נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2018, 23:09

זוכרים שלפני שנתיים וחצי NVIDIA השתמשה בדמו של פסקל כדי להדגים ברינדור OFFLINE עם RT שהתמונות מהירח לא מזוייפות? הם השתמשו ב-RT בכדי לשחזר תמונה מאוד ספציפית מהנחיתה על הירח, תמונה בה באז אולדרין (לפחות אני חושב שזה הוא) יורד מהנחתת ירח בצד המוצל והוא עדין מואר, בכדי להפריך טענות של מכחישי נחיתה על הירח. הטענה שלהם תמיד הייתה שהוא היה אמור להיות חשוך לגמרי בגלל שהוא בצל והשמש היא המקור אור היחיד על הירח כי כדור הארץ עדין לא זרח בזמן הזה. הטענה היא כמובן בולשיט כי הקרקע בירח היא מאוד רפלקטיבית באופן יחסי ומה שהאיר אותו הוא ההחזרי אור מהקרקע. אז עכשיו NVIDIA הדגימו את הדמו רץ בזמן אמיתי על סדרה 2000, זה אחד הדמואים שאפשר להוריד באתר שלהם כהדגמה לכרטיסים.

We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2018, 15:26

כל הויכוחי RT שלנו בין מה GCN יכול לעשות מול NVIDIA היו עד עכשיו די ריקים בגלל שלא היו לנו מספרים. במקרה ראיתי הרצאה נוספת של AMD על RT על GCN מאוגוסט והם דווקא ספקו מספר (היא הייתה כמה שבועות לפני ההכרזה על סדרה 2000, אני בטוח שהם לא היו חושפים את המספר הזה אם הם ידעו שNVIDIA עושה RT חומרתי). VEGA 64 יודע לעשות בסצנות לא מסובכות מדי (הייתה כוכבית שאמרה "for moderate scenes", המרצה אמר קצת פחות ממליון משולשים. בשביל קנה מידה, ב-GT5 שיצא לפני 8 שנים לפס3 היו 8 מליון פוליגונים על המסך בכל פריים):
- ב-AO בין 0.5 ל-0.6 GRAY.
- בהשתקפות בין 0.5 ל-0.6 GRAY.
- ברפרקציה בין 1 ל-1.5 GRAYS.
- ב-GI ה-VEGA עושה 0.3 GRAY.

רוב ההרצאה הייתה סביב שימוש מקצועי ב-RT לעדכונים בזמן אמיתי (באופן יחסי, לאמן לראות תוצאה, כלומר פריים, תוך 2 שניות זה ממש אחלה. במשחק צריך ליצר עשרות כאלה בזמן זהה), כלומר שימוש ב-RT בשביל לעשות דברים כמו להראות לאמנים ב-UNITY איך התאורה הסופית תראה אחרי שהם יאפו אותה. הם רוצים שיוצרים ישתמשו בVEGA עם RT בכדי להאיץ כלים שהם משתמשים בהם כמו יוניטי או MAYA.

אני חושב שהדבר הכי מעניין שיצא מכאן הוא לראות כמה כבד כל אפקט RT ביחס לאחרים. נראה ש-GI הוא הכבד ביותר בזמן שרפרקציה הוא הכי פחות כבד. חבל שלא היה להם צל ב-RT בדוגמאות. בנוסף זה גם מעלה שאלה כלפי NVIDIA, איך הם בכלל מגדירים קרן לשניה? נראה ש-AMD מדברת על קרן מתחילת ועד סוף חייה כשמבינים מה הצבע של הפיקסל המדובר. איך NVIDIA מגדירה קרן? הרי כמו שראינו, GPU בכוח זהה יכול לעשות 1.5 מליארד קרניים של רפרקציה אבל רק 300 מליון קרניים של GI. גם הסיבוכיות של הסצנה משפיעה על המספר קרניים, הרי לעשות סצנה עם עשרה מליון פוליגונים ועשרים מקורות אור דורשת עומס אחר לגמרי פר קרן לעומת סצנה עם מליון פוליגונים ושני מקורות אור.

בקיצור, קצת קשה להשוות את המספרים של AMD ו-NVIDIA בלי לדעת בדיוק על מה כל אחד מתבסס, אבל לפחות כן יצאנו בהבנה על רמת הסיבוכיות של כל אפקט באופן יחסי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 אוקטובר 2018, 11:54

בימים האחרונים אני משתעשע קצת במחשה על כרטיס מסך חדש, בכל זאת הGTX 970 כבר לא מה שהיה וחוץ ממנו המחשב שלי נמצא די בטופ, מה גם שכנראה הגיע הזמן להשאיר מאחור את ה1080p ולהתחיל קצת להתקדם.
השאלה שלי היא כזאת - בהתחשב בעובדה ש'אין לחץ' (זה לא שיוצא איזה משחק PC רצחני בחודשים הקרובים), האם עכשיו זה זמן טוב לקנות? או שלהערכתכם בחצי שנה הקרובה נגיד יהיה זמן טוב יותר?
עוד שאלה היא על הקנייה עצמה, מאיפה מומלץ? מישהו הזמין מחו"ל ויכול להמליץ?
וכמובן שאלת המסך, כי אם כבר משתדרגים אז אני צריך מסך חדש שיעשה לפחות 1440p, גם כאן, יש למישהו המלצה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 12:39

אני לא בטוח שעכשיו הזמן הכי טוב לקנות, צריך לחכות ולראות את כל הסדרה של NVIDIA (למשל מה אם הם יוציאו כרטיסי GTX בנוסף ל-RTX?) וגם את הכרטיסי 7NM של AMD (זה יכול להיות קצת רחוק, אולי אפילו אמצע 2019).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2018, 13:28

חכה עד שיצא המשחק שאתה מחכה לו ולא רוצה להתפשר על ההגדרות... אני אישית לא ממש יכול לחשוב על משחק כזה עד סייברפאנק שבטח יצא רק ב-2020, אבל אם אתה בקטע אז ANTHEM אולי יהווה תירוץ טוב לשדרג בתחילת שנה הבאה... האמת שממש קשה לי לחשוב על משחקים שזה יהיה שווה עבורם.
כן, יש נגיד משחקים שישתמשו בRT ואולי תרצה לראות איזה יפה זה גם על משחקים שכבר קיימים היום, אבל לא בטוח שתוכל לשמור על פריימים נורמלים ברזולוציה ממש גבוהה, ובטח תאלץ להתפשר על משהו אחר במקום, בהגדרות.
אני אישית מחכה עם השדרוג עד שיגיע הדור הבא באמת, שנראה את המפתחים דוחפים רחוק יותר את המעבדים והמעבדים הגרפיים, אבל זה גם תלוי אם יש לך קונסולה או לא... בקיצור - נשמע לי כמו זמן די רע, במיוחד למי שיש כבר קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 14:02

אם הוא רוצה לעלות ל-1440P, אני לא בטוח ש-970 באמת מסוגל להחזיק את הרזולוציה הזאת ב-60FPS ברוב המשחקים. יש אפילו משחק או שניים (לרוב משחקים עם בעיות ביצועים) שגם ה-1070GTX לא מצליח והוא חזק מה-980TI. בכל מקרה אני חושב ש-2019 תהיה שנה די טובה לקנית כרטיס מסך, אחרי שNVIDIA ו-AMD יציגו את כל מה שיש להן בשרוול ואולי תתחיל מלחמת מחירים, להתחשב במסלול שNVIDIA לקחה עם ה-RTX מה שיאפשר ל-AMD לתת תחרות חזקה ברגע שהם יורדים ל-7NM, שתעשה את 2019 שנה טובה לקנית כרטיס מסך.

כמובן שצריך לזכור שמשהו בסגנון של ה-2070GTX (אם יהיה כרטיס כזה) הולך להיות בסביבת כוח של הפס5 (בתקווה), כלומר כנראה שכשהפס5 תצא, אם תקנה אחת, המחשב שלך לא בדיוק הולך להדהים אותך בגרסת הPC של משחקים. מצד שני אני מאוד ממליץ לעלות ל-1440P, זה הבדל של שמים וארץ מ-1080P ואחרי כמה שבועות ב-1440P, אתה תחזור ל-1080P ותהיה בשוק מאיך שזה נראה.

אני גם רוצה לציין שכבר AC:OD לא מצליח להחזיק 60/1440P על ה-1070GTX לצערי וזה אפילו לא בהגדרות הכי גבוהות, רק ה-1070TI מצליח:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 14:51

EA הכריזה בצורה מוזרה בהודעה ברדיט שהם עובדים על רימאסטר של C&C המקורי שיצא ב-2020.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 14:57

לא יודע כמה רימאסטר יעזור להם,זה משחק מ-95..אם כבר אני מצפה לראות רימייק.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 אוקטובר 2018, 15:07

DrKeo כתב:אם הוא רוצה לעלות ל-1440P, אני לא בטוח ש-970 באמת מסוגל להחזיק את הרזולוציה הזאת ב-60FPS ברוב המשחקים. יש אפילו משחק או שניים (לרוב משחקים עם בעיות ביצועים) שגם ה-1070GTX לא מצליח והוא חזק מה-980TI. בכל מקרה אני חושב ש-2019 תהיה שנה די טובה לקנית כרטיס מסך, אחרי שNVIDIA ו-AMD יציגו את כל מה שיש להן בשרוול ואולי תתחיל מלחמת מחירים, להתחשב במסלול שNVIDIA לקחה עם ה-RTX מה שיאפשר ל-AMD לתת תחרות חזקה ברגע שהם יורדים ל-7NM, שתעשה את 2019 שנה טובה לקנית כרטיס מסך.

כמובן שצריך לזכור שמשהו בסגנון של ה-2070GTX (אם יהיה כרטיס כזה) הולך להיות בסביבת כוח של הפס5 (בתקווה), כלומר כנראה שכשהפס5 תצא, אם תקנה אחת, המחשב שלך לא בדיוק הולך להדהים אותך בגרסת הPC של משחקים. מצד שני אני מאוד ממליץ לעלות ל-1440P, זה הבדל של שמים וארץ מ-1080P ואחרי כמה שבועות ב-1440P, אתה תחזור ל-1080P ותהיה בשוק מאיך שזה נראה.

אני גם רוצה לציין שכבר AC:OD לא מצליח להחזיק 60/1440P על ה-1070GTX לצערי וזה אפילו לא בהגדרות הכי גבוהות, רק ה-1070TI מצליח:

כן GTX970 הוא לא כרטיס ל1440p בכלל, לפחות לא מעל למדיום ברוב ההגדרות.
בכל מקרה תודה :), כמו שאמרתי באמת אין לחץ כי הכרטיס שלי כרגע הוא עדיין 1080p 60fps ברוב מוחלט של המשחקים וכרגע אין משחק רציני באופק שמצריך השתדרגות מיידית, רק רציתי לדעת מתי יהיה זמן טוב להתחדש כי אני באמת לא יודע מה מצב השוק.

בכל מקרה נראה, כי אם באמת כרטיס כמו 2070GTX התאורתי (שהוא בערך מסגרת המחיר שלי) יהיה בכוח של הps5 שבוודאי תהיה לי כשיתחילו לצאת הבלעדיים, אז זה קצת מאבד את הנקודה.
גם ככה משחקים מקבלים תמיד אופטימיזציה פחות טובה על הpc ככה שאין פואנטה בלהביא pc שמריץ משחקים פחות טוב מקונסולה שיש לי.
מה סדר הגודל של ההבדל בין אותו 2070 תאורתי ל2080RTX? שוב בהנחה שאין לחץ על השדרוג, האם עדיף בכלל לחכות לסדרה 30 כדי ליצור פער משמעותי מהקונסולות?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 15:16

ההבדל די משמעותי..ה-RTX2070 די מקביל בכוח ל-GTX1080 פלוס מינוס.
אבל האמת שאני בספק אם אפילו RTX2080TI יספיק כדי להעיף את המשחקים של הדור הבא להגדרות מקסימליות- הניסיון מלמד שגם אם ה-GPU במחשב חזק משמעותית מזה של הקונסולה,אין שום הבטחה להגדרות מקסימליות על 60FPS. כשהדור הבא ייצא,אני מניח שסדרה 3000 כבר תחליף את 2000,וגם אז אני ממש לא בטוח כמה overhead יהיה ל-3070 על רכיב GPU שנע בין 11-14TFLPOS בקונסולת דור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 15:55

אין עדין בנצ'מארקים של ה-2070RTX אבל מדליפה שהייתה השבוע נראה שהוא נקודת אמצע בין ה-1080GTX ל-1080TI. אבל הכרטיס שאני דברתי עליו הוא ה-2070GTX, או איך שהם לא ימתגו את הכרטיסים ללא RTX שלהם, כי דבר שכזה חייב להגיע מתישהו. האמת שיכול להיות שהם לא ירצו לראות דברים כמו 2070GTX מבצע יותר טוב או כמו ה-RTX במשחקים שאין בהם תמיכה לפיצ'רים של ה-RTX אז אולי הם אפילו ינסו לקרא לזה בשם אחר לגמרי, אולי אפילו סדרה 3000 או מי יודע מה. כבר ראינו דברים פריקים מזה (למשל סדרה 300, מעולם לא יצאה לשוק הביתי ובסוף נשארה כסדרה ללפטופים בלבד כך שבעצם בכרטיסים הביתים NVIDIA קפצה מסדרה 200 לסדרה 400 או למשל AMD יעלה קצת את סדרה 400 וקראה לה סדרה 500 עם בוסט ביצועים נוראי של 10%).

בנוגע לדור הבא, אתה נותן לו יותר מדי קרדיט פייג'. סדרה 700 של NVIDIA יצאה במאי 2013, כלומר חצי שנה לפני הפס4. כשיצאה הפס4, במשחקים כמו BF4 אתרים כמו DF גילו שה-750TI מבצע קצת יותר טוב מאשר הפס4. כלומר עם כל החוסר יעילות של ה-PC ושאר הירקות, עדין 750TI עדין הביא ביצועי פס4 ומעלה. ובדור הקרוב? ה-CPU יהיה יקר יותר, הזיכרון במחירים הזויים כרגע ונצטרך אכסון גדול יותר, אני לא בטוח שה-GPU הולך להיות שונה מדי באופן יחסי בגלל מגבלות תקציב.

אז נניח שסדרה 3000 של NVIDIA תהיה הדבר ב-2020? ונניח לרגע שזאת סדרה סטנדרטית ולא כל מני RTX למניהם? אז אם זה המקרה, אני לא אתפלא אם הפס5 תקביל בערך ל-3050TI. כלומר זה מקביל למשהו בסגנון ה-2060-2070 של הדור הזה שיקביל לסביבות ה-1080GTX - 1080TI מבחינת בדור האחרון ביצועי עולם אמיתי. שזה אגב מאוד הגיוני, הרי ה-VEGA 64 הוא בין ה-1080GTX לבין ה-1080TI מבחינת הכוח (יותר קרוב ל-GTX) והוא 12.7TFLOPS שזה בדיוק סביבת הכוח שאנחנו מנחשים שיהיה לפס5. כלומר אני חושב שזה די הגיוני לחשוב שהפס5 תהיה מבחינת ביצועי עולם אמיתי בין ה-1080GTX ל-1080TI, תלוי כמה סוני ומיקרוסופט ישקיעו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 אוקטובר 2018, 15:58

אז סתם בשבעל הפרופורציה, מה הכרטיס מסך ששווה ערך פחות או יותר לקונסולות הנוכחיות?
כי את הGTX 970 קניתי כבר די ממזמן, בערך כשהוא יצא, והוא מחזיק לי ל60fps ו1080p עד היום ב99% מהמשחקים על ההגדרות הגבוהות, ולמעשה מחזיק ככה עד לסוף הדור כשיצאו תותחים באמת כבדים כמו סייברפאנק שלוקחים צעד טכני קדימה.
אז מה המרחק של ה970 מהכרטיס שעל הנייר שווה לps4? והאם זה צפוי להיות גם המרחק המומלץ לדור הבא?

עריכה:
הספקת לענות לי עוד לפני שבכלל שאלתי :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 16:04

אני מניח שסטיק מדבר על שידרוג שיחזיק לו לאורך הדור הבא,ולא רק יפעיל משחקי השקה. אם אני זורק היום את AC האחרון על 750TI,אני בספק אם הוא בכלל יצליח להריץ אותו בצורה שמתקבלת על הדעת.. אני לא חושב שכרטיס כמו 2080TI יצילח לסחוב לכל אורך הדור הבא,אפילו בדור הזה ה-680GTX שהיה הכרטיס הכי חזק בערך בתקופה שיצאו הקונסולות כבר לא סוחב יותר.

לגבי הערכות כוח של ה-GPU-יותר קשור לנושא הדור הבא,אבל אני מאוד מקווה שנראה את ההערכה של ריצ'ארד מ-DF: פיתרון של 80CU ומתוכן 8 מנוטרלות ותדר של 1.5Ghz= 13.82TF,מה שיאפשר קפיצה של כמעט פי 8 מהפס4.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 אוקטובר 2018, 16:16

בקיצור - לעשות שתי קניות כשנניח אחת בשנה הבאה, לכל האפקטים ומשחקי הגל הראשון של הדור הבא (סייברפאנק, AC.. כל הקרוס ג'נים למיניהם) שכן ירוצו יותר טוב על הPC באותו הזמן, ועל הכרטיס הנוכחי שלי כבר יראו כמו הדור הקודם, משהו כמו שנתיים בתוך הדור גם ככה לקנות ps5 כשיתחילו לצאת כל הGOW למיניהם, ואז עוד שנתיים אחרי זה יהיו כרטיסים סבירים (כמו הGTX970 של הדור הנוכחי) שמחזיקים עד הסוף ואפשר להשיג במחיר שפוי?

כי לפי מה שאני מבין זה או זה או לוותר על כרטיס מסך כרגע ולקנות ps5 כבר בהשקה בשביל הדור הבא ולהשאר עליה עד שכרטיסי המסך של הדור הבא יתפסו פער אמיתי.
שזו אופציה שאני פחות אוהב גם כי קונסולות בהשקה תמיד מפחידות אותי מאז הדור הקודם, וגם כי אחרי שני דורות שאני רגיל לשחק רק בלעדיים של סוני (שגם ככה תמיד נראים מדהים גם ביחס לpc) על הקונסולה, יהיה קשה לוותר על הדם הכחול שזורם לי בעורקים כשחקן pc :).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 16:26

אני כנראה אלך לכיוון של פס5 בהשקה,כי הנטייה שלי היא תמיד לשדרג את המחשב אחרי שהדור החדש כבר התקבע. אני גם לא מתלהב מלרכוש קונסולות בהשקה,אז אני כנראה אהיה עם אצבע על הדופק כשזה מגיע לכל מיני תלונות של אנשים על החומרה,אבל לפחות בהתחשב בדור הנוכחי אין איזה פיאסקו חומרה גדול סטייל RROD או YLOD של הדור הקודם,אז אין סיבה לחשוב שזה לא יהיה המצב גם בדור החדש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 18:22

אני לא מבין את הטיעון הזה ש750ti לא מספיק להחזיק את הדור. הפס4 לא קבלה פתאום חומרה חדשה, עדין כל משחק ברמה גרפית של הפס4 ב1080p ב30 פריימים רץ על ה750ti כמו או טוב יותר מהפס4 כולל ac:od.

ה2080ti לא רץ יסחוב את כל הדור הבא, הוא יעשה את זה ברפיקה וfps טובים יותר כי הפס5 הולכת להיות בסביבות ה1080gtx עז ה1080ti וה2080ti חזק מה1080ti בצורה משמעותית.

אגב, אני לא חושב שסטיק מחפש כרטיס שיריץ לו מעולה את כל הדור הבא אם הוא עם 970 (כרטיס בן 4) והוא כבר מחפש כרטיס חדש.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 18:39

אני לא יודע אם בכלל אפשרי למצוא בנצ'מארק כזה,אבל אני די בטוח שאם תיקח עכשיו 750TI ותנסה להריץ עליו את אודיסי עם הגדרות medium-low כמו הפס4 הבסיסית בערך,אין מצב שתקבל FPS יציב כמו בפס4 וכנראה שהרבה הרבה פחות מזה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 14 אוקטובר 2018, 18:44

DrKeo כתב:אני לא מבין את הטיעון הזה ש750ti לא מספיק להחזיק את הדור. הפס4 לא קבלה פתאום חומרה חדשה, עדין כל משחק ברמה גרפית של הפס4 ב1080p ב60 פריימים רץ על ה750ti כמו או טוב יותר מהפס4 כולל ac:od.

ה2080ti לא רץ יסחוב את כל הדור הבא, הוא יעשה את זה ברפיקה וfps טובים יותר כי הפס5 הולכת להיות בסביבות ה1080gtx עז ה1080ti וה2080ti חזק מה1080ti בצורה משמעותית.

אגב, אני לא חושב שסטיק מחפש כרטיס שיריץ לו מעולה את כל הדור הבא אם הוא עם 970 (כרטיס בן 4) והוא כבר מחפש כרטיס חדש.

אני לא מחפש כרטיס שיחזיק לי כל הדור במקום קונסולה, אלא אחד שיחזיק ככרטיס של נקרא לזה 'PC גיימר' לאורך כמה שיותר זמן.
כרגע ה970 עדיין מריץ 99% מהמשחקים על ההגדרות הגבוהות וב1080P ו60FPS, ככה שעל זה אני מדבר, והוא יחזיק גם ככזה לאורך כל הדור מלבד (כנראה) הגל האחרון של משחקי הדור שגם ככה יהיו חצי קרוס ג'ן וגם אלו שלא, יראו טוב בהרבה על הPC (כמו סייברפאנק).
כמו שאמרתי אין לחץ, אני לא 'צריך' לחדש עכשיו את הכרטיס כי כל עוד עדיין לא עברתי בכלל את הקפיצה למסך של 1440p אז אני עדיין משחק בPC על השיא שיש לי אפשרות אליו.
אבל כן התחלתי לחשוב על זה בימים האחרונים ועניין אותי לדעת מה מצב השוק, מתי כדאי לקנות ומה ההוצאה הכספית בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 18:51

אני משער שה״970״ של הדור הבא יצא ב2021 או 2022.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 19:15

בנוגע לאודסי:
1) הפס4 משחקת בין 20 ל30 fps בהגדרות גרפיות שמערבבות medium ו-low של המחשב. בנוסף יש שם רזולוציה דינאמית שמשחקת בין 1080p ל900p. גם יש בעיות loading והמשחק לפעמים קופא וכתוב loading בגלל בעיות הזרמה. ב-one המצב אפילו יותר חמור עם רזולוציה שנעה בין 900p לבין 760p עם בעיות fps חמורות יותר.
2) מצאתי בנצ׳מארק של 750ti במשחק בהגדרות low והוא רץ בין 35 ל50 פריימים ב1080p.
3) מצאתי בנצ׳מארק של 750ti במשחק בהגדרות מדיום והוא רץ ב22-26 פריימים ב1080p.

אז אם נתחשב ברזולוציה הדינמית, בעיות הפריימים והערבוב הגדרות מדיום ו-low, הייתי אומר שגם ב2018 עדיף 750ti על פס4 בסיסית ובטח ובטח על one.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 אוקטובר 2018, 19:39

נדב, מהדורת הFE של ה-2080 RTX של נוידיה היא כרטיס אחד ב-800$. אבל יש כרגע בערך 30 כרטיסים שונים של כל החברות השונות מAsus ועד Zotac, ואף אחד מהם לא נופל לרגע מ-779$ באמזון או בNewegg (וגם זה רק כרטיס בודד של ג'יגהבייט) - שום דבר שם לא התקרב למחיר הMSRP, ואני יודע כי יש לי מעקב עליו.
למעשה, רובם עולים *יותר* מגרסת הFE של Nvidia, וזה מראה לך בדיוק איך למעשה גרסאות FE הן רק "איתות" כדי לשמור על רמת מחירים גבוהה אצל כל שאר היצרנים.

להסתכל נקודתית זו בעיה כי המבצעים באים והולכים, אבל מי שרצה לקנות 1080ti יכל למצוא שלל דילים. ביום שכתבתי את ההודעה הוא היה זמין ב-650$, אבל בתחילת ספטמבר אמזון כבר הורידו מחיר ל-599$, ומוכיר צד ג' אפילו חתכו את המחיר יותר עד ל-525$ דולר בלבד:
https://camelcamelcamel.com/ZOTAC-GeFor ... B06XXVVQYH
בNewegg? אחד הדגמים גם הוצע במחיר כזה (למרות שעם ריבייט):
https://slickdeals.net/f/12022019-msi-g ... ate-599-99
אתה חושב שעם כל הסטוקים שהספקים נתקעו איתם, עד הבלאק פריידיי לא יהיו מבצעים דומים?

יש דילים מטורפים כל הזמן על כרטיסי הדור הנוכחי: עזוב את ה1080ti לרגע - אתה רוצה לדעת בכמה קניתי היום 1070ti מדגם ACX 3.0? ב-335 דולר אחרי משלוח ומיסים לישראל (270$ מחיר מקורי). זה מחיר שאני עדיין לא בטוח אם הוא בגדר בדיחה ועוד שניה יצפאן יתקשר אלי לבטל, אבל כשבמחיר של 2080 rtx בודד אני יכול להביא שני 1070ti ועוד נשאר לי עודף לספק כח - ה-2080 הוא כרטיס מסך פשוט לא אטרקטיבי בשום קנה מידה.
(עכשיו רק צריך לחשוב אם אני מנסה למכור את ה-1070ti בארץ, או לבסס על זה כבר מחשב וסופג את הקנס של הgsync).

לגבי המליונים שNvidia כאילו משקיעה: לא יודע אם זכור לך, אבל Physx היא טכנולוגיה שNvidia קנתה בדיעבד (בGRAW הראשון עדיין לא היתה אקסלרציה בכרטיס המסך אלא רק על PPU), ואז הטכנולוגיה של אופוריה (ושל Bullet, ושל Havok שהקדים אותם גם) היתה כבר זמינה למפתחים.
מה שNvidia משקיעה בו המון כסף (לפחות בהיבטים של הגיימינג) זה בשיווק: מפתחים יכולים לבחור לממש טכנולוגיה כמו אופוריה בתשלום, או Bullet בחינם, אבל אז באה Nvidia ואומרת להם "אנחנו נספק לכם שעות מהנדסים על חשבוננו אם המשחק שלכם ישתמש בטכנולוגיית ה-proprietary שלנו במקום בטכנולוגיה זמינה אחרת שעושה בדיוק את אותו הדבר בלי מגבלות". נכון שמתוך מאות משחקים שיוצאים בשנה יש כמה כאלו שהולכים עם הטכנולוגיה הזו, ולNvidia יש אינטרס שאלו יהיו השחקנים הכי גדולים, אבל זו לא חדשנות - זה שיווק. והוא לפעמים בא על חשבונך כצרכן, ככה שלא הייתי ממהר להלל אותו.

כנ"ל לגבי Freesync: הסיבה שזה לקח זמן היא שAMD לא בנתה טכנולוגיה שנועלת אחרים בחוץ, אלא עבדה במשך שנים על לדחוף אותה כסטנדרט לתקן Displayport כדי שנקבל אותה בכל מסך (אחרי שאגב אינטל שבעצם היתה החלוצה דחפה מימוש דומה בeDP בשביל להוריד קצב רענון ולחסוך סוללה במחשבים ניידים). מה עשתה Nvidia? כחברה באותה קבוצה של Displayport היא לקחה את הdraft שAMD הציעה ובמקום לחכות שהוא יאושר הלכה ודחפה לשותפות שלה מערכי ASIC יקרים ובזבזניים - והיום כל מי שתקוע עם הטכנולוגיה הנעולה של Nvidia מקבל מסכים יותר יקרים ופחות טובים. זו לא חדשנות.

כנ"ל לגבי RT: אתה יכול לספר אלף סיפורים עד כמה Nvidia מחדשת פה, אבל העובדה היא שקיימים כרטיסי מסך של AMD שעושים RT בחומרה, ושקיים קוד פתוח של AMD על בסיס API פתוח של Vulkan שמאפשר לכל מפתח להשתמש בו. לNvidia יש יותר כסף, יותר שיווק, ותהליכי יצור יותר זריזים (לרוב).
מצד שני, גם חדשנות היא לא בהכרח דבר טוב (הRDRAM של אינטל גם היה חדשני בזמנו... ואנשים מתלוננים על מחירי הזכרונות כיום). זה נכון שוגה עצמו כנראה לא בשל לRT במשחקים, אבל זה נראה שאפשר להגיד בדיוק את אותו הדבר על דור ה-RTX של Nvidia. הם כן עשו משהו חדשני בחומרה, אבל המחיר לא מצדיק את זה ואני בספק לגבי זה שמדובר כאן בכיוון הנכון: לקבל 15FPS במקום 3FPS זה עדיין משהו שבהחלט אפשר לקטלג כ"לא בשל".

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 20:50

swym כתב:נדב, מהדורת הFE של ה-2080 RTX של נוידיה היא כרטיס אחד ב-800$. אבל יש כרגע בערך 30 כרטיסים שונים של כל החברות השונות מAsus ועד Zotac, ואף אחד מהם לא נופל לרגע מ-779$ באמזון או בNewegg (וגם זה רק כרטיס בודד של ג'יגהבייט) - שום דבר שם לא התקרב למחיר הMSRP, ואני יודע כי יש לי מעקב עליו.
למעשה, רובם עולים *יותר* מגרסת הFE של Nvidia, וזה מראה לך בדיוק איך למעשה גרסאות FE הן רק "איתות" כדי לשמור על רמת מחירים גבוהה אצל כל שאר היצרנים.

להסתכל נקודתית זו בעיה כי המבצעים באים והולכים, אבל מי שרצה לקנות 1080ti יכל למצוא שלל דילים. ביום שכתבתי את ההודעה הוא היה זמין ב-650$, אבל בתחילת ספטמבר אמזון כבר הורידו מחיר ל-599$, ומוכיר צד ג' אפילו חתכו את המחיר יותר עד ל-525$ דולר בלבד:
https://camelcamelcamel.com/ZOTAC-GeFor ... B06XXVVQYH
בNewegg? אחד הדגמים גם הוצע במחיר כזה (למרות שעם ריבייט):
https://slickdeals.net/f/12022019-msi-g ... ate-599-99
אתה חושב שעם כל הסטוקים שהספקים נתקעו איתם, עד הבלאק פריידיי לא יהיו מבצעים דומים?

יש דילים מטורפים כל הזמן על כרטיסי הדור הנוכחי: עזוב את ה1080ti לרגע - אתה רוצה לדעת בכמה קניתי היום 1070ti מדגם ACX 3.0? ב-335 דולר אחרי משלוח ומיסים לישראל (270$ מחיר מקורי). זה מחיר שאני עדיין לא בטוח אם הוא בגדר בדיחה ועוד שניה יצפאן יתקשר אלי לבטל, אבל כשבמחיר של 2080 rtx בודד אני יכול להביא שני 1070ti ועוד נשאר לי עודף לספק כח - ה-2080 הוא כרטיס מסך פשוט לא אטרקטיבי בשום קנה מידה.
(עכשיו רק צריך לחשוב אם אני מנסה למכור את ה-1070ti בארץ, או לבסס על זה כבר מחשב וסופג את הקנס של הgsync).

אני לא מתווכח בשום צורה שאם פתאום יש איזה מבצע על 1080TI ב-500$ אז לקפוץ עליו כמו משוגע, משתלם בטרוף. אבל זה לא המחיר של הכרטיס, אפילו בגרף שהבאת פה רואים שהוא מעל ל-700$ כל הזמן ורק באיזה מבצע ליום אחד הוא ירד במחיר ל-500+. כלומר יש מבצע, תתפוס אותו כמו מטורף אבל זה לא ממש המחיר של ה-1080TI. לך לאמזון, הוא לצערנו כרטיס של 700$+ כרגע. אולי העודפים באמת יורידו אותו.

בנוגע למהדורות FE, אני לא יודע אם אתה זוכר את ההשקה של סדרה 1000 אבל במשך חודש+ היה רק כרטיס אחד בשוק, FE. אי אפשר היה לקנות כרטיסים של פרטנריות. בשיגור הנוכחי NVIDIA חלקו את הצ'יפים שלהם לשניים, אחד היקר יותר ומקביל ל-FE שנמכר עכשיו (וזה הכרטיסי פארטנרים ב-770$ וצפונה שאתה רואה), ואחד יגיע עוד כמה שבועות ויהיה עם תג מחיר של 700$ וכנראה שתראה מפרטנרים גם בסביבות ה-670$. בקיצור, תצטרך לחכות כמה שבועות כדי לראות איך המחירים מתיצבים. הרי ה2080TI במחסור כל כך גדול עכשיו שלא תמצא אותו בפחות מ-1600$ אם לא צפונית מ-2000$.

אז האם שווה לקנות כרטיס עכשיו בשיגור? אולי לא, צריך לתת לכרטיסים שלא מסדרת ה-FE (גם של השותפות) להגיע ולאספקה להתיצב, אבל בו בזמן ה-1080TI לא ממש יורד במחיר ואם תלך עכשיו לאמזון תמצא 2080RTX ב-790$ (כבר הספיק לעלות קצת) וה-1080TI הכי זול הוא 767$ (גם הספיק לעלות קצת). בNEWEGG מצאתי ב-700$ אבל בסופו של דבר זה הBALLPARK של הכרטיסים האלה, הפרש של עשרות דולרים. זה המחיר אם אתה הולך מחר לקנות כרטיס מסך. היה באוגוסט מבצע על 1080TI ליום אחד? נהדר, אבל זה לא המחיר שתמצא בשוק היום.

swym כתב:לגבי המליונים שNvidia כאילו משקיעה: לא יודע אם זכור לך, אבל Physx היא טכנולוגיה שNvidia קנתה בדיעבד (בGRAW הראשון עדיין לא היתה אקסלרציה בכרטיס המסך אלא רק על PPU), ואז הטכנולוגיה של אופוריה (ושל Bullet, ושל Havok שהקדים אותם גם) היתה כבר זמינה למפתחים.
מה שNvidia משקיעה בו המון כסף (לפחות בהיבטים של הגיימינג) זה בשיווק: מפתחים יכולים לבחור לממש טכנולוגיה כמו אופוריה בתשלום, או Bullet בחינם, אבל אז באה Nvidia ואומרת להם "אנחנו נספק לכם שעות מהנדסים על חשבוננו אם המשחק שלכם ישתמש בטכנולוגיית ה-proprietary שלנו במקום בטכנולוגיה זמינה אחרת שעושה בדיוק את אותו הדבר בלי מגבלות". נכון שמתוך מאות משחקים שיוצאים בשנה יש כמה כאלו שהולכים עם הטכנולוגיה הזו, ולNvidia יש אינטרס שאלו יהיו השחקנים הכי גדולים, אבל זו לא חדשנות - זה שיווק. והוא לפעמים בא על חשבונך כצרכן, ככה שלא הייתי ממהר להלל אותו.

כנ"ל לגבי Freesync: הסיבה שזה לקח זמן היא שAMD לא בנתה טכנולוגיה שנועלת אחרים בחוץ, אלא עבדה במשך שנים על לדחוף אותה כסטנדרט לתקן Displayport כדי שנקבל אותה בכל מסך (אחרי שאגב אינטל שבעצם היתה החלוצה דחפה מימוש דומה בeDP בשביל להוריד קצב רענון ולחסוך סוללה במחשבים ניידים). מה עשתה Nvidia? כחברה באותה קבוצה של Displayport היא לקחה את הdraft שAMD הציעה ובמקום לחכות שהוא יאושר הלכה ודחפה לשותפות שלה מערכי ASIC יקרים ובזבזניים - והיום כל מי שתקוע עם הטכנולוגיה הנעולה של Nvidia מקבל מסכים יותר יקרים ופחות טובים. זו לא חדשנות.

חדשנות זה להיות ראשון בשוק, לאו דווקא להיות הממציא של זה. AMD לא המציאה את הקצב רענון האדפטיבי אבל NVIDIA בהחלט הייתה בשוק יותר משנה עם מסכים אדפטיבים. ועד שAMD קבלה מסכים אדפטיבים באיחור של שנה וחצי, לקח לך יותר משנה עד שיצא מסך FSYNC נורמאלי, כלומר כזה שלא קורס למסך שחור ברגע שיורדים מ-45FPS. כלומר לקח לבעלי כרטיסי AMD שנה וחצי לקבל FSYNC ועוד שנה נוספת כדי לקבל משהו ברמה שבעל מסך GSYNC החזיק כבר שנתיים וחצי. AMD רכבה על היכולת של DP 1.2a לעשות AS? לבריאות. רק חבל שמשתמשי NVIDIA קנו מסכים שעובדים מעולה ב-2013 בזמן שAMD הכריזה על FREESYNC ב-2014 רק כדי שכולנו נגלה שהם צואה צרופה כשהם סופסוף יצאו ב-2015, שנה וחצי אחרי המסכי GSYNC שעבדו מצויין.

מן הסתם היום GSYNC זה בולשיט, כשהטכנולוגיה עובדת כל כך טוב והיא כל כך נפוצה ואפילו נמצאת בטלביזיות זה לגמרי מפגר לשמר את הGSYNC ו-NVIDIA צריכה להתקפל בנושא ולאמץ את הASYNC. אבל אנחנו לא מדברים פה על דושיות מונופולית, אנחנו מדברים על חדשנות. העובדה בשטח היא שאדם עם כרטיס NVIDIA יכל להיות עם מסך עם AS שעובד מצויין שנתיים וחצי לפני אדם עם כרטיס AMD וזה מיצג את העניין הזה של AMD V NVIDIA בצורה מושלמת.

בנוגע ל-HAVOK, הם התחילו פרוייקט שנקרא HAVOK FX ב-2005 שהיה אמור להיות פיסיקה רצה על ה-GPU והם נפנפו בדמואים טכנים במשך שנים, אפילו ב-2009 היה להם דמו עם AMD לפיסיקת בדים וכדומה. כל זה העלה חרס. רק ב-2013 הם הביאו את HAVOK ל-GPU, לפני זה היו רק דמואים טכנים. וכן, AGEIA היא זאת שהביאה את PHYSX עם הכרטיס היעודי שלהם וכן, NVIDIA קנתה אותם (זוכר? הקטע הזה של NVIDIA שהם אשכרה משקיעים כסף בטכנולוגיות?) אבל השורה התחתונה היא שב-2008 PHYSX כבר היה על הGPU של NVIDIA בזמן שעם AMD היית צריך לחכות עד 2013 כשחברות כמו HAVOK באמת ספקו ערכות פיתוח שמפתחים השתמשו בהן.

בסופו של דבר אם אתה משתמש NVIDIA שחקת במשחקים עם פיסיקה מטורפת (לזמנם) כמו טרילוגית ארקאם למשל. אם אתה משתמש AMD? אתה לא יודע בכלל מה זה טכנולוגיה מגניבה. זה תמיד היה ככה, אצל NVIDIA קבלת כל מני בונוסים מגניבים ועם AMD קבלת כלום. כן, NVIDIA משקיעה בזה כסף, הם שולחים מהנדסים לחברות ונותנים להם תמיכה כדי שיפתחו לטכנולוגיות שלהם. בדיוק ככה מקדמים טכנולוגיה למה הטכנולוגיות שAMD יוצרת תמיד יורדות לפח אשפה של ההסטוריה כשאף אחד לא משתמש בהן. אז כן, עוד כמה שבועות בעלי כרטיסי RTX ישחקו משחקים עם RT לראשונה בהסטוריה של ה-PC. בעלי כרטיסי AMD? זה יהיה נס אם יקרה משהו בכלל בתחום בשבילם לפני 2020 אם לא צפונה מזה.

swym כתב:כנ"ל לגבי RT: אתה יכול לספר אלף סיפורים עד כמה Nvidia מחדשת פה, אבל העובדה היא שקיימים כרטיסי מסך של AMD שעושים RT בחומרה, ושקיים קוד פתוח של AMD על בסיס API פתוח של Vulkan שמאפשר לכל מפתח להשתמש בו. לNvidia יש יותר כסף, יותר שיווק, ותהליכי יצור יותר זריזים (לרוב).
מצד שני, גם חדשנות היא לא בהכרח דבר טוב (הRDRAM של אינטל גם היה חדשני בזמנו... ואנשים מתלוננים על מחירי הזכרונות כיום). זה נכון שוגה עצמו כנראה לא בשל לRT במשחקים, אבל זה נראה שאפשר להגיד בדיוק את אותו הדבר על דור ה-RTX של Nvidia. הם כן עשו משהו חדשני בחומרה, אבל המחיר לא מצדיק את זה ואני בספק לגבי זה שמדובר כאן בכיוון הנכון: לקבל 15FPS במקום 3FPS זה עדיין משהו שבהחלט אפשר לקטלג כ"לא בשל".

לול, כן, AMD עושה RT בחומרה. כלומר, היא מריצה RT על החומרה שלה לשימוש מקצועי, בדיוק כמו NVIDIA כבר 9 שנים, אבל אין לה חומרה יעודית לזה אז הביצועים שלהם קטסטרופה עד לא שמישים עד שהם יעלו את הכוח עיבוד של הכרטיסים שלהם בבערך פי 10. נהדר. אתה מודע לזה שNVIDIA עשתה את זה לפני AMD, כן? רינדור OFFLINE עם GPU ל-RT יש ל-NVIDIA כבר מ-2019 עם OptiX, זאת הסיבה שכשהם הכריזו על ה-RTX הם אמרו ש-RT היה מסע של 10 שנים. הם עובדים על RT כבר 10 שנים ו-AMD רק עוקבת אחרי הצעדים שלהם. NVIDIA עושה OPTIX? כמה שנים טובות מאוחר יותר (נדמה לי 4 או 5) AMD עושה את FIRE RENDER. אז זה מתפתח ל-FIRE RAYS ועכשיו קוראים לזה RADEON RAYS. השם לא משנה, מה שמשנה הוא:
1) NVIDIA הייתה הראשונה לעשות RT על ה-GPU, אחרי כמה שנים AMD עקבה אחריה.
2) NVIDIA הלכה למיקרוסופט והיא זאת שתחילה את ההליך, בעבודה צמודה עם מיקרוסופט, להביא RT לזמן אמיתי בגיימינג כשמשלבים רסטוריזציה עם RT.
3) NVIDIA היא הראשונה שבנתה GPU מיינסטרים עם רכיב יעודי ל-RT. לא, אין ל-AMD רכיב יעודי ל-RT. היא מריצה על הGPU את הבדיקות חיתוך, בדיוק כמו שעושים על ה-CPU כבר 40 שנים, ובדיוק כמו ש-NVIDIA עושתה שנים לפניה.
4) NVIDIA היא הראשונה שבנתה GPU מיינסטרים עם רכיב יעודי ל-AI.

אני מבין שקשה לך לבלוע את זה, אבל הכרטיסי RTX הם פריק טכנולוגי חדשני. לשים ליבות AI על כרטיס מסך זה חדשני, לשים ליבות יעודיות ל-RT בכרטיס מסך זה חדשני (האמת שיש תקדים לליבות RT בכרטיס מסך אבל זה לא הגיע מאהובתך AMD אז אני משער שזה לא מעניין לדיון הזה). אין ל-AMD את הדברים האלה וכמה שלא תתפתל או תסתבך, עוד כמה שבועות בעלי כרטיסי RTX יוכלו לשחק משחקים עם RT בזמן אמיתי לראשונה בהסטוריה של המחשוב. ובעלי AMD? אולי עוד כמה שנים טובות AMD תגיע לזה עם כוח ברוטאלי.

היו לי כמה וכמה כרטיסי AMD, היו לי כמה וכמה כרטיסי NVIDIA (וגם אחד של 3DFX) ותמיד הרגשתי חריג כשהיה לי כרטיס AMD. בעלי כרטיס AMD לא יכלו לעשות SLI, רק 7 שנים אחרי NVIDIA (כלומר 3DFX). בעלי AMD לא יכלו להריץ משחקים עם PHSYX שהיה מדהים בזמנו. בעלי כרטיסי AMD לא יכלו לעשות ASYNC במשך שנה וחצי ואז גם כשזה הגיע, המסך ה-FSYNC הראשון שעבד טוב יצא רק שנתיים וחצי אחרי המסכי G-SYNC הטובים. ועכשיו שוב, בעלי כרטיסי AMD לא יוכלו לשחק משחקים עם RT ובעלי NVIDIA כן. זאת מגמה שקיימת 20 שנים ותמשיך להתקיים. בשנים האחרונות גם צריך להוסיף את העובדה שארכיטקטורת GCN היא פשוט... קקה. היא רותחת וזוללת חשמל, היא לא מסוגלת להתחרות בארכיטקטקטורות האחרונות של NVIDIA ובאמת רואים ש-NVIDIA אפילו לא מנסה להתחרות בהם יותר. הכרטיסי RTX הם יריקה ענקית לפנים של AMD. בעצם NVIDIA אומרת להם שהם כל כך לא תחרות, שהם יכולים להוציא כרטיסים עם ערימות של סיליקון מבוזבז במחירים גבוהים ועדין לקרוע להם את הצורה במכירות ובביצועים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוקטובר 2018, 23:12

התחילו לזרום ביקורות של ה-1070, ואם לשפוט מאחת שעיינתי בה (של MSI) - הכרטיס ממש קר ומאפשר OC לא רע שמגיע ממש צמוד לביצועים של ה-1080TI, בלי זה הוא קצת יותר מהיר מ-1080.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוקטובר 2018, 01:08

כן, הוא 1080GTX פחות או יותר. במשחקים ספציפים כמו הוויצ'ר הוא מצליח להגיע ל-15% אבל בכמעט כל המשחקים הוא משהו כמו 2-3 אחוז יותר מהיר מ-1080GTX, כלומר הוא בעצם אותו דבר (+כל הפיצ'רים של RTX). אבל אם קונים לא FE, הוא 500$ שזה המחיר של ה-1080GTX. נראה שזאת האסטרטגיה של NVIDIA, למכור את הכרטיסי RTX במחיר של המקבילים להם בכוח מהדור הקודם + RTX. וכמובן שזה עובד להם כי אין ל-AMD שום תחרות, אז אי אפשר להגיד לכרטיסים החדשים שהם לא תחרותיים. בקיצור, כל הזין במונופול.

אגב, בניגוד לביקורות של ה-2080 וה-2080TI, כל המבקרים קבלו בהוראה של NVIDIA כרטיסים שעולים 500$ בדיוק. הרי ה-2070RTX עולה 600$ ב-FE וכמובן שיש כל מני כרטיסי שותפות שמתחילים ב-500$ ומגיעים ל-600$+, תלוי מה דחפו אליו. כלומר כל הביצועים שאתם רואים בכל האתרים הם מגרסת ה-500$.

ועוד הערה אחת, אני חושב שלפחות ראינו שהארכיטקטורה של טיורינג, אם נתעלם רגע מכל רכיבי ה-RTX, עובדת הרבה יותר טוב מפסקל. רק כדוגמה, אם נתעלם לגמרי מכל הרכיבי RTX שיש שם כמו הליבות AI והליבות RT, ה-2070RTX הוא 7.465TFLOPS בזמן שה-1080GTX הוא 8.873TFLOPS, כלומר למרות שה-1080GTX יודע לדחוף 19% יותר נקודות צפות בשניה, עדין ה-2070RTX זהה ואפילו חזק ממש קלות ממנו. כלומר רואים את הפיצ'רים החדשים כמו הסיליקון שמחשב INT נכנסים לפעולה. וזה רק מחזק את העובדה שכרטיס שכזה שיעיף את האלמנטי RTX יכול ממש להביא בראש כי צ'פ בגדול זהה ל1080GTX למשל יביא משמעותית יותר ביצועים ממנו (גם כל ליבה מביאה בערך 19% יותר ביצועים, גם הליך יצור 12NM לעומת 16NM מה שיאפשר לשים יותר ליבות וגם הכרטיס קר בהרבה מה שיאפשר מהירות שעון גבוהה יותר).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2018, 02:08

רמדי העבירו הרצאה ב-GTC לפני כמה ימים והם חשפו שם מספרי ביצועי RTX במנוע שלהם:
- צל + הסרת רעש לקח 2.3 ms
- השתקפויות לוקחות 4.4 ms
- GI לוקח 2.5ms

כל האפקטים נעשו ב-1080P עם שתי קרניים פר פיקסל. קצת חבל שההרצאה לא זמינה אונליין כי הדברים האלה מדווחים על ידי עיתונאים שלא מבינים מהחיים שלהם בנושא והייתי רוצה לשמוע מה רמדי אומרים על זה בכדי להבין בדיוק מה זה אומר לגבי ביצועים.לא ממש ידוע מה הולך עם מקביליות (הרי פעולות ה-RTX אמורות להעשות במקביל לרוב הרסטוריזציה) וגם לא ברור באיזה שלב הם באנטגרציה עם RTX. למשל אחרי הראיון עם דייס זה היה מאוד ברור שיש להם כמות אדירה של אופטימיזציה לעשות והביצועים יעשו קפיצה יפה צפונה עד השיגור, עם רמדי לא בדיוק ידוע מה הולך שם.

במצגת ישנה יותר הם מציגים SS-AO מול RT-AO:
ssao vs rtao.jpg
ssao vs rtao.jpg (439.35 KiB) נצפה 9241 פעמים

הם גם מראים הבדל בין שיגור קרן אחת פר פיקסל, שתיים, ארבע או שש עשרה:
1 v 2 v 4 v16 rpp.jpg
1 v 2 v 4 v16 rpp.jpg (542.29 KiB) נצפה 9241 פעמים

התמונה הזאת היא כמובן ללא הסרת הרעש בתמונה שיש עכשיו בכרטיסי RTX החדשים. היא נלקחה מההדגמה במרץ כשרק התחיל כל שיגעון הRT ולפני שמישהו ידע שתהיה חומרה יעודית לRT ולניקוי הרעש בתמונה. בגרסה הנוכחית של CONTROL הם עושים שתי קרניים פר פיקסל + ניקוי רעש עם הליבות AI כך שזה אמור להראות הרבה יותר טוב ממה שמודגם בתמונות הללו. בMETRO מריצים ארבע קרניים פר פיקסל עבור תאורה גלובלית בלבד והם עושים ניקוי רעש משלהם שבכלל לא רץ על הליבות AI. כלומר נקווה שעד שMETRO יצא הם יעבירו את הניקוי רעש לליבות AI מה שיאיץ את המשחק משמעותית (ואולי יתן להם גם לרדת לשתי קרניים פר פיקסל מה שיכפיל את הביצועים).

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים