bling כתב:עידן, מסכים איתך אני חושב שזה הדור הראשון שאפשר לאמר שגם אם מחר ההתפתחות הטכנולוגית היתה נעצרת, משחקים בהחלט נראים ״טוב מספיק״, אישית אני כבר לא מתלהב מהגראפיקה שלהם, אפילו TLOU2 כבר לא הלהיב אותי גראפית כי זהו כבר הגענו לשיאים הגראפיים של הדור הזה (עם אנצ׳רטד 4, הוריזון ובעיקר RDR2 שסגר את הגולל) ומאז כל מה שראינו מקסימום מרגיש כבר איטרציה קטנה (במקרה הטוב, לרוב RDR2 עדיין יותר מרשים מכל מה שיוצא) ולא גראפיקה ברמה שלא נראתה בעבר אבל בניגוד לדורות קודמים הכל נראה כבר ממש מצויין ונעים לעין.
ועדיין רק תראה את ההדגמה שקיאו הביא של הסופה מאנריל 4 ותדמיין משחק עולפ פתוח כמו RDR3 נגיד עם סערה כזאת, יש המון עוד לאן להתקדם וזה שמשחקים נראים באמת יפים לעין היום זה לא אומר שאנחנו מגרדים את השטח בכלל של הפוטנציאל של המדיום שטכנולוגיה מתקדמת יכולה לממש.
זה לא העניין, אני מוכן לדור הבא כבר מלפני שנתיים בערך ואני בטוח שהקפיצה תהיה מלהיבה כמו תמיד.
אני רק אומר שמשחקים כמו סייברפאנק, פפ7, tlou2, GOT וכו' עדיין נראים ממש טוב בעיני. אין בהם כנראה יותר מידי שלא ראינו במשחקים הכי יפים של השנים הקודמות, אבל מדובר בעולמות חדשים ברמת גימור הכי גבוה וזה עדיין עושה לי את זה בדור הזה, לא נמאס לי. וזה אפילו לא רק העניין הגרפי אני מרגיש שאנחנו פשוט בתקופה ממש טובה מבחינה איכותית ,יש לך שנה הבאה משחקים כמו אלדן רינג ובאלדר גייט 3 והולו נייט 2 ואולי אחד מהשניים הגדולים של נינטנדו שכנראה לא יהיו בטופ הגרפי מבחינה טכנית אבל עדיין עושים לי את זה לא פחות מאף משחק.
לקראת סוף הדור הקודם ממש הרגשתי חוסר התלהבות מכל התחביב הזה שלנו ופשוט לא נגעתי כמעט במשחקי וידיאו, אני חושב ש 2011 הייתה השנה הטובה האחרונה בדור ההוא מבחינתי והשנתיים האחרונות נמתחו כמו מסטיק (אם כי לא היה לי פס3 אז אולי זה חלק מהעניין). היום נראה לי שהתעשייה נמצאת במקום הרבה יותר טוב, אשכרה יש יותר מידי משחקים מעולים בשביל להספיק לשחק בכולם ומשחקים גם הגיעו לאיזו רמה גרפית שהיא פשוט סבבה בכל הרמות, ממשחקי AAA הכי גדולים ועד משחקי אינדי. אפילו נינטנדו עם הפיגור הטכנולוגי המובנה שלהם - המשחקים שלהם עם הסטייל המצוייר נראים פשוט אחלה על ה switch, אי אפשר בכלל להשוות ל wii והמשחקים שלו שלקראת הסוף כבר בקושי היה אפשר להסתכל עליהם.