייתה די כשלון בחצי הראשון של הדור, וכשלון טוטאלי ביחס לפס2.
יכולת לומר שזה ״כשלון סופי״ אבל עובדה שהם התרוממו מזה, בזכות בלעדיים מעולים, בזמן שהמתחרה הישירה שלהם כשלה בהיבט הזה בחצי השני שלה.

3. הוא מדבר גם כן בעיקר על תוכן. אבל תתמודד עם הטיעון של להתחמק.

4. כתבתי שמשחק אחד - קונקורד, עלה להם מאות מליונים והכניסו עליו אפס דולר, הכשלונות של מיקרוסופט לא קרובים לסכומים האלה והכניסו הרבה יותר, וימשיכו להכניס עכשיו. הסופרים - אין מה להשוות, סוני הפסידה פה מליארדים, והכל רק בגלל הGaaS.

5. כן, בפעם המליון - הטעם האישי שלי משחק פה תפקיד גדול בטיעון שלי, כי אני וכל מי שפה בערך קונים פלייסטיישן בדיוק בשביל משחקי הסינגל של סוני. וכמונו יש עוד מליונים רבים, שעדיין על הגדר כי אין להם סיבה ממשית לקנות פלייסטיישן 5. איך אני יודע? תחבר את מכירות הוואן+פס4 אחרי ארבע שנים לעומת הפס5+series ותוסיף לזה את העובדה שבכל דור אמור להיות גידול במספר הקונסולות הביתיות שאנשים קונים - יש הרבה מאוד ״בלינגים״ בעולם.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 08 פברואר 2025, 13:18

השרתים של פלייסטיישן נפלו?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 פברואר 2025, 14:03

כן, לפני יותר מ-12 שעות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 פברואר 2025, 16:59

Laskin כתב:אז אני וDF חולקים עליך :)
וזה לא רק אמנותית, המודלים בGT מרשימים ומפורטים יותר, בהרבה לפעמים.

וואלה לא ממש התרשמתי. ואת DF צריך לקרוא בצורה ״בריטית״, הם אף פעם לא ממש יקטלו משהו אבל יש הבדל בין מתי שהם ממש ממש מתלהבים ממשהו לבין כשהם ״מפרגנים״.

בלי קשר דור כזה שחון ורע מבחינה טכנית, אם כל מה שתקבל מ DF זה רק עד כמה אין באמת קפיצות דוריות כמעט בשום מקום אז מי יבוא לקרוא ולראות את הניתוחים שלהם?
בסוף זה קהל טכנולוגי שרוצה לקבל הייפ מגרפיקה ולא גישה שלילית ככה שגם קפיצות יחסית שוליות יוצגו באור מחמיא כדי לשמר התלהבות מטכנולוגיה.

בקיצור, מה שקורה בדור הזה זאת סיטואציה שגוף כמו DF אף פעם לא באמת התמודד איתה של קונסולות דור חדש שבקושי מציגות דור חדש אז מה הם יכולים לעשות חוץ מלנסות לשמוח על מה שיש? לדעתי הרוב יסכימו ש GT7 רחוק מלהיות מפגן דור הבא מרשים ביחס לציפיות שהיו מחומרה כזאת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2025, 11:32

אין לי באמת רצון לענות לך קאז, כל ההודעות שלך אנשי קש וטיעונים לא מחוברים למציאות, אבל יש דבר אחד שאני חייב לענות לו:
Hypno כתב:5. יש העדפה אישית, ויש רצון להיטפל למשחקים שאינם נופלים בההעדפה הזו. במקום לנסות להביא טיעונים כאילו-אינטלקטואלים שלא באמת מחזיקים מים למה פיתוח GAAS יותר מסוכן ושות', תגידו את האמת: יש לכם אנטי אישי למשחקים האלה ואנטי למי שדחף לפיתוחם.

די קאז, די, באמת אתה חייב להפסיק. תפסיק לשקר, תפסיק להגיד דברים שאף אחד פה לא אמר, תפסיק להגיד שאני שמשחק אלפי שעות במשחקי GAAS שונא משחקי GAAS. אתה פשוט שקרן, אין דרך אחרת לתאר את זה, למה שתמשיך להגיד משהו שמסבירים לך שהוא לא נכון? למה קאז?

ואגב, מי שאומר שמשחקי GAAS לא יותר מסוכנים ממשחקי סינגל הוא אדיוט שלא רואה מה הולך סביבו. חיי בסרט קשה, מתעלם מהעובדות שמתפוצצות לו בפרצוף מכל כיוון. אתה הזיה קאז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2025, 13:56

Uncle Pey'j כתב:כן, לפני יותר מ-12 שעות.

וכל זה בזמן חגיגות שנה ל-HD2, הזיה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2025, 16:39

לול כן קאז. ליטרלי חצי שנה שלמים מהחיים שלי היו GAAS העיקר אתה אומר כאן שלא אוהבים משחקי GAAS.
4150 שעות יש לי במצטמבר על משחקי GAAS וזה בערך 5.7 חודשים מהחיים שלי (וזה כשאין לי גישה לשעות ששרפתי על ה360 או הPS3 זה רק מה שהPS4-5 נותן לי) אבל אני מניח שאני שונא GAAS ונדב שונא GAAS ודודי שמשחק פה COD באונליין שונא GAAS וחנן שונא GAAS ולאסקין שאם אני זוכר נכון יש לו קריירה בעברו הרחוק בCS שונא GAAS כולם פה מתעבים GAAS.

רק זה שלא משחק בכלום, לא יכול לשנוא כלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2025, 16:52

זה לא משנה, תגיד לו גם פעם 395735 שאתה משחק מאות שעות של משחקי GAAS, הוא עדין יחזור ויגיד את זה שוב. כמו לדבר עם chatGPU שלא לומד מהשיחה. אין יכולת להתיחס לתוכן ההודעות, אין יכולת לניואנסים, פשוט בוט שאומר את אותו דבר שוב ושוב ושוב בלי התיחסות למה שהצד השני בשיחה אומר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים