נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 08 ינואר 2021, 18:38

עכשיו אני חושב על זה, אינטר, הייתי כבר בסרט הזה איתך. לפי הדיעה שלך על הסרטון "הערבים נוהרים" זה ברור לי שלא ממש מענין אותך הדוגמאות שאני מביא בתשובה.
אתה לא תקבל שום תשובה שלי, לא משנה מה אני אגיד ואיזה ידיעות אני אביא. סתם אנחנו נתחיל ויכוח שלא ייגמר וגם לא יתקדם לשום מקום. אולי הפער בינינו גדול מידי אולי משהו אחר. לא יודע ואין לי כוח וחשק להתחיל ויכוח חדש.
עזוב, הנה אני אומר מראש: ביבי לא הסית אף פעם נגד אף אחד. כולו מסרים של שלום ואחווה. רק השמלאנים מפיצים שנאה פה (אה וכמעט שכחתי, הם גם פשיסטים)
מרוצה?
שבת שלום לכולם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 ינואר 2021, 19:21

sharonbn כתב:
glass man כתב:. אני ניסיתי להראות לשרון שלא רק ביבי מסית נגיד ערביי ישראל אלא גם אנשי ה"רק לא ביבי" מסיתים נגד אנשים בעם וניסיתי להראות לו למה בעיני אנשי ה" רק לא ביבי" הם לא מנהיגים טובים כי מנהיגים טובים לא צריכים להסית נגד אף אחד אני יותר מודאג מהאי הכישרון שלהם כמנהיגים והצורך שלהם בגימיקים מאשר כל דבר אחר.
ביבי לפחות מבין את חוקי השכונה של ה"מזרח התיכון" וזה מה שנותן לו נקודת זכות מעליהם.

ניסית ללא הצלחה. ולא בגלל "קיבעון שמאלני" כמו שניסית להציג אח"כ.
הדוגמה היחידה שהבאת זה סרטון של אראל מרגלית. אני התייחסתי ברצינות לתגובה שלך (בניגוד לטענות שלך), עשיתי ניתוח מפורט של הדוגמה והראיתי ש
א) הסרטון של מרגלית לא היה חלק מקמפיין בחירות של המפלגה שלו ובכלל לא היה מכוון לבוחרים אלא למתפקדי המפלגה
ב) הסרטון של מרגלית בכלל לא היה הסתה נגד איזהשהן אוכלוסיות. הוא יצא נגד היריבים הפוליטים (קרי הימנים) ובכלל יש בו אזכורים חיוביים של מזרחים.
אתה, בתור נציג כל המזרחים בארץ, ראית את צפונות ליבו של מרגלית והחלטת שהוא דיבר בהתנשאות והתחנפות (לא בדיוק הבנתי איך שני הרגשות מסתדרים יחד)

אח"כ אמרת שלא הבאת את עמוס עוז ויאיר גרבוז כדוגמאות נוספות. טוב שלא הבאת כי למיטב ידיעתי שניהם לא השתייכו/משתייכים לשום מפלגה ולכן לא רלוונטים לדיון.

אז כדי לחדד אני אחזור על הטענה שלי:

sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.

זו הטענה שלי:
נתניהו בפרט והליכוד בכלל משתמשים בהסתה נגד ערביי ישראל כחלק מאסטרטגיית קמפיין בבחירות הכלליות. בזה הם נבדלים מכחול לבן ושאר המפלגות.
בעיניים השמאלניות ליברליות אשכנזיות לא-מבינות-את-המזרח-התיכון שלי זו אסטרטגיה בזויה ופסולה וגם הרסנית כי היא מגבירה את הפילוג והשיסוי והשנאה בעם.

אני לא טוען שרק ימנים מסיתים ושאין שמלאנים שמסיתים. ובכלל אין בדברים שלי שום דבר שמדבר על מזרחים ואשכנזים. בכלל שיוך אתני לא שייך לדיון בכלל ואין לי מושג למה נכנס לפה.

יועז הנדל (ששוב אמרתי שאני מעריך מאוד חוץ מהאמרה הזו) אמר כשהוא היה בכחול לבן "הגיעו לפה אנשים מכל מיני מדינות, חלקם הגיעו עם מנטליות של קונצרט בוינה וחלקם הגיעו עם מנטליות של דרבוקות"

אנשים כל כך נפגעו שאפילו ערבים שידעו בוודאות שלא דובר עליהם נפגעו. אז איפה בדיוק כחול לבן שונה מכל המפלגות, שרון? אה?

אתה מסרב לראות שאם כחול לבן היו יודעים לאחד את העם ביבי לא היה היום ראש ממשלה. ושוב למה כחול לבן נאלצה לרדת כל כך נמוך? הרי הם לא באמת שונאים את בני עמם.

זה גיימיק שנועד להביא קולות אליהם ולתפוס כותרות, ומה הוא בא להסתיר? את חוסר המנהיגות שלהם. חוץ מליברמן (שאין לו כוח פוליטי גדול מספיק) אין אף אחד מאנשי ה"רק לא ביבי" שבאמת חושבים שהם יכולים להחליף אותו וזה מה שמדאיג אותי ואת זה אתה מפספס.

גנץ? - חזר לעבוד תחת ביבי שהוא מעריץ במהירות האפשרית ולא יקח את הרוטציה גם אם ביבי יתחנן בפניו.
בנט? - בחור עם פוטנציאל אבל עד לא מזמן אמר שביבי צריך להיות ראש הממשלה ושהוא צריך להיות שר הביטחון שלו- איך השתנתה תפיסתו בלילה אחד?
ביום שתראה לי מנהיג פוטנציאלי שמאמין בלב שלו שהוא באמת יותר טוב מביבי ובאמת מבין את ה"המזרח התיכון" כמו ביבי,אז תאמין לי אותו מועמד ינצח את ביבי בבחירות תוך 3 דקות. כל אנשי ה"רק לא ביבי" בעצמם מעריצים את ביבי למרות שהם לא עוצרים לרגע לנתח מה ביבי, כן עושה טוב, בין כל מה שהוא לא עושה טוב.

יש הסתה בימין, אבל נחש מה? ערבים מצביעים לביבי, יש דרוזים בליכוד.אז למה אתה נפגע כל כך בשביל הערבים.

אני אצטט אותך שניה

"בנוסף, יש לי חששות כבדים שביידן יחדש או יחתום על הסכם חדש עם איראן. רע מאד לישראל שתצטרך להילחם לבדה מול האיום הקיומי הזה"
זה כאמור המילים שלך לא שלי. ודווקא אני רואה פה שאתה, כן מבין את המזרח התיכון, לפחות בשביל להבין את האיום הקיומי, אז איפה השרון, שכתב את השורה הזו בכל הדיון?

אתה רוצה שביבי ישחק פייר וישר?,שרון זו פנטזיה. אי אפשר במזרח התיכון להיות ככה. השאיפה שלך שיהיה מנהיג שגם ידע לטפל באיום האירני, גם יהיה נחמד לכולם, גם ידע לתמרן בין כל שאר הסכנות במזרח התיכון שהם מעבר לאיום האירני וגם ידע להיות פוליטקלי קורקט לפי צו האופנה של 2020.

טראמפ צוחק על כולם. הוא צחק על שחורים, הוא צחק על יהודים הוא דיבר מגעיל על כמעט כל קבוצה "לא לבנה אסלית" שאני יכול לחשוב עליה וגם אפילו תכלס הלבנים האסלים
(הדמוקרטים) אבל התוצאות של טראמפ, מדברות בעד עצמן, הסכמי שלום במזרח התיכון בהיקף שלא נראו מעולם. ומספר הנשים האמריקאיות שהצביעו לטראמפ, הוא מטורף
למרות שהוא לכאורה שוביניסט ומזלזל.

טראמפ הוא ההוכחה הכי טובה שאתה אי פעם תקבל לזה שמישהו שהוא "קצת חרא" מביא את התוצאות הכי טובות.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 08 ינואר 2021, 23:49

שרון, אם "הערבים נוהרים" (שזה אפילו לא ציטוט אמיתי, אבל משום מה התקבע) זו הסתה, אז אין בכלל ספק שהשמאל מסית בשיטתיות נגד חרדים. הרי כבר בבחירות הראשונות של כחול לבן בני גנץ עשה "החרדים נוהרים" משלו עם פוסט על אחוזי הצבעה בבני ברק ות"א בשביל להמריץ את בוחריו.. מה ההבדל? וזה עוד גנץ שנמצא בערך שתי דקות בפוליטיקה וכל השטיק שלו זה שהוא נחמד וממלכתי, אני לא מדבר בכלל על לפיד, או מרצ, במיוחד הקמפיינים המקומיים שלה בירושלים, שאם היו מכוונים לערבים לא היינו שומעים את הסוף של זעקות השבר שלכם. בקיצור, לשמאל אין שום יתרון מוסרי, אפילו לא מינמלי. אתה סתם מדמיין, אבל ממש.
ואם אתה חושב שהתוכן של הפוסטים הרלוונטים של אם תרצו מסית אז תשתף אותם ונבחן את העניין, כי זה שאיש שמאל סבור שמדובר בארגון קיצוני זה בסדר גמור אבל חסר כל משמעות כי אתה בטח לא זה שמגדיר לנו את גבולות הלגיטימיות. יעני מרצ היא מפלגת הבית של כל ארגוני זכויות האדם/מקדמי bds במימון אירופאי, גם המחנה הציוני ז"ל ארגנו בזמנו כנס עם בצלם, שוברים שתיקה וכו', שבעיני רוב הציבור הישראלי הם ארגונים הרבה יותר קיצוניים ולא לגיטימיים מאם תרצו, אז תחסוך מעצמך את קו הטיעונים הזה, כי הוא לא רלוונטי ולא מסייע לך להוכיח שהימין מסית יותר.

וגלאס, טראמפ לא אמר כלום על שחורים, לפחות לא משהו שאדם סביר יחשוב שהוא גזעני, אבל אפילו אתה שממש אוהב אותו כבר מותנה לחשוב ככה כי התקשורת הינדסה לך את התודעה. זה מה שהשמאל עושה, הם משתמשים בהאשמה בגזענות כנשק לתקוף את היריבים הפוליטים שלהם (ובמקרה הספציפי של האפרו-אמריקאים, גם בשביל להמשיך להבטיח את ההצבעה השבטית שלהם למפלגה הדמוקרטית) אבל הרבה פעמים אין לזה שום בסיס. הרי את האמירות של ביידן כלפי שחורים הרבה יותר סביר לפרש כגזענות, אבל אתה כמובן לא תשמע על זה מהתקשורת שלנו שרק מהדהדת את התעמולה של תקשורת השמאל בארה"ב ששמה זרקור או לחילופין מסתירה מציאות בהתאם לשיקול הפוליטי ( בדיוק כמו שהם יעשו עם האלימות בהפגנה של מיעוט מתומכי טראמפ לעומת הכאוס שהם קידמו ברחובות ארה"ב בשנה האחרונה) כך שסביר להניח שאתה אפילו לא יודע במה מדובר. תשפוט בעצמך -

https://m.youtube.com/watch?v=4m4_KibqaRU

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 09 ינואר 2021, 07:23

נראה יותר מסודר מישראלים עומדים בתור.. הזוי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 02:29

עידן, התומכים של טראמפ שהיו בהפגנה כל כך מפגרים, לא משנה כמה סרטונים תביא שהם נכנסו בשלווה, כי עובדה שמתו אנשים עובדה שיש צילומים חיים לכל החרא שהלך שם.

הם כל כך מטומטמים, טראמפ אמר להם "לצעוד בשלווה" וזה מה שהם הבינו ממה שהוא אמר?! הם הרסו את הכל, זה יכל להיות הקאמבק הכי גדול בהיסטוריה. אני עד עכשיו בלי מצברוח מהעניין הזה. איך הם לא מבינים שדבר ראשון בכל קאמבק זה להיעלם מהשטח?!?!?!

על השאר לא התכוונתי שטראמפ גזען הוא ממש לא. רק שהוא צוחק על כל מי שמתנגד לו, פעם יהודים, פעם שחורים, פעם סתם כתבים שהוא אומר להם בשידור חי שהם אפסים.
פעם אפילו אדם עם מגבלה שהוא צחק על המגבלה שלו וחיקה אותו כי הוא מתנגד לדעותיו של טרמפ.

אבל זה הקטע של טראמפ אין בו רוע אמיתי בכלל ושום גזענות אין מה להיפגע ממנו הוא לא מתכוון לזה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 ינואר 2021, 04:30

לא ניסיתי להראות כאילו הכל היה שליו, די ברור שזה לא המצב.. סתם נראה לי קטע הזוי.
ולא ברור לי על איזה קאמבק אתה מדבר, גם בלי המגה פיגוע הזה ששרף אותו לחלוטין (ונתן את התירוץ האולטימטיבי לביג טק לצאת למסע טיהור סטליניסטי שעוד יהיו לו השלכות מסוכנות) די ברור שלא היה לו שום סיכוי לחזור לעוד קדנציה. הרי לפני הבחירות הסקרים הראו שרוב האמריקאים חושבים שהם במצב טוב יותר מאשר היו ב 2016 ואובייקטיבית המדדים של הכלכלה היו נהדרים עד הקורונה והוא גם לא הסתבך בשום מלחמה, כל נשיא מכהן אחר מנצח בקלות עם הנתונים האלה.. ועדיין הוא הצליח להפסיד למועמד חלש ביותר, בעיקר בגלל שרוב האמריקאים לא סובלים את האישיות ה"מיוחדת" שלו והרעש הכללי שהוא מייצר. כמובן שהוא גם סבל ממגיפה עולמית במשמרת שלו ותעמולה תקשורתית שלילית באמת חסרת תקדים, אבל זה המצב, יש לו יותר שונאים מאוהבים, לא רואה סיבה לחשוב שהוא יצליח לעשות בגיל 78 אחרי 4 שנים בחוץ מה שלא הצליח לעשות כנשיא מכהן ואפקטיבי עם לא מעט הישגים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 04:42

כי אתה לא לוקח בחשבון איזה 4 שנים מחורבנות העולם הולך לעבור מה שיגרום לכולם להתגעגע לטראמפ ובגדול.

רק מלחשוב על איך שהאיראנים ימח שמם חוגגים עכשיו אני נכנס לדיכאון. ביידן יתחנף אליהם וכל אירופה גם. נדפקנו.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 ינואר 2021, 11:23

אין בו רוע אמיתי בכלל חחחחחחח
האיש פסיכופט עם קבלות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2021, 11:24

glass man כתב:כי אתה לא לוקח בחשבון איזה 4 שנים מחורבנות העולם הולך לעבור מה שיגרום לכולם להתגעגע לטראמפ ובגדול.

רק מלחשוב על איך שהאיראנים ימח שמם חוגגים עכשיו אני נכנס לדיכאון. ביידן יתחנף אליהם וכל אירופה גם. נדפקנו.

אתה אומר את זה כאילו מעניין לאמריקאי הממוצע את הביצה אירן או ישראל..
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 12:38

Shlomix כתב:אין בו רוע אמיתי בכלל חחחחחחח
האיש פסיכופט עם קבלות.

על סמך מה אתה אומר את זה שלומי? הוא ממש לא פסיכופת, מעניין אם אתה יכול לגבות את זה.

נדב: את האמריקאי הממוצע אולי ישראל לא מעניינת אבל כן מעניינת אותו אמריקה, כן מעניין אותו שאמריקה לא תראה חולשה אם בפני אירופה, אירן, סין או כל מדינה אחרת לאמריקה יש אינטרס לשמר את מעמדה כ"דה פקטו" המדינה שקובעת מה קורה בעולם.

אף אמריקאי לא מעוניין בחולשה שהציג אובמה.

אבל תן לאמריקה 4 שנים עם הדמוקרטים ואז הם יבינו מה הם הפסידו פה.
זה שאנחנו נדפקנו בשבילי זה אולי הכי ביג דיל אבל ישראל היא ממש לא הסיפור הגדול פה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2021, 12:44

glass man כתב:
האיש פסיכופט עם קבלות.

על סמך מה אתה אומר את זה שלומי? הוא ממש לא פסיכופת, מעניין אם אתה יכול לגבות את זה.

נדב: את האמריקאי הממוצע אולי ישראל לא מעניינת אבל כן מעניינת אותו אמריקה, כן מעניין אותו שאמריקה לא תראה חולשה אם בפני אירופה, אירן, סין או כל מדינה אחרת לאמריקה יש אינטרס לשמר את מעמדה כ"דה פקטו" המדינה שקובעת מה קורה בעולם.

זה שאנחנו נדפקנו בשבילי זה אולי הכי ביג דיל אבל ישראל היא ממש לא הסיפור הגדול פה.

אני מנחש שאם היית מתשאל את הציבור האמריקאי, רובם חושבים שיחסי החוץ של ארה"ב פחות טובים ממה שהם היו בתקופת אובמה. זה לא משנה שזה כנראה לא נכון, אבל זה מה שהם חושבים. מה שאתה חושב לא תואם את הציבור האמריקאי, ביחוד כשיש לך פרספקטיבה של ישראלי. עוד לפני המהומות רוב האמריקאים ראו את טראמפ כיצור הזוי שמביך אותם שהוא בנשיאות, זאת גם הסיבה שחילזון בן 78 הצליח לנצח אותו בבחירות ועכשיו, אחרי המהומות, המצב שלו אפילו פחות טוב. אני לא רואה שום מצב שבו הרפובליקנים מרשים לאדם הזה ליצג אותם שוב ואפילו אם קיים ה-0.1% סיכוי שהם יתנו לו, הוא בחיים לא יבחר שוב.

אגב, ביידן זה לא אובמה, הוא אולי דמוקרט אבל אתה לא הולך לראות את ההתרפסות הטוטאלית מול העולם הערבי ורוסיה שאובמה הציג. וקמילה האריס? היא כלבה קשוחה, האישה הזאת ליטרלי רצחה אנשים חפים מפשע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 ינואר 2021, 12:45

הסיטואציה עם איראן תהיה מאתגרת במיוחד בשביל ממשל ביידן,כי המצב איתה כיום ועם רמות האורניום המועשר שהיא הגיעה אליו מאיזור 2019,הנקודה שהם התחילו להפר בצורה רצינית את ההסכם הקודם,היא כזו ש"חזרה להסכם" כמו שביידן מתאר פשוט לא רלוונטית,כי ההסכם עצמו כבר לא מכסה את ההתקדמות בתוכנית הגרעין שלה והמון מהסעיפים בו הופרו כבר מזמן.
יהיה צורך בהסכם חדש,סביר להניח שעם חסמים גדולים יותר,אולי כזה שכולל גם את תוכנית הטילים שלה,אבל אם איראן תמשיך בהתעקשות שלה לחזור להסכם הקיים יכול להיות שאופציה צבאית תהיה בלתי נמנעת אפילו עבור ממשל שמרן כמו שמסתמן להיות זה של ביידן,או מי יודע,אולי אפילו פעולה מכאן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2021, 12:47

זה בסדר, דמוקרטים אוהבים לשלוח חיילים למות בחו"ל בדיוק כמו הרפובליקנים. לפעמים אנשים שוכחים שאובמה זה לא בדיוק הנציג הממוצע של הדמוקרטים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 ינואר 2021, 12:56

glass man כתב:
האיש פסיכופט עם קבלות.

הוא כריזמטי, נואם מצוין אבל גם שקרן, ספינולוג, אגואיסט, וחסר רחמים. מסרב לקחת אחריות בקביעות. אפילו פעם אחת לא זכורה לי.
אלה מאפיינים קלאסיים של פסיכופת, ולא רק אני אומר את זה.

לא הייתה לו שום בעיה להגיד לציבור האמריקאי שהקורונה לא מסוכנת בזמן שהוא דיבר מאחורי הקלעים והביע חשש אמיתי לחייו בגלל הוירוס.
זו נורת האזהרה הכי גדולה שיש.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 ינואר 2021, 12:57

אני מניח שזה נכון,אבל בראייה של הציבור האמריקני,ה"מלחמה" פרופר האחרונה שהייתה להם היא זו בעיראק ועליה הורה בוש הרפובליקן בהתבסס על מידע מודיעני כוזב,אז הטראומה הלאומית שם מעוד מלחמה,אפילו אם כזו שתכלול "רק" מתקפות אוויריות על הבסיסים של ארה"ב באיזור,מה שבוודאות כמעט מוחלטת יתרחש אם היא תתקוף את איראן,היא חזקה מאוד ואני בספק אם ביידן ירצה להיכנס לבוץ הזה,בטח לא כשיש לו כהונה שנייה להתמודד עליה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2021, 13:03

Uncle Pey'j כתב:אני מניח שזה נכון,אבל בראייה של הציבור האמריקני,ה"מלחמה" פרופר האחרונה שהייתה להם היא זו בעיראק ועליה הורה בוש הרפובליקן בהתבסס על מידע מודיעני כוזב,אז הטראומה הלאומית שם מעוד מלחמה,אפילו אם כזו שתכלול "רק" מתקפות אוויריות על הבסיסים של ארה"ב באיזור,מה שבוודאות כמעט מוחלטת יתרחש אם היא תתקוף את איראן,היא חזקה מאוד ואני בספק אם ביידן ירצה להיכנס לבוץ הזה,בטח לא כשיש לו כהונה שנייה להתמודד עליה.

אני לא בטוח שבגיל שלו יש כהונה שניה להתמודד עליה :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 ינואר 2021, 13:10

idan כתב:שרון, אם "הערבים נוהרים" (שזה אפילו לא ציטוט אמיתי, אבל משום מה התקבע) זו הסתה, אז אין בכלל ספק שהשמאל מסית בשיטתיות נגד חרדים. הרי כבר בבחירות הראשונות של כחול לבן בני גנץ עשה "החרדים נוהרים" משלו עם פוסט על אחוזי הצבעה בבני ברק ות"א בשביל להמריץ את בוחריו.. מה ההבדל? וזה עוד גנץ שנמצא בערך שתי דקות בפוליטיקה וכל השטיק שלו זה שהוא נחמד וממלכתי, אני לא מדבר בכלל על לפיד, או מרצ, במיוחד הקמפיינים המקומיים שלה בירושלים, שאם היו מכוונים לערבים לא היינו שומעים את הסוף של זעקות השבר שלכם. בקיצור, לשמאל אין שום יתרון מוסרי, אפילו לא מינמלי. אתה סתם מדמיין, אבל ממש.

אוקי. באופן מובן אני התעכבתי עם התשובה שלי (אף אחד לא אוהב להודות בטעות).
אבל עידן הזכיר פה את המקרים שהיתה הסתה בקמפיינים של מפלגות השמאל נגד אוכלוסיות בארץ. ו... נסתמו לי טענותיי.
אז כמו שאומרים - i stand corrected

לתשומת לב גלאס - בניגוד לדוגמאות שהבאת, שכוללות כל מיני סרטונים/אמירות של אנשים בודדים, עידן הזכיר את המקרים בהם המפלגות מרכז/שמאל השתמשו בטקטיקה הבזויה כחלק מהקמפיין.

אפשר לקרוא לי נאיבי, אבל הציפייה שלי היא שקמפיין בחירות לא יכלול ניצול של דיעות קדומות והסתה נגד אוכלוסיות שלמות בארץ.
כל מי שמשתמש באסטרטגיה הזו פסול מלקבל את הקול שלי. ככה זו הבחירה האישית שלי. חבל שאין הרבה מפלגות שמבינות שיש אנשים שזה חשוב להם (או שאני לא מבין איזה מיעוט מבוטל אני)
לא יודע, אולי המפלגה היחידה שמתאימה לי זו עם שלם של חיים אמסלם. נראה שהמסר שלו תואם בצורה הכי מדויקת את מה שאני מאמין בו. ואני יודע שהוא לא יעבור את אחוז החסימה. זה לא מה שמכתיב לי למי אני אצביע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 13:57

שרון אם הגענו למצב שאיימן עודה בכבודו ובעצמו נפגע ממה שהנדל אמר על "תרבות של דרבוקות לעומת תרבות קונצרט" אז זה יכול ללמד אותך כמה מפלג זה היה.
או שבעיניך הרגשות של ערביי ישראל נחשבים, רק שאפשר למנף אותם נגד ביבי? והימין? הרי אותו עודה נפגע מ"ערבים נוהרים" והנדל לא היה אדם פרטי שאמר מה שאמר הוא היה איש ציבור מטעם מפלגה ותרצה להכיר בזה או לא זה הוריד את אחוזי ההצבעה של המזרחים ואפילו הערבים לכחול לבן

(אולי בכלל הנדל עשה את זה כדי להפיל את כחול לבן, לעולם לא נדע)

בכל מקרה אתה תראה הצבעה גדולה אצל הערבים לליכוד, בבחירות הבאות, כי עכשיו בגלל השלום הערבי הערבים יכולים להמשיך להרגיש "ערבים גאים" לטייל במדינה ערבית
ועדיין לא להרגיש שהם בוגדים בעיני שאר הערבים מה שיגרום להם להפסיק להתבייש בהצבעה לליכוד.

אני לא יודע אם לקרוא לך נאיבי, זה נראה לי יותר חשש שלך שישראל תיגרר להיות עוד מדינה מזרח תיכונית נכשלת אם ניגרר להתנהג כמו שאר המזרח התיכון.
אבל זה האתגר שלנו בעיני, להתנהג עם אירופה והמערב, כמו מערביים ובמזרח התיכון כמו שצריך במזרח התיכון לפחות לדעתי.

נדב אחי, הלוואי שאתה צודק אבל אני לא מבין מאיפה אתה שואב את האופטימיות לגבי ביידן, ביידן פשוט מעריץ את אובמה ולהפך. יש להם בדיוק את אותו ראש ואותה מנטליות מה גורם לך לחשוב שהוא יהיה קשוח עם אירן? תן לו כמה חודשים לבסס את השליטה שלו בבית הלבן ושירגיש נוח שם הוא ילך לכיוון איראן במיוחד שאירופה גם כן רוצה שהוא ילך לכיוון הזה.

שלומי: הוא מנהיג הוא לא רופא, אם סין היתה שקופה לגבי הוירוס ולא מונעת מהרופאים שלה והאנשים שלה עצמם לדווח ולהזהיר את כולנו, אולי בכל מקרה לא היינו מצליחים למנוע את ההתפשטות המגפה אבל זה לא על טראמפ אם כבר זה על סין.

וכל מנהיג צריך להיות קצת "חרא" הוא חרא בדיוק במידה שצריך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 16:08

ועכשיו פייסבוק וטוויטר חסמו את טראמפ לצמיתות.
לא החלטתי אם אנחנו ב1942 או 1492 אבל תקופה אפלה בהיסטוריה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 10 ינואר 2021, 16:15

glass man כתב:שרון אם הגענו למצב שאיימן עודה בכבודו ובעצמו נפגע ממה שהנדל אמר על "תרבות של דרבוקות לעומת תרבות קונצרט" אז זה יכול ללמד אותך כמה מפלג זה היה.
או שבעיניך הרגשות של ערביי ישראל נחשבים, רק שאפשר למנף אותם נגד ביבי? והימין? הרי אותו עודה נפגע מ"ערבים נוהרים" והנדל לא היה אדם פרטי שאמר מה שאמר הוא היה איש ציבור מטעם מפלגה ותרצה להכיר בזה או לא זה הוריד את אחוזי ההצבעה של המזרחים ואפילו הערבים לכחול לבן

כ"א נפגע ממשהו אחר. זו לא אמת מידה לרמה של פילוג והסתה. מה שחשוב (בעיניי, הכל בעיניי) זה מי אמר ומה רמת הממלכתיות המצופה ממנו.
יש הבדל בין סרטון/הצהרה רשמית של מפלגה וסרטון/הצהרה של רו"מ מול איזה משפט שזורק איזה מועמד ברשימה באיזה ראיון או ברשת חברתית.
לצורך הענין, לאורן חזן "מותר" לומר כל מיני דברים (ויהיה מי שיבחר להפגע מהם) שאסור שרו"מ יאמר ואסור למפלגה לפרסם תחת השם שלה.
ואתה עוד הבאת דוגמאות בכלל מאנשים פרטיים כמו עמוס עוז או יאיר גרבוז...
מה, לא ברור ההבדל?

glass man כתב:ועכשיו פייסבוק וטוויטר חסמו את טראמפ לצמיתות.
לא החלטתי אם אנחנו ב1942 או 1492 אבל תקופה אפלה בהיסטוריה.

כבר ענו לך על זה שמדובר בחברות פרטיות. אין להן כל מחויבות לסטנדרטים של חופש ביטוי או ממלכתיות.
ואני מתאר לעצמי ש"חופש ביטוי" לא היה לרגע שיקול בהחלטה אם לחסום חשבון של מישהו באיזהשהיא רשת חברתית

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ינואר 2021, 16:27

יותר מעניין מה שקורה עם פארלר כרגע - הרשת החברתית המתחרה של טוויטר נחסמה בגוגל, ירדה מהשירותים שאמאזון תומכת בהם וגם אפל מאיימת עליהם - ״תתמתנו או שנוריד אתכם מהחנות שלנו״.
הדרישה היא שהם יסירו יותר תוכן שלא מוצא חן בעיניהם, שהם מגדירים ״מלבה שנאה״ אבל כמובן שזה רק מכיוון אחד בלבד.
זה חסר תקדים, הרי רדיט ועוד הרבה מאוד פלטפורמות נמצאות שם והם לא מחילים עליהם את אותם כללים, וגם לא על טוויטר ופייסבוק - שם עדיין יש המון תוכן מסית.
הענקיות פשוט משתפות פעולה עם טוויטר ופייסבוק אחרי שבימים האחרונים הכריזו בערך כל הימנים המפורסמים בארה״ב ובמערב בכלל - שהם פותחים חשבון בפארלר.

מעניין לאן זה יתפתח... בסוף באמת תהיה פלטפורמה לימנים בנפרד ולשמאלנים בנפרד, ושום דבר טוב לא יצא מזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 17:52

שרון: בקיצור מה שאתה אומר לי במילים יפות,זה שרק לשמאל יש יכולת להחליט מה היא הסתה ומה מעליב.

בדיוק כמו שהם מנסים עכשיו להחליט מה הסתה ומה חופש ביטוי עם טראמפ אתה יכול להגיד עד מחר שזכותן כחברות פרטיות לחסום את טראמפ, אבל זו השתקה של חופש הביטוי וכמו שניתן לפלטפורמות

האלה את החופש לשגשג/לקנות מתחרות וכו' עליהן להחזיר לציבור בחופש ביטוי מלא כל עוד מי שכותב לא מסוכן לציבור.

אבל ברור לי שאתה תהיה "חכם בלילה" השמאל רוצה ליברליות ודמוקרטיה כל עוד הוא זה שקובע למי יש חופש ביטוי ודמוקרטיה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2021, 18:09

Laskin כתב:יותר מעניין מה שקורה עם פארלר כרגע - הרשת החברתית המתחרה של טוויטר נחסמה בגוגל, ירדה מהשירותים שאמאזון תומכת בהם וגם אפל מאיימת עליהם - ״תתמתנו או שנוריד אתכם מהחנות שלנו״.
הדרישה היא שהם יסירו יותר תוכן שלא מוצא חן בעיניהם, שהם מגדירים ״מלבה שנאה״ אבל כמובן שזה רק מכיוון אחד בלבד.
זה חסר תקדים, הרי רדיט ועוד הרבה מאוד פלטפורמות נמצאות שם והם לא מחילים עליהם את אותם כללים, וגם לא על טוויטר ופייסבוק - שם עדיין יש המון תוכן מסית.
הענקיות פשוט משתפות פעולה עם טוויטר ופייסבוק אחרי שבימים האחרונים הכריזו בערך כל הימנים המפורסמים בארה״ב ובמערב בכלל - שהם פותחים חשבון בפארלר.

מעניין לאן זה יתפתח... בסוף באמת תהיה פלטפורמה לימנים בנפרד ולשמאלנים בנפרד, ושום דבר טוב לא יצא מזה.

תוסיף את כל זה לרצון של גוגל להציג לך בעתיד בעיקר כתבות,תגובות ופרסומות שמתאימות להשקפה האישית של כל אחד מאיתנו. וקיבלנו חברה מנוונת שבה כל אחד שמאמין בהשקפה A לא מאתגר את עצמו בשיחה עם אדם מהשקפה B. עצוב.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 ינואר 2021, 18:20

מצד אחד,טראמפ הרס במו ידיו את הנשיאות שלו,ומול מתמודד כל כך לא כריזמטי ומשלהב כמו ביידן,באמת שהוא לא היה צריך לעשות הרבה כדי לזכות בבחירות שוב ומצד שני,אם הוא היה מגיע לכמה הבנות שנראות לרובנו די פשוטות ומוחלטות, i.e- הקורונה אמיתית והמשבר הכלכלי אמיתי, והיה פועל בהתאם,הוא..טוב,הוא לא היה טראמפ :)

לגבי החסימה שלו בטוויטר,עד כמה שהשתעשעתי לקרוא את כל הציוצי CAPS שלו ולקום פעם בשבוע לציוץ CHINA! :) אני חייב להודות שהוא לא יחסר לי,אבל אם יש דבר אחד שהמהלך הזה הוכיח מבחינת טוויטר ופייסבוק הוא שיש להן יותר מדי כוח בעיצוב דעת הקהל,כמו שנאמר פה,הרבה מהחוקים שחלים על רשתות שידור כמו CNN,FOX וכו' פשוט לא חלים עליהן,וזו בעיה.

כישראלי,אני מאוד מרוצה ממדיניות החוץ שלו,המוצלחת ביותר מזה שנים לדעתי. אם הייתי אמריקאי,לפחות ממה שאני רואה מהתבוננות מהצד,הייתי נחרד לחיות במדינה הזו תחתיו.
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 10 ינואר 2021, 18:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 ינואר 2021, 18:21

גלאס - זו זכותן המלאה, חברה פרטית (הכוונה לא ממשלתית) תחליט למי לאפשר ולמי לא לאפשר חופש ביטוי.
בפלטפורמות שמאלניות יחליטו את הגבול שלהן ובימין את שלהן. זה מבאס אבל זה הכיוון שנגיע אליו, ולא היינו צריכים להגיע לשם...
כל הסיפור הזה של אינטרנט עדיין בחיתולים ונדמה שכבר הספקנו למצות את כל האמצעים ולחרבן את החופש שניתן לנו במרחב הוירטואלי.
כשחושבים על זה - נראה שהיינו צריכים לצפות את זה, כמה אחוזים מהחברות הכי פופולריות בסיליקון ואלי מנוהלים על ידי אנשי ימין? כמה בהוליווד? כמה באקדמיה? חוסר האיזון בין התרבות הפופולרית והמוסדים שמשפיעים עליה לבין, וול... המציאות - הוא מחוץ לכל פרופורציה אז היה ברור שנגיע לנקודת רתיחה במהרה. טראמפ פשוט זירז את זה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים