idan כתב:אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.
idan כתב:אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.
Klayman כתב:idan כתב:אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.
אטמוס עובד על כל אוזניות
https://developer.dolby.com/blog/dolby- ... eadphones/
Laskin כתב:לגבי המחשב - אני מקווה שאתה צודק ולא יפחדו וילכו על המכנה הנמוך, שבמפתיע יהיה מחשב. אבל אני לא חושב שזה נכון ש״לא אכפת למפיצות מהמחשב״... אני מסכים איתך מצד אחד, ומצד שני אתה לא תראה מפתחים עושים משחקים שנשענים על RT בבלעדיות לתאורה שלהם, רק בגלל שיש את זה בקונסולות, נכון? הם עדיין יעשו גם וגם, במקרה הטוב. (וגם, ברור שזו הוצאה כספית ברמה אחרת, ויישענו על RT בבלעדיות ברוב המשחקים אולי רק ב-2028, אבל זה בגלל שכנראה יכולות הRT בקונסולות הבסיס של הדור הבא יהיה כנראה די חלש).
אז זה רק חצי נכון, ונאלץ לחכות ולראות האם כבר מתחילת 2021 משחקים ידרשו SSD. אני מנחש שלא, ממש לא אפילו, כי עדיין הדור הקודם ייתן את הטון, בטח אחרי הקורונה הזו, שאנחנו לא יודעים כמה מליונים יקפצו לדור הבא, צד ג׳ לאו דווקא יתחשבו בזה לפני, כמו שאמרת - 2023 כי יש להם איזה 150 מליון אנשים שעדיין יהיו תקועים בדור הקודם, יש לך סוויץ שלא הולך לשום מקום ובטח יהיה סוויץ׳ 2 שיחזיק הרבה מהם מאחור עוד שנים וכו׳.
אז כן, אני לא צופה הרבה משחקים שדורשים SSD (ולכן משחקי דור הבא ״אמיתיים״, מעבר לגרפיקה בלבד) לפני 2023.
Change my mind![]()
לגבי הסאונד - אמרתי ״אם באמת״... משמע רק אם זה באמת יהיה ההבדל. ולכי השלט אני כבר הרבה זמן חופר על זה פה, ייאמר לזכותי, וגם לרעתי
Uncle Pey'j כתב:הלוואי שהיינו בימים שהפיסי היה קובע את הטון..אני זוכר איך בתור ילד היו נפערות לי העיניים פעם בכמה חודשים עם משחקים כמו far cry וhl2,אבל התקופה הזו הסתיימה,וקונסולות הן מה שמזיז למפיצות כמו שקיאו אמר,ולכן באופן די מצחיק הקונסולה הכי מעניינת היא דווקא החלשה ביותר,כי היא זו שתקבע במידה רבה איך הדור הזה הולך להיראות תרתי משמע.
אגב קיאו,אני מוכן להמר כבר עכשיו שפיתרון הסאונד של סוני עדיף משמעותית על זה של ms נטו בגלל הזמן שסרני בירבר עליו בסשן,וזה מאוד מתבקש שכל חברה תתמקד בחוזקות שלה ולא באלו של המתחרה. SSD ואודיו ואני מניח שגם הקונטרולר (נכון,עניין של טעם,אבל לא שמעתי על מנגנון רטט מתוחכם כמו של סוני אצל ms והimpulse triggers זה ממש לא מה שאני מדבר עליו) יהיו נקודות החוזקה של סוני וכל השאר של ms.
idan כתב:swiss-the-engine כתב:idan כתב:צודק, לא קראתי נכון מה שכתבת, חשבתי שהתייחסת לכיוון של הטיפות, יעני מיקום של צלילים (שזה העיקר במה שסוני עושים כאן), לא לאיכות שלהם (שזה משהו שאי אפשר להנדס לאוזניות בעשרים שקל, זה כבר תלוי בציוד שלך).
ואתה לא אמרת קבצי אודיו שונים, אמרת קבצי mp3 שונים - אם אתה יכול להבדיל בין 128kbps ל 192kps אז מה אני יגיד לך, כל הכבוד, יכול להיות שיש לך יכולות שמיעה של סופרמן.
אבל גם בקשר לקבצי אודיו שונים רוב האנשים, עם ציוד בסיסי, יתקשו מאוד למצוא הבדלים בין קובץ mp3 באיכות טובה לקובץ flac העדיף. לא חושב שאתה יכול לשמוע הבדלים עם כרטיס קול מובנה בלוח אם וזוג רמקולים ב 200$ למשל. ככל שהציוד שלך יותר טוב ככה הקבצי mp3 שלך ישמעו פחות טוב ומן הסתם תשים לב יותר להבדלים באיכות.
לא להיכנס לויכוחי אודיופילים אבל אני חושב שזה ממש לא נכון, פשוט כמובן שאני ממש לא מבדיל אם לא תשמיע לי את הקבצים אחד אחרי השני (כלומר זרוק לי קובץ אחד ותבקש ממני להחליט איזה "איכות" הוא כנראה לא יצליח לי. בכלל). קצת כמו DF וכל מיני הבדלים מינוריים שחייבים לראות תמונה מול תמונה בשביל לשים לב להבדל (ועוד באיזה 100% זום).
בכל אופן לא רואה איך עניין אודיו כזה (בפרט שברור שגם התחרות מתעסקת בזה, פשוט מכיוון שונה) יכול להיות גיימצ'נג'ר.
אלא אם אני מפספס איזה מידע שמיקרוספט שיחררו, הם פשוט קנו את הרישיון לאטמוס עד כמה שאני יודע. זה משהו שקיים גם על ה xbox one x אאל"ט. אז עזוב שהפתרון של סוני לכאורה יותר טוב כי הוא תומך ביותר רמקולים מאטמוס, ההבדל העיקרי הוא שבשביל להינות ממה שמיקרוסופט מציעה אתה צריך לקנות ציוד אודיו ייעודי, בשביל להינות ממה שסוני מציעים אתה צריך רק את הזוג אוזניות שכבר יש לך בבית. הפתרון של סוני מכוון למכנה הנמוך ביותר ולכן גם יהיה לו אימפקט הרבה יותר משמעותי, כי פשוט הרבה יותר אנשים יחוו אותו - אבל התכוונתי בדיוק לכך, שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת אודיו להמון גיימרים (אם אכן יש אמת בפרסום וכו'), לא התכוונתי לומר שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת מלחמת הקונסולות וכל זה... אני בטוח שזה די חסר משמעות במובן הזה.

DrKeo כתב:נתחיל בזה שמדובר בעובדה מוגמרת, 4A (המפתחים של מטרו) אמרו לdf שהם התחילו לעבוד על לזנוח חלקים מסויימים במנוע ולהעביר אותם ל-RT. כלומר הaaa הגדול הבא של 4A שבטח יצא סביבות 2022 או 2023 ידרוש RT.
בנוגע ללמה לעשות את זה, זה פשוט עושה את עבודת הפיתוח פשוטה יותר. אם עושים השתקפות בRT, לא צריך ליצור מאות מפות קיוביות להשתקפויות מזוייפות. אם מישהו חושב שבוני שלבים הולכים לשבת שעות ולאפות מפות השתקפות ל2% דגנרטים שעדין משתמשים ב 1070GTX בן ה6 שלהם ב2023, אז יש לי חדשות בשבילכם.
כלומר הדרישה של rt לא תהיה שם כי זה חיוני גיימפליי, היא תהיה שם כי זה חוסך עבודה ואין סיבה לבנות עוד מערכת שלמה לפצות על חוסר בRT כש90% מהגיימרים עם חומרת RT.
kririn כתב:
זוכרים מה אמרתי על Dx חומריתי חדש ?
מין הסתם ניראה גם וולקן חדש או איך שקוראים לזה היום
כי סך הכל לps5 +-אותם אופציות בחומרה אבל אני מעריך שהם על וולקן
בעניין הssd ,הסבירו 2 החברות שזה כבר לא רק זמן טעינה רגיל
זה יתחיל להיכנס בחשבון של מפתחי המשחקים
במשחקי קרוס גאן אולי זה ישתמש לזמן טעינה מהיר יותר
או גרפיקה טובה יותר
אבל לפחות בחלק ממשחקי הדור הבא ,התכנון מול מהירות ה ssd
אומר שהמשחק לא יהיה אפשרי בלי זה
כי פשוט חלק מהמשחקים לא יפותחו עם "מעליות" וטריקים אחרים
לטעון ברקע
מין הסתם זה יגיע בעתיד גם למחשב
הרוב בשנה הראשונה כניראה יהיה קרוס גאן,אז זה לא יתחיל ישר
אלה יגיע בהדרגה
Laskin כתב:DrKeo כתב:נתחיל בזה שמדובר בעובדה מוגמרת, 4A (המפתחים של מטרו) אמרו לdf שהם התחילו לעבוד על לזנוח חלקים מסויימים במנוע ולהעביר אותם ל-RT. כלומר הaaa הגדול הבא של 4A שבטח יצא סביבות 2022 או 2023 ידרוש RT.
בנוגע ללמה לעשות את זה, זה פשוט עושה את עבודת הפיתוח פשוטה יותר. אם עושים השתקפות בRT, לא צריך ליצור מאות מפות קיוביות להשתקפויות מזוייפות. אם מישהו חושב שבוני שלבים הולכים לשבת שעות ולאפות מפות השתקפות ל2% דגנרטים שעדין משתמשים ב 1070GTX בן ה6 שלהם ב2023, אז יש לי חדשות בשבילכם.
כלומר הדרישה של rt לא תהיה שם כי זה חיוני גיימפליי, היא תהיה שם כי זה חוסך עבודה ואין סיבה לבנות עוד מערכת שלמה לפצות על חוסר בRT כש90% מהגיימרים עם חומרת RT.
אני מוכן להתערב שGOW2 לא ישתמש בRT ב״בלעדיות״ - משמע יוותרו על העבודה של תאורה ״רגילה״. וגם לא המשחקים הכי יפים של מיקרוסופט. משחקי מירוצים כן, ומשחקים פשוטים יותר בוודאי, אבל אני לא חושב שיש מצב שהכרטיסים האלה מספיק חזקים גם להציג רמת פירוט פסיכית של הדור הבא (משמע הרבה הרבה יותר יפים מהמשחקים הכי יפים של היום), וגם ב-4K/60 ביחד עם RT.
אולי יעשו רק השתקפויות או משהו. בגירסאות הפרו של הדור אולי כבר כן, אבל יעשו גם וגם בגלל גרסאות הבסיס.
אני אפילו לא אתפלא אם יכולות הRT של הקונסולות האלה יהיו קצת פחות טובות ממה שיש כרגע לNvidia. אחרת לדעתי היינו שומעים על זה יותר, בטח מהצד של AMD.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
Laskin כתב:נו אז היית לגמרי לא ברור... אתה כותב משחקים שיידרשו כרטיס עם RT במינימום משתמע מכך שהם לא ייפעלו בכלל... אבל הם כן ייפעלו, פשוט לא יהיו השתקפויות "רגילות" (=עלאק-השתקפויות). סבבה, יכול מאוד להיות. כי השתקפויות לא משחקות תפקיד גדול מאוד.
אבל זה לא נכון לגבי תאורה והצללה, ואני מאמין שימשיכו להטמיע גם וגם לכל אורך הדור ברוב מוחלט של המשחקים, פשוט כי הRT של גרסאות הבסיס לא יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בזה במשחקים הכי מורכבים, בקצב פריימים מספק.
הלוואי ואני טועה, אבל נדמה לי שRT היה סוגשל משהו שהוטמע "ברגע האחרון" באופן יחסי, ולכן לא ילכו עם זה רחוק והוא דווקא יהיה בשימוש "רציני" בעיקר במשחקי קרוס-ג'ן ובמשחקים פשוטים יותר בתחילת הדור... בסוף הדור נראה אותו בגרסאות הפרו, כשהבסיס ייאלץ להריץ את המשחקים האלה עם תאורה והצללה או השתקפויות "רגילות".
idan כתב:This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
המקים ו CTO של ready at dawn ממש מעריך את מה שסוני עשתה עם הפס5, או שהוא לוקח חלק בספין הטרפלופים< ssd של סוני... זה מעניין כי אם מדובר באופציה השניה אז אפשר לנחש שהם עובדים על משחק לפס5?
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים