נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 19:51

מה זה אומר "להיפטר מהפלסטינים"? נסיגה חד צדדית לקווי אושוויץ 67 ופינוי כחצי מיליון מתנחלים? בלי מו"מ, בלי התחייבות לקץ התביעות, בלי הכרה במדינת ישראל כמדינת העם היהודי? אם לזה אתה מתכוון, אז זאת עמדה שמאלית קיצונית, אפילו מרצ לא שואפים לזה. אם הכוונה שלך לנסיגה כחלק מהסכם שלום - אני חושב שכל אדם הגיוני שמעורה במה שקורה כאן מבין שזה בכלל לא על הפרק. הפלסטינים לעולם לא יכירו בישראל כמדינה יהודית, ובטח שלא יוותרו על זכות השיבה וקץ התביעות - לא משנה מה תיתן להם (ולדעתי, גם אם תיתן להם את כל דרישותיהם, זה ממש לא יעצור שם). הרי ברק ואולמרט הציעו להם את המקסימום שישראל יכולה לתת, אפילו תשובה חזרה הם לא קיבלו.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 20:06

רק מזכיר ששניה אחרי הבחירות החבר'ה של טראמפ הולכים לפרסם את "תוכנית השלום" שלהם.
יום אחרי שביבי מחליף דאחקות עם שר החוץ האמריקאי והתימני (!?), אפשר להניח שמדובר בתכנית שגובשה בשיתוף עם ביבי ושורה של מדינות ערב וסביר שהיא תהיה נוחה לבליעה ישראלית יותר מכל היוזמות הקודמות (שישראל קיבלה טנטטיבית והפלסטינים עדיין לא החזירו תשובה).
בסיטואציה כזו, מלאכת ההרכבה של הקואליציה הבאה כנראה תראה אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 20:42

הבחירה היא לא בינארית בין לשגת ל67' או לספח הכל. אם יש אנשים ופוליטיקאים שמוכנים לסיפוח מלא ואזרוח כל הפלסטינים, כלומר לעשות פעול "אלימה" של בליעת השטחים חד צדדית, זה אומר שאפשר לעשות גם בליעות קטנות יותר. אנחנו יכולים להמציא גבול חדש, הוא לא צריך להיות 67', שכולל בתוכו את הגושים הראשיים ביותר של התישבות ולתת לפלסטינים שנופלים בצד שלנו אפשרות בין פיצוי כספי ועזיבה לצד הפלסטיני או להשאר ולהתאזרח. אני לא מחפש הכרה של הפלסטינים בישראל או הסכם שלום, הפלסטינים לא מעניינים אותי.

אני גם משער שהתוכנית של טראמפ שעומר מדבר עליה תכלול משהו דומה, חילופי שטחים ובליעה של הגושים הגדולים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 פברואר 2019, 20:50

היא לא תוכנית שלום עם הפלסטינים, פשוט כי הפלסטינים מתעלמים ממנה לחלוטין. לכן היא גם תהיה לא רלוונטית שנייה לאחר שתתפרסם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 20:53

InterAl כתב:היא לא תוכנית שלום עם הפלסטינים, פשוט כי הפלסטינים מתעלמים ממנה לחלוטין. לכן היא גם תהיה לא רלוונטית שנייה לאחר שתתפרסם.

השאלה היא האם יצליחו לשכנע אותם להגיע לשיחות באיזה קמפ דיוויד או מקום בסגנון. אז הם יוכלו להיות שם בדיונים חמישה וימים ורק אז לדחות את התוכנית :mrgreen:

אבל דוגרי אני כבר רואה את ההודעה של הרשות הפלסטינית שתברבר משהו על איך טראמפ הוא בובה של ישראל והתוכנית פוגעת בכבוד הפלסטיני או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 פברואר 2019, 21:58

בגלל זה רשמתי "תכנית שלום" במרכאות.
הפלסטינים לא הסכימו לתכניות שהעבירו להם 99% מהדרישות המוצהרות שלהם ואין שום סיכוי שהמנהיגים שלהם יסכימו בכלל לדבר בלי אקדח לרקה (ולא כמשל).
משום שלא סביר שמישהו הולך להפיק פה גירסה ב' של ועידת הבעת' שהעלתה את סדאם לשלטון (AKA הוצאות להורג עד שכל מי שנשאר בחדר מתחיל לזמר היידה טראמפ), אני מעריך שהכוונה היא להגיע להבנות בינלאומיות על מתווה ארוך טווח שבו ההנהגה הפלסטינית היא בגדר נוכח נפקד והשאלה היא פחות איך יגיבו הפלסטינים ויותר איך יראה האיום האמריקאי מול אירופה.
אגב אירופה, במאי יש בחירות לפרלמנט האירופאי ובהתאם לתוצאות הבחירות האלה תתבצע החלפה של הפקידות הבכירה באיחוד (מוגריני, למשל, צריכה להיות מוחלפת).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2019, 22:53

אז אתה חושב שמדובר בתוכנית סטייל ברק/אולמרט (עם השינויים המתבקשים כמובן כדי שהימין הישראלי יבלע אותה) שטראמפ הולך להוביל חד צדדית יחד עם תמיכה של ישראל והמערב? יעני מדינה פלסטינאית ״בכיפה״?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 פברואר 2019, 00:48

זה ספקולטיבי לחלוטין אבל קשה לי להאמין שהיא תלך כל כך רחוק.
אני מניח שהם בעיקר יגדירו בצורה כזו או אחרת את גבולות גושי ההתנחלויות פלוס כמה עקרונות שיהיו "מקובלים על העולם", כמו פירוז צבאי ושליטה ישראלית בבקעת הירדן. סביר שגם תהיה העברה מסוימת של שטחי B לשטחי A (למשל אבו דיס, כאל-קודס הבירה), שהפלסטינים יקבלו סמכויות כמעט מלאות בשטחים שלהם ושהם יוכרו כמדינה "מפורזת" (דוגמת יפן וגרמניה של אחרי מלחמת העולם ועד לאחרונה).

ואגב, "המערב" זה לא גורם קיים. אוסטרליה וקנדה יתמכו, כמו גם מדינות מסוימות במזרח אירופה וכנראה שגם בדרום אירופה.
מדינות מערב אירופה מתנהלות כבר עשרות שנים כמי שיש לו אינטרס בהמשכיות הסכסוך הזה ולא בפתרון שלו כשטקטית, הם משפריצים פה כל הזמן דלק במינון נמוך ומשחקים אותה שזה לא דלק אלא מים. כשאתה אוסף קצת ונותן להם להריח אז הם מגלגלים עיניים צבועות וטוענים לטעויות (בלתי נגמרות) שנעשות בתום לב אבל שום דבר בהתנהלות שלהם לא מעיד על תום לב ושירותי החוץ של כל המדינות האלה הם הגדרה כמעט מילונית של חוסר תום לב לאורך מאות שנים. אין לי מושג מה בדיוק התכלית האסטרטגית של הטקטיקה הזו אבל זו הסיבה שציינתי שהצלחת התכנית האמריקאית תלויה בטיב האיום של ארה"ב על אירופה.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 16 פברואר 2019, 19:45

ניסנקורן מצטרף לגנץ. רוצה תיק כלכלי בכיר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 פברואר 2019, 19:50

ניסנקורן בתור שר אוצר זה בערך כמו לשים את זועבי בתור ראש השב"כ.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 16 פברואר 2019, 19:52

ראיתי את זה והצחיק אותי:

ניסנקורן נכנס לכנסת:
* מחתים שליש מחברי הכנסת על טפסים של ההסתדרות.
* מכריז על ההסתדרות כארגון יציג של הכנסת.
* דורש ומקבל קביעות לחברי כנסת מכהנים.
* דורש ומקבל משכורת 13, הצמדה לשכר מינימום ומשכורת בסיס של נתב בנמל אשדוד.
* משבית את המשק לשבועיים בשנה, לזכר הימים הטובים.
* 20 חוקים בשנה לכל חבר כנסת - ללא הצבעה.
* 10 עוזרים לכל חבר כנסת בשכר מלא - עדיפות לקרובי משפחה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2019, 22:11

עכשיו זה באמת קטסטרופה אם ייכנסו לקואליציה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 16 פברואר 2019, 22:59

אני קצת קרוע כאן כי צריך גם את פרץ בקואליציה ואם פרץ לא יקבל תיק כלכלי אז הוא עוד עלול להתמנות לשר בטחון...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2019, 00:05

אני באמת לא מבין למה גנץ מקרקר סביב אנשים כמו אורלי לוי וניסקורן, באמת לא ברור.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 17 פברואר 2019, 08:41

מה לא ברור? הוא בסיס אקטוראלי מאוד חזק עם כל המנגנון של ההסתדרות + הרבה בארץ עדיין חושבים שזה הפתרון הכי טוב לנו.
מאוד מקווה שאגרתם מספיק מזון....
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 פברואר 2019, 10:23

...ונייר טואלט.

ניסנקורן יכול להביא לו קולות וכנראה שלא יפגע בו בכלל. כנ"ל אורלי לוי.
מה שהכי גרוע זה שהמהלך הזה מעלה את הסיכויים לאיחוד עם מפלגת העבודה, שממש הייתי שמח לראות אותה נעלמת מהמפה הפוליטית ולא חוזרת לעולם.
ניסנקורן כנראה בחור לא טיפש, כל הקדנציה האחרונה פעל עם מפלגת העבודה/המחנה הציוני מאחורי הקלעים, עם כחלון על הבמה ועכשיו כשהוא רואה שכחלון והעבודה נופלים וגנץ הוא הכוכב החדש - הוא פשוט החליק את עצמו פנימה בדקה ה-90. עשה על כחלון סיבוב רציני, החתים אותו על הסכמים בעשרות מליארדי שקלים ולא ייתן לו כלום בתמורה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 פברואר 2019, 10:30

אה, ועל הדרך - ברני סנדרס אשכרה מתכנן לרוץ שוב לנשיאות ב-2020... כנראה יכריז על זה רשמית השבוע. הוא יהיה בן 79 :O

ואה2, הרגע נתקלתי בזה, בהמשך להודעה הקודמת

GANTZ.jpg
GANTZ.jpg (69.62 KiB) נצפה 11983 פעמים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2019, 21:12

bozeman כתב:מה לא ברור? הוא בסיס אקטוראלי מאוד חזק עם כל המנגנון של ההסתדרות + הרבה בארץ עדיין חושבים שזה הפתרון הכי טוב לנו.

גנץ עושה פליקפלאקים לאחור כדי שלא יתיגו אותו שמאל והוא מגייס את ניסקורן? אני לא חושב שזה כל כך ברור. ביחוד שעכשיו אחרי צירוך ניסקורן הוא נפל 4 מנדטים בסקרים. אני לא אומר שזה בגלל ניסקורן, אבל לעזור הוא לא עזר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 פברואר 2019, 22:08

כן, זה צירוף הזוי למדי. לבחור את ניסנקורן כדמות החברתית/כלכלית הבחירה במפלגה שמתיימרת להיות מפלגת מרכז שתחליף את השלטון? עוד ראיה לכך שגנץ מסתמן כפוליטיקאי טיפש במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 פברואר 2019, 09:09

bozeman כתב:מה לא ברור? הוא בסיס אקטוראלי מאוד חזק עם כל המנגנון של ההסתדרות + הרבה בארץ עדיין חושבים שזה הפתרון הכי טוב לנו.

אלו שחושבים שזה הפיתרון הכי טוב כנראה מתלבטים בין מרצ לחדש. לקחת את ניסקרון עם כל המנגנון ההסתדרותי שלו (שגם ככה משומן מספיק בליכוד ובעבודה) למפלגה של מי שרק לפני רגע קרא לפירוק מונופולים זו התאבדות של טירון פוליטי שתעלה לו בבחירות.

InterAl כתב:ואתה יכול להביא דוגמה לממשלה ליברלית ב-20 שנה האחרונות שבאמת הצליחה ליישם אג׳נדה של הקטנה משמעותית של הוצאה ממשלתית? כי זה כמעט ולא קיים בעולם המערבי המפותח ב-20 שנים האחרונות. נתח המדינה מהמשק רק הולך וגדל אצל כולן. לגבי לב שלם - ברור שלא, די בא לי להקיא כשאני שם מחל בקלפי. אבל כאמור, הכל יחסי, ובחירות הן תמיד עניין של בחירת הרע במיעוטו. אני חושב שככה זה היה מאז ומעולם.

ממשלת קדימה בישראל לפני עשור. בתקופתה המשקל של ההוצאה הממשלתית מהתמ"ג ירד ביותר מ-10% אם אני זוכר נכון.

כמובן שכמו הרבה טענות אחרות שעלו פה ומתרכזות בגורם אחד תוך התעלמות מכל האחרים, זה הכל נסיבתי: יכול להיות שהממשלה גדלה אבל במקביל התמ"ג גדל הרבה יותר - ולא בזכות אולמרט אלא בזכות ממשלות שקדמו לו. על אותו העיקרון בדיוק, זו ממשלת הליכוד לדורותיה (שמיר, ביבי, שרון, עוד ביבי) שדאגה להקים, לטפח ולחזק את החמאס כאלטרנטיבה לרש"פ שאותו היא ניסתה לרסק (כדי שלא יהיה פרטנר), והאשמה גם בגלי הפיגועים של ארגוני הטרור וגם בהתבוססות החמאס בעזה מוטלת גם ובעיקר עליה.
כנ"ל האשמה בנסיקת מחירי הדיור, שלה אחראיות בעיקר החלטות שקרו בזמן ממשלות קודמות (שיטרית ושות' אצל אולמרט שעצרו בנייה במרכז, הקשת המזרחית ובג"צ הקרקעות מ-2001 ששיבש את תוכניות להפשיר קרקעות חקלאיות במרכז. אמנם בעשור שלם של ביבי כראש ממשלה הוא לא נקף אצבע כדי לטפל בבעיית היצע הקרקעות וזה כשלעצמו סוג של מחדל (אפשר להבין את המניעים שלו: המיסוי העודף של שוק הדיור הוא מקור לא רע למימון הסכמי סחיטה קואליציונים על חשבון הציבור בלי שיצטרכו לחתוך בדברים אחרים, כשבמקביל הוא יכול להאשים את השרים שהוא ממנה), אבל לשורש הביעה אחראים אנשים אחרים שקדמו לו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 פברואר 2019, 11:15

דיברתי על העולם המערבי המפותח. בתקופה של קדימה ישראל לא נחשבה מדינה מפותחת (תמ״ג של 20 אלף דולר לנפש).
לגבי הקמת חמאס - טענות חסרות שחר. ישראל אולי העלימה עין אבל ממש לא הקימה וטיפחה את חמאס. נכון שראו בו אלטרנטיבה לאש״ף, אבל בשורה התחתונה זה לא מאוד משנה. ההבדל האידאולוגי בין חמאס לאש״ף הוא כמו ההבדל בין דבר לחולירה. האשמת ממשלות ישראל בגלי הפיגועים מזכירה את ההאשמה האנטישמית שהיהודים החרדים אחראיים לשואה.
לגבי מחירי הדיור - גם טענות חסרות שחר. נעשה המון בטיפול בהיצע, מלאי התכנון גדל ל-550 אלף דירות עד 2020, ויש בנייה נרחבת בכל רחבי הארץ. יכול להיות שלא מספיק, אבל לומר שלא נוקפים אצבע זה פשוט שקר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 פברואר 2019, 15:27

עם ההודעה של לבני, מעניין איך כמעט כל חברי הכנסת של קדימה, שהיו בטופ של המערכת הפוליטית בארץ, נמחקים מהמפה הפוליטית.
מהמרכז שמאלה לא נשאר אף אחד.
היחידים שעוד נשארו הם אלו שחתכו חזק ימינה:
זאב אלקין, שמלכתחילה לא ממש הבין מה הוא עושה בקדימה ופרש בשלב מוקדם.
צחי הנגבי, בזכות העובדה שלפני הקמת קדימה הוא היה מספר 3 בליכוד (אחרי אריק וביבי) ונותרו לו עוד מספיק קשרים במקום הנכונים שהיו מוכנים למחול לו אחרי שהלך לקנוסה.
ואבי דיכטר בזכות שילוב של הרבה מאוד מזל וכנראה גם יכולת פיתוח של יחסי אמון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2019, 15:30

גיא, שום דבר בתחילת המשבר הוא לא אשמת ממשלת ביבי של העשור האחרון. אבל ״זאת אשמת ההוא שלפני״ זה טיעון שלא עובד כשאתה הולך להתחיל את השנה ה11 ברצף כראש ממשלה. אף אחד לא בא בטענה לממשלת ביבי על הטיסה של המחירים למעלה ב2009 או 2010. אבל העובדה שהם עדין שם למעלה ב2019? כן, זה כבר לגמרי אשמתם.

אינטר, לבנות תמיד בנו ובניה יש כל הזמן אבל כל עוד הבניה לא עוקפת את הביקוש אז הבעיה לא טופלה. אם המחיר היום הוא עדין גבוה פי כמה ממה שהוא היה ב2008 אז הבעיה לא טפלה. מדובר בסוג של מצב חירום והממשלה לא ממש מגיבה אליו כמו שצריך כבר עשור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2019, 15:56

מעט מדי מאוחר מדי קיצר

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 פברואר 2019, 21:08

DrKeo כתב:גיא, שום דבר בתחילת המשבר הוא לא אשמת ממשלת ביבי של העשור האחרון. אבל ״זאת אשמת ההוא שלפני״ זה טיעון שלא עובד כשאתה הולך להתחיל את השנה ה11 ברצף כראש ממשלה. אף אחד לא בא בטענה לממשלת ביבי על הטיסה של המחירים למעלה ב2009 או 2010. אבל העובדה שהם עדין שם למעלה ב2019? כן, זה כבר לגמרי אשמתם.

אינטר, לבנות תמיד בנו ובניה יש כל הזמן אבל כל עוד הבניה לא עוקפת את הביקוש אז הבעיה לא טופלה. אם המחיר היום הוא עדין גבוה פי כמה ממה שהוא היה ב2008 אז הבעיה לא טפלה. מדובר בסוג של מצב חירום והממשלה לא ממש מגיבה אליו כמו שצריך כבר עשור.

אין דבר כזה בנייה שעוקפת את הביקוש כל עוד המחיר יכול לנוע בחופשיות. הביקוש הוא פונקציה של המחיר.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים