DrKeo כתב:אם הוא רוצה לעלות ל-1440P, אני לא בטוח ש-970 באמת מסוגל להחזיק את הרזולוציה הזאת ב-60FPS ברוב המשחקים. יש אפילו משחק או שניים (לרוב משחקים עם בעיות ביצועים) שגם ה-1070GTX לא מצליח והוא חזק מה-980TI. בכל מקרה אני חושב ש-2019 תהיה שנה די טובה לקנית כרטיס מסך, אחרי שNVIDIA ו-AMD יציגו את כל מה שיש להן בשרוול ואולי תתחיל מלחמת מחירים, להתחשב במסלול שNVIDIA לקחה עם ה-RTX מה שיאפשר ל-AMD לתת תחרות חזקה ברגע שהם יורדים ל-7NM, שתעשה את 2019 שנה טובה לקנית כרטיס מסך.
כמובן שצריך לזכור שמשהו בסגנון של ה-2070GTX (אם יהיה כרטיס כזה) הולך להיות בסביבת כוח של הפס5 (בתקווה), כלומר כנראה שכשהפס5 תצא, אם תקנה אחת, המחשב שלך לא בדיוק הולך להדהים אותך בגרסת הPC של משחקים. מצד שני אני מאוד ממליץ לעלות ל-1440P, זה הבדל של שמים וארץ מ-1080P ואחרי כמה שבועות ב-1440P, אתה תחזור ל-1080P ותהיה בשוק מאיך שזה נראה.
אני גם רוצה לציין שכבר AC:OD לא מצליח להחזיק 60/1440P על ה-1070GTX לצערי וזה אפילו לא בהגדרות הכי גבוהות, רק ה-1070TI מצליח:
DrKeo כתב:אני לא מבין את הטיעון הזה ש750ti לא מספיק להחזיק את הדור. הפס4 לא קבלה פתאום חומרה חדשה, עדין כל משחק ברמה גרפית של הפס4 ב1080p ב60 פריימים רץ על ה750ti כמו או טוב יותר מהפס4 כולל ac:od.
ה2080ti לא רץ יסחוב את כל הדור הבא, הוא יעשה את זה ברפיקה וfps טובים יותר כי הפס5 הולכת להיות בסביבות ה1080gtx עז ה1080ti וה2080ti חזק מה1080ti בצורה משמעותית.
אגב, אני לא חושב שסטיק מחפש כרטיס שיריץ לו מעולה את כל הדור הבא אם הוא עם 970 (כרטיס בן 4) והוא כבר מחפש כרטיס חדש.
swym כתב:נדב, מהדורת הFE של ה-2080 RTX של נוידיה היא כרטיס אחד ב-800$. אבל יש כרגע בערך 30 כרטיסים שונים של כל החברות השונות מAsus ועד Zotac, ואף אחד מהם לא נופל לרגע מ-779$ באמזון או בNewegg (וגם זה רק כרטיס בודד של ג'יגהבייט) - שום דבר שם לא התקרב למחיר הMSRP, ואני יודע כי יש לי מעקב עליו.
למעשה, רובם עולים *יותר* מגרסת הFE של Nvidia, וזה מראה לך בדיוק איך למעשה גרסאות FE הן רק "איתות" כדי לשמור על רמת מחירים גבוהה אצל כל שאר היצרנים.
להסתכל נקודתית זו בעיה כי המבצעים באים והולכים, אבל מי שרצה לקנות 1080ti יכל למצוא שלל דילים. ביום שכתבתי את ההודעה הוא היה זמין ב-650$, אבל בתחילת ספטמבר אמזון כבר הורידו מחיר ל-599$, ומוכיר צד ג' אפילו חתכו את המחיר יותר עד ל-525$ דולר בלבד:
https://camelcamelcamel.com/ZOTAC-GeFor ... B06XXVVQYH
בNewegg? אחד הדגמים גם הוצע במחיר כזה (למרות שעם ריבייט):
https://slickdeals.net/f/12022019-msi-g ... ate-599-99
אתה חושב שעם כל הסטוקים שהספקים נתקעו איתם, עד הבלאק פריידיי לא יהיו מבצעים דומים?
יש דילים מטורפים כל הזמן על כרטיסי הדור הנוכחי: עזוב את ה1080ti לרגע - אתה רוצה לדעת בכמה קניתי היום 1070ti מדגם ACX 3.0? ב-335 דולר אחרי משלוח ומיסים לישראל (270$ מחיר מקורי). זה מחיר שאני עדיין לא בטוח אם הוא בגדר בדיחה ועוד שניה יצפאן יתקשר אלי לבטל, אבל כשבמחיר של 2080 rtx בודד אני יכול להביא שני 1070ti ועוד נשאר לי עודף לספק כח - ה-2080 הוא כרטיס מסך פשוט לא אטרקטיבי בשום קנה מידה.
(עכשיו רק צריך לחשוב אם אני מנסה למכור את ה-1070ti בארץ, או לבסס על זה כבר מחשב וסופג את הקנס של הgsync).
swym כתב:לגבי המליונים שNvidia כאילו משקיעה: לא יודע אם זכור לך, אבל Physx היא טכנולוגיה שNvidia קנתה בדיעבד (בGRAW הראשון עדיין לא היתה אקסלרציה בכרטיס המסך אלא רק על PPU), ואז הטכנולוגיה של אופוריה (ושל Bullet, ושל Havok שהקדים אותם גם) היתה כבר זמינה למפתחים.
מה שNvidia משקיעה בו המון כסף (לפחות בהיבטים של הגיימינג) זה בשיווק: מפתחים יכולים לבחור לממש טכנולוגיה כמו אופוריה בתשלום, או Bullet בחינם, אבל אז באה Nvidia ואומרת להם "אנחנו נספק לכם שעות מהנדסים על חשבוננו אם המשחק שלכם ישתמש בטכנולוגיית ה-proprietary שלנו במקום בטכנולוגיה זמינה אחרת שעושה בדיוק את אותו הדבר בלי מגבלות". נכון שמתוך מאות משחקים שיוצאים בשנה יש כמה כאלו שהולכים עם הטכנולוגיה הזו, ולNvidia יש אינטרס שאלו יהיו השחקנים הכי גדולים, אבל זו לא חדשנות - זה שיווק. והוא לפעמים בא על חשבונך כצרכן, ככה שלא הייתי ממהר להלל אותו.
כנ"ל לגבי Freesync: הסיבה שזה לקח זמן היא שAMD לא בנתה טכנולוגיה שנועלת אחרים בחוץ, אלא עבדה במשך שנים על לדחוף אותה כסטנדרט לתקן Displayport כדי שנקבל אותה בכל מסך (אחרי שאגב אינטל שבעצם היתה החלוצה דחפה מימוש דומה בeDP בשביל להוריד קצב רענון ולחסוך סוללה במחשבים ניידים). מה עשתה Nvidia? כחברה באותה קבוצה של Displayport היא לקחה את הdraft שAMD הציעה ובמקום לחכות שהוא יאושר הלכה ודחפה לשותפות שלה מערכי ASIC יקרים ובזבזניים - והיום כל מי שתקוע עם הטכנולוגיה הנעולה של Nvidia מקבל מסכים יותר יקרים ופחות טובים. זו לא חדשנות.
swym כתב:כנ"ל לגבי RT: אתה יכול לספר אלף סיפורים עד כמה Nvidia מחדשת פה, אבל העובדה היא שקיימים כרטיסי מסך של AMD שעושים RT בחומרה, ושקיים קוד פתוח של AMD על בסיס API פתוח של Vulkan שמאפשר לכל מפתח להשתמש בו. לNvidia יש יותר כסף, יותר שיווק, ותהליכי יצור יותר זריזים (לרוב).
מצד שני, גם חדשנות היא לא בהכרח דבר טוב (הRDRAM של אינטל גם היה חדשני בזמנו... ואנשים מתלוננים על מחירי הזכרונות כיום). זה נכון שוגה עצמו כנראה לא בשל לRT במשחקים, אבל זה נראה שאפשר להגיד בדיוק את אותו הדבר על דור ה-RTX של Nvidia. הם כן עשו משהו חדשני בחומרה, אבל המחיר לא מצדיק את זה ואני בספק לגבי זה שמדובר כאן בכיוון הנכון: לקבל 15FPS במקום 3FPS זה עדיין משהו שבהחלט אפשר לקטלג כ"לא בשל".
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 10 אורחים