נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2026, 13:32

Hypno כתב:
Laskin כתב:.
איזה בזבוז של זמן, אמן ייכשל יותר מקונקורד ושלא יחזרו בחיים לנסות מולטיפלייר. סעמק די כבר עם הדור המבוזבז הזה, קיוויתי שהמשחק מולטי פשוט יצא עם הורייזון 3 בתור מוד מולטי כמו שפעם היה עם אנצ׳רטד, tlou וכו.

אה, ועיצוב הדמויות… די נו. לא למדתם כלום?!?!

בגלל אנשים כמוך הם צריכים להתחיל את ההכרזה עם הבהרה שזה המשחק שהם רוצים לעשות, ושהם עדיין מפתחים משחקי SP.
מה לעזאזל אתה רוצה? עד מתי האגונצטריזם ישלוט בך?

מקווה שזה יהיה עוד מקרה בו המלעיזים 'יקבלו בראש' בדומה ל nightreign.

אם המשחק היה כמו ״הרחבה״ שהוא נייטריין שמשתמש בכל האסטס הקיימים - זה היה לוקח עשירית מכח האדם והזמן, אז לאף אחד לא היה אכפת ולא ראית אותי מתלונן על נייטריין. פה נראה דווקא שהם ממש השקיעו וזה הבאסה, ובסבירות גבוהה גם הטמטום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 14:08

נדב, האמת שזה לא משנה מה תגיד על המשחק קאז יגיד ששנאת אותו מראש בחוסר צדק בכל מקרה :-)
וכן ברור שהם יתנצלו תראה את התגובה של לאסקין שהוא הקהל האמיתי של הסדרה הזו, חחח הם לא נורמלים.

שאני נכנס לטריילר ביוטיוב כולם אומרים שהם מנסים לגרום לילדים לשחק בסדרה הזו... וזה באמת נראה ככה, אבל אני לא רואה את הבן שלך פורש מפורטנייט או GTA5 בשביל הדבר הזה.

קאז. תזכור שאמרתי שזה יהיה כישלון היסטרי כי אתה תטען שאני שקרן שמזיז את השער.

אם הם כבר הלכו על מראה של פורטנייט או עם משהו שמנסה לקרוץ לקהל שצופה ב"ארקיין" אז הייתי לפחות מעריך את השינוי הזה אם הוא היה נעשה באהבה בצורה של סינגל פלייר מושקע ומצויר, אבל כשזה בא כמשחק מולטיפלייר זה לא מרגיש שהשינוי נעשה באהבה זה מרגיש סתם רדיפה אחרי הטרנדים של ארקיין ופורטנייט וזה כל כך עצוב.
(לפחות למי שהסדרה הזו מעניינת אותו, מזל שאותי היא לא מעניינת כ'כ)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2026, 14:21

הקונספט עצמו דווקא מצוין - סוג של מונסטר האנטר בעולם של הורייזון. אני הייתי משחק בזה.
גם האמנות בעיניי ממש מעולה, למרות שהייתי מעדיף את המראה של המשחק הרגיל.
עיצוב הדמויות כאמור - על הפנים, וממש לא קשור לקהל היעד… יש לך בעיקר זקנים ושמנות שם. אבל מילא…
גם עיצוב האויבים לא נראה מטורף ורחוק ממה שיש במונסטר האנטר עם אוייבים ממש עצומים.

העניין הוא שהגיימפליי לא נראה לי טוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 15:40

כן הגיימפלי ממש לא נראה ברמה של מונסטר האנטר. אין לי ביטחון בגרילה שהגיימפלי שלהם יהיה טוב, הם מקדשים גרפיקה וטכנולוגיה על פני גיימפלי רספונסיבי.
אהבתי בעיצוב רק את הבחורה עם השיער האדום, ה"לא שמנה" לול, זה נשמע נורא ושמנפובי רצח אבל פשוט לא מצאתי דרך נורמלית לתאר אותה. :-)

גרילה הולכים פה על גחלים כי מה שהציל את הוריזון מהשוואה למונסטר האנטר זה שהוא מביא קמפיין סינגל פלייר שמונסטר האנטר אף פעם לא יביא ושהוא Showcase טכולוגי.
שאתה לוקח מגרילה את שני החוזקות האלה, אין להם סיכוי מול קפקום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2026, 15:49

יש להם גם בעייה על המשחק המולטיפלייר השני של הורייזון שבכלל הוכרז רק למובייל ונראה כמו הורייזון רגיל עם גיימפליי שנראה טוב יותר ודמויות יפות שניתן ליצור בעצמך.

קאז - שים לב גם שהמשחק הוכרז סתם ככה באמצע שבוע ביוטיוב בלי שום אירוע מסביבו… הם יודעים שהוא הולך ליפול בסבירות גבוהה אז מנמיכים ציפיות ופותחים ב״התנצלות״.
כולי תקווה שהורייזון 3 עמוק בפיתוח עם צוות שני.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 פברואר 2026, 17:05

אם נייטריין הוזכר, אני חושב שאני היחיד פה ששיחק בו (?), 40 שעות לפי סטים והוא היה ממש אחלה והפתעה לטובה ונהנתי ממנו.
אז אחזק את מה שלאסקין הזכיר - ההבדל הוא בערכי ההפקה. נייטריין זה מוד לאלדן רינג. מוד מושקע, יש בו בוסים ראשיים חדשים ומצוינים, ואפילו גדולים ומורכבים יותר מהמשחק הרגיל כהתאמה לשלושה שחקנים, יש לו יכולות מיוחדות שהן חדשות למערכת הקרב של אלדן רינג ודמויות שחיקות שונות שקיבלו יחס והבדלה אחת מהשנייה. ויש לו לופ גיימפלי חדש ומרענן בשביל הסדרה.
ו... זהו, חוץ מזה זה אלדן רינג. זו מערכת הקרב של אלדן רינג 1 ל1, אלו כל האסטים של אלדן רינג 1 ל1, זה כל המערכות, האויבים, הנשקים, והloot של אלדן רינג 1 ל1.
ובכלל, כל הלופ הרוגלייקי שגרילה הציגו פה מזכיר ממש את נייטריין. אני מניח שFS לא המציאו את הלופ הזה, פשוט אין לי באמת נסיון במשחקי אונליין בסגנון הזה אז אני לא יודע, אבל הנקודה היא שFS הגיעו לשם ושחררו אחלה משחק שעל פניו משיג את אותם הדברים שהורייזן הזה מכוון אליהם מבחינת הגיימפלי, כפרוייקט קטן מהצד שיצא בסך הכל 11 חודשים אחרי שהפיתוח של אלדן רינג הסתיים לגמרי (כלומר יצא הDLC, שבעצמו לקח שנתיים והוא גדול יותר מנייטריין בעשרות מונים מבחינת התוכן החדש).

אין לי בעיה שמפתחות יעשו את זה, אם זה מה שהיוצרים באמת רוצים לעשות נניח ואנחנו מאמינים למה שהם אמרו בהתחלה. אחרי הכל אם מיאזאקי לא היה עושה את מה שהוא רוצה בלי שיקול כלכלי לא היינו מקבלים את דארק סולס מלכתחילה. אבל אפילו אם השיקול הוא כלכלי, סבבה, זה שיקול לגיטימי ולא צריך להתמם, אבל ככה עושים את זה.
מה שרוקסטאדי עשו למשל זו הדוגמה ההפוכה, וככה לא עושים את זה, וכן זו יריקה בפרצוף של הקהל שלהם ועובדה שהם נמצאים היום במקום הרבה פחות טוב מאשר ב2015.
גרילה עובדים על המשחק הזה שנים, וממה שאומרים עליו אינסיידרים זה בעצם המשחק הגדול ובפיתוח מלא של כל החברה מאז שיצא הDLC של הורייזן 2. כלומר - להבדיל מנייטריין, ששוב על פניו נראה מאוד דומה לו, הם כן אבדו משחק אחר שהם יכלו לפתח בזמן הזה, הם כן בנו מערכות חדשות לגמרי ומשחק חדש לגמרי, ולכן כן - הם לחלוטין חייבים להתחיל בהתנצלות בשביל אנשים כמו קיאו (יותר נכון כמו לאסקין - אנשים שהם הקהל של המשחקים האחרים שלהם), כי הם יודעים איזה באקלש הם הולכים לקבל. זה הבדל מאוד משמעותי.

ואגב, לא באמת קשור אבל אם כבר במבט לעתיד:
גם FS ומיאזאקי בעצמם מתנצלים ומדגישים שהם עושים עדיין משחקי סינגל פלייר בשביל הקהל שלהם. לא בגלל נייטריין, אלא בגלל המשחק שהם עושים לנינטנדו. ובוא נראה, זה כן משחק מולטיפלייר ספק GAAS שהם מפתחים בהפקה יותר מלאה ועם פיתוח ישיר של מיאזאקי, ויש לי הרגשה שהוא עומד להצליח, ובעיקר להתקבל בקרב המעריצים, בצורה הרבה פחות חיובית מנייטריין.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 20:09

המעריצים של מיאזאקי הולכים לכעוס עליו על עצם העובדה שהוא שם משחק בלעדי שלו על נינטנדו :-) הוא אף פעם לא היה מזוהה איתם בשום צורה. יש יותר סכין בגב מזה למעריצים שלו? :-)

אבל כן יש הבדל בין מצב שהמפתחת לוקחת את המשחק הקיים שלה עם הנכסים שלו ובונה ממנו SPIN OFF לבין זה שהספין אוף הופך למנה העיקרית של החברה.

אני ממש לא כועס על סאקר פאנץ שהם עשו מצב מולטיפלייר לGhost of tushima או שהם יעשו כזה לGOY כי א' זה בחינם אז לא הפסדתתי כלום רק קיבלתי תוכן חינמי... אבל גרילה משנה מאוד את הפוקוס שלה כי זה משחק שבא במקום "הוריזון 3"

אישית בגלל שאני לפחות לא אוהב הורייזן אז לא הפסדתי פה שום דבר רק הרווחתי מולטיפלייר שאני עשוי להתמכר ולהתחבר אליו. אבל מפריע לי עקרונית שלאסקין ושאר המעריצים לא מקבלים את המשחק שהם היו צריכים לקבל, כי זו הפרה של החוזה הלא כתוב בין הגיימר לסוני.
לאסקין לא קנה, את הפס5 בשביל זה, הוא קנה בין השאר בשביל הוריזון 3 זה לשים עליו קצוץ מהצד של גרילה ואין מחילה על דבר כזה.:-)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 פברואר 2026, 01:26

DrKeo כתב:קטע, היית בטוח שזה פשוט טריילר של המשחק מובייל/PC החדש מקוראה. על זה גרילה בזבזו את דור הפס5, פחח.

איזו תועבה. כנראה שלא נמאס לסוני לשרוף כסף ולשרוף את כל הדור הזה. כמובן שכל זה לא משנה בכלום כי הם מונופול אז נו שוין.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 09:46

חחחח זה לגמרי תועבה.זה נראה כמו חרא יוביסופטי שיוביסופט היתה מוציאה כדי לעשות RIPOFF להוריזון. או גרוע מזה, זה נראה כמו אינדי בסטים, שמחקה את גרילה מהסגנון העלוב שקאז מתלהב ממנו.

לא שמגיע לסוני שאהיה סנגור שלה, אבל אני מניח שהולסט היה בטוח שהחרא הזה ימכור מליונים כמו שהוא היה בטוח שקונקורד ימכור מליונים או כמו שהוא בטוח שמרתון יהיה הצלחה. עכשיו זה פשוט מאוחר מדי לבטל את התועבה הזו נעשתה עליו יותר מדי עבודה זה בייסקלי נראה משחק שמוכן לשיגור. רק בדור הPS6 נראה את סוני מתקנת את כל התועבות האלו. דור הPS6 יהיה מתישהו מה שדור הפס5 היה ראוי להיות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2026, 15:24

DrKeo כתב:כן, אני בטוח שזה המשחק שהם רצו לעשות. איזה צירוף מקרים שכל האולפנים של סוני נורא רוצים לעשות משחק GAAS? אשכרה כולם, אחד אחד, ובדיוק כשסוני אומרת שGAAS זאת אסטרטגיה מובילה בפלייסטיישן?! ואו, איזה צירוף מקרים מדהים, נכון?

נכון, צירוף מקרים. כי המשחק הזה מפותח כבר שנים, אז מה הקשר איך סוני בחרו להתנסח בדו"ח הרבעוני האחרון שלהם?

לא הייתה לך בעיה עם טיעוני 'אווירת המפקד' כאשר רוב המשחקים של סוני נהיו משחקים סינמטיים מגוף שלישי, נכון? אז שוב רוב העמדה שלך בנושא הזה נשענת על כך שהמשחקים האלה לא פונים לטעמך האישי.
מי שמוחה נגד פיתוח משחקי GAAS היה כבר לפני שנים רבות צריך למחות על זה שסוני לא מפתחת משחקי SP בז'אנר ה FPS ובז'אנר ה WRPG ולהביא אי-שביעות מהמנעד שיש במשחקי צד א' שלה.

Laskin כתב:אם המשחק היה כמו ״הרחבה״ שהוא נייטריין שמשתמש בכל האסטס הקיימים - זה היה לוקח עשירית מכח האדם והזמן, אז לאף אחד לא היה אכפת ולא ראית אותי מתלונן על נייטריין. פה נראה דווקא שהם ממש השקיעו וזה הבאסה, ובסבירות גבוהה גם הטמטום.

אוי לא, איך סוני מעזים להשקיע במשחק במטרה להוציא משחק איכותי ומצליח.
לאחר ההצלחה של נייטריין, FROM מפנים יותר משאבים להמשך תמיכה ופיתוח המשחק.

Laskin כתב:קאז - שים לב גם שהמשחק הוכרז סתם ככה באמצע שבוע ביוטיוב בלי שום אירוע מסביבו… הם יודעים שהוא הולך ליפול בסבירות גבוהה אז מנמיכים ציפיות ופותחים ב״התנצלות״.

אמצע השבוע = ביום חמישי, יום שבדרך כלל מתפרסמות בו חדשות. ובאותו היום שהיה דיירקט של נינטנדו...
מדובר בחשיפה של 10 דקות. אין לזה מקום ב SOP.
אני רק מתאר לעצמי איך היית צולב את סוני וגרילה אם היו מודיעים שהמשחק הבא שלהם ייחשף ב SOP הקרוב, ואז זה המשחק שהיית מקבל.........
אז בגלל הרעל שאתה וכמוך מפיצים על כל הפקה שלא באה להם טוב בעין, סוני העידפו להכריז על המשחק בנפרד.

אם גרילה יודעים שהמשחק הולך ליפול, הם לא היו קובעים למשחק פלייטסטים.

Stick כתב: כלומר - להבדיל מנייטריין, ששוב על פניו נראה מאוד דומה לו, הם כן אבדו משחק אחר שהם יכלו לפתח בזמן הזה, הם כן בנו מערכות חדשות לגמרי ומשחק חדש לגמרי, ולכן כן - הם לחלוטין חייבים להתחיל בהתנצלות בשביל אנשים כמו קיאו (יותר נכון כמו לאסקין - אנשים שהם הקהל של המשחקים האחרים שלהם), כי הם יודעים איזה באקלש הם הולכים לקבל. זה הבדל מאוד משמעותי.

בשום מצב אין על מפתחים 'להתנצל' על המשחקים שהם בוחרים לפתח. הם לא שבויים של הקהל שלהם, והם לא מחוייבים להמשיך לעשות בדיוק את אותו אופי המשחקים הקודמים שלהם. ובמקרה הזה, המפתחים לא אחראים על ה knee-jerk reactions של גיימרים שלא יודעים שלגרילה יש יותר ממשחק אחד בפיתוח.

--

אגב, אני חושב שהפורום הזה צריך reality check לגבי משחקי סוני ו GAAS:
ההצלחות של סוני במשחקי GAAS בדור הזה מגיעים מאולפני צד א' ומאולפנים שסוני כבר עבדו איתם בעבר.
כלומר, בניגוד מוחלט לאנשי הפורומים החכמים שאמרו שסוני צריכה לתת משחקי GAAS לאולפני צד ג' ולאולפנים חדשים.

משחקי GAAS מצליחים: GT7, MLB, הלדייברס 2 - משחקים של צד א' ושל שיתוף פעולה ותיק עם מפתחת.
TLOU ONLINE בוטל לא בגלל העדר איכות. להיפך, בגלל שהוא היה כזה טוב שסוני וND קיבלו רגליים קרות על כמות העובדים שהם היו צריכים לשים על המשך תמיכה במשחק. אולי ההחלטה הכי רעה של סוני בדור הזה. שחקני הפס5 יכלו היום לשחק בתואם Arc Raiders בעולם של TLOU.

משחקי GAAS כושלים: קונקורד, המשחק שבוטל של deviation games, הסימן שאלה סביב fairgames - אולפנים צד א' שהוקמו/נקנו ספציפית למשחק ה GAAS שהם פיתחו.
גם שיתוף הפעולה החדשה בדמות 4LOOP לא נראה משכנע בחשיפה שלו.

אז סליחה שאני מפוצץ לכם את הבלון אבל הסטטיסטיקה מצביעה על כך ש HHG יהיה בטור ההצלחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2026, 17:16

Hypno כתב:
Laskin כתב:אם המשחק היה כמו ״הרחבה״ שהוא נייטריין שמשתמש בכל האסטס הקיימים - זה היה לוקח עשירית מכח האדם והזמן, אז לאף אחד לא היה אכפת ולא ראית אותי מתלונן על נייטריין. פה נראה דווקא שהם ממש השקיעו וזה הבאסה, ובסבירות גבוהה גם הטמטום.

אוי לא, איך סוני מעזים להשקיע במשחק במטרה להוציא משחק איכותי ומצליח.
לאחר ההצלחה של נייטריין, FROM מפנים יותר משאבים להמשך תמיכה ופיתוח המשחק.

Laskin כתב:קאז - שים לב גם שהמשחק הוכרז סתם ככה באמצע שבוע ביוטיוב בלי שום אירוע מסביבו… הם יודעים שהוא הולך ליפול בסבירות גבוהה אז מנמיכים ציפיות ופותחים ב״התנצלות״.

אמצע השבוע = ביום חמישי, יום שבדרך כלל מתפרסמות בו חדשות. ובאותו היום שהיה דיירקט של נינטנדו...
מדובר בחשיפה של 10 דקות. אין לזה מקום ב SOP.
אני רק מתאר לעצמי איך היית צולב את סוני וגרילה אם היו מודיעים שהמשחק הבא שלהם ייחשף ב SOP הקרוב, ואז זה המשחק שהיית מקבל.........
אז בגלל הרעל שאתה וכמוך מפיצים על כל הפקה שלא באה להם טוב בעין, סוני העידפו להכריז על המשחק בנפרד.

אם גרילה יודעים שהמשחק הולך ליפול, הם לא היו קובעים למשחק פלייטסטים.

העובדה שהם משקיעים בו היא חרב פיפיות… הם מוותרים על הלוק שאנשים אוהבים כבר, על הגיימפליי שאנשים אוהבים כבר ועל אלמנט הסינגל פלייר, שאמנם יהיה קיים פה אבל כולנו יודעים שזה לא יהיה עם הרבה בשר בלי אונליין.
אז יופי שהם לוקחים סיכונים, הייתי שמח שזה יהיה עם צוות קטן יותר ויביאו למעריצים של הסדרה - כמוני - את מה שהם מצפים לו.
הו לא, כמה אגואיסטי ממני… אני כל כך מפיץ רעל, אני, האדם שמגן פה על כל המשחקים הקודמים שלהם ורוכש אותם… אם אני הייתי מיעוט אז סוני לא היו שמים עליי זין, אבל אני לא,!אני מייצג את מי שמביא להם כסף שוב ושוב, אז אולי במקום לשים עליי זין ולהביא משהו שהם יודעים שאני לא רוצה - היו מביאים משהו שאני כן רוצה, ואז לא היה צריך להחביא את זה בהכרזה שיצאה בבוקר של יום חמישי (לדעתי אפילו אמצע הלילה באיזורים מסויימים בארהב) ושהרבה אולי פספסו בין כל חדשות הנינטנדו של אותו בוקר?
לא מבין אותך, מה כל כך רע בלספק את מה שהקהל רוצה? לא ראינו כבר מה קרה לסטאר וורס? לשר הטבעות? לסטאר טרק? ד״ר הו? מארוול? לאן כל ההשקעה והסיכונים שלקחו בכיוונים שהמעריצים האמיתיים לא רוצים הובילה אותם?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2026, 18:06

חחח... מצחיק שקאזז בוכה על "הפצת רעל"... חחחחח.. אביר הבכיינים האינטרנטיים למיניהם( אבל רק אם זה למטרה הנכונה, כנראה). מגן הדעה "חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב" או "נמות ולא נרכוש באפיק גיימז סטור".
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 19:36

כן קאז, המשחקי gaas האלה נכפים על המפתחים הללו, אף אחד לא רוצה אותם ו-95% מהם נדנים לפח האשפה של ההסטוריה.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2026, 20:47

Laskin כתב:העובדה שהם משקיעים בו היא חרב פיפיות… הם מוותרים על הלוק שאנשים אוהבים כבר, על הגיימפליי שאנשים אוהבים כבר ועל אלמנט הסינגל פלייר, שאמנם יהיה קיים פה אבל כולנו יודעים שזה לא יהיה עם הרבה בשר בלי אונליין.
אז יופי שהם לוקחים סיכונים, הייתי שמח שזה יהיה עם צוות קטן יותר ויביאו למעריצים של הסדרה - כמוני - את מה שהם מצפים לו.
הו לא, כמה אגואיסטי ממני… אני כל כך מפיץ רעל, אני, האדם שמגן פה על כל המשחקים הקודמים שלהם ורוכש אותם… אם אני הייתי מיעוט אז סוני לא היו שמים עליי זין, אבל אני לא,!אני מייצג את מי שמביא להם כסף שוב ושוב, אז אולי במקום לשים עליי זין ולהביא משהו שהם יודעים שאני לא רוצה - היו מביאים משהו שאני כן רוצה, ואז לא היה צריך להחביא את זה בהכרזה שיצאה בבוקר של יום חמישי (לדעתי אפילו אמצע הלילה באיזורים מסויימים בארהב) ושהרבה אולי פספסו בין כל חדשות הנינטנדו של אותו בוקר?
לא מבין אותך, מה כל כך רע בלספק את מה שהקהל רוצה? לא ראינו כבר מה קרה לסטאר וורס? לשר הטבעות? לסטאר טרק? ד״ר הו? מארוול? לאן כל ההשקעה והסיכונים שלקחו בכיוונים שהמעריצים האמיתיים לא רוצים הובילה אותם?

היו שמים צוות קטן יותר > עושים עוול לקונצפט של המשחק > ביקורות פחות טובות > מכירות פושרות > היית נכנס בסוני ולועג להם אף יותר.

מה עם האנשים שאהבו את גרילה לפניך ורוצים מהם משחק קילזון? זהו, גרילה תקועים על הורייזון לעולמי עד? זה מה שאתה רוצה מהם?
ההרחבה של הורייזון 2 יצאה באפריל 2023. לאף אחד לא בוער לדעת כבר עכשיו על ההמשך. אני מקווה שהמשחק הסינגל הבא של גרילה הוא לא הורייזון.

זה לא תוכנית לבקשתך, בחייאת. לא מספיק לך לדעת שיש להם צוות שעובד על משחק סינגל, אתה רוצה שלא יכריזו על שום דבר אחר לפני שהם מכריזים על הורייזון 3, וכל הכרזה אחרת מתפרשת על ידך כמתקפה עלייך. כמה תלוש, אגואיסטי ובכייני אפשר להיות?

ולידיעתך, אתה לא מייצג את החלק הגדול ביותר בהכנסות של סוני.
תמונה

DLC ו MTX בראש. סוני עושים נכון כשנותנים לאולפן מוכח לעשות משחק קו-אופ בדיוק כשקאפקום מועדים עם MH.

Klayman כתב:חחח... מצחיק שקאזז בוכה על "הפצת רעל"... חחחחח.. אביר הבכיינים האינטרנטיים למיניהם( אבל רק אם זה למטרה הנכונה, כנראה). מגן הדעה "חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב" או "נמות ולא נרכוש באפיק גיימז סטור".

נכון, חבל ש AW2 לא יצא לסטים. איזה נורא מצידי לרצות שמפתחת תגדיל את סיכויי ההצלחה שלה. אפיק החזירו את ההשקעה שלהם ב AW2, למה אתה לא רוצה שהם יעשו מה שטוב לרמדי ו ל IP ולהוציא את המשחק לסטים?

DrKeo כתב:כן קאז, המשחקי gaas האלה נכפים על המפתחים הללו, אף אחד לא רוצה אותם ו-95% מהם נדנים לפח האשפה של ההסטוריה.

מינימום 3 משחקים של סוני בדור הזה כבר הצלחה. תעבוד על האחוזים שלך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 21:00

Hypno כתב:מינימום 3 משחקים של סוני בדור הזה כבר הצלחה. תעבוד על האחוזים שלך.

MLB ו-GT הם סדרות GAAS ידועות שמצליחות כבר מעל לעשור. הם התפתחו טבעית לאורך עשורים בז'אנרים ש-GAAS בא להם בטבעיות, מתוך תשוקה ומומחיות של סטודיו. אז בעצם מאז שהיוזמה של סוני התחילה עם יותר מ-10 משחקי GAAS בפיתוח יש להם משחק GAAS אחד מצליח והוא אפילו לא שלה, היא רק המפיצה, הוא משחק צד ב'. טכנית יש ליוזמת ה-GAAS שלהם 0% הצלחה, כל משחק GAAS שהצליח או שהיה הצלחה ממזמן עוד לפני היוזמה או שהוא לא משחק של סוני. ושלא נשכח את ה-10 כישלונות שכבר היו להם, ועוד אחד בדרך עם הורייזן! ומי יודע, אולי גם באנג'י יצליחו להכשל עם מרת'ון. איזה עתיד מרגש!

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2026, 21:14

אף אחד לא התייחס ב 2016 ל GT כמשחק GAAS. הטרנספורמציה שלו ל GAAS קרתה עם GT7. וגם אם נגיד Sports היה משחק GAAS, אתה יודע שצריך לדעת לשמר,לפתח ולקדם את המשחק ואת השירות ולהוציא GT7 שימשיך את הקו למעלה. אם GT7 היה נכשל אני בטוח שהיית מונה אותו ברשימת כשלונות ה GAAS בדור הזה.

סוני היא הבעלים של ה IP של הלדייברס. היא הכפילה את התקציב של HD2 במהלך הפיתוח. כמה קל להפחית ממנה את הקרדיט.

פרוייקט שהיה בפיתוח ראשוני במשך שנתיים ולא המשיך הלאה הוא לא כישלון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 21:43

GT היה משחק gaas עוד מGT5, והוא עשה טרנספורמציה מלאה לgaas עם GT Sports.

יש לסוני מעל ל10 כישלונות מתחילת היוזמה, מליארדים בפח. יוזמת הgaas שלהם היא הכישלון הכי גדול בהסטוריה של סוני אולי חוץ מהחצי הראשון של דור הפס3. וללא ספק רצף הכישלונות הפיתוחיים הכי גדול של סוני אי פעם, אולי של כל מפיצה בהסטוריה. צריך להיות אדיוט גמור לעמוד פה ולהגן על יוזמה כל כך כושלת.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 07 פברואר 2026, 22:31

GT7 בתור משחק מרוצים הוא טוב. בתור משחק GT הוא כישלון והוא נחשב המשחק הממוספר הכי פחות טוב בסדרה בעיני המעריצים לפחות.
פשוט ביזיון שכל המשאבים שסוני בזבזו בדור הזה על משחקי gaas היו יכולים ללכת על משחקים שאשכרה יגרמו לנו לזכור את הדור הזה בצורה טובה יותר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 פברואר 2026, 23:11

שולי הרווח של פלייסטיישן נמוכים, תמיד היו. של gaas מצליח גבוהים. רוב הכסף בתעשיית המשחקים מגיע היום ממיקרוטרנזקציות, לא מ-AAA ב-70$. לכן השאיפה של סוני ברורה והגיונית. בטח שהיו כשלונות, אבל זה חוכמת הבדיעבד. גם אם פיתוח gaas מסוכן יותר, בשורה התחתונה אי אפשר להמשיך להישען רק על המודל המסורתי כשהמציאות בתעשייה משתנה באופן רדיקלי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2026, 23:45

Hypno כתב:
Klayman כתב:חחח... מצחיק שקאזז בוכה על "הפצת רעל"... חחחחח.. אביר הבכיינים האינטרנטיים למיניהם( אבל רק אם זה למטרה הנכונה, כנראה). מגן הדעה "חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב" או "נמות ולא נרכוש באפיק גיימז סטור".

נכון, חבל ש AW2 לא יצא לסטים. איזה נורא מצידי לרצות שמפתחת תגדיל את סיכויי ההצלחה שלה. אפיק החזירו את ההשקעה שלהם ב AW2, למה אתה לא רוצה שהם יעשו מה שטוב לרמדי ו ל IP ולהוציא את המשחק לסטים?

שים לב. הבכיינים האינטרנטיים שאתה אוהד, אומרים, ואני מצטט ''חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב''. לא לסטים. כלומר אם הוא לא בסטים, הוא לא קיים ב-PC. זה לא רעל? אה לא.. להפוך לאנצ'ר (מסכן ככל שיהיה), לאיזה דמון שבא להשמיד את עולם ה-PC זה לא רעל? יאללה.. לך תמכור את השקרים וההיתממות שלך למישהו אחר.

למה ואלב לא מממנת משחקים? איפה היא בתמיכה בתעשייה הזאת? הרי רמדי יצאו ואמרו חד משמעית לפני איזה שבוע, בלי אפיק, לא היה AW2. אני, אישית, שמח מאוד שיש. הוא משחק נהדר. כל הבכיינים שחושבים שנאמנות לגייב ניואל או ללאנצ'ר אחר היא דבר חשוב - תפאדלו. רק אל תספר לנו אח''כ על איזה אביר PC, פתיחות ושוויון הזדמנויות אתה. צבוע.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 פברואר 2026, 09:35

Hypno כתב:היו שמים צוות קטן יותר > עושים עוול לקונצפט של המשחק > ביקורות פחות טובות > מכירות פושרות > היית נכנס בסוני ולועג להם אף יותר.

מה עם האנשים שאהבו את גרילה לפניך ורוצים מהם משחק קילזון? זהו, גרילה תקועים על הורייזון לעולמי עד? זה מה שאתה רוצה מהם?
ההרחבה של הורייזון 2 יצאה באפריל 2023. לאף אחד לא בוער לדעת כבר עכשיו על ההמשך. אני מקווה שהמשחק הסינגל הבא של גרילה הוא לא הורייזון.

זה לא תוכנית לבקשתך, בחייאת. לא מספיק לך לדעת שיש להם צוות שעובד על משחק סינגל, אתה רוצה שלא יכריזו על שום דבר אחר לפני שהם מכריזים על הורייזון 3, וכל הכרזה אחרת מתפרשת על ידך כמתקפה עלייך. כמה תלוש, אגואיסטי ובכייני אפשר להיות?

ולידיעתך, אתה לא מייצג את החלק הגדול ביותר בהכנסות של סוני.
תמונה

DLC ו MTX בראש. סוני עושים נכון כשנותנים לאולפן מוכח לעשות משחק קו-אופ בדיוק כשקאפקום מועדים עם MH.

צוות קטן יותר לא אומר בהכרח משחק פחות טוב, צוות קטן יותר היה יכול להיות גם של משחק מולטיפלייר שמגיע יחד עם משחק סינגל, בדיוק כמו קילזון שהבאת לי כדוגמא. אגב, אני ממש לא אתנגד למשחק קילזון במקום הורייזון. הבעייה היא שכל 6 משחקי קילזון מכרו יחדיו בערך 10 מליון יחידות, ממוצע של מליון וחצי למשחק, לעומת בערך 40 מליון יחידות של 2 משחקי הורייזון, אז אני מבין למה הם לא ירוצו בחזרה לקילזון, רק בשם הגיוון... אנשים יכולים לדבר על קילזון ועל רזיסטנס באור חיובי, אבל בזמן אמת אף אחד כמעט לא רוכש אותם, בטח לא בשביל להפיק אותם במחירים של משחקים היום. עלאק אנשים שאהבו את גרילה לפני כן ורוצים משחק קילזון... מה, כל המליון בקושי?
אנשים לא ממש מחשיבים הרחבות כחוויה חדשה, אז מה אם יצא באפריל 2023, המשחק מולטיפלייר הזה יצא בטח באפריל 2027, זה 4 שנים הפרש, ו-5 שנים מאז המשחק השני, אחלה של זמן למשחק המשך. אידאלי אפילו, זהה לזמן בין המשחק הראשון לשני.
הלוואי ובכלל יעשו משהו מקורי לגמרי. אבל עם הורייזון לא חייבים, הורייזון יכול לשנות כיוון לעולם אחר לגמרי, הסיפור של המשחק השני לגמרי מאפשר את זה, ואני אל רוצה להכנס לספוילרים, אבל אפשרויות הגיוון הן אינסופיות.

סוני עושים נכון כשנותנים לאולפן מוכח לעשות קו-אופ?
אז למה ספיידרמן בוטל? למה TLOU בוטל? למה GOW בוטל? למה המשחק של BEND בוטל? ואפשר גם להוסיף את המשחק הנוסף של באנג'י שבוטל לפני שנה וחצי, ואת טוויסטד מטאל וביננו - ברור שגם FAIRGAMES אבל בא נניח שזה סטודיו חדש ולא נחשיב אותו.

אני לא "בכיין", אני לא תוקף. וכן - יש סיבה מעולה למה בחיים לא ראית אותי פוצה פה על זה שGT הפך להיות GAAS. כי GT7 הוא דוגמא מושלמת למשחק שאלמנט המולטי שלו לא בא על חשבון תוכן. המשחק הזה מפוצץ בתוכן ומי שלא רוצה לשחק מולטי לא נהנה פחות ממי שכן. זה משחק ספורט, זה רק טבעי. אם המוד מולטי הזה של הורייזון היה מתלווה למשחק סינגל רציני - הייתי ממש בעד. אם תחפש טוב בהודעות פה גם תשמע אותי אומר שזה יהיה הדבר הנכון לעשות עם הורייזון 3.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 פברואר 2026, 09:35

עכשיו הראס אל חנות של הEPIC STORE אמר שהם יהיו על האקסבוקס הבאה DAY ONE, קאז לא אמור לאהוב עכשיו את אפיק? אכן צבוע מאוד.
חחחח עכשיו הפכת את לאסקין למכונת הרעל קאז? מה זה פה הפטריוטים מול ערוץ 12?

בזכות גיימרים כמו לאסקין גרילה יכולה לפתח את השיט הזה כי בלעדיו הם היו תקועים באיזה חור ומפתחים משחקי קילזון לשארית חייהם וצועדים לחוסר רלוונטיות.
אני עדיין מחכה לשמוע איזה משחק GAAS אתה משחק פה, כי אפילו לאסקין משחק גראן טוריזמו שזה GAAS אבל מה אתה משחק....?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 פברואר 2026, 09:41

matangt6 כתב:GT7 בתור משחק מרוצים הוא טוב. בתור משחק GT הוא כישלון והוא נחשב המשחק הממוספר הכי פחות טוב בסדרה בעיני המעריצים לפחות.
פשוט ביזיון שכל המשאבים שסוני בזבזו בדור הזה על משחקי gaas היו יכולים ללכת על משחקים שאשכרה יגרמו לנו לזכור את הדור הזה בצורה טובה יותר.

זה ממש לא נכון... הוא נחשב לאחד הטובים בסדרה.
כן, כבר לא יקבל ציונים סביב ה-95 כמו המשחק הראשון עד השלישי, כשעוד היה קל יותר לקבל ציונים כאלה, אבל הוא בקלות הכי טוב מאז דור הפס2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 פברואר 2026, 11:12

InterAl כתב:שולי הרווח של פלייסטיישן נמוכים, תמיד היו. של gaas מצליח גבוהים. רוב הכסף בתעשיית המשחקים מגיע היום ממיקרוטרנזקציות, לא מ-AAA ב-70$. לכן השאיפה של סוני ברורה והגיונית. בטח שהיו כשלונות, אבל זה חוכמת הבדיעבד. גם אם פיתוח gaas מסוכן יותר, בשורה התחתונה אי אפשר להמשיך להישען רק על המודל המסורתי כשהמציאות בתעשייה משתנה באופן רדיקלי.

איך זה בדיעבד אם אמרנו את זה מהיום הראשון שאסטרטגית הgaas הוכרזה? זה לא בדיעבד, gaas הוא הrisk reward הכי גדול בתעשיה ואחוז המשחקים המצליחים הוא זעום. השוק רווי, הסיכוי להוציא משחק מצליח בז׳אנר ששואב לך את החיים כמעט לא קיים מתוך הגדרה. והסיכוי להצליח כשהמפתחת ידועה במשחקי סינגל הוא בכלל נמוך, והרי כמעט כל המפתחות של סוני יודעות לעשות רק משחקי סינגל.

תסתכל על הסטטיסטיקה של סוני. מעל ל10 משחקי gaas חדשים באסטרטגיה הזו וההצלחה היחידה היא HD2. זה בקושי 10% הצלחה.

ובנוגע לשינויים בתעשיה, אלה בעיות של מפיצות רגילות. סוני עושה מלגזור 30% מכל מוצר שנמכר על הפלטפורמה שלה יותר כסף מאשר 20 משחקי GAAS מצליחים ומדובר בתחום של העסק שאין לו שום עלות, וכנ"ל אפשר להגיד על המנויים כמו PS+, הדברים האלה הם ליטרלי כסף חינם ומשהו שאין לאף אחד בעסק חוץ ממחזיקת פלטפורמה. אפילו אם סוני הייתה מצליחה להוציא 10 משחקי GAAS מצליחים ההכנסות לא היו מתקרבות למה שגזירת 30% מביאה להם.

כלומר סוני לקחו הימור מטורף, לא רק ש-GAAS שאב מהם מליארדים והכניס להם מליונים, הפס5 היא מדבר צחיח למדי כשמדובר בצד א' של סוני בדיוק בגלל זה. יוזמת הGAAS יכלה לעלות להם בכל הדור אם הייתה להם תחרות רצינית. אלת המזל נתנה להם את מיקרוסופט כמתחרה, אוסף של קופים שמשחקים באקדח ויורים לעצמם ברגל כל 5 דק'. אבל אם הייתה לסוני תחרות רצינית בדור הזה? ואו איזה אפקט יכל להיות לפרוייקט ה-GAAS הזה.

אבל בסופו של יום יש לך פה מצב LOSE LOSE. הם הוציאו מליארדים שהפכו להפסד של מליארדים, והקהל שלהם שונא את מה שהם עושים. וזאת לא הפתעה גדולה כי כולם פה אמרו שזה מה שיקרה כבר לפני שנים חוץ מקאז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 פברואר 2026, 11:14

ג׳ייסון שרייר מאשר שהמשחק סינגל הבא של גרילה, הורייזן 3, הוא במרחק שנים. הוא אמר את זה בהקשר שהמשחק gaas החדש שאב את כל כוח הפיתוח של גרילה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים