המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
sharonbn כתב:glass man כתב:. אני ניסיתי להראות לשרון שלא רק ביבי מסית נגיד ערביי ישראל אלא גם אנשי ה"רק לא ביבי" מסיתים נגד אנשים בעם וניסיתי להראות לו למה בעיני אנשי ה" רק לא ביבי" הם לא מנהיגים טובים כי מנהיגים טובים לא צריכים להסית נגד אף אחד אני יותר מודאג מהאי הכישרון שלהם כמנהיגים והצורך שלהם בגימיקים מאשר כל דבר אחר.
ביבי לפחות מבין את חוקי השכונה של ה"מזרח התיכון" וזה מה שנותן לו נקודת זכות מעליהם.
ניסית ללא הצלחה. ולא בגלל "קיבעון שמאלני" כמו שניסית להציג אח"כ.
הדוגמה היחידה שהבאת זה סרטון של אראל מרגלית. אני התייחסתי ברצינות לתגובה שלך (בניגוד לטענות שלך), עשיתי ניתוח מפורט של הדוגמה והראיתי ש
א) הסרטון של מרגלית לא היה חלק מקמפיין בחירות של המפלגה שלו ובכלל לא היה מכוון לבוחרים אלא למתפקדי המפלגה
ב) הסרטון של מרגלית בכלל לא היה הסתה נגד איזהשהן אוכלוסיות. הוא יצא נגד היריבים הפוליטים (קרי הימנים) ובכלל יש בו אזכורים חיוביים של מזרחים.
אתה, בתור נציג כל המזרחים בארץ, ראית את צפונות ליבו של מרגלית והחלטת שהוא דיבר בהתנשאות והתחנפות (לא בדיוק הבנתי איך שני הרגשות מסתדרים יחד)
אח"כ אמרת שלא הבאת את עמוס עוז ויאיר גרבוז כדוגמאות נוספות. טוב שלא הבאת כי למיטב ידיעתי שניהם לא השתייכו/משתייכים לשום מפלגה ולכן לא רלוונטים לדיון.
אז כדי לחדד אני אחזור על הטענה שלי:sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.
זו הטענה שלי:
נתניהו בפרט והליכוד בכלל משתמשים בהסתה נגד ערביי ישראל כחלק מאסטרטגיית קמפיין בבחירות הכלליות. בזה הם נבדלים מכחול לבן ושאר המפלגות.
בעיניים השמאלניות ליברליות אשכנזיות לא-מבינות-את-המזרח-התיכון שלי זו אסטרטגיה בזויה ופסולה וגם הרסנית כי היא מגבירה את הפילוג והשיסוי והשנאה בעם.
אני לא טוען שרק ימנים מסיתים ושאין שמלאנים שמסיתים. ובכלל אין בדברים שלי שום דבר שמדבר על מזרחים ואשכנזים. בכלל שיוך אתני לא שייך לדיון בכלל ואין לי מושג למה נכנס לפה.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
glass man כתב:כי אתה לא לוקח בחשבון איזה 4 שנים מחורבנות העולם הולך לעבור מה שיגרום לכולם להתגעגע לטראמפ ובגדול.
רק מלחשוב על איך שהאיראנים ימח שמם חוגגים עכשיו אני נכנס לדיכאון. ביידן יתחנף אליהם וכל אירופה גם. נדפקנו.
Shlomix כתב:אין בו רוע אמיתי בכלל חחחחחחח
האיש פסיכופט עם קבלות.
glass man כתב:Shlomix כתב:אין בו רוע אמיתי בכלל חחחחחחח
האיש פסיכופט עם קבלות.
על סמך מה אתה אומר את זה שלומי? הוא ממש לא פסיכופת, מעניין אם אתה יכול לגבות את זה.
נדב: את האמריקאי הממוצע אולי ישראל לא מעניינת אבל כן מעניינת אותו אמריקה, כן מעניין אותו שאמריקה לא תראה חולשה אם בפני אירופה, אירן, סין או כל מדינה אחרת לאמריקה יש אינטרס לשמר את מעמדה כ"דה פקטו" המדינה שקובעת מה קורה בעולם.
אף אמריקאי לא מעוניין בחולשה שהציג אובמה.
אבל תן לאמריקה 4 שנים עם הדמוקרטים ואז הם יבינו מה הם הפסידו פה.
זה שאנחנו נדפקנו בשבילי זה אולי הכי ביג דיל אבל ישראל היא ממש לא הסיפור הגדול פה.
glass man כתב:Shlomix כתב:אין בו רוע אמיתי בכלל חחחחחחח
האיש פסיכופט עם קבלות.
על סמך מה אתה אומר את זה שלומי? הוא ממש לא פסיכופת, מעניין אם אתה יכול לגבות את זה.
נדב: את האמריקאי הממוצע אולי ישראל לא מעניינת אבל כן מעניינת אותו אמריקה, כן מעניין אותו שאמריקה לא תראה חולשה אם בפני אירופה, אירן, סין או כל מדינה אחרת לאמריקה יש אינטרס לשמר את מעמדה כ"דה פקטו" המדינה שקובעת מה קורה בעולם.
אף אמריקאי לא מעוניין בחולשה שהציג אובמה.
אבל תן לאמריקה 4 שנים עם הדמוקרטים ואז הם יבינו מה הם הפסידו פה.
זה שאנחנו נדפקנו בשבילי זה אולי הכי ביג דיל אבל ישראל היא ממש לא הסיפור הגדול פה.
Uncle Pey'j כתב:אני מניח שזה נכון,אבל בראייה של הציבור האמריקני,ה"מלחמה" פרופר האחרונה שהייתה להם היא זו בעיראק ועליה הורה בוש הרפובליקן בהתבסס על מידע מודיעני כוזב,אז הטראומה הלאומית שם מעוד מלחמה,אפילו אם כזו שתכלול "רק" מתקפות אוויריות על הבסיסים של ארה"ב באיזור,מה שבוודאות כמעט מוחלטת יתרחש אם היא תתקוף את איראן,היא חזקה מאוד ואני בספק אם ביידן ירצה להיכנס לבוץ הזה,בטח לא כשיש לו כהונה שנייה להתמודד עליה.
idan כתב:שרון, אם "הערבים נוהרים" (שזה אפילו לא ציטוט אמיתי, אבל משום מה התקבע) זו הסתה, אז אין בכלל ספק שהשמאל מסית בשיטתיות נגד חרדים. הרי כבר בבחירות הראשונות של כחול לבן בני גנץ עשה "החרדים נוהרים" משלו עם פוסט על אחוזי הצבעה בבני ברק ות"א בשביל להמריץ את בוחריו.. מה ההבדל? וזה עוד גנץ שנמצא בערך שתי דקות בפוליטיקה וכל השטיק שלו זה שהוא נחמד וממלכתי, אני לא מדבר בכלל על לפיד, או מרצ, במיוחד הקמפיינים המקומיים שלה בירושלים, שאם היו מכוונים לערבים לא היינו שומעים את הסוף של זעקות השבר שלכם. בקיצור, לשמאל אין שום יתרון מוסרי, אפילו לא מינמלי. אתה סתם מדמיין, אבל ממש.
glass man כתב:שרון אם הגענו למצב שאיימן עודה בכבודו ובעצמו נפגע ממה שהנדל אמר על "תרבות של דרבוקות לעומת תרבות קונצרט" אז זה יכול ללמד אותך כמה מפלג זה היה.
או שבעיניך הרגשות של ערביי ישראל נחשבים, רק שאפשר למנף אותם נגד ביבי? והימין? הרי אותו עודה נפגע מ"ערבים נוהרים" והנדל לא היה אדם פרטי שאמר מה שאמר הוא היה איש ציבור מטעם מפלגה ותרצה להכיר בזה או לא זה הוריד את אחוזי ההצבעה של המזרחים ואפילו הערבים לכחול לבן
glass man כתב:ועכשיו פייסבוק וטוויטר חסמו את טראמפ לצמיתות.
לא החלטתי אם אנחנו ב1942 או 1492 אבל תקופה אפלה בהיסטוריה.
Laskin כתב:יותר מעניין מה שקורה עם פארלר כרגע - הרשת החברתית המתחרה של טוויטר נחסמה בגוגל, ירדה מהשירותים שאמאזון תומכת בהם וגם אפל מאיימת עליהם - ״תתמתנו או שנוריד אתכם מהחנות שלנו״.
הדרישה היא שהם יסירו יותר תוכן שלא מוצא חן בעיניהם, שהם מגדירים ״מלבה שנאה״ אבל כמובן שזה רק מכיוון אחד בלבד.
זה חסר תקדים, הרי רדיט ועוד הרבה מאוד פלטפורמות נמצאות שם והם לא מחילים עליהם את אותם כללים, וגם לא על טוויטר ופייסבוק - שם עדיין יש המון תוכן מסית.
הענקיות פשוט משתפות פעולה עם טוויטר ופייסבוק אחרי שבימים האחרונים הכריזו בערך כל הימנים המפורסמים בארה״ב ובמערב בכלל - שהם פותחים חשבון בפארלר.
מעניין לאן זה יתפתח... בסוף באמת תהיה פלטפורמה לימנים בנפרד ולשמאלנים בנפרד, ושום דבר טוב לא יצא מזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים