נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 14 פברואר 2019, 07:54

DrKeo כתב:מגזר ההייטק לא תרם לעליה של השכר החציוני, העובדים שלו מאז ומתמיד היו מעל לשכר החציוני. המדדים טובים, אבל הממשלה לא עשתה יותר מדי כדי להשיג אותם לצערנו. כמו שאמרתי, אם היית שם בובת גומי במקום ממשלת ישראל כנראה שהנתונים היו נשארים די דומים.

מה לגבי מדד הג'יני? מה לגבי מדד העוני?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2019, 08:34

מדד הג׳יני הוא מדד הקנאה. אין בינו לבין הצלחה של כלכלה שום קשר.
מדד העוני הוא מדד יחסי ולא עוני אבסולוטי, ולכן גם לא ממש מעניין, ובמיוחד לא אצלנו, שיש פה לא מעט עניים מבחירה, לפחות על הנייר (חרדים, ערבים, הרבה עבודה בשחור).

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 10:34

bozeman כתב:
omerkot כתב:
DrKeo כתב:
omerkot כתב:מהדברים שלי עוד עלול להשתמע שאני תומך בליכוד ואני לא.
מעולם לא הצבעתי להם ואני גם לא מתכוון לעשות את זה, בין היתר משום שזה לא תקין (בצורה קיצונית) להשאיר את השלטון באותן ידיים לאורך כל כך הרבה זמן.
אני רק משתדל להיות הגון ביחס למציאות ולציפיות שלי מהשלטון (כל שלטון).
כמוך, יש לי בעיה קשה עם האלטרנטיבות אבל אני לא יכול להאשים את מי שנמצא בשלטון, בזה שהוא לא דואג שתהיה לו אופוזיציה אטרקטיבית (וזו, אגב, טענה די הזויה שאני שומע לא פעם בסביבה שלי).

מסכים עם זה ב-100%. אבל לי כן יש ציפיות מהשלטון, אולי לא לאיזו מהפכה מטורפת אבל כמעט כל שלטון ב-30 שנים האחרונות עשה מהלך גדול והשלטון ב-10 שנים האחרונות הרגיש קצת איטי. ראינו הכנסה של השקל החדש, אוסלו, הפרטות, בניה בכמויות הזויות לקראת עליות, יציאה מלבנון, יצאה מעזה, נסיונות להסכם שלום, ניקוי הגדה מטרור (באופן יחסי) ובנית החומה, לבנון השניה וכו'. כלומר היו מהלכים גדולים, עם חלקם אני מסכים, עם חלקם לא (ואני משער שזה כך אצל כל אחד מכם) אבל לפחות היה נסיון להזיז את העניינים קדימה אפילו אם הבן אדם בראש לא היה עם הדיעות שלי בנושא. עכשיו יש הרגשה שהרצון הוא להשאיר אותם כמה שיותר כמו שהם היום, המילה סטטוס קוו הפכה לקדושה ב-10 שנים האחרונות כאילו זה משהו טוב.

אני דווקא הייתי שמח לראות את הליכוד מפסיד אך ורק כי הפסד בליכוד, כמו בכל מפלגה, גורם לה לתקוף את הראש שלה ולהעיף אותו ואם יש משהו אחד שמדינת ישראל צריכה זה מנהיג חדש לליכוד. מנהיג שאשכרה ינסה לעשות פה מהלכים מאשר לנסות לבסס פה משפחת מלוכה.

אנחנו חוזרים אחורה...

שקל חדש נבע מקריסת הכלכלה בשנות ה80.
אוסלו נבע מהאינתיפדה הראשונה והלחץ הכלכלי של העליה מברית המועצות.
ניקוי יו"ש מטרור ובניית החומה נבע מהאינתיפדה השניה ואינסוף פיגועים.
ההפרטות של שנות ה2000 נבעו מהקריסה הכלכלית של התפוצצות הבועה.
אתה למעשה מאשים את ביבי בזה שבכל התקופה שלו הוא הצליח למנוע קטסטרופות... הוא יהיה מוכן לקחת אותך לקמפייין שלו.

מהצד השני, בתקופת ביבי, הגבולות שלנו עם מצרים, ירדן ולבנון עובו בצורה קיצונית, בין היתר בגלל זרם המסתננים שהוא הצליח לעצור. הוא הצליח להתמודד עם ממשל עוין בארה"ב, יש פה השקעה חסרת תקדים בתשתיות (נסעת לצפון? לדרום? לירושלים? שמת לב שבאשכרה חופרים פה רכבת תחתית בתל אביב?). טיסות לישראל מעל חצי האי ערב. אבטלה זניחה ואפשר להמשיך...
בקיצור, אני לא מקבל את עניין הסטגנציה והסטטוס קוו מול הפלסטינים עדיף בעיני בהרבה על האלטרנטיבות שקיימות כרגע, כל עוד בצד השני אין עם מי ואין על מה לדבר.

ביבי יכול לקחת גם אותך :lol:

זה כי פה שיחקתי את פרקליטו של השטן מול נדב.

יש לי הרבה טענות לגבי חוסר התפקוד של ביבי בכל מה שקשור לסוגיות משילות, דמוקרטיה ושלטון חוק.
כל יומיים נסגרים פה כבישים ראשיים מגחמות של כל גורם שבא לו והמשטרה מתפקדת על מנת לעודד את הפרות הסדר במקום לשמור על הסדר.
ביבי נמנע במשך שנים וממשיך להמנע מטיפול בהתערבות בוטה, גסה, לא לגיטימית ולא חוקית של גורמים זרים בסוגיות פנים. זה פוגע במדינה אבל היי, זה עוזר לו מאוד אלקטורלית אז זה נמשך.
הוא גם המשיך לא לטפל בכרסום המתמשך בעקרון הפרדת הרשויות במדינה. חלק מזה הפך להיות בייבי של איילת שקד אבל זה היה חייב להיות מטופל מזמן ועל ידי המיינסטרים - לא ע"י השוליים. הפארסות המתמשכות סביב מינוי רמטכ"לים ומפכ"לים בשנים האחרונות היא הזויה והרבה הזנחה הובילה לפסק דין הזוי כמו זה של לארה אל-קאסם, שבעצמו היה חייב לעורר טיפול נגד מצד הרשות המבצעת אבל כלום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 11:11

הממשלה לא יכולה לעשות יותר מדי בעניין בג״ץ, ריסון האקטיביזם שלו דורש את שיתוף הפעולה של הכנסת. אין אף מפלגה מלבד הליכוד והבית היהודי (ועכשיו הימין החדש) שתומכות בריסון בג״ץ. כולן תוקפות את הליכוד בשצף קצף על כל נסיון ״פגיעה בשלטון החוק ושומרי הסף״ - סיסמה ריקה מתוכן שמשמעותה תמיכה באקטיביזם דיקטטורי מצידו של בית המשפט. כלומר האשמים העיקריים פה הן כל המפלגות מכחלון ושמאלה, לא הליכוד שמנסה להיאבק בתופעה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 11:29

יש לו קואלציה והוא יודע להשתמש בה כשהוא רוצה. פה הוא כנראה לא ממש רוצה.
רבין ידע להתעמת עם בג"צ (ואפילו לחתוך לבג"צ אצבע בתקדים פסקת ההתגברות), לבני ידעה להתעמת עם בג"צ (למשל סביב אי המינוי של גביזון) וזו היתה ממשלת לבני/אולמרט/אהוד ברק שמינתה את דניאל פרידמן לשר משפטים - בדיוק במטרה להתעמת עם בג"ץ. גם חיים רמון עומד בצד ומעודד את זה.
אז לא, אני לא חושב שזה עניין של ימין ושמאל אלא רק עניין של פוליטיקה וביבי יודע לעשות יופי של פוליטיקה כשזה באמת מעניין אותו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 פברואר 2019, 11:29

איזה קשקוש.
לליכוד נוח להפיל את האשמה על בג"ץ ולתת לאיילת שקד להרוס את הרשות השופטת. אין יותר שקוף מזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 11:48

האופוזיציה וחלק ממפלגות הקואליציה עומדות על הרגליים האחוריות בכל פעם שעולה הצעה לריסון בג״ץ - הדוגמה הכי בולטת מהקדנציה האחרונה היתה בנושא פסקת ההתגברות שכל הקואליציה תמכה בה מלבד כחלון שהתנגד בתוקף - הוא הרי ליברל גדול ו״מגן שלטון החוק״. מה למשל ציפית שהליכוד יעשה במקרה הזה?
ולגבי רבין, לבני, גביזון וכו׳ - קצת מצחיק, הרי לבני היא אחת התומכות הגדולות ביותר בדיקטטורה של בג״ץ (סליחה, ב״שמירה על שלטון החוק״). ולגבי אולמרט ופרידמן - דיברו הרבה, אבל בשורה התחתונה עשו מעט מאוד. שקד בקדנציה האחרונה (ובגיבוי ביבי) עשתה פי 100 יותר ממה שכל אלה עשו לפניה.

שלומי - איך בדיוק שקד הורסת את הרשות השופטת? בוא תסביר, בלי סיסמאות.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 פברואר 2019, 12:05

החבירה לאדם מושחת כמו אפי נווה רק כדי שתוכל למנות שופטים לטעמה.
המתקפות התקשורתיות שלה על הרשות השופטת בתור שרת משפטים (!) פוגעות משמעותית בבתי המשפט ואם שרת המשפטים מרשה לעצמה להתייחס כך לשופטים, מה יגידו העבריינים?
זה מצב דומה לשל ביבי שתוקף את המשטרה ואת היועמ"ש והמפכ"ל שהוא בעצמו בחר. הזוי לחלוטין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2019, 12:11

היא חייבת "לחבור" לאפי נווה בשל תפקידו, ולא היה ידוע שהוא מושחת עד לפני 5 דקות בערך...
כשאתה אומר "מתקפות" - למה אתה מתכוון? התבטאויות שיש בהן ביקורת? או אפילו ביקורת נוקבת? בין אם בחרת את האנשים האלה ובין אם לא - לבקר אותם על מהלכים שבעינייך הם שגויים זו לא "מתקפה".
אם מחר שר החינוך יבקר בתקיפות או אפילו יפטר מנהל בית ספר בגלל שהוא מתנהל בצורה שלא מתאימה לדעתו של בנט - האם זו "מתקפה" שנועדה "להרוס את הרשות המנהלת"? אולי המתקפה שלה נועדה לתקן עיוותים קיימים?
תהיה ספציפי ותסביר - מדוע הביקורת שלה אינה במקום, ואז נוכל לדון בזה בצורה רצינית יותר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 12:17

מה הכוונה ב״מתקפה״? שקד רוצה להחזיר את בית המשפט למקומו הטבעי - בית משפט שעוסק בסכסוכים והפרות חוק, ולא בניהול המדינה. בית המשפט הפך בעשורים האחרונים (מאז המהפיכה החוקתית של ברק) לגוף פוליטי שמנסה לנהל את המדינה, על דעת עצמו, ללא שום סמכות חוקית ותוך רמיסת החוק - תהליך שאין לו אח ורע בשום מדינה מערבית וזכה לביקורת מצד גדולי המשפטנים בעולם.
לגבי אפי נווה - אתה חושב ששקד ידעה על טובות ההנאה המיניות שהוא קיבל ממועמדות והסתירה את זה? שקד בכלל מינתה אותו לתפקיד ראש לשכת עורכי הדין? יש לך איזושהי ראיה לכך שהיא ידעה משהו לגבי ״פרשיות השחיתות״ שלו (ולהזכיר לך שהוא לא נשפט ולא הורשע ושחזקת החפות עדיין עומדת לו)?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 12:52

הקונספט הכללי של "ועדה" למינוי שופטים הוא בדיחה.
הבעיה היא לא עם איילת שקד אלא עם עצם העובדה שלמערכת המשפט ולשכת עורכי הדין (שגם היא חלק ממערכת המשפט) יש אמירה כלשהי ביחס למינוי וקידום של שופטים, שלא לדבר על זה שהם בכלל רוב בועדה. זה האמא של הקומבינות ואין לזה שום מקום בממשל תקין.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 13:11

עקרונית אני מסכים, אבל גם באנגליה יש ועדה למינוי שופטים (שמורכבת בעיקר משופטים), אבל השופטים שהיא בוחרת עדיין צריכים לעבור אישור ע״י הממשלה. רק בישראל חוששים כ״כ מ״פוליטיזציה״ בהליך בחירת שופטים, ולכן דבקים בשיטת הוועדה שהיא כביכול מקצועית ולא פוליטית (טענה חסרת בסיס לחלוטין). וזה נכון לא רק לגבי שופטים אלא גם ליועצים משפטיים ותפקידים בכירים אחרים שדורשים ועדות איתור ״מקצועיות״.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2019, 13:17

אכן, כל ה"וועדות" האלה שעלאק אמורות לייצג את "ערכי הדמוקרטיה" לרוב בוחרות את עצמן, מדובר בחונטה שממנה את עצמה, בדיוק כמו הוועדות שאמורות להחליט למשל מהי אמנות ראויה ומה לא, ומחייבות את המדינה לממן הצגות הזויות ומיצגים מיותרים, כי הן החליטו שזה ראוי, ואז אם שרת התרבות שנבחרה באופן דמוקרטי מנסה לשנות את הרכב הוועדות האלה אומרים שזה "אנטי דמוקרטי". הזייה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 13:22

הם גם ממנים את עצמם, גם עושים את זה בחוסר שקיפות, גם לא נותנים דין וחשבון לציבור וגם לא נושאים בשום אחריות כלשהי למינויים שלהם. זה ההיפך הגמור מדמוקרטיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 14:05

omerkot כתב:
DrKeo כתב:
omerkot כתב:מהדברים שלי עוד עלול להשתמע שאני תומך בליכוד ואני לא.
מעולם לא הצבעתי להם ואני גם לא מתכוון לעשות את זה, בין היתר משום שזה לא תקין (בצורה קיצונית) להשאיר את השלטון באותן ידיים לאורך כל כך הרבה זמן.
אני רק משתדל להיות הגון ביחס למציאות ולציפיות שלי מהשלטון (כל שלטון).
כמוך, יש לי בעיה קשה עם האלטרנטיבות אבל אני לא יכול להאשים את מי שנמצא בשלטון, בזה שהוא לא דואג שתהיה לו אופוזיציה אטרקטיבית (וזו, אגב, טענה די הזויה שאני שומע לא פעם בסביבה שלי).

מסכים עם זה ב-100%. אבל לי כן יש ציפיות מהשלטון, אולי לא לאיזו מהפכה מטורפת אבל כמעט כל שלטון ב-30 שנים האחרונות עשה מהלך גדול והשלטון ב-10 שנים האחרונות הרגיש קצת איטי. ראינו הכנסה של השקל החדש, אוסלו, הפרטות, בניה בכמויות הזויות לקראת עליות, יציאה מלבנון, יצאה מעזה, נסיונות להסכם שלום, ניקוי הגדה מטרור (באופן יחסי) ובנית החומה, לבנון השניה וכו'. כלומר היו מהלכים גדולים, עם חלקם אני מסכים, עם חלקם לא (ואני משער שזה כך אצל כל אחד מכם) אבל לפחות היה נסיון להזיז את העניינים קדימה אפילו אם הבן אדם בראש לא היה עם הדיעות שלי בנושא. עכשיו יש הרגשה שהרצון הוא להשאיר אותם כמה שיותר כמו שהם היום, המילה סטטוס קוו הפכה לקדושה ב-10 שנים האחרונות כאילו זה משהו טוב.

אני דווקא הייתי שמח לראות את הליכוד מפסיד אך ורק כי הפסד בליכוד, כמו בכל מפלגה, גורם לה לתקוף את הראש שלה ולהעיף אותו ואם יש משהו אחד שמדינת ישראל צריכה זה מנהיג חדש לליכוד. מנהיג שאשכרה ינסה לעשות פה מהלכים מאשר לנסות לבסס פה משפחת מלוכה.

אנחנו חוזרים אחורה...

שקל חדש נבע מקריסת הכלכלה בשנות ה80.
אוסלו נבע מהאינתיפדה הראשונה והלחץ הכלכלי של העליה מברית המועצות.
ניקוי יו"ש מטרור ובניית החומה נבע מהאינתיפדה השניה ואינסוף פיגועים.
ההפרטות של שנות ה2000 נבעו מהקריסה הכלכלית של התפוצצות הבועה.
אתה למעשה מאשים את ביבי בזה שבכל התקופה שלו הוא הצליח למנוע קטסטרופות... הוא יהיה מוכן לקחת אותך לקמפייין שלו.

מהצד השני, בתקופת ביבי, הגבולות שלנו עם מצרים, ירדן ולבנון עובו בצורה קיצונית, בין היתר בגלל זרם המסתננים שהוא הצליח לעצור. הוא הצליח להתמודד עם ממשל עוין בארה"ב, יש פה השקעה חסרת תקדים בתשתיות (נסעת לצפון? לדרום? לירושלים? שמת לב שבאשכרה חופרים פה רכבת תחתית בתל אביב?). טיסות לישראל מעל חצי האי ערב. אבטלה זניחה ואפשר להמשיך...
בקיצור, אני לא מקבל את עניין הסטגנציה והסטטוס קוו מול הפלסטינים עדיף בעיני בהרבה על האלטרנטיבות שקיימות כרגע, כל עוד בצד השני אין עם מי ואין על מה לדבר.

אבל קרו משברים גם בתקופת ביבי והממשלה לא בדיוק רצה לפתור אותם. הדוגמה הכי בולטת הוא משבר הדיור אבל גם היו שני מבצעים בעזה וטרור הסכינים שבו היו אינספור פיגועים כשישראלי הותקף בערך כל יום. כלומר אם ביבי היה עושה איזה מהלך גדול בעזה (אם זה כובש אותה, מנסה לעשות מבצע נרחב, מסיר את המצור או כל פעולה אקטיבית אחרת. אבל מה שאנחנו מקבלים זה כיבוי שריפות, החלפת הפצצות בין הצדדים עד שחמאס מחליט שגם הוא רוצה הפסקת אש, שקט שנה או שנתיים ואז חוזר חלילה) או עושה איזה מהלך גדול בדיור אז סבבה, אבל ביבי לא ממש מגיב למשברים אלה "מנהל" אותם, כלומר נותן לעם להתרגל לקיום שלהם, הופך את זה לסטטוס קוו ועכשיו זה פשוט חלק מהחיים שלנו. עזה יורה עלינו רקטות? זה הסטטוס קוו. דירה בפ"ת עולה 1.5 מליון שקל? זה הסטטוס קוו. ישראלים נדקרים על ידי פלסטינים? זה הסטטוס קוו.

כלומר לא היו חסרים משברים גם בעשר שנים האחרונות, פשוט לא עשו שום מהלך דרסטי לפתור אותם. יכלו גם לא לעשות את אוסלו אחרי האנטפאדה הראשונה, יכלו לא לבנות המון עבור העליה הרוסית ופשוט מחירי הדיור היו עולים פי כמה וכך הלאה. הרי העליה הרוסית היא הדוגמה המושלמת כי ההקבלה ל-2008 לא רעה בכלל. המצב במדינה השתנה בגלל גורם שלא קשור לשוק הדיור, הייתה עליה ענקית שגרמה לעליה אדירה בביקוש לדירות, אז המדינה שאחראית על ההיצע הפשירה קרקעות כמו מים וקדמה בניה מסיבית בכדי שלא יהיה משבר דיור. זה בול מה שקרה ב-2008, גורם חיצוני שהוא הפעם הריבית בשילוב עם משבר הכלכלי בעולם במקום עולים מרוסיה גרם לעליה בביקוש, אבל הפעם הממשלה לא דאגה להעלות את ההיצע. היא לא דאגה ב-2009, היא לא דאגה ב-2014 והיא לא דואגת ב-2019. זה בדיוק ההבדל בין ממשלה שמוכנה לעשות מהלך גדול לממשלה שלא מוכנה. ועכשיו אנחנו כבר במצב שקשה לחזור ממנו, הרי יש לך המון אזרחים עם משכנתאות של מליון שקל שאם תוריד להם את ערך הבית בחצי (וגם אז הוא עדין יהיה שווה יותר ממה שהוא היה שווה ב-2008) הם יכנסו לאזור מאוד מסוכן כלכלית. שלא נדבר על העובדה שחצי מהפוליטיקאים שלנו, ביחוד הגדולים במיוחד, מחזיקים נכסים בשווי של מליונים כמו בתים בקיסריה או אקירוב; ממש יש להם אנטרס ענקי להוריד את מחירי הדירות ב-30% ולהפסיד מליוני שקלים מהכיס שלהם. כלומר אי הטיפול בבעיה במשך 10 שנים הפכה אותה לקטסטרופה בלתי פתירה. ומה יקרה בסוף? עוד שנה או 10 שנים הריבית בארה"ב תעלה, בארץ היא תאלץ גם לעלות ואז נראה מה יקרה כשמחירי הדיור ירדו מהשפעה חיצונית ללא שליטה שלנו בזמן שאנשים שלקחו משכנתא של מליון שקל יגלו שההחזר החודשי שלהם קפץ והם לא מסוגלים לעמוד בתשלומים. מה יקרה אז לכלכלה שלנו?

וזאת הבעיה שלי, אפילו כשיש משבר ביבי עוזר לעם לבלוע אותו, לא לפתור אותו. כל ממשלה בישראל התמודדה עם משבר, אבל אסטרטגית הבליעה והסטטוס קוו הקדוש עושה לי רע. אני רוצה לראות שחרור נוסף של האזרח הישראלי, יש כל כך הרבה תחומים שאפשר לפעול בהם. יש נישואים, מונופול הכשרות, ליגליזציה של מריחואנה, ועדי עובדים, מיסים, מכסים, מערכת ביטחון/בריאות/חינוך שזוללות כספים כאילו אין מחר בחוסר יעילות משווע, הפנסיות התקציביות ועוד אין סוף בעיות כלכליות/חופש האזרח. קצב הצב של הממשלה הזאת שמתפלשת בעצמה כבר 10 שנים ומתעסקת כל היום בחוקי יהדות מבאס לי את התחת.

כן, שהליכוד היא המפלגה (הרלוונטית) הכי ליבראלית אבל היא סובלת בדיוק ממה שסובל כל עסק שהוא מונופול או גוף ממשלתי, עצלנות מחוסר תחרות. אז אולי לא תקום בקרוב מפלגה שבאמת מאתגרת את הליכוד והיא גם ליבראלית, אבל לפחות שהליכוד יאתגר את עצמו במקום לקחת את ביבי באוטומט כראש כבר שנים. זה לא בריא וזה מתחיל להיות רקוב.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 14:26

אין לי טענות כלפי התפקוד של ביבי או בוגי בעזה. אני חושב שהם פעלו ופועלים נכון. אני לא מבין את השאיפה לדרמה גם במקומות שבהם די ברור שהתוצאה הסבירה של הדרמה תהיה החרפת המצב ולא פתרון שלו. אני בודאי לא שותף לשאיפה הזו אלא להפך.

לגבי הסוגיות שאתה מעלה, חלקן נראות לי לא עקרוניות (כמו סוגיית הנישואים ומונופול הכשרות), חלקן נראות לי שליליות לחלוטין (כמו עניין הסמים) ולגבי האחרות, אתה מציין בצדק את בעיית האלטרנטיבה שרק צפויה להחמיר את המצב. גם לגבי הרקבון, אני מסכים. אי אפשר להחזיק את אותו שלטון כל כך הרבה שנים ולצפות לרעננות. במצב התקין היתה צריכה להיות פה אופוזיציה אטרקטיבית, כזו שלא הייתי צריך לחשוב 70 פעם אם להצביע לה או לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 14:51

האופוזיציה השמאלית הדגנרטית היא תופעה עולמית לצערנו. לצערנו גם יש מדינות שבהן האופוזיציה הזאת נבחרת להוביל את המדינה. היו זמנים שבהם אנשים שעמדו בראש מפלגת העבודה קדמו הפרטה וידעו לנהל מלחמות, היום יש לנו את איציק שמולי שהגיע אחרון בכנסת במדד החירות האחרון עם התוצאה הנהדרת של -303. אפילו דב חנין קבל "רק" -280 והנציג מרץ הכי נמוך (תמר זנברג) קבלה -137.

כל המצב הפוליטי במדינה הזאת בתחת, אין שום מפלגה ששווה להצביע לה, ביבי שולט ביד רמה בליכוד שסובל מריקבון והוא לא יאבד את המקום שלו עד שהם לא יפסידו בחירות, אנשים כמו אורלי לוי רצים על מצע שבייסקלי רוצה להפוך אותנו לונצואלה ויש יותר מפלגות מדיעות פוליטיות. אנחנו יכולים לבכות פה בפורום עד מחר ועדין כמעט כל אחד מאיתנו יצביע הצבעת "אין ברירה" בבחירות הקרובות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 15:00

השמאל מקדם הפרטות ומהלכים קפיטליסטיים רק כשאין ברירה. קפיטליזם והפרטות הרי מנוגדות לחלוטין לאידאולוגיה שלו.

חוץ מזה, המצב הפוליטי ממש לא בתחת, בהשוואה למדינות אחרות הוא בסדר גמור. איזו מפלגה שמרנית בעולם מצליחה לקדם אידאולוגיה של שוק חופשי? תסתכל על הרפובליקנים בארה״ב או השמרנים באנגליה, שניהם בדיחה וכל קשר בינם לבין ליברליזם הוא מקרי בהחלט. הם ליברליים רק ביחס לאלטרנטיבה, שהיא שמאל קיצוני מסוכן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 15:09

InterAl כתב:השמאל מקדם הפרטות ומהלכים קפיטליסטיים רק כשאין ברירה. קפיטליזם והפרטות הרי מנוגדות לחלוטין לאידאולוגיה שלו.

איזה אין ברירה היה לרבין כשהוא הקים את הועדת הפרטות? מה כפה עליו להפריט את כי"ל או השק"ם? אני לא שואל את זה באירוניה או משהו, אני באמת לא מכיר שום אין ברירה באותה תקופה מבחינת הפרטות מעבר לרצון של רבין לקדם הליך הפרטה במדינה כך שאם היה אני אשמח ללמוד.

InterAl כתב:חוץ מזה, המצב הפוליטי ממש לא בתחת, בהשוואה למדינות אחרות הוא בסדר גמור. איזו מפלגה שמרנית בעולם מצליחה לקדם אידאולוגיה של שוק חופשי? תסתכל על הרפובליקנים בארה״ב או השמרנים באנגליה, שניהם בדיחה וכל קשר בינם לבין ליברליזם הוא מקרי בהחלט. הם ליברליים רק ביחס לאלטרנטיבה, שהיא שמאל קיצוני מסוכן.

תלוי על איזו מדינה מסתכלים, דוגמאות גרועות תמיד אפשר להביא ואני חושב שארה"ב היא המקום האחרון שאנחנו צריכים להתסכל ולשאוף אליו פוליטית, גם מבחינת מבנה ומערכת וגם מבחינת האנשים שנמצאים בה. מן הסתם ישראל לא מתמוטטת והכל לגמרי סבבה פה באופן יחסי, אבל אני לא הצבעתי הצבעה שהיא לא הייתה הצבעת "חוסר ברירה" כבר שנים. אתה אשכרה הולך לקלפי ובלב שלם שם את הפתק? אתה מרגיש שיש מפלגה שממש מיצגת אותך ולא "טוב נו, הם הכי קרובים בערך"?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 15:33

ממשלת שמיר יזמה את ההפרטות של כיל והשקם, לא רבין. זה נכון שגם רבין תרם לקידום הפרטות, אבל כל ההפרטות מ-85 ועד שנות ה-90 המוקדמות היו תולדה של תוכנית הייצוב, זה היה המשבר שדחף לליברליזציה של המשק הישראלי, הבינו שאין ברירה וחייבים להפריט כדי לשמור על איזון תקציבי.

ואתה יכול להביא דוגמה לממשלה ליברלית ב-20 שנה האחרונות שבאמת הצליחה ליישם אג׳נדה של הקטנה משמעותית של הוצאה ממשלתית? כי זה כמעט ולא קיים בעולם המערבי המפותח ב-20 שנים האחרונות. נתח המדינה מהמשק רק הולך וגדל אצל כולן. לגבי לב שלם - ברור שלא, די בא לי להקיא כשאני שם מחל בקלפי. אבל כאמור, הכל יחסי, ובחירות הן תמיד עניין של בחירת הרע במיעוטו. אני חושב שככה זה היה מאז ומעולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 16:01

InterAl כתב:ממשלת שמיר יזמה את ההפרטות של כיל והשקם, לא רבין. זה נכון שגם רבין תרם לקידום הפרטות, אבל כל ההפרטות מ-85 ועד שנות ה-90 המוקדמות היו תולדה של תוכנית הייצוב, זה היה המשבר שדחף לליברליזציה של המשק הישראלי, הבינו שאין ברירה וחייבים להפריט כדי לשמור על איזון תקציבי.

מעולם לא אמרתי שרבין היה הגורם הפרטה היחיד וכמובן ששנות ה-80 מלאו תפקיד חשוב, אבל לא על זה דברנו. אני דברתי על זה שרבין פעל להפרטה והיא לא נכפתה עליו, הוא היה לגמרי בעד הפרטות. דמיין את איציק שמולי בראש העבודה ב-1993, אתה חושב שהוא היה מקים ועדת הפרטות ומקדם הליכים של הפרטה? אם כבר הוא היה עושה ההפך ומנסה לעצור את ההפרטות של חברות כמו השקם וכי"ל, לא מקדם אותן. זה לא שרבין היה ימני גדול אבל הוא תמך בקונספט של הפרטות. לך תמצא עכשיו שמאלן שתומך בהפרטה כמו שרבין תמך לפני 25 שנים.
InterAl כתב:ואתה יכול להביא דוגמה לממשלה ליברלית ב-20 שנה האחרונות שבאמת הצליחה ליישם אג׳נדה של הקטנה משמעותית של הוצאה ממשלתית? כי זה כמעט ולא קיים בעולם המערבי המפותח ב-20 שנים האחרונות. נתח המדינה מהמשק רק הולך וגדל אצל כולן. לגבי לב שלם - ברור שלא, די בא לי להקיא כשאני שם מחל בקלפי. אבל כאמור, הכל יחסי, ובחירות הן תמיד עניין של בחירת הרע במיעוטו. אני חושב שככה זה היה מאז ומעולם.

ביבי כראש ממשלה ב-96-99 וכשר אוצר עשה לא מעט בתחום, הוא הוריד את המס הכנסה ומס החברות, הוא בטל פטורים ממס מהתנחלויות, הוא הוריד ביטוח לאומי לבעלי הכנסות נמוכות ועוד לא מעט פעולות מאוד חיוביות מבחינה ליבראלית. באותה תקופה הוא אפילו עשה דברים שנגדו את הדיעה המדינית שלו בשביל לתמוך בדיעה הכלכלית שלו כמו למשל לבטל פטורים ממס שקבלו התנחלויות בשביל לאזן חלקית את הפחתת המס הכללית, דבר שהוא בחיים לא היה עושה היום כראש ממשלה אבל כשר עוצר הוא יכל לעשות. אבל אחרי המהלכים של ביבי בין אמצע שנות ה-2000? לא ממש זכורים לי מהלכים גדולים מעבר לדברים כמו שמים פתוחים (שגם התחילו באמצע שנות האלפים ומיוזמה של אירופה אלינו, לא יוזמה של הממשלה הישראלית). אפילו הנמל הפרטי שעדין לא ממש קיים ואלוהים יודע מתי הוא יהפוך למציאות זה פרוייקט שבכלל הוחלט ויצא לפועל בממשלת שרון לפני 15 שנים, לא פעולה של הממשלה הנוכחית.

אבל בעצם מאז אמצע שנות ה-2000 מי בשלטון? קדימה הייתה שלוש שנים והיא מפלגת מרכז שמעולם לא חרטה על הדגל שלה ליברליות כלכלית ומאז הליכוד ברצף עד היום וכנראה שזה ימשיך עוד 4 שנים נוספות. אבל מה אני אגיד לך, גם לי בא להקיא בקלפי וגם אני בוחר ברע במיעוטו. האמת שלך אפילו יותר קל כי אתה מתחבר לצד המדיני של הליכוד שאני מתנגד לו כך שאני בכלל על סף הקאה בקלפי אם אני אבחר בליכוד. אבל באמת שאין לאדם כמוני שרוצה להפטר כבר מהפלסטינים שעל הגב שלי ובמקביל רוצה כמה שיותר ליברליות כלכלית ואזרחית במי לבחור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2019, 16:24

אני מסכים לגמרי שבא לי להקיא כשאני מצביע בקלפי ברע במיעוטו, אני חושב שזה משהו שהופך ליותר ויותר אוניברסלי לגבי כל המצביעים בקלפי, מכל המפלגות, בכל העולם, אבל במיוחד בימין ועוד יותר בימין הכלכלי... מה שנשאר ממנו בכל אופן.
בשמאל הקיצוני יש דווקא הרבה שמרוצים, לצערנו... יש אשכרה מפלגות גדולות ובעלות חשיבות בעולם שמייצגות את הדיעות ההזויות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 18:03

אני חושב שאדם שהוא שמאל כלכלי ורוצה לצאת מהשטחים יכול לבחור בקלפי איזה 4 מפלגות בראש שקט. ימין כלכלי בישראל הוא נדיר, גם בימין. ימין כלכלי עם רצון להפרד מהפלסטינים כמו שאני הייתי רוצה? לא יודע אם קיים אפילו שבריר של קונספט כזה בפוליטיקה הישראלית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 18:50

DrKeo כתב:מעולם לא אמרתי שרבין היה הגורם הפרטה היחיד וכמובן ששנות ה-80 מלאו תפקיד חשוב, אבל לא על זה דברנו. אני דברתי על זה שרבין פעל להפרטה והיא לא נכפתה עליו, הוא היה לגמרי בעד הפרטות. דמיין את איציק שמולי בראש העבודה ב-1993, אתה חושב שהוא היה מקים ועדת הפרטות ומקדם הליכים של הפרטה? אם כבר הוא היה עושה ההפך ומנסה לעצור את ההפרטות של חברות כמו השקם וכי"ל, לא מקדם אותן. זה לא שרבין היה ימני גדול אבל הוא תמך בקונספט של הפרטות. לך תמצא עכשיו שמאלן שתומך בהפרטה כמו שרבין תמך לפני 25 שנים.

רבין הוא חריג, אני לא חושב שאפשר לקטלג אותו כשמאל כלכלי בכלל. אבל בכל מקרה, משבר 85 שינה את הלך הרוח באותה תקופה, הבינו שחייבים להפריט כדי להציל את המשק. בתקופת רבין היתה גם העלייה מברה"מ, והשתמשו בהפרטה ככלי בשביל לספק להם מקומות עבודה. אגב, גם מבחינה מדינית רבין תמיד השתייך לאגף הימני במפלגת העבודה (אפילו את הסכמי אוסלו הוא לא יזם, הכל נעשה מאחורי גבו והוא נתן לביילין אור ירוק רק בדיעבד).

DrKeo כתב:ביבי כראש ממשלה ב-96-99 וכשר אוצר עשה לא מעט בתחום, הוא הוריד את המס הכנסה ומס החברות, הוא בטל פטורים ממס מהתנחלויות, הוא הוריד ביטוח לאומי לבעלי הכנסות נמוכות ועוד לא מעט פעולות מאוד חיוביות מבחינה ליבראלית. באותה תקופה הוא אפילו עשה דברים שנגדו את הדיעה המדינית שלו בשביל לתמוך בדיעה הכלכלית שלו כמו למשל לבטל פטורים ממס שקבלו התנחלויות בשביל לאזן חלקית את הפחתת המס הכללית, דבר שהוא בחיים לא היה עושה היום כראש ממשלה אבל כשר עוצר הוא יכל לעשות. אבל אחרי המהלכים של ביבי בין אמצע שנות ה-2000? לא ממש זכורים לי מהלכים גדולים מעבר לדברים כמו שמים פתוחים (שגם התחילו באמצע שנות האלפים ומיוזמה של אירופה אלינו, לא יוזמה של הממשלה הישראלית). אפילו הנמל הפרטי שעדין לא ממש קיים ואלוהים יודע מתי הוא יהפוך למציאות זה פרוייקט שבכלל הוחלט ויצא לפועל בממשלת שרון לפני 15 שנים, לא פעולה של הממשלה הנוכחית.

אבל בעצם מאז אמצע שנות ה-2000 מי בשלטון? קדימה הייתה שלוש שנים והיא מפלגת מרכז שמעולם לא חרטה על הדגל שלה ליברליות כלכלית ומאז הליכוד ברצף עד היום וכנראה שזה ימשיך עוד 4 שנים נוספות. אבל מה אני אגיד לך, גם לי בא להקיא בקלפי וגם אני בוחר ברע במיעוטו. האמת שלך אפילו יותר קל כי אתה מתחבר לצד המדיני של הליכוד שאני מתנגד לו כך שאני בכלל על סף הקאה בקלפי אם אני אבחר בליכוד. אבל באמת שאין לאדם כמוני שרוצה להפטר כבר מהפלסטינים שעל הגב שלי ובמקביל רוצה כמה שיותר ליברליות כלכלית ואזרחית במי לבחור.

התכוונתי למדינות מפותחות, ישראל של לפני 20 שנה נחשבה למדינה מתפתחת, לא מפותחת. גם פולין והונגריה ולא מעט ממדינות חבר העמים לשעבר עברו תהליך ליברליזציה משמעותי, אבל זה פשוט בגלל שהם התחילו ממקום מאוד נמוך. אבל כלכלות מפותחות? ארה"ב, בריטניה, צרפת, אוסטרליה, אפילו מדינות שהן מופת קפיטליסטי כמו הונג קונג ושוויץ - בכולן היתה עלייה בהוצאות הממשלה כאחוז מהתמ"ג ב-20 שנה האחרונות.
ונכון, אין אף מפלגה של ימין כלכלי ושמאל מדיני, אבל מה זה משנה? ממילא אין שום פיתרון מדיני לסכסוך עם הפלסטינים בעתיד הנראה לעין, כך שאני לא הייתי מביא את הסוגיה הזאת בחשבון בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 19:21

אני מסכים איתך על רבין, בגלל זה הבאתי אותו כדוגמה שמפלגת שמאל יכולה להיות עם ראש שמאמין בכלכלה חופשית ולא חייב להיות קטסטרופה כמו העבודה כיום. היום לי אין למי להצביע, הצבעה לליכוד זאת הצבעה נכונה מבחינתי כלכלית (אפילו שהם מישמים את ההשקפה בבקושי חצי כוח שזה כמובן עדיף ממישהו שמישם את ההפך) ומדינית הם ממש לא מציגים את הדיעה שלי.

בנוגע לפיתרון עם הפלסטינים, כל אחד ודעתו, לי יש השקפה שונה בנושא והייתי רוצה מישהו שהיה מנסה להפטר מהפלסטינים בדרך זו או אחרת ולצערי אין אף מפלגה שרוצה גם להפרד מהפלסטינים וגם ליבראלית כלכלית. אני בייסיקלי תקוע עם ביבי שהוא קטסטרופה מדינית מול הפלסטינים לפי השקפת העולם שלי בייסיקלי אין לי למי להצביע.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים